HiP start zusterstichting Hulp in Theorie

hiplogoStichting HiP, Hulp in Praktijk, gaat in 2013 een zusterstichting opzetten die de naam HiT zal krijgen. HiT staat voor Hulp in Theorie.

Dit nieuwe speerpunt vloeit voort uit een bezinningsperiode waarin HiP het functioneren van de stichting heeft geëvalueerd. Een belangrijk punt dat uit de evaluatie naar voren kwam, was dat HiP zich vooral richt op de praktijk van het helpen. Echter, de theorie achter het helpen, wordt gemist door zowel de mensen die de stichting vertegenwoordigen als de mensen die de hulp in praktijk brengen.

HiT zal zich gaan toeleggen op grondige studie en onderbouwing van de hulp die in praktijk wordt gebracht. Welke vorm dit verder zal krijgen, is nog niet bekend. In ieder geval wordt er tot en met juli geïnvesteerd in studie en het schrijven van een theoretische onderbouwing. Daarna wordt gekeken hoe de mensen die zich aanmelden voor HiP, zowel hulpbieders als hulpvragers, betrokken kunnen worden in het zich eigen maken van de theorie van HiT.

Advertenties

5 responses to “HiP start zusterstichting Hulp in Theorie”

 1. Johan says :

  Ik wacht nog op een theoretische onderbouwing voor het koffieschenken na de dienst. Het lijkt me belangrijk dat de broeders en zusters die deze bediening uitvoeren hun taken binnen het theologisch kader van de Schrift zien. Dit moet grondig worden doordacht en in diverse commissies besproken, waarna de kerkenraad er haar licht op kan laten schijnen.

 2. Joke says :

  haha , dat meen je niet. Is dit echt?

 3. bramvandijk says :

  😀

  Is er eigenlijk al een goede theoretische onderbouwing van de satire op gristelijk vlak? Zeker nu het na een week van berichten over seks weer klachten regent aan het adres van GG lijkt een degelijke studie naar de grenzen en de effecten van satire mij onmisbaar 😉

 4. jannegen says :

  Vind het wel goed dat er nagedacht wordt over of de hulp wel echt zoden aan de dijk zet. Niks mis mee.

 5. avontuur says :

  Geen daden maar woorden!