Geheim plan voor doorstart Flevo in de maak

flevodoorstartDe door Aad Peters aangekondigde Flevo-opvolger Donkey Dollars Festival komt er niet. De crowdfunding-actie is op 10% van het benodigde bedrag blijven steken en daar droegen slechts 92 donateurs aan bij. In een persbericht meldt de organisatie dat ‘de donkeys er wel waren, maar de dollars niet’. Opvallend genoeg publiceert de organisatie nu pas ‘de verrassende line-up van artiesten’ die het benodigde geld juist hadden kunnen binnenbrengen. Veel potentiële festivalgangers keken de kat uit de boom: eerst zien of het programma interessant wordt. Volgens de organisatie was het contractueel niet mogelijk de namen van artiesten vrij te geven voordat de aanbetaling was gedaan. Een lastige patstelling.

Maar niet getreurd: er is een geheim plan voor de doorstart van Flevo in de maak. Komend weekend komen enkele oud-medewerkers in het grootste geniep op de Lindenhorst (hoofdkwartier van YfC) bij elkaar om een alternatief plan te presenteren. Een man in een regenjas vertelde ons in de schaduw van een lantaarnpaal het volgende:

Pssst. Dit alternatieve plan is los van het initiatief van Aad opgezet en is veel minder bizar – zonder rare Duitse zangeressen, Hell’s Angels en Heilige Land dorpjes. Het plan zit solide in elkaar, op de financiering na.

Hier zit natuurlijk de angel. Hoe kan een plan ooit solide zijn op de financiering na? Het oude Flevo was ook solide op de financiering na. Duh! We vroegen de man in de regenjas natuurlijk wie er bij dit plan betrokken zijn.

Het alternatieve plan komt uit de koker van een aantal (ex)teamleiders van productieploegen (vrijwilligers). YfC heeft er in wezen niets mee te maken, behalve dat ze de Lindenhorst mogen gebruiken.

Na wat gepeuter kregen we een paar namen los. Een oudgediende van Flevo, geconfronteerd met de verklaring van de man in de regenjas, verklaarde:

Mannen met regenjassen moet je nooit vertrouwen… Wat betreft plan B – laat ik het zo zeggen: er wordt door een aantal mensen gekeken naar de mogelijkheden. Een aantal oud-vrijwilligers ziet kansen, vraag is of er geld maar voornamelijk voldoende tijd beschikbaar is. De wil is er zeker, maar het is en blijft een pittig verhaal. Meer wil er niet over zeggen.

Peters mikt nu op 2014, en dat zal ook wel het jaar voor Geheim Plan Doorstart Flevo worden. Het wordt dus spannend wie van de twee als eerste de benodigde poet binnen zal halen.

Advertenties

13 responses to “Geheim plan voor doorstart Flevo in de maak”

 1. dspolleke says :

  Nog niemand met de reactie gekomen dat het sprookje van “ezeltje strekje” geen plaats heeft op de verhalenark?

 2. Marc says :

  Wat betreft dit stuk, hierover hebben ze net nog iets geschreven op facebook. Organisatie technisch werk dat volgens mij ook zo, het is jammer dat ze niet hebben kunnen doorpakken door o.a geld “Veel potentiële festivalgangers keken de kat uit de boom: eerst zien of het programma interessant wordt. Peters lijkt hiermee een cruciale zakelijke inschattingsfout te hebben gemaakt”

  Op facebook volgens organisatie: Even een reactie op het onderwerp line-up: De verontwaardiging omtrent line-up snappen wij.
  Zonder de financiële zekerheid te hebben waren we niet in staat om de niet eerder genoemde bands aan te betalen en dus het boekingsproces af te ronden. Namen bekend maken mag op zo’n moment niet. Ook de kaartverkoop liep niet zoals gehoopt en als we wel met namen gekomen waren zonder te weten of het festival doorging, dan waren we de aanbetaling kwijt. Dit is een vicieuze cirkel waar we niet uitkwamen. Dat we nu wel namen noemen doen we om te laten zien wat er wel behaald is en om te kunnen laten zien welke kant Donkey Dollars opging.

 3. goedgelovig says :

  @Marc: Bedankt voor de toelichting. We passen dat aan in de tekst.

 4. Hendrik says :

  Los van de lastige situatie rondom aanbetalingen en het noemen van namen van de line-up, is er enige echte actie gevoerd om het geld binnen te krijgen cq. kaarten te verkopen? In mijn beleving bleef het nogal stil vanuit de DD organisatie. De Voordekunst pagina is aangemaakt en dat is per email gemeld. En daarna nog een email met veel tekst inclusief wat taalfouten. En dat was het dan.
  Net zo stil naar buiten als een goed gereformeerde kerkenraadsvergadering waarop hete hangijzers en sappige uitglijers besproken worden.
  Misschien is er wel strijd geleverd in de hemelse gewesten boven de heiligelandstichting en is de DD organisatie voortdurend eendrachtig in vurige verwachting bijeen geweest…. Maar gewoon nog een paar keer een korte actie email met de aansporing om kaarten te kopen, een tipje van de sluier, desnoods met een klein inkijkje in de aanvechtingen om wel de klinkende namen te willen roepen, maar dat niet te mogen vanwege de ongedekte aanbetaling…

 5. DfTg says :

  Fok, why does everieshing needs to be creppie englies dies dees? Cannot ee Dutch festval carry a Dutch nane?

 6. mafchauffeur says :

  @DfTg: zoals Xnoizz bedoel je?

 7. Dspolleke says :

  Live vanuit de lindenhorst. It giet oan… Er komt een festival dit jaar in augustus…

 8. Dspolleke says :

  16 -18 augustus landgoed Velder met de naam Flavorfestival. Productie door Vinke Vision. Vergunning is rond, artiesten en ticketsysteem worden in de komende twee weken geregeld. Doel van het festival is een plek bieden voor jongeren waar ze op een ongedwongen manier kennis kunnen maken met het christelijk geloof. Het festival is kleiner van opzet. Financiering is rond met drie partijen en een klein aantal bezoekers.meer info .. Website volgt. Volg @dspolleke op Twitter

 9. Dspolleke says :

  Flavorfestival.nl

 10. Pieter says :

  De Flevo-polder lijkt een woest aantrekkelijke uitstraling te hebben op het protestantisme is het niet? De voorganger van dit festival heette toch: ‘EO-jongerendag’ is het niet?
  Komt dat door jullie spreekwoordelijke pioniersgeest met daarbij gevoegd het idee dat ‘de Flevo’ nieuw land betreft dat klaar ligt om ontgonnen te worden?

 11. Alec says :

  @ Pieter:

  Dat het Flevofestival ooit in de Flevopolder zat heeft geen moer te maken met het protestantisme maar met het feit dat daar een mooi evenemententerrein lag, met afwatering en al, en ook nog eens midden in het land.
  Niet gek dat later ook Lowlands zijn thuis daar vond. En dat festival kun je toch moeilijk van protestantisme beschuldigen.

  Verder heeft de EO-jongerendag niets te maken met het Flevofestival. Maar dan ook helemaal niets.

  Had je voorts nog iets zinnigs toe te voegen aan dit topic?

 12. Geert52 says :

  @ Pieter
  Vroeger (jaja ik heb inmiddels een vroeger) heette het Kamperland Festival, maar door ruimte gebrek zijn ze naar de Flevopolder gegaan. Heeft dus niets met de denominatie te maken.

  P.S.
  Volgens mij valt de Flevopolder niet onder de “Biblebelt”, dus lul je een beetje uit je nek.

  P.S. 2
  EO jongerendag was een heel ander ding.