Gristelijk solliciteren: wapendrager m/v

wapendrager-jezusEen paar jaar geleden ging onze oud-medewerker Andries op gristelijk sollicitatiepad. Helaas werd hij ongeschikt geacht om privéchauffeur van Hans Groeneboer van Koinonia te worden. “Dat kan ik beter,” moet GG-lezer Henk gedacht hebben toe hij op deze vacature stuitte op de website van International Church Plants:

PA Theo Visser (m/v)
0,2-1 fte

Wie wil de personal assistent van Theo Visser zijn? Je staat dan naast een sterke leider die anderen graag in hun kracht wil zetten en een grote visie heeft voor kerkplanting in Rotterdam, Nederland en daarbuiten. Je bent bereid om op jouw beurt Theo in zijn kracht te zetten en organisatorische taken uit handen te nemen, zodat hij meer inzetbaar kan zijn voor coaching, begeleiding, toerusting, opstarten van nieuwe kerken etc. Je kunt ook zeggen dat je de wapendrager van Theo bent.

vacature-wapendrager

Wauw, de wapendrager van een sterke geestelijke leider. Dat leek Henk wel wat. Hij klom meteen achter zijn toetsenbord om de ultieme sollicitatiebrief te schrijven.

Beste Theo,

M’n goeie vriend Hans stuurde me de link naar je site waar je om een wapendrager vraagt. Wauw, dat is een functie die me op het lijf is geschreven! Ik voel hier echt heel sterk de leiding van de Heer in!!! Kippenvel gewoon.

Ik heb altijd al naast een sterke leider willen staan waar ik me aan kan optrekken. Een geestelijke reus die door de Heer gezalfd is met een grote visie en mij daarin kan meenemen. Ik heb namelijk ook heel veel zelf te bieden in het kerken planten. Als kind droomde ik er al van om ooit zelf voorganger te worden van een megakerk. Als ik je eerst een tijdje help en ondersteun, kan ik daarna de bediening zo van je overnemen. Geestelijke zonen dragen namelijk een dubbele zalving!  Denk maar aan Elisa!! Dat is ook fijn voor jou om te weten, dat er altijd iemand is die je kan opvolgen.

Als wapendrager heb ik veel ervaring. Ik heb bij de Landmacht gediend als kanonnier eerste klasse, bataljon Veluwe-Noord. Ik heb goed leren richten en schieten. Nu werk ik als administratief assistent bij het Leger des Heils in Almere waar ik de betalingen en salarisadministratie doe. Dat is minder spannend, maar ik zeg wel eens: geld is ook een wapen! Als de Heer het gebruikt, kan het worden vermenigvuldigd.

wapendrager-van-de-voorganger

In mijn vrije tijd, als dienst aan de Heer, ben ik betrokken bij het gebedsteam van de Gloriestoel. Wij strijden in de hemelse gewesten terwijl de bidders op straat hierdoor grote wonderen zien gebeuren. Vele benen worden verlengd, oren groeien aan, ruggenwervels herstellen zich en tumoren verdwijnen als sneeuw voor zon. Echt waar, Theo, de Heer werkt zo krachtig! Het is heel bijzonder en een voorrecht om hier in te mogen dienen.

Zo wil ik ook jou dienen, Theo. Met gebed, met ondersteuning, met alles wat jij nodig hebt om een sterke leider in Gods wijngaard te kunnen zijn. Ik geloof dat als ik jou dien, de Heer dan ook ruimte gaat maken voor mijn eigen bediening. Ooit kreeg ik een beeld van de Heer waarin ik mezelf zag preken in een stadion. Het was het Feyenoordstadion, Theo. De Heer zei, bijna hoorbaar: ‘Ik ga Rotterdam bezoeken. De opwekking van Nederland begint in het Feyenoordstadion.’

Alles wat je in je advertentie vraagt kan ik goed: met hart en ziel Jezus volgen, offers voor de zaak van het Koninkrijk brengen, goed jouw werk overzien. Mijn eigen werkniveau is ook best wel hoog. Ik heb een diploma van de Havo en cursussen gedaan in Word Perfect en Outlook. Ik heb ook een aanbeveling van de Dead Raising School die ik in Amsterdam heb gedaan dat ik met dode mensen mag bidden zodat de Heer ze weer kan oprichten. Dat komt vast van pas in Rotterdam.

