David Sorensen is een lasteraar

lasterforyouVolgens David Sorensen is Goedgelovig een “lasterende website” die in dienst van Satan staat om ware profeten en dienstknechten van de Heer, zoals David Sorensen, te bestrijden. In een ellenlange nieuwsbrief en nóg een ellenlange nieuwsbrief met een giftige slang erboven opent hij frontaal de aanval.

Hij beweert deze site nooit te lezen, maar weet wel dat het “geschreven is door mensen die niets van Gods Geest en vrijheid willen weten.” Dat is knap, telepathische kennis dus. Ook weet hij zonder te lezen zeker dat het “laster” is. Hij gebruikt dit woord in één nieuwsbrief zelfs 25 keer, alsof drammerige herhaling iets op magische wijze waar maakt.

Hij is “verbijsterd” dat zoveel christenen Goedgelovig volgen en dat de Protestantse Kerk ons ooit een webvissenbokaal heeft gegeven. Wie zich met Goedgelovig voedt kan volgens Sorensen “niet meebewegen met wat God in ons land doet.” Sterker nog: dan word je “gebonden door geestelijke machten.”

We gaan ons niet uitgebreid verdedigen, dat zou geen enkele zin hebben, maar volstaan met de definitie van laster:

Laster is beschamende leugens over iemand verkondigen zonder dat je daar bewijs voor hebt.

Als Sorensen meent dat Goedgelovig leugens over hem verkondigt zonder dat we daar bewijs voor hebben, dan dient hij met concrete voorbeelden te komen waaruit dat blijkt.

typen-haat
Een verkrampte, lasterende, niet-geestvervulde reageerder achter zijn/haar toetsenbord. Kijk goed naar de aderen en de vingers waar de Satan doorheen werkt.

Alles wat Goedgelovig publiceert wordt feitelijk gecheckt en onderbouwd. Het meeste wat we over Sorensen hebben gepubliceerd komt zelfs letterlijk uit zijn eigen nieuwsbrieven. Als Goedgelovig feiten niet correct weergeeft, wordt dat in vrijwel alle gevallen direct gerectificeerd. Onze kritische lezers kunnen dat beamen.

Sorensen liegt dus over Goedgelovig zonder dat hij daar bewijs voor heeft. Dat is laster. Daarom noemen we hem eens zonder satirische kwinkslag wat hij feitelijk is: een lasteraar die anderen ten onrechte beschuldigd van laster.

Wat Sorensen eigenlijk bedoelt is dat hij het niet fijn vindt dat Goedgelovig kritisch over hem schrijft en hem van weerwoord voorziet. Welnu, daar zal hij mee moeten leven. Hij is een publiek figuur die van alles roept en anderen roepen wel eens wat terug. Iets met vrijheid van meningsuiting enzo.

Gelukkig biedt Sorensen degenen die hij vals beschuldigt ook troost:

Elke profeet wordt vals beschuldigd. Het is kenmerkend voor iedereen die toegewijd Jezus Christus dient, dat ze vals beschuldigd zullen worden.

En met een verrassend stuk zelfinzicht:

Mensen die een geestelijke verblinding hebben, zullen altijd diegenen die in de waarheid wandelen ervan beschuldigen dat zij misleid zijn. En elke valse profeet zal ware profeten ervan beschuldigen dat zij vals zijn.

Daar zeggen we graag ‘amen’ op.

134 Reacties op “David Sorensen is een lasteraar”

 1. afolus zegt :

  @GG
  Amen, ja amen…!
  Jammer dat David GG zelf niet leest.
  Nu moet hij het allemaal weer uit de tweede hand horen.
  Via Pasterkamp misschien? 😀

 2. Jan Hartman zegt :

  Ik lees op een andere site heel andere dingen over Sorensen zelf……..wellicht dat hij daar eens iets kan gaan lezen.
  Ben met je eens, als je niets iets hebt gelezen van een ander, dat je, je dan daar niet mee moet bemoeien. Gevaarlijk is het, als je zegt dat God mij iets heeft duidelijk gemaakt, of ik heb er voor gebeden. Je komt dan in een positie staan, zoals Mozes, middelaar tussen de mensen en God. Mozes werd specifiek hier voor geroepen. Nu weten we vanuit Gods Woord wie onze Middelaar is! Geen Sorensen, geen dominee, voorganger, priester, pastoor….vul alle titels maar in. Onze Middelaar is Jezus Christus! Misschien moet Sorensen eerst zelf terug gaan naar het Begin…..ook hier mijn advies, laat hij eens beginnen te lezen in Genesis………

  Ik kom teveel mensen tegen die zeggen, Ik ben een dienstknecht van de Heer, Ik ben een gezalfde dienstknecht, en die mag je niet aankomen…..niet weer leggen of toetsen. Groot gevaar schuilt daar in, zoals ik al aan gaf. Menigeen die weinig kennis en inzicht in de Bijbel hebben, zelfs het Woord nauwelijks lezen, lopen achter personen aan zoals Sorensen.
  Hm, zou hij nu ook van mij denken dat ik in dienst sta van satan en zijn demonen?

  Zo ja, dan gaan we elkaar de hand geven, beste mensen van goedgelovig! Ach laat het maar zijn gedachten zijn, dan is het goed.

 3. star zegt :

  Tja, als je je “diepzinnige” meningen maar van Bijbelteksten voorziet, dan is alles geoorloofd (maar niet alles is nuttig 🙂 ) en kun je schrijven en liegen wat je wilt. Mensen als Sörensen zijn verschrikkelijk de weg kwijt, leven in een bubbel van narcistische opgeblazenheid en hebben in hun ogen het recht te liegen, te manipuleren en te lasteren.Ze staan immers een trapje hoger dan het sukkelige gewone volk? Ze laten alleen wel een spoor van vernielingen na.En ze worden verschrikkelijk boos als ze met de waarheid geconfronteerd worden. Ja dan is schuilen in het ‘onbegrepen profeet zijn’ wel zo “veilig” al is de geestelijke verbinding toch bedenkelijk.(Waar komt nou zóveel modder vandaan)
  Dus David als je dit niét leest, denk er eens over na.

  Inderdaad, als hier zaken niet correct weergegeven zouden worden,dan komt daar direct commentaar op. We kunnen trouwens zelf ook zien wat er op de site van Sörensen staat.Alleen is hij niet intelligent genoeg om dat in te zien. Het is net Napoleon

 4. Aldert zegt :

  Leuk zeg zo’n stelletje kibbelende “christenen” proberen jullie zo de Hemel binnen te komen?
  Goed voorbeeld voor de ongelovigen.
  Of zijn jullie apart gezet om te kibbelen?
  Ga evangeliseren en de straat op in plaats op deze manier te spreken.

 5. Johanna zegt :

  Als de lasteraar nu ook nog even beschuldigt i.p.v. beschuldigd, ben ik het er helemaal mee eens 🙂

 6. Dille zegt :

  Tjongejonge, het is wat met die man.

  Òf de site van SoundofHeaven is overbelast door alle extra bezoekers vanuit GG op deze vroege zaterdagochtend, òf Sörensen leest GG stiekem wel en heeft de drie nieuwsbrieven waarnaar jullie verwijzen alweer bliksemsnel offline gehaald. Bij mij kunnen ze in ieder geval helaas alle drie niet worden geopend, de site is schijnbaar oneindig lang aan het laden.

 7. afolus zegt :

  @Johanna
  Moet jij wellicht bevrijd worden van een valse translatiegeest…? 😉

 8. Jeroen Mank zegt :

  Ondertussen lijkt het lot, God of wie/wat dan ook ingegrepen te hebben. De links naar die ellenlange brieven werken niet en een testje op Downforme.org leert dat de site uit de lucht is op het moment.

