Meer bekeerlingen dankzij Zielenwinnend Script

rodney-howard-browneNaast het verlengen van benen (gelegen of ongelegen) hebben de werkers van De Gloriestoel nóg een geheim wapen: ze gebruiken het Zielenwinnend Script (pdf). Dat is net zo’n script als telemarketeers gebruiken als ze je rond etenstijd bellen, maar de gloriestoelers zetten het in om Jezus aan de man te brengen. Zo schrijft Arie de Pauw op de Facebook-pagina van De Gloriestoel:

Zojuist weer een chauffeur tot de Heer kunnen leiden. Kees uit Putte (NB) zat in de kantine op zijn lading te wachten. Ik mocht voor hem bidden en zijn beenlengteverschil was binnen de minuut opgelost! Daarna nam ik het Evangelie Zielenwinnend Script met hem door en nodigde hij Jezus in zijn hart uit!

Ook Sijbrandt en Joke Kroeske van IGNITE Holland, tevens lid van de Haantjesgemeente in Zwijndrecht, zijn enthousiaste gebruikers van het Zielenwinnend Script. Op hun site schrijven ze:

Regelmatig worden wij uitgenodigd door plaatselijke gemeenten om hun leden te trainen in effectieve evangelisatie. Vanuit het perspectief van het bereiken van alle Nederlanders met het Goede Nieuws is het erg belangrijk dat we effectief worden in onze outreaches. Op dit moment [2011] zijn er 16,4 miljoen Nederlanders die Jezus nog niet kennen. We zijn met ongeveer 500.000 Nederlanders die Hem wel kennen. Willen we zo snel mogelijk [we leven in het eind der tijden] met die 500.000 de 16,4 miljoen bereiken, dan zullen we in effectiviteit moeten groeien.

Gelukkig is er een mogelijkheid om te groeien in effectiviteit. Zelf stonden we al enkele jaren regelmatig op straat, maar hadden we slechts enkele bekeerlingen. Totdat we in aanraking kwamen met het Zielenwinnend Script: een hele eenvoudige en krachtige manier om snel bij het hart van de ongelovigen te komen. Nadat we het script begonnen te gebruiken, zagen we direct een verandering in onze evangelisatietijden en zagen we mensen tot geloof komen. Het begon te stromen en achteraf weten we dat dit komt door de Zalving.

De Kroeskes melden dat het Zielenwinnend Script is ontwikkeld door Rodney Howard-Browne. Dat is die bartender van de Toronto Blessing die iedereen aan het lachen kon krijgen.

Ook Stichting Arbeiders in de Oogst maakt gebruikt van het Zielenwinnend Script. Sinds begin dit jaar is het aantal bekeerlingen, dat nauwkeurig wordt bijgehouden, met sprongen omhoog gegaan. Wereldwijd worden er zelfs al meer dan 3 miljoen zielen geclaimd.

mrt 2013d

Advertenties

36 responses to “Meer bekeerlingen dankzij Zielenwinnend Script”

 1. DsDre says :

  Lijkt op (t)hell-sell. Als je het product eenmaal binnen hebt voel je je bekocht.

 2. Hendrik says :

  Zouden met dat script met name mensen met benen van ongelijke lengte bereikt worden?

 3. Wim says :

  Tjonge, dit is top instant pudding. Waarom is dit (telefoon)script in vredesnaam nodig. Is er zo weinig parate bijbelkennis?
  ( O ja, da’s waar ook, ze houden niet van theologie enz.).
  Maar wat nu als de aspirant bekeerling van het script afwijkt?
  Is dat zondig gedrag? Of wordt er dan gauw een controle vraag gesteld
  zo van: Heeft u vaak last van uw rug?

  Slechts 500.000 mensen in Nederland kennen Jezus. Wat is de intepretatie van ‘kennen’? Ik dacht dat altijd dat er zo’n 33% christenen in Nederland wonen. Ineens is dat 3% geworden? Of bedoelen ze alleen het gloriestoel genootschap.
  Het is weer een bijzondere voorstelling van zaken.

 4. dit zeg ik says :

  @Wim,

  Lijkt mij dat het geen 33% is.
  mensen zeggen wel dat ze het zijn. Maar voor de rest laten ze daar niks van merken in hun gedrag.
  Katholieken hoef je niet mee te rekenen want meer dan 3/4e gelooft toch niet.
  Dan heb je nog zgn. de zwarte kousen.. Die geloven ook alles maar wat meneer de dominee zegt terwijl ze zelf met hun domme ogen kunnen lezen wat er staat.

  Ik zal het maar noemen dat er maar een paar procent WEDERGEBOREN is.

