De gloriestoel in het Flevoziekenhuis

ic-flevoRonald Plat, initiatiefnemer van de ‘gloriestoel’, kan niet goed stilzitten. Op 11 januari toog hij met zijn genezende meubelstuk naar Almere. Na wat opwarmen met beenverlengingen, een paar knieën, ruggen en achillespezen, was het hoog tijd voor het echte werk – mensen voor de poorten van de dood wegslepen. In geloof zette het team koers naar de Intensive Care-afdeling van het ziekenhuis!

Op zijn Facebookpagina doet Plat daar verslag van:

Vanmiddag weer een heerlijk middagje gloriestoel gehad in Almere met Navayo, Brian, Wim en Henk. Het lijkt wel alsof er iets veranderd is in de atmosfeer. Het ging vandaag zo makkelijk. Mensen met chronische knieklachten werden binnen 30 seconden genezen. We spraken tot de knie en Navayo gaf er een klein tikje op en hupsakee, pijn weg en knie gezond.

Vele wonderen gezien vandaag – ruggen, schouders, gebroken scheenbeen, achillespezen etc. Een dame had plaatsgenomen op de stoel. Ze zag haar been ineens twee centimeter uitschieten. Ze schrok er zo van dat ze er als een haas vandoor ging. Ha, ha. Maar het grootste wonder is dat we vandaag 12 mensen in het Koninkrijk van God mochten brengen, waarvan 2 jonge mensen die zeiden dat ze als moslim geboren waren.

Daarna waren we gevraagd om te bidden met mensen die in het ziekenhuis in Almere lagen. Een jongedame had hartkloppingen en een astmatische aanval gehad en lag op de intensive care. We baden met haar en ze kon weer diep ademhalen. Haar longen waren genezen. Omdat er een bord zalm en gebakken aardappels voor haar stond bleef ze nog even in het ziekenhuis…

Het grappige was dat de mijnheer die naast haar lag, achter het gordijntje, op het moment dat wij hardop gingen bidden en strijden letterlijk oerkreten uitslaakte en enorm moest overgeven. Ik heb zulke geluiden nog nooit gehoord. Er kwam duidelijk een demon in opstand in hem die het niet kon verdragen dat er ambassadeurs van het Koninkrijk van God in die kamer waren. Ha, ha, het was weer een topdagje gloriestoel.

Een topdagje gloriestoel. Dat vráágt om een topdagje fact checking. Laten we maar beginnen bij het ziekenhuis. Er is maar één ziekenhuis met een IC in Almere – het Flevoziekenhuis. Woordvoerder Annemarie Buntsma weet niet wat ze hoort als Goedgelovig contact opneemt.

Klopt het dat er een gebedsgenezingsteam het ziekenhuis heeft bezocht?

“Ik heb uw e-mail met verbazing gelezen. Er is geen enkele aanwijzing dat het beschrevene in het Flevoziekenhuis heeft plaatsgevonden. Ik acht het ook niet aannemelijk dat dit ooit zou kunnen gebeuren!”

Is het zo dat iedereen vrije toegang heeft tot het ziekenhuis en alternatieve therapieën kan uitproberen op de patiënten?

“Wij zijn een ziekenhuis dat werkt volgens het Planetree-concept voor mensgerichte zorg. Daarin is ruimte – naast de beste zorg – voor aanvullende zorg en zingeving. De beschrijving van het vermeende bezoek aan ons ziekenhuis met de gloriestoel past hierin echter geenszins! Natuurlijk is er vrije toegang tot het gebouw, maar NIET tot de IC. Bezoek moet zich melden.”

Klopt het dat er met patiënten is gebeden op de Intensive Care?

“Het verhaal wordt door de medewerkers van de IC in het geheel niet herkend. Er heeft zich op genoemde dag niet iets dergelijks afgespeeld, zelfs niet iets wat er maar op zou lijken.”

Klopt het dat er die dag zalm met gebakken aardappels op het menu stond?

“Nee, we hadden zuurkool en witlof op het menu.”

Het is duidelijk: het seculiere Flevoziekenhuis ontkent in alle toonaarden de glorieuze genezingswonderen die zich binnen haar muren hebben voltrokken. Met name de cardioloog en de longarts loochenen glashard Gods bovennatuurlijke werk. De patiënte die die dag haar hele bord met zalm en gebakken aardappels heeft leeggegeten (ongehoord bij ziekenhuismaaltijden!) is volledig genezen naar huis teruggekeerd; daar moeten tientallen getuigen van zijn geweest die nu lafhartig hun hoofd in het zand stoppen. De verpleegster die het overgeefsel op de IC heeft opgeruimd, heeft van het ziekenhuis vast een spreekverbod opgelegd gekregen, zodat de wondere daden Gods de media niet kunnen bereiken.

Maar gelukkig hebben we Facebook nog! (klik op de plaatjes om ze te vergroten)

Gloriestoel1 Gloriestoel2 Gloriestoel3

Advertenties

410 responses to “De gloriestoel in het Flevoziekenhuis”

 1. mafchauffeur says :

  Wát nou fact checking? Zelfs de kotsende mijnheer achter het gordijntje bevestigt het wonder.

  Van de FB van dhr. Plat:

  Vandaag donderdag 17 januari hoorde ik dat de bewuste dag toen wij naar Almere gingen om voor die zuster bidden die in het ziekenhuis lag wegens astma (longproblemen) en hartkloppingen, dat haar buurman die naast deze zuster lag ineens zo hard zat te hoesten en te proesten en zelfs moest overgeven terwijl we voor haar zaten te bidden, het gebed van ons voor die zuster zijn bevrijding is geworden. Hij merkte dat een demon uit hem ging tijdens ons gebed en ontving terstond bevrijding in de naam van Jezus.
  De volgende dag was hij meteen ontslagen uit het ziekenhuis en mocht hij naar huis gaan gezond en wel. Diezelfde man getuigde naar de moeder van die zuster dat het gebed voor haar dochter zijn genezing is geworden en het is hem tot zegen geworden. Wauw is God niet goed en wonderbaarlijk? Het gebed wat je doet voor een ander kan de genezing betekenen voor je naaste die bij je staat.:-)

  Het is inderdaad gewoon de kift. Het ziekenhuis kan nu eenmaal moeilijk toegeven dat de medische wetenschap keihard faalt waar de Gloriestoel wél effectief is.

  En trouwens: wát een fantastische God hebben we toch! Hij verandert zuurkool met witlof (getsie) in zalm met aardappelen!!!!

 2. afolus says :

  Zouden de gloriestoelers hierop een sluitende verklaring kunnen verstrekken..? Of zullen ze deze GG teksten afdoen als een aanval van de satan die met zijn demonen kotsend rondgaat…?

  Mooi staaltje fact-checking van GG trouwens.

  @John
  Je snapt dat ik heel benieuwd ben naar jouw getuigenissen.
  Sterker nog als het in mijn agenda past zou ik wel met je mee willen..!

  @mafchauffeur
  Hoe staat het met jouw plannen voor een bezoek aan Frank O. a.s. vrijdag of volgende week maandag.

  Zou Frank O. trouwens GG(glorie)-stoelen voor ons hebben gereserveerd.. 😀

 3. afolus says :

  @mafchauffeur
  😀 😀 😀 😀

  Persoonlijk heb ik liever dat de Here God een meer nostalgisch wonder verricht. Na de laatste accijnsverhoging op wijnen heb ik al twee weken pogingen gedaan om water in wijn te “wonderen”, echter zonder resultaat.

  Ik meende nog even dat zich een passende oplossing voordeed met het “muurmuntjes-wonder” maar ook dat werkte niet.

 4. Bartjo says :

  Zo ging dat ongeveer in het ziekenhuis: http://www.youtube.com/watch?v=L1bbN08o6Y4

 5. ruub says :

  @mafchauffeur 🙂

  @afolus: duidelijke tekenen van een gebrek aan geloof.

  Mooi he, je hoort dat iemand moet overgeven (stel dat dat al uberhaupt gebeurd is) en je geeft er direct de betekenis aan
  “…Er kwam duidelijk een demon in opstand in hem die het niet kon verdragen dat er ambassadeurs van het Koninkrijk van God in die kamer waren…”
  Dat denk ik nou ook altijd als ik m’n kinderen hoor spugen.

 6. afolus says :

  @ruub
  Twee van mijn kleinkinderen hebben vannacht de hele nacht lopen spoken.. Het zal toch niet dat ze op zo jonge leeftijd al demonen lopen te spuien…!?
  Nee toch..? 😦

 7. mafchauffeur says :

  @ruub: dat komt er nou van met die videoavondjes.

  Ik neem aan dat je wel passende actie onderneemt en de demonen de deur wijst?

 8. mafchauffeur says :

  @afolus: Frank wordt lastig (qua agenda bedoel ik), zieke kindjes thuis, in combinatie met eindvandemaanddeadlines.
  Gelukkig géén demonen bij de kindjes.

  Wij kijken namelijk geen foute films. 😉

 9. ruub says :

  @afolus @mafchauffeur 🙂
  De demonen heersen deze dagen en gaan rond als een briesende leeuw. Maar een dagje onder de wol doet wonderen.

 10. mafchauffeur says :

  @ruub: oh, heb jij een Gloriedeken thuis? 🙂

 11. Bert says :

  Ik ben benieuwd: is er contact opgenomen met Ronald Plat? En zijn er al reacties uit z’n (in)directe omgeving?

 12. kindvanGod says :

  Kunnen we ze binden aan de groep bidders die mogelijk dan, nast aardbevingen etc voorkomen, ook ziektes kunnen voorkomen?? ziiets van, een Spoed voorkomende hulp? mocht het niet werken dan zet je de gloriestoel voor uiterste nood in. Jomanda ff afstoffen en je hebt n heel team!

 13. star says :

  Ik zit met verbazing te lezen. Kan iemand mij uitleggen wat de zin van deze -kennelijk- wensdroom/fantasieverhalen is? Vervelen ze zich?Hebben ze geen zinvolle bezigheden om handen?En hoe ga je dan om met de antwoorden die door navraag weer op tafel komen, daar moet je dan toch wat mee. Wat een rusteloos bestaan.En snappen doe ik het niet, de werkelijkheid is vaak al genoeg om per dag te hanteren, daar hoeft toch nog niet een hoop bla bla bij te komen.Velen willen het hebben over de wonderen die God even op commando doet. Het grootste wonder is dat Hij van ons houdt.
  Geloof ik dan niet dat God kan genezen of opwekken? Oh jawel, wie het verhaal van Dr.Crandall kent (en ik ken ook het verhaal van de patiënt omdat ik die heb gezien) dan moet ik dat wel geloven.Maar dan gaat het toch om een arts die niet terug wilde gaan naar een man die hij dood had verklaard en de opdracht van God wel even heel erg beneden zijn (vak) waardigheid dacht.Ik vond het wel grappig: Heer, ik ben cardioloog en wel de beste van het ziekenhuis, als ik zeg dat de man dood is, dan is hij dat. 🙂 als vakvrouw kan ik dat wel waarderen.
  Heb je aan Yale gestudeerd en dan komt dit.
  Wie het boek wil lezen: ISBN 978-0-446-55720-7

 14. goedgelovig says :

  @Bert: Plaats het GG-bericht gerust op zijn Facebook-pagina met het verzoek te reageren.

 15. Kaas says :

  Zijn er GG’ers die even live kunnen gaan factchecken bij één van deze locaties en data?

  Vrijdag 11 januari 14.30 uur Bottelaarpassage te Almere
  Vrijdag 25 januari 14.30 uur Anton de Komplein Amsterdam-Bijlmer
  Zaterdag 26 januari in Dokkum – nadere informatie over locatie volgt nog

 16. Richard says :

  ik probeer hem te bereiken via facebook, maar kom nog niet verder als “de weg volgen” en “ga anders een keer mee, Richard”

 17. afolus says :

  @Richard
  Even een vraagje, ben je misselijk vandaag of heb je al overgegeven?
  😀 😀

 18. Richard says :

  Ben van plan om straks mijn collega’s te laten schrikken met wat oerbrullen, verder alles OK.

 19. DfTg says :

  Ik weet het: Plat leeft in een parallel universum B, dat grenst aan het onze en waardoor hij door een tijd-ruimtecontinuüm te doorkruisen, van tijd tot tijd doorbrengt. In dit parellele universum zijn de variabelen zó ingesteld dat wonderbaarlijke genezing met een gloriestoel mogelijk is. Als Plat dus op bed gaat liggen en gaat dromen, dan verschijnt die bliksemschicht boven zijn bed waardoor een een krak komt in het tijd-ruimtecontinuüm en hij naar boven gezogen wordt om vervolgens horizontaal vele lichtjaren door verscheidene wormgaten vervoerd te worden en paralleluniversum B terechtkomt.

 20. mafchauffeur says :

  @Kaas: Ik ga wel naar die van 11 januari, als jij naar Dokkum gaat op de 26e. 😉

  Verzamelen om 10.00 uur in de Filadelphia gemeente te Zwaagwesteinde, adres Zuiderstation 16.

  John zou de 25e gaan. Zou, want het is afgelast vanwege de kou.

  Raar. Ze kunnen toch lekker warm op de IC van het AMC terecht?

 21. mafchauffeur says :

  @DfTg: dhr. Plat heeft een GlorieSTOEL. Wat jij beschrijft lijkt meer op een GloryHOLE. Nou ja, soort van.

 22. ruub says :

  @Kaas
  Jazeker. @John wordt de komende week genezen en komt daarna met een prachtig getuigenis op deze website, zdhw.

 23. mafchauffeur says :

  @ruub: helaas…..

  Gloriestoel vrijdag 25 januari gaat niet door ivm de kou. Zaterdag 26 januari Dokkum gaat wel door.

  John moet nog even geduld hebben. Maar hij is inmiddels al aan het denken gezet over zijn “stokpaardje”: het aangroeien van geamputeerde lichaamsdelen.

  Dhr. Plat heeft daarvan namelijk het bewijs geleverd. Alma.

 24. Rick says :

  Ik zie het bericht niet meer staan op de facebookpagina van Ronald Plat. Zou hij hem er af gehaald hebben?
  wat mij betreft wordt dit tot op de bodem uitgezocht. Kan me niet voorstellen dat -ie zomaar iets verzint maar waarschijnlijk heeft -ie een en ander een stuk mooier gemaakt dan dat het is.
  Heb het zelf ook van dichtbij meegemaakt, iemand vervuld van de Geest die dolenthousiaste verhalen had over allerlei genezingen. Een ingoeie jongen, en hij bedoelde het heel goed. Laat ik hem Kees noemen. Hij was er ook echt van overtuigd dat er allemaal genezingen plaatsvonden.

  Meestal ging het zo..
  Kees: heb je last van je rug? ik ga voor je bidden.

  Dame in kwestie een beetje beduusd: ehhh ja, ik geloof het wel (je zegt ook niet zo snel nee als zo’n ingoeie jongen je vol verwachting aankijkt, je wilt hem niet teleurstellen en je hoopt zelf ook heel erg iets van verlichting te voelen.

  Kees: halleluja, Jezus is groot! Dank u Jezus!!!

  Iedereen helemaal blij..
  dame in kwestie laat zich meeslepen en heeft misschien echt even het gevoel dat ze minder last heeft…

  Paar dagen later heeft dame in kwestie weer last van haar rug. Maar ze ziet geen reden om Kees ermee te confronteren…Hij bedoelt het zo goed..en misschien heeft de genezing wat tijd nodig..En Kees ermee confronteren voelt misschien ook wel een beetje als God confronteren met een niet zo succesvolle genezing.

  Ondertussen vertelt Kees aan iedereen die het horen wil dat hij een dame van rugpijn heeft genezen. Weer een verhaal toegevoegd aan zijn indrukwekkende repertoire…

  En neem van me aan: Kees bedoelt het heel goed!! Maar hij ziet alleen wat hij wil zien..Dat is echt een heel raar fenomeen en je moet erbij zijn geweest om het te geloven maar zo lijkt het echt te werken. Elke informatie – hoe duidelijk ook- dat iemand misschien niet helemaal genezen is wordt weggefilterd..

 25. afolus says :

  @mafchauffeur
  Wat een geweldig filmpje is dat nu weer. 😀 😀
  Ik heb me rot gelachen over deze “uitgedijde” Herman Boon die je eerst de indruk geeft dat hij al die gebedsgenezers op de hak en/of in de mailing neemt maar uiteindelijk vermeldt dat een soort softenon-slachtoffer genezen wordt door spontane armgroei.

  Wie wil wil lachen mag dit filmpje niet missen.
  Wie wil huilen trouwens ook niet… 😦

 26. John says :

  @Rick

  Als ik die screenshots mag geloven staan die berichten op de facebookpagina van Ronald Plat op 11 januari. Ik kon ze ook zo snel even niet vinden :s

 27. afolus says :

  @rick
  @John
  Het kan natuurlijk aan mij liggen maar ik zie de betreffende berichten ook niet meer terug op de FB pagina van Ronald Plat…
  Nu schijnt het zo te zijn dat het je “soms te heet onder de voeten” kan worden. Als iets dergelijks zich voordoet dan worden de benen ook langer… van het wegrennen. 😀

 28. midas says :

  Dit is toch gewoon schandalige oplichterij. Iemand moet die figuren eens flink in het glorieklokkenspel trappen. Kijken of ze zichzelf kunnen genezen, door daarna op hun stoel te gaan zitten.

 29. mafchauffeur says :

  @Rick (en John en Afolus): niet te snelle conclusies (;-)), het staat er nog gewoon op, datum 11 januari. Inclusief de comments van 12 januari.

  En terecht. Niets om je voor te schamen!

  Op het gastenboek van het Flevoziekenhuis is trouwens nog geen bedankje van de kotsmijnheer gesignaleerd. Maar het ziekenhuis hanteert een dag m.o.d.e.r.a.t.i.e. tijd. En zoals gezegd zullen ze de waarheid netjes in de doofpot stoppen. Voor je het weet heb je de IGZ op je dak.

 30. John says :

  @mafchauffeur

  Jep, heb hem gevonden, via mn eigen reacties! Het staat er dus nog gewoon op Afolus!

 31. Richard says :

  Dit is de laatste reactie die ik van Ronald kreeg via een facebook berichten-wisseling –>

  We waren met 5 mensen, waarschijnlijk op een andere afdeling dan genoemd in het artikel. Moeder en dochter kunnen ook getuigen. Maar goed, ik ga mijn kostbare tijd niet verspillen aan deze site.
  Sh R

  Ik blijf ervan balen dat men vaak aanstoot neemt aan goedgelovig. Als Ronald heilig gelooft in zijn bediening snap ik dat hij aanstoot neemt aan opmerkingen die hem afschilderen als kwakzalver en bedrieger. Aan de anderen kant… Als je niks te verbergen hebt, als het allemaal klopt, bewijs het dan!!! Reageer!!! Net als Ouweneel, net als al die andere mensen waar over geschreven wordt op deze site. Kom op, kan tegen een geintje, maar reageer op de feiten en zet jezelf niet voor schut door dit af te doen als aanvallen van satan, blablabla

 32. mafchauffeur says :

  waarschijnlijk op een andere afdeling dan genoemd in het artikel

  Waarschijnlijk ook een ander ziekenhuis, een andere stad, andere mensen, ander menu, andere demonen, andere mensen?

  Maar dat maakt niet uit, een wonder is nu eenmaal een wonder. Van onze bovennatuurlijke pappa. Daar kan de geest van kritiek niets aan afdoen.

 33. Bert says :

  Tsja, het gesprek aangaan werkt blijkbaar slecht. Toch moet hier iets mee gebeuren; dit kan echt niet door de beugel als het inderdaad niet gebeurd is, en moet eenvoudig te bewijzen zijn als het wel gebeurd is. We kunnen dit verhaal ‘harder schreeuwen’, bijvoorbeeld door een website te maken met alleen maar dit verhaal, zodat het ongeveer het eerste is wat je gaat vinden als op Google deze naam intikt? Of wat meer oproepen op z’n FB en die van z’n omgeving plaatsen?

  Zit me gewoon hardop af te vragen wat je hier nu weer mee moet. Storende gestoorde figuren.

 34. Rick says :

  ja, helemaal mee eens. Hiermee kunnen we eens goed inzichtelijk maken hoe dit soort genezingsverhalen ter wereld komen.

  ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik word lichtelijk gefrustreerd van alle discussies over gebedsgenezing met gelovers, maar ook met sceptici..

  Als het gaat over gebedsgenezing krijg je steeds weer te horen ‘maar waar komen al die verhalen dan vandaan’? en ‘dat zal iemand toch niet verzinnen’? en ‘ik heb laatst nog gehoord dat die en die van dat en dat genezen is’.

  Met een case als dit kan nu eens goed inzichtelijk maken hoe dit soort processen in zijn werk gaan.

 35. John says :

  @Goedgelovig

  Als ik het goed begrijp zegt Ronald dat het een andere afdeling was, dan de Intensive Care. Ze zijn op uitnodiging van iemand die in het ziekenhuis lag naar binnen gegaan. Daar hebben ze dus zalm en gebakken aardappels gegeten. Het moet door het ziekenhuis na te gaan zijn of dit op één of andere afdeling geserveerd werd, toch? Dat is de enige aanwijzing die we hebben dat ze daar daadwerkelijk geweest zijn!

 36. mafchauffeur says :

  Toch zitten er pareltjes bij hoor. 14 september 2012 heeft er een schaduwgenezing plaatsgevonden. Schaduwgenezing?
  Ja, een schaduwgenezing.

  Vandaag in Almere hadden we een primeur! De zon scheen af en toe en Navayo zette een Moslim dame in zijn schaduw zodat ze zou genezen. Zij voelde zich “licht” worden en haar pijn verdween. Ha, ha, Handelingen 2012 in actie. En Navayo liet vandaag benen groeien en genas iemands rugpijn in Jezus naam door een blik van autoriteit.

  @Rick: daar zit wat in: deze case heeft heel wat potentiële aanknopingspunten. Contact met moeder, dochter en kotsende mijnheer, een ziekenhuis, een afdeling, een datum, een dagmenu, een diagnose.

  Een stuk concreter dan “een Moslim dame” of “een krantenverkoper” op straat.

 37. John says :

  En omdat ze op uitnodiging van iemand naar binnen zijn gegaan, kan het zijn dat het ziekenhuis er zelf geen weet van had dat er een groep mensen naar binnen ging om voor iemand te bidden. Dat het niet de Intensive Care-afdeling was is inmiddels duidelijk. Ronald Plat zegt dus dat het een andere afdeling was. Welke afdeling? Wie de genezen persoon in kwestie is weten we niet, en doet uit privacy overwegingen ook niet ter zake. De enige aanwijzing die we dus hebben, zijn de zalm en gebakken aardappels.

 38. afolus says :

  Ik vermoed nu dat de schoonmoeder van de genezene de zalm zelf heeft gebakken in een pannetje evenals de aardappeltjes.
  Waarschijnlijk meegebracht in een Tupperwareschaaltje.
  Ja, dan breng je zo’n wonder nooit meer tot een degelijk bewijs… 😀

 39. afolus says :

  @mafchauffeur
  Zo’n schaduwwonder biedt ook in mijn geval perspectief voor een nieuwe carrière. Met mijn postuur en de juiste zonnestand kun je op bepaalde uren van de dag een hele schare in het donker zetten… 😀

 40. DfTg says :

  @mafchauffeur:

  Wat denk je dat er naast zijn bed staat? De gloriestoel. Die gaat gewoon mee het gloryhole in hoor!!

 41. Wilfred says :

  @Afolus: 🙂

  @Maf: Ik zou die presentatie van FO niet gaan bezoeken, weinig spectaculairs…

 42. mafchauffeur says :

  @Wilfred: weinig spectaculairs???? En dit dan?
  http://nos.nl/artikel/464011-onfortuinlijke-wereldzeiler-gered.html

  Drie dagen in een zwaar radioactief besmette oceaan ronddobberen en volgens de artsen maakt hij het goed!

  Het kan niet anders dan dat hij een Glorievest aan had.

 43. bramvandijk says :

  Als je geen interesse hebt in details als of het nu wel of niet de IC-afdeling was, waarom zouden ze dan wel interesse hebben in details als of de patient nu wel of niet genezen is?

  Ze leven in hun eigen fictie. In die zin begin ik er voor het eerst aan te twijfelen of de titel “the god delusion” misschien toch niet nodeloos provocatief is maar toch een kern van waarheid kan bevatten.

 44. Wilfred says :

  @Maf: Die zat er helaas niet in. Helemaal niks over de zeeen, de gevaren komen nu van de zon en van Het Internet. Ik zou maar een loden glorievest aanschaffen! 🙂

 45. Ruitje says :

  Als ik dit lees, word ik licht misselijk. Misschien ga ik ook wel overgeven.
  Die Plat heb ik eens mee gediscussieerd op een andere site. Een hele enge man die totaal geen invoelingsvermogen heeft en mensen die ziek zijn en niet genezen schoffeert. Deze man is een gevaar voor de geestelijke volksgezondheid.

 46. mafchauffeur says :

  @bramvandijk: ik denk dat men in veel gevallen wél degelijk geinteresseerd is of de patient wel of niet genezen is, maar dat men maar zéér beperkt geinteresseerd is in bewijzen daarvan.

