Nieuw logo Youth for Christ

Jongerenzendingsorganisatie Youth for Christ heeft een nieuw logo. Een oranje vlak met daarop voluit de naam van de organisatie. Volgens directeur Edward de Kam geeft dit uitdrukking aan de vernieuwde visie en missie van Youth for Christ.

YouthForChrist-Logo-oranje-300x254 orange-logo-150x150 tnt-logo

De ontwerper van de huisstijlen van Orange en TNT Post tekende voor de nieuwe look. “Door het hergebruik van het oranje vlak hebben we flink op de ontwerpuitgaven kunnen besparen,” zegt De Kam. “Dat is in deze tijd van kortingen op subsidies voor jeugdwerk leuk meegenomen.”

De keuze van oranje is bewust. “We liften zo mee op het positieve gevoel voor het Koninklijk Huis in dit jaar van de troonswisseling. De bedrijven Orange en TNT Post bestaan onder deze naam in Nederland niet meer, maar hebben alles met communicatie te maken. Dat is wat wij doen met Youth for Christ, wij communiceren over koning Jezus. Zo is het cirkeltje weer rond.”

Advertenties

13 responses to “Nieuw logo Youth for Christ”

 1. afolus says :

  Mogelijk ontstaat er een magisch of demonisch probleem door de keuze voor dit reclamebureau.
  Orange is verdwenen van de Nederlandse markt.
  Verwacht wordt dat ook TNT binnenkort als merk zal ophouden te bestaan.
  Tja, wat zal dat betekenen voor YFC en Oranje Nassau?

 2. Gerard Konings (@gkonings) says :

  Ach, TNT zit ook in de zending, dus wat dat betreft een prima vergeliking

 3. DsDre says :

  In de echte toelichting zegt EdeK dat het voor de duidelijkheid nu voluit wordt geschreven. Jeugd voor Christus? Is deze organisatie alleen bedoeld voor jeugd die voor Christus staan/zijn? Er staat You H, You hate? Youha!!
  Ofwel hallelujah? Echt duidelijker wordt het niet op.

 4. TommyLee says :

  Ik had meer iets met jouff verwacht. Klinkt wat allochtoon, groeiende doelgroep toch?

 5. Hendrik says :

  Overigens…. ben ik een fossiel als ik een koffiebar herken in het logo (tafel, stoel, hangen op de tafel)?

 6. Stijlvol says :

  TommyLee, ik werk ook met genoeg autochtone jongeren.
  Het nieuwe logo… Tja, ik vond het oude prima.

 7. Fred & Lieneke says :

  Hallo! Hier zijn wij Fred en Lieneke uit Vreeswijk. In Vreeswijk doen wij het jongerenwerk voor Youth for Christ. Vroeger heette dat YfC Vreeswijk, maar tegenwoordig schrijven wij Youth for Christ voluit. Dus heten we nu Youth for Christ Vreeswijk. Zo’n introductie van een nieuw logo heeft wat voeten in de aarde. Nu moet alles oranje. En daar worden we wel blij van. Ja intern is er bij YfC of Youth for Christ (voluit schrijven natuurlijk) wel wat kritiek, want moet nu alles in het oranje?! maar wij zijn enthousiast.

  Beste goed gelovig, willen jullie misschien ook nog aandacht aan ons nieuwe clublied geven? De medewerkers van Youth for Christ kennen het al sinds januari. Het zou leuk zijn als deze zomer heel Nederland het zou zingen!

  Clublied Youth for Christ http://youtu.be/-d-m-692lsM

  Doei doei! (jullie doen goed werk! blijf Youth for Christ promoten!)

  Liefs
  Fred en Lieneke
  Youth for Christ Vreeswijk (sinds 1973)

 8. beervis says :

  @Fred

  Heb jij nu ook een relatie met Lieneke? Of zijn jullie alleen collega’s?

 9. Hendrik says :

  YfC jaarverslag 2011: “Youth for Christ is in Nederland dé organisatie met kennis en ervaring rond jongerenwerk. YfC wil jongeren bekend en vertrouwd maken met de persoon en het werk van Jezus Christus en hen helpen om naar Zijn bedoelingen te leven. Daarbij voert YfC zowel evangeliserende als sociaalmaatschappelijke activiteiten uit.”
  http://www.yfc.nl/downloads/Youth-for-Christ-Jaarverslag-2011.pdf

  Youth for Christ jaarverslag 2012: “Youth for Christ is in Nederland dé organisatie met kennis en ervaring rond jongerenwerk. Gedreven door Gods liefde, zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en biedt hen hoop. Dankzij Gods genade gaan we onvoorwaardelijk voor jongeren.”
  http://www.yfc.nl/downloads/Youth-for-Christ-jaarverslag-2012.pdf

  Ik denk dat een deel van de Youth for Christ achterban zich achter de oren krabt…

 10. Len says :

  @ Hendrik : wat denk je, veel projecten worden middels aanbesteding gedaan. Niet zo handig om dan expliciet je actieve evangelisatie-doeleinden in je jaarverslag te zetten. Voor je het weet, heb je een wolverige D’66-er aan het huilen in de gemeenteraad ..

 11. TommyLee says :

  gave broek fred ongeveer de kleur van de hoes van onze ukelille. Nog even flink oefenen zodat we de tekst echt gaan verstaan.Wellicht iets voor de Opwekkingsbundel (nummer 66666)

 12. joost says :

  Komt ook goed uit voor het logo van orange baby’s 😦
  echt een kwestie van laat Jezus voor onze kinderen gaan. 😦
  joost