 9. afolus zegt :

  Het is zoals @Dille zegt: David en Renate lezen GG, ze spellen de teksten…!
  DS is niet alleen een lasteraar, hijmis ook een jokkebrok.
  Shabba.

 10. afolus zegt :

  @Johanna
  Zelfinzicht 😀
  Excuses, sorry, je hebt gelijk.
  Ik laat me vrijzetten van de translatiegeest.

 11. Ricardowitch zegt :

  @ aldert: Er wordt hier juist helemaal niet zo gekibbeld, men is het over Zeurensen juist heel erg eens op deze site

 12. Beervis zegt :

  Sorensen is een flapdrol. Zijn moeder was nog maagd toen hij geboren werd. Daar was niemand bij. Maar je hoeft geen profeet te zijn omdat te kunnen weten.

 13. Case zegt :

  Ik zou willen dat een Pasterkamp of zo iemand zich ontfermde over David en Renate. Sörensen. Deze mensen zitten zo duidelijk klem in hun kromme denken dat ze alleen kunnen radicaliseren. Het zich afgewezen voelen en lange verhalen schrijven zal niet minder worden en het gevoel als één van de weinigen de waarheid te kennen zal waarschijnlijk alleen sterker worden, tenzij ze echt geholpen worden. Helaas lijkt in de charismatische wereld dit niet van belang te zijn. Men jut hen liever op dan ze te helpen. En wij doen daar wel een beetje aan mee natuurlijk op GG.
  Ik verwacht dat het fundamentalisme zich alleen verdiept op deze manier en omdat de behoefte gezien en gehoord te worden zo groot is wordt het niet minder, ben ik bang. Ze zijn zelf verantwoordelijk, maar toch jammer..

 14. Johan zegt :

  Ik zag dat David ook GeenStijl weer heeft gehaald.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/ronald_plat.html

 15. W.C. Vlieg zegt :

  @Case
  Enig ‘apostolisch overzienerschap’ zou wellicht inderdaad geen kwaad kunnen 🙂 ‘Helaas’ ziet DS kerken/gemeenten vooral als een risico voor vrijgezette profeten als hij. Ze belemmeren hem alleen maar. Dat geldt natuurlijk niet voor de gemeenten waar hij dankbaar volle zalen trekt, maar dat terzijde… Ik vraag me ook af of iemand echt z’n vingers zou willen branden aan een geleid ongeleid projectiel als DS. Dat voelen ook charismatici wel aan… ze denken wellicht, beter een verre vriend dan een goede buur…. 😉

 16. star zegt :

  @Johan:Geen stijl is duidelijk in de eigen stijl 🙂
  @Case: ik denk dat geen enkele “overziener” zijn hánden gaat branden aan DS of aan welke van- vader -op -zoon -zelfbenoemde- voorganger/profeet dan ook. Ik denk dat ze allemaal inzien dat een bak bagger over heen gaat komen zodra ze maar naar DS en echtgenote durven wijzen .Daar gaan ze dus wijselijk met een grote boog omheen. Het komt pas in de goede richting als dit stel tot bezinning komt en tegen elkaar gaat zeggen: waar zijn we mee bezig.
  In mijn vakgebied vragen ze voor alles maar dan ook voor alles diploma’s en zijn er functioneringsgesprekken; zouden ze in elk gemeente ook moeten doen.

 17. goedgelovig zegt :

  @Beervis: Vriendelijk verzoek om de huisregels van GG te respecteren. Concreet:

  – niet linken naar seksistisch materiaal
  – niet trollen door onder meerdere identiteiten te reageren; kies één alias.

 18. Aletta zegt :

  Tip: als je als GG serieuzer genomen wil worden, zou je moeten ophouden met die anonimiteit. Sorensen is tenenkrommend, maar je moet hem nageven dat hij wel het lef heeft om onder zijn eigen naam zijn rare preken af te steken. Ik zou GG een stuk sympathieker vinden als jullie dat ook zouden doen.

 19. vleertje zegt :

  Goed bericht GG, ik had die walgelijke nieuwsbrief van Zeurensen ook al voorbij zien komen. 😦
  Kan iemand die man of een kopje kamille thee met honing brengen, of een anti-psychoticum of gewoon een harde klap in het gezicht geven? Bij voorkeur alle drie? Hij komt behoorlijk hysterisch over namelijk.. Is er dan helemaal niemand in zijn omgeving die hem op het rechte pad zet? Wil iemand aub de mentor worden van deze man, hij zet zichzelf én het christendom voor gek namelijk…..en dat laatste doet me echt pijn.

 20. Leon Vangeel zegt :

  Ik ben de Here dankbaar voor websites als goedgelovig.nl. Ik heb jarenlang gezweefd in geestelijke illusies van profeten gelijk pastor Pipo, poepie en patat. Enkele jaren terug werd ik ook nagewezen als een dorpsgek. Met bijbel onkundigheid kan je alle kanten op. DIT IS BIJZONDER GEVAARLIJK. Gelukkig is voor mij dit allemaal diepgaand achter de rug, en heb ik Christus gevonden op een nuchtere mannier. Vandaag besef ik pas wat wedergeboorte is. Daarom kan ik alleen maar zeggen tegen het bestuur en makers van de website Goedgelovig.nl : Ga verder met de stinkende beerputten open te maken in gristenland

 21. pijpkaneel zegt :

  De nieuwsbrieven zijn weer uit de dood opgewekt! Steek de sjofar.

  En verder: ach. Glas, plas, was.

 22. goedgelovig zegt :

  @Aletta: Wat jij ‘lef’ noemt is pure dommigheid. Het is nooit verstandig om je onder je eigen naam op internet in controversiële discussies te mengen. Sorensen kan beter ook een pseudoniem nemen. 😉

 23. John zegt :

  @Aletta

  Ik zie niet in waarom iemand serieuzer genomen zou worden als hij/zij niet anoniem. Dat verandert echt niks aan de feiten hoor. Dat de partij die kritiek krijgt of onderzocht wordt er voor kiest GG niet serieus te nemen ‘omdat ze anoniem zijn’ zegt meer over hen dan over GG.

 24. Oscar de Tweede zegt :

  Geachte heer Sorensen,
  U gelooft, dat u door God naar Nederland bent gestuurd om daar een Opwekking te mogen bewerken. Kunt u mij uit de bijbel een voorbeeld noemen van een roeping van een profeet, waarbij G’d tegelijk ook het succes belooft?

  Met hartelijke groet,

  Oscar de Tweede

 25. star zegt :

  Alette: kom nou, is dát lef?De man heeft niet eens door dát hij rare preken afsteekt, ziet u dat niet? Narcisten zien dat n.l. ook niet.Hij vindt juist dat wij raar zijn en dom.En ergens heeft hij nog wel gelijk ook gezien de domme schare die hem uit de schulden gaat zitten halen na een bedelpartij. Nota bene belastingschulden die hij moet betalen omdat hij teveel inkomsten kreeg. Het is net Schuller die nog even 5 miljoen eiste via de rechter en die niet kreeg na een failliet van 57,5 miljoen.Eigenlijk zouden ze zulke figuren op moeten sluiten,maar ja, het zijn er intussen zo veel.

 26. Johanna zegt :

  Hee, da’s grappig. David heeft vanmorgen “Rejoyce Now” verwijderd als lasteraar. Alleen GG is nog schuldig.

 27. Johanna zegt :

  Oeps, mijn translatiegeest speelde even op. Het is natuurlijk RejoIce Now. Sorry Afolus 😦

 28. rob zegt :

  Een verkrampte, lasterende, niet-geestvervulde reageerder achter zijn/haar toetsenbord. Kijk goed naar de aderen en de vingers waar de Satan doorheen werkt

  geniale tekst en geweldige foto:)
  Dat stukje is toch wel satire?

