Genezingsmiljonair Benny Hinn in Amsterdam

Some content on this page was disabled on 24 October, 2016 as a result of a DMCA takedown notice from Mylene Nijssen. You can learn more about the DMCA here:

https://en.support.wordpress.com/copyright-and-the-dmca/

Advertenties

45 responses to “Genezingsmiljonair Benny Hinn in Amsterdam”

 1. Pittig says :

  Mooi stukje met scherpe observaties..

  Maar ik krijg toch wel kromme tenen als ik besef dat dit wereldwijd de hardst groeiende christelijke stroming is. Die zeepbel moet toch een keer uit elkaar spatten? Ze komen er toch ooit een keer achter dat er weinig tot geen mensen genezen en dat ze niet allemaal miljonair kunnen worden?

 2. Jeroen Mank says :

  @pittig Mischien spat die zeepbel ooit uit elkaar. Maar het kan een poosje duren. Zie bijvoorbeeld Lourdes

 3. Joop says :

  @Jeroen
  Dat Lourdes nog niet uit elkaar gespat is mag beslist een wonder heten 😉

 4. DsDre says :

  @Pittig.

  We doen weer massaal mee aan de Staatsloterij. Er is een record jackpot en stel je toch eens voor dat je voor 15 euro 38 miljoen wint. De kans is 1 op 3 of meer miljoen, dus zou je toch beter moeten weten.

 5. FlevoA says :

  @Joop 1 van de 5 (of zo, het zijn er maar heel weinig) werkelijke wonderen die ze daar in al die jaren opgetekend hebben? 😉

  Is Mylene van tevoren gebriefd door GG? Zo niet, dan zou ik haar vaker vragen om dit soort verslagen te schrijven. Prima dwaalleersignaleringen.

 6. mafchauffeur says :

  Pittig: welnee, die zeepbel houdt het met gemak vol tit de Wederkomst. 😉

  Zelfs de nuchtere Friezen blazen een flink partijtje mee, getuige de “adoptie” van de bediening van Zijlstra door die Stichting uit Drachten.

 7. Pittig says :

  @ Jeroen Mank

  Bij Lourdes wordt de genezing niet als zo’n zekerheid verkondigd als bij de charismatisch-evangelischen. En over rijkdom wordt al helemaal niet gerept.

  Ik denk daarom dat die charismatische zeepbel het niet zo lang als Lourdes vol zal houden. Want rijkdom en genezing zijn wel erg zichtbare criteria die ook makkelijk te toetsen zijn. Heel wat anders dan “vrede” of “liefde” of al die andere onbelangrijke dingen waar Jezus zoveel tijd aan besteedde — in tegenstelling tot Benny Hinn.

  @ FlevoA

  Maar de genezingen daar worden ongeveer 268 keer beter gecontroleerd dan bij Benny Hinn, Jan Zijlstra en kompanen.

  En Mylene mag inderdaad wel vaker naar dit soort bijeenkomsten gaan en ons verblijden met haar berichtgeving.

 8. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Als kleine clubjes zal het vast blijven bestaan, maar als wereldwijd groeiende stroming? Ik denk het niet.

  Alle deelnemers kunnen toch zo testen of de uitspraak van Benny Hinn klopt? Krijgen ze inderdaad het dubbele of veelvoudige terug? En anders doet hun familie of vrienden dat uiteindelijk wel voor hen.

 9. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Trouwens, Eurospirit zat volgens mij vroeger in veel grotere zalen… Die zegen is in ieder geval niet verdubbeld, maar gehalveerd… 😉

 10. Johan says :

  @Pittig: Wat jij en ik ‘de charismatische zeepbel’ noemen gaat het nog heel lang volhouden, juist vanwege de combinatie wonderen en geld. Waarom? Mensen zijn veel goedgeloviger dan jij veronderstelt. Ze gaan echt niet rationeel testen of geld in de collecte hun 2x zoveel oplevert. Als dat bij enkelen het geval is, en die mensen worden op het podium gehesen om hun getuigenis te geven, denkt het gros van de aanwezigen: ‘Zie je wel, het kan dus toch. Het lukte alleen bij mij deze keer niet, wellicht een volgende keer wel.’ Het Poel van Bethesda-effect.

  Daar komt nog bij dat mensen geldzuchtig zijn. Zoals Ds Dre al aangeeft nemen miljoenen mensen ook volledig irrationeel (qua kansberekening) deel van allerlei loterijen.