  In dit geval is men er echter van overtuigd dat genezing heeft plaatsgevonden, dus verdere bewijzen doen niet meer ter zake.

  Zie ook het filmpje van het meisje met hoofdpijn…. 😉

 47. afolus says :

  @Ruitje
  Je weet dat ik jou bepaald een warm hart toedraag, dus ….. 😉

  Maar als je licht misselijk bent en misschien wel moet overgeven, zou het zomaar kunnen zijn dat Ronald Plat de indruk heeft of krijgt dat de demonen zich van je losmaken…. 😦

  Griezelige glorievogels zijn het.. 😀

 48. afolus says :

  @Wilfred
  Bedankt voor je terugkoppeling; ik heb besloten de bijeenkomsten in Haarlem en/of Aalsmeer niet te bezoeken.

 49. afolus says :

  @Richard
  Heeft je oerbrul nog bekeringen opgeleverd of zit je inmiddels in een isoleercel…? 😀

 50. bramvandijk says :

  @mafchauffeur

  Maar hij is inmiddels al aan het denken gezet over zijn “stokpaardje”: het aangroeien van geamputeerde lichaamsdelen.

  Dhr. Plat heeft daarvan namelijk het bewijs geleverd.

  Waarom is het bewijs altijd een verhaal? Het christendom mag dan een religie van het boek zijn, verhalen mogen dan heel belangrjik zijn, maar als dit een bewijs is, dan hebben de gebroeders Grimm het bewijs geleverd voor het bestaan van pratende wolven en Tolkien het bewijs voor het bestaan van Orks…

 51. afolus says :

  @bramvandijk
  😀
  Prachtige reactie over pratende wolven en Orks.
  Zie je wel dat het waar is…
  Je moet het alleen wél geloven..!

 52. mafchauffeur says :

  @bramvandijk: charismanisch bewijs wordt nu eenmaal bij uitstek geleverd door een enthousiast, met humor gebracht verhaal, doordrenkt met een rotsvast geloof in Hem (en daarnaast in de goedgelovigheid van de toehoorders).

  Hoewel de Levensstroom tegenwoordig full colour magazines uitgeeft met namen, foto’s, diagnoses en andere details. Maar ja, Zijlstra is altijd al een beetje tegendraads geweest. 😉

 53. mafchauffeur says :

  @bramvandijk: ik zag pas nog een trailer met Orks.

  Dus.

 54. Oscar de Tweede says :

  @ Allen. Jullie snappen er echt he-le-maal niets van. Vroeger, ik was een jaar of 9, 10, was ik lid van een club, die in auto’s reed, op woensdagmiddag snel even op en neer naar New York vloog, op zaterdag en zondag naar de maan v.v. ging (v.v. hadden we met taal gehad op school), enz. Moet ik nu nog meer vertellen? Nee toch! Nou dan, die verhalen van Plat zijn eigenlijk nog spannender. Laten we nou eens ophouden met daarover te zeuren. Het is allemaal heus raar, maar wel waar. Niet waar?

 55. Rik says :

  Ede staat op de ‘target list’ voor de gloriestoel, aldus Ronald Plat. Als Edenaar zal ik in de gaten proberen te houden wanneer ze precies langs komen. Dan probeer ik het te filmen, om de gebeurtenissen met het latere verslag te kunnen vergelijken. Wordt vervolgd…

 56. joost says :

  Een dame had plaatsgenomen op de stoel. Ze zag haar been ineens twee centimeter uitschieten. Ze schrok er zo van dat ze er als een haas vandoor ging. Ha, ha

  Haar benen zijn blijven groeien, ze is voor het laatst waargenomen toen zij beneden aan een flat op de parkeerplaats stond en over een balkon hek op de negende verdieping keek en om hulp riep om het groeien van haar benen tegen te gaan. Zij had geen toren van Babel meer nodig die tot de hemel reikte. Haar lange benen brachten haar daar na 1 minuut gloriestoel 😦
  joost

 57. joost says :

  Haar longen waren genezen. Omdat er een bord zalm en gebakken aardappels voor haar stond bleef ze nog even in het ziekenhuis…

  Het grappige was dat de mijnheer die naast haar lag, achter het gordijntje, op het moment dat wij hardop gingen bidden en strijden letterlijk oerkreten uitslaakte en enorm moest overgeven

  W.s. was die man gewoon misselijk van die zalm en gebakken aardappels. 😦
  joost

 58. goedgelovig says :

  @John: Ja zeg. We zijn niet van de jojoclub.

  Wie claimt moet bewijzen. Als die gloriegasten het verschil al niet eens kunnen zien tussen de IC en een andere afdeling in het ziekenhuis, welk geloof kunnen we dan hechten aan het vaststellen van minimale verschillen in beenlengte? Als de gloriestoelers serieus genomen willen worden, nemen ze de contactgegeven op van de genezene en de behandelend arts en vragen ze meteen toestemming om die gegevens aan de media door te geven. Wij controleren het met alle plezier, maar we gaan niet lopen gissen op basis van vage informatie.

  Probeer je ook even te verplaatsen in de communicatiemedewerker van het ziekenhuis: je krijgt een vraag van GG en moet dan serieus bij de IC navragen of er een gebedsteam over de afdeling heeft gezworven en iemand acuut van longziekte is genezen. Geen enkel probleem, maar we gaan niet terug met de mededeling: ‘Sorry, het was toch een andere afdeling, wil je het nog een keer checken? Ja nee, we kunnen ook geen naam of omschrijving van de patiënt geven, dus zoek het maar uit.’

  Op basis van het door Plat de wereld ingeslingerde getuigenis zeggen wij: GG heeft het gecontroleerd en geen enkele bevestiging gevonden dat dit verhaal klopt. Als Plat meent dat het wel klopt, moet hij zelf maar met het bewijs komen.

 59. afolus says :

  @GG
  Terecht..!

 60. Jazeg says :

  @GG werd ik geroepen? 😉

 61. mafchauffeur says :

  @Jezeg: hehe, eindelijk, daar ben je. Kun jij even naar Almere voor een diepgravend onderzoek? 😉

 62. Jazeg says :

  @Maf: Als onze genuanceerde Ruitje zo duidelijk negatief over RP is, dan heb ik al gegeten en gedronken. Die zalm hoef ik dus niet meer 🙂 Zelfs geen Almeerse zalm.

 63. Dennis says :

  De beste man zit ook samen met Tonny Loorbach in de internetmarketing business. Beloven gouden (lees koperen) bergen en en proberen te overtuigen met allerlei succes(lees broodje aap)verhalen (zie: http://winstmodel.nl/speciaal-aanbod-46/). Zelfs op de website glorie(lees vis)stoel.nl schuwt Eelco niet om zijn waar aan te prijzen. Ik bedoel wie wil er nou niet succesvol zijn?

  “Carrière op het Internet! wie wil dat nou niet?

  Nu is het de tijd om een keuze te maken en deze kans pakken want nu kan het nog! Eelco bied een uitgebreid programma aan waardoor je absolute succesvol zal worden op het internet Eelco is de oprichter van het winst model dat heeft hij zamen (<- nieuwe spelling) opgezet met tonny Loorbach en Eelco bied aan, De totale onthulling daar van! zorg dat je er bij ben en mis het niet!"

  Waar lijken dergelijke verhalen op?:

  "€ 200.000,- uitgegeven aan een website?

  Een tijdje geleden had ik Harm van Wijk op bezoek, hij heeft een business in beleggen waar hij al enkele jaren acties mee is.

  Hij vertelde me dat hij al meer dan 200.000 euro in zijn website Beleggen.com had geïnvesteerd maar dat die website nog steeds geen resultaten opleverde…

  We hebben zijn website overgezet naar een goed systeem wat hij volledig zelf kan beheren. Hij is nu niet meer afhankelijk van een programmeur (ook niet van mij) en sinds de overstap op dit systeem zit er een zeer stijgende lijn in de bezoekersaantallen, aanmeldingen en verkopen!"

  O ja op Youtube staat ook vol met succesverhalen. Deze staan nogal haaks op de mening van deze meneer:

 64. Wilfred says :

  @Joost: Vast zalm van Foppen… 🙂

 65. mafchauffeur says :

  Prettige bijkomstigheid van de (landelijk) volstrekte onbekendheid van dhr. Plat is dat de verkiezing voor de Gouden Bikini 2013 niet bij voorbaat al in januari is beslist.

  Maar wat niet is, kan natuurlijk komen.

 66. goedgelovig says :

  @Dennis: Graag onderbouwing voor je stelling dat Plat samen met Loorbach in de internetmarketing business zit.

 67. mafchauffeur says :

  Het was me het weekendje wel. Alwéér een dode opgewekt. Nee, niet in Afrika. Gewoon in Manila.
  http://www.thegreaternews.com/blog/2013/1/21/dead-raised-at-manila-hospital

  De mevrouw is inmiddels toch weer overleden, maar dat dondert niet. Een wonder is een wonder.

 68. afolus says :

  @mafchauffeur
  Waar haal je dit soort onwaarschijnlijke id-iote-rie toch vandaan…?
  Niet te geloven …:-(

 69. Wilfred says :

  Gelukkig had de vrouw nog net ff tijd om Jezus aan te nemen voordat ze opnieuw overleed. Wat is God toch goed!

 70. afolus says :

  @Wilfred
  Dat is dan natuurlijk wel weer heel fijn.
  Het was een “narrow escape” maar toch gelukt…
  Halleluja jutteperen…. 😀

 71. Louwrens says :

  Ook de ANWB krijgt concurrentie. Ook een Accu van een slecht startende auto past op de Gloriestoel. Zijn je banden bijna versleten? Leg alleen je autosleutel en een foto van de auto op de gloriestoel en alles wordt nieuw!
  Of de Gloriestoel ook iets aan een lege benzinetank kan doen, is nog niet bekend.

 72. Hendrik says :

  Als dat allemaal zo goed gaat met de glorie dan komt er binnenkort een gloriebankstel, denk ik.

 73. Wilfred says :

  @Afolus: Altijd het ‘window of opportunity’ zoeken en gebruiken. Zei Jezus niet ‘zoekt en gij zult vinden’? Amen? Amen!

  @Hendrik: In de VS hadden ze ook een gloriebank. Maar die is intussen genationaliseerd…

  @Allen: Voor degenen die de nieuwste Charismaat met de gave van het vallen in de Geest hebben gemist, kijk naar de het laatste item in de zapservice van P&W:

  http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=28778&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=72fefbcb150a1961bf4ca061698894a8

 74. John says :

  Is er misschien iemand aanwezig hier die zin heeft komende zaterdag bij de Gloriestoel in Dokkum te kijken, en daarna met mij alles door te nemen zodat ik van onze bevindingen een mooi artikel kan schrijven? Komende vrijdag gaat inderdaad vanwege de kou niet door, en zaterdag kan ik niet. Ik wilde op zijn minst 2 keer daar gaan kijken om me er een mening over te vormen.

 75. afolus says :

  Hoi John
  Even de routeplanner gecheckt maar de afstand tot de plaats waar Bonifatius werd vermoord is me te groot. Als je nog een plaats van glorie vindt in Noord- of Zuid-Holland of Utrecht kom ik!

  Vannacht trouwens heerlijk uitgerust onder mijn gloriedeken, nadat ik gisteravond mocht genieten van lof en prei.. 😉

 76. mafchauffeur says :

  @John: 2 februari staat er een Gloriestoel in Buitenpost. In de Fonteinkerk. Niet op straat dus, maar in/bij een Cruising for Jesus Pitstopdienst, aanvang 19:30.

  Met als extra bonus: een eigentijdse en krachtige preek.
  http://www.facebook.com/events/363113373774401/

  Die dominee komt me ergens vaag bekend voor. 😉

 77. afolus says :

  @Wilfred
  Heb je enig idee wie die charismaniakken waren?
  Ik had de indruk dat sprake was van een Hollandse bediening..
  😀

 78. bramvandijk says :

  @mafchauffeur

  charismanisch bewijs wordt nu eenmaal bij uitstek geleverd door een enthousiast, met humor gebracht verhaal, doordrenkt met een rotsvast geloof in Hem (en daarnaast in de goedgelovigheid van de toehoorders).

  Ja, het verschil tussen een evangelische preek een een avondje cabaret is soms flinterdun. En toch is dat gek. Humor kan helpen om iemand een boodschap te laten onthouden, maar helpt over het algemeen niet echt om een boodschap overtuigender te maken.

  @John
  Goed streven om niet af te gaan op slechts één mislukking van de gloriestoelers om jouw litteken te genezen 😉 Maar Dokkum is ook mij veel te ver.

 79. afolus says :

  @Wilfred
  Nog een keer naar die plaatjes gekeken.
  Het is mogelijk een samenkomst van de Nekbrekers…

 80. mafchauffeur says :

  @bramvandijk: ik weet het niet. Het is een vaak toegepaste stijl: jezelf zogenaamd een beetje voor schut zetten en op een grappige, bijna grensoverschrijdende en tegelijkertijd achteloze manier met allerlei ijzersterke verhalen de boodschap duidelijk neerzetten dat God iederéén op bovennatuurlijke wijze kan, wil en zal gebruiken. Het bevestigt dan op een wat “lichte” manier datgene waarop de toehoorders hopen.

  Dat de overtuigingskracht minder is, is denk ik niet zo’n bezwaar. Veel toehoorders willen niets liever dan geloven dat het waar is. En dan is een sterk verhaal over een op dat moment oncontroleerbare genezing of dodenopwekking ideaal. Niemand die dat even kan gaan controleren in Manila of Mozambique.

  De toehoorders die het verhaal niet vertrouwen hebben ondertussen moeite genoeg om hun kromme tenen in bedwang te houden. 😉

 81. Peter H says :

  @afolus
  Lof en prei? ‘Lof zij de Here’ is mij wel bekend. Maar ‘Prei zij de Here’ is voor mij nieuw. Of is het misschien: ‘ Prei, zei de Here’?

 82. ruub says :

  @mafchauffeur
  Tjee, een dodenopwekking. En ik maar denken dat de wonderbaarlijke reparatie van een mobieltje het geestelijke hoogtepunt was van januari 2013. Blijkbaar zijn de Filipijnen the place to go op dit moment.

 83. afolus says :

  @ruub
  Wat mij betreft kunnen die dodenopwekkingen wel achterwege blijven.
  Kijk, zo’n wonderbaarlijk herstel van consumptiegoederen, daar heb je wat aan in deze crisistijd.

  Dank u voor deze nieuwe morgen,
  Dank u voor deze nieuwe dag
  Dank u dat ik met al mijn zorgen
  Bij u komen mag

  Tiszoeenvoudig… 😀

 84. rob says :

  @Ruitje

  Als ik dit lees, word ik licht misselijk. Misschien ga ik ook wel overgeven.
  Die Plat heb ik eens mee gediscussieerd op een andere site. Een hele enge man die totaal geen invoelingsvermogen heeft en mensen die ziek zijn en niet genezen schoffeert. Deze man is een gevaar voor de geestelijke volksgezondheid.

  Die Anthony van de andere discussie over de gloriestoel was ook niet echt fris.
  Ziektes en depressies zijn demonisch.
  Na 1 zit op de gloriestoel verklaart hij je genezen.
  Niet meer zeuren als de klachten terugkomen, want dan is het natuurlijk je eigen schuld, heb je weer demonen binnengelaten 😦

 85. afolus says :

  Is er ook al iemand die wonderen heeft gezien met betrekking tot verbruikt beltegoed..? Zoiets als de bruiloft van Telfort..?

 86. Rien says :

  Haar longen waren genezen.

  Hebben ze er meteen de behandelend arts bijgeroepen die dit heeft kunnen bevestigen en die de mevrouw vervolgens heeft ontslagen uit het ziekenhuis? Want dat lijkt me toch de allereerste en meest voor de hand liggende actie op zo’n moment….

  @Afolus:

  Dank u voor deze nieuwe morgen,
  Dank u voor deze nieuwe dag
  Dank u dat ik met al mijn zorgen
  Bij u komen mag

  Tiszoeenvoudig… 😀

  Serieus bedankt, dit raakt me echt!
  Het is precies wat ik even moest horen in alle zorgen van dit moment.
  En inderdaad: zo eenvoudig is het. Gewoon al je zorgen bij God brengen en daaruit kracht ontvangen voor deze dag. En morgen weer opnieuw. Want Hij is er iedere dag bij. Dat ervaren is op zich al een wonder, hebben we helemaal geen gloriestoelen voor nodig!

 87. bramvandijk says :

  @mafchauffeur

  Dat de overtuigingskracht minder is, is denk ik niet zo’n bezwaar. Veel toehoorders willen niets liever dan geloven dat het waar is.

  Tja, voor overtuiging zijn er natuurlijk andere trucjes. Het vragen van respons van de massa, “hoor ik een amen?”, “halleluja, wat is onze god toch goed, vinden jullie ook niet?”.
  En ik gebruik hier met opzet het woord “massa”, want als die hele massa enthousiast roept dat ze het er mee eens zijn of dat god goed is, dan ga je als individu vanzelf mee… zeker als je het graag wil geloven…

 88. bramvandijk says :

  @rob

  Niet meer zeuren als de klachten terugkomen, want dan is het natuurlijk je eigen schuld

  Nou, ook al ben ik met je eens dat Anthony “niet echt fris” is, dit is iets wat hij zeker neit gezegd heeft en zelfs nadrukkelijk heeft ontkend. Het ligt nooit aan de patiënt, maar altijd aan degene die geneest (of door wie god geneest natuurlijk).

 89. Ruitje says :

  Die hele gloriestoel lijkt een magisch object te worden. En een soort afgod. Het nieuwe gouden kalf?

 90. mafchauffeur says :

  @Ruitje: nu ook in luxe uitvoering.
  http://healingchairs.com/

 91. ruub says :

  @afolus
  🙂 Nee, maar ik heb nog wel een wonder voor je waar de ANWB de zenuwen van krijgt.

 92. mafchauffeur says :

  @ruub: ANWB gaat gewoon wegenwachtmedewerkers recruteren die dit kunnen. Tegen hooguit het minimumloon, want de Gloriemonteurs krijgen een uitgelezen kans om de inzittenden tot geloof te leiden nadat ze het technisch mankement hebben rechtgebeden.

  Scheelt ook nog eens kapitalen aan gereedschap en reserveonderdelen. 🙂

 93. rob says :

  @Bram
  Eigenlijk zegt hij dat wel.
  Als je stelt dat ziekte vd duivel komt, je bent genezen op de stoel, en je wordt daarna weer ziek, dan is er toch maar 1 conclusie mogelijk: namelijk: je hebt de duivel binnen gelaten.

  Anthony stelde dat:
  – ziekte vd duivel is, demonisch
  – je kan genezen
  – maar alleen door gtebed v geestvervulde christenen
  – na elk gebed op de gloriestoel wordt gezegd dat Jezus heeft overwonnen en dat de patient is genezen
  – de patient die tijdelijk verlichting ontvangt maar zich daarna toch weer ziek voelt is dus weer demonisch gebonden.
  Want er is gezegd dat hij genezen zou zijn.

  Dat betekent dat de genezers ter plekke niet twijfelen aan hun eigen geestvervuld zijn want ze verklaren iemand genezen.

 94. Wilfred says :

  @Afolus: Ff gezocht op Uitzending gemist, dit is het programma waar het uit komt. Ongeveer op min. 28.30 begint het item over het vallen uit de Geest… 😉 Ik zie een nieuwe school ontstaan!

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1318988

 95. afolus says :

  @Wilfred
  Had het al gezien door een tweet van GG.
  Men valt dus niet in de geest maar door een aanraking…
  Van een zenuwbaan.
  Nou ja, zo kan ik het ook..! 😀

 96. joost says :

  mafchauffeur

  Het was me het weekendje wel. Alwéér een dode opgewekt. Nee, niet in Afrika. Gewoon in Manila.
  De mevrouw is inmiddels toch weer overleden, maar dat dondert niet. Een wonder is een wonder

  Ik heb wel eens gehoord dat iemand zo bang was dat hij 1000 doden stierf. Ik denk dat het dan te veel wordt voor de opwekkers. Ze kunnen ook niet aan de gang blijven wanneer iemand zo vastberaden is. 😦
  joost

 97. John says :

  @mafchauffeur

  Laat ik 2 februari maar even overslaan 😉

 98. Wilfred says :

  @Afolus: Ik had de tweet van GG gemist. Grappig dat we blijkbaar dezelfde associaties hebben, al zou GG het natuurlijk ook uit de comments kunnen hebben opgepikt…

  Nou ja, zo kan ik het ook..! 😀

  Ik neem niet aan dat je dat op de volgende DS-dag gaat uitproberen? 😉

 99. afolus says :

  @Wilfred
  Het leek mij wel een leuk onderdeel…
  Omdat goudstof-vermenigvuldiging toch ook nog niet is gelukt, kunnen we wellicht ook een halfuurtje “spijkerpoepen” toevoegen. 😀

 100. Wilfred says :

  @Afolus: Mmmm. Heroverweegt zijn deelname… 🙂

 101. DsDre says :

  Het stukje uit proefkonijnen lijkt me een prima bewijs voor charismaniese dat vallen in de Geest dus echt bestaat. In proefkonijnen zijn niet-christenen bezig met iets wat met acupunctuur te maken heeft ofwel occult belast. Als de volgelingen van Satan dit kunnen doen dan zeker ook de volgelingen van Christus, maar dan niet vallen in de boze geest, maar de HG.

 102. afolus says :

  @DsDre
  Het kan aan mij liggen maar jij hebt uit de actie in Proefkonijnen een occulte insteek waargenomen.?

 103. mafchauffeur says :

  @afolus: ik heb in de actie van DsDre een satirische noot waargenomen. 😉

 104. afolus says :

  @mafchauffeur
  Mogelijk heb ik mijn dag niet en is een bijzondere aanraking gewenst..!

 105. mafchauffeur says :

  @afolus: zucht.

  Oké, kom dan maar. Wel oppassen bij het parkeren, er ligt veel aangevroren sneeuw.

  *Gloriestoel alvast klaarzet en naar wijnrek loopt*

 106. DsDre says :

  @Afolus.
  De heren zeiden de punten van de zenuwbanen te gebruiken, die ze ook bij acupunctuur gebruiken en zoals je weet is dat occult, of ben je geestelijk blind.

 107. afolus says :

  @mafchauffeur
  Bij ons was het avondmaal altijd alleen op de eerste zondag van de maand…. 😉
  Glorie, prijs en slababababab

 108. afolus says :

  @DsDre
  Ik heb allebei mijn ogen nog.
  Mogelijk is er toch iets mis. 😉

 109. Wilfred says :

  @Afolus: Ziende blind, noemen ze dat. 😉

  @DsDre: Zeker, uitermate occult. Je moet wel erg geestelijk blind zijn om dat niet waar te nemen!

  @Maf: Ik zou maar wat sterkers dan wijn voor de dag halen… Afolus heeft behoefte aan shocktherapie!

 110. mafchauffeur says :

  @Wilfred: ik heb hier o.a. een anderhalve literfles staan. Komt goed.
  Hooguit een taxi bellen voor de terugreis.

  @DsDre: ik reed zondagavond nog over een zenuwbaan. De rechterrijstrook was wél redelijk sneeuwvrij, maar daar reden ze stapvoets.

 111. reggie van dinter says :

  leuk he weer kritiek leveren op dingen die puur bijbels verantwoord zijn daarmee bedoel ik dus bidden voor zieken. de naam van de stoel heeft het te danken aan het feit dat we met 2 of 3 banners en een aantal stoelen in de stad staan en mensen kunnen daarop gaan zitten en dan bidden we voor beenlengte verschil maar ook veel andere kwalen en geloof me Jezus doet echt wonderen op straat ik heb het met eigen ogen gezien en meegemaakt bij mezelf. dankjewel voor het onder de aandacht brengen, want dat maakt andere nieuwsgierig om te komen kijken. en uhm….wij horen elkaar niet te oordelen of negatieve kritiek te plaatsen maarja dit soort digen gebeuren helaas wel. kom eerst kijken voordat je kritiek of een oordeel gaat vellen. en uhm….even voor jullie ik sta volledig achter dme glorie stoel acties en ik ben er zelfs ook bij betrokken en doe het echt met alle enthousiasme en passie om mensen tot Jezus te zien komen. stop met elkaar te veroordelen of te bekritiseren als je nog nooit bent meegegaan op een van deze acties. groeten en zegen reggie van dinter

 112. John says :

  Reactie van Ronald Plat op de vraag van iemand of dit artikel van GG klopt.

  Hi Cindy,
  De vraag is wie jij gelooft. Het getuigenis van 7 Christenen waarvan een jongedame is genezen, of de verhalen van mensen die voldoen aan de beschrijving in Psalm 1:1. Veel zegen.
  Sh Ronald

  In Psalm 1:1 staat: “1 Gelukkig de mens
  die niet meegaat met wie kwaad doen,
  die de weg van zondaars niet betreedt,
  bij spotters niet aan tafel zit”

 113. John says :

  @reggie van dinter

  Prachtig dat jullie dit werk doen en mooi om te zien dat je er zo enthousiast van wordt. Maar daar gaat dit artikel niet over. De vraag is: is Ronald Plat daadwerkelijk in het Flevoziekenhuis geweest? De feiten wijzen er nu op van niet. Wat is er mis met zoeken naar de waarheid? Waarom noem jij dat ‘veroordelen’ en ‘bekritiseren’? Welke aanwijzingen heb jij dat Ronald Plat wél in het Flevoziekenhuis is geweest?

