Reliplaza voor multireligieuze kitsch

jezus-lippenbalsemNaast de RKwinkel met vooral katholieke prullaria is er nu ook Reliplaza voor multireligieuze kitsch. Dan moet je denken aan Jezus-lippenbalsem, Happy Buddha’s, Little Muslim-polsbandjes, Shalom-kleedjes, Ganesha-beeldjes en Osiris-sarkofaagjes.

Initiatiefnemer is de katholieke internetondernemer Eric van den Berg die de afgoden van andere religies nu in de etalage zet om zijn katholieke bezigheden te financieren. Ergens wel slim: moslims die hun gebedskleedjes en hoofddoekjes bij Van den Berg bestellen financieren daarmee de concurrent. Vraag is wel waarom alleen maar kitsch en niets wat nog enigszins esthetisch is en het Happinez-publiek zou kunnen aanspreken.

Advertenties

7 responses to “Reliplaza voor multireligieuze kitsch”

 1. Johan says :

  Kan iemand me uitleggen waartoe Jezus lippenbalsem dient? Krijgen we straks ook Jezus broodbeleg?

 2. kindvanGod says :

  ja dat is net nadat je een Jezus-tosti op hebt! Hoewel je bent mogelijk wel meer bezig met controleer uw tong.Blijft wel een dubieus iets, wat als je dan met je vriendje tongzoent en je hebt Jezus op je lippejn? is het dane en voorbehoedsmiddel??

 3. Johan says :

  @kindvangod: Misschien is het om je er aan te herinneren dat je je lippen rein bewaart tot aan de huwelijksdag?

  Er schijnen ook christelijke condooms te bestaan:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2010/05/20/katholieke-condooms/

 4. joost says :

  johan
  dat lijkt me een verzinsel van satan. Christenen mogen toch helemaal geen condooms gebruiken?
  De daad is er toch uitsluitend voor de voortplanting? Of zijn christelijke condooms condooms met gaatjes er in? Een soort vergiet- of net(jes) condooms?
  joost

 5. cornelis says :

  @ johan.. in de USA serveert een airline sinds jaar en dag versnaperingen met servetjes, waarop vertaald zoiets staat als..smaakt en ziet hoe goed de Here is.. het is maar dat je het weet.

 6. DfTg says :

  Wauw, what een faine shop die religieplaza. Gauw a review geven on my favoriete religie item en het religious start pakket orderen!!!

 7. Flipsonius says :

  @cornelis
  Het woord ‘versnaperingen’ maakt mijn hele dag weer goed. Glorie…!