Vrouw op kieslijst SGP

Elbert-DijkgraafBinnen de SGP is onverwacht overeenstemming bereikt om toch een vrouw toe te laten op de kieslijst voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Dankzij het zogenaamde ‘roze stembusakkoord’ van VVD, PvdA, SP, D66 en GroenLinks is dit technisch mogelijk geworden. Het akkoord regelt de erkenning van genderidentiteit:

Het wetsvoorstel tot erkenning van de genderidentiteit wordt zo spoedig mogelijk door de Tweede Kamer in behandeling genomen. Uitgangspunt is dat het makkelijker wordt om de officiële registratie van de genderidentiteit te wijzigen. Er worden niet langer fysieke vereisten gesteld.

Hierdoor is het mogelijk dat een man zich als vrouw registreert zonder zijn mannelijkheid prijs te hoeven geven. Het is de bedoeling dat de nummer 2 op de SGP-lijst, Elbert Dijkgraaf, zich laat registreren als Elberta Dijkgraaf. In een verklaring liet hij weten: “Hiermee voldoen we aan de Europese regelgeving. Als eerste vrouw op de kieslijst zal ik mijn mannetje staan!”

Advertenties

14 responses to “Vrouw op kieslijst SGP”

 1. Ernst says :

  Kijk, dat noem ik nou een wonder! Heel wat anders dan benen of penissen verlengen: meteen een total-makeover. Dit hangt heel dicht tegen doden opwekken aan, hoor! En die evangelischen maar denken dat ze er in de reformatorische hoek niets van snappen.

 2. Ruud says :

  Geniaal gevonden!

 3. mafchauffeur says :

  De SGP is charismanisch gezien haar tijd gewoon ver vooruit. Maar ja, daar hangen dan ook biljetten aan de muur van de fractiekamers, in plaats van armzalige munten.

 4. rob says :

  De SGP was niet blij met de opgelegde maatregelen vrouwen gelijk te behandelen, en nu hebben ze het gat gevonden, fijn voor ze 🙂

 5. Josette says :

  Flauw

 6. bramvandijk says :

  En dan nog volhouden dat D66 doet aan gristenpesten terwijl ze hiermee de SGP ontzettend hebben geholpen 😀

 7. Afolus says :

  Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan! 😀

 8. Oscar de Tweede says :

  Kennen jullie het bericht dan niet van de SGP-voorlichter? Die meldde onlangs, dat op de volgende verkiezingslijst de SGP-vrouwen pal achter hun mannen staan. Dus op 1: Van der Staaij, op 2 mevrouw Van der Staaij op 3 Dijkgraaf, op 4 mevrouw Dijkgraaf enz. Heus waar! Het heeft al in De Telegraaf gestaan.

 9. Pittig says :

  @ Oscar de Tweede

  🙂

 10. kindvanGod says :

  oh wat een prachtig wonder!

 11. henkjan37 says :

  Wat zou zo’n verandering in je paspoort doen met je vermogen tot kaartlezen? en kan je ineens meerdere dingen tegelijkertijd?

  en als Kees van geslacht ging veranderen..kwamen dan zijn weelderige lioken terug?

 12. Hendrik says :

  Ik kan niet wachten tot PowNews met de scoop komt dat Elberta Dijkgravin toch het herentoilet bezocht heeft… Dat zal leiden tot de kleinstekamervragen.

 13. Wilfred says :

  Blijkbaar was deze truc toch niet nodig, want de SGP heeft een vrouw als kandidaat-lijsttrekker voorgedragen in Vlissingen… Vanavond in de Vijfde Dag een portret.

  http://www.nu.nl/politiek/3555500/vrouw-stelt-zich-kandidaat-sgp.html

 14. mafchauffeur says :

  SGP werft stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2030.