Religie als voorbehoedsmiddel

sexeducaton

Bron: The Oatmeal

Advertenties

11 responses to “Religie als voorbehoedsmiddel”

 1. John Niet-Theïst says :

  Hieruit blijkt dat in de filosofie van de orthodoxe gelovige christen dat de mens een potentiële crimineel is, die alleen van werkelijke criminaliteit weerhouden wordt door de vrees voor bestraffing, of de verwachting van beloning in een toekomstig leven. Als de christelijke prediker van moraal dit niet werkelijk bedoelt wanneer hij zegt dat zonder het geloof in God “morele waarden” niet bestaan, en dat als er geen hiernamaals zou bestaan waar beloning en bestraffing wachten, een morele levenswijze zou ophouden te bestaan, dan vergist hij zich niet alleen, dan is hij een opzettelijke leugenaar. Gelukkig voor de wereld zijn veel christenen, zowel voorgangers als leken, beter dan hun credo

 2. DsDre says :

  Ach John NT, voor kinderen moet je soms de waarheid iets versimpelen.

 3. Vleertje says :

  Deze bange papa heeft vast nog nooit Hooglied gelezen.

 4. Johan says :

  @Vleertje: Het is een mama.

 5. joost says :

  Johan
  Waarom denk je dat het een mama is?
  joost

 6. Selena says :

  Een leuke aanvulling op waarom het zonde zou kunnen zijn:

  http://english.pravda.ru/society/sex/25-12-2012/123283-christians_sex_heaven-0/

  Wat er op neer komt: seks in het huwelijk is bedoeld als test om je trouwheid te testen; in de hemel zou die beperking er (mogelijk) niet zijn.

 7. Johan says :

  @Joost: Mannen dragen in de regel geen jurk en vrouwenkapsel en geven meestal ook geen seksuele voorlichting aan hun dochters.

 8. bramvandijk says :

  Nickelback 😀 😀

 9. joost says :

  Johan
  Er zijn landen waar hordes mannen in “jurken” lopen. Ik zie niet echt een “vrouwenkapsel” in het kapsel, het kan ook het kapsel zijn van een man met een steeds hoger worden voorhoofd.
  Er zijn verder tientallen uitzonderingen op regels. Dus b.v. een alleenstaande papa geeft ook voorlichting aan zijn kinderen. En worden de meeste van die zogenaamde “christelijke” regeltjes voor het hebben van sex niet voorgeschreven door het geloof en uitgedragen door priesters enz. (toch vaak wel mannen die veel vrouwen met “dochter” aanspreken?
  joost

 10. shinshinshun says :

  @joost
  Oh, het is een dominee in toga, nu zie ik het 😉

 11. Midas says :

  Een vrouwelijke domineeeeeeeeee toch