Ik ben een echte wereldburger. Mijn vrouw ook. Wij gaan graag op vakantie naar Mallorca. Daar willen we ook wel een kerk planten voor ICP, Theo. De Spanjaarden hebben Jezus ook nodig. Ik werk alleen niet graag met Marokkanen of Antillianen. Daar heb ik hier in Almere genoeg ellende mee gezien. Chinezen mag wel, die koken lekker. 🙂 Maar daar komen we wel uit. Je kunt niet iedereen op je hart hebben,  God vindt het ook wel goed dat je gewoon kiest wat bij je past.

Over het salaris in de hemel moeten we het wel hebben, Theo. Mijn aardse huisje staat namelijk niet in de hemel. Je begrijpt toch wel dat ik niet voor niks kan werken? Ik vind ook dat als ik jou ondersteun bij de collectes en brieven schrijf aan je vriendenkring en kerken die jou geld geven, dan wil ik ook meeprofiteren. Dat is wel zo eerlijk.

Super dat je een kennismakinggesprek wil. Wanneer zullen we dat doen? Kun jij op vrijdagmiddag?

Heel veel zegen beste broer,
warme hug,

Henk

Henk heeft ons gevraagd om voor hem te bidden dat hij mag worden aangenomen.

Wordt vervolgd

35 Reacties op “Gristelijk solliciteren: wapendrager m/v”

 1. John zegt :

  Ik ben benieuwd wat Theo nu gaat doen. Henk voelt duidelijk de leiding van de Heer in deze situatie. Een afwijzing voor een gesprek betekent direct een afwijzing van God. het zou dan nog wel eens heel vervelend voor Theo kunnen gaan worden, want als je de bijbel leest zie je dat God Zijn wil toch wel uitvoert. Succes Theo! Henk klinkt als een uitstekende kandidaat.

 2. Jazeg zegt :

  🙂

 3. Max zegt :

  Haha, prachtig. En nu maar bidden dat Henk Theo in zijn kracht mag zetten!

 4. Afolus zegt :

  Je hoopt toch dat zo’n personeelsadvertentie grappig bedoeld is…
  Sjabba…!

 5. Afolus zegt :

  Omgaan met een hoog werk- en denkniveau….
  Nee, dat is wel duidelijk. Heel hoog zelfs.
  Heer ontferm U.
  😀 😀 😀

 6. Afolus zegt :

  @Henk PA
  Al eens nagedacht over een carrière als cabaretier?
  Geweldige brief aan Theodorus de Grote.
  Ik bid dat de goede God in jouw leven “veel grotere dingen” gaat doen.
  En bedenk je: de arbeider is zijn loon waardig.. 😉

 7. bramvandijk zegt :

  😀
  Nu maar afwachten in hoeverre de wet van Poe in werking treedt en Theo deze brief serieus neemt 😉

 8. Ruitje zegt :

  “in zijn kracht zetten”… wat eng. Die Theo heeft het nodig dat iemand hem in zijn (eigen) kracht zet.

  Iets heel anders dan Paulus die liever zwak was, want dan werd Gods kracht zichtbaar, niet ‘zijn kracht’. 😉

 9. Flipsonius zegt :

  Wat een prachtige brief! Als Henk wordt afgewezen draag ik hem voor als redacteur / columnist van GG!

 10. bramvandijk zegt :

  @Flipsonius
  Eens, alleen weet ik niet of GG wel in staat is meer te betalen dan het salaris in de hemel. (Wat is dat eigenlijk, circa twee maal per jaar gratis bier bij de Dwaze Schare?) Dat kan nog een probleem worden 😦

 11. ruub zegt :

  Erg grappig. En die sollicitatiebrief ook.

 12. Afolus zegt :

  Omdat er al een vervolg op dit bijzondere bericht is gepland op GG zal er ongetwijfeld al een reactie van “brother Theo” zijn binnen gekomen…

  Ik vermoed zo maar dat de ambities van Henk te groot zijn voor een een dienende functie. De Here God heeft dat mogelijk net op tijd aan Theofilus geopenbaard.

  Wat een genade.
  Wat een glorie voor GG.