 11. goedgelovig says :

  @FlevoA: Nee, Myléne is niet door ons gebriefd.

 12. thebutler says :

  Massa hypnose shows zullen waarschijnlijk populair blijven zolang er sektes zijn die dit soort uitingen plaatselijk verkondigen en toepassen, en zolang er mensen zijn die geloven dat zij niet dicht bij God kunnen komen zonder de hulp van bepaalde leiders, goochelaars en dergelijke idolen.

 13. DsDre says :

  @Johan.

  Nee, we doen niet mee met een loterij voor ons zelf, maar voor het goede doel en/of de rijksoverheid. Komt nog bij dat je lekker kan wegdromen bij het idee wat als ik de jackpot win? Trouwens de kans dat je de jackpot wint is maar liefst 50%. Je wint hem wel of je wint hem niet!

 14. Parelmoer says :

  @DsDre
  Ik stel voor dat we allebei een lot kopen. Hebben we allebei 50 procent kans om te winnen. Samen 100 procent. Jij wint of ik win. We verdelen de buit, ieder 19 miljoen euro. Akkoord?

  Bij de gebedsgenezingen werkt het precies zo. Je geneest wel of je geneest niet. 50 procent kans. God helpt jou of hij helpt je niet.

 15. DsDre says :

  @Parelmoer.

  Je snapt er geen moer van statistiek. 50% + 50% = 75%. Tevens ben je te laat om een lot te kopen, volgende keer beter.

 16. Johan says :

  Ik neem aan dat Ds Dre en Parelmoer satirisch reageren en dat ik de basis van statistiek hier niet echt meer hoef uit te leggen…

 17. DsDre says :

  @Johan.

  De kans dat mijn bijdrage satirisch is, is 50%. Ik hoop dat een verdere toelichting niet nodig is.

 18. d.e. says :

  Was er geen aandacht voor zijn herstelde huwelijk? Ik meende gelezen te hebben dat zijn vrouw ook meekwam.
  Ik had vroeger nooit posters van beroemdheden aan de muur. Hiermee had ik weinig. Lieden uit de zwaardere hoek hadden vaak een foto van den dominee op de schoorsteenmantel staan. Morris Cerullo biedt of bood op zijn site een schilderij aan waarop hij staat afgebeeld met zijn vrouw. Of je nu Michael Jackson, Kate Moss, Lionel Messi, ds. Du Marchie van Voorthuysen of Cerullo aan de muur hebt hangen of op de schoorsteenmantel hebt staan, het is allemaal een pot nat: mensverering, gelovig of niet maakt weinig uit.

 19. star says :

  Ja daar zaten we net op te wachten op Benny de graaier. Ooit gezien wat hij kinderen aandoet op Youtube? een goede reden om uit zijn buurt te blijven.Het is algemeen bekend in de USA dat hij eerst uit de collecte graait wat hij wil hebben, dus daar hoeven we ook al niet al te moeilijk over te doen, hij past in de rij Schuller, Maasbach enz..En M.Cerillo, och die schrijft over wonderen op plaatsen waar hij niet eens was geweest, dus dat kan er ook nog wel bij.Ik heb er geen enkel bezwaar tegen als mensen zich willens en wetens willen laten bedotten, maar als er kinderen bij betrokken worden dan heb ik daar meer moeite mee.
  Waarom die zeepbel blijft bestaan? Omdat mensen niet willen erkennen dat ze niet genezen zijn. Toen ik dat erkende was het oordeel niet mis, enerzijds omdat ik de droom verstoorde anderzijds omdat er dan een geestelijke diagnose nodig was en die luidde: 1.ik geloofde niet genoeg, 2.ik vond het wel lekker om kanker te hebben om de aandacht.
  Ik heb veel geleerd van deze verwrongen “geestelijke” wereld. Het volk wil brood en spelen, zei een arts mij en ik begin hem steeds meer te geloven.

 20. Agilhartje says :

  Ik kan er niet zo goed naar kijken die (filmpjes van) sprekers die van hun preek een verkooppraatje maken. Financiële evangelisatie en een bijeenkomst als een Tupperware-party. Waar het formaat van je liefde wordt berekend in euro’s of dollars.

  Het is tijd voor een nieuwe Luther die deze aflaten aan de kaak stelt! Hij spijkerde zijn 95 stellingen vlak voor het hoogfeest van Allerheiligen op de kerkdeur in Wittenberg in 1517. Misschien moeten we datzelfde doen op de avond voor Pinksteren…

 21. cornelis says :

  @star…rev. Schueler is m.i. met zijn ned. hervormde achtergrond toch niet echt te vergelijken met die chari-wonderdoeners.
  en echt..ik heb nooit aandelen gehad van de Christal Cathedral..

