Acteur Hakim Traidia op de gloriestoel

stoel kikkerAan het bovennatuurlijk beenverlengen kan een nieuwe rage worden toegevoegd: de gloriestoel. Dat is een gewone huis-, tuin- en keukenstoel die door gristenbidders is ingewijd en midden in een drukke winkelstraat wordt gezet. Wie ziek is kan erop plaatsnemen en gebed ontvangen. Het is dan de bedoeling dat Gods glorie op de stoel neerdaalt en de zieke geneest.

“Ziekte en pijn is altijd afkomstig van de duivel. God wil te allen tijde dat we gezond en pijnvrij door het leven gaan,” zegt Ronald Plat, bedenker van de term ‘gloriestoelen’. Hij hanteert een eenvoudige procedure: “Eerst wordt gekeken of de benen even lang zijn, zo niet, dan wordt er gebeden en zet God ze recht. Vervolgens mogen we ook bidden voor andere klachten en ziekten.”

In de anderhalf jaar dat Plat met zijn gloriestoel door het land trekt heeft hij al talrijke wonderen meegemaakt.

Vele ruggen, knieën, schouders, nekken, heupen en enkels werden door Jezus genezen en volkomen pijnvrij. Ook ogen werden genezen en slechthorenden gingen beter horen. Zij hadden hun gehoorapparaten niet meer nodig. Mensen met ongelijke voetlengte werden van hun probleem verlost. Hoofdpijn, migraine, reuma, tennisarmen, frozen shoulders en depressie moesten vluchten voor de naam van Jezus en we mochten het afgelopen jaar vele mensen in het Koninkrijk van God brengen als gevolg van de genezingswonderen.

Dit alles in opdracht van ‘Pappa God’.

Pappa God heeft het afgelopen jaar de handen gebruikt van ALLE christenen die meededen op straat. Het maakte werkelijk niet uit wie er met de zieken bad, er was bijna altijd resultaat. Pappa God heeft in al zijn soevereiniteit besloten om met Zijn kinderen samen te werken hier op aarde. Als wij willen zien dat Nederland wordt getransformeerd is het van belang dat alle wedergeboren kinderen van God in actie komen en laten zien aan de mensen in dit land hoe goed onze Pappa is.

En voor de critici:

Papa’s ideen zijn bovennatuurlijk. Oordeel dus niet te snel zoals ik ook vroeger heb gedaan maar ga is gewoon met zo’n groep mee zonder veroordeelde gedachtes en heb er dan op straat met Papa over, en je zal snel merken wat Hij er van vind. Laten we open blijven staan maar wel al toetsend.

Plat heeft een grote verwachting voor 2013:

Ik verwacht dat we dit jaar een doorbraak gaan zien als we gaan bidden voor kanker, diabetes, Parkinson, Alzheimer, autisme en vele andere ziekten. En ik reken erop dat we in 2013 ook mensen uit de dood zullen opwekken in Jezus naam.

Ook in de Healing Room in Volendam, waar het vol staat met gloriestoelen, leven grote verwachtingen. Iedereen die Café De Hemel is verbrand kan bij het team terecht.

healing room

Op Facebook heeft Plat inmiddels een aardige schare volgelingen die ook met gloriestoelen in de weer zijn. Daarbij gebeuren bijzondere dingen. Zo rapporteert Peter Seeleman:

gloriestoel-in-woerdenVanmiddag in Woerden geweest met de gloriestoel. Er was een groepje jongeren waar 2 van de 4 ongelijke benen hadden. Die werden weer recht. Maar bij die andere 2 waren hun benen gelijk. Maar ze wouden toch een wonder zien dus San en Michael hebben gebeden dat de benen ongelijk werden en dat gebeurde. Een heel groot stuk haha, hij stond helemaal scheef. Dit is bij 3 jongeren gedaan. Daarna is alles weer gelijk gebeden natuurlijk. Het was gaaf. Dank U Jezus. U deed het. Niet wij. En owja, ook nog voor 0 benen. die stonden daarna kaarsrecht haha.

Leuk spelletje zo. Zou dat ook werken bij kanker? Dan bid je eerst dat iemand die gezond is kanker krijgt, om de ziekte daarna weer weg te bidden. Puur om te laten zien dat Jezus kan toveren. Halleloeja!

hakim-op-de-gloriestoelOp 17 november stond de gloriestoel (het lijkt Man Bijt Hond wel) in Haarlem en daar spotte Seeleman NTR-programmamaker Hakim Traïdia, de knuffelallochtoon van Sesamstraat en Vals Plat. Seeleman meldt vol trots op zijn Facebook hoe hij deze vis heeft binnengesleept:

Vandaag mochten we weer heerlijk de straat op in Haarlem met de gloriestoel. Er kwam een camara ploeg aan en dacht die moeten we hebben! Het bleek achteraf dat het een camaraploeg van ned2 te zijn. Ik sprak een man van hun aan en vroeg of tie last had van zen rug. Ja was zijn antwoord. Dan heeft u been lengte verschil zei ik. Hoe weet je dat? was zijn antwoord. Hij wou op de stoel zitten en onder de loep van de camara werd zijn been langer ong 1-1,5 cm. 🙂 Hallelujaaaa. Hij was diep oinder de indruk en konden voor de camara Jezus verkondigen. Ik bid echt dat ze het zullen uitzenden. Go Go Go church.

Omdat we weten dat Hakim wel wat gristengekkies gewend is en op straat de meest bizarre dingen meemaakt, hebben we de uitzending van Vals Plat even nagekeken. De beenverlenging begint op 11:20. Hakim zegt: “Ik ben bang dat ik snel dood ga” (het programma gaat deze keer over de dood en Hakim spreekt daar mensen op straat over aan), maar evangelist Seeleman negeert deze opmerking volledig en gaat recht op z’n doel af: “Ja, maar heeft u ongelijke benen?” Ja, dat ook, dus Hakim ondergaat de gloriestoel gewillig. Nadat het wonder is geschied, roept hij met gespeelde verbazing: “Jullie hebben me betoverd!” Dat is wat je noemt Vals Plat. 🙂

188 Reacties op “Acteur Hakim Traidia op de gloriestoel”

 1. mafchauffeur zegt :

  Verfrissend: Plat blijkt bereid om openlijk (op FB) verantwoording af te leggen voor zijn soms controversiële keuzes. Zo antwoordt hij op de vraag of het wel nodig en “wijs” is om in Volendam het over brandwonden te hebben:

  Ik heb profetische woorden gehad en ook een profetische droom waarin God aangaf de brandwonden slachtoffers in Volendam te willen genezen. Vandaar….

  Twaalf jaar is best lang. Maar misschien is de achterliggende Gedachte dat na 12 jaar aanmodderen met medische zorg nu de tijd eindelijk rijp is voor een wonder.

 2. afolus zegt :

  De healingroom in Volendam die een claim neerlegt op het genezen van brandwonden.

  Die h-ufters hebben toch de sensitiviteit van een blok beton?! 😦

 3. mafchauffeur zegt :

  @afolus: een telefonische healingroom. Wel zo verstandig.

 4. ruub zegt :

  Genees deze benen, NU, in Jezus naam, Simsalabim, Halleluuujaaah!

 5. John zegt :

  Precies zoals Derren Brown al aangaf: de man in dit filmpje geeft gewoon een rukje aan de schoen. Meer niet.

 6. DsDre zegt :

  Waarom geen rondje met de gloriestoel door een instelling voor verstandelijk gehandicapten of blinden?

 7. ruub zegt :

  @John
  Kleingelovige! Hoe verklaar je dit dan?

  Nog meer getuigenissen op http://www.gloriestoel.nl/pages/getuigenissen.php

 8. mafchauffeur zegt :

  DsDre: een vrijwilliger!!!!

  Je enthousiaste inbreng wordt zeer gewaardeerd. Je moet echter wel begrijpen dat 2013 het jaar wordt van het gebed voor kanker, diabetes, Parkinson, Alzheimer en autisme. Dus eerst naar de verpleeg- en verzorgingstehuizen.

  Verstandelijke handicaps staan nog niet op het programma. Wellicht in 2014?

 9. mafchauffeur zegt :

  @ruub: tsja. Als je dat filmpje ziet begrijp je nog beter waarom de zeven blinde kindertjes in Myanmar genezen werden verklaard door het gebedsteam.

  Zelf blind voor alle non-verbale communicatie.

  In dat licht bezien is het maar goed dat gebed voor autisme voor 2013 op de kaart wordt gezet. 🙂

 10. John zegt :

  @Ruub

  Aan de genante manier te zien waarop het meisje snel wegloopt kan ik me zo voorstellen dat ze zich kapot schaamt. Het is natuurlijk raar om te zeggen dat er niks gebeurd. Wel ongelooflijk naief van die bidders om meteen met hallelujah’s en Amén’s te strooien. Ze lijken niet echt aan te voelen wat er in dit meisje rondgaat. Slecht. Zo genoeg verklaard, gij grootgelovige? 😉

 11. DsDre zegt :

  @Maf

  Ook mensen die blind zijn en met een verstandelijke beperking krijgen kanker, Parkinson etc. Dus dat rondje kan toch gemaakt worden.