 29. star zegt :

  Rob: maar hij schrijft ook:

  /De meeste teksten die waarschuwen voor valse profeten zijn geschreven door mensen die zelf een geestelijke verblinding hebben./

  Het verwarrende is dat narcisten vaak geniaal zijn met teksten en in overtuigen, dat is hun kracht.
  Dus gewoon domweg blijven denken: dat helpt.

 30. arjan zegt :

  Het lijkt of er 2 goden zijn.

  De een is de God die in religie vertegenwoordigd wordt.
  Hij is hoger dan de blauwe luchten en de sterretjes van goud. En verder weg dan de maan.Hij woont in het noorden.En de hemel lijkt van koper.
  Als je met Hem te maken wil hebben is er van alles voor nodig.
  Naar de kerken en (onderlinge)samenkomsten gaan, zingen ,wetten houden, theologie studeren, naar anderen luisteren, maar vooral onderling zo geestelijk mogelijk overkomen en niet afgekleid worden.
  Aanzien des persoon ( noem niemand u vader?) en minderwaardigheid is nodig om nederig genoeg te zijn om te ervaren hoe intimiderend heilig en ontzagwekkend Hij is.De vreze des heren.
  Als je Hem wil vertegenwoordigen is het nodig dat je je zwakheden niet laat zien en anderen intimideert en laat zien Hoe het er aan toe hoort te gaan.
  Je moet zo goed mogelijk je best doen om voor een plekje in de hemel te werken.
  Er is een hierarchie vol verwarring en verdeeldheid in dit koninkrijk en mensen kunnen elkaar niet verdragen.
  De een probeert nog belangrijker te zijn dan de ander om deze God te behagen.
  We zullen zelf als God zijn kennende de schriften en drukken God naar ons evenbeeld (onze kennis en begrip van de schriften) uit in de schepping.
  Als we in zijn naam komen, dan komen we met dood en verderf ,beterweten, intimidatie , controle, voorwaarden ,manipulatie en we zoeken onszelf.We kunnen heel goed donderscheiden wat niet goed is en kunnen heel goed de zondige dingen in elkaar benoemen om te roemen in andermans zwakheden.
  Deze God draagt ons dingen op op een manier dat het ondraaglijke opleggingen en voorwaarden zijn.
  Deze God is IKZELF.

  De andere is het leven en het bestaan in ons allemaal.Hij is niet ver van een ieder van ons en in Hem leven wij en Zijn wij.Zijn geest is de levensadem waar we allemaal deel aan hebben.De schepping is vol van zijn tegenwoordigheid (glorie) en Hij is alomtegenwoordig.Er is geen plek waar je heen zou kunnen gaan waar Hij niet is.Hij is Het Bestaan en hij ontleent het bestaan aan iedere vorm die uitgedrukt word in de schepping.Als je hiervan bewust bent kun je zeggen:ik en de Vader zijn een.
  En Jezus heeft gebeden dat we net zo zouden beseffen dat we een zijn zoals Hij met Onze Vader.
  In het bestaan van de vader zijn velen verblijfplaatsen.In het huis van mijn vader zijn vele woningen.
  Er zijn vele lichamen, tempels van de heilige geest,woningen,verblijfplaatsen,in het huis van de vader.
  Het huis van de vader is overal om ons heen.We hoeven niet ver te zoeken. Het is hier en nu.
  Hij ging naar de hemel om een plaats voor ons te berijden. (plek voor ons te maken) om ons niet meer te laten wandelen in aanschouwen of op te laten zien naar die eene wandelende woning in het huis van de vader.Nog even en de wereld zal mij niet meer zien.
  Om plaats te maken voor de geest der waarheid. Om plaats te maken voor de waarheid zodat wij kunnen beseffen dat wij ook kinderen van de vader zijn.Om plaats te maken voor het besef ,dat ons door de geest der waarheid geopenbaard is. Dat wij een woning zijn waar de Vader in woont.
  Hier en nu.De waarheid zal ons vrijmaken. God is het leven in ons.
  Hij is zo genadig dat hij onrecht verdraagt en alles wat niet in overeenstemming bestaat met de wil van het leven getuigt van zijn genade.(zullen we dan nog blijven zondigen opdat de genade toeneemt?)
  Het koninkrijk der hemelen is binnenin u. (Wees heilig van IK BEN heilig)
  Als je het aan je naaste doet heb je het aan Hem gedaan. En als je naaste het aan jou doet hebben ze het aan Hem gedaan.De waarheid is dat Hij het leven is in ons allemaal en het besef dat Hij ons allemaal draagt.Je bent Zijn lichaam! Hij is de geest (pottenbakker) en wij het lichaam(de klei).
  Hij is het leven en Het Bestaan. Je bent welgelukzalig als je het leven neemt zoals het is.Er is troost (de trooster) ( de geest der waarheid ) om te weten dat Hij onze pijn voelt omdat Hij het leven in onze ziel is.Zoals we met onszelf omgaan zo gaan we met hem om.
  In zijn evenbeeld?
  Heb God lief boven alles? Heb het leven in je ziel lief boven alles en het leven in de ziel van je naaste
  lief als dat van jezelf?
  Als we pijn ervaren is het misschien wel de stem van Het Leven in ons (de Vader van het koninkrijk in ons) die ons laat weten dat het niet goed gaat op de manier die pijnlijk is.
  Als we in Zijn naam komen komen we in de naam van Het Leven.
  Onderlinge samenkomsten zijn de momenten dat je elkaar tegenkomt in het dagelijks leven(samenkomt) en elkaars zwakheden verdraagt, gewoon begrip toont, elkaar accepteert.
  Erkenning en naaste liefde en acceptatie getuigt dat de waarheid in ons in.
  Deze God draagt ons op op een manier dat hij ons hoger op draagt en dus eigenlijk een ieders dienaar is. Hij wast de voeten van zondaren.En zijn last is licht.Hij geeft ons om niets zodat we de genade kennen om uit te delen om niets.Als we niet ontvangen en roemen in onze zwakheden hebben we geen deel aan Hem.Voor deze God hoef je niet perse omhoog naar de hemel te kijken om Hem te ontmoeten, want als we somber zijn en omlaag kijken is Hij daar om ons op te dragen naar een hoger niveau op het moment dat we onze zwakheden toegeven.(zonde belijden)
  Als je een kind ontvangt uit liefde voor het leven ,ontvang je Hem.Waarom? Omdat Onze vader het leven is in het kind.Christus is onze verwekker. Het Bestaan (onze vader)
  waar wij -onze bestaansvorm- ( mens naar zijn gelijkenis)uit hebben ontvangen door het Het Levende Woord.(christus)en de levensadem(de heilige geest)hebben we ingeademd op het moment dat we begonnen met ademen.
  Het kennen van de Vader is het eeuwige leven. Het kennen van ons ontstaan en bestaan is het eeuwige bewustzijn.
  Deze God is kinderlijk eenvoudig te begrijpen ,omdat je je verstand niet nodig hebt om te ervaren dat je leeft.
  Nog iets over de heilige geest ontvangen. We hebben allemaal zijn geest. Het enigste verschil is of we van hem ontvangen. En Hem toelaten om de werken van de Vader te openbaren. Gaan er twee tezamen zonder dat ze het eens geworden zijn? Het enigste wat we hoeven te doen is te accepteren dat Hij het leven in ons is en aannemen waar de geest in ons van overtuigt. De Geest (de goede herder) en de bruid (toegewijde),(schapen) zeggen kom.En degene die er oren naar hebben en horen en gehoord hebben zijn zo een met de Vader dat ze zeggen kom.
  Kom in de waarheid die er al die tijd al is. De waarheid is al de waarheid. Of je het nu geloofd of niet.
  Of je er nu mee instemt of niet.De waarheid is de waarheid en blijft de waarheid en zal de waarheid blijven.Hij die was die is en die komen zal.
  Ik ben die Ik ben. Zelfverloochening?=God is mij.
  Niet langer ik leef maar Christus in mij.Als ik doe wat ik niet wil dan ben IK BEN DIE IK BEN dat niet maar dat is de zonde in mij.Zo is er dan geen veroordeling voor wie in CHRISTUS is.

