Dwaze Schare meet-up op 24 maart

dwazeschare20Op 24 maart komt de Dwaze Schare weer bij elkaar op een hemelse plek in het midden des lands. Een bijzondere dag, want het is de verjaardag van Goedgelovig! De site wordt dan zes jaar. Reden genoeg voor een feestje.

Vanaf 14:00 uur zijn alle GG-lezers, -lezeressen en digitale transgenders die elkaar graag persoonlijk de hand willen schudden en in levende lijve met elkaar van gedachten willen wisselen welkom. Tot 17:00 worden er hapjes en drankjes geserveerd. Daarna nuttigen de die-hards onder de dwazen nog een gezamenlijke warme hap.

Om in te kunnen schatten hoeveel mensen er ongeveer komen, wil de organisatie graag dat je je even aanmeldt (voor zover je dat niet al had gedaan). Dat kan door een e-mailtje te sturen naar dwazeschare [apenstaart] gmail.com. Vermeld in je e-mail onder welke naam je op Goedgelovig ‘bekend’ bent. Wees er op tijd bij, want de gereserveerde ruimte heeft een maximum capaciteit. Na je aanmelding krijg je een e-mail terug met de exacte locatie van de meet-up. Tot zondag!

Advertenties

68 responses to “Dwaze Schare meet-up op 24 maart”

 1. afolus says :

  Gaat de Dwaze Schare zich bedienen van exclusiviteitsgevoelens en ballotage?
  Worden inmiddels “Plattiaanse praktijken” aangewend om discussies met andersdenkenden uit de weg te gaan…?
  😀 😀

  NB.
  Prima hoor om een keertje “onder ons” te zijn en samen onze eigen toogdag of low tea te hebben….. 😉

 2. moniek says :

  Ongewenste roeptoeters buiten de deur? Is juist leuk, beetje pittige discussies. Of ze gaan voor ons bidden, kan ook geen kwaad!

 3. DsDre says :

  Tja, wat dit betreft blijft GG toch echt protestants.

  Katholieke traditie Palmzondag

  In de Katholieke Kerk wordt Palmzondag vanouds gevierd met de zegening van palmtakken aan het begin van de H. Mis. In noordelijker streken worden deze vanwege het klimaat bijna altijd vervangen door buxustakjes. De priester zegent en besprenkelt de palmtakken met wijwater met behulp van de wijwaterkwast. Na de zegening volgt dan een processie met traditionele gezangen die herinneren aan het volk dat “Hosanna” riep en Jezus met gejuich in Jeruzalem binnenhaalde. Deze muziek heeft, zoals de hele dag, een wat verdrietige ondertoon, vooruitlopend op Goede Vrijdag, de dag waarop Jezus door datzelfde volk verstoten werd. Dezelfden die “Hosanna” riepen op zondag, zouden “kruisig Hem” roepen op vrijdag. Enkele van deze beroemde gregoriaanse antifonen zijn door verschillende componisten bewerkt tot polyfone muziekstukken, zoals Gloria laus et honor tibi sit en Pueri Hebraeorum (De kinderen der Hebreërs). Na de Mis worden de gezegende palmtakken thuis achter de kruisbeelden gestoken.

  Op deze dag wordt als evangelielezing voor het eerst het hele lijdensverhaal van Jezus gelezen; de tweede keer is op Goede Vrijdag. In de traditionele Romeinse ritus wordt dat voor de eerste keer ook al op de zondag vóór Palmpasen, de Eerste Passiezondag of zondag Judica gedaan. Tijdens het lijdensverhaal knielen de gelovigen enige tijd na de woorden “Jesus autem iterum clamans voce magna, emisit spiritum” (Jezus slaakte andermaal een luide kreet en gaf de geest).

 4. afolus says :

  @moniek
  Heb jij toevallig beenlengteverschil?

 5. John says :

  Ongewenste roeptoeters buiten de deur houden? Kom op zeg! Ik hoop eigenlijk dat één der Gloriestoelers deze uitnodiging aangrijpt om langs te komen. Wat mij betreft zijn ze van harte welkom! Peter Seeleman of Ronald Plat bijvoorbeeld. Zou ik in ieder geval hartstikke leuk vinden!

 6. Max says :

  @ John,
  Of de gebroeders Ouweneel (verbroederd en al).