 12. John zegt :

  @DsDre

  Ja, dat God ze dan wel geneest van hun verstandelijke beperking, maar dat ze ondertussen nog steeds kanker hebben… 😦

 13. mafchauffeur zegt :

  @DsDre: je hebt helemaal gelijk. Je legt mijn gebrek aan geloof feilloos bloot. Ik ben toch geneigd in de comfort zone te blijven en het bij verzorgingstehuizen te houden. 😉

  @John: ik ben blij dat jij volgend week naar Amersfoort gaat. Alleen nog even werken aan je vooroordelen.

 14. ruub zegt :

  @John
  Zo gaat het niet lukken om met een open houding getuige te zijn van de kracht van de gloriestoel. Als geestelijke versterking heb ik een video voor je met nog meer wonderen, compleet met originele Griekse grondtekst. Veel sterkte broeder 😉

 15. bramvandijk zegt :

  Grappig om te zien dat het christendom zo’n ontzettende ontwikkeling heeft doorgemaakt om nu weer terug te keren naar zijn wortels: de godsdienst die door middel van magische voorwerpen god dwingt om hier op aarde het verschil te maken.

  Zoals in het OT er nog geen concept van leven na de dood was en er dus een vorm van wat we nu het welvaartsevangelie bestond, waarin de ark werd meegenomen naar een veldslag om winst af te dwingen en waarin met de orakelstenen (urim en thummim voor statenvertalinglezers) je een simpel antwoord kon krijgen van god op vragen als ‘moet ik nu aanvallen’ of ‘wie heeft er wat gegeten terwijl ik had beloofd dat niemand zou eten’. Nu dus de gloriestoel die iedereen geneest die erop gaat zitten, maakt niet uit wie er voor bidt…

  Wonderlijk maar waar.

 16. bramvandijk zegt :

  @John
  Volgende week een ooggetuigeverslag van alle glorie die van de stoelen afdruipt? Van mensen die genezen van kanker en parkinson en wat al niet nog meer? Ik kan niet wachten 😀

 17. DsDre zegt :

  @John.

  Toch wel prakties van God. In 2013 eerst de mensen van een dodelijke ziekte genezen en 2014 pas van blindheid en laag IQ. Als we maf zouden hebben gevolgd dan zouden de blinden dit jaar worden overgeslagen en pas volgend jaar alleen van hun blind zijn genezen, maar de kanker kan gewoon doorgaan. Niet zo handig.

 18. John zegt :

  @Bramvandiojk en Ruub

  Ik ga mn best doen, hopelijk ook een aangegroeide ledemaat! Als God ervoor kan zorgen dat mensen met 2 gelijke benen ineens 1 ongelijk been hebben, wellicht dat God “om zijn almacht te tonen” dan ook bij iemand een 3e arm kan laten aangroeien of iets dergelijks 😉

  Nee, ik ga proberen er onbevangen in te staan volgende week, en meer mijn kant aan te spreken die stiekem best nog wel zo zou willen geloven zoals deze mensen. Daar kan ik best begrip en respect voor opbrengen. We wachten het af.

 19. mafchauffeur zegt :

  @DsDre: wrijf het er nog maar even lekker in. 😉

  @John: wel een verslagje op GG mag ik hopen? Het gaat een heel bijzondere avond worden. Ik kan tenminste geen enkel verslag vinden wat niet Himmelhoch jauchzend is.

  We mochten bidden voor mensen die een hypotheek goedkeuring wilden van de bank, mensen die zwanger wilden worden, mensen die een verblijfvergunning wilden en ga nog maar even zo door.

  De Heer geeft altijd een mooie afsluiter. Toen we gingen evalueren in de zaal was er een man die had een operatie gehad aan een ader in zijn rechterhand. De chirurg had een fout gemaakt waardoor hij geen gevoel meer had in de zijnkant van zijn hand en in zijn pink. Woensdag had de chirurg nog gezegd dat hij er maar mee moest leven. Tja, de chirurg kent dokter Jezus natuurlijk nog niet. We hebben gebeden met zijn hand en het gevoel was weer volkomen terug in zijn pink. Hij stond maar te wrijven en te testen en hij gaf toen zijn getuigenis. Hij is genezen!

  Volgende keer niet eigenwijs zijn met je pols.

 20. agilhartje zegt :

  Onbarmhartige nepgenezers! Waarom kunnen die naïeve lieden niet nadenken en maken ze de Heer belachelijk?

  Het gaat niet om genezing maar om Liefde! Genezing is altijd tijdelijk; alle mensen die door Jezus zijn genezen zijn inmiddels overleden…
  Liefde is eeuwig.

  Kijk om naar mensen, steun ze en heb ze lief. Maak ze nooit tot een onderdeel van je show.

 21. agilhartje zegt :

  Zo nu ben ik genezen van mijn boosheid over zoveel domheid….

 22. CT zegt :

  Dit soort dingen maken me erg misselijk. Zijn er niet meer christelijke mensen in opleiding tot arts (of artsen (in opleiding)) die er ook zo misselijk van worden? Lijkt me leuk om die beenlengteverschillen en genezingen etc. ook echt te gaan controleren… (maar ben bang dat dat niet helemaal mag van de KNMG xD)

 23. differentkoek zegt :

  “We stonden erbij, en we keken er naar”
  Is er nou werkelijk niemand in Nederland die deze mensen een geestelijk ‘halt’ kan toeroepen? Of valt dit onder vrijheid van godsdienst, of vrijheid van meningsuiting? Dit gaat werkelijk alle perken te buiten; nota bene om te kijken of het echt is, de ziekte weer even laten terugkomen om dan vervolgens weer te bidden dat de genezing weet plaatsvindt. Is dit niet wat de bijbel ‘toverij’ noemt?

 24. Pittig zegt :

  De oorlog in de Balkan is gestopt, maar laten we even gaan bidden dat het weer begint en dan weer bidden dat het stopt! Leuk!!!

  En laten we daarna God vragen een neus te verlengen, zodat de mensen kunnen zien hoe krachtig God wel niet is. Hallelujah! We kunnen het altijd weer terug bidden. Of misschien doen we het ook wel niet… Hahaha!

  Mijn hemel, wat is de volgende stap van Plat en Seeleman? Penisverlengingen en borstvergrotingen? Dat zou hun godje pas echt groot gemaakt worden!

  “Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde, maar daarna moeten jullie doen of jullie nu alle macht over God hebben. Ga dus op de weg staan en bid voor beenverlengingen voor alle volken en laat ze zitten op de Gloriestoel. En leer hen dat God heel erg handig is en dat Hij alles voor je wil doen wat je maar wenst en wanneer je het wenst. En houd dit voor ogen: goedgelovigheid, magie, liefdeloosheid en psychologische manipulatie is met jullie, alle dagen, tot aan de voleinding der wereld.”

 25. Pittig zegt :

  @ bramvandijk

  Dit is inderdaad geen magie 2.0, maar gewoon magie 1.0.

  @ John

  Derren Brown revisited. Blijkbaar willen deze tovenaars ten diepste graag verkondigen dat God nep is…

  @ Agilhartje

  Een prachtige, hartverwarmende reactie! De kern van de zaken precies verwoord.

  En Jezus bleef soms hééél lang boos op bepaalde mensen, hoor! Van sommige zaken moet je ook niet genezen worden… 😉

 26. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: voordat je z’n diepste verlangen gaat benoemen is het volgende filmpje misschien wel verhelderend.

 27. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Pittig opperde dat Plat mogelijk ook ging bidden voor penisverlengingen… Uit het filmpje blijkt dat “trekken” in elk geval geen oplossing biedt..!!
  😀

 28. afolus zegt :

  @agilhartje
  Je reactie is me uit het hart gegrepen!!

 29. afolus zegt :

  @John
  Ook een rake opmerking, nl. dat sommige mensen wel van een kwaal zouden genezen maar dat een bijverschijnsel als kanker gewoon mag achterblijven.

  Een paar weken geleden had de EO een programma op zondagmorgen met een mevrouw die werkelijk alle denkbare kwalen had. Reuma, parkinson, borstkanker en weet ik al niet wat.
  Haar verhaal was eigenlijk te bizar om te geloven.

  De goede God had haar genezen van borstkanker en reuma maar een halfjaar na de genezing van het laatste euvel had ze weer een hartkwaal…

  Ik vind het vreemd dat zulke mensen blij zijn met een “dode mus” of ze geven de duivel de schuld van de ellende.
  Alles is weg, nu de hartkwaal nog….

  Hele vreemde invulling van geloof.

 30. mafchauffeur zegt :

  @afolus: we zouden hem er bij kunnen vragen als we de TRIN jaarrekening 2011 gaan bekijken.

  Nee, die staat nog niet op de site.