 31. arjan zegt :

  Godslastering?Bezeten?Een drinkebroer?Vriend van zondaren en slechte mensen.
  Een van vele broeders.

  Welke God wil Jij?

 32. HGK zegt :

  Hoezo is een God die mensen die voor hem moeten kiezen en anders naar de hel gaan rechtvaardig? Dat noem ik wreed.
  Hoezo is een God die een zusje/dochter verplicht laat trouwen met de man die haar heeft verkracht(zie Leviticus) rechtvaardig?
  Wat voor een God is dat??? God is toch gisteren, vandaag en morgen hetzelfde?

  Ik weet niet zo zeker of ik wil een God wil.

 33. Beervis zegt :

  Die eerste graag.

 34. jan hartman zegt :

  Leon, je bent dankbaar met een site als GG. Ja dat ben ik ook.
  Je bent dankbaar dat je de Heere nu mag kennen, vanuit Zijn Woord!

  Ik heb het al vaker geschreven, heel veel mensen lezen de Bijbel bijna niet. De Here Jezus verwees zelfs steeds terug, toen Hij in gesprek was met de “kerk leiders” van toen…….er staat geschreven. Dat zullen wij ook moeten doen.God spreekt in onze tijd via Zijn Zoon de Here Jezus…….als er tegen mij gezegd wordt Jan, God maakt mij duidelijk dat jij…..vul maar in , dan zeg ik: Waar staat dat geschreven, welke context etc.
  Elke samenkomst die ik bezoek heb ik altijd mijn Bijbel mee, en ik lees mee, als de prediker leest of zijn preek gaat afsteken.

  God spreekt tegen jou en mij, tegen ons allemaal, via Zijn Woord! Wat ben ik blij en dankbaar dat ik dit weer opnieuw mocht inzien. Heb mij al te lang verbaasd over bevrijding/genezing etc Genezing mag je niet claimen, door dit te doen, stel je, je boven God! Bevrijding van mede christenen……wel wie de Here Jezus kent is waarlijk vrij!

  Sorenson en al die andere mensen, terug gaan naar het Begin! Gods Woord openen en niet je laten leiden door je eigen geest, of andere geesten…..uit wellicht een totaal andere bron misschien.

  Leon bedankt voor je mooie en open bericht.

 35. Beervis zegt :

  @jan hartman

  Jouw bericht is anders ook niet mis. Allebei jullie berichten zullen de mensen een stuk verdieping geven.

 36. St. zegt :

  En inmiddels alweer een post van David S op zijn FB over laster. Maar hij leest goedgelovig niet, uiteraard.

  Als ik hem goed begrijp kan je god pas ervaren als je je niet inlaat met laster. Dus pas als je heilig genoeg bent, kan god bij je komen.
  Zo’n god hoeft voor mij niet.

 37. arjan zegt :

  God is wel dezelfde.Alleen de manier hoe mensen met hem omgaan is verschillend. Daarom is het belangrijk dat we Hem zelf leren kennen.
  En niet klakkeloos meegaan in de compromissen die mensen maken.
  Gij zult niet doodslaan?! Ow dan maar stenigen.Zo, dan hebben we in ieder geval niet geslagen.Het bloed is niet aan onze handen.Ben ik mijn broeders hoeder?In Zijn Naam? In De naam van Het Leven? De Bijbel kan je goed lezen om lessen uit te halen. Maar neem sommige dingen maar met een korreltje zout.Want jah wij zijn het zout.Laten we het hier op aarde maar leefbaar houden.

 38. Rien HA zegt :

  Hoezo is een God die een zusje/dochter verplicht laat trouwen met de man die haar heeft verkracht(zie Leviticus) rechtvaardig?

  nou, als je het in de context van die tijd bekijkt misschien wel.
  als je verkracht was had je 0,0% kans om nog aan de man te komen…
  met armoede als gevolg.
  en bovendien de kans lopen dat mensen je als een hoer beschouwen.
  ik weet niet wat erger is……

 39. mafchauffeur zegt :

  @Rien HA: ik weet dat ik gemakkelijk praten heb anno 2013 in een *kuch* vooruitstrevende samenleving.

  Maar zou een scherpe veroordeling van de cultuur van stigmatisering van een verkrachte vrouw niet handiger zojm geweest, in combinatie met een verplichting tot het betalen van een ruime schadevergoeding door de dader en een speciaal “reinigingsoffer” waardoor het verkrachte meisje haar maagdelijke status weer kon verwerven?

 40. geen_ID zegt :

  Heb meerdere malen contact met zeurensen gehad.
  Ook n.a.v. berichten hier op GG.

  Zanikt inderdaad iedere keer als ik hem ergens op wijs, hoeveel mensen ik tot geloof gebracht zou hebben en dan hoor ik weer geleuter waarom hij een paard/pony/boot weet ik veel allemaal nodig heeft.

  Woont in een mooi vrijstaand huis daar in Wilp.
  Hij moet gewoon normaal doen en al harstikke blij zijn dat hij zo’n woning kan betalen.
  Ook omdat toen hij pas naar NL kwam zat te zeuren dat alles zo duur hier was.
  Jah moet je ook niet in Almere gaan wonen maar Lelystad ofzo.
  Nog rustiger ook.

  Ik heb gewoon geen woorden meer voor zo’n figuur.

 41. bramvandijk zegt :

  @Rien HA

  nou, als je het in de context van die tijd bekijkt misschien wel.

  Wat fantastisch dat je hebt ontdekt dat de bijbel getekend is door de tijd en cultuur waarin hij is geschreven. Wat goed dat je hebt ontdekt dat de inhoud van de bijbel niet zomaar 1-op-1 toe te passen is op onze tijd en cultuur.

  Zou fijn zijn als christenen dat ook zouden doen met teksten over homoseksualiteit bijvoorbeeld, om maar eens een voor de hand liggend voorbeeld te noemen.

 42. mafchauffeur zegt :

  @bramvandijk: 🙂 🙂 🙂

 43. Estelle zegt :

  we kregen door diverse mensen toch life letter in onze inbox. We zijn geschrokken van de berichten. Blokkeren lijkt niet mogelijk want het is een pagina. De reden dat hij in alle media wil staan is aandacht en geld verdienen. Alles is regels en gister is er een bom ontploft iedereen was tegen hem en hij heeft ons er allemaal afgegooid en zijn eigen verhaal goed gemanipuleerd en als onze inboxen gebombardeerd. Dat konden we gelukkig wel blokkeren maar het virus gaat door en stopt nog niet. Please mensen bid voor dit soort figuren want het tast echt aan en de waarheid van de LS is heel anders dan vermeld wordt door hem. Het is een geboren narcist en dit is heel schadelijk voor Nederland. Dit soort gasten moeten weg.

 44. HGK zegt :

  @ Rien Ha

  Erg benieuwd wat je van het laatste verhaal van het boek Rechters vindt. Namelijk het feit dat meiden van een andere willekeurige stam gewoon werden gedwongen vrouw te worden van de overgebleven Benjaminiten…..

  @ Bram
  Dat is mijn inziens ook het hele probleem met de Bijbel. Zodra je gaat zeggen dat dingen in de Bijbel cultureel bepaald zijn(dus dat je niet alles letterlijk moet nemen), zit je op een hellend vlak. Want wie of wat bepaald dan wat wel of niet cultureel bepaald is en waarom?

 45. dagmara zegt :

  Mooi stuk heb hem gelijk op Facebook gedeeld. Fijn om mee wakker te worden. Zo nu gezellig op weg naar de levensstroom.

