‘Vijftig tinten grijs’ voor een christelijke levensstijl

yssalogoVolgens boekverbrander Gerda Tolsteyn is de erotische thriller ‘Vijftig tinten grijs’ een duivels boek, maar Dave van der Oest van gristelijke webshop YSSA denkt daar anders over. Hij wil gelovigen in Nederland “dichter met God laten wandelen” en hen helpen om “een compleet christelijke levensstijl” te ontwikkelen door met kruisjes en ichthusvissen gebrande kleding, kantoorartikelen en boeken aan te schaffen.

Maar de door YSSA voorgestane “compleet christelijke levensstijl” omvat méér. Zo kunnen gristenen zich door middel van e-books laten bijscholen in Windows 7keteninformatisering, de cultuurgeschiedenis van Vlaanderen en voetbalvrouwen. Maar je kunt je gristelijke seksleven ook wat meer pit geven door bij YSSA de bestseller 50 Tinten Grijs te kopen. Of je ontwikkelt je gebedsleven aan de hand van boeddhistische mindfulness-technieken.

Bij deze wonderlijke mix in assortiment hoort natuurlijk wel een missie die de lading echt dekt. Daarom helpen we YSSA een handje en hebben de tekst voor op hun website vast iets aangepast:

Onze missie

YSSA is een initiatief van een klein team.
Onze missie is heel eenvoudig:
 Geld verdienen, ongeacht de vraag of dit mensen helpt dichter met God te wandelen of een christelijke levensstijl te ontwikkelen. Daarom bieden we alles aan waar een goede marge op te behalen is en noemen dit om onze doelgroep te paaien ‘een complete christelijke levensstijl’.

Onze waarden

We vinden sommige dingen extra belangrijk, zoals seks, computers, management en boeddhisme. We zijn geen verantwoording verschuldigd aan God, de klanten en de medewerkers. Iedereen wordt beschouwd als een individu dat ons geld kan opleveren. We dienen die economische waarde te respecteren.

• We werken in het vertrouwen dat God niet zo nauw kijkt. We koesteren dat vertrouwen.
• We behandelen klanten niet zoals we zelf behandeld willen worden.
• Ons ideaal is dat er altijd met iDEAL afgerekend kan worden.
• We zijn continue op zoek naar manieren om toch integer over te komen.
• We verdienen geld om van het leven te genieten. We nemen tijd om afstand te nemen en terug te kijken en te leren hoe we nog slimmer geld kunnen verdienen.
• We zijn daardoor goede rentmeesters.

Advertenties

17 responses to “‘Vijftig tinten grijs’ voor een christelijke levensstijl”

 1. Hendrik says :

  De term ‘eboek’ is ook wel wat verwarrend. Het kan staan voor evangelischboek en kennelijk ook voor erotischboek. Voor de overige genoemde boeken zal de categorie waarschijnlijk ergerlijkeboeken zijn?

 2. vertue4 says :

  Zeg GG,

  Jullie huis-sekscoach verkoopt de serie ook…

 3. goedgelovig says :

  @vertue4: O gruwel. 🙂 Maar hij zat al vet in de SM-speeltjes. Daar hoort 50 Tinten Grijs dan bij.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/02/14/sekspastor-verkoopt-ook-sm-speeltjes/

 4. Dille says :

  Het lijkt er op dat men bij YSSA zelf ook een beetje geschrokken is. De linkjes in bovenstaand bericht doen het bij mij niet en in de webshop zoeken naar het boek Vijftig Tinten Grijs levert niets op.

 5. Dille says :

  Herstel… Ik heb gezocht bij de gewone boeken, maar besef me nu dat ie daar waarschijnlijk sowieso al niet bij stond. De “Eboek”-pagina doet het bij mij evengoed niet.

 6. vertue4 says :

  @goedgelovig

  Toch een beetje flauw om dit zo in het voetlicht te brengen. Volgens mij heeft YSSA gewoon een reseller koppeling naar een groothandel liggen. M.a.w.: je kunt vrijwel alle nederlandstalige boeken bestellen via hun site. Zoals je bij evangelische boekhandel ‘De Bron’ in Ede ook vijftig tinten grijs kunt bestellen. Maar je zult het daar niet in de winkel zien liggen.