 7. lieveheersbeest says :

  locatie uitgelekt: Haren

 8. ruub says :

  Omdat het ‘roeptoeters’ voor onduidelijkheid zorgt:

  DS is er – volgens mij – in principe voor alle GG-lezers, ook voor de lezers die in GG of een deel van de reageerders daaarvan een ‘tegenstander’ zien.

  Het gaat er dan ook niet om om gloriestoelers, revivalisten of doorbrekers buiten de deur te houden; iedereen mag zich aanmelden. Wel is het zo dat DS in eerste instantie is bedoeld voor de vaste lezers en reageerders van GG. En dat staat verder los van overtuiging of wat dan ook.

  @Moniek: al aangemeld?

 9. Marnix Bras says :

  haha, @lieveheersbeest .. Haren 🙂 goede grap. Midden van het land heeft echter maar twee mogelijkheden: Amersfoort http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RijksdriehoeksmetingNulpunt.jpg, of Lunteren: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lunteren_kalenderstenen.jpg Veel plezier met de verjaardag, gefeliciteerd!

 10. Johan says :

  Ik vind het ook wel gezellig als er wat roeptoeters komen. Het is spannender voor hun dan voor ons. 😉 Ik verwacht van John wel een live demonstratie benen recht bidden, ongeacht of meneer Plat komt.

 11. Ruitje says :

  Had me nou zo leuk geleken alle GG’ers eens live te ontmoeten, maar het is voor mij onmogelijk te komen… 😦

 12. Afolus says :

  Moeten we je komen halen Ruitje…?

 13. ruub says :

  Het lukt me vandaag niet berichten te plaatsen, zonder dat ze gemodereerd moeten worden.

 14. mafchauffeur says :

  @afolus: les 1 basiscursus Gloriestoel: nooit vragen of iemand beenlengteverschil heeft. Veel mensen zijn zich niet van die kwaal bewust. Vraag gewoon of iemand last heeft van de rug. Zoniet: hoofdpijn, spierpijn of jeuk. Vervolgens stel je de diagnose. 80 procent kans dat je een beenlengteverschil kunt constateren.

  @moniek: heb je toevallig last van je rug?

 15. goedgelovig says :

  @ruub: Misschien stond ‘roeptoeter’ op de zwarte lijst? 😉

  @allen: De tekst is op verzoek van Ruub aangepast.

 16. Johan says :

  @Ds Dre: Goed idee om het te combineren. Zullen we allemaal palmtakken meenemen naar de Dwaze Schare en een processie door de stad houden?

 17. Afolus says :

  @Johan
  Alleen als er ook een Healing Station compleet met banners in de stad worden geplaatst….. 😀

 18. Johan says :

  @afolus: Ben je zo geobsedeerd door de Gloriestoel? Ook daar is vast bevrijding van mogelijk. 😉

 19. bramvandijk says :

  Goed dat er nu alsnog geen ballotage komt, want ik ben bang dat alle vaste reageerders als roeptoeters gekwalificeerd kunnen worden. Onbeschaamd hun meningen zomaar op GG zetten 😦

 20. mafchauffeur says :

  @Johan: jazéker!
  @afolus: als je mevrouw Gloriestoel even belt kan ze je vast bevrijden van negatieve obsessies.

  Vanmorgen was mijn vrouw aan de telefoon met een kennis van vroeger van haar, ook een Christen. Zij gaf aan last te hebben van fybromyalgie. (wat een naam). In ieder geval, mijn vrouw begon te bidden en ze begon het helemaal warm te krijgen. Ze voelde zich licht worden in haar hoofd, ze werd helemaal rustig van binnen en ze voelde de pijn gewoon verdwijnen. De Heilige Geest doorstroomde haar met Zijn kracht en vanuit haar tenen voelde ze de kracht omhoog gaan in haar lichaam. Na een paar minuten hijgen en puffen van de kracht die over haar kwam gaf ze aan: “ik ben genezen, de pijn is weg.” Dit is toch helemaal top! Genezing door Jezus per telefoon.

  http://www.facebook.com/ronald.plat.3

  Ik twijfel nog wat een geschikte timing zou zijn voor een dergelijk telefoontje. Vóór of ná aanstaande zondag?