 46. DsDre zegt :

  @HGK.

  Dat probleem is al ongeveer 2000 jaar oud en het christendom heeft dat probleem met gemak doorstaan. In 1900 is het fundamentalisme ontstaan als reactie op alle kritiek vanuit de natuurwetenschappen op verhalen uit de Bijbel, die niet waar zouden kunnen zijn. Deze kleine stroming heeft vooral veel aanhang onder sommige evangelische stromingen, die zich nogal nadrukkelijk manifesteren. Als je een theologische opleiding volgt aan een HBO of universiteit wordt dit probleem vanuit hele andere invalshoek benaderd.

 47. Estelle zegt :

  Inderdaad de waarheid mag gezien worden Damara!

 48. Jennifer zegt :

  @ DsDre

  Niet als je Godsdienst Pasoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede hebt gestudeerd. Daar lopen flink wat fundamentalistische leraren rond. Zo gelooft dr. Siebesma dat de aarde in zes dagen geschapen is, want dat staat er nu eenmaal. Er is ook veel aandacht voor geestelijke strijd, waarbij veel ziektes aan bezetenheid worden toegeschreven.

  Na vier jaar universitaire studie (Arabische taal & cultuur, religiewetenschap zie ik het fundamentalistische en onwetenschappelijke karakter van de opleiding wel in.

  De Evangelische Theologische Hogeschool laat daarentegen wel meer ruime voor de moderne bijbelwetenschap.

 49. jan hartman zegt :

  Beste Jennifer,
  Wat heb ben we toch een grote en machtige God, Hij die in staat was op de aarde in 6 dagen te formeren. En dan zien we nog maar een klein onderdeel, want we zien niet de onzichtbare wereld. Wat is God, die ik mag kennen door het verzoenend offer van Zijn Zoon de Here Jezus, toch groot en machtig. Hij weet precies van mij hoe ik denk en ben. Psalm 139 beschrijft het zo mooi.

 50. Johanna zegt :

  @Jennifer: als je in God gelooft, moet het toch zo’n kunst niet zijn om te geloven dat Hij in staat is om in zes dagen een wereld te creëren. Na zoveel jaar studie neem ik aan dat jij je eigen beperkte verstandelijke vermogens beter bent gaan zien en bent gaan begrijpen dat je niet alles kunt begrijpen. Dat is – als het goed is – meestal een van de positieve bijverschijnselen van een stevige studie: je beseft hoe beperkt je bent.

 51. mafchauffeur zegt :

  Toch is de titel boven dit artikel volkomen misplaatst, zeker als je beseft welke profetieën er zoal over David zijn uitgesproken.

  Toen ik pas christen werd hoorde ik God als een hoorbare stem zeggen “jij zult mijn profeet zijn.” Zijn stem klonk vol gezag, vol kracht, vol ernst en tegelijk vol vreugde, liefde en leven. Niemand kan dat imiteren. Ik heb Gods stem maar eenmaal in mijn leven op die manier, zo LUID gehoord. Normaal hoor ik Gods stem als een zachte stem in mijn hart. Maar dat was luid en heel duidelijk. Het was als een donderslag bij heldere hemel.

  Een voorganger van de kerk waar ik toen ging, zei tot driemaal toe: “Ik zie jou als een echte profeet in deze gemeente.”

  “je zult zijn als een luid kraaiende haan die mensen zal wakker kraaien, voor de NIEUWE DAG!”

  “ik zie een grote gouden trompet die naar alle windstreken gericht is.”

  “ik zie je staan met je rug naar een grote groep mensen, op een enorm grasveld, ineens draai je om en er komt enorm vuur uit je mond.”

  “een belangrijk deel van je bediening zal altijd zijn dat je als een chirurg het tweesnijdend zwaard van Mijn Woorden zult hanteren, om de zieke plekken in Mijn lichaam weg te snijden. Soms zal een patiënt je wegsturen uit de operatiekamer en dat doet je dan veel verdriet omdat je die mensen alleen maar wilt genezen. Maar je moet gewoon doorgaan naar de volgende.”

  “David, je gaat nu een nieuw gebied binnen en God zegt dat je je eerste stappen zet als apostel.”

  “David, God wil dat ik tegen je zeg dat je apostel bent.”

  “je bent als een betonnen bal aan de kraan van een sloper, die door muren van weerstand heen breekt.”

  Ik kwam recent bij David Wagner en daar zei de Heer door hem heen tegen mij “de profetische zalving zal sterker over je komen dan ooit tevoren en je zult een van de helderste profetische stemmen zijn.”

  “David, je zult gehaat zijn door velen en je zult geliefd zijn door velen.”

  Staat David op eenzame hoogte in Nederland? Nee, natuurlijk niet.

  “We zijn natuurlijk niet de enige profeten, we trainen anderen ook in hun roeping en wekken altijd mensen op om in hun roeping te stappen. Maar er is een diepe weg van reiniging en genezing van je hart voor God je echt kan gebruiken zoals Hij bedoeld heeft. Ik zie niet zoveel mensen die deze weg van ware zuivering willen gaan.”

  (…..)

  Als ik alleen de liefde van God zou prediken, zou ik een valse profeet kunnen zijn. Als ik echt ALLES zeg wat God wil dat ik zeg, dan ben ik een ware profeet, want dan ben ik bereid de smaad te omhelzen die erbij komt kijken als je ECHT doet wat God je zegt te doen.

  En dan is de titel van dit artikel, hoe misplaatst ook, dan ook weer niet zo’n ramp. 😉

 52. Rene zegt :

  Zou al die fotografie op Sörensens site wel legaal zijn, of gekopieerd van andere sites?

 53. Johan zegt :

  @Rene: Beetje suggestief. David is gewoon een goede fotograaf en beeldbewerker. Hij maakt voor z’n websites en posters ook veel gebruik van stockfoto’s van leeuwen en adelaars.

 54. Rene zegt :

  @Johan … mwah… suggestief?

  Met Google afbeeldingen zoeken kom je een heel eind. Kijk eens naar de site van Sorensen en dan hieronder. Komen de afbeeldingen je bekend voor? Zou David overal toestemming voor hebben c.q. ervoor betaald hebben afbeeldingen te mogen gebruiken?

  http://richvermillion.com/2011/04/03/when-wolves-remove-their-clothes/

  http://www.tapeta-salatka-owocowa-1.na-pulpit.com/

  http://bit.ly/18s9veH

  http://bit.ly/13TJ5kZ

  http://bit.ly/19eH0SR

  http://bit.ly/19eH59k

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Stel dat deze foto’s inderdaad van David zijn… dan kan hij daar een mooie boterham aan verdienen door Google afbeelding zoeken te gebruiken en de mensen een factuur te sturen 🙂

 55. Johan zegt :

  @Rene: Iedereen imagegoogelt plaatjes voor blogs en nieuwsbrieven bij elkaar. Waarom zou David dat dan niet mogen?

  Ik dacht dat je doelde op zijn natuurfotografie. Dat zijn originele foto’s. En de beelden die hij voor zijn posters gebruikt zijn stockfoto’s. Daar kun je je op abonneren voor een paar honderd euro per jaar en dan onbeperkt grasduinen en bewerken.

 56. renealtena zegt :

  @Johan Dat iedereen het doet, betekent niet dat het mag. Zeker niet als je in de Here bent, toch?

 57. joost zegt :

  Laster is beschamende leugens over iemand verkondigen zonder dat je daar bewijs voor hebt.

  Perfecte definitie, zou eigenlijk verplicht geleerd moeten worden op scholen en bij inburgeringscursussen.
  joost

 58. DsDre zegt :

  @Jan en Johanna.