 114. bramvandijk says :

  @reggie van dinter

  en uhm….wij horen elkaar niet te oordelen of negatieve kritiek te plaatsen maarja dit soort digen gebeuren helaas wel.

  Als Jezus en Paulus dat niet zelf hadden gedaan, dan was je verhaal een stuk sterker geweest…

 115. mafchauffeur says :

  Wel verheugend om te vernemen dat je wel degelijk kritirk mag vellen zodra je een keer meegeweest bent!

 116. Afolus says :

  Die broeder Plat houdt blijkbaar vol dat hij in het betreffende ziekenhuis is geweest en bedient zich onmiddellijk van een bekend manipulatief trucje, nl. een tegenvraag stellen: de vraag is wie je gelooft..?

  Een vraag met een vraag beantwoorden is niet netjes en het bewijst dat je om de hete brij heen loopt..

  Broeder Plat is, naar ik heb begrepen, accountant in de categorie AA, over het algemeen slimme mensen met een kritische geest.
  Deze man moet in staat worden geacht om een IC afdeling te onderscheiden van een normale verpleegafdeling in een ziekenhuis.

  Nu daarover onduidelijkheid lijkt te zijn ontstaan, is de meest effectieve benadering toch de genezenen, herstelden of “bewonderden” ten tonele te voeren met naam en toenaam…?

  In plaats daarvan gaat de wonderdoener harder roepen dat het wel waar is, zijn criticasters manipuleren enz.

  Heb ik eerder gezien bij een zekere Bentley, Todd heette hij geloof ik….

 117. Afolus says :

  @John
  Hartelijk gefeliciteerd!
  Jij bent bij uitstek iemand op wie Psalm 1 vers 1 van toepassing is..!

  Kijk, als hij verwezen had naar Hizkia 3:1 waar staat dat hij die een toornig hart heeft vaak ook behoort tot schare met kortlontigen, dan had ik hem gelijk gegeven… 😀

 118. reggie van dinter says :

  @john ik ben zelf niet meegeweest. maar ik ga ook niet zeggrn dat ie er niet is geweest. ik geloof absoluut zeker dat ie daar zal zijn geweest. en wat dan nog als jullie erachter zijn gekomen dat het wel zo is wat gaan jullie daarmee doen? de reden van mijn reactie is gewoon het feit dat ik het niet tof vindt dat mensen die daadwerkelijk uitstappen en in geloof wandelen met Jezus zoals hij het ons ook echt leert om te doen, meteen afgekraakt wordt en helemaal naar beneden wordt gehaald. jullie zijn van harte welkom om erbij te zijn en zelf te zien de wonderen die Jezus vandaag de dag nog steeds doet. bless reggie

 119. John says :

  @reggie van dinter

  de reden van mijn reactie is gewoon het feit dat ik het niet tof vindt dat mensen die daadwerkelijk uitstappen en in geloof wandelen met Jezus zoals hij het ons ook echt leert om te doen, meteen afgekraakt wordt en helemaal naar beneden wordt gehaald. jullie zijn van harte welkom om erbij te zijn en zelf te zien de wonderen die Jezus vandaag de dag nog steeds doet.

  Is liegen over een ziekenhuisbezoek ‘uitstappen en in geloof wandelen met Jezus’?

 120. ruub says :

  @reggie
  Kortom, je laat de waarheid in het midden en vertrouwt verder de woorden van Plat op z’n blauwe ogen, eenvoudig weg omdat hij over Jezus spreekt.
  Je bent daarmee de ideale volger, misschien op één ding na: ondersteun je hem wel financieel?

 121. John says :

  @reggie van dinter

  Je lijkt dus te kiezen om Ronald op zijn woorden te geloven, want je zegt dat je niet bent mee geweest naar het ziekenhuis. Dan blijven er twee mogelijkheden over: of het ziekenhuis liegt, want Ronald is daar wél geweest en het ziekenhuis verzwijgt dit, of GoedGelovig liegt want ze hebben nooit contact met het ziekenhuis opgenomen. Welke optie is het dan volgens jou?

 122. mafchauffeur says :

  Vergissinkje in de aanduiding van de afdeling (IC ipv psychiatrische dagopname), kan gebeuren.

  Zo was er in Myanmar een Boeddhistisch weeshuis bezocht, dat later gristelijk bleek.

  Je b

 123. John says :

  @Mafchauffeur

  Wiens b? 😉

 124. Wilfred says :

  @John: Ik denk zijn broer…

 125. Afolus says :

  @Wilfred
  Zo gaat het mis met die zgn. letterinterpretaties.
  b = broer
  Het zou zo maar, “je bulletje” of iets anders kunnen zijn.

  Ronald Plat dacht dat hij op de IC was maar mogelijk was het de IG van Interne Geneeskunde. Het kan zelfs de GR zijn geweest, dat staat voor Gebedsruimte of SK en dat is dan weer Stilte Kapel.

  In al die gevallen blijft het aannemelijk dat Ronald met zijn Pappa een wonder heeft meegemaakt. Duidelijk is dan ook dat Ronald naar Spec Savers of Hans Anders moet, want de genezing van zijn blinde ogen is tot nog toe uitgebleven…. 😀

 126. Wilfred says :

  @Afolus: Het belangrijkste is echter dat zijn geestelijke ogen wagenwijd open staan…

  Die letterinterpretaties behoren tot de wetenschappelijke kunst van het educated guessen. Zo gokte iemand dat de zinsnede in het evangelie van Filippus zo dient te luiden: “meer van haar [hield] dan van [alle] discipelen, en gewoon was om haar [vaak] op haar [mond] te kussen”.

  Pas op, het aantal mogelijkheden is beperkt! 😉

 127. Afolus says :

  @Wilfred

  Vandaag kwam ik filmpje tegen waar een zuster in de Heer op grootse wijze “het zingen in tongen” een nieuwe dimensie gaf…

  Ik wil het jou en alle GG vrienden niet onthouden:

 128. mafchauffeur says :

  Oeps.

  Het zit zo. Ik wilde “Je verzint de details die je je niet meer herinnert er gewoon bij” typen. En de derde letter werd een b ipv een v. Toen ik met mijn (ongelijke!) vingers dat wilde herstellen ging er iets mis.

  Je moet er toch niet aan denken dat je op dezelfde onhandige manier iemands ledematen de vernieling in bidt.

 129. Wilfred says :

  @Maf: Gelukkig waren de bijbelschrijvers gezegend met gelijke ledematen! 🙂

  @Afolus: Wie haalt het nou in zijn hoofd zoiets op Facebook te zetten?
  Heeft die mevrouw niet gelezen dat je ook “met je verstand” moet zingen?

  14 Want als ik in een andere taal bid, bidt mijn geest, maar mijn verstand blijft zonder vrucht.
  15 Hoe is het dan? Ik zal met mijn geest bidden, maar ik zal ook met mijn verstand bidden. Ik zal met mijn geest lofzingen, maar ik zal ook met mijn verstand lofzingen.
  16 Want anders, als u dankzegt met uw geest, hoe zal hij die de plaats inneemt van de niet-ingewijde, amen zeggen op uw dankzegging, wanneer hij niet weet wat u zegt?

  Het volgende vers heb ik maar niet aangehaald, want dat is hier niet op van toepassing. 🙂

 130. Flipsonius says :

  @John

  De vraag is wie jij gelooft. Het getuigenis van 7 Christenen waarvan een jongedame is genezen

  Lees ik het nou goed, dat een jongedame van 7 christenen was bezeten en nu is genezen? 🙂
  Een variant op Maria Magdalena?
  Here Jezus, genees ons van onze christenen 😉

 131. joost says :

  reggie van dinter
  kunnen jullie niet gaan bidden om teen lengte verschil? Als jullie daar voor je zelf voor gaan bidden dan krimpen jullie tenen misschien met een paar cm en dan zijn jullie niet zo snel op je teentjes getrapt wanneer iemand probeert een vinger (al of niet te lang) op de zere plek van jullie verzinsels te leggen?
  joost

 132. Flipsonius says :

  Aanvulling: je kan ook lezen dat de jongedame is genezen van het getuigenis van 7 christenen.
  Ach, wat is taal toch mooi! Volgens mij gaan we nog heel wat pleizier beleven aan dhr Plat….

 133. mafchauffeur says :

  @afolus: grote griebels! Hierbij vergeleken is Renate S. een toonbeeld van toon- en Bijbelvaste nuchterheid.

 134. ruub says :

  @Flipsonius @Afolus

  Jongens, glorie uit elke porie, ik lig onder de tafel 🙂 🙂

 135. mafchauffeur says :

  Wat een fenomenale en wijze reactie van chef Gloriestoelen afdeling Coevorden op FB op een kritische-noot-met-Bijbeltekst:

  Verontrustend vind ik dat soms 1 of 2 teksten worden gebruikt om tientallen andere, veel duidelijkere teksten te ontkrachten. Alsof iemand ontzettend graag de kracht uit de bijbel, Gods woord wil halen.

 136. Rik says :

  Zojuist de nieuwste post op de timeline van Ronald Plat:

  Planning gloriestoel februari (scheme glorychair February)

  Vrijdag 1 februari Amsterdam-Bijlmer Anton de Komplein 14.30 uur

  Vrijdag 8 februari Almere – Bottelaarpassage bij Bart Smit 14.30 uur

  Woensdag 20 februari – Nijmegen Verzamelen bij koffiehuis De Verwondering om 14.00 uur – Eilbrachtstraat 8

  Zaterdag 23 februari – Franeker (3e plaats Elfstedentocht)

  Vrijdag 1 maart – Bijlmer Amsterdam Anton de Komplein

  Opmerkelijk dat hij aangeeft dat het om een ‘Scheme’ gaat 😛

 137. bramvandijk says :

  @mafchauffeur
  😀

  Hoe goed is dat, hij geeft dus toe dat de bijbel inconsistent is. Nu nog tot het inzicht komen dat welke nu “duidelijkere teksten” zijn niet objectief vast is te stellen maar een subjectieve inschatting is en hij is rijp om over te stappen naar de Dwaze Schare 😉

 138. kindvanGod says :

  8 februari ens gaan ziten op die stoel! lol bijna om de hoek

 139. Gerald says :

  Ik heb nog eens even wat verder gezocht naar dit onderwerp. Ik kwam dit interview tegen op Geloofenwetenschap.nl van Forum C.

  http://www.geloofenwetenschap.nl/index.php/videoaudio/item/320-waarom-is-er-ziekte-als-god-er-is?.html

  Het hele interview is wel interresant maar in dit geval doel ik op het stukje vanaf 3.50…

  Ik vind het bijzonder dat dhr. Van Schayk hier ook ingaat op genezingen en ook concreet op het beenlengte-verhaal. Hij lijkt mij toch ook niet de minste of geringste. Misschien dat GG met hem nog eens een traject zou kunnen ingaan om op onderzoek uit te gaan. Zonder satanskaarten natuurlijk. 😉

 140. afolus says :

  @Gerald
  In dit filmpje komt Onno van Schayk over als een integer en beminnelijk gelovig mens. Zijn getuigenis over het been dat hij met eigen ogen zag aan groeien zou hij ook bevestigd gezien hebben met röntgenfoto’s.

  Ik zou hem een held vinden als hij dit verhaal zou laten controleren door bijvoorbeeld Karel Smouter van De Nieuwe Koers.

  Helaas hebben we ervaring met Prof. Van Schayk in de zaak van de niet genezen blinde kindertjes. Hij deed destijds erg zijn best om de wegduikende en bepaald onwetenschappelijke handelwijze van collega en baptistenbroeder prof. Edward Dompeling goed te praten en af te dekken.

  Van Schayk toonde destijds niet of nauwelijks behoefte om de waarheid boven tafel te krijgen.

  In dit filmpje is hij zo expliciet en vermeldt hij min of meer dat de betreffende genezing bewezen is, dat een nieuwe poging kan worden gewaagd.

  Van Schayk maakt aan het begin van het filmpje een kronkelredenering, nl dat het eigenlijk onbegrijpelijk is dat het menselijk lichaam niet veel zieker is….

  Wat mij betreft een vreemde redenatie voor een gelovige die gelooft in een perfecte en bewogen God.

 141. John says :

  @Gerald

  Onno van Schayk zou moeten weten dat als hij niet met bewijzen naar buiten komt (in dit geval de röntgenfoto’s waar hij over spreekt) dit gewoon onder het kopje ‘verhalen’ weggezet kan worden. Niemand kan hier iets mee, en het valt me eigenlijk van hem tegen dat hij in zo een doorzichtige truc als het beenverlengen trapt. Ook een professor in de geneeskunde is een mens en ontkomt niet aan psychologische wetmatigheden als dat hij wil geloven wat hij wil geloven. Zolang hij geen bewijs overlegt is dit niet meer dan een ‘ik ken iemand die genezen is, maar ik wil geen bewijs laten zien’ verhaal.

 142. Gerald says :

  @John en @afolus
  Ben het met jullie eens. Hij geeft ook aan dat hij wat huiverig is om dit te zeggen. Juist daarom zou het goed zijn om eens met zo’n persoon wat verder de diepte in te duiken.

 143. Gerald says :

  Hmmmm…lezende op GG over Van Schayk, krijg ik het idee dat er niet veel van terecht zal komen. Maar er moet toch eens echt objectief onderzoek naar kunnen worden gedaan. Wat een vreselijk frustrerend onderwerp. Zoals claims, maar niks geen bewijs. Bah.

 144. John says :

  @Gerald

  Maar er moet toch eens echt objectief onderzoek naar kunnen worden gedaan. Wat een vreselijk frustrerend onderwerp. Zoals claims, maar niks geen bewijs. Bah.

  Tja, dat is dus de vraag of er objectief onderzoek naar gedaan kan worden. Ik betwijfel het. Voorlopig lijkt het een patstelling te zijn: zij die de claims doen moeten in principe met bewijs komen. Maar zij die de claims doen hebben geen enkele baat bij bewijs, maar zien dat als een belediging richting God, dat ze niet blindelings op Hem vertrouwd hebben. Want zalig zijn zij die niet gezien hebben…enz.

  Vooralsnog zie ik nog steeds geen enkele reden om welke genezing dan ook aannemelijk te achten. Er is geen bewijs, er zijn alleen maar verhalen. En die verhalen moet je maar geloven. Wat ik wel fascinerend vind: er is iemand die die verhalen de wereld in helpt. Wie is dat? En waarom doet diegene dat? Waarom zou iemand vertellen dat hij naar een ziekenhuis is geweest om daar te bidden terwijl dit niet het geval blijkt?

 145. afolus says :

  @John
  Iemand brengt zo’n verhaal de wereld in om een paar redenen:

  – nadrukkelijk aan te zetten dat God ook nu nog wonderen doet
  – te laten blijken dat hijzelf een groot geloof heeft
  – te laten blijken dat hijzelf door God is verkozen het mee te maken
  – anderen te stimuleren dat ook te geloven
  – samen blij te zijn over het feit dat het toch waar is
  – samen vast te stellen dat de satan rond gaat als een briesende leeuw als mensen de grote daden Gods betwijfelen

 146. Gerald says :

  @afolus
  Maar even nergens om: al de redenen die jij noemt duiden maar op 1 ding, namelijk jezelf voor de gek houden. En dat kan er bij mij niet in, als je weet dat het niet waar is, waarom zou je jezelf dan voor de gek houden?

 147. afolus says :

  @Gerald
  Dat heet geloven… 😉
  John heeft helemaal gelijk: de mensen schamen zich als ze betwijfelen wat ze gezien hebben en willen geloven zonder gezien te hebben..!
  Sterker ze ervaren dat als een opdracht.

 148. afolus says :

  @Gerald
  Ik meen dat het Jezus zelf was die iemand die genezen was opdracht gaf zich zelf te tonen aan deskundigen….

  Dat zit er anno 2013 niet meer in…! 😦

 149. mafchauffeur says :

  @afolus: zó irritant, mensen die 1 of 2 Bijbelteksten gebruiken om andere, veel duidelijker teksten waarin helemaal geen opdracht gegeven wordt om genezingen te tonen of te controleren, te ontkrachten. 😉

  Gristenen zijn geroepen om wonderen te DOEN, niet om wonderen kritisch te bejegenen. 😉

 150. John says :

  @Gerald

  Ik kan me voorstellen dat die conclusie er niet in gaat, maar ik denk wel dat het zo is. En ik denk dat het met de beste bedoelingen gebeurd. Het is bedoeld om mensen op te bouwen en hen te bevestigen in wat ze toch al geloven. Of iets daadwerkelijk gebeurd is, is minder belangrijk dan het feit dat God het kán!

  Lees de reactie van Ruard Ganzevoort maar eens, op de ‘onthulling’ dat de blinde kindertjes in Birma niet genezen bleken te zijn. Ganzevoort zegt: “De feiten, zoals die zich aan ons voordoen, zijn minder belangrijk dan de interpretatie die Van der Steen daar als leider aan geeft. Het gaat er voor de gelovigen vaak niet eens om of iemand geneest, maar dat God in stáát is dat te doen. Het is geloofstaal, waarin de hoop verwoord wordt dat God ingrijpt.”

  http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=21430

 151. mafchauffeur says :

  @Gerald: had je deze https://goedgelovig.wordpress.com/2013/01/09/acteur-hakim-traidia-op-de-gloriestoel/#comment-160169 gezien?

  Zeg nou zelf – is dit Bewijs of Jezelfvoordegekhouderij?

  God verhoede dat GG polls gaat houden over dit soort vraagjes. 😉

 152. mafchauffeur says :

  @Gerald: kende je deze al? (stond al onder het Hakim Traida artikel, door @ruub)

  Zeg nou zelf: is dit Bewijs of Jezelfvoorhetlapjehouderij?

  Gelukkig kent GG geen polls over dit soort vraagjes. 😉

 153. John says :

  @Gerald

  Voor overeenkomsten, lees dit stuk over TRIN eens, en dan vooral van het kopje: Geloofstaal.

  http://www.cvkoers.nl/home/magazine/themas/11-kerk-a-missie/4463-de-methode-van-mattheus.html

 154. John says :

  “en dan vooral vanAF het kopje: Geloofstaal.”

  Daarin zegt Ruard Ganzevoort: “De feiten, zoals die zich aan ons voordoen, zijn minder belangrijk dan de interpretatie die Van der Steen daar als leider aan geeft. Het gaat er voor de gelovigen vaak niet eens om of iemand geneest, maar dat God in stáát is dat te doen. Het is geloofstaal, waarin de hoop verwoord wordt dat God ingrijpt.”

 155. John says :

  @mafchauffeur

  Mijn hemel, wat een pijnlijk filmpje! En dan ook nog ‘hallelujah’ en ‘amén’ roepen 😦

 156. mafchauffeur says :

  @John: ik strooi niet snel met Bijbelteksten, maar voor jou maak ik graag een uitzondering.

  Hebreeën 11:1:

  Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.

  Het filmpje is gewoon het zoveelste bewijs van de waarheid van dit schriftwoord.

 157. DsDre says :

  @Gerald.

  Er zijn claims en bewijzen. http://nl.lourdes-france.org/verdiepen/genezingen-en-wonderen/de-erkenning-van-een-wonder
  Maar dat maakt de vraag voor mij alleen maar groter. Er gaan miljoenen mensen naar Lourdes, 68 genezingen. Da’s dus niet erg veel.
  Als je genezen wordt is dat prachtig, maar zit je wel met de vraag waarom ik wel en de ander niet.
  Helpt het mensen in God te geloven als er wonderen geschieden. Soms wel, soms niet. Jessica Hausner maakte er een film over.
  In een commentaar waarom ze deze film heeft gemaakt zegt ze dat ze gelooft dat er wonderen in Lourdes gebeuren, maar ze gelooft niet in God.

 158. mafchauffeur says :

  @DsDre: je kunt je zelfs afvragen of het genezingspercentage in Lourdes (om dat maar even als voorbeeld te geven) overeenkomt met het percentage aan spontane, onverklaarde en niet-geclaimde genezingen van mensen.

  Ook bij een bewezen genezing (in de zin van: de kwaal is foetsie) is een causaal verband met een gebed of ritueel lastig te bewijzen; vaak hooguit aannemelijk te maken.

  Maar dat is misschien ander bij beenverlengingen, want daar wordt juist een heel hoog genezingspercentage geclaimd…. 🙂

 159. afolus says :

  @mafchauffeur
  “het bewijs van de dingen die men niet ziet..”

  Die tekst gaat bij professor van Schayk niet op: hij had het namelijk wel gezien…. 😀

 160. joost says :

  flipsonius

  Lees ik het nou goed, dat een jongedame van 7 christenen was bezeten en nu is genezen?

  Wanneer zij door 7 christenen is bezeten dan is de kans dat zij daarvan ziek is geworden groter dan de kans dat zij is genezen lijkt me. 😦
  joost

 161. DsDre says :

  @Maf.

  Mee eens. Ongeveer 0,5% van ongeneeslijk zieken geneest “spontaan” ofwel door de mediese wetenschap (nog) niet te verklaren. Het enige wat wetenschappelijk bewezen zou kunnen worden dat het gebed zelf daar invloed op heeft. Tot nu toe volgens mij zonder resultaat. Maar stel dat dat zo zou zijn dan zegt dat nog niks over het ingrijpen van een hogere macht.

  Toch ben ik we wel voor dat de genezing niet door de wonderdoener wordt geclaimd en aan de patiënt als feit wordt meegegeven, maar wordt verwezen naar een arts. Die kan bevestigen of iemand genezen is en daar mogen we het dan ook mee doen.

  Volgens mij geldt voor alles in dit leven dat iets aannemelijk gemaakt kan worden en meer niet, maar dat blijft voor velen toch lastig aan te nemen.

 162. John says :

  @Gerald

  Als ik je even een persoonlijke vraag mag stellen: maar dat gedoe met Ouweneel heeft er flink in je geloofsbeleving ingehakt, of niet? Dat zou ik me echt heel goed kunnen voorstellen namelijk.

 163. mafchauffeur says :

  Dhr. Van Schayk zegt moeite te hebben om het verhaal van de door rontgenfoto’s bewezen beenverlenging te vertellen omdat het zoiets een eigen leven kan gaan leiden.

  Dat je geen trek hebt om een rontgenapparaat mee te sjouwen met je Gloriestoel, dat begrijp ik. Dat je ook liever geen fysiotherapeut aan het winkelend publiek wilt laten sjorren snap ik ook.

  Maar waarom in dit geval terughoudendheid, daar waar een uitgelezen kans op een bewijsbare “businesscase” je op een goudschaaltje wordt aangeboden??

  Ook een gevalletje Hebreeën 11:1 soms?

 164. Gerald says :

  @John
  Ach ja, het heeft mijn beeld inderdaad wel veranderd. Ik laat me in ieder geval niet graag weer bedonderen. Maar ik vind het nu wel heerlijk om op onderzoek uit te gaan. 🙂

  Heb Van Schayk een email gestuurd met mijn twijfels hierover en de vraag voorgelegd of hij met iets concreets kan komen. Vragen staat vrij, denk ik maar zo.

 165. bramvandijk says :

  @afolus

  Iemand brengt zo’n verhaal de wereld in om een paar redenen:
  […]

  Juist, zo’n ontzettend lange lijst die erom vraagt om te geloven dat een wonder heeft plaatsgevonden ook als dat niet zo is. Dat geeft genoeg prikkels om wat te verzinnen of creatief te interpreteren of misverstanden te creëren en in stand te houden of in ieder geval om maar helemaal niet te beginnen aan toetsen dat het geen wonder is dat er zoveel mensen geloven in het voorkomen van wonderen… vooral hele vage wonderen dan.

  Neem het filmpje van het meisje met hoofdpijn. Mijn interpretatie is dat het meisje nog steeds hoofdpijn heeft, maar enigszins beleefd zegt dat het wel gaat en verder loopt. En zij staan prachtig te roepen dat god weer een wonder heeft gedaan…

  Misschien heb ik ook zo mijn vooroordelen en mijn interpretatie hoeft niet de juiste te zijn, maar zij hebben zoveel redenen om dat bord voor hun kop vooral lekker te laten zitten 😉

 166. Ruitje says :

  Iemand zegt ‘Goed zo Ronald’… Oh dus hij heeft het zo goed gedaan? Zucht…

 167. Ruitje says :

  Ik doel op die video over dat hoofdpijnmeisje.

 168. mafchauffeur says :

  @Ruitje: er wordt gezegd: “Goed zo Ronald, God heeft weer een wonder gedaan”.

  Ik denk dat wordt bedoeld dat Ronald:
  1- gehoorzaam is geweest (aan Jezus’ opdracht om te bidden voor de zieken)
  2- voldoende geloof heeft gehad (je ziet dat het meisje onvoldoende geloof heeft, maar dat maakt niet uit, zolang de bidder dat maar heeft).
  ….zodat uiteindelijk God het wonder kon doen.

  Heel veel gristenen komen aan 1 en 2 niet of zelden toe.
  Dat is dus best een complimentje waard. 🙂

 169. ruub says :

  @Ruitje
  Dat is bij die andere video ook zo.

