Wat is er gewijzigd op GG?

gggravatarDe make-over van Goedgelovig is soepel verlopen, al zijn enkele reageerders nogal geschrokken van het uitvergrote karakter van hun gravatar. πŸ™‚ We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

1. De opzet van GG als weblog is niet gewijzigd, de vertrouwde knoppen en rubrieken zijn er nog allemaal. Maar het nieuwe template biedt ons wel meer visuele flexibiliteit en functionaliteit. We kunnen als het Γ©cht voorjaar wordt van kleur wisselen. Bovendien ziet het er een stuk beter uit en lopen we niet langer het risico onze eigen Mockfish Award te winnen.

2. In de rechterbalk vind je als vanouds de recente berichten en reacties. Er is wat meer ruimte gemaakt voor Twitter en Facebook.

3. Onderaan de site vind je het archief, de rubrieken, de zoekfunctie en de Twijfelliederen. Nieuw zijn de 10 GG-klassiekers en een service waarmee je de berichten per e-mail kunt ontvangen.

4. Het aantal berichten per pagina is teruggebracht van 10 naar 7. De informatie die eerst onder de berichten stond (datum, rubriek en reacties) staat nu links in de zwarte balk. Je kunt nog steeds direct doorklikken naar de reacties.

5. De weergave van de zoekresultaten is verbeterd: je ziet nu het volledige eerste deel van het artikel met de afbeeldingen. Voorheen was dat alleen een paar regels tekst.

6. Ook de weergave van de mobiele site is verbeterd doordat nu de recente berichten, reacties en tweets goed binnenlopen.

7. De grijze citaatblokken zijn vervangen door een sierlijker, open variant.

8. Het menu is iets ingekrompen en de pagina’s zijn geactualiseerd. Nieuw is de knop Service, met twee nieuwe subpagina’s: 10 slimme gebruikstips die het leven op GG een stuk aangenamer maken en een eigen pagina voor de Dwaze Schare.

9. De gravatars zijn iets groter geworden en de reacties hebben wat meer witruimte gekregen. Dat is even wennen, maar een goede aanleiding om het jou toegewezen monster eindelijk in te ruilen voor een persoonlijke gravatar.

10. Er zijn nog een paar kleine bugs, waaronder zes Engelse termen (zoals ‘responses to’ in plaats van ‘reacties op’) die nog niet naar het Nederlands zijn vertaald. Dat zit waarschijnlijk in het template en we proberen dat met de ontwikkelaars bij WordPress.com op te lossen.

HOE ZIT HET NU MET GG 2.0?

Zo’n 2-3 jaar geleden kondigde GG aan met een nieuwe website te zullen komen. In de banner stond een tijdje met de nodige zelfspot: Soon and very soon: GG 2.0. Dat project is ondanks alle goede bedoelingen en inzet knarsend vastgelopen. Vanwege tijdsdruk, schuivende planningen en technische complicaties ontwikkelde het project niet de flow die het nodig had. Inmiddels is de oorspronkelijke opzet op een aantal punten door de realiteit ingehaald en kunnen we beter ons verlies nemen. Het geeft de PKN wel een uitgelezen mogelijkheid om deze keer satire over GG te bedrijven.

Als bewijs dat we toch echt wel serieus bezig zijn geweest met GG 2.0 een screenshot van het eerste ontwerp dat vormgever Kaas op 29 december 2010 doormailde. Het GeenStijl-magenta heeft het niet gehaald, maar het beeldmerk gebruiken we wel en zal ook in aangepaste vorm op de nieuwe site worden toegepast.

gg_home_pink

Advertenties

27 responses to “Wat is er gewijzigd op GG?”

 1. agilhardus says :

  Mijn avatar maar even aangepast. Bij de vorige herkende ik mijzelf niet meer…

 2. Agilhartje says :

  Mijn naam is ook meteen veranderd??!

 3. Hendrik says :

  Nou, da’s een lange lijst instructies; maar het zal wel net zo werken als lange afkondigingen in de kerk met allerlei agendawijzigingen, liturgie aandachtspuntjes, vertrekmomenten, bloemengroeten en kinderziektes: het gaat vanzelf goed komen als je je maar gedraagt zoals je je altijd al gedroeg.

 4. goedgelovig says :

  @Agilhartje: Een gravatar is altijd gekoppeld aan een uniek e-mailadres. Als je bij Gravatar.com een ander e-mailadres invult dan op GG, dan vraagt het systeem je om je naam of e-mailadres aan te passen. Let er op dat je bij Gravatar een werkend e-mailadres moet gebruiken, fictieve adressen kunnen niet bevestigd worden.

