God dienen door Obama te haten

Mark Driscoll, de voorganger van Mars Hill Church, op GG bekend van zijn pornografische openbaringen en zijn seksboek Real Marriage, is weer eens in het nieuws. Deze keer vanwege een tweet over de inauguratie van president Barack Obama.

Mark-Driscoll-Obama-Inauguration

Onder Republikeinse gristenen heeft het idee postgevat dat je God het beste kunt dienen door Obama te haten. Driscoll laat zien hoe het moet. Tekenaar David Hayward van de site Naked Pastor maakte er een cartoon over waarin hij Driscolls tweet deconstrueert. Gevat commentaar in The Huffington Post.

driscoll-tweet-590x590

Advertenties

18 responses to “God dienen door Obama te haten”

 1. afolus says :

  Bijzonder vreemde interpretatie van geloven in een God die liet optekenen dat je je naaste moest liefhebben zoals jezelf…

  Die Driscoll moet opnieuw naar cathechesatie of naar de Alpha-cursus.

 2. SnakeJake says :

  Dat is jammer. Ik was echt wel een fan van Driscoll en zijn stijl van preken, maar dit is ‘een beetje dom’.

 3. bramvandijk says :

  Fantastische deconstructie, voor al de opmerking “Driscoll knows God, therefore he knows who doesn’t know God, even if he doesn’t know them.” 😀

 4. Pittig says :

  Ik bid voor Mark Driscoll en al die andere conservatieve Amerikaanse christenen die compleet gestoord zijn en geloven dat Obama een geheime moslim is, de antichrist is, niet in Amerika geboren is, een marxist is, etc..

  Daarom moeten ze ook al die wapens hebben om zich te kunnen beschermen tegen dictator Obama….

  Dit gedachtegoed is echt héél goedgelovig en héél eng… En opvallend genoeg vooral populair onder bijbelgetrouwe christenen… 😕

 5. bramvandijk says :

  @Pittig

  Ik bid voor Mark Driscoll […]

  Nee, te bidt tegen Mark Driscoll enz.etc. 😉

 6. Wilfred says :

  @Pittig:

  En opvallend genoeg vooral populair onder bijbelgetrouwe christenen… 😕

  Opvallend? En als jij het item over de gloriestoel leest, krijg je niet de neiging om dat juist aan elkaar te koppelen? 😉

 7. bramvandijk says :

  @Wilfred (en Pittig)
  Suggereer je eigenlijk dat de bijbel niet strookt met hoe wij (in onze tijd en cultuur) de wereld ervaren, zodat je om bijbelgetrouw te kunnen zijn een deel van je eigen ervaringen en die van anderen gewoon moet ontkennen danwel negeren en er andere zaken bij moet verzinnen?

 8. Wilfred says :

  @Bram: Wat denk jij dat Pittig bedoelt met bijbelgetrouw?

 9. Hendrik says :

  Mag Obama van Mark wel “God bless America” zeggen? Of moet God dan even niet luisteren en juist niet blessen, of zelfs het tegenovergestelde doen?

 10. pijpkaneel says :

  Tsk. Dorpsgek. Full period.

 11. bramvandijk says :

  @Wilfred
  Waarom stel je die vraag?

 12. joost says :

  bramvandijk

  Wilfred Waarom stel je die vraag?

  Om antwoord te krijgen?
  joost

 13. Wilfred says :

  @Bram: Om te kunnen weten welke kant jouw vraag opgaat. Dat hangt af van hoe jij Pittigs ‘bijbelgetrouw’ opvat en hoe je er zelf over denkt. Als ik 1 van de 2 weet, kom ik een heel eind…

 14. bramvandijk says :

  @Wilfred
  Bijbelgetrouw: tja, hoe definieer je dat. Over het algemeen gaat het om mensen die de bijbel als onfeilbaar beschouwen en daarom zich in alles aan de bijbel willen houden. Waarom zou je getrouw aan de bijbel willen zijn als je gelooft dat die fouten bevat?

  Dat kan inderdaad tot gevolg hebben dat je de bijbel boven je eigen ervaring stelt of in ieder geval boven die van anderen.

  Maar ik zie dat niet als een noodzakelijk gevolg.

 15. Luke Rakis says :

  Wat een halve gare, deze pastoor Mark D.
  Verder wil ik nog even, off topic, aangeven dat de bekende charismatische entertainer Benny Hinn in mei weer wordt ingevlogen met zijn privejet plus bodyguards, voor een optreden in Amsterdam. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Zie de volgende link.
  http://www.eurospirit.nl/

 16. Wilfred says :

  @Bram: Dat klopt, die onfeilbaarheid zit er zeker achter. Maar dat betekent dan denk ik in de regel ook dat je b.v. de resultaten van wetenschappelijk onderzoek minder waardeert wanneer het botst met wat jij in de bijbel leest.

  Die wantrouwendheid naar de overheid in de VS komt deels door hun eigen ontstaansmythe en deels door andere oorzaken, zoals b.v. hun toekomstbeeld. Daaruit lijkt voor een deel de hang om zichzelf te kunnen verdedigen tegen een overheid die hun rechten zou kunnen afpakken, voort te komen.

  Maar waar ik met mijn opmerking met name op doelde, was dat we meer voorbeelden hebben van bijbelgetrouwe christenen waar het goedgelovigheid en enge standpunten betreft. Dus de kans dat dat iets met elkaar te maken heeft, is aanwezig. Op een bepaald moment is het dan niet meer ‘opvallend’…

 17. Van Zaken says :

  @Wilfred:

  Niet de minsten onder de filosofen en wijzen waren intrinsiek wantrouwig ten opzichte van de (r)overheid. Ben jij misschien zelf niet een ietsepietsie goedgelovig, Wilfred?

  TheArtist