  Eerst moeten even twee mensen van het genezingsteam even duidelijk een schoen aanwijzen om de suggestie te wekken dat er iets mis is. Na het gebed volgt direct een ‘Kijk eens! Zóóóó, Halleluja!. Daarop laten de collega-genezers direct ook hun bewondering blijken. ‘Ja, dat is een wonder!’ en ‘Mooi he’, zeggen ze. En nog eens wordt gezegd dat er iets is gebeurd: Het was zo’n stuk verschil, zegt de genezer. Ga maar een stukje lopen (tegen die andere jongen). Hij kan nog geen twee stappen zetten of hij krijgt alweer een ‘Geweldig he?!’ over zich heen.

  Zonder geluid heb je echt niks zien gebeuren. Maar na zoveel enthousiasme van de genezers zou het bijna een wonder zijn geweest als de jongen gezegd zou hebben: ‘He, maar er is helemaal niks gebeurd hoor.’

 170. John says :

  @ruub

  Het slaat ook werkelijk helemaal nergens op. Er zijn 3 bekende methodes om te meten of iemand ongelijke benen heeft. Al deze methodes vereisen op zijn minst dat iemand zijn schoenen uit doet! De mensen op dit filmpje roepen echt maar wat. Ze hebben geen flauw idee of iemand bijvoorbeeld inlegzolen in zijn één of beide van zijn schoenen heeft. Hierdoor zou het lijken alsof iemands benen gelijk zijn terwijl dit niet zo is. En dat ze dit trucje, want dát is het, alleen maar uitvoeren met iemand die zijn schoenen áán heeft, geeft ook al te denken. Ik stond best versteld vorige week hoor, dat ze na een gesprekje van 3 zinnen vragen of iemand last van zijn rug heeft en hieruit meteen ongezien weten te concluderen dat dat komt omdat diegene ongelijke benen heeft! Een fascinerend goedgelovig volkje.

 171. Gerald says :

  @John
  Komt hier nog een verslag van op GG?

 172. mafchauffeur says :

  Het lijkt nu trouwens wel alsof de heer Plat dit heeft bedacht, maar Mark Marx is hier in het voorjaar 2005 begonnen. Althans, dat zegt hij zelf en dat melden o.a. de groepen in bijvoorbeeld Aberdeen die dit concept ook al ruim 2 jaar toepassen.

  http://healingonthestreets.com/

  Hier kunt u ook de trainings-DVD’s bestellen.
  Geen Paypal of bankrekening of zo, gewoon op z’n Iers met een ouderwetse cheque.

  De term Gloriestoel schijnt echter wél een (geniale) Nederlandse uitvinding te zijn. Glory chairs zijn vooral een recept voor gristelijke meligheid.

 173. mafchauffeur says :

  Blijkbaar heeft de Advertising Standards Authority (Britse Reclame Code Commissie) begin 2012 ingegrepen bij HOTS (die van de Gloriestoelen)

  De Healing On The Streets organisatie mag van de ASA niet meer in hun publicaties en op hun website claimen dat God geneest.
  http://godandpoliticsuk.org/2012/03/09/advertising-standards-authority-tells-evangelical-alliance-that-christians-cannot-claim-that-god-physically-heals/

  Over gristenpesten gesproken.

  Overigens is Mark Marx het daar uiteraard niet mee eens. In zijn commentaar op deze onbegrijpelijke uitspraak verwijt hij de ASA dat zij feitelijk onderzoek en getuigenissen van genezingen terzijde schuift.

  Terwijl de feiten en getuigenissen die hij aanvoert toch niet de minste zijn, namelijk van ene Heidi Baker in Mozambique.

  Inderdaad, onbegrijpelijk. 😉

 174. Peter H says :

  Gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal niet kunnen lezen zoals Ronald P. in het filmpje met het meisje met hoofdpijn doet, duidt op een of andere vorm van autisme, dunkt me.

 175. Kaas says :

  hahaha! Dat filmpje van Ruub bekeken zonder geluid. Er gebeurt echt he-le-maal niks!

 176. Afolus says :

  @Kaas @ruub 😀
  Als je dat overenthousiaste geluid uit zet dan valt mij nog iets anders op. Die gloriestoel is niet het initiatief van zoekende pubers die een poging wagen hun “oude leven af te leggen”.

  We zien hier doodgewone huisvaders van rond de 40 die een alternatief hebben gevonden voor hun midlifecrisis en met hun grote Pappa op zendingsreis zijn gegaan.

  Heel apart fenomeen..!

 177. mafchauffeur says :

  Nog ter aanvulling: de Britse Reclame Code Commissie heeft in haar uitspraak op het door de Gloriestoelenorganisatie HOTS ingediende bezwaar als volgt beslist:

  The ad must not appear again in its current form. We told HOTS not to make claims which stated or implied that, by receiving prayer from their volunteers, people could be healed of medical conditions. We also told them not to refer in their ads to medical conditions for which medical supervision should be sought.

  Echte gristenpesters daar bij ASA. Dat krijg je ervan in een land zonder Grondwet. 😉

  http://www.asa.org.uk/Rulings/Adjudications/2012/6/Healing-on-the-Streets_Bath/SHP_ADJ_158433.aspx

 178. mafchauffeur says :

  Bonifatius heeft het maar weer druk vandaag.

  Bonifatius kijkt vandaag mee vanuit de hemel en moedigt ons aan voor het werk in Dokkum.

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3

 179. Afolus says :

  @mafchauffeur
  De verdediging van de GB Gloriestoelers is tekenend voor de gehele branche van de goddelijke genezers: We zeggen dat God het kán, dat is een uiting van geloof. We garanderen nadrukkelijk niet dat hij het doet…!

  Mooie tik op de vingers door die ASA/Reclamecodecommissie!

 180. mafchauffeur says :

  @afolus: die hoofdpijnmeisjes verpesten het voor de rest door met hun non-verbale communicatie te suggereren dat er niets is gebeurd.

  Maar goed dat wij wel een Grondwet hebben, met zowel Godsdienstvrijheid als Vrijheid van meningsuiting. De Gloriestoelen worden door beide Vrijheden beschermd.

  Zolang er maar geen BIG-geregistreerde bidder bij is.

 181. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Professor Dr. Onno van Schayck is vast ingeschreven in het BIG-register…. Dat is dan vooralsnog vermoedelijk de enige die beschikt over bewijsmaterialen…
  “Zalig is hij die beschikt over de waarheid maar deze niet toont…” zal ik dan maar denken… 😀 😀

 182. afolus says :

  @mafchauffeur
  Wat is er toch aan de hand in de gloriestoelenclub…?
  Pappa’s jochie Ronald Plat, keurig afgestudeerde accountant, slim joch
  Zie nu op zijn Facebook bij het bericht over Bonifatius dat een broertje van hem een gerespecteerd advocaat is, ook een slim joch.
  En die gaan samen de door hem benoemde “luizenkop” verjagen en de Here Jezus loven. Ik ben het kwijt..! 😀

 183. mafchauffeur says :

  @afolus: zo’n advocaat kan heden ten dage ongetwijfeld van pas komen om m.o.o.r.d.lustige Friezen in te tomen.

  De laatste keer dat Bonifatius zijn Gloriestoel in het Friese land plaatste liep namelijk niet zo goed af voor de evangelist.

 184. Ruitje says :

  @mafchauffeurs, weer zo’n beenverlengende video…

  Het valt me op dat ze die benenverlenging altijd doen met mensen die hun schoenen aan hebben. Dat doet me denken aan die Engelsman die de truc onthulde die de ‘genezers’ gebruiken. De schoen ietsje van de voet trekken zodat het lijkt of het been langer is geworden.

  Laat ze het eens echt meten met meetlint en niet met een broek of schoenen aan. En een orthopeed erbij. Maar dat doen ze niet, want dan blijkt dat er niks is gebeurd.

  Tja, mensen willen zich nou eenmaal graag voor de gek laten houden.

 185. mafchauffeur says :

  @Ruitje: helemaal mee eens. Maar er zijn toch ook getuigenissen waar men een been “naar voren ziet schieten”.

  Op zich niet eens zo raar, want hoewel je bij het woord “verlenging” vooral denkt aan aangroei, kan het ook heel goed dat er iets scheef staat in de heupen wat vervolgens recht schiet. Of omgekeerd.

  Maar zolang er geen onderzoek is (mij althans niet bekend) en diegenen die keihard bewijs hebben gezien (dhr. Onno van Schayk) zich in vaagheden hullen blijft het toch lastig.

  Zo’n onderzoek moet niet zo’n probleem zijn als zo ontzettend veel mensen een beenlengteverschil hebben én het zo ontzettend gemakkelijk te genezen is door gebed.

  Het zal de krachtige lobby van de orthopeden, fysiotherapeuten en de steunzolenindustrie wel zijn die dit tegenhoudt. 🙂

 186. mafchauffeur says :

  Overigens hebben ook heel veel mensen “last” van een asymmetrisch gezicht.

  Moet ook een peulenschil zijn om daar op de Gloriestoel wat aan te doen.

  Maar ja, daar zijn de plastisch chirurgen dan weer mordicus tegen. 😦

  Voor de gemeenten zou het wel weer extra inkomsten genereren, want diegenen met flinke gezichtsasymmetrie zal eigenlijk toch een nieuwe ID of paspoort moeten aanvragen. Dat probleem heb je bij beenverlenging dan weer niet.

 187. bramvandijk says :

  @Afolus

  “Zalig is hij die beschikt over de waarheid maar deze niet toont…”

  😀

 188. Ruitje says :

  @mafacheuffeur, ik zou niks laten doen aan een asymmetrisch gezicht. Dan krijg je namelijk een heel onnatuurlijk hoofd… Heel eng.

 189. mafchauffeur says :

  @Ruitje: naar het schijnt geldt toch: hoe symmetrischer, hoe knapper. 🙂

  Overigen zijn er vandaag on Dokkum slechts ruggen, knieen, schouders en ellebogen genezen. En : (primeurtje?): tijdens het oefenrondje (nee dit verzin ik niet) is iemand genezen van dyslexie.

  Kijk, dat is tenminste praktisch!

 190. afolus says :

  @mafchauffeur
  Na een paar goede glazen wijn ben ik al een paar keer genezen van nuchterheid ….

  Hoe zouden de oefenende gloriestoelers die genezing van dyslexie hebben vastgesteld..? Zouden ze het slachtoffer opdracht hebben gegeven Psalm 119 foutloos voor te lezen.

  Heer u leidde mij in de wildernis
  In het dal van Dokkum…. 😀

 191. Wilfred says :

  @Afolus: Nu is het alleen nog wachten totdat het dal van Dokkum tot een deur van hoop wordt… voor een nieuwe Elfstedentocht! Misschien kunnen die lieden daar ook hun gebedskracht eens voor aanwenden? Wie weet wordt de dooiaanval afgeslagen…

 192. Wilfred says :

  Misschien zeven keer met de gloriestoel om Dokkum lopen? En daarvoor dan ook Werner uitnodigen? Ik bedoel, geen glorie zonder toeteraar!

 193. mafchauffeur says :

  Het is waarschijnlijker dat Koning Winter is verjaagd door Koning Jezus. De kou had al geleid tot het afgelasten van de Gloriestoelactie in Amsterdam op de 25e. Waardoor de luizenkop heeft kunnen verhinderen dat John kon worden bevrijd van zijn twijfels.

  Behalve genezing van dyslexie is in Dokkum ook psoriasis bestraft en weggejaagd. En zijn 19 mensen tot geloof gekomen.

  Zo. Nu jullie weer.

 194. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Wat is die luizenkop toch een viezerik..
  Psoriasis, hè jakkes bah.
  Overwinning op de gloriestoel.
  Jomandatania sjabberdewaski..!

 195. mafchauffeur says :

  @afolus: het is wel weer hoopvol voor Johns litteken. Kwestie van bestraffen en wegsturen. Zalfjes tegen littekens en zalfjes tegen psoriasis zijn voor kleingelovigen.

  Bewijsvoering en follow-up vermoedelijk ook. 😦

 196. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Ik zag op de FB pagina van broeder Plat dat er nog wel een broertje was die een biertje met Pappa ging drinken… ! 😀
  Altijd gezellig als je een goede band met je pappa hebt..!

 197. Afolus says :

  Heb trouwens nog even gepoogd contact te krijgen met Bonifatius, die gisterochtend uit de hemel naar beneden zou hebben gekeken om zijn heilige martelaarszegen aan de gloriestoel te geven.

  Bonifatius was onbereikbaar, zat in Bartlehiem Beerenburg te drinken met de rayonhoofden.

 198. Afolus says :

  Graag wil ik een ieglijk uitnodigen het woord des Heren te horen zoals dat tot ons en de Friezen komt door onze broeder Reggie.
  Op de FB pagina van Ronald Plat wordt Reggie’s stem gebruikt voor een glorie-rap, uitgevoerd voor een halve VMBO klas. (Filmpje)

  En in de schaduw van Reggie zie je het gebeuren. Wonderen vinden plaats, pijn aan de schouder verdwijnt en een geval van astma wordt onmiddellijk openbaar.

  Opvallend trouwens dat die glorieuze lieden hun leven lijken te slijten van wonder tot wonder en van genezing tot genezing.

  Het is een wonderlijke wereld.

 199. mafchauffeur says :

  Geachte redactie van deze vage website.

  Vriendelijk doch dringend verzoek ik u de door u verzonnen citaten over intensive care, zalm en gebakken aardappelen te verwijderen van deze pagina. Op mijn facebook pagina is daarover niets terug te vinden. De verwijzing naar mijn facebook pagina is daarom buitengewoon ongepast.

  Met bovennatuurlijke groet,

  R. Plat

 200. mafchauffeur says :

  @John: verdriedubbeltjes nog aan toe. Heb je het nou alwéér laten afweten?

  O wacht, ik zie je al, helemaal links op de foto, met bril. 🙂

 201. John says :

  @maf

  Jep, ik ben niet gegaan. Had een beetje een baaldag, en het regende ook nog de hele dag 😦
  Volgende week staan ze in Almere. Dat is sinds de komst van de Hanzelijn wat dichter bij huis, en hopelijk is het dan ook droog buiten 😉

 202. engel says :

  @John,

  Ben jij alleen een droog en warmweer genezer en beenverlenger?

 203. Emuna says :

  Ik zag een filmpje van John op facebook hij heeft een zeer bijzondere aanraking van God gekregen en is ook getuigen geweest van vele genezingen heb ik mij laten vertellen. Verder kon je aan zijn reactie horen in het filmpje dat hij wel degelijk iets voelde gebeuren in zijn been. Verder tot de beheerders van deze site. Kunnen jullie je potentie niet beter gebruiken tot opbouw van het Lichaam? Wees niet zo sceptisch en zoekende allemaal. Ik weet ook dat de charismatische gemeente veel zaken twijfelachtig heeft behandeld. Zoek eerst zijn koninkrijk en gerechtigheid en de rest zal u geschonken worden. Als God benen kan laten groeien, kan hij ook een geamputeerde been van iemand die zo geboren is of door een ongeluk zo geworden is weer volledig herstellen. Wanneer jullie deze site gaan gebruiken om eer en glorie van Godskoninkrijk kunnen er mooie dingen gebeuren. Waarvoor besluiten jullie gewoon niet om de krachten te bundelen met het glorieteam. Het zou toch mooi zijn als jullie je bij hun zouden kunnen aansluiten. Die mensen op die filmpjes liegen echt niet. John heeft zelf met een van ze kunnen spreken en die van was net terplekke genezen door Jezus.Dit weet ik uit eerste hand.

 204. vertue4 says :

  @John,

  Ben je niet helemaal eerlijk op deze site John? Hier een beetje de scepticus uithangen, en in het filmpje gewoon op bijzondere wijze aangeraakt worden! En het feit dat je niet op die facebooksite reageert vindt ik ook verdacht. Volgens mij moet je nog uit de gloriekast komen!

 205. afolus says :

  @Emuna
  Wat God allemaal kán is wel duidelijk; dat roeptoeteren de gloriestoelers ook van de daken af.

  Jammer alleen dat wat hij schijnt te dóen, slechts beperkt blijft tot hoofdpijntjes, centimetertjes been of arm en een rugpijntje.

  Hij kán het wellicht wel maar dóet het tot nog toe zeker niet..

  Vind je het zelf ook niet een beetje vreemd dat John inmiddels op alle mogelijke manieren werd geblokkeerd op de verschillende Gloriestoel FB pagina’s?

  Heb je al getuigenissen over bijzondere wonderen van jongelui in Volendam die een zeer ernstig brandongeluk meemaakten en het naar aanleiding van de advertentie van HealingRooms “zat” waren?

 206. bramvandijk says :

  @Emuna, vertue
  Zie hier het fimpje van John en in wat volgt ook hoe het zit met wat John voelde. Hij voelde niets in zijn been, hij voelde hoe er aan zijn schoen werd getrokken 😉

 207. mafchauffeur says :

  Misschien schaamt John zich er voor en wil hij gewoon niet toegeven dat zijn been een halve centimeter is gegroeid. 🙂

  We zullen zien. Meetlint mee op 24 maart.

  Het lijkt mij verstandig om vóóraf consensus te bereiken over de te volgen meetmethode, anders komt er natuurlijk weer weinig van terecht.

  Dat medische wetenschap zo sceptisch is over beenverlening is trouwens niet verwonderlijk. Ze verdienen er goud geld aan. 😉
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/2444868/2011/06/14/In-China-komt-de-liefde-met-langere-benen.dhtml

 208. John says :

  @Emuna

  Hier het filmpje met ondertiteling:

  Eigenlijk verraadt Ronald Plat. Wat hij gedaan heeft is de streepjes in mijn schoenen gelijk trekken 😉 Het klopt dat ik iets voelde. Ik voelde hoe er aan mijn schoen getrokken werd (en ik zag het trouwens ook).

  Ik had hem er mee kunnen confronteren op dat moment, maar dat leek me de verhoudingen geen goed doen. Bovendien was ik er net en wilde ik nog wat langer blijven hangen daar. Dat Ronald Plat dat niet aanvoelt zegt meer over zijn beperkte inlevingsvermogen.

  Maar zie hier een voorbeeld van hoe Ronald Plat omgaat met filmpjes van genezingen. Ongeacht of ik nu genezen ben of niet, het filmpje komt op hun site en iedereen roept hallelujah. Fijn voor hun, en ik hoop van harte dat dit filmpje bijdraagt aan een bevestiging van waar zij in geloven. Of het de waarheid is, is dus een tweede.

 209. John says :

  @Emuna

  Ik zag een filmpje van John op facebook hij heeft een zeer bijzondere aanraking van God gekregen en is ook getuigen geweest van vele genezingen heb ik mij laten vertellen.

  Nou, ik heb een zeer bijzondere aanraking van Ronald Plat gehad 😉 En vooral mijn schoen dus. En met die vele genezingen viel het ook wel mee hoor. Terwijl de Gloriestoelers druk mensen aan het genezen waren van een centimeter beenlengteverschil, zag ik achter me mensen in rolstoelen voorbij komen, en dat voelde toch wel een beetje wrang. Kennelijk maakt de God van de Gloriestoel zich drukker om dubieuze gevalletjes als ongelijke benen en hoofdpijntjes dan om mensen die nauwelijks meer kunnen lopen.

  John heeft zelf met een van ze kunnen spreken en die van was net terplekke genezen door Jezus

  Je bedoelt die jongen die daarna ook voor een beenverlenging bij iemand mocht bidden maar bij wie niks gebeurde omdat hij de truc van het schoentrekken nog niet door had? Daarover meer binnenkort in een artikeltje 😉

 210. afolus says :

  @mafchauffeur
  Ik meen bij de Gloriestoel ook gezien te hebben dat God cosmetische wonderen verricht, door kleine mannetjes een extra centimeter lengte te geven… Zou dat ook een faciliteit zijn die door Marc Angenent in het pakket wordt opgenomen…?

  Glorie, glorie 😀

 211. John says :

  @afolus

  Dat was nog wel het mooiste voorbeeld van de dag vorige week in Almere. Deze jongen was 1.70 lang, en hij wilde graag 1.98 worden (?) Nou, daar wist Ronald wel raad mee! Door de kracht van God is de jongen 1 cm gegroeid. Ronald heeft met hem afgesproken dat de jongen elke keer terug komt en dan bidden ze er elke keer 1 cm aan net zolang tot de jongen 1.98 is.
  Op mijn vraag waarom God dat niet in één keer kon doen was het antwoord dat Gods wegen ondoorgrondelijk zijn en dat wij niet altijd begrijpen hoe God Zijn werk doet…

 212. mafchauffeur says :

  @John: ik hoor het al, dat wordt een artikeltje voor de Satirische Nieuwsdienst.

  Dat “mooiste voorbeeld” is te ongeloofwaardig om serieus gebeurd te zijn. Toch. Eigenlijk. Wel. Min of meer. Zucht.

  Je hebt je gewoon een poets laten bakken door Ronald Plat door je niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk te laten beetnemen. 🙂

 213. John says :

  @mafchauffeur

  Helaas, het is waargebeurd. Terwijl achter me een aantal mensen in rolstoelen en scootmobielen voorbij reden, was God druk met een jongen één centimeter langer maken omdat de jongen aan de verschrikkelijke en slopende ziekte leed dat hij te kort was. Wat een gruwel moet deze jongen in zijn leven hebben meegemaakt. En wat een glorie dat God hem daarvan genezen heeft. Nu nog 27 centimeter te gaan, maar we blijven geloven dat God dit gaat doen, toch?

  @Afolus

  Kun jij dat filmpje daarvan nog vinden?

 214. afolus says :

  @John
  Zag dit bericht op de FB pagina van Gloriestoel.
  Ronald Plat meldt daar dat 2 jongens die klein van stuk waren wilden groeien…en dat lukte ook (aldus Plat). Helaas geen filmpje.

  Een andere reageerder zei daar dat de Koningin en de Paus gaan stoppen maar dat Ronald niet te stoppen is.

  Broeder Plat onze nieuwe Stoelenkoning.

 215. afolus says :

  Bericht Plat, 8 februari 2013

 216. afolus says :

  @John
  Heb je bij de Gloriestoel ook wonderen van genezing gezien als het gaat om vermindering buikomvang..?
  Zo ja, dan wil ik graag een afspraak maken voor een centimeter of 10 minder. 😀
  Vooral omdat ik binnenkort op vakantie ga en ik daarna altijd spijt heb van het vele genieten, want berouw komt altijd na de zonde.

 217. John says :

  @afolus

  Kun je daar een screenshot van maken en me dat doormailen?

 218. John says :

  @afolus

  Dat zijn gewoon de knopjes Alt+PrtScn.
  Vervolgens open je een programma als Paint op je computer en doe je Ctrl+V. “Opslaan als” en je bent er 😉

 219. afolus says :

  @John
  Afbeelding verzonden naar GG met de vraag naar jou door te mailen.

  Je hebt trouwens echt een heel klein geloof…..
  Gelet op hoe je een vermeende oude broeder verdenkt van computer-analfabetisme…! 🙂

 220. John says :

  @afolus

  Wees maar niet bang, het zegt meer over mezelf. Tot een jaar geleden had ik geen idee hoe een screenshot te maken 😉 (en dat voor iemand die wel zijn eigen computer onderdeel voor onderdeel heeft samengesteld en in elkaar gezet 😛 )

 221. bramvandijk says :

  @John

  Daarover meer binnenkort in een artikeltje 😉

  Je weet ons aardig nieuwgierig te maken hiervoor 😉

 222. John says :

  @bramvandijk

  Deel 1 heb ik gisteren naar GG gemaild, deel 2 ben ik nu aan het schrijven.

 223. mafchauffeur says :

  @John: Plat op FB vandaag:

  Ik zie nog zo vaak dat juist Christenen hun zojuist verkregen genezing laten roven door de luizenkop.

  Het lijkt erop dat dit bij jou wel héél snel heeft plaatsgevonden. 😉

 224. John says :

  @mafchauffeur

  Dat is een interessante gedachtengang! Dus je hebt genezing verkregen, ook al zie je nog niets gebeuren. Als dan vervolgens (logischerwijze) de twijfel toeslaat kun je je genezing alsnog verspelen? Wat een sadistische godheid is dat!

 225. bramvandijk says :

  @John
  Nu wachten tot genezing weer het weekthema is 😉

  @Mafchauffeur
  De luizenkop… die kende ik nog niet. Ik vind hem persoonlijk niet heel erg veel toevoegen aan satan, duivel, lucifer, oude slang, vader der leugen en andere meer bijbelse termen.

  Ben het wel met John eens dat het een fantastisch concept is dat genezing weer gestolen kan worden. Zo ligt het alsnog aan de patient of die wel of niet genezen wordt. En zo heb je als gloriestoeler per definitie gelijk!

  Maar hadden onze gloriestoelers dit eerder niet glashard ontkend en gesteld dat het lag aan het geloof van de genezer? Of haal ik nu dingen door elkaar?

 226. John says :

  @bramvandijk

  Maar hadden onze gloriestoelers dit eerder niet glashard ontkend en gesteld dat het lag aan het geloof van de genezer? Of haal ik nu dingen door elkaar?

  Dat hebben ze inderdaad gezegd. Daar heb ik screenshots van en die zullen in het artikel terug komen!