  @Hendrik: LOL. Zo is het. πŸ™‚

 5. Vleertje says :

  😯 Au au au, mijn ogen!!! ik ben zo dom geweest om te gaan kijken bij de Dwaze Schare website.. Brrrrrrr das wel heel retro evangelische πŸ˜†

 6. B.Art says :

  GG is al 2 dagen over zichzelf aan het schrijven! zo kan ik ook nieuws maken… πŸ˜‰

 7. Wormpje B says :

  10 wijzigingen nou daar gaan we dan.
  Grotere Gravatars, vet cool.

 8. Wilfred says :

  @GG:

  Maar het nieuwe template biedt ons wel meer visuele flexibiliteit en functionaliteit.

  Ja, dat dacht Jeroen Dijsselbloem ook. Maar pas op met dat woord! Voor je het weet wordt je incapabel en incompetent genoemd! πŸ™‚

 9. goedgelovig says :

  @Wilfred: Bedankt voor de waarschuwing.

  @Allen: De resterende Engelse termen zijn inmiddels vertaald.

 10. TommyLee says :

  Even kijken hoe ik er zo uit zie!!

 11. Wilfred says :

  @Tommy: Zelf gemaakt? Kunststukje!

 12. mafchauffeur says :

  @TommyLee: dat ziet er toch een stuk beter uit dan zo’n Zeurensen-parkiet πŸ™‚

 13. Johan says :

  @maf: πŸ™‚ Een Zeurensenparkiet. Die houden we erin. πŸ™‚

 14. goedgeloofd says :

  De gloriestoel het Loo

  O wat zijn wij heden blij
  Zes pispotten op een rij
  Een Hollands kwaliteitsprodukt
  dat zie je zo
  Met vast een plateautje voor de kak erin
  want dat is standaard bij neerlands po

  Alles went en voor je het weet wil je niet anders meer..

 15. TommyLee says :

  @wilfred: Ik kan me niet herinneren dat jij zoveel sproeten had!!
  @Johan: Ik zie niets terug van die lange benen van jou!
  @goedgeloofd: ja fijn een plateau: een kip kijkt ook achterom als hij een ei gelegd heeft!

 16. Wilfred says :

  @TommyLee: Kan een luipaard zijn huid veranderen? πŸ˜‰

  Die lange slurf van Johan kan ik eigenlijk ook niet echt thuisbrengen… tenzij… πŸ˜‰

 17. Johan says :

  @Wilfred: Zeg! πŸ˜‰

 18. goedgeloofd says :

  @TommyLee

  Het voordeel van een plateau is dat het niet zo plonst en dus de bips ten allen tijde droog blijft. Het nadeel van een drol op een plateau is dat deze alle gelegenheid krijgt om stevig uit te dampen bij gebrek aan onderdompeling. Van dit nadeel leeft de ‘lekkere luchten industrie’ maar gek genoeg gebruik je de bevrijdende dennengeur pas na gedane zaken op het toilet en niet tijdens ‘het zaken doen’.
  Doe je dit niet dan ondervindt vooral de persoon die na jou komt de nadelen van zo’n plateautje, want dan maakt het opeens wel degelijk verschil. De eigen stront ruikt op de één of andere manier toch lekker(der), waar die van een ander ronduit stinkt. πŸ˜‰

 19. Wilfred says :

  @Johan: Wees blij dat ik niet over die oren begin! Die horen eerder bij Vleertje thuis!! πŸ˜‰

 20. Wilfred says :

  @GG: Ik vind de nieuwe setting meer uitstraling hebben. Een ruimer type-gedeelte is prettiger. En de quotes zijn op deze manier een stuk fraaier. Wat mij betreft dus echt een verbetering!

 21. mafchauffeur says :

  @GG: de banner kondigt het nieuwe weekthema aan? πŸ˜‰

 22. Max says :

  @mafchauffeur, de banner zou ook prima het bijbelleesrooster voor de komende week kunnen weergeven. πŸ™‚

 23. goedgelovig says :

  @mafchauffeur: De bannerruimte leent zich goed voor de actualiteit. Of voor betaalde advertenties. πŸ˜‰

 24. joost says :

  wilfred/afolus
  Wat hebben jullie opeens een beestachtige avatar. πŸ™‚
  joost

 25. joost says :

  oeps, ik bedoel natuurlijk gravatars. 😦
  joost

 26. bartje says :

  even een gravatar test

 27. joost says :

  Leuk bartje, ben je daar aan het bidden voor brune bonen?
  joost