 13. mafchauffeur zegt :

  Als ICP geen salaris kan betalen is er ook nog de Stichting Qadash, die heeft wellicht een ruimer budget. Soort Different, maar dan gespecialiseerd in geestelijke gebondenheid.

  Deels dezelfde mensen – inclusief Theo. Theo “deelt zijn inzichten en ervaring met Qadash en geeft aan het geheel een multiculturele kleur”.

  http://www.qadash.nl/

  Henk gaat een gouden toekomst tegemoet.

 14. Vleertje zegt :

  Whahaha dit is zo vreselijk erg dat het hilarisch word…
  Jouw beloning krijg je van Jezus…. enz….
  Hoog denk en werkniveau…
  PA…

  Wie is die Theo Visser???? ff serieus, wil iemand in Rotterdam even ingrijpen hier.. kopje kamillethee met honing lijkt me een goed begin.

 15. Afolus zegt :

  @Vleertje
  Gristelijk gereformeerde jonge broeder die vermoedelijk geraakt is door evangelisch jargon tijdens een recente firenight.
  Ongetwijfeld goede bedoelingen maar het klinkt allemaal ietwat hol…

 16. nietverbaasd zegt :

  Ja als je alleen maar een vrijwilligersvergoeding geeft dan moet je de beloning toch maar op een andere manier in het vooruitzicht stellen. Ik vind niet zoveel verkeerd aan deze oproep, gelet op het feit dat het aan de mensen moet appelleren die voor deze functie gewenst zijn. Deze mensen zullen vast solliciteren en wat ‘free publicity’ van goedgelovig voor deze kerk zal ook wel welkom zijn.

 17. Hendrik zegt :

  Deze vacature geeft een nieuwe betekenis aan het begrip “arbeidsvoorwaarden“: “jouw beloning van Jezus als Hij terug komt en als jij voor zijn zaak geleden en gestreden hebt”.

 18. Johan zegt :

  Ik ken Theo als een eerlijke kerel en een gepassioneerde kerkplanter. Ik snap heel goed dat hij organisatorische ondersteuning zoekt, zodat hij zich kan toeleggen op zijn echte werk: toerusten. Maar de verwoording van deze behoefte in de advertentie is nogal koddig. Dan trek je misschien ook de verkeerde mensen aan. 😉

 19. Johan zegt :

  Ik begrijp ook niet goed waarom je iemand voor een bijna volledige werkweek alleen een vrijwilligersvergoeding betaalt. Voor 1 dag kan ik me nog voorstellen dat je het als vrijwilligerswerk insteekt, maar daarboven betekent het waarschijnlijk dat iemand een uitkering trekt en dan bijna gratis voor jouw organisatie werkt. Daar zit wel een ethische kant aan, want dan laat je de belastingbetaler voor jouw vacature betalen.

  Je kunt je ook afvragen of het voor Theo zelf dan niet voldoende is om zijn loon in het hiernamaals te ontvangen nadat hij voor de zaak van Jezus heeft geleden en gestreden. Ik neem aan dat hij wel gewoon in het hier en nu een salaris ontvangt van zijn kerk, support stichting of vriendenkring. Waarom zijn assistent dan niet? Is dat minder belangrijk werk? Wel goed dat Henk hem daarop aanspreekt. 🙂

 20. joost zegt :

  Na zo’n prachtige sollicitatiebrief moet Henk wel worden aangenomen, ik denk niet dat zich een betere kandidaat zal aandienen. 🙂
  (En als de vrijwilligers vergoeding ergens in de lijn ligt van het gevraagde subsidie bedrag van 1 miljard voor de gloriestoel ten bate van 500 gezinnen dan zal Henk niet echt te klagen hebben. Gloriestoelers doen het toch eigenlijk ook vrijwillig? )
  joost

 21. Hendrik zegt :

  Wellicht komt het arbeidsvoorwaardenbeleid voort uit het antwoord op de vraag “Wat geloven wij?”
  http://www.icpnetwork.nl/watgelovenwij.php
  “We geloven in de kracht van de reformatorische theologie én tegelijk beseffen we dat de Pinkster beweging veel moois heeft te bieden”.

  Naar de werksituatie is dit te vertalen als een hele lijst dingen die je moet doen (of juist laten), met als beloning het mooie dat de Pinksterbeweging biedt.