  @treinreizigers a.s. zondag: vergeet het Boekenweekgeschenk niet mee te nemen. 😉

 21. ruub says :

  Zes jaar is trouwens wel een felicitatie waard.
  Welke betekenis ik eraan moet hechten dat dan het zevende jaar van Goedgelovig begint, daar ben ik nog niet uit. Gaat er iets omvallen, begint er een sabbatsjaar, is dit het laatste jaar van een zekere plaag?

 22. mafchauffeur says :

  @ruub: in dat zevende jaar zal het zeven miljoen zeven honderd zeven en zeventig duizend zeven honderd zeven en zeventigste bezoekje aan GG plaatsvinden.

  Dat is alles. 😉

 23. Flipsonius says :

  De Heilige Geest doorstroomde haar met Zijn kracht en vanuit haar tenen voelde ze de kracht omhoog gaan in haar lichaam.

  Kundalini? Is toch occult en demonisch volgens Plat?
  O nee, dat komt vanuit je kruis…
  Kruis?
  😕

 24. mafchauffeur says :

  @Flipsonius: nee, dat ging niet over Kundalini, dat ging over zwangerschapsyoga. Wel even opletten alstublieft. 😉

  Door yoga open je de deur in je leven voor demonen die er op uit zijn om je kapot te maken. Dit kan door ziekte, depressie, verslaving, kwelling door boze geesten etc zijn.

  Het erge is dat ongeboren kinderen al worden opgedragen aan demonen door zwangerschapsyoga. Vind u het gek dat er zoveel kinderen zijn die s nachts niet kunnen slapen, dat er zoveel kinderen zijn die worden gepakt door kanker, dat kinderen allerlei ziekten hebben met de meest ingewikkelde namen, zoals ADHD, pdnos en ga zo nog maar even door. De oplossing is simpel. Breken met deze demonische bezigheid en Jezus volgen.

  Overigens deel ik de meermalen terugkomende klacht dat aan ziekten onnodig ingewikkelde namen worden gegeven. 🙂

 25. Flipsonius says :

  @maf
  dank je. vergeet niet dat ik geband ben, en zijn wijze lessen dus node moet missen.
  Gelukkig heb ik de website van onze belgische vriend marc verhoeven nog. Het zou me niet verbazen als in- en uitademen binnenkort ook occult wordt verklaard. Je weet niet wat voor demonische ellende je daarmee in huis haalt…

 26. Fenderfan says :

  Waarom nou weer op zondag? Ik kan me bijna niet voorstellen dat de vaste jongens en meisjes hier op deze site een normaal-hard-werkend-bestaan leiden…dus moet maandag ook lukken.

 27. Afolus says :

  @Fenderfan
  Waarom kun jij niet op zondag..?

 28. agilhartje says :

  Ik reageer geregeld op GG (ik sta vast in de top 50) maar durf niet te komen. Als ik drie uur op de gloriestoelen van Arriva en NS moet zitten gaan mijn benen spontaan groeien, in dikte.
  Maar vanzelfsprekend wens ik jullie een geweldige bijeenkomst met veel geestelijke (en lichamelijke?) groei!

 29. Afolus says :

  @agilhartje
  De Heiland was 40 dagen in de woestijn.
  Geen wanklacht gehoord over Arriva…

  Het volk van zijn vader was wel 40 jaar in de woestijn.
  Als die lui op tijd hun manna en kwakkels kregen, ook geen gezeur over te lang reizen…

  En jij kunt in één dag heen en weer reizen om het heil te zien en te ontvangen en je houdt het af….?

  Jammer…. 😀

 30. Flipsonius says :

  @Afolus
  Kunnen wij als DS niet een hoteleigenaar vermurwen (met hulp van de HG uiteraard) om komend weekend gratis accommodatie ter beschikking te stellen, zodat ook zij die van ver komen (de wijzen uit het oosten, noorden en zuiden) tijdig aanwezig kunnen zijn?
  * uw loon in de hemel(s) zal groot zijn *

 31. Afolus says :

  @Flipsonius
  Was het niet zo dat de goede God altijd “gebeden” wil zijn…?
  Als de behoefte wordt geopenbaard kunnen we natuurljk altijd naar herbergen en kribben zoeken. Inderdaad slechts als de Geest het leidt.
  *je kunt je geld altijd nog weg gooien…” 😀

 32. Afolus says :

  weg gooien = weg geven natuurlijk…. 😄😃😊😉😇😇

 33. mafchauffeur says :

  @Fenderfan: sorry, op maandag is er geen Doorbrekers-samenkomst.