 227. bramvandijk says :

  @John
  😀 Ik kan ze met een gerus hart aan jou overlaten zie ik wel. Staat er in de bijbel niet dat in die tijd iedere tegenstrijdigheid openbaar zal worden 😉

 228. mafchauffeur says :

  @John: kende je die gedachtengang nog niet? Moet je toch eens vaker GG lezen. 😉

  Ik ken tenminste drie gemeenten van redelijke omvang waar dit vol overtuiging is en/of wordt gepredikt. En als de ex-Nehemiagangers dit lezen heb je kans dat zij zich ook weer eens melden. 😉

  Tijdens het voorafje van de vorige Dwaze Schare meeting zat de heer Paauwe ook helemaal op dat spoor.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/10/21/de-doorbrekertjes-eis-terug-van-de-duivel/#comment-152700

  Bottom line: aan de Heer ligt het niet, Hij wil je alles geven. De pest is dat wij het hetzij niet willen ontvangen (voorbeeld: @John), hetzij wel ontvangen maar vervolgens laten roven (voorbeeld: @John), hetzij wel ontvangen maar het door onverantwoord gedrag zelf wegkieperen (voorbeeld: vooruit – @mafchauffeur).

  Inderdaad, uiteindelijk is het in alle gevallen onze eigen stomme schuld. That’s life.

  Wat ik persoonlijk dan weer niet snap is de hoge mate van opwinding bij de bidders als er duidelijk sprake is (of lijkt te zijn) van een genezing. Alsof ook zij behoefte hebben aan bevestiging. Ik kan mij nog voorstellen dat je enthousiast bent dat iemand de appeltje-eitje-genezing aanneemt, vasthoudt en niet laat roven, maar op die manier wordt er doorgaans niet gereageerd.

  Net zo min dat er bij de bidders enige heilige frustratie zichtbaar is over al die mensen in rolstoelen die het vertikken om hun lichamelijke gebreken op de Gloriestoel te laten verhelpen, maar hardleers doorrollen.

 229. mafchauffeur says :

  Een voorbeeld van vorige week (Almere) hoe iemand:
  a) genezen wordt van een verschrikkelijke pijn in zijn rug
  b) zijn hart aan Jezus geeft
  Kijkt en raakt overtuigd.

 230. Emuna says :

  Beste John,

  Ik heb uit eerste hand begrepen dat je bijzonder onder de indruk was van al de genezingen die er waren gebeurt in Almere. Jij hebt zelf verstek laten gaan toen je was uitgenodigd om te komen in de Bijlmer. Toen voelde jij je niet lekker terwijl het een uitgelezen kans was om te zien of het concept werkt. En of de gloriestrijders de waarheid spreken of niet. De Bijbel zegt duidelijk we zullen op zieken de handen leggen en ze zullen genezen worden. Daar komt bij dat ik jou in het filmpje duidelijk hoor zeggen dat je iets voelde gebeuren in jou been. Ik vind het erg tendentieus van jou dat je daar nu op terugkomt door te zeggen dat je de sfeer niet wilde verstoren en dat je er daarom niets van hebt gezegd. Ik vind het niet kunnen, al die mensen die niets voelde gebeuren zeggen ook zelf dat ze nog steeds pijn voelde waarvoor durfde jij dat dan niet? Ik vind het van geen stijl dat je anderen bekritiseert terwijl je in Almere alle kans had toen er voor je werd gebeden dat je er toen niets van zei tegen meneer Plat.
  En verder lees je de FB berichten niet goed, men wil wel bidden voor die mensen in die scootmobiels alleen rijden ze keihard weg als ze woorden aangesproken. Ik weet dit omdat ik dit ook weet vanuit eerste hand. We mogen de feiten niet verdraaien. Jij verteld aan jou mensen jouw eigen waarheid, maar zolang je niet de andere kant kent van het verhaal is de gehele waarheid niet compleet. Waarvoor gebruiken jullie je potentie en talenten niet op een andere wijze. Inplaats van andere gelovigen naar beneden te halen, waarvoor zetten jullie je dan niet in om deze natie te winnen voor Jezus het en het koninkrijk van God. Ik geloof ook dat het accent niet mag liggen op het benen verlengen. Het gaat er om dat zielen gered worden door het evangelie van Jezus Christus. En jullie doen als of een hoofdpijntje niets is. Maar pijn is pijn ziekte is ziekte. Iemand die hoofdpijn heeft en daar van wordt genezen denk je niet dat die persoon daarmee niet blij is? John er zijn toch mensen geweest die erg enthousiast waren over jou filmpje met Ronald. Je hebt zelf ook lopen filmen heb ik begrepen, waarvoor heb je daar van niets verteld aan de mensen van hier? Als het troep was dan hadden we dit toch allemaal kunnen zien. Die genezing waarover ik het had was van dat filmpje van die man wiens rug was genezen. Ik heb gehoord dat jij zelf met die man heb gesproken en er versteld van was dat die man in een moment genezen was van chronische rugpijn die hem jarenlang kwelde. Deze dingen hoor ik niet, daarom vind ik het erg tendentieus. Gebruik de God gegeven talenten liever op een andere manier, dan anderen naar beneden te halen. Zonder dat beide partijen zijn gesproken. Ik ken namelijk weer een andere kant van de medaille.

 231. afolus says :

  @mafchauffeur
  Die brave broeder die van rugpijn verlost lijkt te worden en zich bekeert en ook ogenblikkelijk wordt geconfronteerd met stemmen uit het hiernamaals lijkt het aanvankelijk allemaal niet te begrijpen….

  Opmerkelijk vind ik dat hij op een enkele opmerking van de Antilliaanse gloriestoeler telkens “amen” zegt. Dat is geen antwoord voor een buitenstaander. Dat is iemand die al vaker tot geloof is gekomen en bekend is met het evangelische jargon.

 232. afolus says :

  @John
  Ja, zo word je ook nog voor leugenaar uitgemaakt… 😀
  Ik zou toch iets anders met mijn potentie omgaan als ik jou was…

  Ben benieuwd naar jouw verslagen van deze gloriehappenings.

 233. mafchauffeur says :

  @afolus: tja, zo voelt John het ook eens hoe het is om ontmaskerd te worden. 😉

  Overigens een uitgelezen kans voor John om te laten zien hoe je met dergelijke beschuldigingen kun omgaan zónder de l.a.s.t.e.r.kaart te trekken.

  Een gezalfde des Heeren die serieus ingaat op beschuldigingen is namelijk nogal zeldzaam. Dat hebben, de uitzonderingen daargelaten, veel op deze site “naar beneden gehaalde gelovigen” genoegzaam aangetoond.

  Nu Emuna een soortgelijke poging doet om John naar beneden te halen is er eindelijk weer eens kans op een open gesprek over “beide zijden van de medaille”.

 234. John says :

  @Emuna

  Daar komt bij dat ik jou in het filmpje duidelijk hoor zeggen dat je iets voelde gebeuren in jou been.

  Je hoort mij duidelijk zeggen ik iets voelde aan mijn been. En dat waren heel bewust gekozen woorden 😉

 235. John says :

  @Emuna

  Die genezing waarover ik het had was van dat filmpje van die man wiens rug was genezen. Ik heb gehoord dat jij zelf met die man heb gesproken en er versteld van was dat die man in een moment genezen was van chronische rugpijn die hem jarenlang kwelde.

  Wel eens gehoord van medeleven en empathie? Als iemand heel enthousiast iets verteld kan ik dat oprecht mooi voor hem vinden, los van wat ik er van vind. En ik ben niet zo snel ergens versteld van hoor. Misschien van een geamputeerd ledemaat of brandwonden die voor mijn ogen genezen. Daar zou ik versteld van staan ja.

  Daar komt bij dat ik jou in het filmpje duidelijk hoor zeggen dat je iets voelde gebeuren in jou been. Ik vind het erg tendentieus van jou dat je daar nu op terugkomt door te zeggen dat je de sfeer niet wilde verstoren en dat je er daarom niets van hebt gezegd. Ik vind het niet kunnen, al die mensen die niets voelde gebeuren zeggen ook zelf dat ze nog steeds pijn voelde waarvoor durfde jij dat dan niet?

  Nogmaals, wel eens gehoord van medeleven en empathie? En waarom ik niet ‘durfde’ te zeggen dat ik nog steeds pijn had? Omdat ik om te beginnen al helemaal geen pijn aan mijn rug, heupen of benen had. Verder wist ik al hoe de beenverlengingstruc werkte, dus lette ik daar op. In een één op één gesprek met Ronald had ik het hier later inderdaad over willen hebben, en ik had willen begrijpen waarom dit gedaan wordt. Niet om te veroordelen, maar om te begrijpen. Maar die deur heeft Ronald dit weekend zelf snoeihard dichtgegooid. Ronald voelt zich niet verantwoordelijk voor de vragen die zijn acties bij anderen oproept, zo wist hij me nog mee te delen.

 236. afolus says :

  @Emuna
  Ik zou, als ik jou was, die enthousiasteling van wie je “uit de eerste hand” informatie krijgt toch eens goed aanpakken en de waarheid vertellen.

  Ik denk jou te kennen en ik kan me niet voorstellen dat jij een serieus gebed voor het verkrijgen van meer centimeters lengte voor een puber van 1.70 meter acceptabel vindt.

  Dat is niet christelijk, dat is geen overmoedig enthousiasme.
  Dat heeft niets met potentie en talenten te maken
  Dat is spotten met de werkelijkheid, dat is het belachelijk maken van de God die men zegt te dienen…!

  En dergelijke onzin wil ook ik graag met kracht aan de kaak stellen.
  Weg ermee…!

 237. Emuna says :

  Je lichaamstaal en je gezicht sprak anders wel boekdelen, je wordt feilloos in beeld gebracht en beelden liegen niet. Je was erg verbrouwereerd. Waarvoor heb je niemand iets hiervan gezegd op deze site en heb je dit voor ons achtergehouden? Je had alle tijd gehad om de bidder in dit geval Ronald hier over aan de tand te voelen mocht er volgens jou dan niets gebeurd zijn. Maar wat zegt God? Jullie willen de genezingen zien die jullie graag willen zien, zoals iemand die uit een rolstoel op staat. Maar een genezing is een genezing.
  Dit volk wacht niet anders dan op een teken van Jona in de Walvis!!
  9 Toen de menigte te hoop liep, begon Hij te zeggen: Dit geslacht is een verdorven geslacht; het verlangt een teken, maar het zal geen teken gegeven worden dan het teken van de profeet Jona.
  30 Want zoals Jona voor de inwoners van Nineve een teken geweest is, zo zal ook de Zoon des mensen het zijn voor dit geslacht.
  31 De koningin van het Zuiden zal in het oordeel samen met de mannen van dit geslacht opstaan en hen veroordelen, want zij is gekomen van de einden van de aarde om de wijsheid van Salomo te horen en zie, meer dan Salomo is hier!
  32 De mannen van Nineve zullen in het oordeel samen met dit geslacht opstaan en het veroordelen, want zij hebben zich bekeerd op de prediking van Jona, en zie, meer dan Jona is hier.

  Wat voor een teken willen jullie eigenlijk zien hier bij goedgelovig.nl een teken van Jona?

 238. John says :

  @Emuna

  Je lichaamstaal en je gezicht sprak anders wel boekdelen, je wordt feilloos in beeld gebracht en beelden liegen niet. Je was erg verbrouwereerd.

  Geef ons allen eens een lesje lichaamstaal lezen, Emuna. Aan wat precies in mijn lichaamstaal kun je zien dat ik zo ‘verbrouwereerd’ ben?

 239. Plonald Rat says :

  John, John,

  Staat er in de Bijbel niet dat we elkaar moeten liefhebben en elkaar niet mogen veroordelen?

  Weet je dan niet dat het je nog eens heel duur kan komen te staan wanneer je het werk van de Heilige Geest in diskrediet brengt?

  Mooi is dat he? Bedreigen met de dood kan absoluut niet meer, maar dreigen met de eeuwige dood is geen enkel probleem:)

 240. John says :

  @Plonald Rat

  Je vergeet het argument dat we Gods Gezalfden niet mogen aanraken 😉

 241. Plonald Rat says :

  ik wil je niet nog meer angst aanjagen

 242. John says :

  Zo, en ook deel 2 van het artikel aangeleverd!

 243. Emuna says :

  Ps. Ik probeer John zijn werken helemaal niet aan de kaak te stellen, ik wil alleen de waarheid aan het licht brengen daar ga ik voor. Verder ben ik geen enthousiasteling of volgeling. En wil ik ook niemand afvallen. Maar men komt zeggen dat het glorieteam vals is alleen is dit ook niet onderbouwd of gestaafd. Ik weet namelijk uit eerste hand dat het ziekenhuis bezoek verhaal wel degelijk klolpt. Want en van mijn beste maten was die dag namelijk ook daar. En die heeft bevestigd dat die zalm en aardappelen door de moeder van het meisje zelf gemaakt zijn. Het was een open bezoek uur, waar iedereen in en uit kon lopen. Hoe kun je dan naar het ziekenhuis toebellen, als degene die hebben gebeden hun bezoek niet van tevoren hebben aangekondigd. Mijn vriend kende dat meisje voor wie was gebeden persoonlijk, alsmede haar moeder. Mijn vriend is geen leugenaar. Ik begrijp waarvoor Ronald niet gezellig met John wil zitten babbelen, want niemand die hier op deze site voor oplichter wordt uitgemaakt zou dit vrijwillig doen. Jullie willen de genezing zien die jullie graag willen zien. Genezingen van brandwonden en mensen die uit rolstoelen komen. Maar zoals ik al zei een genezing is een genezing. Iemand die wordt genezen van zware rugpijnen heeft net zo’n groot wonder ontvangen. En het klopt als iemand genezen is kan hij zijn genezing weer verliezen als hij of zij weer dezelfde dingen doet die hem ziek maakte. Een voorbeeld iemand kan zware rugpijnen hebben door verkeerd tillen. Als diegene genezen wordt in Jezus naam, kan hij daarna weer ziek worden als hij weer op die verkeerde manier tilt. Iemand kan ook ziek worden door elke dag junkfood te eten en te roken. Als diegene genezing ontvangt en daarna toch weer door gaat met het eten van junkfood is het toch logisch dat diegene weer ziek kan worden. Jezus zei niet voor niets ga heen en zondig niet meer. En die discipelen vroegen niet voor niets aan Jezus toen ze die blinde man zagen wie heeft er gezondigd hij of zijn ouders? Voordat men fel van wal steekt lees dit artikeltje maar welke ziekten je kan oplopen bij het eten van teveel junkfood.
  http://www.nutralegacy.com/blog/general-healthcare/top-10-dangerous-diseases-caused-by-fast-food-obesity/ Wie oren heeft die oren. Natuurlijk ligt het ook voor een deel aan degene die bidt. Maar zoals iemand ooit zei we can help you to be healed, but we can’t keep you healed.

 244. Emuna says :

  http://nl.atkins.com/wetenschap/wetenschap/het-verband-tussen-junkfood-en-dementie.html

  Hier nog een artikeltje die mijn verhaal bevestigt dat iemand genezen kan zijn, maar als hij weer terug gaat naar zijn oude braaksel wordt hij weer net zo gauw ziek. Ten tweede begrijp je dat het voor mij moeilijk te geloven is dat John nu hier loopt te verkondigen dat hij Ronald aan zijn voet voelde trekken, maar op het filmpje is daar niets van terug te zien. Als Ronald niet eerlijk zou zijn geweest dan betekent dus dat John dat dus ook niet was. Empathie is je inleven in de ander, maar het betekent niet dat je ander doet laten geloven wat je diegene wilt laten geloven. Jezus vertelde andere ook de waarheid en dat gaat verder dan empathie. Hij zei ga weg van mij werkers de ongerechtigheid ik ken gij niet. Hij zei wie zijn mijn moeder, broeder en zuster zij die de wil mijns Vader doen. Verder zij hij ook hij die niet voor mij is is tegen mij. Daar heeft empatie niets mee te maken.
  En mafchauffeur dat filmpje dat je stuurde van die man wiens rug is genezen wat wil je daar eigenlijk mee zeggen? Zolang wij er zelf niet zijn geweest kunnen en mogen wij er niet over oordelen. John is in Almere geweest, maar ik heb van mensen die daar ook waren begrepen dat hij zich juist heel vriendelijk en aardig opstelde. En nu gooit hij het onder het mom van empatie. Denk je dat toen Jezus met die zweep kwam in de tempel dat hij daar toen ook aan dacht?

 245. bramvandijk says :

  @Emuna

  Jullie willen de genezingen zien die jullie graag willen zien, zoals iemand die uit een rolstoel op staat. Maar een genezing is een genezing.
  Dit volk wacht niet anders dan op een teken van Jona in de Walvis!!

  Jezus gebruikte die woorden omdat hij geen zin had in tekenen doen. Eigenlijk raar om dat in combinatie met de gloriestoel aan te halen, aangezien de gloriestoelers aan de lopende band genezingen claimen. Dat die tekenen voor een ooggetuige als John niet overtuigend zijn maakt het nog vreemder, want wat is het nu:
  -doet god tekenen, maar zijn die voor omstanders niet overtuigend;
  -of doet god geen tekenen.

  Volgens mij zeggen jullie dat god wel degelijk geneest, maar dan is het toch op zijn minst merkwaardig dat hij zich blijkbaar beperkt tot lastig te verifiëren zaken. Is god alleen maar machtig genoeg om benen een centimeter te verlengen en niet bij machte om belangrijker zaken aan te pakken?

 246. Peter H says :

  @emuna
  Wil je even opzoeken wat jezus antwoordde, toen de discipelen vroegen hoe het kwam waarom de blinde man vanaf zijn geboorte ziek was? Nu sla je een beetje een flater met je voorbeeld.

  Ook lijk je nu te willen verkondigen dat John emphatischer is dan Jezus. As jezus bij Plat stond, dan had plat er volgens jou met een touw met knoppen van langs gehad. Nu denk ik, eerlijk gezegd ook, dat het ook zo is, dat John emphatischer is dan Jezus. Toen jezus 12 was, haalde hij al van die typische fratsen uit. Zo reageerde hij weinig emphatisch toen zijn ouders hem na een zoektocht in de tempel vonden. Als je zelf kinderen hebt, weet je dat de angst door je lijf giert als je een kind uit het oog verliest.

 247. Emuna says :

  Het enige wat ik kan hopen is dat John en de andere van deze site met een objectief verslag zullen komen van wat er o.a. in Almere is gebeurt en van de conversatie tussen John en Ronald en niet met een subjectief verslag. Wat drijft men toch om de werken van bijvoorbeeld de ‘gloriestoel’ aan de kaak te stellen. Het lijkt wel een parodie van iets wat subtiel bedoeld is. Het gaat helemaal niet om beenlengtes verlengen maar om Jezus en het Koninkrijk van God. Zien jullie dat niet in? Welk teken verwachten jullie eigenlijk, zoals ik al eerder schreef het teken van Jona? Deze is al geweest;-) Het gaat er niet om wat jullie graag willen zien, maar wat God graag door jullie heen zou willen doen. John is pas tevreden als hij een brandwond heeft zien verdwijnen of een nieuw been heeft aan zien groeien. Creative miracles zijn dat. Maar die man met hoofdpijn of griep die genezen wordt dat is toch ook een wonder. Waar het om gaat is het geloof van diegene die voor de ander bidt en het geloof wat hij heeft in Jezus Christus toen hij zieken genas en onze zonden droeg. Jullie geloven toch allemaal dat Jezus onze zonden heeft weggedragen aan het kruis. Maar dan zul je ook moeten geloven dat hij onze ziekte heeft weggedragen. Zoals in Jesaya 53 staat.

  4 Maar hij was het die onze ziekten droeg,
  die ons lijden op zich nam.
  Wij echter zagen hem als een verstoteling,
  door God geslagen en vernederd.
  5 Om onze zonden werd hij doorboord,
  om onze wandaden gebroken.
  Voor ons welzijn werd hij getuchtigd,
  zijn striemen brachten ons genezing.

  Hij die onze zonden heeft weggedragen heeft ook onze ziekten op ons genomen het is al volbracht, we moeten er nu in gaan wandelen. We moeten niet boos zijn op de gloriestoel maar op ons zelf dat we deze waarheid niet gebruiken in ons leven. Maar het is net wat Paul zei. He who wants to be ignorant let him be ignorant.

 248. Emuna says :

  Peter H. het is simpel ik hoef dat niet op te zoeken want ik ken de Bijbel. De werken Gods moesten in hem nog geopenbaard worden. M.a.w. Gods heerlijkheid moest zich in die blinde man manifesteren. OVer welke flater heb jij het eigenlijk? Nu heb ik voor jou een vraag waarvoor denk jij dat die discipelen die vraag aan Jezus stelde, omdat het een domme vraag was of zo? Lees goed taalkundig Nederlands en je zal het begrijpen. En nog iets anders John heeft maar met een enkele groep bidders meegekeken. Er zijn heel veel wonderen gebeurd die dag waar hij geen weet van heeft. Het klopt dat er een groep is die zich gespecialiseerd heeft op het beenverlengen. Maar die dag heb ik begrepen dat ze met zijn tienen daar waren. Denk jij nu echt dat hij ze alle tien in de gaten kon houden? Ik ken iemand die daar die bewuste dag was en die zij mij dat hij niet tot het einde is gebleven. Juist toen hij wegging gebeurde die wonderen o.a. met die moslims. Dat filmpje van die wonder wat een van jullie hier boven heeft geplaatst. Ik heb van eerste hand gehoord dat hij toen nog niet eens aanwezig was toen dit gebeurde. Nu jullie weer.

 249. Peter H says :

  @emuna
  Ik heb het over de flater dat je met het verhaal van blinde man een voorbeeld wil geven dat de zonde van zieke, genezing teniet doet. Ik weet niet waar jij je oogkleppen hebt gekocht, maar ze werken behoorlijk goed. Erg genoeg, was het geen domme vraag van de discipelen. Het is namelijk behoorlijk immoreel om gestraft te worden voor de zonde van je ouders. Ook is het immoreel om voordat je nog ook maar 1 zonde hebt kunnen doen, al blind bent ter wereld komt. Met dat ethisch dilemma komen de discipelen bij hun leraar Jezus aan. In die zin hadden de discipelen meer moreel besef dan jij te lijkt te hebben gezien je veroordeling van mensen als het gaat om zonde en ziek zijn.
  Jij vindt het antwoord van Jezus blijkbaar ook een prachtig antwoord. Ik vindt het een staaltje ‘doel heiligt de middelen’. Zijn er niet wat creatiever en minder mensonterende manieren te verzinnen om Gods grootheid aan te tonen?

 250. Wilfred says :

  @Afolus:

  Ronald Plat meldt daar dat 2 jongens die klein van stuk waren wilden groeien…en dat lukte ook (aldus Plat).

  Ja, dat zongen we als kinderen vroeger al:
  “Read your bible, pray everyday, if you want to grow!”

  Een andere versie vind je hier:
  http://childrensbiblesongs.us/2011/09/read-your-bible-pray-every-day/

  Wel treurig trouwens, dat sommigen hun al te letterlijke kinderlijke geloof nooit ontstegen zijn! 😉

 251. Wilfred says :

  @Emuna:

  Lees goed taalkundig Nederlands en je zal het begrijpen.

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb daar in jouw reacties regelmatig erg veel moeite mee… maar dat ligt dan vast aan mijn lezen en niet aan jouw schrijven. 😦

  Zolang wij er zelf niet zijn geweest kunnen en mogen wij er niet over oordelen.

  Maar dat doe jij toch ook aan de hand van het fimpje van John?

 252. bramvandijk says :

  @Emuna

  En nog iets anders John heeft maar met een enkele groep bidders meegekeken. Er zijn heel veel wonderen gebeurd die dag waar hij geen weet van heeft.

  Een Ouweneeltje, en wel een WJ Ouweneeltje. Tja, die blinden zijn dan misschien niet genezen, maar ik vind het zo jammer dat daar dan weer alle aandacht naar uitgaat en niet naar die 200 andere mensen die wel genezen zijn.

 253. rob says :

  @Plat / Emanu

  John, John,
  Staat er in de Bijbel niet dat we elkaar moeten liefhebben en elkaar niet mogen veroordelen?
  Weet je dan niet dat het je nog eens heel duur kan komen te staan wanneer je het werk van de Heilige Geest in diskrediet brengt?
  Mooi is dat he? Bedreigen met de dood kan absoluut niet meer, maar dreigen met de eeuwige dood is geen enkel probleem:)

  Wat een leuk voorbeeld 🙂
  Je refereert hier aan het geval Ananias en Safira.
  Dat stel loog over een stuk land.
  Petrus sprak hen aan maar ze bleven de leugen vol houden, tegen beter weten in.
  Ik heb die tekst altijd zo opgevat als liegen tegen God.
  Voor Ananias en Saffira was Petrus hun leider, een man Gods.
  Derhalve logen ze dus tegen God.

  Wat jij doet, Plat, is liegen tegen John, uit naam van God.
  John ontmaskert jou als leugenaar (net als Petrus deed bij Ananias en Saffira), en daarna lieg jij opnieuw, namens God. (door te zeggen dat John liegt)

  Jij brengt zelf Gods werk in diskrediet en liegt als jouw leugen namens God bloot gelegd wordt.
  En nu?
  De eeuwige dood voor jou?
  Op grond van deze vergelijking zou ik liever in Johns rechtgetrokken schoenen staan, als in die van jou 😉

 254. John says :

  @Emuna

  Ik ken iemand die daar die bewuste dag was en die zij mij dat hij niet tot het einde is gebleven. Juist toen hij wegging gebeurde die wonderen o.a. met die moslims.