 22. W.C. Vlieg zegt :

  Naar ik begrepen heb is Theo Visser met een van de grotere projecten bezig die ICPnetwork in Nederland kent. De begroting en insteek lijken nogal af te wijken van de redelijke eenvoud die naar ik meen vaak kenmerkend is/was voor projecten gelieerd aan ICP:

  http://www.icpnetwork.nl/projecten-internationalchurchplants.php

  Het taalgebruik verandert blijkbaar mee 😉 Desalwelteplus wens ik ze veel succes daar in Roffa.

 23. nietverbaasd zegt :

  Die rare mengvorm tussen evangelisch en reformatorisch bevat eigenlijk de wens om zich van de akelige Calvijn te kunnen ontdoen (en die vreselijke Drie Formulieren van Enigheid). In plaats van zich naar de Lutheranen te keren, gaan de hedendaagse Calvinisten op de evangelische tour. En dan krijg je van die rare kerkdiensten zoals in Amersfoort Vathorst, Kruispunt. Een Reformatorisch christen voelt zich daar niet thuis en een Evangelisch christen ook niet. Alleen wat mensen die nog niet gekozen hebben, kunnen er wat mee.

 24. Max zegt :

  Ik vemaak me dehele dag al kostelijk met de afsluiting ‘warme hug’. Die heb ik nog niet zo heel vaak in een sollicitatiebrief gezien.

 25. rob zegt :

  Kansloze actie van Henk 🙂 Ik zie hem eerder de hele dag luieren in Mallorca dan zich in het zweet evangeliseren.

 26. Harry zegt :

  Bij dergelijke berichtgeving vraag ik mij altijd af of het wel echt waar is. Net als met die Gloriestoel. Het is ongeloofelijk. Het is voorbij de realiteit, compleet er naast.
  En toch toch is het wel lachen met die gasten in de fruitmand, zei Jaap Banaan (kan niet rechtop staan van het lachen)

 27. rob zegt :

  Volgens mij is die Henk het alter-ego van De Ref met zijn gezwam over gezalfd leiderschap en zijn gehijg over geld en meedelen in de winst uit de collecte .

  Is de Euripotgemeente failliet ofzo?

 28. gvi1966 zegt :

  Dit satirische onderwerp kan ik wel waarderen. Overigens zal Henk niet aangenomen worden omdat zijn agenda een regelrechte bedreiging is voor Theo Visser. Ik denk niet dat Theo een Elisa in Henk ziet, maar een potentiële concurrent. Een sterke evangelisch/charismatische leider die om een wapendrager vraagt is op zoek naar een niet al te snuggere nuttige idioot. Dus voor degenen die echt interesse hebben in deze uitdagende functie en het als een springplank willen gebruiken naar roem en eer in deze wereld raad ik aan een brief te schrijven die het enthousiasme van het schrijfsel van Henk in zich draagt, maar waar ook heel duidelijk een enorm respect en diepe bewondering voor Theo en zijn bediening naar voren komt. Dat laatste moet je er niet al te dik opleggen. Theo moet het idee krijgen dat je denkt dat de functie eigenlijk te hoog gegrepen voor je is, maar dat je met de kracht van de Heilige Geest toch een heel eind denkt te komen.

 29. Afolus zegt :

  @gv1966
  😀 😀 😀

 30. agilhartje zegt :

  Als de Heer geen financiën heeft gegeven om deze functie mogelijk te maken is het misschien niet Zijn wil om deze functie in te vullen…

  “Een rechtvaardige krijgt op aarde zijn loon, zondaars en goddelozen niet minder.” Spreuken 11:31

 31. midas zegt :

  Heb Theo een paar keer gesproken. Is een goede vent (en chr geref, of is dat hetzelfde?) . Advertentie is idd beetje lachwekkend en past niet bij hoe hij is. Vind hem bescheidener dan hier staat. Steekt in ieder geval veel vaker zijn nek uit op evangelisatiegebied dan ik.

 32. rob zegt :

  @Midas
  Is de vacature wellicht iets voor jou 🙂

 33. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Theo Visser heeft inmiddels een wapendrager gevonden. Ze heet Marjan Groenendijk en begint deze week.

  https://www.facebook.com/marjan.groenendijk.9

 34. Max zegt :

  Bron? De vacature staat nog gewoon online.