 34. Wormpje B says :

  wormpje B wenst goedgelovig een goede tijd. En allen die op 24 maart
  een gezelige bijeenkomst toe.
  Kan zelf helaas op dit tijdstip niet.
  En gefeliciteerd. Goedgelovig.

 35. shinshinshun says :

  @maf
  Wauw, dat mijn kinderen überhaupt nog slapen! Zennnnnnnn…

 36. Peter H says :

  Veel plezier zondag op het verjaarfeestje. Ik kan helaas niet anders had ik me bij het partijtje dwazen gevoegd. Alvast gefeliciteerd GG.

 37. mafchauffeur says :

  @shinshinshun: het is een mirakel.

  Maar: kom je zondag ook?

 38. mafchauffeur says :

  @afolus: oja, vergeet je pallium niet. 🙂

 39. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Ik heb af en toe een beetje jeuk aan mijn pallium… 😉

 40. Afolus says :

  Maar wel een doorbraak…!
  Of doorbrekende ervaring…?

 41. DfTg says :

  Je bent eunichs en hermafrodieten vergeten! Wij voelen ons genegeerd en gediscrimineerd door GG…

  En nog het ergste, de doodzonde: Je bent vergeten homo’s te noemen!!! Coc, cooooccccccccc

 42. ruub says :

  telt de aanmeldingen. Mmm, lijkt erop alsof er opnieuw een apostelaantal aanwezig is. Benieuwd wie er nog meer komen.

 43. shinshinnun says :

  @maf
  Dat is mijn vaste voornemen. DV uiteraard. En ijs en weder dienende.

  Die slapeloze kinderen houden me wel bezig. Arme Aziatische ouders.

 44. mafchauffeur says :

  @ruub: zolang er maar geen herderaantal uitrolt. 😉

 45. De dichter says :

  leuk mijn atheïstische zwager viert dan ook zijn verjaardag dus kan ik aan jullie denken, tijdens de “boeiende” gesprekken

 46. Menno says :

  Goedgelovig project X?

 47. mafchauffeur says :

  Helaas te laat om op tijd in huis te hebben voor de meet-up: Gloriestoel-sweaters voor slechts 19 euro.

  19 euro. Info@101promotiekleding.nl. De heer Ben Keuter.
  Speciaal voor gloriestoel lage prijs. Normale prijs is 43 euro.

  En ze zitten super lekker.
  Ronald we zijn trots op je!
  God de eer voor deze man

 48. John says :

  Normale prijs €43? Now f#cking way! Met Swelter hebben we ook merchandise, maar zo’n sweater kost dan hooguit €22, met een inkoopsprijs van €12. T-shirts kosten €14 met een inkoopsprijs van €6.

 49. goedgelovig says :

  @Pieter: Dit is de niet de plek om verwikkelingen rond je opname in Vrederust te bespreken. Het is off-topic en ook maar de vraag of het wijs is om allerlei persoonlijke zaken online te posten. Je berichten hierover en de reacties van anderen zijn verwijderd.

  Als er reageerders zijn die het contact met je willen voorzetten, kunnen we met wederzijdse instemming bemiddelen in het uitwisselen van jullie e-mailadressen.

 50. Wilfred says :

  @John: Maar dat is dan natuurlijk Chinese kinderarbeid-kwaliteit. Dit is christelijke, duurzame kwaliteit! 😉

 51. Pieter says :

  @GG
  Ik begrijp jullie standpunt en vertrouw erop dat jullie oordeel oprecht is en in het belang van iedereen, ook mijzelf. Ik heb geen bezwaar tegen het uitwisselen van e-mailadressen, in die zin dat het u vrij staat mijn e-mailadres te verstrekken aan geinteresseerden wat mij betreft.
  Wegens gebrek aan belangstelling en aan (oprecht) menselijk contact begin ik mij sowieso vrij eenzaam te voelen zo langzamerhand, en ik zou jullie (de dwaze schare) dan ook willen voorstellen om mij z.s.m. te komen bezoeken hier op Vrederust (Schelde 1), waarbij ook zeker een ‘gloriestoel’ niet zou mogen ontbreken uiteraard. 😉
  Ook Ronald Koeman schijnt er één te hebben, alswel er in te geloven, zag ik vanavond bij DWDD, dus wie weet helpt het mij om hier weer bovenop te komen.