 31. ruub zegt :

  @afolus
  Vaak wordt het kritisch zijn tav van wonderen ook nog eens uitgelegd als het gebrek aan vertrouwen in God (en broeders/zusters). Treffend vond ik wat dat betreft de uitzending van de IKON een paar jaar geleden over gebedsgenezing (http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1121180). Vooral het stukje vanaf ca. 17:30 vond ik interessant: de angst van die man om door een gebrek aan vertrouwen en geloof de boot te missen.

 32. afolus zegt :

  @ruub
  Deze vorm van geloven kan inkook niet goed (meer) plaatsen.
  Ik zou het veel begrijpelijker vinden als gezegd zou worden bij ziekte en zeer dat dat er nou eenmaal bijhoort en dat we gelukkig mogen uitzien naar een “betere toekomst”. Dat gezeur of beter worden, ziek blijven en al dan niet verkeerd bidden of leven, schiet wat mij betreft helemaal niet op en is ook bepaald onlogisch…

 33. John zegt :

  @ruub en afolus.

  Ik heb lang nagedacht over de woorden van Ruard Ganzevoort een jaar of 2 geleden, over de niet-genezen blinden van TRIN. Ruard zei iets in de trant, dat het voor de mensen van TRIN (en soortgelijk denkende mensen) het er helemaal niet toe doet of God nou wel of niet iemand daadwerkelijk genezen heeft. Het gaat hen erom dat God het zou kunnen, en dáár wordt alle nadruk op gelegd. Want volgens de bijbel kan God mensen uit de dood laten opstaan! Geweldig toch? Dat we daar vervolgens in de praktijk niks van terug zien (ergo: er staan tegenwoordig geen mensen meer op uit de dood) doet er niet toe. Als God het zou willen zou Hij het kunnen!

 34. Oscar de Tweede zegt :

  @Pittig : grappen en grollen over penisverlenging is zo 2012! Nee, ik heb in Plat in een mail verzocht ook te gaan bidden voor erectieproblemen en de “Klaar is Kees” problematiek. Minstens zo nodig.

 35. afolus zegt :

  @Oscar de Tweede en @Pittig
  In het kader van de oproep van HealingRooms Volendam zal Plat wel als antwoord op je mail melden dat hij zijn vingers er niet aan wil branden…
  Cabaret, cabaret! 😦
  En…zij begonnen! 😉

 36. Onno zegt :

  @Pittig, soms ben je heel scherp en zeg je wijze dingen. Het is inderdaad toveren en heeft niks met mensen helpen vanuit bewogenheid en liefde te maken. Al deze onzin is volgens mij geboren uit een ziekelijke hang naar spektakel en shows creëren. Heel erg triest. ¨Kom maar hier, wij zullen je wel even wat wonderen laten zien als je hier plaats neemt¨

 37. Onno zegt :

  vreselijk vind ik trouwens ook de claim dat God de brandwonden zal gaan genezen 12 jaar na dato. Als het vervolgens niet gebeurt is dat weer een lekkere reclame voor de kerk die toch al niet zo´n goede naam had en zullen nog minder mensen geneigd zijn om op zoek te gaan naar God en in Hem te geloven. Devangelisatie ten top. Om dan nog niet te spreken over geschapen verwachtingen en vervolgens de teleurstelling/desillusie bij mensen die wanhopig verlangen naar een genezingswonder en de uitdaging wilden aan gaan.

 38. rafdevis zegt :

 39. nietverbaasd zegt :

  Ik ken een man voor wiens benen ook is gebeden. Er is toen een aantal keer iets verkeerd gegaan waardoor het te korte been steeds weer te lang werd en corrigerend moest worden gebeden. Om een lang verhaal kort te maken, de man eindigde met een totale groeispurt van 7,5 cm! Gevolg grote problemen in zijn relatie -zijn vrouw valt niet op lang- en hij moest ook een nieuwe auto kopen.

 40. Afolus zegt :

  @nietverbaasd 😀

 41. DfTg zegt :

  @Pittig

  Mattheüs 29:1
  Jezus sprak en zeide: Gaat henen tot de volkeren en wanneer gij een vrouw tegenkomt, leg uwe handen dan op hare boezem, zodat deze groeien zal tot weldadige omvang. Evenzo zult gij tot de man gaan en uw hand op zijn kruis leggen en zijn kleine piemelmans zal groeien tot een weldadige vijgenboom, ja tot een weversboom op de Libanon. Dan zullen zij de HEERE HEERE prijzen en zijn naam zal altoos geloofd worden.

 42. Peter H zegt :

  Als jullie bij de dwaze schare bijeenkomsten ook een glorybox, euh sorry, gloriestoel neerzetten om voor de lengte van den pennis te bidden, dan meld ik me de volgende keer ook aan.

 43. Peter H zegt :

  Ik bedoelde gloryhole, niet glorybox..

 44. Flipsonius zegt :

  14 En Jezus gekomen zijnde in het huis van Petrus, zag zijn vrouws moeder te bed liggen, hebbende de koorts.
  15 En Hij raakte haar hand aan, en de koorts verliet haar; en zij stond op, en diende henlieden.

  Tja, de droom van iedere werkgever….
  Dus, als gebedsgenezing werkelijk zo effectief zou zijn, zou het dan niet allang zijn ingezet als instrument om het ziekteverzuim terug te dringen? 😉

 45. Afolus zegt :

  @Peter H.
  Ik denk dat het goed is dat wegblijft….!

 46. Afolus zegt :

  dat je wegblijft…

 47. Peter H zegt :

  @afolus
  Ok, dan maar geen lid…

 48. Flipsonius zegt :

  Kunne we ook is gaan bidden dat Peet en San es vatsoenlek Nederlants gaan leren en spellen dank uw Pappa voor dit wonder halleluja ow haha!

 49. Flipsonius zegt :

  Die gloriestoel kan voor werkgevers natuurlijk een heel aantrekkelijk middel worden om de verzuimcijfers terug te dringen
  14 En Jezus gekomen zijnde in het huis van Petrus, zag zijn vrouws moeder te bed liggen, hebbende de koorts.
  15 En Hij raakte haar hand aan, en de koorts verliet haar;
  en zij stond op, en diende henlieden.
  Kijk zo zien we dat graag! Geen gezeur! Meteen hands on!

 50. Onno zegt :

  Het is weer puber tijd zie ik

  @DfTg, beetje minder kan ook wel, hoe oud ben je? 15?

 51. Pittig zegt :

  @ Flipsonius

  “Zo Jan, wat zie je er belabberd uit. Ga anders even naar de ruimte waar vroeger de ehbo’ers zaten. Daar staat nu een gloriestoel. Ik verwacht je hier weer terug in topconditie over 15 minuten om deze rapporten te ondertekenen.”

  Of wat denk je van een sportgloriestoel?

  “De bal gaat naar Fischer. Die speelt op Eriksen. En wat doet Van Bommel daar? Wat een ongenadig harde tackel! Dat wordt direct rood. Eriksen schreeuwt van de pijn. Gelukkig komt de medische staf van Ajax meteen met een gloriestoel het veld op.”

  Maar de kerkelijke praktijk wordt ook anders. Allereerst de Plat-Seeleman vertaling:

  Jakobus 5,14-15
  “Laat iemand die ziek is de oudsten van de gemeente bij zich roepen; laten ze een gloriestoel meenemen en voor hem bidden. De gloriestoel zal de zieke redden…”

  2 Timoteüs 4:19-20
  “Groet Prisca en Aquila, en de huisgenoten van Onesiforus. Erastus is in Korinte gebleven, Trofimus heb ik ziek in Milete achtergelaten, want ik had mijn gloriestoel niet bij me.”

 52. Pittig zegt :

  In aansluiting op Onno — voor dat soort fantasieën zijn andere sites misschien meer geschikt?

 53. Onno zegt :

  @Pittig, geweldige tekstcitaten 🙂

 54. ruub zegt :

  @Pittig
  🙂

 55. Onno zegt :

  na de gloriestoel krijgen we de toverfluit.

 56. Henny Dekker zegt :

  Dat doet me denken aan hoe ik op een stoeltje op het podium in een pinksterkerk moest vertellen dat ik genezen was van schizofrenie. Meteen daarna kreeg ik weer een psychose. De voorganger heeft toen verklaard dat hij me in werkelijkheid uit de prostitutie had gehaald en van de drugs af had geholpen, maar dat had ik zogenaamd niet durven vertellen. In het milieuwereldje had ik toch een betere reputatie dan wat er over mij de ronde doet in het pinksterwereldje.

 57. Shaul zegt :

  Dit soort mensen zijn ‘geestelijk’ gestoord en berokkenen grote schade aan het Koninkrijk van God.

 58. Henny Dekker zegt :

  Ik ben nu mijn schaamte voorbij. Binnenkort ga ik op de gloriestoel verklaren dat ik niet genezen ben van schizofrenie, maar wel tot de Heer gekomen ben nadat ik zeven mensen heb neergestoken. Hallelujah, wat een dijk van een getuigenis!