  Jullie zijn wel erg klein gelovig om te geloven dat God zes hele dagen nodig had om de aarde met alles er op er aan te scheppen. Ik geloof dat hij dat in 6 nanoseconde kan, da’s 5.000 miljard keer sneller dan jullie geloven.

  @Jennifer.

  Ik had de CHE toch professioneler in geschat.

 59. W.C. Vlieg zegt :

  @johanna en DsDre

  Ik zeg ’t maar van te voren: ik studeer aan de CHE, so prepair for off topic propaganda 😉

  Hoewel ik me jullie verbazing wel een beetje voorstellen kan is er met de professionaliteit van de opleiding niet zo veel mis (in mijn ogen). Inderdaad, men besteed ook aandacht aan onderwerpen waar je moeilijk strikt wetenschappelijk mee om kan gaan, maar dat gebeurt erg genuanceerd is mijn ervaring. Juist vanuit het werkveld bezien is het denk ik juist zeer professioneel aandacht te besteden aan de volle breedte van wat je als hbo-theoloog tegenkomt.

  Verder is een groot deel van de docenten zelf academisch geschoold en/of geeft ook les aan universiteiten. Ook komt de school vaak als een vd betere hogescholenvan NL uit de bus en checkt de overheid de inhoud van de opleiding(en) natuurlijk gewoon net als bij alle andere erkende hbo-instellingen het geval is. Het blijft natuurlijk hbo een geen WO… Hoewel, Ede Christian University of Applied Sciences klinkt natuurlijk wel stoer 🙂

  Met de samensmelting van de ETH en CHE onlangs, is de diversiteit ook verder toegenomen. Dat komt de inhoud zeer ten goede. Jonge aarde creationisten, lesbiennes, new perspective adepten, charismatici en reformatoren… Opwekking is er niets bij 😉 wel jammer dat luis in de pels, Arie Zwiep van ons is heengegaan 😦

  DS zou het er waarschijnlijk nog geen dag uithouden is mijn indruk… en zo waren we weer terug ‘on topic’…

 60. W.C. Vlieg zegt :

  Sorry, moet natuurlijk zijn @jennifer

 61. karel zegt :

  @Vlieg,

  De Arie Zwiep fans komen aan de VU natuurlijk wel aan hun trekken. Of zijn nieuwe boek kopen die a.s. woensdag gepresenteerd wordt.

 62. mafchauffeur zegt :

  Je kunt zeggen wat je wilt, maar sinds Zeurensen in de omgeving van Deventer woont is er wel wat in beweging gezet.

  http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/21595640/__EAGLES_NAAR_EREDIVISIE__.html

 63. Max zegt :

  Zwiep weg bij de ETH? Jammer. De meest academische is vertrokken. Zijn nieuwe boek lijkt me overigens een goede samenvatting van zijn vak ‘Gevorderde Hermeneutiek’, in dat geval een aanrader.

 64. star zegt :

  @mafchauffeur: da’s inlegkunde 🙂

 65. Jack zegt :

  @mafchauffeur @joost, gezien de definitie van laster en de reeks citaten van DS, kom ik tot de conclusie dat hij aan “autolaster” doet.

 66. mafchauffeur zegt :

  @star: ontkennen is zinloos. 😉

  Zo heeft, sinds God’s Embassy Amsterdam in het voorjaar van 2011 Tyler Johnson contracteerde voor een in dat najaar te houden Dead Raising Training, de lokale voetbalploeg driemaal op rij het kampioenschap van de Eredivisie in de wacht gesleept. 🙂

  Ik bedoel maar.

 67. Karel zegt :

  @Max,

  Heb je zijn nieuwste boek al gelezen?

 68. mafchauffeur zegt :

  Een sympathieke oproep om financiële ondersteuning van iemand anders.

  Sommige mensen denken dat wij gelasterd hebben, door het diepe onrecht dat Jan Zijlstra aangedaan werd, openlijk aan te kaarten en het voor hem op te nemen.

  Dat heeft echter in de verste verten niets met laster te maken.

  Lasteren is liegen, laster is valse beschuldiging, laster is de waarheid verdraaien, laster is valse aanklacht.

  Wij hebben niets gezegd wat niet waar is, er is geen leugen over onze lippen gekomen.

  We hebben er enkel op gewezen dat hetgeen gebeurd is, bijbels gezien een ernstige zonde is.

  We hebben het opgenomen voor een man van God die op verraderlijke wijze uit zijn eigen levenswerk gezet werd, en wiens nationale bediening grotendeels vernietigd werd.

  We zijn opgestaan tegen een ernstig kwaad dat geweldig veel schade aanricht in het hele land.

  De taak van een ware profeet is soms om openlijk onrecht aan te spreken. God confronteert het kwaad en roept op tot ommekeer.

  Valse profeten zijn diegenen die duisternis verdoezelen en goedpraten.

  ———————————–

  Jan Zijlstra gaat gelukkig vurig verder in dit land met het uitvoeren van zijn opdracht om zieken te genezen en mensen bij Jezus Christus te brengen.

  Neem een kijkje op zijn nieuwe website:

  http://www.wingsofhealing.nl/

  Ondersteun hem alsjeblieft, want hij is beroofd van alle middelen waar hij vijftig jaar lang voor gewerkt heeft. Hij moet alles opnieuw kopen en opbouwen om zijn taak in Nederland uit te voeren.

  Help hem deze nieuwe start te maken! Ondersteun hem met een royale maandelijkse gift zodat deze kostbare bediening – die duizenden levens redt – weer ongehinderd kan stromen in ons land.

  https://www.facebook.com/#!/ontdekgod?hc_location=stream

 69. Max zegt :

  @ Karel, nee, nog niet. Zijn boeken zijn altijd best prijzig: “The Ascension…” is nu 177E bij bookdepository (219E bij bol). Dat is wel uitzonderlijk hoog, maar ik vind het typerend. ‘Tussen tekst en lezer’ is beter betaalbaar, misschien toch maar aanschaffen.

 70. Karel zegt :

  @Max,

  Tussen tekst en lezer deel 1 is nu in de aanbieding voor de helft van de prijs.

 71. Max zegt :

  @Karel, waar?

 72. mafchauffeur zegt :

  Waar ligt die grens? HIER ligt die grens!

  Voor alle duidelijkheid: we verwijderen voortaan elke post die duidelijk uit is op discussie. Onze boodschap is uitermate helder en duidelijk. Als iemand per se wil twisten, geven we dat niet langer ruimte. Je kunt je eigen mening op je eigen Facebook posten, maar niet onder onze boodschappen.

  https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

  Zo is dat. Discussiëren doe je maar op GG, CIP of Trouw.nl.

 73. engel zegt :

  Ja, ik heb al een ban te pakken!

 74. mafchauffeur zegt :

  @engel: nu pas? 🙂

 75. engel zegt :

  Ach, ik heb een week plezier gehad. Bij de gloriestoel had ik na 1 dag al een ban te pakken.

 76. mafchauffeur zegt :

  @engel: je begint het te leren. 🙂

  Of eigenlijk helemaal niet. Gezalfden willen vooral gelikt worden, dat moet jij ondertussen toch wel doorhebben. 😉

 77. beervis zegt :

  Plezier? Wat wou je dan bereiken? Gewoon een beetje zieke?

 78. Wilfred zegt :

  @Maf:

  Valse profeten zijn diegenen die duisternis verdoezelen en goedpraten.

  Ik heb even een Bernard-momentje (van Yes Minister): je kunt duisternis niet verdoezelen, laat staan goedpraten. 🙂

 79. mafchauffeur zegt :

  @Wilfred: zeldzaam momentje! Maar ik ga nu toch echt naar bed.

  Laat ik afsluiten door te stellen dat je duisternis misschien juist wel kunt verdoezelen, namelijk door een Licht te ontsteken. 🙂 🙂

  O wacht, dan klopt het niet meer met “vals”. 😉

 80. bernarderder zegt :

  @Leon Vangeel

  profeten gelijk pastor Pipo, poepie en patat.