 5. DsDre says :

  Bij zo’n script moet ik altijd aan kussentjes denken.

 6. Oscar de Tweede says :

  W’ve got the whole world in our hand, w’ve got the whole world in our hand, the whole, wide world in our hand!
  All together now:
  W’ve got the whole world in our hand etc.

 7. afolus says :

  Wat een heerlijke glorie is dit toch weer.
  Echt een warm gevoel voor de “verloren medemens” moet je maar denken.

  Streepjes, vinkjes en aantallen.

  Zouden die evangelisten ook “targets” meekrijgen..?

  Sjabbah.. 😀

 8. Rien HA says :

  Even los van het feit dat ik absoluut respect heb voor mensen die vanuit een diepe bewogenheid voor hun medemensen het evangelie willen verkondigen, vraag ik me toch altijd af waarom ze dat altijd met zoveel bombarie op FB of andere social media verkondigen. Is dat werkelijk omdat ze de naam van God groot willen maken (God is toch al groot?), of is het eigenlijk omdat ze zichzelf zo geweldig vinden dat ze aan evangelisatie doen en zoveel mensen tot de Heer hebben mogen leiden? Ik krijg daar altijd een beetje een naar gevoel van. In elk geval hebben deze mensen hun loon op aarde daarmee al binnen.

 9. mafchauffeur says :

  Ze moeten wel opschieten, want de Opname is mogelijk al vandaag of morgen, zodra GG het 7.777.777e bezoekje ontvangt.

  Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat de jubileumbezoeker in het zonnetje wordt gezet met een gratis arrangement voor zeven gristelijke conferenties naar keuze. 😉

 10. DsDre says :

  @Afolus.

  Dat heeft tegenwoordig KPI’s.

 11. bramvandijk says :

  Uit het script:

  Ik wil kort met je delen wat de bijbel zegt. Er staat “Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid” en “Want het loon, dat de zonde geeft, is de dood, maar de genade, die God schenkt, is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer”.

  Ja natuurlijk, als de bijbel het zegt…

  Werkt dit script echt? Ik kan het maar moeilijk geloven. Het voelt als een slechte aflevering van Tellsell. Eerst wordt je een probleem aangepraat: echt vre-se-lijk, je hebt het nooit geweten, maar je mist gods nabijheid… erger nog, als je dood gaat, dan ben je ook echt dood.

  Vervolgens hoeft het daar gelukkig niet bij te blijven, de oplossing is er namelijk ook al! Dit probleem kunnen we nu meteen met een zondaarsgebedje de wereld uithelpen. En weet je wat het meest fantastische is? Het is helemaal gratis! Amazing!

  Nou ja gratis… in geld dan:

  Denk er altijd aan naar God toe te rennen en niet bij Hem weg, want Hij houdt van je en heeft een geweldig plan voor jouw leven.

  Hmmm… zijn dit dezelfde mensen die in een alomtegenwoordige god geloven?

 12. storm says :

  Hoe meer zielen hoe meer………………………………………….!!!!!!!!!!!!

 13. afolus says :

  @DsDre

  Waar is die goeie ouwe tijd…?
  Target gehaald = bonus, target niet gehaald = waarschuwing…. 😀

  Met de KPI’s in de hand kunnen de sterk performende concurrenten de schuld krijgen, in het geval van de gloriestoel is die concurrent de duivel….👹👺ook wel genoemd de luizenkop.

  Targets zijn meetbaar en hard.
  Net als beenverlengingen… 😀

 14. TommyLee says :

  Dat verfoeide script staat bol van de “tale Kanaäns” en aannames dat de luisteraar alles begrijpt en voor zoete koek slikt. Als iemand hier op in gaat (en in de derde wereld komen ze bij bosjes beweren de massa-predikers altijd) heeft hij nog steeds totaal geen benul waar het over gaat.Ik was eens met een ras-evangelist op een ferry naar Engeland. De man kwam enthousiast vertellen dat hij twee jongelui “tot de Heer had geleid”.Ik ging polshoogte nemen. De jongelui bekenden: om van hem af te komen hebben we maar ja gezegd. What a shame!!

 15. Pittig says :

  In de hemel juichen ze bij iedere bekeerling. Hier pas als het target gehaald is en de cijfers van vorig jaar zijn overtroffen.

 16. Pittig says :

  Als Jezus en Paulus toch ook dit Zielenwinnend Script hadden gebruikt, was het zoveel beter met hun zendingswerk gegaan…

 17. Bernard says :

  Maar de vragen zou toch fundamenteler moeten zijn:

  “als dit daadwerkelijk werkt… is er dan wat op tegen?”