 59. Afolus zegt :

  Het feit dat glorie is vrijgezet, al dan niet in stoelen of andere meubelstukken is, ik moet het eerlijk zeggen, voorzegd door Zuster Martie Dijkkamp van de Nederlandse Profetische Raad.

  http://www.nederlandseprofetischeraad.org/profetie/profetische-woorden/59-glorie

  Haar profetie voor 2012 is verder een vaag verhaal dat ook makkelijk over 1989, 2003, 2008 en 2014 zou kunnen gaan.

  Ik begreep dat op 18 en 19 januari a.s. nadere berichten uit het universum mogen worden verwacht over het jaar 2013.
  Beetje laat vind ik zelf, het jaar is al zowat voorbij..
  Wie daar in geïnteresseerd is kan zich nog opgeven voor een conferentie in Amsterdam.

  Sapperdejozio, shabba.

 60. rob zegt :

  @Henny
  Daar wil ik bij zijn, zo’n grote glorie wil ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan.
  Kom dat zien!

 61. DfTg zegt :

  @Onno: Ja, het gaat wel ver wat ik zeg, maar goed, ik houd wel van ruige humor. Die bijbeltekst bedoel ik niet spottend ten opzichte van de bijbel of Jezus, maar puur om aan te geven hoe absurd dit soort mensen te werk gaan. De rest is natuurlijk een beetje een spelletje om te laten zien hoe absurd het eigenlijk is, seksgrol is nu eenmaal een goed middel hiertoe, vergeef me als ik te ver ben gegaan voor jou en andere mensen, het is niet mijn doel geweest om mensen doelbewust voor het hoofd te stoten. Ik spring gewoon wel eens lekker uit de band, dat houd je 15. 🙂

 62. Pittig zegt :

  @ Henny Dekker

  Wat een verschrikkelijk verhaal over die Pinkstergemeente en hoe ze met psychische ziekte omgaan… Ik denk dat jij trouwens de enige normale persoon was in die setting….

  Maar wat fijn dat je nu tot geloof gekomen bent. 😉 Die zeven slachtoffers moeten je nu wel hun vergiffenis aanbieden, dat kan niet anders. En mocht je het nog een keer doen, gewoon weer naar de gloriestoel!

 63. Onno zegt :

  @Dftg, ik zie dat GG inmiddels heeft ingegrepen en het goorste bericht van je heeft gewist. Veel beter zo.

 64. bramvandijk zegt :

  @Henny Dekker
  Wat een vreselijk verhaal. Hierom zou je zo’n voorganger uit zijn ambt moeten ontzetten. Hebben voorgangers een tuchtraad, net als advocaten?

 65. mafchauffeur zegt :

  Ah. De martelaarskaart is inmiddels getrokken. Dat gaat snel.

  Wauw! Prijs de Heer de kanker demonen moeten zich onderwerpen aan Jezus die alle ziekten op zich heeft genomen en heeft overwonnen! Respect Ronald. Mooi om te zien dat je gewoon doorgaat. Wat mensen ook van je zeggen! We zijn martelaars voor Jezus. En wat een vreugde is dat!

  http://www.facebook.com/ronald.plat.3?ref=ts&fref=ts

 66. Henny Dekker zegt :

  Die pinkstergemeente heeft flink z’n best gedaan om het stigma op schizofrenie te vergroten. Later kwamen ze ook op een regionale tv-zender met veel ‘getuigenissen’ van psychiatrische clienten die bijvoorbeeld verklaarden eerst een zelfmoordpoging gedaan te hebben maar eenmaal in de kerk was het zo gezellig, toen was hun probleem over. Ik heb ook jonge mensen gezien die voor de camera al hun zonden opbiechtten. Helaas heb ik deze mensen nooit meer gesproken.

 67. Martijn zegt :

  Ik denk dat mensen die daadwerkelijk voor ‘te korte benen’ bidden (tenzij het bewuste oplichters zijn) dat het ‘aangroeien’ daadwerkelijk gebeurt en geen trucage is.
  In elk geval is mijn getuigenis dat ik ook geregeld heb gebeden voor mensen met een te kort been en dat het bijna altijd ‘aangroeide’.(De vraag is of het nu aangroeit of dat er iets recht gezet wordt in de heupen, in elk geval schuift het allemaal iets naar voren).
  Niks geen trekken dus aan schoenzolen or what ever. Sterker nog, als je bidt houd je of de voeten gewoon losjes in je handen of je geeft zelfs tijdens het bidden wat tegendruk door de duimen op de beide hakken te zetten en zo terug te drukken.(dus trekken aan een schoen is er zeker niet bij!!)

  Toch begrijp ik wel heel goed de scepsis. Bij mij ligt deze ook wel in het feit dat er veel ernstigere zaken zijn op gebied van ziekte die niet zo 1 op 1 genezen, terwijl bidden voor een ‘te kort been’ bijna altijd effect heeft. Dat heeft iets triviaals… Begrijp dat ook niet. Ik vind elk wonder hoe klein ook, een knipoog van onze Schepper, maar niet altijd makkelijk te begrijpen…

  Verder ben ik van mening dat je een heel klein beenlengte verschil nauwelijks kan opmerken. Alhoewel je iemand met zijn rug zo recht en strak mogelijk tegen de rugleuning moet zetten, is er altijd kans dat iemand de beide benen net iets heel scheef uitsteekt en dan kan je een paar milimeter m.i. niet goed meten/beoordelen.
  Spannender wordt het als iemand weet (bijv. door fysiotherapie/podoloog) dat er daadwerkelijk een been korter is. Ik hoor vooraf liever niet welk been het dan is. Bij het opmeten/kijken naar verschil, blijkt het echter altijd de kloppen welk been het is. Ik zeg het is dit of dat been en de persoon bevestigt het dan.

  Omdat het een zichtbaar wonder is, kan het geloof opbouwen bij omstanders die het ook zien. Tegelijkertijd is het ook begrijpelijk dat het ook vragen op roept als je daarna bid voor andere kwalen en er (in mijn ervaring) veel minder vaak iets aantoonbaars verandert.

 68. ruub zegt :

  @Martijn
  Wat goed dat je hier reageert en het gesprek durft aan te gaan. Ook dat je begrip toont voor de scepsis en niet direct degenen die kritiek hebben veroordeelt, waardeer ik.

  Volgens mij geef je heel aardig aan wat er precies gebeurt. Maar zou de verklaring ook iets kunnen zijn als dit:

  – Eerst heb je een vriendelijk gesprek met iemand. Daardoor ontstaat er iets van een band/ basis van vertrouwen.

  – Tijdens het bidden wordt er een verwachting gecreëerd dat er iets gebeurt/ gebeuren gaat.
  De persoon op de stoel zal zijn/haar been waarvan zij/hij denkt dat het korter is (onbewust) minder ver uitstrekken. Tijdens het gebed geef je een beetje druk, waarschijnlijk tegen het been dat het minst ver is uitgestoken. Misschien voer je de druk zelfs een beetje op, al dan niet met opzet richting de climax van het gebed. Iemand op de stoel zal als natuurlijke reactie terugduwen; een normale lichamelijke reflex.

  – Voor de persoon op de stoel valt het niet mee om de tegendruk te negeren. De persoon zal geneigd zijn terug te duwen en bovendien om haar/zijn knie nog een beetje extra uit te strekken/ de heup een beetje te draaien waardoor de benen gelijk komen. Redenen daarvoor zijn om aan de verwachting te voldoen (sociale druk), maar misschien ook nog de wens van de persoon op de stoel dat er werkelijk iets gebeurt, plus als een soort van beloning voor de gebedsgenezer voor de aandacht & vriendelijkheid.

  – Als daarna degene de gebedsgenezer, die aardig en betrokken is geweest bij de persoon op de stoel na het gebed ook nog eens helemaal blij en gelukkig wordt – misschien omdat hij een been voelde bewegen – z’n handen al in de lucht steekt en halleluja roept, tja, dan moet je wel enorm stevig in je schoenen staan om te kunnen zeggen dat er niets is gebeurd. En dat is al helemaal het geval als er dan ook nog eens vrienden van die gebedsgenezer om je heen staan tijdens en na het gebed om het wonder te aanschouwen. Zelfs al weet je eigenlijk wel dat er niets is gebeurd, dan zal je toch geneigd zijn even mee te spelen om je daarna snel uit de voeten te maken.

  Vind je dat niet een iets aannemelijker verhaal en verklaring voor at er gebeurt?

 69. engel zegt :

  @ruub,

  Heb jij echt zo weinig geloof?