  Hahaha

 81. Wilfred zegt :

  @Maf: LOL 🙂

 82. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Hij is leuk, says the Lord…
  Shabba 😀

 83. mafchauffeur zegt :

  @afolus: ik moet steeds aan aangebrande kip denken als ik die vogel zie. Gelukkig ben ik Planteneter. 🙂

 84. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  De berichten die DS heeft geschreven met verwijzing naar o.a. GG, nl die over dodenopwekkingen en over laster (je weet wel die met die slang..) hebben David geen windeieren gelegd. Bijna 8000 kijkers tot en met vandaag.
  En dat zijn potentiële gevers…

  Shabby.

 85. Eline zegt :

  @afolus, wat bedoel je ermee? Toch niet dat er 8000 mensen hebben gekeken of gelezen deze berichten? Ik hoop het niet.

 86. afolus zegt :

  @Eline
  Die brieven aan de gemeenschap zijn volgens de teller op de website van Zeurensen tot en met gisteren bijna 8000 keer bekeken.

  Wat een hemelse vreugde…:-(

 87. Eline zegt :

  afolus@ dat is geen goed nieuws. Dit heeft te maken dat hij nieuws verspreidt over Jan Zijlstra en verhalen verdraait. Het is niet gegaan zoals hij steeds benoemd. Iedereen denkt daadwerkelijk dat Zijlstra de kerk is uitgezet maar niks klopt. Ik moest trouwens echt lachen wat je schreef ooit bij een artikel met een vlaggen filmpje van Zeurenson. Spelen vlindertje en haasje over..ha,ha grappig.

 88. mafchauffeur zegt :

  @Eline: troost je, de preken zijn een stuk minder populair, zoals deze met 132 plays tot nu toe.

  Mooie Icarus-foto trouwens.

  Gevalletje “Don’t try this at home”. Daar zou de Partij voor de Dieren erg ongelukkig van worden. 🙂

 89. DsDre zegt :

  @Maf

  Mijn computer trok het na 1 minuut niet meer, zou er een demon inzitten?

 90. Eline zegt :

  Wat een rot taal spreekt die man zeg en nog even en hij is de Christus zelf.

 91. Puberapostel zegt :

  Jammer, David lijkt me op zich prima apostel. Maar apostel zonder gevoel voor humor of zelfreflectie… grote karakter fout. Maar er is hoop…Petrus heeft het ook vergeschopt

 92. Eline zegt :

  En ja hoor, bij een artikel kun je al lezen dat hij de Christus zelf wordt. Ik dacht het al..nog een paar dagen en dan kraamt hij alweer nieuwe onzin eruit. Eerst apostel nu profeet en uiteindelijk komt Jezus terug. Zeurensen..on his time

 93. Eline zegt :

  Reactie van een facebook (nu nog) Zeurensen liefhebber. Hoi David. Jezus heeft jou dus opgedragen een brief te schrijven en die te ondertekenen met Zijn Naam? Dat is nogal wat. In oudere tijden zeiden ze meestal: “Zo spreek de HEERE” en was er altijd een duidelijk verschil tussen de Zender en Zijn boodschapper. Jouw brief wekt de illusie dat Christus Zelf heeft zitten typen, maar ik ga er alsnog vanuit dat jij het was.

 94. Puberapostel zegt :

  Staat niet ergens in de bijbel : laat uw woorden zijn als van God? Tevens dat Gods Woord geinspireerd is door de Geest. God is niet opgehouden met spreken, al is de Canon natuurlijk wel compleet. Voor nieuwe profetie geldt: toets alles en behoudt het goede. Oftewel : onthoudt wat zinnig is, vergeet de lulkoek. Onvolkomen is ons profeteren, ook van Sorensen en welke christin dan ook

 95. Vinegar zegt :

  Sorensen een cristin? Daar zeg je zo wat! 🙂

 96. Puberapostel zegt :

  Ik las dat op een universiteit in Duitsland ook alle mannelijke collega’s nu “professorin” genoemd worden. Ik volg dus gewoon de trend…

 97. beervis zegt :

  @Puberapostel

  Van waar je Nicknaam ? Omdat je als een puber schopt of ben je alweer gegroeid en toe aan het vaste voedsel? Zeggen ze toch altijd in evangelische kringen. Dat als je net bekeerd bent, je als een baby’tje uit God zijn tieten drinkt?

 98. neeltje zegt :

  Toch rammelt de definitie wel lichtelijk. Want hoe kan je in vredesnaam wél bewijs hebben voor leugens…. Als het leugens zijn vallen ze per definitie toch niks te bewijzen? Hooguite dát het leugens zijn.

 99. neeltje zegt :

  niks=niet en sorry voor de typefouten.

 100. Psychiater zegt :

  Natuurlijk leest DS alles wel. Anders zou hij zich er niet over opwinden. Hij doet wat elke narcist doet en tegenstanders worden lasteraars, want een narcist kan geen kritiek of zelfs een kritische noot verdragen.
  Deze narcist gedraagt zich als de Christus: wie niet voor mij is is tegen mij en wie tegen mij is is een lasteraar rechtstreeks uit de koker van satan.

 101. nederlandwordtwakker@gmail.com zegt :

  Goedgelovig dient inderdaad niet de Heere!!!
  Iedere vorm van kritiek op deze site wordt door GG afgestraft, alleen gelijk denkenden worden toegelaten.
  Daarom: BEKEERT U VAN UW DUISTERE EN LASTERENDE WEGEN!!!

 102. afolus zegt :

  @nederlandwordtwakker etc.etc.
  Wees welkom in dit huis.
  Altijd fijn als er mensen zijn die je blijmoedig wijzen op het mooie en het betere…
  Wat een heerlijke glorie op de zondagmorgen.
  Shabba…

 103. star zegt :

  @nederlandwordtwakker: ja wat een vreugdevolle ontmoeting op zondagmorgen. Wat zal David blij zijn dat er nog iemand is die de emmers bagger die hij over anderen uit heeft gestort als “de Heere dienen” beschouwen.Wat een glorie op deze zonnige zondagmorgen.De dag kan niet meer stuk. 🙂

 104. beervis zegt :

  @nlww
  Hmmm… wat zal ik je daar op mailen…

 105. jan hartman zegt :

  @nederlandwordtwakker@gmail.com,

  Geen idee wie u bent, mag ik een tegen vraag stellen, wie bent u? en mijn tweede vraag is; bent u zelf wakker?

  tot zover mijn vragen,
  daarnaast mijn opmerking: zou gg en een aantal van haar schrijvers, terecht bepaalde zaken aan de orde stellen?

 106. star zegt :

  @Jan: die persoon heeft vast een goed gevoel nu en denkt de Heere te hebben gediend.Dus die heeft in elk geval een goede dag, is trots op zichzelf en krijgt misschien wel een pluim (meer zal er niet in zitten) van David.Ieder diertje zijn pleziertje. 🙂

 107. Jan Hartman zegt :

  @Star,

  heb nog geen reactie van @nederlandwordtwakker……..het is toch te warm om te slapen…….

 108. goedgelovig zegt :

  @nederlandwordtwakker: Wat een onzin. Jouw kritische reactie staat hier toch ook?

 109. Henny zegt :

  Hebben jullie ook gelezen op lifeletter dat Jezus ook een hele goede moppentapper is? :S https://www.facebook.com/godervaren?fref=ts .

 110. Jan Hartman zegt :

  @Henny,

  Ik heb de vrijmoedigheid genomen en heb hun gewezen dat zij beter de Bijbel kunnen gaan lezen.

 111. Henny zegt :

  Sja,zij zullen zeggen dat zij die al tigkeren gelezen hebben en wij niet …. Ik vond het werkelijk tenenkrommend toen ik het las.