 22. mafchauffeur says :

  @Agilhartje: dat van het vastspijkeren van 95 stellingen is toch ook een broodje aap verhaal? Omdat het veel aansprekender klinkt dan een saaie brief?

  Spinnen is van alle gristelijke tijden……. 😉

 23. d.e. says :

  Wat zouden de kostuumpjes ( t is een klein mannetje) van Hinn kosten? Zou ie t (tenminste voor een groot deel) niet goed menen? HIj had allang kunnen verdwijnen in t niet met zijn miljoenen. Geldt ook voor Copeland en vrienden.

 24. TommyLee says :

  Dan heeft Benny nog een slimme belastingtruuk achter de hand: Doordat hij zijn winst toevoegt aan zijn kerk kan hij belastingvrij in een enorme weelde leven( De eerder genoemde graai in de collectebus is natuurlijk ook belastingvrij).

 25. star says :

  @ cornelis: maar op het punt van “geloof en je wordt rijk”(dat gold alleen voor hém trouwens), graaien, bedriegen en zich verrijken om vervolgens weg te lopen voor de consequenties past Schuller wel degelijk in de rij. Totaal geen belangstelling voor de staf die de baan verloor en nu nog diep in de problemen zit.Dat past bij deze mensen.

 26. arend says :

  Je kunt niet God en de mammon dienen! Daar is de bijbel heel duidelijk in! Laten we bidden dat alles wat er niet goed is bij Hinn geopenbaard gaat worden en dat de goedgelovigen de ogen geopend gaan worden! Ik denk als we dit samen gaan doen God verhoord. God houdt ook niet van de dingen van de duisternis, dus!

 27. Kees Blokhuis says :

  Was het allemaal maar zo eenvoudig. Luther was een held en tegelijk een verschrikkelijke antisemiet. Onze (Nederlandse) voorouders waren gemiddeld zeer Godvrezend en tegelijk behandelden zij slaven en arbeiders soms als beesten.De Hervormde diaconie van Amsterdam bijv. had tot 1860 nog aandelen in de slavernij. En Benny Hinn? Er waren in de Apollohal toch gave ogenblikken: de wijze waarop hij de evangelieverhalen neerzette was mooi. De jiddische muziek van de NBG band was m.i.zelfs weergaloos en bewerkte bij mij een stukje genezing. Hinn duwde inderdaad, maar er vielen wel degelijk ook mensen om. Mij viel op dat er geen enkel gehandicapten-karretje op het podium verscheen. Er leek (tijdens de avonddienst van donderdag) volstrekt geen aandacht voor de meest beschadigden onder de aanwezigen te zijn. Maar….waarschijnlijk zijn er wel degelijk een aantal mensen van kanker genezen.
  Waarom was ik gegaan? Ik had een boek gelezen van Benny Hinn: De Zalving. Daarin vertelt hij iets over de wijze waarop hij zijn bediening begon. Daarin trof me een bepaalde oprechtheid. Dat mensen het niet altijd volhouden om volledig oprecht te zijn, dat is jammer, maar het sluit niet uit dat God d.m.v. een kromme stok hier en daar toch een rechte slag toebrengt. Ik durf dan ook niet te zeggen dat God hier niet aanwezig was.

 28. afolus says :

  @Kees Blokhuis
  Je durft niet te zeggen dat God niet aanwezig was…

  Ik ook niet maar ik weet wel zeker dat Benny Hinn er wel was en die staat bekend als een gladjanus die gek is op geld en die mensen zeer suggestief voorhoudt dat ze genezen worden van allerlei kwalen inclusief kanker maar nauwelijks (lees: nooit) komt met bewijzen van dat soort claims.

  Veel geblaat en weinig wol…

 29. Bernard says :

  Natuurlijk was God aanwezig, daar kon zelfs Benny Hinn niets aan veranderen.

 30. mafchauffeur says :

  Ik zie dat er al voorzien is in de opvolging. Zoon Joshua heeft een veelbelovende start: vervolging en laster in Brazilie heeft hij alvast “in the pocket”.

  http://www.411vibes.com/benny-hinns-son-beats-up-deaf-man-dumb-man/

  Waarschijnlijk een misverstand. Een doofstomme geest proberen uit te drijven kan best heftig zijn en zomaar verkeerd geinterpreteerd.

