Is er seks in de hemel?

Sex-In-HeavenHet staat in de Pravda, dus is het waar: christenen kunnen ook in de hemel genieten van seks. En omdat Jezus heeft gezegd dat er in de hemel geen huwelijk meer zal bestaan, betekent dit dat de aardse grenzen (seks alleen binnen het huwelijk) in het hiernmaals wegvallen en je het met iedereen mag doen.

“In de hemel is het niet langer noodzakelijk om exclusief aan één persoon toe te behoren omdat er in de hemel geen gezinnen meer hoeven te worden gesticht. De Schrift stelt dat het huwelijk een unieke test en een beeld van trouw is, maar in de hemel is zo’n test niet meer nodig omdat daar alleen de getrouwen worden toegelaten.” Aldus theoloog en bioloog Babu G. Ranganatha.

De seksuele beleving wordt ook veel dieper, want met een vernieuwd lichaam wordt seks veel meer nog een spirituele belevenis, een daad van perfecte liefde.

Vermakelijk is de reactie van Mike Clifford onder het artikel:

As a genuine Christian I think I can shed some light on this profound article.

Friends of mine, John and Laura were good Christians who were married. They had a great sex life and they often used to wonder if they would be able to have sex in heaven. They agreed that – depending upon who went first – they would try and communicate with their spouse to explain what was happening up there.

Several years went by and John suffered a heart attack. Laura grieved terribly and wondered if he would ever be able to come back to her and fulfil his promise. Then one night in bed she heart his voice whispering in the distance.

“Is that John?” she asked.
“Yes, my love,” he said his voice becoming stronger and clearer.
“Oh how wonderful! And how are you?”.
“I am having a wonderful time. I get up in the morning, have sex, go out on the golf course, come back, eat some healthy vegetarian food, have sex, go back on the golf course and then come back and have lots of sex.”.
“Oh how astonishing. That is incredible.”.
“Yes, it’s very nice. I am enjoying it very much.”.
“So you can have lots of sex in heaven.”.
“I’m not sure about that, I have come back as a rabbit in Norwich.”

077-Jesus-is-watching

Advertenties

12 responses to “Is er seks in de hemel?”

 1. afolus says :

  Leuk mopje. Ik kende hem in de variant: “Ik ben konijn en zit op Texel…”

 2. bramvandijk says :

  Tja, nu die moslims reclame maken met hun 70 danwel 72 maagden, is het PR-technisch gezien niet zo ontzettend dom om daar vanuit gristelijke hoek nog een schepje bovenop te doen 😉

 3. Agilhartje says :

  Geen grapjes over de hemel ! Iedereen weet dat het een serieuze plek is waar we de tijd stukslaan met het zingen van praisemuziek, het fladderen van vleugels en het spelen op harpen…

 4. nietverbaasd says :

  Sex is toch wel ongeveer het grootste aardse genot. Het zou me tegenvallen als de hemel zo fantasieloos blijkt te zijn dat er alleen een soort van sex 2.0 blijkt te zijn als ultiem genot. Overigens is zelf in dit aardse tranendal, het orgasme – ik blijf nu vast in de filter vastzitten- al redelijk ultiem en er kan/hoeft wat mij betreft niet veel aan verbeterd te worden (maar ik word op dit punt -mocht sex inderdaad deel uitmaken van het hemels genot- natuurlijk graag gecorrigeerd).

 5. Pittig says :

  Hadden die hindoes, boeddhisten en Joden toch gelijk met hun reïncarnatie!

 6. Pittig says :

  Hoe seks in de hemel is, hebben we al lang kunnen zien in de film Demolition Man:

 7. Flipsonius says :

  Als er seks is in de hemel, is er ook verlangen. En bevrediging. En wederom verlangen. Ad infinitum. Ik weet niet of we daar nou blij van moeten worden. 😦
  Of is het een toestand van eeuwigdurende verzadiging? Lijkt me ook een beetje saai. Eeuwigdurend orgasme? Word je gegarandeerd gek van. Of een eeuwig uitgesteld hoogtepunt (gelijk Achilles die de schildpad nooit zal inhalen). Iemand een beter idee?

 8. joost says :

  flipsonius
  Ik denk dat de hemel al het ultieme hoogtepunt is. volgens mij kan je niet hoger. 😉
  Maar een eeuwig durend orgasme? Aan de andere kant is voor God een minuut een eeuw en een eeuw een minuut. Een minuutje genieten is volgens mij nog wel te doen. 🙂
  joost

 9. joost says :

  anders kunnen we altijd nog zeggen dat we handelingen in 3 minuten gebruiken in de hemel. Maar dan 3 eeuwen? Nee, toch maar niet.
  joost

 10. PietV. says :

  Al die miljoenen nonnen zullen hier de schade wel gaan inhalen.

 11. Wormpje B says :

  Nou Theoloog en bioloog Babu G Ranganata volgens (IANDS) BDE.s ervaringen, is er heel andere hemel beschrijving als die met seks erin.
  Is Babu G Ranganata in een ander hemel geweest.
  Met een andere betekenis overdracht.
  SEKS dus.

 12. Hendrik says :

  Een inspirerende vraag! Leuk om op de kringavond te behandelen.