It giet oan: Flavor Festival passeert Peters

flavorfestival“It giet oan”, meldt ds. Polleke live vanuit De Lindenhorst, waar in het geheim een plan in elkaar is gezet voor een doorstart van Flevo. “Er komt een festival dit jaar in augustus.” De naam is slim gekozen: Flavor Festival. Het evenement staat gepland voor 16-18 augustus op landgoed Velder in Liempde.

Daarmee heeft kunstenaar Aad Peters voorlopig het nakijken, want Donkey Dollars mikt nu op augustus 2014. Ds. Polleke: “Vinke Vision tekent voor de productie. De vergunning is rond, artiesten en ticketsysteem worden in de komende twee weken geregeld. Doel van het festival is een plek bieden voor jongeren waar ze op een ongedwongen manier kennis kunnen maken met het christelijk geloof. De financiering is rond met drie partijen.” Het festival wordt kleiner van opzet dan het vorig jaar overleden Flevo.

17 Reacties op “It giet oan: Flavor Festival passeert Peters”

 1. joost zegt :

  Foutje. “It giet net” ben ik bang..
  joost

 2. Pieter zegt :

  Slim gekozen namen inderdaad: ‘vinken-visie’, ‘festival v/d smaak’ en ‘ezelsgeld’!
  Vinken zijn blind en dus zonder visie, religieuzen hebben doorgaans een vrij slechte smaak en ezelsgeld klinkt als waardeloos geld bedoeld om een kinderhand mee te vullen o.i.d.

 3. thebutler zegt :

  Amerikaanse spelling.

 4. DfTg zegt :

  Wat de neuk is “flavor”?

 5. Johan zegt :

  @DfTg: Flavor is Engels voor smaak. Maar aangezien je de vertaling van fuck wél weet, wist je flavor vast ook wel. #vragennaardebekendeweg

 6. Wilfred zegt :

  @Johan: 🙂

 7. Jimmy zegt :

  Hallo organisatoren,

  Released uit Gouda is nog op zoek naar optredens deze (na)zomer!!!
  Als u een rockband waarin God centraal staat, kijk dan eens op http://www.releasedmusic of op de facebookpagina.

  Met vriendelijke groet,

  Jimmy ter Bork

 8. DsDre zegt :

  Beste Jimmy.

  Dit is een vorm van hele slechte PR. De link op jouw naam werkt wel maar in je hengel oproep niet. In je aanvraag laat je duidelijk blijken dat jullie opzoek zijn naar optredens, maar niet waarom men niet naar jullie opzoek zijn. De essentie van optreden is dat je iets te brengen hebt en dus niet te halen. Ik heb even naar jullie optreden op het Vecht gospel festival gekeken, maar ik werd daar niet enthousiast van en dat zou wel moeten als je zegt dat God centraal in jullie optredens staat. In je tweede zin ontbreekt het woord zoekt. Kortom zorg eerst dat de kwaliteit centraal gaat staan, daar doe je het publiek en ik schat in God ook een plezier mee.

 9. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Flavor wil niet kwijt wie de drie financiers achter het festival zijn, noch inzicht geven in het financiële plaatje. Onze inschatting is dat dit kapitaalkrachtige mensen zijn die garant staan voor de eerste aanbetalingen (festivalterrein, artiesten, promotie), maar dat het staat of valt met het aantal aanmeldingen. Daarmee loopt Flavor hetzelfde risico als het oude Flevo, want met drie financiers (EO, YfC en Jop) konden zij het niet rendabel houden. Maar we wensen de initiatiefnemers natuurlijk alle succes bij dit avontuur.

 10. Jazeg zegt :

  … en ik ook. Als het doorgaat hoop ik er met m’n kids erbij te zijn.

 11. DfTg zegt :

  @Johan: Het is een andere spellingswijze van pleegoor [plee-goor], toch? En wat moeten die gasten vanuit de Lindenhorst in vredesnaam met een Friese zin?

 12. Wally zegt :

  @DfTg dit is een knipoog en het bekt lekker. Maar het had ook op een haagse manier gekunt of een dialect uit een andere provincie.
  Maar het is ook een club, vertegenwoordigd uit vele hoeken van Nederland. Ene het zijn niet die gasten vanuit de Lindehorst of welk andere organisatie. Dit zijn de medewerkers vanuit het oude Flevofestival die altijd veel tijd en liefde in een festival steken en nu niet gaan zitten kijken dat er in 2013 niks komt.

 13. Anneke Kralt zegt :

  Wally, jij slaat de spijker op z’n kop!Het zou echt fijn zijn wanneer deze
  club enthousiastelingen het voor elkaar krijgen in augustus!
  Het is heerlijk om je erin te storten ! Als bezoeker maar zeker ook als medewerker !

 14. Laura Kralt zegt :

  hoi mama, leuk dat jij ook op goedgelovig.nl reageert 😛 @ Pieter, donkey dollars zijn inderdaad waardeloze dollars om een kinderhand mee te vullen. Maar lees maar ff Markus 10:13-16. Een kinderhand is gauw gevuld 😉

 15. Henk zegt :

  “Doel van het festival is een plek bieden voor jongeren waar ze op een ongedwongen manier kennis kunnen maken met het christelijk geloof.”

  Jammer. Hiermee slaan ze weer de plank mis. Het vorige festival was verworden tot een mainstream jongerencamping. Flevo is van origine een rockfestival waar ook jongeren welkom zijn. Door te mikken op 14-/15-jarigen krijg je een hele smalle en eenzijdige doelgroep. De rest zal daardoor niet komen en daarmee ook het geld niet.

 16. Laura zegt :

  jongeren is een breder begrip dan 14-15 jarigen…