  Ach, dat zul je net zien. Ga ik weg, gebeuren juist dán ineens alle échte wonderen!

 255. shinshinnun says :

  Een team gespecialiseerd in beenverlenging…
  Podotherapeuten, beware!

  Ik val van mijn (nog?)nietzogloriestoel van verbazing…

 256. goedgelovig says :

  @Emuna: Laten we aannemen dat je verklaring over het eten en het spontane bezoek klopt, dan blijven nog drie prangende vragen open staan:

  1. Het ziekenhuis verklaart dat de IC (itt andere afdelingen) niet open is en bezoekers zich altijd moeten melden. Hoe kunnen de gloriestoelers dan op de IC zijn geweest?

  2. Als jullie zo zeker weten dat benen zijn verlengd en andere kwalen genezen, waarom dan niet de patiënten medisch laten controleren en zowel hun getuigenis naderhand als de bevestiging van de arts publiceren? Er is vooralsnog geen enkel bewijs geleverd, alleen: ‘Geloof ons nou maar, want Jezus doet dat gewoon.’

  3. De vraag waarom God blijkbaar een uitgesproken voorkeur heeft voor vage klachten itt serieuze ziektes en handicaps is wel relevant. Jezus voerde zelf namelijk geen beenverlengingen uit en nergens in het Evangelie wordt melding gemaakt van het verdwijnen van rugpijn of hoofdpijn. Wel van blinden, kreupelen, melaatsen en andere voor de omstanders direct controleerbare aandoeningen. Als je meent Jezus na te volgen door mensen te genezen, waarom richt je je dan op surrogaat? Ga dan voor het echte werk.

 257. Emuna says :

  John is pas een keer meegeweest op basis daar van kan je nog geen goed verslag maken. Ik weet dat hij 2x zou komen kijken voordat hij tot een afdoende oordeel zou komen. Zoals ik het nu zie gaat hij al na 1 bezoekje een verslag maken. Dat betekent dat hier de belofte niet zijn nagekomen. Hoe kun nu op basis van 1 bezoekje al tot bepaalde conclusies komen. Ik wil John uitdagen om gewoon eerst een hele maand mee te lopen alvorens hij tot een goed oordeel kan komen. God kan kanker in 1 dag genezen en Hij wil ons als mensen daar voor gebruiken. Die filmpjes die op FB staan, geef mij 1 reden waarvoor al die filmpjes van die mensen gelogen zouden moeten zijn. Waarvoor zouden die mensen vrijwillig meewerken aan iets wat een farce is? En wat Rob betreft dat je deze constatering maakt is voor mij gewoon een raadsel. Volgens mij heb je in de verkeerde glazebol gekeken.;-) Dit is een doordenkertje speciaal voor jou.
  Ik daag een ieder van jullie hier uit dat de God van Avraham, Jitschak en Ja’akov de God van Isra’el niet immer dezelfde is. Jullie weten wat de God van Elia deed met die Ba’al afgoden. Waar komt al die ongeloof toch vandaan? Welke teken wil men eigenlijk hier? Het teken van Jona in de walvis. Of geloven jullie ook niet dat Jona echt in de Walvis heeft gezeten. Ik geloof het letterlijk en niet figuurlijk. Als God Jona in de walvis kan zetten en Lazerus tevoorschijn kan laten komen door Jezus, waarvoor zou hij dan geen wonderen kunnen doen door het glorieteam?

 258. Emuna says :

  Hij is immer dezelfde wat de wereld daar ook van mag vinden

 259. bramvandijk says :

  @rob
  Wat een fantastische strip die zo grappig is dat je er bijna weer verdrietig van kan worden…

  @Emuna

  John is pas een keer meegeweest op basis daar van kan je nog geen goed verslag maken. Ik weet dat hij 2x zou komen kijken voordat hij tot een afdoende oordeel zou komen. Zoals ik het nu zie gaat hij al na 1 bezoekje een verslag maken.

  Correctie, dit was wel degelijk de tweede keer dat John langs was geweest.

  Een hele maand meelopen lijkt mij wat overdreven. Om een tweede keer te gaan is al het lopen van de extra mijl (wie ore heeft die hore). Uiteindelijk blijft het subjectief hoe veel iemand zou moeten zien. Waarom is een maand eigenlijk voldoende, waarom niet een jaar? En waarom niet voor de rest van zijn leven en kan hij voor zijn 80e in ieder geval nog geen afgewogen oordeel geven?

  Je hoeft het niet met John eens te zijn, maar je kan hem moeilijk verwijten dat hij er geen energie in heeft gestoken.

  God kan kanker in 1 dag genezen en Hij wil ons als mensen daar voor gebruiken.

  Misschien kan god het, maar helaas doet hij het niet. Je oerlevingskansen zijn een stuk beter als je naar een reguliere arts gaat dan dat je in de gloriestoel gaat zitten of voor mijn part bij Jomanda langs gaat…

  Of geloven jullie ook niet dat Jona echt in de Walvis heeft gezeten. Ik geloof het letterlijk en niet figuurlijk.

  Iemand die drie dagen doorbrengt in een maag met een pH van 2 a 3… Nee, ik geloof dat je Jona moet zien in de lijn met Judith en Tobit. Niet als waargebeurde geschiedenis, maar als leerzame (leerzaam bedoelde) verhalen.

 260. Emuna says :

  @goedgelovig
  1) Men heeft zich netjes gemeld bij de desbetreffende afdeling voordat we met de zieken gingen bidden. Er zijn zoveel mensen die zich daar melden en het is zo’n grote ziekenhuis die mensen weten echt niet meer dat wij er waren geweest. De patienten echter wel met wie wij samen hebben gebeden.

  2) Daar wordt aan gewerkt alleen kennen we veel van de desbetreffende mensen niet. Maar mocht dit gebeuren eisen wij een volledige rectificatie op elk onderdeel op jullie site. En correcties waar nodig is.

  3) Deze wonderen gebeuren al alleen is goednieuws geen nieuws. Jezus zegt dat wij veel groter wonderen zullen doen dan Hem. Dit houdt in dat er ziekten genezen worden waarover bij hem niet gesproken werd dat Hij die genas. Wie zijn jullie om te bepalen dat iemand die kreupel is een erge ziekte heeft dan iemand met een hernia. Ziekte is ziekte. En iemand die geneest van scoliose is ook een groot wonder. Wij mogen aan het ene wonder niet meer waarde hechten dan het andere. Kanker of aids kun je niet zien van de buitenkant. Toch is het een groot wonder dat iemand daar van geneest. Waar komt het toch vandaan dat jullie eerst willen zien en dan pas geloven. Jezus zei jullie geloven omdat jullie het hebben gezien. (zie ongelovige Thomas) Toen Yeshua zei jij gelooft omdat je mij hebt gezien. Maar zalig zijn diegene die geloven zonder dat ze hebben gezien. Ik benieuwd wie van jullie deze beeldspraak kan pakken. Want Yeshua (Jezus) zei zelf aan jullie is het gegeven om de sleutels van de geheimenissen van het koninkrijk der hemelen te hebben aan hun is het niet gegeven. Wat voor teken zoeken jullie eigenlijk voordat jullie tevreden zijn. Jezus zei dit volk zal geenszins voorbij gaan eer alles is geschiedt, ik profeteer dat jullie beschaamd uit zullen komen en dat jullie overweldigd zullen zijn door de werkende kracht van God en op je woorden terug zullen komen.

 261. Emuna says :

  @bramvandijk
  De discipelen liepen drie jaar met Jezus en pas later werd hun verstand geopend en begrepen zij de Schriften. Als zei het na 3 jaar nog niet pakte, wat wil John dan gaan doen na 2 keer. Tenslotte is het zo dat hij 1 x in Amersfoort is geweest maar die tel ik niet mee. Hij is maar 1 keer met Plat meegeweest. Laat hem dan nog een keer naar de Bijlmer komen maar dan voor het echie vanaf het begin tot het einde. I’m talking with Kingdom confidence and not with fleshly arrogance.

 262. engel says :

  @Emuna,

  Waarom tel de de gloriestoel in Amersfoort niet mee? Hebben die minder geloof dan meneer Plat? Is er een soort hierarchie tussen de verschillende gloriestoelen?

 263. mafchauffeur says :

  @Emuna:

  En mafchauffeur dat filmpje dat je stuurde van die man wiens rug is genezen wat wil je daar eigenlijk mee zeggen? Zolang wij er zelf niet zijn geweest kunnen en mogen wij er niet over oordelen.

  Wat mij regelmatig opvalt zijn de claims/beweringen die het gebeuren extra lijken “op te kloppen”. Er wordt (in de titel van het filmpje) gesteld dat deze man een verschrikkelijke pijn in zijn rug had. En dat “This man was amazed and so suprised that the Lord healed him.”. Ik vind dat niet uit het filmpje blijken. Niet de “verschrikkelijke pijn” en niet het “so surprised”. Ik zie vooral monoloog van Navayo.

  Die overigens in het begin meldt dat hij namens de regering, waarvoor hij werkzaam is, mensen wil genezen (“ziekte omlaag brengen”). Geniaal. 🙂

  Een soortgelijke stellige claim (van twee personen, nl. dhr. Plat en iemand anders in het team) betreft het filmpje van het wonder van het hoofdpijnmeisje.

  Waar je bij het filmpje hiervoor nog kunt zeggen dat er ná het filmpje nog is doorgepraat met de man waarvoor is gebeden, is de stellige conclusie al getrokken direct na het gebed.

  Ik vind het een beetje flauw dat je stelt dat je niet mag oordelen op basis van een filmpje. Ten eerste omdat de reden dat deze filmpjes op internet worden geplaatst juist ligt in het openlijk laten zien hoe krachtig de Heer werkt (dus een positief oordeel mag wel), ten tweede omdat jij zelf John kritisch bevraagt (terecht!) waarom hij in zijn feedback op GG iets anders zegt dan dat jij in het filmpje meent te horen. Dus jezelf een oordeel vormen op basis van het filmpje mag dan blijkbaar toch.

  Een andere punt was de bewering dat het gebed voor de zuster in het Flevoziekenhuis (met de demonische manifestatie achter de gordijnen van het bed ernaast) met de genezing en ontslag (uit het ziekenhuis) tot gevolg plaatshad op de Intensive Care. Zo’n bewering geeft, als deze waar is, extra lading aan de genezing. Je ligt tenslotte niet op de IC voor een gebroken pols. Maar op het moment dat een dergelijke bewering niet waar blijkt te zijn roept dat wel vragen op over het waarheidsgehalte van de rest van het verhaal.

  Het Flevoziekenhuis schrijft zelf:

  Op de Intensive Care afdeling, oftewel de ICU, worden patiënten opgenomen waarbij de lichaamsfuncties na grote operaties bewaakt moet worden, of die zo ernstig ziek zijn dat lichaamsfuncties tijdelijk moeten worden overgenomen of ondersteund. Denk hierbij aan de ademhaling, de bloeddruk, al dan niet in combinatie met de nierfunctie. Verder staat de afdeling garant voor opvang van patiënten na ernstige ongelukken. Het verblijf op de Intensive Care is een indrukwekkende zaak, voor zowel de patiënt als de familie en naasten.

  Als je in het openbaar roept dat je op de Intensive Care gebeden hebt en dat er twee mensen zijn genezen, dan is dat groot nieuws. Wat is dan het probleem dat iemand uit de media bij het ziekenhuis navraagt of dat klopt?

  Het is alleen maar een probleem als je in werkelijkheid op een andere (openlijk toegankelijke) afdeling bent geweest, en het verhaal daardoor nóg spectaculairder hebt gemaakt dan het al is.

  Als Jona had verzonnen dat hij door een reuzengarnaal was opgeslokt en op het strand uitgespuugd en iemand had dat geverifieerd, had dat zijn geloofwaardigheid toch ook geen goed gedaan? “O sorry, ik zei garnaal maar ik bedoelde een grote vis”. Een grote vis klinkt een stuk realistischer. Nu wordt Jona’s verhaal alleen betwijfeld door ongelovigen en door wetenschappelijke types die over PH-waarden lopen te miepen. 😉

 264. Wilfred says :

  @Emuna:

  Ik daag een ieder van jullie hier uit dat de God van Avraham, Jitschak en Ja’akov de God van Isra’el niet immer dezelfde is. Jullie weten wat de God van Elia deed met die Ba’al afgoden. Waar komt al die ongeloof toch vandaan?

  Ah, dat verklaart meteen die meteorietinslag in Rusland!

  Er zijn zoveel mensen die zich daar melden en het is zo’n grote ziekenhuis die mensen weten echt niet meer dat wij er waren geweest.

  Wie zijn ‘wij’? Wat is precies jouw verbinding met de gloriestoel?

  Jezus zegt dat wij veel groter wonderen zullen doen dan Hem. Dit houdt in dat er ziekten genezen worden waarover bij hem niet gesproken werd dat Hij die genas. Wie zijn jullie om te bepalen dat iemand die kreupel is een erge ziekte heeft dan iemand met een hernia. Ziekte is ziekte.

  Met die redenering viel ik bijna van het lachen van mijn stoel! Wat een geweldige redenering om het theologisch gefundeerde argument tegen de non-verifieerbaarheid van wonderen te weerleggen!! Jezus deed dodenopstandingen, maar wij genezen hoofdpijn. Wie ben jij om te zeggen dat hoofdpijn minder erg is dan de dood? Dus wij doen grotere wonderen dan Jezus. Logisch dat je die niet in de bijbel vindt, want ze zijn groter dan die van Jezus.

  Het dieptepunt is volgens mij nu toch wel zo’n beetje bereikt… 😦

 265. John says :

  @Emuna

  I’m talking with Kingdom confidence and not with fleshly arrogance.

  Ah, kijk aan, SteenkolenEngels. Dat moet haast wel Navayo Leeuwin zijn! Lastig volhouden he, om je reacties hier zo te schrijven dat het net lijkt alsof je er niet bij was in Almere, en dat je alles ‘uit eerste hand’ hebt gehoord van een mysterieus iemand. Terwijl je er gewoon bij was daar. En daar deed je ook al alsof je me niet kende. Beetje sneu.

  Tenslotte is het zo dat hij 1 x in Amersfoort is geweest maar die tel ik niet mee. Hij is maar 1 keer met Plat meegeweest.

  Ik zal het aan Wim Kok en die lieve mensen van zijn team doorgeven dat zijn clubje als minderwaardig wordt gezien omdat Ronald Plat er niet bij is! Zullen ze blij mee zijn.

 266. goedgelovig says :

  @Emuna: Je neemt de vragen weinig serieus, jammer.

  1. We stellen vast dat de gloriestoelers in ieder geval NIET op de IC zijn geweest, want het Flevoziekenhuis heeft dit zelf uitgesloten. We kunnen dan automatisch ook vaststellen dat de gloriestoelers op dit punt hebben gelogen. De vraag is: waarom?

  2. Wie claimt moet bewijzen. Rectificatie van GG eisen heeft geen zin aangezien wij slechts jullie eigen claims hebben gecontroleerd en tot de conclusie zijn gekomen dat er vooralsnog geen enkel bewijs van een gloriestoelgenezing is geleverd. Mochten jullie dat bewijs wel kunnen leveren, dan publiceren we dat gewoon.

  3. Aha, je gaat in de overtreffende trap. Je gaat nog grotere wonderen doen dan Jezus. Toe maar. Begrijpen we je goed dat Jezus met ‘grotere wonderen’ onder meer beenverlengingen en rugpijn bedoelde? Ook je verdere redenering is nogal krom. Geen enkel weldenkend mens zal op de vraag: ‘Wat is erger: een griepje of kanker?’ antwoorden: ‘Wat maakt het uit? Ziekte is ziekte.’

 267. bramvandijk says :

  @mafchauffeur

  Nu wordt Jona’s verhaal alleen betwijfeld door ongelovigen en door wetenschappelijke types die over PH-waarden lopen te miepen. 😉

  😀 Iemand moet het doen, en in dit geval ben ik het…

  @Emuna

  Als zei het na 3 jaar nog niet pakte, wat wil John dan gaan doen na 2 keer.

  Zo’n argument is een tweesnijdend zwaard. Waarom ga je dan eigenlijk nog de straat op? Denk je echt dat mensen die 5 minuten een praatje maken en benen even lang gebeden krijgen het dan wel zullen pakken? Bijkbaar kun je wel in 5 minuten een positief oordeel vellen, maar moet je jarenlang mee op pad voordat je een negatief oordeel mag vellen…

 268. John says :

  @mafchauffeur

  De gast uit dit filmpje kwam op verzoek van Ronald naar me toe om zijn verhaal te vertellen. Dit zou die man zijn van wie ik zo ‘versteld’ had gestaan van zijn genezing. Voor zover ik weet was hij al gelovig. Hij liet een handgeschreven geplastificeerd kaartje zien met een bijbeltekst erop die hij altijd bij zich had.

  Ik heb met een aantal ‘genezenen’ gepraat na afloop van hun ‘genezing’, zowel in Amersfoort als in Almere (in totaal een stuk of 10 mensen) . 7 of 8 daarvan waren al gelovig voor zij op de Gloriestoel gingen zitten. Van hen geloofden 5 al in gebedsgenezing. 2 mensen van die 10 gaven aan niks met geloof te hebben en gingen op de Gloriestoel zitten gewoon omdat ze benieuwd waren. Nietszeggende cijfers verder, maar het was meer voor mijn eigen beeldvorming. Deze cijfers staan dus ook niet in mijn verslag.

 269. Johan says :

  Euh… dus genezen werkt alleen in het Engels?

  De preek in tale kanaäns komt niet helemaal aan zo te zien. Heel ongemakkelijk als iemand zo tegen je aan staat te preken.

 270. Johan says :

  En ook nog uit de hoogte omdat die knul op springschoenen staat. Gods kangoeroe.

 271. Rien says :

  @Emuna

  Jullie geloven toch allemaal dat Jezus onze zonden heeft weggedragen aan het kruis. Maar dan zul je ook moeten geloven dat hij onze ziekte heeft weggedragen. Zoals in Jesaya 53 staat.

  4 Maar hij was het die onze ziekten droeg,
  die ons lijden op zich nam.
  Wij echter zagen hem als een verstoteling,
  door God geslagen en vernederd.
  5 Om onze zonden werd hij doorboord,
  om onze wandaden gebroken.
  Voor ons welzijn werd hij getuchtigd,
  zijn striemen brachten ons genezing.

  Typisch geval van bijbelteksten isoleren en ze vervolgens in je eigen straatje toepassen.
  Als je het bijbelboek Jesaja serieus bestudeert zul je tot de conclusie moeten komen dat Jesaja de hele tijd beeldspraak gebruikt als hij het over de zonden van het volk heeft. Hij benoemt zonden namelijk als ziekten.
  Het lijkt me sterk dat hij dan in H53 ineens letterlijk over ziekte spreekt.
  Ook van zonden kun je in Jesaja’s (Gods) ogen namelijk ‘genezen’ worden en uit de context blijkt dat hij dat ook zo bedoelt.
  Lees ook maar eens wat de apostel Petrus daarover zegt:

  “Die Zelf onze zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout; opdat wij, aan de zonden afgestorven zijnde, voor de gerechtigheid leven zouden; door Wiens striemen gij genezen zijt”

  (1 Petrus 2:24).

  Hij past hier Jesaja 53:5 toe op het gered zijn van de zonde. De genezing waarvan zoals beschreven in Jesaja 53 is geestelijke genezing van de ziel van de zonde. Dat hele vers 5 gaat over de zonden: om onze overtredingen werd hij doorboord, om onze ongerechtigheden verbrijzeld, de straf die ons de vrede aanbrengt, was op hem…
  en dan zouden die laatste woorden ineens lichamelijke genezing betreffen??
  Nogmaals: dat is een tekst uit zijn verband rukken en voor je eigen doeleinden gebruiken!

 272. engel says :

  Nog wat leuke genezings-anekdotes vlak voor het slapen gaan:

  “I know that I am healed because he said that I am healed and it makes no difference what the symptoms may be in my body.”

  bron: http://www.letusreason.org/Wf25.htm

 273. John says :

  Ik weet namelijk uit eerste hand dat het ziekenhuis bezoek verhaal wel degelijk klolpt. Want en van mijn beste maten was die dag namelijk ook daar.

  Dus Emuna was niet mee naar het ziekenhuis. Eén van zijn maten was dat.

  Men heeft zich netjes gemeld bij de desbetreffende afdeling voordat we met de zieken gingen bidden. Er zijn zoveel mensen die zich daar melden en het is zo’n grote ziekenhuis die mensen weten echt niet meer dat wij er waren geweest. De patienten echter wel met wie wij samen hebben gebeden.

  Dus Emuna was wél mee naar het ziekenhuis. Was liegen volgens de bijbel ook niet verboden?

  ik wil alleen de waarheid aan het licht brengen daar ga ik voor.

  Dus…

 274. bramvandijk says :

  @John
  😀 Waarom doet Emuna het eigenlijk zichzelf aan? Waarom niet gewoon zeggen dat je er zelf bij was? Of zou het Ronald zelf zijn, verklaart wel waarom die keer in Amersfoort niet mee zou tellen.

 275. Emuna says :

  Ik trek mij terug uit deze discussie jullie keren de boel om. Jullie zijn bevoordeeld en tendentieus naar jullie vriend John, maar zo help je hem en jezelf niet. Ik heb duidelijk aan de kaak kunnen stellen in nette bewoordingen dat hij niet de waarheid sprak hier of op het filmpje in Almere. Als hij daar niet eerlijk was dan loog hij daar. Als hij daar wel oprecht is dan is hij hier niet oprecht. Wat het liegen betreft keren jullie de boel om. Ik kan elke aantijging simpel weerleggen stuk voor stuk, punt voor punt. Maar doe het niet omdat het een waste of time is. Op deze site loopt hij te verkondigen dat Ronald aan zijn schoen of been zat te trekken. Op het filmpje zie je duidelijk iets anders. Hij voelde iets gebeuren in zijn rechterbeen. Dat noem ik pas liegen. Ik vind dat we wel objectief moeten blijven en hier niet licht over heen kunnen stappen, ik probeerde het netjes te houden maar nu wil ik gewoon er geen gras meer over laten groeien. Je kan het wel onder het mom gooien dat het empathie is maar daar lusten de honden geen brood van. Dat verslag zal dus zeker ook een ‘emphatisch’ verslag worden om in zijn woorden te spreken. Ik vind het geen stijl. Eigenlijk houdt John inplaats van emphatisch te zijn de boel in dit geval (Ronald) en de anderen voor de gek. Je kan het wel onder het mom van emphatisch gooien. Maar ik weet wel beter. Mij hou je niet voor de gek. De mensen op deze site misschien wel. Maar volgens mij heeft iedereen hier een studie van een bepaald niveau gedaan om te begrijpen dat 1 +1 twee is. Hoe ik zie is dat dit een typisch voorbeeld is van iets waar bekering voor nodig is.
  Ik weet dat John Jop van der Bijl op deze site ook voor vies en vuil heeft uit lopen maken. Toen zijn deze dingen toen zelfs van jullie site weggehaald omdat het over de grens was. Ik weet meer dan jullie denken. Dus men weet dus heel goed wat wel goed kan en wat niet.
  Denk na en tel tot 10 en begin te snappen dat hier iets niet klopt.
  Nu kun je nog aan het oordeel ontsnappen. Straks als het eeuwig oordeel komt niet meer. En ook daar is bekering voor nodig. Ik bid dat God jullie ogen zal openen en jullie hierin genadig zal zijn.

  Adious!! and nothing but love!!

 276. rob says :

  Wat een ongelooflijke glorie toch allemaal op zo’n stoel 🙂
  Misschien leuk om Plat en zijn gloriestoel uit te nodigen op 24 maart bij de Dwaze Schare.
  Dan kunnen al die ongelovige Thomassen eindelijk overtuigd worden.
  Die zweetdoek v Pittig en dat gehuppel van Johan hebben natuurlijk totaal geen zoden aan de dijk gezet 😦

 277. shinshinnun says :

  Gloriestoel? 24 maart? Dan kom ik ook – van alleen de Dwaze Schare zijn geen wonderen te verwachten dan huppelen heb ik begrepen 😉

 278. mafchauffeur says :

  @shinshinnun: een jaar geleden hadden we de wonderbaarlijke verschijning van Aafke. 🙂

 279. shinshinnun says :

  @mafchauffeur, en het jaar daarvoor wonderbare spijziging tegen betaling? Zo lust ik er nog wel een paar 😉

 280. John says :

  @shinshinnun

  Nee, het jaar daarvoor hadden we de wonderbaarlijke verdwijning van iemand die niet betaald had 😉

 281. rob says :

  @Mafchauffeur
  Een wonderbaarlijke transformatie v Aafke, bedoel je 🙂

  @John

  Nee, het jaar daarvoor hadden we de wonderbaarlijke verdwijning van iemand die niet betaald had

  Zo’n groot geloof zie je maar zelden, het vertrouwen dat je rekening verdwijnt als hoofdpijn op een gloriestoel 🙂
  Alleen kleingelovigen betalen een rekening.

