Broedvogel moet Opwekking tolereren

oorbescherming-voor-vogelsGristenen die bang waren dat de pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen niet door zou gaan, kunnen opgelucht ademhalen. Het bezwaar dat de Milieugroep Dronten indiende, is afgewezen. Dat zei een gemeentewoordvoerster vandaag. De groep diende het bezwaar in, omdat het gezang van de 50.000 bezoekers de broedende vogels in de omgeving zou storen. Zo vreest de milieugroep dat vrouwtjesvogels de lokroep van de mannetjes niet meer horen. De gemeente Dronten is echter van mening dat de vergunning voor het evenement op de juiste gronden is verstrekt.

Advertenties

17 responses to “Broedvogel moet Opwekking tolereren”

 1. DsDre says :

  Walgelijk vorm van vogelspesten. Gristenen mogen ook alles. Tijd dat de dieren het voor het zeggen krijgen in dit land, dan wordt het een paradijs.

 2. Vera van Haarlem says :

  Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat de gemeente Dronte er vanuit gaat dat de Wederkomst nabij is?
  “De Opwekking is van 17 tot en met 20 mei.”

 3. PietV. says :

  Als ik verkleed als vogel een kerkdienst kom verstoren dan gaan de ghristenen uit hun dak. Maar zoals zo vaak de natuur delft het onderspit.

 4. bramvandijk says :

  Ach, als de vogeltjes het afleggen tegen dominostenen, dan had je kunnen verwachten dat ze het hier ook tegen af zouden moeten leggen. Tja, survival of the fittest, zo gaat dat. Pas je aan of sterf uit.

 5. Flipsonius says :

  @PietV

  Maar zoals zo vaak de natuur delft het onderspit.

  Ten eerste geloof ik daar geen bal van. Stort een polder vol met giftige chemicaliën, of radioactief afval, zet er een groot hek om heen met waarschuwingsborden en je zal zien, na tien jaar wemelt van de reeds uitgestorven gewaande flora en fauna. Maar misschien is de Schepping juist weer niet bestand tegen zingende en biddende christenen. 😉

  Maar ten tweede, wat is er zo erg aan, aan dat onderspit delven? Is de Natuur Heilig of zo?

 6. DfTg says :

  De vraag is natuurlijk: Waarom is het bezwaar nu écht afgewezen? Wat is “een vergunning op juiste gronden verlenen?” Volgens mij betekent dat toch dat de juiste afspraken zijn gemaakt en er dus een beetje gemierenneukt wordt door de Milieugroep?

 7. TommyLee says :

  Grappig dat niemand dit noemt, maar hoeveel toeristenbelasting brengen die zangvogeltjes eigenlijk op???????????
  Nou dan is de conclusie toch zonneklaar!!!!De mammon overwint.

 8. thafizzy says :

  De gemeente zegt hier iets over de wijze waarop het bezwaar is behandeld. Dit doet vermoeden of de gemeente zich zuiver heeft bezig gehouden met de rechtmatigheid van het besluit. Alleen hier had een volledige heroverweging plaats moeten vinden. Daarvoor zou ik de tekst van het besluit van de gemeente moeten zien, maar iets doet mij vermoeden dat de gemeente hier een fout heeft gemaakt.

  Sommige mensen hier refereren aan de belangen die de gemeente heeft. Ik ben benieuwd of dat is aangevoerd, want dat is een leuke grond waarop je bezwaar (en beroep) kunt voeren.

 9. keietrekker says :

  Misschien dit jaar een collecte voor de vogelbescherming, Gods schepping moet natuurlijk wel verheerlijkt worden.

 10. henkjan37 says :

  @ thafizzy

  Jij bent echt een trol!! XD

 11. DfTg says :

  @keietrekker: Dat vind ik nou eigenlijk helemaal geen slecht idee, weet je?

 12. henk says :

  och wat maakt men drukte over pinkster conferentie dat men milieu zou verpesten . het is goed dat men goed over milieu goed over nagedacht wordt . soms is het erg overtrokken . laten wij zelf onderzoeken wat wij tekort doen aan milieu . want de welvaart kent zijn prijs . wij willen allemaal van de welvaart genieten zo ego is de mens .
  dat er dat christen alles mogen die tijd perk is voorbij .
  dat gemeente belang heeft kan ik niet beoordelen .
  want als christen moet wel de verantwoording nemen van de natuur .
  maar ja ieder vogel zingt zijn lied hoe is gebekt .

 13. joost says :

  Het bezwaar dat de Milieugroep Dronten indiende, is afgewezen. Dat zei een gemeentewoordvoerster vandaag.

  Die woordvoerster komt mij voor als een heel vreemde vogel. 😦
  Gebruikt zelf zeker hoofdpijn als “excuus” 😉
  joost

 14. keietrekker says :

  @DfTg. Wat dacht je van 10 procent van de opbrengst van de nieuwe opwekking’s cd naar de vogelbescherming. En dan moet dat natuurlijk wel gemeld worden op gg. Als dat geen opwekking geeft. Ben je als koper van zo een cd gelijk bezig met God’s schepping.Als dat geen mooie gedachte is.

 15. Luxelei says :

  ik vermoed dat henk geen henk heet.

 16. DfTg says :

  @keietrekker: Ja, precies. Het zou een onwijs positief gebaar zijn en op dat moment moet zelfs de grootste satiricus toch wel smelten en Joop Gankema een knuffel geven. Dan is alles verheven en vergeten en zijn we in de hemel *snif*.