  “Als dit script mensen ertoe brengt het zondaarsgebed te bidden zijn ze dan gered”

  “Blijven mensen inderdaad achter met een overrompeld gevoel “iets te hebben gekregen, wat ze niet wilde krijgen” of hebben ze daadwerkelijk Jezus ontmoet?

  Dit soort vragen zou ik weleens jullie serieuze reactie op willen vernemen?

  Als het namelijk wel werkt en je zo 50-60 mensen per dag tot het geloof kan brengen, zouden we er met zijn alle goed aan doen om de tijd die we hier doorbrengen op straat door te brengen met het script in de hand!?

 18. joost says :

  Zojuist weer een chauffeur tot de Heer kunnen leiden.

  Werd tijdens het wachten op zijn lading aangereden door de gloriestoel, Is via Petrus bij de Heer gekomen. 😦
  joost

 19. jugendstil says :

  Vanaf 1 april worden er geen zielen meer gewonnen. Heeft God dan vakantie?

 20. afolus says :

  Zag kort geleden een filmpje over Reinhard Bonnke die een paar jaar geleden massale bijeenkomsten hield in Nigeria. In dat ene filmpje claimde hij dat in een tiental bijeenkomsten 17 miljoen mensen geregistreerd tot geloof gekomen waren. Dat betekent dat meer dan 10% van de Nieriaanse bevolking in die bijeenkomsten christen zou zijn geworden.

  Is er iemand die geloofwaardge getuigenissen heeft gehoord over een significant veranderde sfeer in Nigeria, dat toch nog altijd bekend staat als één van de meest corrupte landen ter wereld…..?!

  Cijfers liegen niet…
  Cijferaars des te meer.

 21. Vaynee says :

  Als het toch eens zo zou werken……….. Ik hoor vanaf het veld regelmatig hoe moeilijk het is om evangelist te zijn, of zijn dat de 2e rangs evangelisten? Hoe het ook is, mede om hen organiseer ik Struggle4Bibles, ik heb de indruk dat die term beter overeenkomt met de werkelijkheid. Ik heb echt respect voor hun doorzettingsvermogen, net als dat van Paulus! Wat hij allemaal moest doorstaan en toch doorgaan! Mede dankzij zijn doorzettingsvermogen is het evangelie ook bij ons gekomen. Gelukkig kwamen er ook heel wat mensen tot geloof, maar ik wist niet dat de Bijbelvertaling heeft gefaald door niet te schrijven: ‘ want het is het script dat overtuigd van zonde, oordeel en gerechtigheid’……..

  Ik heb in het verleden ook kort leden geworven voor een fitness-centrum, helemaal volgens een ‘script’ zonder dat ze meesten dat door hadden……. Dat voelde niet goed en krijg opeens een enorme flash-back :-))).

 22. mafchauffeur says :

  @Vaynee: dat zijn de 2e- en 3e rangs evangelisten. Mogelijkerwijs behept met een religieuze geest. 😉

 23. Vaynee says :

  @mafchauffeur daar ben ik ook bang voor. Hoe komt het dat ik dan toch zoveel respect voor hen heb, mezelf toch maar eens grondig onderzoeken vrees ik 🙂 🙂

 24. mafchauffeur says :

  @Vaynee: dat komt misschien omdat je onbewust toch wel opgelucht bent als anderen, hoewel ze fulltime in de dienst van de Heer staan, amper meer zichtbare vrucht van hun evangelisatiearbeid zien dan jijzelf? 😉

 25. Rien HA says :

  Zojuist weer een chauffeur tot de Heer kunnen leiden.

  Toch niet mafchauffeur?? Ö

 26. Wilfred says :

  @Wim: Wees blij, het zijn er al meer dan 144.000… 😉

  @Maf:

  Ze moeten wel opschieten, want de Opname is mogelijk al vandaag of morgen, zodra GG het 7.777.777e bezoekje ontvangt.

  Klinkt aannemelijk. En gezien je profetisch vermogen, moeten we dit misschien maar serieus nemen. Als sommigen hier binnenkort niet meer reageren, weten we tenminste waar het door komt!

  @Rien: LOL 🙂 Nee, Maf hoort bij de 500.000!

 27. Druifluisje says :

  Een aangepast verkoop script: “Bekeer voor (dag,maand,jaar) dan kost het u minder en na deze datum betaalt u een hoge prijs.”

  Op deze manier wordt er een bepaalde urgentie gecreëerd om ervoor te zorgen dat klanten direct bekeren.
  @mafchauffeur lijkt wat dat betreft de spijker op de kop te slaan 😉
  Wanneer men echter een dag later terugkomt, schuift de datum automatisch natuurlijk weer een dag op.
  Het blijkt dat het stellen van een echte deadline wel degelijk voor meer bekeringen kan zorgen! Je moet profiteren van de impulsbekeringen”

 28. DsDre says :

  @Bernhard.