 282. shinshinnun says :

  @John
  Bedoel je dat metaforisch, mythisch of historisch? 😉

 283. mafchauffeur says :

  @shinshinnun: het jaar ervoor was ik nog in zalige onwetendheid over het bestaan van GG.

  Maar een jaar geleden was er behalve de wonderbaarlijke verschijning van Aafke die vooral Pittig nog heel lang zal heugen nog veel meer zalving.

  De wonderbaarlijke creditcardmanifestatie in de pizzeria, om maar wat te noemen. En de impartatie van de Demiurg.

  Een half jaar geleden de lieftallige verschijning van de Aanhang. Het getuigenverslag van een dodenopwekking. Het huppelen. En de start van een nieuwe traditie: het Doorbrekersaperitief.

  Al was het maar vanwege de uitrijkaart voor de Flintgarage voor slechts 1 euro. 🙂

 284. afolus says :

  Geliefde dwaze vrienden uit Gristus,
  In de komende weken zal ik iets minder actief zijn op dit glorieuze weblog in verband met verblijf in het paradijs, de wildernis van Kenia.
  Ik zie uit jullie allen te ontmoeten tijdens de heilige meet-up in maart en verwacht grote wonderen…!

  Sjabba 😀

 285. joost says :

  Emuna

  En het klopt als iemand genezen is kan hij zijn genezing weer verliezen als hij of zij weer dezelfde dingen doet die hem ziek maakte.

  Das waar, zo heb ik heel lang erg veel last gehad van enorme krampen wanneer ik zittend op een spijkerbed met mijn linker grote teen achter mijn rechteroor probeerde te krabben. Den dokter raadde mij toe af pm op die manier te krabben en inderdaad, de kramp bleef uit.
  Alleen blijf ik die jeuk achter mijn oor wel houden. 😦
  joost

 286. mafchauffeur says :

  @afolus: da’s een mooie stunt om het Conclaaf ver van Vaticaan en journaille stiekem in het mooie Kenia te laten plaatsvinden! We zullen het stilhouden.

  Heel veel plezier, groeten aan Mama Heidi en doe voorzichtig bij het beklimmen van de Kilimanjaro.

  Maak je maar geen zorgen dat TRIN misbruik maakt van je afwezigheid door de jaarrekeningen 2011 en 2012 te publiceren. 😉

 287. mafchauffeur says :

  Het was weer een redelijk succesvol dagje Gloriestoel in Woerden vandaag.

  Vanochtend mochten we weer de straat op in woerden met jaap en janneke en alex sandra en danielle. van 11:00 tot 13:00 ong hebben we gestaan op 2 plekken. eerst bij de halfords en toen op het kerkplein. Het was minder druk als gedacht op de stoel maar mochten toch met verschillende mensen bidden. een paar benen zijn gelijk geworden en een hoge wreef in minder geworden. ook gebeden tegen schouder klachten. Het was top om met een eigen groep te staat in je omgeving. Wel pittig hoor was het maar we gaan door!!! Tot de volgende keer woerden 🙂 be will back

  http://www.facebook.com/peter.seeleman.3?ref=ts&fref=ts

  Met een mooie beschouwing van een ervaringsdeskundige over de hier en daar te vinden kritiek op al dat beenverlengen:

  Natuurlijk kan het zijn dat iemand het zó graag wil, maar dat benen niet gelijk werden. En dan aan schoenen trekt, want je wilt het natuurlijk heel graag. Ik heb wel meegemaakt, bij familie en een vriendin… dat God het op dat moment niet heeft gedaan. het blijft Zijn werk, Zijn wil geschiedt. Maar, prijs de Heer, ik heb het wel mee mogen maken en ben sinds dien van mijn chronische rugklachten af!! Hallelujah! Heel apart gevoel. Op het moment dat de bidder de Naam van Jezus noemde was het alsof er een telescoop uit getrokken werd en werden mijn benen gelijk. Heel apart. Gek gevoel. familie stond er met de neus boven op en mijn voeten lagen op de handen van degene die bad. Hij had ze niet eens vast. Omdat ik overtuiging nodig had, heb ik gewoon een week spierpijn in mijn kuit en bovenbeen gehad. Want eerlijk, 1,2 cm is natuurlijk maar een klein stukje, maar geweldig. Ik ben gecheckt door de Fysio en het is echt, echt gebeurd ))) Mooi Peter, als God jou leidt, blijven gaan, gebeurt het een keer niet… dan is het op dat moment een reden die alleen God weet en mag je toch zegenen . Ik vind het super dat jullie dit aandurven. Verdedigen hoeft niet, hoor. God is aan het werk en wie ervoor open staat, raakt Hij toch wel aan. Gods Zegen voor jullie

 288. bramvandijk says :

  @Afolus
  Ga je weer een weeshuis bouwen? Of ga je heenen en maak je de hele wereld tot discipelen van het satirisch evangelie dat voor de buitenwereld wijsheid is, maar voor de gelovige een dwaasheid?

 289. Wilfred says :

  @Afolus:

  In de komende weken zal ik iets minder actief zijn op dit glorieuze weblog in verband met verblijf in het paradijs, de wildernis van Kenia.

  Ja, ja! En wij maar geloven dat je een serieuze DS-bezoeker zou blijken te zijn! Maar ondertussen is hij gewoon een deelnemer aan het Africa-project van de EO die markten in kaart brengt, zowel wat gevechten tussen Giraffes als nachtelijke escapades van neushoorns aangaat!! En op de DS-meeting de aanvaringen tussen atheisten, theisten, deitsten, agnosten, en andere ‘-isten’ vastlegt. Wee jou Aafke, drie maal ontmaskering is scheepsrecht!!

 290. Wilfred says :

  @Mezelf: deitsten moet deisten zijn… 😦

 291. mafchauffeur says :

  Dietisten? 😉

 292. mafchauffeur says :

  Naast Bill Johnson (Bethel) is ook Todd White een inspiratiebron voor de Gloriestoel.

  Specialist in cold reading én in beenverlengingen. Nee, laat die schoenen maar aan. (4:18)

 293. John says :

  @mafchauffeur

  Wat typerend dat het meisje haar schoenen moet aanhouden! (04:17) 😉

 294. John says :

  Oh, je had dat er ook al bij gezet 😛

 295. mafchauffeur says :

  In de Bijbel moest men zich nogal eens van zijn schoeisel ontdoen bij een manifestatie van Gods kracht. Bij beenverlengingen mogen/moeten ze aanblijven.

  Na al die eeuwen heb je het vast helemaal gehad met zweetvoeten en schimmeltenen.

 296. mafchauffeur says :

  Misschien kan Todd White nog advies geven hoe om te gaan met tegenspartelende moslims?

  Ik geloof dat wij net als Elia geroepen zijn om de afgoden te ontmaskeren en mensen vrij te zetten uit hun slavernij. Ik heb zijn tactiek laatst ook toegepast op straat. Een moslim had rugpijn. Hij spartelde wat tegen toen we voor zijn benen gingen bidden. Ik zei hem: “ga jij bidden tot Allah voor genezing en ik ga bidden in de naam van Jezus. De God die jou geneest is dan de ware en enige God.” Hij wilde mijn uitdaging niet aannemen. Hoe zou dat nou komen……

  http://www.facebook.com/ronald.plat.3

  Aan welke minister zou een PVV-er de Kamervragen hierover moeten richten? Schippers (vanwege het weigeren van gratis genezing) of Asscher (vanwege de slechte inburgering)?

 297. mafchauffeur says :

  De effecten van de Gloriestoel acties hebben zelfs de aandacht van AT5 getrokken. De lammen lopen weer in Amsterdam!

 298. John says :

  Dit is trouwens ook een mooi debunk-filmpje van beenverlengingen. Alleen gaat het hier om beenlengtes die behoorlijk groter zijn. Maar dan nog, het is maximaal 10 cm? Waarom niet een meter? Waarom maakt God zijn been niet 1 of 2 meter langer? Waarom verlengt God het been slechts tot op et punt dat het nog binnen de fraude valt?

 299. Wilfred says :

  @Maf:

  Aan welke minister zou een PVV-er de Kamervragen hierover moeten richten? Schippers (vanwege het weigeren van gratis genezing) of Asscher (vanwege de slechte inburgering)?

  Aan Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs. Verzoek tot bijscholing voor de heer Plat op het gebied van falsificatie van claims.

 300. Gerald says :

  John, je bent druk bezig geweest op Youtube zag ik.
  Goed bezig, heb ze met plezier bekeken!

 301. John says :

  @Gerald

  Thnx! Ik ben er ook druk mee geweest ja 😉 Maar ik schenk er nog even niet veel aandacht aan. Ze komen straks in het artikel wel naar voren.

 302. Wilfred says :

  Geen wonder dat Plat op zijn Facebookpagina linkt naar WJ Ouweneel. Die schreef vandaag:

  T.L. Osborne op 89-jarige leeftijd overleden! Een icoon. Hoe zou de beoordeling vandaag zijn als hij opnieuw op het Malieveld vele zieken zou genezen, net als 55 jaar geleden? Ik was 14, maar weet nu nog de zure reacties, vooral over die zielige mensen die NIET genezen waren, in plaats van blijdschap over de velen die WEL genezen waren.

  Wat een zurige reactie… 😦

  Het is net alsof je een manager hoort spreken: we moeten niet kijken naar die 5% die we fout doen, maar naar de 95% die we goeddoen! Wat een wonderlijk godsbeeld heb je dan…

 303. mafchauffeur says :

  @Wilfred: dat klinkt als een copy/paste van de reactie op de genezingen in Myanmar. Zure reacties op het tiental dat (bij nader inzien) niet was genezen, in plaats van blijdschap op de honderden (helaas niet gecontroleerd door Smouter) mensen die wel waren genezen.

  En inderdaad, een respectvolle eerste reactie trouwens op het nieuws van het overlijden. 😉

 304. Ettje says :

  @Wilfred; Ik heb toen van heel dichtbij meegemaakt hoe iemand, verlamd door polio, als een wrak terugkwam van het Malieveld omdat hij nog even verlamd was als daarvoor! Voor mij was dat het sein om ver weg te blijven van al die charlatans! Het heeft jaren geduurd voor deze jongen hersteld was van de geestelijke opdonder die hij daar opliep!

 305. mafchauffeur says :

  Waarom krijgt de charlatan altijd de schuld als God besluit iemand niet te genezen?

 306. TommyLee says :

  @ettje, wat een triest verhaal en wat fout dat hij geen betere nazorg heeft gekregen. Toch wist dit voor mij het wonder van mijn vaders genezing niet uit! Nu ik mij zoveel jaar na dato opnieuw verdiep in de theologie van Osborn door het lezen van een in die tijd verschenen boekje, zie ik de zwakte van zijn betoog: Hij legt de “schuld” van het niet genezen bij de patiënt: Hij/zij had moeten blijven roepen dat hij/zij genezen was ondanks dat de verschijnselen het tegendeel bewezen. Daar kan ik nu zelf ook niet zoveel mee! Daar lok je dit soort triestigheid mee uit. Maar om het nou charlatans te noemen!!

 307. Ettje says :

  @mafchauffeur; Hoe weet jij dat het God was die besloot mijn vriend niet te genezen? Waarom mocht hij niet genezen?

 308. mafchauffeur says :

  Dagblad Trouw citeert vandaag mevrouw Osborn (Groningen, 1958): “Wanneer u ziek bent, is dat een bewijs dat u onvoldoende inzicht hebt in de Heilige Schrift”.

  Wie dat soort uitspraken durft te doen mag van mij zonder meer een charlatan worden genoemd.

  @Ettje: als je gelooft dat het God is die geneest (en niet de bidder) en die dus kan besluiten dat (al dan niet op verzoek) te doen, dan is het niet genezen na een daartoe ingediend gebedsverzoek kennelijk een Beslissing om dat (nog) niet te doen. Ik heb zelden meegemaakt dat een zieke concrete opgaaf van redenen ontving. Ik reken dan de al dan niet goedbedoelde verklaringen van andere mensen en profeten even niet mee.

 309. Ettje says :

  @mafchauffeur; dergelijke uitspraken deed Osborn zelf ook… Al die niet genezen zieken, en dat was het merendeel van degenen die daar waren, kregen dat te horen. Ik geloof niet in een God die de ene mens wel geneest op gebed en de andere niet!

 310. Ruitje says :

  Citaat van Plat
  “Ik geloof dat wij net als Elia geroepen zijn om de afgoden te ontmaskeren en mensen vrij te zetten uit hun slavernij. Ik heb zijn tactiek laatst ook toegepast op straat. Een moslim had rugpijn. Hij spartelde wat tegen toen we voor zijn benen gingen bidden. Ik zei hem: “ga jij bidden tot Allah voor genezing en ik ga bidden in de naam van Jezus. De God die jou geneest is dan de ware en enige God.” Hij wilde mijn uitdaging niet aannemen. Hoe zou dat nou komen……”
  (ik weet niet hoe je het in zo’n mooi blauw vlak krijgt).

  Van zo’n platte opmerking van Plat zakt je broek toch af? Alsof de grote God zich moet bewijzen door een been te verlengen? Alsof het een weddenschap is. ‘Die van mij is beter dan die van jou’… Het is het ijdel gebruiken van de naam van God en Jezus.

  Misschien moet Plat Mattheüs 7 nog eens lezen… ‘Hebben we niet in Uw naam wonderen gedaan, zieken genezen, demonen uitgedreven?’, en dan zegt Jezus ‘Ga weg van Mij jullie wetsverachters’.

 311. Ruitje says :

  En heel eng dat Plat het over een ‘tactiek’ heeft. Zo werken dat soort lieden: met tactieken, methoden (zoals benen vferlengen). Het zegt mij genoeg.

 312. mafchauffeur says :

  Kom op Ruitje, je moet gewoon een keertje meegaan met de Gloriestoel en dan zal je zien dat het echt is.

  O wacht, ik bedoel twee keer meegaan, op een enkele keer kun je je oordeel niet baseren (je mag sowieso niet oordelen maar dit even terzijde).

  O nee, twee keer, en dan ook eens bij verschillende mensen slaat natuurlijk nergens op. Een maand meelopen. Tenminste.

  😉 😦

 313. DsDre says :

  Het verhaal van Plat doet me denken aan het volgende

 314. Wilfred says :

  @Ettje:

  Ik geloof niet in een God die de ene mens wel geneest op gebed en de andere niet!

  Ik ook niet. 😦

  @Maf: Ja, dat lijkt idd wel veel op die reactie op die affaire in Myanmar. Wel een consistente gedragslijn!

  Wat betreft die uitspraak van mevr. Osborn: heel treurig! Jammer dat er mensen zullen zijn die zich daar nog schuldig door zullen voelen ook…

  @Ruitje: Je begint de te citeren tekst door tussen punthaken de tekst ‘blockquote’ (zonder aanhalingstekens) te typen, dan je citaat en dan weer punthaken met ‘slash'(je weet wel, dat teken ‘/’)’blockquote’ (achter elkaar). Geen spaties tussen je citaat en de punthaken laten. Als het goed is, moet het dan in een magisch blauw vakje komen… 😉

 315. Flipsonius says :

  Wilfred
  Blauw vakje? Bij mij is ie altijd grijzer dan grijs (niet vijftig tinten, maar toch). Vroeger trouwens roze. Hoe krijg je het blauw? Op gebed? Of heb ik niet het ware geloof? 😉

 316. Wilfred says :

  @Flip: Als jouw vakje niet blauw wordt, heb je vast te weinig inzicht in de HS! 🙂

 317. Wilfred says :

  @Flip: Maar even serieus: heb je al een tijdje niet meer gezien hier. Hoe gaat het met je? Ben je er op de 24e bij op de DS-bijeenkomst?

 318. Flipsonius says :

  @Wilfred
  Ik had het een beetje druk. Jaarrekening enzo, loopt altijd weer uit op onverwachte ‘uitdagingen’. 🙂 Dus even geen puf om actief aan discussies mee te doen. Maar lees wel altijd mee.
  Ja, ik ben zeker van plan om te komen de 24e! Een bijzondere dag..
  http://nl.wikipedia.org/wiki/24_maart

 319. Ettje says :

  @Wilfred; Of er nog mensen zijn die zich er nu nog schuldig over voelen weet ik niet. Maar zeker in die tijd stonden de niet genezenen volledig in de kou! De meeste kerken keurden het af wat Osborn deed, dus binnen de kerk was er nauwelijks opvang voor de diep teleurgestelden.
  Het heeft mij allergisch gemaakt voor elke zogenaamde gebedsgenezer!

 320. Wilfred says :

  @Ettje: Oh, maar ik doelde niet op dat event op het Malieveld, maar op de woorden van mevr. Osborn. Ik nam aan dat die nog recent zijn geuit (en heb het jaar wat Maf vermeldde niet goed tot me door laten dringen). Los van haar worden dergelijke uitspraken nog steeds regelmatig gebruikt. En leiden ze bij sommigen tot een schuldgevoel. Helaas…

  @Flip: Goed om te horen dat je komt de 24e! Een bijzondere dag… om maar te zwijgen over de 25e!! 🙂
  http://nl.wikipedia.org/wiki/25_maart

 321. mafchauffeur says :

  @Wilfred: die uitspraak van mevrouw Osborn is opgetekend in Groningen, september 1958 (volgens het Trouw-artikel, wat overigens een hoofdstuk is uit een dit najaar te verschijnen boek).

  Mevrouw Osborn is overleden in 1995.

  Volgens de website van de Osborn organisatie had zij een groot zakelijk inzicht (“her natural business acumen”) en behoort zij tot de “most outstanding and experienced women in Christian Church history”.
  http://www.osborn.org/site/sections/13

  Dat klinkt in ieder geval behoorlijk geëmancipeerd. Geen wonder dat de Nederlandse kerken er in 1958 (niet veel van moesten hebben. Tenslotte was nog maar minder dan drie jaar daarvoor de wettelijke handelingsonbekwaamheid van gehuwde vrouwen (met een minieme meerderheid in de Eerste Kamer) afgeschaft. 🙂

 322. mafchauffeur says :

  Dat op verzoek ook beide benen verlengd kunnen worden wisten we al.

  Dan is het eigenlijk niet meer dan logisch dat mensen die liever minder lang willen zijn een beenVERKORTING kunnen krijgen.

  Nijmegen had deze week de primeur.

  We hadden een prachtig plekkie voor de gloriestoel vanmiddag in Nijmegen. De boodschappers van de dikbuik (Zen) die daar stonden vertrokken binnen 5 minuten. De duisternis kan niet op tegen het licht… Vanmiddag vele mensen op de stoel gehad. Ruggen genezen, voeten, schouders, benen, hoofdpijn allemaal genezen. Een dame werd 2 centimeter langer gemaakt. Er was zelfs een dame die kleiner wilde worden. En 2 mensen in het Koninkrijk mogen brengen. Voor herhaling vatbaar daar in Nijmegen

  (bron: FB Ronald Plat, 20 feb 2013)

 323. Ruitje says :

  @mafchauffeur, een maand meelopen gaat helaas niet, wel meerollen… Kan ik gelijk kijken of ze mij weer kunnen laten lopen. Ik vrees dat ze dat niet met hun tactieken en trucjes voor elkaar gaan krijgen. Of ben ik nou weer te kleingelovig? 😉

 324. bramvandijk says :

  @Ruitje
  En die kleingelovigheid van jou is precies waarom het niet werkt. Jezus kon ten slotte ook geen tekenen doen in Nazareth 😦

 325. John says :

  @bramvandijk

  En zo heeft De Gloriestoeler uiteindelijjk altijd gelijk…

 326. TommyLee says :

  @ettje. Als je de film Holland wonder bestudeert zie je dat er aanvankelijk veel kerkelijke leiders op het podium zaten. Ik denk dat het afstand nemen zoals jij het beschrijft gaande weg meer werd. Het is waar dat binnen de bestaande kerken geen aansluiting werd gevonden. vandaar dat de nieuwe groepen als paddenstoelen uit de grond sprongen. Kleine vrije pinkstergroepjes met bevlogen doch zeer onervaren leiders. Veel van deze groepen was geen lang leven beschoren. ruzie over wie de baas was (vergelijkbaar met de opkomst en teloorgang van het Leefbaar gebeuren na de dood van Pim) deed hen de das om. toch zijn er ook blijverdjes: http://www.morgenstond.org/. Er zijn ook zendingsorganisaties die daar hun wortels in hebben. De zorg voor niet genezen mensen was er wel degelijk maar er bleef een heikel punt dat de praktijk en de theorie niet matchte. Er vielen helaas ook mensen tussen de wal en het schip daar door zoals je omschrijft.

 327. joost says :

  Het is pijnlijk om te moeten ervaren dat ook de politiek meer en meer gaat vertrouwen op de gloriestoel, mensen met lichamelijke en/of psychische klachten of mensen met handicaps of dementen, ze kunnen allemaal genezen op de stoel. Als ze maar willen. Willen ze niet dan blijven ze hun klachten houden maar dan moeten ze niet van de politiek verwachten dat die nog bijdraagt aan hun zorg. Niks hoor, gewoon eigen schuld dikke bult. 😦
  joost

 328. mafchauffeur says :

  @Ruitje: als jij belooft dat je niet gekwetst zal voelen als je niet geneest en (vooral) ook niet kwetst zult voelen voor de reacties en verklaringen van Plat c.s. na een dergelijke niet-genezing, dan zou je het kunnen overwegen, een maandje meerollen.

  Ik sluit namelijk niet uit dat je na de eerste of tweede dag meerollen tot je eigen verbijstering op Faceboek zal kunnen lezen dat je bent genezen. Compleet met filmpje op joetjoep.

  Daar moet je dan wel tegen kunnen. 😉

 329. mafchauffeur says :

  @Ruitje: tsja dat krijg je van dat ge-edit. Enfin, boodschap is niettemin duidelijk denk ik.

 330. bramvandijk says :

  @John

  😀 Jij hebt het door.

  @mafchauffeur

  Ik sluit namelijk niet uit dat je na de eerste of tweede dag meerollen tot je eigen verbijstering op Faceboek zal kunnen lezen dat je bent genezen. Compleet met filmpje op joetjoep.

  Klaagde Platje niet dat mensen in rolstoelen altijd snel wegrijden? Dan zal hij wel heel blij zijn met Ruitje 😉

 331. mafchauffeur says :

  @bramvandijk: nee, dat was Emuna (waar is die trouwens gebleven?)

  En verder lees je de FB berichten niet goed, men wil wel bidden voor die mensen in die scootmobiels alleen rijden ze keihard weg als ze woorden aangesproken. Ik weet dit omdat ik dit ook weet vanuit eerste hand. We mogen de feiten niet verdraaien.

  Dat ging niet over rolstoelen, dat ging over scootmobiels. Je mag de feiten niet verdraaien.

  Dat gezegd hebbende, ik weet niet of Ruitje gemotoriseerd is of niet. Maar Ruitje heeft ook nog niet gezegd of ze een maandje Gloriestoel en de inmiddels beroemde Plat-empathie zou trekken of niet. Ik kan mij heel goed voorstellen dat zij mij daar niet eens serieus antwoord op wenst te geven. 🙂

 332. ruub says :

  Todd White loopt niet weg voor een scootmobiel. Hij probeert het gewoon: beenverlenging bij iemand met stompjes.

  Op 3:24.

 333. ruub says :

  Maar ook voor genezing van liefdesverdriet of een profetie / carriereadvies draait Todd zijn hand niet om:

  Op 2:33

 334. John says :

  @mafchauffeur

  nee, dat was Emuna (waar is die trouwens gebleven?)

  Die is sinds zijn ontmaskering als Navayo niet meer gesignaleerd 😉

 335. Wilfred says :

  @John: Ja, dat verband vind ik ook wel opvallend. 😉

  @Maf: Van ophemeling zijn ze in de charismatische hoek nooit vies geweest, dus wat nu precies feit en fictie is over mevr. Osborn, zullen we misschien nooit weten. Het is net als met de evangelien! 🙂

  @Joost: Lijkt me een prima bezuigingsmaatregel. Waren er maar meer van die gloriestoelers, dan zouden alle verzorgingshuizen ipv maar 800 dicht kunnen. 😉

 336. Ettje says :

  @joost en @wilfred; Welnee, we krijgen over een paar jaar gewoon de pil van Drion inplaats van ouderen zorg! 😦

 337. Ruitje says :

  @bram, ik zal mijn elektrische rolstoel dan eerst maar voor de zekerheid laten opvoeren zodat ik flink hard kan wegrijden bij Plat.

  Maar ik denk dat ik maar niet naar hem toega. Mijn energieniveau is momenteel abominabel… Dat beetje wat ik heb gebruik ik liever voor leuke dingen, zoals reageren op GG. 😉

 338. mafchauffeur says :

  @ruub: Todd is my hero.

  Ik bedoel: hij doet het toch maar. Als je het niet probeert weet je zeker dat die benen niet aangroeien.

  Wat is het leven van een gristen toch overzichtelijk.

 339. mafchauffeur says :

  @Ruitje: zelfs topfit en supergezond is een dagje Plat een aanslag op lijf en leden.

  Ik wens je veel GG-recties toe.

 340. Ettje says :

  @Ruitje; Dat je weer geniet van GG is toch al een godswonder?! Ik ben in ieder geval blij je weer te lezen!

 341. Wilfred says :

  @Ruitje: Ik sluit me helemaal bij Maf en Ettje aan!

 342. bramvandijk says :

  @Ruitje
  Goede keus!

 343. mafchauffeur says :

  Volgens prof. WJO is er trouwens een belangrijk onderscheid tussen zieken en gehandicapten:

  En wat Osborne betreft: ja hoor, vanmorgen uitgebreid in Trouw een artikel over iemand die destijds NIET genezen werd (dat was trouwens helemaal geen zieke, maar een gehandicapte); men nam niet de moeite iemand op te sporen die destijds WEL genezen is. Er is inderdaad niet veel veranderd…

  (bron: FB)
  Vandaar dat die scootmobiels niet de moeite nemen om te stoppen bij de Gloriestoel. Dat zijn dan vast allemaal gehandicapten.

 344. bramvandijk says :

  @mafchauffeur
  Aha, dus ongelijke benen is een ziekte en een geamputeerd been is een handicap. Logisch toch?!

 345. Ruitje says :

  @mafchauffeur, wat een walgelijk uitspraak van WJO! Dus een gehandicapte komt niet in aanmerking voor genezing? Wat was die verlamde man dan die genezen werd door Jezus? Een zieke en geen gehandicapte? Ouweneel is het spoor volledig bijster.

  Dergelijke lieden, zoals Plat en Ouweneel, geven ook duidelijk blijk van een totaal ontbrekende empathisch vermogen. Zouden het autisten zijn (die niet genezen zijn)?

 346. Ruitje says :

  Ik heb pas het boek ‘Doet God nog wonderen vandaag?’ van Burke gelezen. Hij deed uitgebreid onderzoek naar allerlei genezingen. Wat opvalt is dat alleen vage klachten genezen (pijn of psychosomatische klachten) maar nooit duidelijke dingen als een dwarslaesie of een geamputeerd been dat aangroeide.

  En zoals al eerder opgemerkt hier: waarom worden die beenverleningen van Plat altijd gedaan met schoenen aan? Een arts laat je je schoenen uittrekken om dingen te meten.

  Die schoenen moeten aanblijven zodat ze daarmee kunnen manipuleren en het lijkt of een been ineens ietsje langer is.

 347. mafchauffeur says :

  @Ruitje: die schoen blijven aan om de volgende redenen:
  – het is koud
  – het is onhandig
  – het is onnodig (onnodig voor het stellen van de diagnose, onnodig voor het gebed en onnodig voor het constateren van de genezing/verlenging/verkorting)
  Het zijn alleen zure, verwonde critici zoals jij en ik die zitten te zeuren om metingen en bewijs en zelfs zinspelen op onfrisse praktijken. 🙂

  Overigens zegt WJO niet dat een gehandicapte niet in aanmerking komt voor genezing. Je moet de feiten niet verdraaien.

  Wat hij wél zegt is mij echter volslagen onduidelijk. 😉

 348. John says :

  @Ruitje

  Dergelijke lieden, zoals Plat en Ouweneel, geven ook duidelijk blijk van een totaal ontbrekende empathisch vermogen.

  Exact. En dat heb ik Ronald Plat fijntjes te kennen gegeven nadat hij mij zonder reden verwijderde als ‘vriend’ op facebook en daarmee de deur naar een gewoon gesprek dichtgooide. Hij zei dat hij zich niet verantwoordelijk voelde voor de vragen die zijn handelwijze bij anderen oproept. Ik zei dat iemand met normaal ontwikkeld empatisch vermogen en een normaal werkend geweten zich hier wél verantwoordelijk voor zou moeten voelen. Dit doet hij dus niet en dat zegt mij genoeg.

 349. Ruitje says :

  @john, dat zegt inderdaad meer dan genoeg.

 350. Ruitje says :

  En het geeft hoe arrogant en hooghartig dergelijke lieden zijn. Ze dulden geen tegenspraak, want je mag de ‘gezalfde des heren’ natuurlijk niet aanraken. Wie denk je wel dat je bent? Foei! 😉

 351. Ruitje says :

  Correctie: En het geeft aan…

 352. bramvandijk says :

  @mafchauffeur
  Ondanks de vrome woorden die jij altijd plaatst op GG krijg ik zo het idee dat je nog een grotere ketter bent dan ik 😀

  @John, Ruitje
  Eens. Enigszins vergelijkbaar werd vandaag in Trouw bericht over homeopathe die stellen dat ze autisme kunnen genezen (kan ook, want autisme wordt natuurlijk veroorzaakt door vaccinaties). KNMG onderzoekt een aantal BIG-geregistreerde artsen die meedoen aan de zogenaamde cease-therapie. Niet omdat alternatieve therapieën ten alle tijden verboden zijn, maar omdat ze patienten zouden schaden door ze onterechte hoop op genezing te geven.

 353. Ruitje says :

  Misschien kan de KNMG ook eens Plar en Ouweneel onderzoeken. Zij bieden continue valse hoop… De enige hoop die ze bieden, is een hoop ellende.

 354. Wilfred says :

  @Bram:

  ten alle tijden

  http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/783
  😉

  @Ruitje:

  een hoop ellende

  Lol 🙂

  @Maf: Ik denk dat Ouweneel Trouw wil kapittelen over categorieverwisseling. Doet verder niet terzake, maar moet natuurlijk wel even gecorrigeerd worden. 😉

 355. mafchauffeur says :

  De nieuwste ingreep is het bijstellen van ongelijke voeten. Enorm handig in crisistijd, je bespaart in één klap 50% op je schoenenuitgaven.

  Brrr wat was het koud vandaag in Volendam. Maar wat een heerlijke samenwerking met broers en zus van de Vinger van God.nl uit Volendam en Dylan en Eric uit Hillegom. Velen op de stoel gehad. Heupen, ruggen, enkels, schouders werden genezen en ook een voet werd een maatje groter gemaakt door Jezus. 2 jongedames en een hele vriendinnengroep gaven hun hart aan Jezus na het zien van al die wonderen. T was toppie!

  (FB Ronald Plat, 23 feb 2013)

  De samenwerking geschiedde met een serieuze kandidaat voor de Mockfish award.
  http://www.devingervangod.nl/home

 356. Wilfred says :

  @Maf: Dat is toch niet te geloven, dat zo’n site nu nog kan… idd, serieuze kandidaat!

 357. Wilfred says :

  @Maf:

  Enorm handig in crisistijd, je bespaart in één klap 50% op je schoenenuitgaven.

  Dat kan niet, God kan alleen dingen groter maken, niet kleiner. Staat er niet: zie ik zal nog grotere dingen doen? Maar er staat nergens ‘kleinere’. Duidelijk, toch?

 358. Flipsonius says :

  @maf
  waar haal je ze toch vandaan? 🙂
  je bent een ware talentscout…

 359. mafchauffeur says :

  @Wilfred: ook jij hebt niet zitten opletten bij cathechisatie. Er is en wordt van alles kleiner gemaakt.
  – problemen
  – kankergezwellen
  – bevolkingsaantallen (zondvloed, diverse losse volken)
  – lichtsnelheid
  – satans macht
  Geen kattenpis. Het verkleinen van voeten en verkorten van benen behoort dan ook tot de categorie appeltje-eitje.

 360. John says :

  @mafchauffeur

  En al die brandwondengenezingen in Volendam dan?

 361. joost says :

  wilfred
  en wat denk je van alle zogenaamde ongelovigen die door vrome christenen een kopje kleiner zijn gemaakt. O mirakel O wonder. 😦
  joost

 362. DsDre says :

  Vinger van God, daar heb ik al eerder van gehoord.

 363. John says :

  @mafchauffeur

  Maar als ik Navayo mocht geloven was een litteken van 30 cm weer dusdanig simpel voor God dat Hij daar niet eens naar omkeek. Rare God, die God van de Gloriestoel.

 364. Wilfred says :

  @Maf:

  ook jij hebt niet zitten opletten bij cathechisatie.

  Klopt! Dat begrip kennen we niet in de VvG… 😉

  De opsomming betreft echter alleen negatieve zaken die afnemen in invloed. Maar God wil mensen graag groter maken. Op het wat letterlijk genomen voorbeeld van Joost na dan…

  Ik ben trouwens benieuwd wanneer de lichtsnelheid kleiner is gemaakt. Recent nog? 🙂

 365. engel says :

  @Wilfred,

  De lichtsnelheid is variabel. Dit belangrijke feit is diverse keren door Albert verkondigd, en vooral door John bestreden.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/09/23/dwaze-schare-krijgt-nieuwe-naam/#comment-150156

  Gelukkig wordt het bevestigd door het Reformatorisch Dagblad, een betrouwbaar wetenschappelijk tijdschrift. Wordt ook veel door ene Frank gebruikt.

  http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2011/juli/Lichtsnelheid-onterecht-onder-vuur.html

 366. Flipsonius says :

  @Wilfred

  Maar God wil mensen graag groter maken.

  Echt? Maar waarom bestaan er dan wel Minderbroeders, maar geen Meerderbroeders? En zei Jezus niet: “wie niet wordt als deze kleinen, zal het koninkrijk niet binnengaan”? En moest Paulus ook niet ‘minder’ worden?

 367. Pieter says :

  De lichtsnelheid is constant (i.p.v. variabel) naar het schijnt, maar het meest merkwaardige daaraan is dat het daarbij niet uitmaakt of je je (als waarnemer van het licht) van de bron van dit licht verwijdert of je er juist er naar toe beweegt (als aarde). Zo wordt althans beweerd aan de hand van een experiment dat gebruik maakt van de rotatie van de aarde als de bron van bewegingssnelheid tegenover een lichtsnelheid die daarbij onveranderd blijkt o.i.d. Helemáál snappen doe ik dit experiment ook niet moet ik zeggen.

 368. John says :

  @engel

  Het is wachten tot Albert weer eens een linkje post om zijn punt mee te bekrachtigen, Als wij dan vervolgens inhoudelijk op dat linkje ingaan kan Albert weer zeggen dat hij het niet zozeer met de inhoud eens is, maar dat hij dat linkje postte om te laten zien dat er ook anders tegen de materie aangekeken kan worden. Rare jongen, die Albert 😉

 369. Ettje says :

  @mafchauffeur; Het is Catechisatie en Catechismus! 🙂

 370. mafchauffeur says :

  @Ettje: oeps, sorry

 371. mafchauffeur says :

  @Wilfred: dat van de lichtsnelheid was een poging om Albert weer eens aan het reageren te krijgen. 😉

  @engel: jij bent tenminste wakker 🙂

 372. Wilfred says :

  @Engel: Ik wist wel dat Maf daaraan refereerde. Ik was alleen benieuwd naar zijn bewijs. 😉

  P.S. Leuke link!

  @Ettje: Ja, dat is een wonderlijk woord. Ik heb het laatst even nagekeken voordat ik iets aan Bram schreef, maar die ‘i’ had ik niet verwacht. Voor het gehoor is dat een ‘e’. En sommige anderen hebben de neiging om een ‘h’ toe te voegen. Hetgeen trouwens wel een bewijs is van inspiratie, want hij maakt het woord groter… 🙂

  @Flip: Waarom bestaan er wel Meerkoeten, maar geen Minderkoeten? Ach en wee, wij arme mensen zijn niet in staat de antwoorden op dergelijke vragen te geven. Tenzij God ons dat openbaart, natuurlijk!

  En moest Paulus ook niet ‘minder’ worden?

  Dat was Johannes de Doper. Saulus wordt Paulus, dat is idd ook kleiner. 😉

  En zei Jezus niet: “wie niet wordt als deze kleinen, zal het koninkrijk niet binnengaan”?

  Sterk punt. Het is ook geen hulp om groter te worden, want dan kun je niet door het oog van de naald…

 373. Wilfred says :

  @Maf: Ik zal eens kijken of jij over een uur of twee nog wakker bent! 🙂

 374. mafchauffeur says :

  Overigens begint de heer Plat nu écht de smaak te pakken te krijgen.

  Ik heb binnenkort contact met een beheerder van een mortuarium. Dat biedt perspectieven, hi, hi……

  De goedgelovige fans hebben al gereageerd.

  Amen Ronald! Ik dank God voor je vrijmoedigheid, Hij zal je bevestigen daarin!! Je zult succesvol zijn in Jezus’ Naam!! Hahaaa!!

  Waar Gods Embassy het anderhalf jaar geleden in de uitvoering toch een beetje heeft laten afweten krijgt Nederland misschien een hernieuwde kans op, ditmaal wél succesvolle, Dodenopwekteams.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/09/08/nederlandse-training-om-doden-op-te-wekken/

 375. mafchauffeur says :

  @Wilfred: kijk gerust – maar wel zachtjes want dan slaap ik. 😉

 376. Flipsonius says :

  @Wilfred
  Ach, ik hef mijn handen ten hemel en geef het over aan de Heer!
  Waarom bestaan er wel trekvogels maar geen duwvogels? Wanneer plaats ik weer eens een zinnige reactie? En zo meer…:-(

 377. Ettje says :

  @Flipsonius; Wat een poëtisch slot op deze zondagavond! Slaap gerust! 🙂

 378. Pieter says :

  Er zijn veel overeenkomsten tussen de snelheid van het licht en de snelheid van het geluid, maar het grootste verschil is uiteraard dat het licht zich (ook) voortplant in een vacuüm terwijl geluid hier kansloos is aangezien geluid slechts mechanisch ‘in trilling’ gebrachte lucht is.
  Daarmee wordt (de aard van) licht ook meteen een stuk moeilijker te begrijpen, evenals de aard van zwaartekracht bijvoorbeeld.
  De vergelijking die A. Einstein heeft gemaakt als was in zijn ‘ruimte-tijd-continuïteit’ er een soort van onzichtbare kosmos-oersoep die zorgt voor de verbindende kracht der zwaartekracht, vind ik erg veel teruggrijpen naar het idee van wat geluid is en is daarom niet erg geloofwaardig in mijn ogen.

 379. Wilfred says :

  @Ettje: Daar sluit ik me helemaal bij aan! (’t moet niet te vaak gebeuren..)

 380. Ruitje says :

  Volgens Plat gaven jongeren in Volendam hun hart aan Jezus na het zien van al die wonderen.

  Ik vraag me af welke ‘jezus’…

 381. mafchauffeur says :

  @Ruitje: die uit het NT uiteraard. Gezien de regio wellicht de Katholieke variant. 😉

  Maar gelet op de razendsnelle diagnoses en overhaaste genezenverklaringen van dhr. Plat zou ook hier de wens weleens de vader van het juichverhaal kunnen zijn.

  Of het is de kift, dat kan natuurlijk ook. 🙂

 382. bramvandijk says :

  @mafchauffeur
  Je moet toch toegeven dat Ronald heilig in zichzelfgod en de bijbehorende magische krachten gelooft. In zo’n mortuarium kun je moeilijk gaan juichen dat iemand weer levend is geworden om vervolgend het laatje inclusief lijk weer terug te schuiven…

  Of zou hij met verhalen komen van mensen die 1 minuutje levend werden, alsnog hun hart aan Jezus gaven om weer te overlijden, maar nu met hemelse perspectieven? Ik denk dat hij er toe in staat is 😦

  Overigens vraag ik me sterk af welke mortuariumhouder serieus een gebedsteam toe gaat laten. Zal dus ook een kwestie kunnen zijn van niet gegaan en vervolgens toch successen claimen…

 383. mafchauffeur says :

  @branvandijk: Zeurensen heeft ook weleens juichend gemeld dat zijn huisarts had beloofd alle terminale patienten door te sturen voor gebed.

  Nooit meer iets van gehoord.

  Overigens meldde Plat eerlijk dat “de teller nog op nul staat”. Wat dodenopwekkingen betreft dan.

 384. mafchauffeur says :

  Het is ook nog mogelijk dat de dodenopwekking op zich slaagt, maar dat de overledene niet terug wil. Een bidder met voldoende empatisch vermogen zal dat veelal respecteren.

 385. ruub says :

  Kan ook nog dat als het opwekken van de overledene niet lukt, de conclusie wordt getrokken dat het niet anders kan dan dat de dode waarschijnlijk gehandicapt was.

 386. Wilfred says :

  @Ruub: 🙂

 387. afolus says :

  Geliefde vrienden,
  Ben nog maar een weekje weg en lees me nu ik even de beschikking heb over internet een uurtje in op GG.
  Schuddebuikend heb ik de recente gloriestoelontwikkelingen gelezen.

  @Ruitje
  Is autisme een handicap of een ziekte? 😀

  @mafchauffeur
  Prachtige bijbels onderbouwde visie op de effecten van een waarlijk geloof. Het wordt allemaal kleiner…

  @flipsonius
  LOL 😀

 388. Wilfred says :

  @Afolus: Pas je wel op dat je niet schuddebuikend uit je draagstoel valt? Staat zo lelijk met een mitella op het Sint Pietersplein…

 389. mafchauffeur says :

  He, zag ik Afolus nou op het journaal op het St.Pietersplein uitbundig naar die heli zwaaien? 🙂

 390. Wilfred says :

  @Maf: Nu al? Dat is geen goed voorteken. Je weet het: als je te vroeg op het schild wordt geheven, val je er meestal voortijdig af. Al dan niet door ongepast geschuddebuik… 😦

 391. mafchauffeur says :

  Hmmmm. Het lijkt er op dat Chef Gloriestoel zich niet houdt aan het stappenplan van 1) “genees de zieken” 2) “wek doden op” 3) “drijf demonen uit”.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/02/25/op-pad-met-de-gloriestoel/#comment-163312
  Uit zijn rubriek “vraag het de Gloriestoel” op FB valt op te maken dat hij ook alvast aan stap 3 is begonnen.
  V:

  Ik ken iemand die vaak depressief is. Wat moet er gebeuren? Is dat onbeleden zonden of onvergevingsgezindheid of een gat in haar geestelijke wapenrusting?

  A:

  In de eerste plaats moet er bevrijding plaatsvinden. Daarna moet ze een op een gediscipeld worden. Er moet een vernieuwing komen in haar denken en haar identiteit moet vast komen te staan in Pappa God en in het Woord. Laat haar na bevrijding aub niet aan haar lot over.

  Maar ja, als je vermogen tot het stellen van een diagnose zó goed ontwikkeld is kan ik mij voorstellen dat je het niet kunt laten om de oplossing aan te dragen.

 392. Wilfred says :

  @Maf: Ik vind de vraagsteller eigenlijk zeker net zo ziek als degene om wie hij of zij zich bekommert. Blijkbaar moet het een van de drie redenen zijn die de oorzaak vormen. Treurig. 😦

  Misschien kunnen we een ritueel bedenken om dit soort ziekmakende charismanische denkbeelden uit te drijven? Bijvoorbeeld een gedwongen deelname aan de DS-bijeenkomst… 😉

 393. Afolus says :

  @mafchauffeur @Wilfred
  Zou hier geen sprake kunnen zijn van een zgn. “Dirk Zwartje”, de organist/kerkmusicus die onlangs zichzelf interviewde om zijn ongenoegen te uiten.

  Ik heb trouwens een beetje jeuk aan “het gat in mijn geestelijke wapenrusting”…. 😀 😀

 394. Wilfred says :

  @Afolus: Zou zomaar kunnen. Heb je wel iets om je gat mee te krabben? 😉

 395. mafchauffeur says :

  @Afolus: nee, geen Zwartje. De vragensteller is wel fan van Gloriestoelen (maar ja, wie is dat niet?) en evangeliseert weleens in Volendam.

  Belangrijkste moment dat ik mijn leven aan de Heere Jezus gaf was in oktober 2003, daarna is mijn leven compleet veranderd en ga ik wekelijks naar de dienst en evangeliseer ik. Nu lees ik dagelijks de bijbel en lees veel christelijke boeken en kijk naar christelijke DVD’s Ik speel ook veel op de computer met Football Manager.

  Aangezien ik Chef Gloriestoelen niet verdenk van het hacken van fb-accounts ga ik er vanuit dat het een echt persoon is met een echte, uit het leven gegrepen vraag. 🙂

  @Wilfred: zijn er dan nog andere redenen mogelijk dan alleen genoemde drie? 😉

 396. mafchauffeur says :

  @Afolus: de vragensteller is Amsterdammer. Dat verklaart waarschijnlijk het gat.

  Ajax (of Aias in het Grieks) was na Achilles de dapperste Griekse held in de Trojaanse oorlog. Hij was koning van Salamis, een eiland niet ver van Athene. Zijn vader was Telamon, een kleinzoon van Zeus. Ajax was een neef van Achilles. Er bestaat dan ook een aantal parallellen tussen de verhalen over deze beide helden. Eén daarvan is dat Ajax vlak na zijn geboorte in het ondoordringbare leeuwenvel van Herakles gewikkeld zou zijn, waardoor hij op één plekje na onkwetsbaar zou zijn, net als Achilles. Dat ene kwetsbare plekje was onder zijn oksel, omdat daar een gat in het leeuwenvel zat voor de pijlkoker van Herakles.

  http://www.museumkennis.nl/lp.rmo/museumkennis/i000457.html
  Ronald de Boer klaagde deze week ook al over 3 gaten in de wapenrusting. 🙂

 397. Wilfred says :

  @Bram: Nee, nou ik er even goed over heb nagedacht niet nee! 🙂

 398. Brian says :

  Ik sta versteld dat mensen zoveel tijd hebben om te reageren op laster !!!!
  Weet je hoeveel goeds jullie, die zo vurig dit afkraken, konden doen in dezelfde tijd. Hebben jullie geen (goede) hobby ofzo?!!!!
  Ik was er op die bewuste dag van het bericht erbij. Op straat en in het ziekenhuis en ik verzeker jullie dat jullie lasteren. Als het onwetendheid is kan ik me voorstellen, maar bewuste laster zal de Here met jullie afrekenen!!!!!
  Ronald heeft zich vergist met de afdeling, want het was niet de IC afdeling, maar de rest klopt wel IK WAS ERBIJ, dus gaan jullie liever lekker wandelen, dan dat jullie een oordeel van God over jullie laten komen !!!!!!!

 399. afolus says :

  @Brian
  Wat heerlijk dat jij de tijd hebt genomen om al die laster nog eens tot je te nemen om je een goed oordeel te vormen over de Gloriestoel en alle daar geregistreerde wonderen…

  Wat ik ook fijn vind is dat je meteen begint te dreigen en dat jij dan gelukkig niet zelf hoeft te slaan maar dat de Here God dat voor je doet.
  Goed hoor….!

 400. mafchauffeur says :

  En de Gloriestoel was weer een keertje terug in Almere. Dronken en vurig. Oja, en gratis. 😉

  Het was een bijzondere dag vandaag in Almere. Er was een prediker uit Amerika mee, Steve Meijering. Hij vond dit concept zo goed dat hij ook met de gloriestoel gaat starten in Seattle.

  Nekken, ruggen, slijmbeurs, voeten, knieën werden genezen. We mochten een aantal jonge mensen bij Jezus brengen en hebben mensen gedoopt in de Heilige Geest. Zij voelden zich anders na gebed, rustiger en erg blij. Een dame die een operatie nodig had werd op straat door Jezus geopereerd en genezen. Een dame kreeg een grote beurt en werd van diverse kwalen genezen. Met vele mensen gebeden vandaag.

  Het bijzondere was dat de aanwezigheid van God zo enorm was, ik had vuur in mijn knieën en kon nauwelijks op mijn benen blijven staan. We hebben even genoten van de glorie. Beste mensen, er is niets lekkerder dan in de glorie van God te staan. Daar kan niets van deze wereld tegenop. Zelfs de mensen op de stoel voelden de glorie en zeiden dat ze “energie” door zich heen voelden gaan en werden genezen. We waren vandaag gewoon dronken in de geest en moesten erg veel lachen. Leven met God is niet saai! En het mooie is dat het gratis is. Als de glorie sterker wordt dan moeten we de naam van gloriestoelen veranderen in vuurstoelen!

 401. afolus says :

  @mafchauffeur
  Dit is fantastische humor op de zaterdagmorgen…?! 😀 😀
  Gratis gloriestoelen die gaan veranderen in vuurstoelen en een zuster die een grote beurt krijgt.

 402. Pittig says :

  @ Brian

  Wil je niet zo dreigen met God? En leuk om te merken dat jij het ook belangrijk vind om tijd te nemen om kritisch te zijn op anderen. Dat hebben we dan weer gemeen!

  Maar heb je al die zogenaamde “wonderen” gecontroleerd? Wat jullie doen is guerilla-genezing. Je komt even langs, doet je actie en anderen kunnen jullie troep achter jullie opruimen. Geen nazorg, niet goed luisteren naar de klachten van mensen, diagnoses stellen, zonder enige medische kennis. Geen liefde voor mensen, maar alleen aandacht voor je eigen geweldige ervaringen. En dat alles onder het mom van God. Als er iemand is die hier God lastert, zijn de Gloriestoelers het wel.

 403. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Mag ik dat citaat samen vatten in deze woorden: “wat is het toch belangrijk om een geestelijke kick te krijgen over de ruggen van zieken heen” ?

 404. mafchauffeur says :

  @Pittig: ja dat mag. Hoewel je eigenlijk een maand zou moeten meelopen met de Gloriestoel alvorens je een dergelijke scherpe conclusie trekt. 😉

 405. Piet says :

  Ik zou eens Alberto Steegeman achter dit soort oplichters aanzetten.
  En Tros-Opgelicht zou er ook een half uur vol kunnen voor maken.