  (hoewel ik jouw verklaring ook wel aannemelijk vind. Zeker dat aspect van tegendruk viel mij ook op)

 70. ruub zegt :

  @engel
  Ik heb genoeg geloof om een muntje aan een muur te laten kleven. Maar bij beenverlenging begrijp ik niet helemaal waarom gebedsgenezers naast een stoleltje geen weegschaal meenemen zodat ze gewoon kunnen meten of er gewicht is bijgekomen. Waarschijnlijk wordt dan na een paar genezen klanten compleet duidelijk dat er geen been bijkomt, maar dat er volgens de weegschaal iets rechtgezet wordt in de heupen 🙂

 71. Afolus zegt :

  @John
  Als jij volgende week mee gaat op gloriereis, neem je dan wel een meetlint en een personenweegschaal mee..?
  De tip van Ruub hierboven vind ik wel erg handig… 😉

 72. Flipsonius zegt :

  @Ruub
  Idd.
  Het wachten is tot er een keer een fysiotherapeut op die gloriestoel plaatsneemt. Die veegt meteen de vloer aan met het verhaal van die beenlengte verschillen.
  Ik moet iedere ochtend een oefening doen (op mijn rug) waarbij ik beurtelings het ene en het andere been ‘korter maak’. Helpt goed om het S/I-punt (de sacro-iliac) los te maken. 🙂

 73. mafchauffeur zegt :

  @Flipsonius: jij dénkt alleen maar dat jij dat zelf doet. Onnozelaar. 😉

 74. Flipsonius zegt :

  @mafchauffeur
  Ik had er natuurlijk bij moeten zeggen: Halleloeja, dank u Heer, dat u ons fysiotherapeuten gezonden heeft…

 75. Martijn zegt :

  Ruub, prachtige psychologische verklaring.Je bent een mooie verlichtingsdenker 😉

  Ik heb even nagedacht. In de afgelopen paar jaar heb ik voor voor 6 mensen gebeden die zelf aangaven hier aantoonbare klachten in te hebben en wat ook een duidelijk gegeven was. Dus dan ging het idd. over een zichtbaar verschil van zo een cm of meer.
  Bij 5 van de 6 was het duidelijk dat het been/enkel/heup? aangroeide. Bij 1 persoon gebeurde er helemaal niets.
  Ik ben geen halleluja schreeuwer en sterker nog de eerste keer dat ik voor iemand bad, had ik helemaal geen geloof hiervoor. Het was dat hij het vroeg…
  De eerste persoon liep bij een podoloog en had zolen met verhoging (zooltjes waren er uiteraard uitgehaald op het moment dat we gingen bidden). Gebeden en het been groeide aan. Ik wist niet wat ik mee maakte. Vervolgens is deze man weer naar zijn podoloog gegaan. Opnieuw metingen gedaan op de drukschaal en met water pas op heupen. Conclusie: kaarsrecht! Arts wist zich er geen raad mee… Al gaf hij ook aan, dat hij het wel eens eerder had meegemaakt.

  Ik ben later tot de ontdekking gekomen bij iemand anders, dat als mensen significant beenlengte verschil hebben (en het dus niet in de voet zelf zit) dit ook te zien is aan de enkels. Aan de binnenkant van je enkel heb je zo’n knokkeltje/bot die uitsteek. Mensen met duidelijk verschil zien het niet alleen aan hun kleren, maar vaak ook dat deze 2 knokkeltjes niet symetrisch tegenover elkaar staan als je de enkels tegen elkaar zet. Bij iemand anders waarvoor ik bad, was daarna te zien dat de knokkel recht tegenover de andere knokkel stond. Daarvoor dus niet.

  Nog even over dat ‘druk zetten’, nee, ik zit niet heftig te pushen, maar omdat je wil dat iemand goed strak en recht blijft zitten en de benen strak blijven staan, op het moment dat je bidt, is dat een manier. Gewoon met een duim en dat overigens op beide hakken.

  De truc om juist het tegenover gestelde te doen, door aan de hak te trekken en het daaruit te verklaren, kan ik mij dus alles behalve in vinden.

  Uiteraard begrijp ik dat je alles kan aangrijpen, om vooral niet te geloven in bovennatuurlijk ingrijpen. Ik besef dat ik op goedgelovig ben en maak mij geen enkele illusie ;).

  Succes met onderzoeken. Het stikt trouwens op youtube van de (soms ook vage) filmpjes. Niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten. Dat het zo’n hit is, heeft gewoon te maken met het feit dat het ook zo werkt. Waarom? I don’t know….

 76. Afolus zegt :

  @Martijn
  Je verhaal is goed gefomuleerd en je lijkt me een serieuze vent.
  De onbevangen manier waarop je omschrijft hoe eenvoudig het is om een genezingen op gebed te zien met een slagingspercentage van ongeveer 85% klinkt prachtig.
  Maar wat zou er dan de reden van zijn dat een gebed om genezing van kanker nagenoeg nooit lijkt te worden verhoord en een gebed om genezing van het Down-syndroom helemaal nooit?

 77. John zegt :

  Bij 5 van de 6 was het duidelijk dat het been/enkel/heup? aangroeide.

  Ja, dat was inderdaad héél erg duidelijk 😉

 78. Afolus zegt :

  @Martijn
  Sla dit berichtje eens op in een apart mapje en zet een alarm in je agenda op bijvoorbeeld 30-12-2018. Kijk dan eens in de spiegel en overweeg met je zelf de opmerkingen die je hierboven maakte.
  Wees benieuwd naar de uitkomst… 😉

 79. mafchauffeur zegt :

  Ok, de feiten.
  – ruim driekwart van de wereldbevolking heeft ongelijke benen
  – God wil dit herstellen
  – het genezings/slagings percentage na gericht gebed is hoog voor deze kwaal
  – we weten niet waarom God beenlengteverschil wél vaak geneest en andere dingen niet
  – genezingen hebben een positieve uitwerking, zowel bij de bidder als de genezene
  – er is ook veel skepsis, zowel bij christenen als bij ‘patiënten’, die daardoor veel zegen mislopen

  Heel veel ingrediënten dus voor een serieus onderzoek om aan te tonen dat dat het wetenschappelijk/medisch onverklaarbaar is maar dat het gebed desalniettemin wel degelijk een blijvende correctie/genezing tot gevolg heeft.

  Waarom is er dan nog nooit een de(r)gelijk onderzoek gedaan?

 80. Martijn zegt :

  Alofus, het dillema en probleem (eerste reactie) wat jij schetst vind ik een veel grotere uitdaging om daar een antwoord op te krijgen. Ik kan het je helaas niet geven en daarom is aan de ene kant de verlenging van een been in mijn ogen een heel groot wonder (groei is medisch gezien een zeer ingewikkeld en langdurig proces) maar de implicatie, de betekenis van het wonder is bijna triviaal te noemen gezien de veel ernstigere ziektes die er zijn….
  Ik heb dus geen idee.

  @ John, haha, nee dat is mij niet geheel duidelijk waar of wat er precies groeit.

  @ afolus (reactie 2) kijk jij dan ook opnieuw in de spiegel?

 81. ruub zegt :

  @Martijn
  Wederom hartelijk dank voor je reactie. Wellicht komen we niet veel dichter bij elkaar, maar begrijpen we elkaar straks wel wat beter. Daarom zou ik je graag nog wat vragen stellen naar aanleiding van je antwoord.

  Ik heb even nagedacht. In de afgelopen paar jaar heb ik voor voor 6 mensen gebeden die zelf aangaven hier aantoonbare klachten in te hebben en wat ook een duidelijk gegeven was. Dus dan ging het idd. over een zichtbaar verschil van zo een cm of meer.
  Bij 5 van de 6 was het duidelijk dat het been/enkel/heup? aangroeide. Bij 1 persoon gebeurde er helemaal niets.

  Vijf van de zes is een fantastische score. Maar in absolute zin valt het over een paar jaar wel mee. Waren het 6 kennissen/ bekenden? Wat is jouw verklaring voor die mislukte keer? En hoe werd bij de anderen precies duidelijk dat het aangroeide ?

  Opnieuw metingen gedaan op de drukschaal en met water pas op heupen. Conclusie: kaarsrecht! Arts wist zich er geen raad mee… Al gaf hij ook aan, dat hij het wel eens eerder had meegemaakt.

  Je laatste zin weerspreekt dat de arts zich er geen raad mee wist. Maar eigenlijk is mijn belangrijkste vraag hierover: was je bij het bezoek aan de arts aanwezig, of heb je het achteraf gehoord?

  Ik ben later tot de ontdekking …recht tegenover de andere knokkel stond. Daarvoor dus niet

  Ben je misschien opgeleid als arts/ fysiotherapeut of is er een andere reden waarom je denkt aan te kunnen geven in hoeverre de stand van knokkels een relatie heeft met beenlengte?

  Het stikt trouwens op youtube van de (soms ook vage) filmpjes. Niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten. Dat het zo’n hit is, heeft gewoon te maken met het feit dat het ook zo werkt.

  Ik heb eigenlijk nog geen filmpje gezien op YouTube waarin je echt duidelijk been ziet groeien. Als je voorbeelden hebt: heel graag!

  Nogmaals dank voor je bereidheid zo open het gesprek aan te gaan.

 82. John zegt :

  @Martijn

  haha, nee dat is mij niet geheel duidelijk waar of wat er precies groeit.