 31. St. says :

  @maf

  Een doofstomme geest luistert ook niet. Het is dus vrij logisch dat er fysiek geweld gebruikt moet worden om die uit te drijven.

 32. flipsonius says :

  @Maf
  Als ik me niet vergis pakte Jezus het anders aan, hij stak gewoon zijn vingers in ’s mans oren en spuugde hem op zijn tong. Dus Hinn heeft het duidelijk niet goed begrepen….

 33. Baron Bp says :

  Een aantal dingen die mij opgevallen zijn bij Benny Hinn:
  1. Hij vraagt respect als hij de Evangelie deelt, of dat B Hinn of de iemand anders is vind ik fantastisch.
  2. Hij predikt zuiver de Evangelie, er is geen ruimte voor twijfels of interpretatie.
  3. Ieder geest-gevulde christen kan beamen dat de aanwezigheid van God zeer sterk aanwezig was.

 34. TommyLee says :

  @Baron Bp: punt 3 God is altijd aanwezig (volgens 2 of 3 aanwezig tekst). Je bedoelt waarschijnlijk: Het werd heel vaak en heel luid geroepen en de acclamatie zwol aan. Een gevoel van opwinding maakte zich meester een soort ontlading gedeeltelijk vergelijkbaar met de ontlading als je eigen voetbalclub een minuut voor tijd het winnende doelpunt scoort???????

 35. Amanda says :

  De naam van het koor: Muriel Blijd and United worship

 36. cabret says :

  kijk op you tube naar: benny hinn amsterdam satans macht verbroken door het bloed van Jezus

 37. afolus says :

  @cabret
  En dan…?

 38. engel says :

  @afolus,

  Een goed hoorder heeft maar een half woord nodig.

 39. dus says :

  Wat een vooroordelen allemaal.
  Weet je er zijn verschillende soort manieren van aanraking van de heilige geest.
  Degene die het zelf hebben meegemaakt kunnen dat het beste omschrijven. Voor een ongelovige is het meschien moeilijk aan te nemen. Niet zo gek als je niet geloofd. En wat me opvalt is dat mensen (vooral ongelovige erover struikelen dat hij een vermogend man is. Ga maar eens de bijbel lezen daar zul je zelf zien dat God meerdere mannen die erg in hem geloofde en vaak jaren met hem liepen hij ze goed vermogend heeft gemaakt. Bijv het verhaal van David begon als een schapenherder en werd een Koning God had een plan met hem. Als God een plan met je heeft en je wandelt in je bestemming kan het dus gebeuren dat je zeer vermogen wordt. Benny Hinn is al vanaf heel jong af aan toegewijd aan God dus voledig. God heeft hem gezegend. Gods plan is zo veel mogelijk mensen te laten bekeren en daar gebruikt hij mensen voor. In het geval van Benny Hinn gaat hij de hele wereld rond, waar God spreekt dat hij moet gaan. Ja en inderdaad dat kost veel centjes. God voorziet als je moeder gelovig is vraag het maar. Het heeft allemaal te maken met het geloof en God.

 40. Luke Rakis says :

  @ dus

  Welterusten

 41. mafchauffeur says :

  @dus: interessante vergelijking, Koning David en Benny Hinn. 😉

  Trek ‘m niet te ver door, zou ik zeggen. :mrgreen:

 42. Sueigilera says :

  @mafchauffeur, @dus
  Hahaha, zou Benny Hinn, na al die drukte in zijn leven, inmiddels al zo oud zijn dat hij het niet meer warm kan krijgen? wellicht kan @dus daar een oplossing voor zoeken.

 43. mafchauffeur says :

  Als je met honderd man voortdurend in de lucht hangt, is een eigen vliegtuig op den duur veel praktischer en zelfs goedkoper.

  Een waarheid als een koe. Zo had ik het nog niet bekeken.
  http://www.real-life.nl/benny-hinn

 44. goedgelovig says :

  NASCHRIFT – Myléne Nijssen, de auteur van dit verslag, heeft haar bijdrage op basis van een auteursrechtclaim laten verwijderen. Wij zijn het niet eens met deze gang van zake, aangezien zij het stuk op eigen initiatief ter publicatie heeft aangeboden en daarmee conform de voorwaarden van GG expliciet toestemming heeft verleend. Omdat de importantie van deze bijdrage laag is, zullen we dit niet aanvechten.

  Hieronder de promo van de betreffende Benny Hinn-bijeenkomst in Amsterdam: