Geen Elfstedentocht op zondag!

logo_cvnOmdat christenen soms op onbegrip van niet-christenen stuiten, is het belangrijk om dat onbegrip weg te nemen. Daarvoor is de website Christenen voor Nederland opgericht. Hier wordt uitgelegd dat christenen volgelingen van Christus zijn en dat je ze met name herkent aan hun zondagse kerkgang. Het is heel belangrijk dat niet-christenen begrijpen hoe belangrijk de rustdag voor christenen is. Daarom wordt uitgebreid het verschil uitgelegd tussen de sabbat en de zondag. Als niet-christenen dit goed tot zich laten doordringen, begrijpen ze beter waarom christenen in Nederland TEGEN DE ELFSTEDENTOCHT OP ZONDAG zijn!

Christenen, laten wij bidden dat de tocht NIET op zondag wordt gereden en deze dag niet ontheiligd wordt door miljoenen mensen naar Fryslรขn te laten komen. Christenen gaan naar de kerk, willen met deze enige rustdag van de week zich met name inspannen om hun geloof te versterken en om de komende week vanuit de rust hun werk te hervatten. Zodoende worden zij uitgesloten om aan dit evenement mee te doen of te volgen. Dit geldt niet alleen voor christenen in Fryslรขn maar voor heel Nederland.

Echte christenen sturen daarom een brief op hoge poten naar het bestuur van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden om de Elfstedentocht NIET op zondag te laten plaatsvinden. Hopelijk wordt hiermee het onbegrip van niet-christenen voor christenen weggenomen.

Advertenties

64 responses to “Geen Elfstedentocht op zondag!”

 1. Suzanne says :

  En nu hoop ik helemaal op een Elfstedentocht op zondag!!!

 2. Nicole says :

  Het is niet te geloven waar men zich mee bezig houdt. Hier krijg ik echt jeuk van!

 3. Afolus says :

  Wat heeft de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden hier nu mee te maken. De Here God kan dit makkelijk zelf regelen met een tijdige of tijdelijke dooi-inval. Wat een ongelofelijke ongelovigen zijn die gristenen van CVN nu toch weer.

  Nooit kan ’t geloof te veel verwachten…!
  ๐Ÿ˜€

 4. Lรฉon says :

  Als Messiaans gelovige hoop ik dat niet op de Sabbath wordt gedaan, want zover mag je niet van je huis. En sabbath is wel zaterdag he! Zondag geen probleem! Lees de bijbel.

 5. agilhartje says :

  Zegt de oude psalm niet: “ik zal mij buigen op Uw ijs naar Uw paleis”? Men mag dus op de schaats ter kerke gaan. En als men langs elf steden moet om de enige juiste kerk te vinden dan moet dat maar.

 6. van Kerstenen says :

  Zo gek is het niet hoor, in de vorige eeuw haalde het 11-steden bestuur het niet in zijn hoofd om op de zondag een tocht uit te schrijven.
  (Overigens rijd ik gewoon mee op zondag als ik mag starten.)

 7. tuur says :

  Site weer zelf gemaakt of bestaat deze echt?

 8. Alfred says :

  Als we nou eens op vrijdagavond naar de kerk gaan, dan kan je zondag lekker gaan schaatsen ๐Ÿ™‚

 9. st. says :

  Hahaha.
  Dus omdat christenen op zondag naar de kerk gaan, ‘worden ze uitgesloten deel te nemen.’ makkelijk om het zo om te draaien. Je maakt keuzes en als die bepaalde consequenties hebben dan is dat natuurlijk de schuld van de mensen die een andere keuze maken.

  Bid dan dat er op zaterdag genoeg is ligt voor de tocht!

 10. st. says :

  Het elfstedentocht verhaal past meer bij Nederland voor christenen dan bij christenen voor Nederland.

 11. jugendstil says :

  Ik lees in de mening van Christenen voor Nederland de niet onderbouwde mening dat christenen lid zouden zijn van de Vereniging Elfstedentocht. Lijkt me knap onlogisch. Fervente evangelicals wapperen zo overdadig met hun armen dat ze geen meter kunnen schaatsen.

 12. WoodyFlow says :

  Ik wil graag voorgaan in gebed

  Heer, we zitten hier vanavond in uwe kerk terwijl buiten de tocht der tochten wordt verreden met een hoop gezelligheid, koek en zopie, warme chocolade met slagroom en ander verschrikkelijk aards vertier. Staat er niet in de bijbel dat we elke zondag naar de kerk moeten gaan? Nee oke dat staat er niet, maar uiteindelijk begrijpen we wat u heeft bedoeld, en daarom zitten wij weer hier Heer.

  Wij hebben uwe roep gehoort en zijn na naar uw huis gekomen. Terwijl broeder Sjoerd en Wibbe na 20 jaar eindelijk waren ingeloot.
  Heer we bidden ook voor Tjibbe, die vandaag toch de Tocht is gaan schaatsen, wilt u neerkomen met uw toorn over hem, geef hem wat hij nu zaait, zegen hem met blaren op zijn voeten, bevroren tenen, vergeten stempels, laat hem rijden in een wak, of schaatsen in een spleet laat hem voelen Heer dat hij uw roep heeft genegeerd.

  Wan Heer het gaat er natuurlijk om zijn wij ook ingeloot in de HEMELSE tocht der tochten? Want de aardse tocht is er een met wakken en bochten en mooie natuur, sneeuw, afzien, mooie vrouwen met unox worstenmutsten, maar de werkelijke tocht is die van hart! En geen eflsteden maar voor een met een eeuwige bestemming.

  Amen

  en nu de collecte potverdorie

 13. Rik says :

  Als je zondagochtend snel genoeg rijdt, is de middagdienst nog wel te halen, toch?

 14. Richard says :

  “Bij mijn weten is de tocht nooit op zondag geweest” zegt de schrijver van CNV. Bij mijn weten zat ik in 1997 (een van mijn vroege herinneringen die nooit zal verdwijnen) rond vijf uur in de ochtend naar de start te kijken, waarna we op normale tijd gewoon naar de kerk geweest zijn en s middags dus verder kijken. Dus ook op zondag, of heb ik t mis…

 15. mafchauffeur says :

  @WoodyFlow: ๐Ÿ™‚

  Overigens lijkt het mij verdedigbaar om in het geval van een Elfstedentocht op zondag het volgende scenario te volgen:

  – Zondagse Eredienst(en) annuleren
  – De gehele gemeente opsplitsen in 14 ploegen; 11 per stad, 1 voor Bartlehiem, 1 voorbiddersteam en 1 schaatsploeg.
  – de gemeenteleden die zijn ingeloot vormen de schaatsploeg en rijden de tocht met reclame voor Koning Jezus op hun lichaam
  – de twaalven gaan met Gloriestoelen naar de elf steden en nemen daar strategische plaatsen in
  – de voorbiddersploeg posteert zich op de Oldenhove en stuurt de engelen van daaruit aan, de demonen weg en meer van zulks.

  Goed voor de saamhorigheid, goed voor het Koninkrijk, goed voor hรฉรฉl veel feest in de hemel.

 16. mafchauffeur says :

  @Richard: jij bent Zevendedagsadventist? ๐Ÿ˜‰

 17. Richard says :

  @mafchauffeur
  Blijkbaar… Toch die herinnering maar even heroverwegen dan…

 18. afolus says :

  @Woodyflow ๐Ÿ˜€
  Heerlijk gebed…!
  @mafchauffeur
  Gloriestoelen in plaats van een blarenstation.

  Amen

 19. Helene says :

  Het is echt om te huilen, jullie hebben het over Christenen, maar volgens mij gaat het om farizeeers daar zitten de kerken namelijk vol mee. Te triest voor woorden. En ik denk dat God ondertussen Zijn wijze hoofd schud. Arme zielen !!

 20. afolus says :

  @Helene
  Ben je gek, dit is niet om te huilen!
  Dit is gewoon om je rot te lachen. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
  Lees het gebed van Woodyflow een keer of drie door en je bent helemaal gelukkig. Ik sluit zelfs niet uit dat je de elfstedentocht wint als je het gebed 100x hebt uitgesproken. ๐Ÿ˜€

 21. mafchauffeur says :

  @afolus: meteen even de beenlengte controleren natuurlijk. Dat zal bij die schaatsers niet anders zijn dan bij winkelend publiek.

  200 km schaatsen met ongelijke benen is vragen om blessures.

 22. Flipsonius says :

  Ach waarom het een niet met het ander combineren? Gewoon even een IJskerk neerzetten op de Bonkevaart, waar de deelnemers tijdens de eucharistie hun kruisje uitgereikt krijgen.

  http://www.rozefant.org/ijskerk.html

 23. afolus says :

  @mafchauffeur
  Er komen gouden kansen aan om mensen op de gloriestoel te krijgen… Wat een enorme vreugde zal dat zijn.

  Wel hoop ik dat dan ook de mogelijkheid wordt geboden voor een goddelijke aanraking van een bevroren neus, een bevroren teen of andere uitstekende delen.

  De Goddelijke Vereniging Christenen voor Nederland zal toch wel types in haar midden hebben die het op een akkoordje kunnen gooien met onze lieve Heer..?
  De Here Jezus zelf was ook niet zo moeilijk met het helpen van zieke runderen of andere hulpbehoevenden op de rustdag…

  Er komt altijd een oplossing!!!

  Als de evangelische gemeenten de komende week het alom bekende glorielied “O Heer, geef mij ook uw waterbronnen” maar even thuis laten..

  Wat is het leven van een satirische gristen toch mooi.
  Sjabba ๐Ÿ˜€

 24. mafchauffeur says :

  @afolus: en niet te vergeten een streng verbod op het zingen van Opwekking 467: Wij zijn zout en wij zijn licht.

  En bepaald niet alleen vanwege de desastreuze effecten van zout op de ijskwaliteit:

  Stort uw zegen uit over deze stad; (11x)
  zend uw vuur.
  Stort uw regen uit over deze stad; (11x)
  zend uw vuur.
  Als wij U aanbidden;
  breek de vloek en zend uw vuur.
  Hoor ons, als wij bidden;
  zend uw zegen, zend uw vuur,
  o, zend uw vuur.

  Het voorbedeteam moet uiterst gediscliplineerd te werk gaan, zo blijkt maar weer. Voor je het weet zet een of andere onverlaat een verkeerd koortje in. Geheel oprecht en met goede bedoelingen, maar ondertussen.

 25. Pittig says :

  Ik stel voor dat de gebedskring Azaria uit Krimpen ad Lek gaat bidden dat deze ramp (een Elfstedentocht op zondag) voorkomen zal worden.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/01/18/gebedskring-voorkomt-ernstige-aardbeving/

  Trouwens, de naam van die vereniging, moet dat in dit verband niet zijn: “Christenen Tegen Nederland”?

 26. afolus says :

  Nu begrijp ik het. Gisteren kwam er een getuigenis dat onverlaten (mogelijk Gristenen voor Nederland๐Ÿ˜€) zoutballen hebben gegooid op prachtige ijsvloeren.
  Dat is een bijzondere invulling van hun roeping om het zout der aarde zijn. Here mijn heil wat een ellende…๐Ÿ˜๐Ÿ˜

 27. afolus says :

  @Pittig
  Volgens mij moet er dan eerst een bijbelstudie worden gehouden over de definitie van een ramp…
  Wellicht een leuk project voor jou? ๐Ÿ˜‰

 28. mafchauffeur says :

  @Pittig: eigenlijk Christenen Voor Holland. Maar dat klinkt te Amerikaans, dus daarom is het Nederland geworden. Eerste naam was Christenen Tegen Friesland, maar dat vonden ze na ampel gebed toch te negatief klinken.

  De affaire Pier Donia zit erg diep. ๐Ÿ˜‰

 29. Pittig says :

  Zou God er nou echt een probleem mee hebben als er eens in de 20 jaar of zo een zondag wordt overgeslagen? Schrikt God dan op van zijn stoel en denkt: “Hรฉ, waar blijft die lofzang nou? En ik hoor niemand om van alles en nog wat vragen! En ik hoor ook niemand vertellen wat ik allemaal gezegd zou hebben…”

  En trouwens… mensen die samenkomen in liefde en ware gemeenschap, dat is toch volgens reageerder Johan al de definitie van kerk-zijn?

  @ WoodyFlow

  Als ik jou was, werd ik voorganger in een gemeente. Wat kun jij mooi bidden! ๐Ÿ™‚

  @ mafchauffeur

  Die Gloriestoelen zijn echt onmisbaar! Maar valt dat nou onder doping of niet?

  En christenen die al gedoopt zijn en meedoen met de Elfstedentocht, hebben die dan doping gehad?

  Want denk maar aan Filippenzen 4,13
  “Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft.”

 30. Pittig says :

  En wat als we nou tegen Christenen voor Nederland zeggen dat het eigenlijk de Elfkerkentocht is?

 31. Jeroen Mank says :

  Ik kan me als voormalig katholiek niet anders herinneren dan dat de zondag jรบist de dag was voor vermaak, gezelligheid en ontspanning. En dat laatste ook door inspanning. Sport en spel. De meeste RK voetbalverenigingen voetbalden op zondag. Met de kapelaan als scheids.
  Dus waarom de elfstedentocht niet op zondag?

 32. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Je bedoelt met Pier Donia natuurlijk het “kruis der Hollanders”… ๐Ÿ™‚

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pier_Gerlofs_Donia

 33. mafchauffeur says :

  @Pittig:
  *lijst van verboden middelen nakijkt*

  Nee, Gloriestoelen zijn niet verboden. Dus zijn ze toegestaan. ๐Ÿ™‚

 34. mafchauffeur says :

  @Pittig: Inderdaad. Heden ten dage noemen we dat een ordinaire terrorist. ๐Ÿ˜‰

 35. joost says :

  Laten de voorgangers nu eens echt voorgaan en voorop gaan in de tocht al biddende dat wie Jezus waarlijk liefheeft hem moet volgen.
  joost

 36. Roel says :

  Vandaag geschaatst op en rond de Belterwijde. Stilte, hard zwart ijs en dikke wind mee. Een spirituele ervaring. Als je ergens iets van God beleeft dan is het wel op het ijs. Moet dus kunnen, juist op zondag. Of, zoals mijn vader vroeger weleens zei op zondag: we gaan vandaag naar de kerk van het bevroren water…

 37. Rien says :

  tsss….. hebben we dit vorig jaar ook al niet besproken? toen was er toch ook sprake van dat de elfstedentocht mogelijk op een zondag verreden zou worden?

 38. John says :

  @Rien

  dat is ook het hele punt. Op het moment dat het een graadje vriest begint elk jaar de hele mallemolen weer overnieuw. De media berichten elke dag dat er rekening moet worden gehouden met een elfstedentocht, de snert van unox verkoopt als een gek, Erben Wennemars zit thuis te huilen op de bank en de gristengekkies roepen dat een eventuele elfstedentocht liever niet op zondag gereden mag worden. Dit hele circus zit in het collectieve gezelligheidsgeheugen van iedere Nederlander. Hollandse kneuterigheid ten top! Het klagen van deze gristengekkies is toch wel de slagroom op de taart van de Hollandse winterse gezelligheid!

 39. Jeroen Mank says :

  @Rien
  Volgens mij is die pagina van vorig jaar.
  Uit het CAPSLOCKLINKJE:

  Het begon er al mee dat de elfstedentochtrayonhoofden op zondag 5 februari 2012 voor de eerste keer vergaderden om het wel en wee van het ijs te bespreken.

  De rayonhoofden zijn dit jaar nog niet bij elkaar geweest

 40. DfTg says :

  Jouhoor Goedgelovig, het is inmiddels 2013… betekend dit dat jullie een jaar achter lopen of betekend dit dat niet?

 41. mafchauffeur says :

  @DfTg: insinueer jij nu dat Gods geboden golden tot en met 2012, maar in 2013 niet? Of dat 2013 een uitzonderingsjaar is waarin De Tocht wel op Zondag mag plaatsvinden?

  Zo provocatief durft zelfs de GG redactie zich niet op te stellen. ๐Ÿ˜‰

 42. Hendrik says :

  Als de gristenen dan toch op een zondag meedoen aan de elfstedentocht, dan graag om iedere stad zeven keer een rondje schaatsen en luid op de trompetten van het dweilorkest blazen!

 43. bramvandijk says :

  @John
  ๐Ÿ˜€
  Wat zou Nederland toch zijn zonder zijn gristengekkies?

  @DfTg
  Het is duidelijk 2013, vorig jaar werd er in de reacties met nog geen woord gerept over gloriestoelen. Zoals de Chinezen nu het jaar van de slang vieren, zo viert GG zijn jaar van de gloriestoel.

  Dat je maar op een gloriestoel je ijzers moge onderbinden en met gelijke benen van alle ongelovigen de elfstedentocht mag winnen op de dag des heren, amen.

 44. Stijlvol says :

  Dan ga ik ook bidden, want lieve Heer, laat het toch op zondag zijn!

 45. Professor Prietpraat says :

  Goh, eindelijk iemand die me vanuit de Bijbel uitgebreid gaat uitleggen waarom de zondag zo belangrijk is en de sabbat niet gehouden hoeft te worden voor Christenen en waarom op zondag geen activiteiten mogen gehouden worden behalve de kerkgang, daar ga ik eens even voor zitten, ben benieuwd.

 46. John says :

  Volgens de Speld hopen de Friezen op een strenge vorst. Willem Alexander heeft al gezegd dat hij zal kijken wat hij kan doen.

 47. Professor Prietpraat says :

  hmpf… ๐Ÿ˜ฆ website alweer uit de lucht. Flauw hoor. Eindelijk dacht ik dat iemand het me uit ging leggen en weer niet….

 48. agilhartje says :

  De kracht van Goedgelovig heeft de macht van die zon(dag)aanbidders teniet gedaan. De site is uit de lucht “vanwege onderhoud”.

 49. mafchauffeur says :

  Onderhoudswerkzaamheden op Zondag???

  Ai.

 50. DsDre says :

  Ik denk dat de site op zondag niet bereikbaar is net als die van het RD.

 51. DsDre says :

  Trouwens wel schandalig dat het RD doorverwijst naar de site kerktijden die wel op zondag is te raadplegen. Dat had je toch ook op zaterdag kunnen opzoeken?

 52. joyce says :

  Mij is altijd geleerd dat je christenen herkent aan hun daden.. Toch de verkeerde opvoeding gehad blijkbaar..

 53. Vera van Haarlem says :

  Persoonlijk stel ik รฉรฉn kamer beschikbaar voor Friezen die de zondagsrust willen houden als het Elfsteden-carnaval losbarst op een zondag. Dan kunnen we hier gezamenlijk genieten van de rust en lopen we in Friesland niemand in de weg. Volgens mij heb ik de meeste denominaties in mijn stadje beschikbaar ๐Ÿ™‚

 54. mafchauffeur says :

  @agilhartje: het zou ook de kracht van GS kunnen zijn geweest. ๐Ÿ˜‰
  http://www.powned.tv/nieuws/sport/2013/01/bidden_tegen_elfstedentocht_op.html

 55. farty arty says :

  Voorstel: we maken er een twaalf stedentocht van en we finishen dan gewoon in het nieuw Jeruzalem. En alle stemples of niet…… het “laatste” stempeltje en de medaille krijg je alleen uit genade ๐Ÿ™‚

 56. DfTg says :

  @bramvandijk:

  Oh, hallรฉlรบja, brammetje, wat een glorie in excelsis deodorant zo’n gloriestoel!! De nieuwe hit op ’t ies van de elfstedentocht. It giet oan!!

 57. pijpkaneel says :

  Potver. Verkeerde bericht.

  Sorry…

 58. midas says :

  Kan mijn zoontje ook leren schaatsen achter een gloriestoel? Gewoon bij IKEA bestellen?

 59. Ken Masters says :

  Tja, iedere keer als de elfsteden koorts begint komt er steevast zo’n bericht in het nieuws.

 60. Hans says :

  En als Willem Alexander nu zegt dat hij op zondag de tocht nog een keer wil rijden? http://indegelogeerdeaap.blogspot.nl/2013/01/wattenstaafje.html

 61. joost says :

  Hans
  Dan zeggen wij: “Goed hoogheid, volgende week zondag houden we het hele parcours vrij speciaal voor U, alleen jammer dat het vanaf maandag hard gaat dooien, neemt U wel uw zwembroek mee?
  joost

 62. DsDre says :

  De eerste Koningsdag zal op zondag gevierd worden!!

 63. mafchauffeur says :

  @DsDre: Op zondag juichen we alleen voor Koning Jezus.

  Koningsdag 2014 is gewoon op de Sabbat, zoals het heurt. ๐Ÿ˜‰