  Dus je zegt dat het duidelijk was dat er ‘iets’ aangroeide, maar je weet niet wat of waar? Kijk, en daar komen dus de conventionele verklaringen om de hoek kijken. Maar omdat jij niet begrijpt hoe het werkt, moet het wel van God zijn. Terwijl het voor anderen, die er duidelijk meer verstand van hebben dan jij, wel duidelijk is wat er gaande is.

 83. Afolus zegt :

  @martijn
  Als je zou weten wat ik “vroegah” allemaal gedacht, geloofd en beleden heb dan mag je van me aannemen dat ik tegenwoordig dagelijks in de spiegel kijk en reflecteer en… elke dag weer wat leer.

  We hebben een deal begrijp ik..? 😉

 84. Thomas zegt :

  @martijn. Op een stoel een beenlengteverschil meten is een onbetrouwbare methode, en een lichte druk is al voldoende om een reflex uit te lokken. Ik zeg niet dat het niet gebeurt, maar om te zeggen dat benen aangroeien ‘ omdat je het ziet gebeuren’ is niet hard te maken, misschien zelf wel goedgelovig. Btw. Ik ben fysiotherapeut.

 85. rob zegt :

  @Martijn
  Die hele focus op beenlengteverschil begrijp ik niet. Gelukkig stel je zelf dat je die focus ook onbegrijpelijk vindt.
  Waarom dat onbenullige beenlengteverschil alsof dat HET probleem van de mensheid is.

 86. Martijn zegt :

  Dag mensen,

  Om eerlijk te zijn heb ik niet de zin maar ook niet de (priori)tijd om op alle opmerkingen in te gaan.
  Ik kan alleen getuigen van wat ik zelf gezien en ervaren heb en uiteraard is het aan “jullie” wat je daarmee doet en wat je wil geloven of vertrouwt of ms. wel (per definitie?) niet wil aannemen, omdat het je bevattingsvermogen voorbijgaat.

  Ruub: Vijf van de zes is een fantastische score. Maar in absolute zin valt het over een paar jaar wel mee.

  Beetje flauwe opmerking en meer een opmerking die ik van iemand van Trin zal verwachten. Al was het er één of zijn het er 20. Whatever… Nee, ik zit niet te vragen aan mensen: mag ik voor je benen bidden ga maar in de stoel zitten en dan gaan we meten… zo zit ik dus niet in elkaar…
  Bij nr. 1 werd ik gevraagd
  Bij nr .2 werd ik gevraagd omdat die het getuigenis van nr. 1 had gehoord. (podoloog erhaal, geen zooltjes meer nodig gehad, enz.)
  Bij nr. 3 en nr. 4 bood ik het (weer een jaartje later) aan omdat ze beide ook bij een podoloog liepen en er last van hadden).
  Bij nr. 5 werd ik gevraagd (ook op basis van een eerder gehoord getuigenis) en gebeurde er niets.
  Bij nr. 6 bood ik het aan vanwege de klachten.

  Nou, concreter kan ik het niet maken.

  Ruub: Wat is jouw verklaring voor die mislukte keer?
  Geen idee. Ik kan ook niet verklaren waarom het wel ‘lukt’ en zaken als: had je geloof? kan ik ook niet zoveel mee. Ik had de eerste keer totaal geen geloof en dacht: waar ben ik in vredesnaam mee bezig…
  Al wist ik dat het wel kón! Waarom? Omdat ik zelf ook een soortgelijke ervaring daarvoor had gehad. Dat is ook een beetje de reden denk ik waarom het op mijn pad kwam.
  Kort samengevat: Ik had soortgelijke klachten, liep 2x bij de fysiotherapeut en moest op de behandeltafel liggen. De fysiotherapeut vermoede beenlengte verschil aan mijn linkerbeen en verwees mij door naar een podoloog. In de tussentijd was ik op een conferentie, was er voor mij gebeden en ervoer op dat moment dat mijn been warm werd en het net leek of er aan mijn spieren werd getrokken. (natuurlijk is dit een inkoppertje voor veel mensen op gg 😉 ) maar er gebeurde (voor mij) duidelijk wat. Een aantal weken later ging naar de podoloog toe, werd ik gemeten op zo’n soort weegschaal en bleek de drukverdeling hetzelfde te zijn en was er geen sprake van tekort of te lang. Helaas voor sommigen van jullie, het was mijn eerste afspraak bij de podoloog. 😉 Het enige wat zij zij was dat er geen sprake was van een tekort been en fysio dat wel dacht en mij daarvoor doorverwees.

  Ruub: En hoe werd bij de anderen precies duidelijk dat het aangroeide ?
  Als je een gestrekt been met een duidelijk lengte verschil op gebed na de vraag in of het in Jezus Naam gelijk mag worden, uit ziet schuiven voor je eigen ogen en de persoon gewoon kaarsrecht op zn stoel blijft zitten (al dan niet met ogen open of dicht) dan is het nogal duidelijk. Je hoort ook eigenlijk altijd dezelfde ervaring dat mensen voelde dat er iets werd opgerekt of alsof er aan het been werd getrokken.

  Ruub: Je laatste zin weerspreekt dat de arts zich er geen raad mee wist.
  Nee, ik bedoel te zeggen dat de arts had aangegeven dat hij dit niet kon verklaren en daar geen raad mee wist en dat hij in zijn praktijk een keer eerder een soort gelijk gebedswonder had meegemaakt.

  Over de knokkels: Nee, ik ben geen arts, jij wel? Ik heb wel logisch verstand. Als vooraf de knokkels scheef zitten en na het gebed tegenover elkaar…. Ik geef alleen weer wat ik zie en opmerkelijk vind.

  Youtube, lekker zelf zoeken. Gebruik nederlandse en engelse woorden en je ziet van alles voorbij komen (vaag en concreet), maar wat zegt het Ruub? Kan ook trucage zijn toch?

  John:
  Dus je zegt dat het duidelijk was dat er ‘iets’ aangroeide, maar je weet niet wat of waar? Kijk, en daar komen dus de conventionele verklaringen om de hoek kijken. Maar omdat jij niet begrijpt hoe het werkt, moet het wel van God zijn. Terwijl het voor anderen, die er duidelijk meer verstand van hebben dan jij, wel duidelijk is wat er gaande is.

  Nee, ik heb niet in het been gekeken op het moment dat het aangroeide. Maar je betoog barst ook van de aannames en vooronderstellingen.
  – Wie zegt dat OMDAT ik het niet begrijp, het daarom aan God toeschrijf?
  – Wie kan het dan BETER verklaren? Of is een (in mijn ogen) vergezochte psychologische verklaring, per definitie beter omdat het God uitsluit?

  Afolus:
  Ik kijk elke dag in de spiegel dus ook over een aantal jaren, deal 😉

  Thomas:
  Thx voor je reactie. Voor een heel klein beenlengte verschil is het idd. niet betrouwbaar. Heb dat ook aangegeven. Een significant verschil van bijv. 1 of meer centimeter is weldegelijk te zien, zij het niet op de milimeter nauwkeurig. Eens.
  Over het zachtjes tegen de hak drukken: mocht ik ooit nog een keer bidden zal ik niet meer drukken. En stel… als het dan wel aangroeit, wat dan…?

  Beste mensen, in principe mijn laatste reactie.
  Voor mijzelf weet ik, dat ik een kritisch gelovige ben geen hoogzwever en heb geen belang om wonderen te verkondigen die niet gebeuren. Ik ben niet goedgelovig, maar ook niet ongelovig.
  In dat laatste zit misschien wel het verschil.. 😉

  Daarnaast, als ik eerlijk ben had ik er denk ik ook anders in gestaan als ik niet zélf deze zaken had ervaren of gezien.

 87. John zegt :

  Ik loop al een paar dagen met een Bijbelplaats in mijn hoofd, die na het lezen van het facebookverslag van Seeleman wel erg toepasselijk bleek: Hosea 4:6

  Kom op mensen, het benenverleningstrucje wordt al jaren door charlatans in het christendom toegepast en is te vaak niets anders dan een fysiek trucje wat verkocht wordt als een wonder.

  Ja, ik geloof absoluut dat God geneest en ik heb het ook diverse keren echt als wonder zien gebeuren, maar het benenverlengingstrucje werd in sommige samenkomsten massaal toegepast.

  Eén van die lui heeft me ooit uitgelegd hoe het werkt, en daar is een stoel vrijwel noodzakelijk bij, al kan het ook staand worden toegepast, maar dan bij voorkeur tegen een muur.

 88. nietverbaasd zegt :

  Natuurlijk is er ontegenzeggelijk sprake van een wonder als de geclaimde aangroei van een stuk been inderdaad heeft plaatsgevonden. Probleem is dat er geen harde bewijzen zijn, alleen anekdotische. Er zou een arts zijn die verbaasd was. Heeft deze arts ook een schriftelijke verklaring gegeven?

  Is het bovendien niet redelijk eenvoudig aan te tonen dat de beenverlenging inderdaad heeft plaatsgevonden? Er moet naast nieuw bot ook nieuwe huid zijn ontstaan en die nieuwe huid zal kleurverschil hebben met de huid er omheen. Ook nieuw bot kan aantoonbaar worden gemaakt met medische apparatuur. Dat zouden harde bewijzen zijn voor de ongelofelijke claims die hier worden gemaakt.

  Het is overigens niet zo dat ik niet in wonderen geloof. Persoonlijk doe ik dat wel (noem me een rare), maar ik heb zoveel respect voor dit verschijnsel dat ik alle (wel of niet bewust) bedrog wil uitsluiten. Ik heb geen enkele aanleiding te geloven dat het hier daadwerkelijk om wonderen gaat.

 89. kindvanGod zegt :

  toch wel raar, ik heb eerder met mij laten bidden, en heb van alles wat mis is, ooke en beenlengte verschil die in zoverre erg is dat mij heupen flink scheef staan, alleen is er van alles genezen in gebed,maar nog nooit beenlengte…

 90. kindvanGod zegt :

  dan denk ik net, ben vast nummer 6 😉

 91. Johanna zegt :

  @ kindvanGod: als er van alles genezen is, vind ik je toch meer een nummer 1 hoor… gaaf voor je!

 92. kindvanGod zegt :

  dank je

 93. ruub zegt :

  @Martijn
  Hartelijk dank voor je antwoorden.

  Zoals je hebt gelezen in dit draadje zijn er veel GG-lezers die erg veel moeite hebben met de manier waarop een zeker type gebedsgenezers instant wonderen claimen. Ik heb niet verborgen dat ik ook tot die groep behoor. Je verhaal heeft me niet kunnen overtuigen, maar ik geloof wel dat je echt gelooft en het beste met anderen voorhebt. Daarnaast lees ik min of meer dat je er niet direct prat op gaat mensen te kunnen genezen.

  Maar pas echt op met de verwachtingen die je schept. Je beschadigt mensen enorm als je ze teleur moet stellen omdat er niets gebeurt of als mensen er achteraf achter komen dat ze toch niet zo genezen waren als ze aanvankelijk dachten. Echt enorm kwalijk is dat.

  Probeer daarom svp nog kritischer te zijn naar jezelf. Waarom geen weegschaal gebruiken? En waarom mensen niet eerst naar een dokter sturen? Waarom niet echt 100 procent willen weten dat er echt een wonder gebeurt? God wil toch ook niet dat zijn wonderen verborgen/ onduidelijk blijven?

  En kom gerust nog eens terug op GG en blijf reageren. Groet! Ruub.

 94. CT zegt :

  Nogmaals: het al dan niet gelijk zijn van de benen qua lengte kan alleen worden GESCHAT met de ‘plankjesmethode’ waarbij je kijkt naar de stand van de heup en het verschil dan gaat compenseren met ‘plankjes’ en dan kijkt of het rechtstaat.
  Dit is een ‘indirecte’ methode en is betrouwbaarder dan een directe methode (gewoon met een meetlint vanaf de heup naar de enkel/voet). Eigenlijk is het maken van een CT/röntgenfoto het betrouwbaarst.
  Iemand laten zitten en gewoon de benen gestrekt laten houden is VRAGEN om niet nauwkeurige metingen omdat je heup/rug gewoon kunnen ‘compenseren’ voor een eventueel verschil en het dan lijkt alsof het weg is. En ohja, je hebt ook nog iets als schijnbaar beenlengteverschil, waarbij het wordt veroorzaakt door een scheve heup of afwijkingen in de stand van je gewrichten etc.
  En hebben ze nog nooit gehoord van observatorbias? Als je al weet wat de uitslag is (of als je heel erg hoopt dat er een bepaald uitslag is), kan je onbewust je meting beïnvloeden. Vandaar dat er zoveel waarde wordt gehecht aan geblindeerd onderzoek, waarbij de behandelaar, de patiënt en degene die de metingen doet (en degene die alles analyseert) niet weet of er wel of geen behandeling heeft plaatsgevonden zodat eventuele verwachtingen het onderzoek niet kunnen beïnvloeden.
  Nu zou het natuurlijk dom zijn als een arts zijn eigen patiënten niet wil onderzoeken na behandeling ivm bias – maar als men claimt dat er ‘wonderen’ zijn gebeurd, zou ik toch ook een onafhankelijke geblindeerde buitenstaander laten controleren. Jezus stuurde de melaatse ook naar de priester! En die priester was er niet bij en zal ongetwijfeld erg skeptisch zijn geweest…
  (en ja, ik las dat er mensen zijn geweest wiens behandelaren het een wonder vonden, maar ik ben de casereports nog niet tegengekomen? Waarom patiënten een maandenlange marteling aandoen als je ook even op de gloriestoel kan zetten? Als het waar is, zou elke arts er voorstander van zijn denk ik :P)

  http://www.beenlengteverschil.nl/upload/files/Meten%20van%20beenlengteverschil.pdf <- pdf van artikel uit het NTVG – Bepaling van beenlengteverschil met de plankjesmethode: nauwkeurige uitkomsten, onafhankelijk van ervaring van de onderzoeker D. Pakvis et al. 2003.
  pp 216-263 Orthopedie – J. Verhaar et al.

  (*rant rant rant rant* Die mensen mogen wel eens komen bidden op een IC afdeling. Heb wat 'respect' voor het lijden van mensen – echt lijden, echte ziekte is niet iets om zo luchtig over te doen als die gloriestoelmensen doen. Ga er maar eens naast staan als iemand zijn laatste adem uitblaast. Dan houd je heel snel je klep met die praatjes over genezing en dat het met een beetje waarachtig geloof wel goed komt!)

 95. bramvandijk zegt :

  @ruub, Martijn
  Mooi gesprek, altijd weer mooi om te zien dat je het niet met elkaar eens hoeft te zijn om een respectvol gesprek te voeren, dat is een eigenschap die zorgt voor mijn GG-verslaving 😉

  Een heel kleine aanvulling op ruub:

  Waarom geen weegschaal gebruiken? En waarom mensen niet eerst naar een dokter sturen? Waarom niet echt 100 procent willen weten dat er echt een wonder gebeurt? God wil toch ook niet dat zijn wonderen verborgen/ onduidelijk blijven?

  Dat lijkt mij ook heel bijbels: Je steekt toch geen lamp aan om hem onder een korenmaat te zetten of onder een bed weg te bergen? Nee, je zet hem op een standaard.

 96. DfTg zegt :

  @Onno: Inderdaad en terecht ook eigenlijk wel, het was wel erg schunnig.

 97. afolus zegt :

  @Case
  Je slotzin is me uit het hart gegrepen.

 98. afolus zegt :

  Case moet zijn @CT
  Sorry 😦

 99. joost zegt :

  CT
  Helemaal eens met je laatste zinnen. 😦
  joost

 100. Anthony zegt :

  God geneest wel degelijk mensen. Ik heb zelf een been van kind gelijk zien groeien die een beenlengte verschil had van wel 3 tot 4 cm.
  Het gebeurt niet zozeer door gebed maar door ons geloof in de kracht van de naam van Jezus. Wat een lef hebben de mensen op de site zeg(maar niet heus) om een persiflage te maken over gelovigen die echt medearbeiders zijn van het koninkrijk van God. Probeer dit eens te doen bij Moslims. Dan wisten jullie wel dat je levend gelynched zou worden als jullie dit zouden over moslims die geloven in Mohammed. Dan hadden jullie deze site wel kunnen sluiten. Het is makkelijk om Christenen aan te pakken want die mogen toch zogenaamd niets terug doen van hun geloof. Maar bij Moslims weten jullie wat de consequenties kunnen zijn. Vraag maar aan die Deense cartoon tekenaar. Als deze site echt lef zou hebben zouden ze ook andere religieen onder de loep nemen. Het is gewoon kolder. Zolang je nooit heb meegekeken hoe deze genezingen gebeuren en je er zelf niet bij bent geweest heb je geen enkel recht van spreken.

 101. Afolus zegt :

  @Anthony
  Wat voor een achterlijke en middeleeuwse instelling heb jij?
  We wonen hier niet in Irak of Afghanistan!
  We zouden geen twijfels mogen uitspreken over het bedriegelijke gedrag van sommige vrome gebedscharlatans omdat we dan het risico van een lynchpartij zouden lopen…?

  Nou, de goede en oprechte bidders niet te na gesproken, als de goudstofverspreiders en leugenachtige blindengenezers hier niet aan de kaak gesteld worden, waar gebeurt het dan…?

  Shame on you..!

 102. bramvandijk zegt :

  @Anthony
  Wat jammer voor je dat we in een beschaafd land leven, dat je gewoon tolerant moet zijn naar andersdenkenden. Nee, dan de bijbelse tijden toen je voor blasfemie gewoon nog gestenigd werd:

 103. mafchauffeur zegt :

  @Anthony:

  Zolang je nooit heb meegekeken hoe deze genezingen gebeuren en je er zelf niet bij bent geweest heb je geen enkel recht van spreken.