  Bovenstaand artikel doet het voorkomen alsof vijftig tinten grijs speciaal in het assortiment is opgenomen. Dat is niet het geval.
  Zo kun je ook ‘wij zijn ons brein’ van Dick Swaab aanschaffen, of de boeken van Saskia Noort.

  nuance iemand?

 7. Pittig says :

  @ Vertue4

  Maar je kunt het wel bestellen via Yssa, toch? En ze willen blijkbaar verdienen aan al die boeken? En Yssa promoot het daarmee toch ook?

 8. flipsonius says :

  Klinkt idd een beetje als een Natuurwinkel die via de website producten van Monsanto levert 😉

 9. mafchauffeur says :

  @vertue4:

  Zoals je bij evangelische boekhandel ‘De Bron’ in Ede ook vijftig tinten grijs kunt bestellen.

  Ik mag toch hópen dat ze er dan verplicht het boek van Wilkin van de Kamp bij leveren. 🙂
  http://www.refdag.nl/boeken/wilkin_van_de_kamp_over_omgaan_met_seksualiteit_1_722719

 10. mafchauffeur says :

  @vertue4: slappe hap hoor, zo’n evangelische boekhandel.

  De webshop van Zeurensen verkoopt dergelijke onreinheid niet. Het kán dus wél, als je maar radicaal genoeg bent.

  Overigens heeft Zeurensen een verantwoord alternatief voor Vijftig Tinten.
  http://www.life-shop.nl/index.php?id=346&tx_ttproductsv2_pi1%5B319%5D%5Bproduct%5D=72597&tx_ttproductsv2_pi1%5B319%5D%5BshowFrom%5D=&cHash=9921d67367
  “Vijftig kenmerken van farizeeen”

 11. Wilfred says :

  @vertue4:

  Zo kun je ook ‘wij zijn ons brein’ van Dick Swaab aanschaffen

  Dat is idd ook van de duivel!

 12. afolus says :

  @mafchauffeur
  Dat aanbevolen boek over 50 kenmerken van Farizeeën ga ik voor vaderdag vragen… 😀

 13. goedgelovig says :

  @vertue4: Voor de duidelijkheid: het gaat in dit bericht niet om ’50 Tinten Grijs’ of mindfulness als zodanig. Van ons mogen christenen alles verkopen of lezen wat hun eigen geweten hen toestaat.

  Maar als je jezelf expliciet profileert als boekhandel die gelovigen ‘een christelijke levensstijl’ wil bijbrengen, is het een logische vraag of deze producten dan wel in het assortiment passen. Ze hebben niets met ‘een christelijke levensstijl’ te maken en staan er in bepaalde gevallen zelfs haaks op.

  Het argument ‘we maken nu eenmaal gebruik van een groothandel’ is nogal zwak. Als je staat voor je niche en je christelijke principes, werk je niet met aanbieders die je niet de mogelijkheid geven je assortiment op de doelgroep aan te passen.

  Deze discussie is vergelijkbaar met het plaatsten van advertenties op christelijke websites. Vaak gaat dat automatisch en kun je maar beperkt aangeven welk type advertenties je niet op je site wilt hebben. Laat je je dan leiden door financiële motieven of door je principes?

  Als inkomsten het zwaarst wegen is dat prima, maar houd je christelijke doelgroep dan niet voor dat je je richt op producten die passen bij ‘een christelijke levensstijl’. Dat is gewoon misleiding.

  @Dille: YSSA lag er tijdelijk uit, maar alle linkjes werken nu weer.

 14. Justin Case says :

  En sinds wanneer bepaalt GoedGelovig wat er wel en niet binnen een christelijke levensstijl past?

  50 tinten grijs kan voor grote gereformeerde gezinnen zorgen toch?

 15. goedgelovig says :

  @Justin Case: 🙂

 16. engel says :

  Ik stel voor daat GG wat meer aandacht gaat besteden aan de Bijbel, het meest verkochte boek in sommige landen.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21627359/__Bijbel_verslaat_50_Tinten_Grijs__.html

 17. gichelle says :

  Helemaal eens met g.g.