 112. beervis zegt :

  @Henny,
  Henny, ik denk dat u dan een mooie aanvulling zou kunnen geven. Want zoiets zegt, u alleen als u de bijbel goed kent. Er zijn er hier veel die van goede Bijbelkennis kunnen genieten. Tevens weet u ook wat de tenen kromt, dus wie weet kunnen we ook goede feedback van u verwachten.

 113. Henny zegt :

  Beervis, ik heb niet geschreven dat ik alle kennis in huis heb he? Ik ben onderweg, al lerende ….

 114. afolus zegt :

  Heiland van het zuiverste water, wat hebben we nu toch weer…? 😀 😀
  Na de hitte van vandaag worden we dan geconfronteerd met de Here Jezus die moppentappend Renate, onze immer kwelende zangprofeet, zegen brengt.
  Zijn moeder heette waarschijnlijk Maria Tailleur…

  Ben benieuwd naar de reacties van @Waterlelie en @Steven.
  @Rien HA neem ik veel te serieus, dus die heeft niet te reageren…

  Glorie, glorie welk een immense vreugde….

 115. afolus zegt :

  Heeft moet zijn hoeft…

  Misschien heeft Frank Ouweneel een eindtijdduiding voor deze bijzondere manifestatie. …

 116. star zegt :

  zulke gedachten noemen we psychotische gedachten, dat is al raar,maar er nog zottere mensen zijn die schrijven “hoe bijzonder onze Vader is”, dat vraagt om extra aandacht. Wat een ziek veld.En dat noemen ze Real life.Het is een andere werkelijkheid, dat wel.Inderdaad tenenkrommend, wat een niveau.

 117. jan hartman zegt :

  tenenkrommend! Het is een zuivere lastertaal wat dit echtpaar uitkraamt. Vervolgens nemen zij in hun lering vele onschuldige mensen mee. Ver van Gods Woord!

 118. Henny zegt :

  Als hoeveel likes ze hebben en hoevaak het gedeeld is ben ik daar ook bang voor Jan Hartman. Maar aan de andere kant hebben ze daar wel een eigen verantwoordelijkheid in dat ze in zulke Godslasterlijke dingen geloven ….

 119. jan hartman zegt :

  eigen verantwoordelijkheid, aan de andere kant, zullen we alert moeten blijven en waar het kan waarschuwen. Ik had een reactie op hun site achter gelaten, wel die is verwijderd.

 120. Henny zegt :

  Ja dat had ik wel verwacht dat die verwijderd zou worden jan Hartman. Kritiek mág niet! Natuurlijk is het belangrijk te blijven waarschuwen. Want dát is ook een (eigen) verantwoordelijkheid van een Christen.

 121. nederlandwordtwakker zegt :

  @Jan Hartman:

  ja wij zijn zelf wakker en wij hopen dat ju7llie dat uiteindelijk ook worden. een tip: ga in je binnenkamer en zoek God ernstig, vraag Hem om raad alvorens je kritiek spuit op anderen.

  Verder zijn er inderdaad wel mensen die op GG terecht zaken aan de kaart stellen, maar vaak vergeten zij (in ieder geval wekken zij daartoe de indruk) om eerst met de personen in kwestie in contact te komen, er samen uit te komen.

 122. star zegt :

  @nederlandwordtwakker: weer zo’n ongefundeerde uitlating om superieur te kunnen zijn en uit de hoogte anderen te kunnen veroordelen.Wat zielig dat u dit nodig hebt, dit is gewoon kritiek met een vrome saus, want als u in uw binnenkamer had gezeten dan had u dit niet gelezen en hier niet met een -ongefundeerd oordeel – vroom zitten doen..
  Maar goed ik praat u bij: vele mensen hebben naar Davis Sörensen gereageerd, alleen hadden ze zich de moeite kunnen sparen, want de man is doof en blind voor alles wat niet aan zijn brein is ontsproten en daar hoorde toch echt het neersabelen van Hendriks bij en het iedereen negeren/afstraffen en verwijderen die het niet met hem eens was/is,Er sámen uitkomen is de man volkomen vreemd omdat hij hetzelfde mechanisme hanteert als u doet: ik doe het goed en alle anderen zijn fout.Dus een raad:………………………juist 🙂

 123. jan hartman zegt :

  @nederlandwordtwakker,

  ben blij dat je wakker bent en mij het advies geeft om mijn binnen kamer in te gaan……wel beste ik neem aan David zelf? dat doe ik met regelmaat, weetje wel waarom? Om Gods woord te openen , om mij daarin te spiegelen. Daarom durf ik met alle vrijmoedigheid als een wachter dingen aan de orde te stellen die haaks staan op het Woord.

 124. star zegt :

  @ Jan Hartman: denk je echt dat dit David zelf is? Op dat idee was ik nog niet gekomen.Maar het zou heel goed kunnen gezien de laffe schijnvrome en manipulatieve stijl.Nou word ik echt wakker 🙂

 125. Henny Snijder zegt :

  Ik denk ook dat het David zelf wel een zou kunnen zijn. Hij ís tenslotte naar Nederland gekomen om Nederland wakker te schudden he?

 126. jan hartman zegt :

  @star,
  Als David zich kenbaar wil maken, en ook nog eens gaat inzien dat wat hij en zijn vrouw verkondigen niet Bijbels is, wat zou dat een groot wonder zijn!

  @Henny, hij kwam inderdaad naar nederland, waarom eigenlijk? misschien kan hij daar een antwoord op geven, uiteraard op GG.

 127. Henny Snijder zegt :

  Jan Hartman, Davids eigen woorden waren: niemand wilde in Belgie naar hem luisteren. In eerste instantie kreeg Renate op het hart dat ze naar Afrika moesten emigreren, maar in 2e instantie, dat was toen Nederland tegen spanje moest spelen in de wk of ek, kreeg Renate het lied: Nederland die heeft de bal op haar hart kreeg en daarin zag zij dat God tegen hen had gezegd dat ze naar Nederland moesten verhuizen… God beloofde hen toen ook meteen maar een huis ter waarde van 1 miljioen euro … In oudere berichten op GG is dat nog wel te vinden.

 128. star zegt :

  @Henny.
  nou ik denk niet dat God iets belooft wat anderen zouden moeten betalen.En dat is nou echt wat je bij luchtfietsers als David en zijn vrouw vindt: “ik heb een hobby en die moeten jullie betalen” (Maasbach roept ook niet anders)

  Het enige wat dus klopt en waar is geworden is: “Nederland die heeft de bal” of heeft bal, ’t is maar net hoe je het bekijkt 🙂

 129. Henny Snijder zegt :

  Maar Nederland verloor toen de wedstrijd wel Star. En nee, God had gezegd dat hij dat huis zou géven. Dus niet dat de lezers hem moeten onderhouden en dat hij zelf niks hoeft uit te voeren, maar zelf moet gaan werken voor zijn geld.

 130. Ruud zegt :

  GG

  Waarom willen jullie alleen reacties hebben van alleen diegee die jullie mogen? Iedereen ka en mag toch reacties plaatsen fo kiezen jullie de mensen uit?

 131. Bokkepoot zegt :

  @Ruud

  Waarom willen jullie alleen reacties hebben van alleen diegee die jullie mogen?

  Ehm…. maar jouw reactie staat er nu toch? 😯 :mrgreen:

 132. Renee zegt :

  beste goedgelovig, David Sorensen mag dan een flapdrol zijn maar het is natuurlijk wel een heel klein beetje hypocriet van jullie om de onschuld zelfe uit te hangen. Het schoolplein jochie die zn peukje net weggeooid heeft en net doet alsof zn neus bloed. Hier prikt iedereen met een iq van boven de 80 toch doorheen mensen.

%d bloggers liken dit: