Refoveilingen: alleen bijbels-verantwoorde uitjes

refoveilingenSinds afgelopen paasweekend is er een bevindelijk alternatief voor de populaire site Vakantieveilingen: Refoveilingen. Voor kuise en niet te wereldse uitstapjes. Zo zijn sauna’s (naakt!) en bioscopen (afgoderij!) uit den boze. Wel kunnen refo’s bieden op restaurants waar gegarandeerd geen popmuziek wordt gedraaid en campings en hotels die op zondag altijd dicht zijn.

Aanbieders moeten plechtig beloven te werken “vanuit een eerlijk, integer en bijbels genormeerd ondernemerschap”. Ook mogen de aanbiedingen “niet in strijd zijn met bijbelse normen en waarden.”

Volgens marketeer Jonathan Lambooij, die met Refoveilingen rijk hoopt de worden, willen refo’s “niet het risico nemen dat je een avondje uitgaat naar een restaurant dat je niet verantwoord vindt – zeker niet als je kinderen erbij zijn. Bij overnachtingen in het buitenland kiezen we zo veel mogelijk voor hotels en campings die in de buurt van een gereformeerde kerk liggen.”

Voor refo-ondernemers biedt de site ook uitkomt. “Zij kunnen niet adverteren op sites als Vakantieveilingen. Voor je het weet stroomt je camping vol met een publiek waarop je niet zit te wachten.” Ja, je zou eens met niet-christenen of – nog erger – evangelischen, PKN’ers of katholieken in aanraking komen.

Niet-christelijke bedrijven mogen daarentegen wel uitstapjes aanbieden op Refoveilingen, want “Refo’s zijn doorgaans interessante klanten: nette mensen met veel kinderen. Velen hebben ook aardig wat te besteden.”

Advertenties

19 responses to “Refoveilingen: alleen bijbels-verantwoorde uitjes”

 1. mafchauffeur says :

  Bioscopen uit den boze? Klinkt logisch voor deze doelgroep.

  Maar ondertussen worden er wel 4 tickets voor het Omniversum geveild (sluiting 13:00 vandaag). Maar dat is toch bij uitstek die bioscoop die de evolutietheorie propageert en het bestaan van een Schepper tegen de klippen op ontkent?

  Ik zou mijn kinderen niet willen blootstellen aan dergelijke propaganda. 😉
  http://www.haagsuitburo.nl/Omniversum-film-met-Carice-van-Houten

 2. Agilhartje says :

  Een computer met internet in huis om refoveilingen.nl te kunnen bezoeken? Waar gaat dat heen? Welke andere bedreigingen worden niet via dit duivelse apparaat in huis genomen?

  Wat is er mis met het ouderwetse thuisblijven met als enige recreatie een gezamenlijk zingen van Psalm 119 in hele noten?!
  Blijf binnen en geef het kwaad geen kans om een voet tussen de deur te plaatsen!!

 3. Druifluisje says :

  @agilhartje Nou, wat dacht je van een last minute naar psalm beach?

 4. shinshinnun says :

  Ja, niet VAN de wereld en ook niet IN de wereld!
  Way to go…

 5. Johan says :

  @mafchauffeur: Met Carice van Houten? De Gouden Kalf-winnares die in Zwartboek haar schaamhaar verfde, van bil ging met een nazi, en aan het eind van de film een moord pleegde?

  Op GG weten we wel dat ‘bijbels verantwoord’ van alles kan zijn, want de bijbel staat vol met moord en overspel, maar dat is vast niet de manier waarop de refo’s er naar kijken.

  Er zit een lekker hypocriete dubbele moraal in. Refo’s willen wel werelds vermaak op bijbelse basis, maar het wereldse tuig niet op hun voor de HEERE apart gezette camping.

 6. mafchauffeur says :

  @Johan: sch**mhaar verven???? Wat een táálgebruik zeg. En dat voor iemand van de Biblebelt….. 😉

  @GG: is de moderator met Facepalmpaasvakantie? 🙂

 7. mafchauffeur says :

  @Johan: het was te verwachten, mijn poging tot adequate reactie hangt in het f.i.l.t.e.r. 😦

 8. Johan says :

  Roffel roffel… schaamhaar komt wel door het filter en hetzeflde woord met sterretjes niet. Het GG-filter filtert op zelfkuising, mafchauffeur. Je bent te preuts. 🙂

 9. joost says :

  Johan
  🙂

 10. Ettje says :

  Schaamhaar? Wat is dat? Heeft iedereen dat?

 11. mafchauffeur says :

  @Johan: doe ik eens een poging om netjes te zijn, is het weer niet goed.

  Overigens kan het ook aan het woord b.i.b.l.e.b.e.l.t. liggen, dat gebruikte ik vorige week ook en die (zeer nette) reactie bleef ook hangen. 😉

 12. mafchauffeur says :

  Toch even proberen.

  Biblebelt!

  *afwacht*

 13. mafchauffeur says :

  Phew.

 14. cornelis says :

  @agilhartje..zeer juist..waar het Woord nog recht wordt gesneden, bestaat geen enkele behoefte ijdel vertier buitenshuis te zoeken..hoe licht vervalt men immers niet tot zondige overwegingen, ook waar de psalmen Davids nog weerklinken.
  te denken valt aan aanvechtingen van de satan om het zevende gebod te overtreden en allerhande onreine oprispingen gemeengoed dreigen te worden..
  och arme..zo kan ik nog wel een wijle doorgaan..
  houd echter goede moed en moge de slaap u straks tot balsem zijn.
  vaarwel..

 15. nietverbaasd says :

  Ben benieuwd of mijn schaamhaar ook in de filter blijft hangen.

 16. TommyLee says :

  @ettje: Woorden met schaam erin of het nou om haar, streek of lippen gaat is een totaal onbijbelse omschrijving van door God geschapen onderdelen eigenlijk dus niets om je voor te schamen. Ik stel dan ook voor “schaam” in al die gevallen te vervangen door “glorie”!!!!!!

 17. DsDre says :

  Ten onrechte wordt de Veluwe weer over één kam geschoren.

  De Veluwe is in godsdienstig opzicht een protestantse streek. Er is een tweedeling zichtbaar tussen enerzijds de noordelijke en westelijke helft van de Veluwe, die een overwegend reformatorisch karakter heeft, en anderzijds de oostelijke en zuidelijke helft van de Veluwe, die overwegend gematigd tot niet-gelovig is. Het noorden en westen van de Veluwe maken deel uit van de Bijbelgordel die zich uitstrekt van het noorden van Overijssel tot in Zeeland.

 18. Fenderfan says :

  Heb even gekeken bij ‘restaurants’, uiteraard mijn favoriet op zo’n veilingsite (naast Sauna’s). Er zijn aparte rubrieken voor jongeren, volwassenen, stellen, senioren etc. Helaas staat in al die rubrieken maar een en hetzelfde restaurant….., dus maar 1 aanbieding, voor jong en oud.
  Vraag me verder af wat dit betekent voor smul’papen’: ‘•De aanbiedingen zijn niet in strijd met Bijbelse normen en waarden’. Dus geen ‘Billetjes in het gras’ op de menukaart? Geen paling? (want aaseter…). Geen ‘Hemelse Modder’? Geen Trappist op de drankenkaart?

 19. HELLO DITTE says :

  Lekker ondermekaar kruipen op refocamping ,zwemmen in refozwembad en daarna uit eten in reforestaurant.
  Wáár zijn deze mensen zo bang voor dat ze zich zó afscheiden van de “gewone,boze,wereld”?
  God heeft volgens hét boek toch alle mensen geschapen?
  Zijn gereformeerden een ándere soort die beschermt moet worden?
  Volgens mij zijn dit soort mensen zeer intolerant,en staan totaal niet open voor iets ruimdenkende schepselen…