  Serieuze vragen verdienen een serieus antwoord.

  Als dit script echt werkt hebben we geen goede boodschap, wat evangelie betekend, maar een goedkope boodschap. De goede boodschap is dat God ons wil ontmoeten en die ontmoeting is meer dan vluchtig.
  Het bidden van het zondaarsgebed staat nergens in de Bijbel, dus op zijn minst zijn er andere wegen die naar God leiden.
  Dus inderdaad is je vraag terecht hebben mensen daadwerkelijk God ontmoet. Wie is God, een sinterklaas die je een leuk en gezond leven geeft, de directeur van Brand New Day, die je de beste levensverzekering geeft? Ik krijg uit het evangelie een heel ander beeld. Ons beeld van God wordt heel ons leven bijgesteld, dus dat ons beeld bij onze bekering “niet juist” is, is geen probleem, maar het is wel een probleem als die ver naast de waarheid ligt, op eens hebben we een ontmoeting met onze eigen god.
  Een korte eerste serieuze reactie van mij.

 29. Bernard says :

  @DsDre

  Dat is ook wel een beetje het idee wat bij mij opkomt, als ik het zo leest. Heel snel en op de emotie en eerste reactie van mensen ingaan. Ook in de sales worden scripts gebruikt om mensen iets te verkopen, wat ze bij langer nadenken misschien niet zouden kopen. Over het algemeen ziet een bedrijf dat dergelijk ‘overrompeling’ verkooptechnieken achteraf ook veel imagoschade veroorzaken. Er zijn nu eenmaal veel mensen die bij directe benadering het moeilijk vinden om nee te zeggen.

  Daarnaast is het zondaarsgebed als ijkpunt ook eigenlijk discutabel. Min of meer denk ik gebaseerd op de tekst: “niemand kan zeggen Jezus is Heer behalve door de Geest”, maar die zin betekend in de praktijk wel iets dieper dan letterlijk dit zinnetje uitspreken, want dat lukt ook de grootste atheïsten.

  En als je letterlijk neemt dat “ieder die de naam van Jezus aanroept gered is”, dan zijn er een hoop gelovigen bij iedere dag. Ik hoor n.l. dagelijkse in de gemiddelde school, winkelstraat en/of werkvloer dat de naam Jezus te pas en te onpas aangeroepen worden.

  Persoonlijk zou ik overigens nog bij afronding van het script mensen verassen met een emmer water over het hoofd. Dan heb je ze ook gelijk gedoopt.

  Aan de andere kant hebben we zelf het geloof in dit land op deze manier ook leren kennen. Bij de ‘grote opwekking’ waarbij het Christendom staatsgodsdienst werd in het toenmalige Romeinse Rijk was de keuze voor het Christendom ook niet altijd geheel vrijblijvend.

  Maar goed het is altijd lastig om te beoordelen als je er zelf helemaal geen ervaring mee hebt of mensen die deze methode hanteren kent. Het staat bij mij gevoelsmatig ook in schril contrast met de absolute, bijna absurde, vrijheid die God zelf ons geeft om hem af te wijzen.

 30. star says :

  Nou ja, Anne v.d. Meide Schreef ook een boek getiteld “mensen winnen” daar is niets mis mee.En dit script lijkt een beetje op de ouder traktaten. Kan ik ook nog mee leven. Het is nog altijd beter dan een verhaal wat aan alle kanten rammelt en geen richting kan geven aan het gesprek.Dus als mensen zich bekwamen in Evangelisatie als ze zich daartoe geroepen voelen, daar kan ik niets op tegen hebben.Ik denk alleen dat er meer dan dat nodig is. Maar dat is dan mijn idee.

 31. DsDre says :

  @Star.

  Als ik in de Bijbel lees hoe mensen worden geschoold in evangelisatie is dat een harde leerschool van drie jaar. Een script ipv Jezus navolgen is dus wat mij betreft geen alternatief.

 32. henkjan37 says :

  opvallend dat ze dan iemand kunnen bekeren uit Putte

  zogezegd bekeren

  Mensen die uit de biblebelt komen, die bereik je wel met die tale kanaans. Opmerkelijk hoe exteem vast evangelischen bijna altijd zitten in de gereformeerde kerken waar 95 procent uit komt…

 33. kindvanGod says :

  Ik dacht meer aan een Paulusgebed

 34. inge klumper says :

  ‘Gaat henen en turf alle zielen die ge hebt gewonnen voor Mij…

 35. mafchauffeur says :

  Update.

  In januari 2014 wordt de 666 per maand gehaald, zo te zien.