 52. Wilfred says :

  @Pieter: Die stoel van Ronald helpt met name Ronald zelf doordat een ander daarin plaatsneemt. Dus dan zou een van ons er in plaats moeten nemen. Maar de vraag is: heb jij wel genoeg geloof voor zo’n geluksstoel? 😉

 53. mafchauffeur says :

  Wekelijks bezoekt het echtpaar P een autistisch en verstandelijk gehandicapte jongen die al meer dan 10 jaar in een instelling zit. De moeder is dolenthousiast over het in gang gezette genezingsproces en de overwinning op de luizenkop en stuitert door heel fb heen.

  Er is dus hoop.

 54. rob says :

  @Maf/Afolus

  Helaas kan ik niet deelnemen aan een voorafgaand glorieuze bijeenkomst omdat ik zeker pas na 13 uur op pad ga.
  Reken dus niet op mij 😦

 55. joost says :

  allen
  Veel plezier bij de bijeenkomst. 🙂
  joost

 56. mafchauffeur says :

  @rob: PP kan zijn geluk niet op. 😉

 57. mafchauffeur says :

  Peter Paauwe meldt dat hij door gehoorzaamheid nu op zijn Bestemming is. Had ook in het bedrijfsleven en de geref.gemeente kunnen blijven.

  Vindt het onbestaanbaar dat je naar de Doorbrekers komt en maar beperkt financieel bijdraagt. Want je hoort al je financien aan Hem te geven. Dat is je doel, je bestemming. Al je kracht, je energie en je financien in gehoorzaamheid geven.

  Toch fijn dat de collecte al is geweest. 😉

 58. keietrekker says :

  Waarom zit die Peter Paauwe toch altijd zo te bedelen. (ben er een paar keer geweest).Zit gewoon op je gevoel in te spelen. Bah.. .

 59. mafchauffeur says :

  Ernstige waarschuwing tegen het plegen van Geestelijk Overspel. Dat is het geval als je eet van 2 walletjes: de Wet versus Jezus. Religie versus Jezus.

  Een duidelijke, gedegen Biblebeltpreek.

 60. Pieter says :

  @Wilfred
  Als Ronald Koeman onverhoopt landskampioen mocht worden met Feyenoord, wie ben ik dan om nog te gaan lopen twijfelen aan het nut van zo’n gloriestoel?
  De Coolsingel zal vol komen te staan met mensen die al zo’n 25 (?) jaar dromen van een dergelijk mirakel.

 61. alwin says :

  Opa vertel nog eens dat Feyenoord kampioen werd.

 62. TommyLee says :

  Net binnengerold van de meet-up. Veel strijd in de geestige gewesten dankzij/ondanks Afolus. Zonder dollen, weer leuk/leerzaam bijgepraat, tot over een half jaar zo de Heere nog even niet wederkomt en wij hier nog even moeten/mogen blijven aanmodderen/in-de -overwinning-staan!!

 63. mafchauffeur says :

  Kijk, dat krijg je ervan als je op 24 maart de hele dag van huis bent.

  Je mist ten eerste de eerste (profetische?) link tussen Feyenoord en de Gloriestoel. En ten tweede mis je een belangrijke Profetie.

  http://biochip666.blogspot.nl/2013/03/24-03-2013-profetisch-maak-u-klaar-voor.html

 64. afolus says :

  @mafchauffeur
  Duidelijk mag zijn dat deze profeet, broeder Cozijnsen rijp is voor (de) opname…
  😀 😀 😀

 65. Waterlelie says :

  Aan de leden van de Dwaze Schare.

  http://stripgenerator.com/strip/734016/feyenoord/#share.

  Naar aanleiding van bovenstaande gesignaleerde ernstige problemen wordt u verzocht aan uw financiële verplichtingen te voldoen opdat de voortgang van de visie doorgang kan vinden.

 66. afolus says :

  @Waterlelie
  Heb je een bijzondere aanraking gehad in de afgelopen dagen?

 67. afolus says :

  Vandaag een groot bericht in dagblad de Telegraaf over PKN die een digitale kerk gaat oprichten. Mijnkerk.nl
  De gemeenteleden kunnen reageren, filmpjes duren niet langer dan 3 minuten.
  Virtueel maar ook ontmoeting in het echte leven…

  Eigenlijk een kopie van de Dwaze Schare maar dan minder dwaas… 😉