  We wachten rustig het verslag van John af. 🙂

 104. Afolus zegt :

  @bramvandijk
  😀 😀 😀

 105. nietverbaasd zegt :

  @Anthony. Helaas hebben we hier niet zoveel aan. Jij zegt dat ‘een kind’ er 3 cm been heeft bijgekregen. Als dat zo is, dan is dat zeker een wonder. Maar je zult het met me eens moeten zijn dat jouw waarneming niet als bewijs kan gelden. Zeker nu -zoals op internet goed is terug te vinden- dit soort wonderen ook op bedrog kan berusten. Als in de RK kerk een wonder geclaimd wordt, dan moet daar eerst solide wetenschappelijk bewijs voor komen. In charismatische kringen moet je vaak mensen alleen op hun woord geloven. Dat is in deze tijd echt niet meer genoeg. Het zou voor jou ook niet genoeg moeten zijn.

 106. John zegt :

  @Anthony

  Eerst bewijs, praten we daarna wel weer verder.

 107. joost zegt :

  anthonie
  Ik heb ook aan den lijve meegemaakt dat kinderen er meerdere cm beenlengte bij kregen. Dat is inderdaad een wonder van God maar onder het klootjesvolk ook wel bekend als groei. 😉
  bramvandijk
  🙂
  joost

 108. Pittig zegt :

  @ Anthony

  Geef anders eerst het goede voorbeeld, door zelf naar die extremistische moslims toe te gaan en te zeggen dat God een Zoon heeft en dat jouw geloof (niet het gebed, maar echt jouw geloof) benen doet aangroeien. 😉

  En je schopt een mooie stofwolk op, maar serieus neem je de kritiek niet. Je wordt alleen boos dat iemand kan twijfelen aan jouw geloof en ervaringen.

  Net zoals jij trouwens twijfelt aan ons geloof en onze ervaringen…

 109. rob zegt :

  @Anthony
  Is het erg moeilijk om aan bewijs te komen?
  (rontgenfoto’s e.d?

 110. Anthony zegt :

  Ik kan heel makkelijk aan bewijzen komen, ten eerste hebben jullie niet het recht om anderen te oordelen. Matheus 7 zegt oordeelt niet opdat u niet zal geoordeeld worden. Jullie oordelen mensen als Ronald en Peter. Ten eerste kijk eens op zijn facebook site daar staan nieuwe filmpjes op van mensen die genezen zijn. Zoals deze man hier zo hij had ongelijke benen.
  Dit wonder gebeurde in Nederland.

  In het buitenland gebeuren deze wonderen ook.

  En als jullie er niets van geloven waarvoor gaan jullie dan niet gewoon mee op pad of melden jullile je niet gewoon zelf aan om voor gebeden te worden als jullie tenminste durven en het lef daarvoor hebben.
  Dit zijn filmpjes van mensen in Nederland wiens benen gelijkwerden of zelfs werden genezen.

  En als jullie nog steeds niet overtuigd zijn is het beste dat jullie eens meekomen en zelf gaan filmen of het allemaal klopt. Maar mocht blijken dat jullie ongelijk hebben eis ik van jullie dat al deze dingen op deze site gerectificeerd worden. En stoppen met het op de man spelen van Ronald en Peter. En dat jullie je verontschuldigingen openlijk zullen aanbieden op deze site. Ik kan zelf niet komen want ik ben ver. Maar er is iemand die meegaat met de gloriestoel en hij wil jullie allen met alle liefde komen opvangen.
  En daar komt bij dat ik wel naar fanatieke moslims ben geweest aan wie ik vertelde dat Jezus Godszoon is. Nu jullie weer.
  En als jullie het nog niet geloven kan ik jullie in contact brengen met iemand die jullie kan bewijzen dat hetgeen ik schrijf geen lariekoek is.
  Het zal niet lang meer duren voordat ledematen die bij ongelukken afgerukt zijn weer opnieuw zullen aangroeien.
  De enige reden waarvoor het nog niet gebeurde is dat vele nog niet in de kracht van Godsgeest wandelen. Godsvolk gaat ten onder wegens gebrek aan kennis. Als jullie Godswerk in twijfel blijven trekken, dan trek je feitelijk de Heere Jezus zelf in twijfel.
  Kijk maar naar al die filmpjes en naar gezicht van die mensen want die liegen er namelijk niet om.

 111. joost zegt :

  Anthonie
  Weer jij nu nog niet dat acteurs er vaak voor worden betaald om te liegen?
  Of denk jij dat alles wat je op een film ziet echt waar is?
  joost

 112. joost zegt :

  Anthonie
  Als je dat echt denkt zou ik maar niet meer naar reclame filmpjes kijken, Dat gaat je veel geld kosten als je dat allemaal gelooft. 😉
  joost

 113. Anthony zegt :

  En hier last but not least heb je nog een wonder in Nederland speciaal voor jullie.

  En hier eentje in het buitenland.

  Dus ik ga er naar er van uit dat die rontgenfoto’s nu niet meer nodig zijn

 114. Anthony zegt :

  En als deze bewijzen niet overtuigend genoeg zijn wil ik jullie in al liefde met die gasten in contact brengen. Maar dan verwacht ik wel dat jullie al die wonderen op jullie site zullen publiceren. Ze zeggen wel eens put your money where your mouth is. Jezus noemde zijn discipelen kleingelovigen, omdat ze niet geloofde in hetgeen wat God door hun wilde doen. God wil jullie ook gebruiken maar dan kan nu niet wegens jullie ongeloof en omdat jullie de spot drijven met anderen. Evengoed zegt God dat we goed moeten doen jegens diegene die kwaad over ons spreken. We moeten het kwade overwinnen door het goede te doen. Mochten jullie niet bereid zijn of nog steeds niet overtuigd zijn dan begrijp ik dit ook wel hoor. Het is niet makkelijk om uit die comfortzone te gaan stappen.

 115. Afolus zegt :

  @Anthony
  Nu ook graag een filmpje met iemand die genezen wordt van volledige blindheid, het syndroom van Down of een zichtbaar kankergezwel?
  Alvast bedankt..!

 116. rob zegt :

  @Anthony
  Wonderen plus het door CT aanbevolen bewijs.
  Dat lijkt mij het beste idee.
  De mensen die genezen zijn zullen hier denk ik graag aan mee willen werken.
  Wat vind je van dit voorstel?

 117. Pittig zegt :

  @ Anthony

  Fijn dat je hier reageert. Ik heb nog de volgende vragen:

  1. Zijn die filmpjes allemaal door artsen bevestigd? Is daarbij uit te sluiten dat het om psychosomatische genezingen gaat?

  Ik ken namelijk ook mensen die genezen zijn bij magnetiseurs, sjamanen, islamtische fakirs en hindoe yogi’s. Grote wonderen heb ik daar gezien en over gelezen. Bewijst het dan ook dat hun god(en) leven?

  En ik heb een BBC documentaire gezien waar verschillende mensen spraken over wonderlijke genezingen, puur en alleen omdat ze dachten dat ze geopereerd waren (wat niet zo was, de operatie was volledig nep uitgevoerd).

  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2171169/Operations-just-stitch-How-patients-healed-telling-theyve-surgery–sham.html

  Lees dat artikel eens goed door. Kun je garanderen dat dit bij jou niet gebeurd? En begrijp je dat ik met enorm veel argwaan naar jouw verhalen kijk? Dit gebeurt zo vaak, maar het blijkt gewoon een menselijk verschijnsel te zijn. Niks met God te maken of zo. Plak jij niet het stempeltje “God” op datgene wat je niet kunt verklaren? Zoals mensen vroeger dachten dat God in onweer en donder sprak? Zoals mensen vroeger dachten dat de stoomboot anti-christelijk was, omdat mensen dan niet meer op God, die de wind geeft wanneer Hij wil, maar op de kracht van mensen vertrouwden? Of geloof jij ook dat God de wind stuurt en door de donder heen spreekt?

  2. En heb je ook filmpjes van de mensen die niet genezen zijn? Waarom niet? Is het niet ontzettend belangrijk om dat ook te laten zien? Wat doet het met mensen die vol verwachting naar jou en anderen toe komen en niet genezen worden?

  3. En wat voor pastorale nazorg is er voor de mensen die niet genezen zijn? Of moeten de plaatselijke kerken hen maar opspeuren? Ik heb in mijn pastorale praktijk die mensen moeten bijstaan die verschillende keren bij gebedsgenezer Jan Zijlstra waren geweest en niet waren genezen. Ze twijfelden vervolgens aan hun geloof en aan God. Houdt je daar rekening mee?

  In evangelisatiekringen is het zo onderhand al taboe geworden om met een evangelisatiecampagne ergens neer te strijken, een weekendje rallies te houden en dan weer te vertrekken. Het is een vereiste geworden om goed met de plaatselijke kerken samen te werken. Doen deze mensen dat ook? Werken ze samen met lokale gemeenten, zetten ze campagnes samen met hen op en verwijzen ze naar die locale gemeenten?

  4. Vertel je mensen dat genezing afhankelijk is van de mate van hun geloof? Vermeld je er ook bij dat het kan liggen aan jouw gebrek aan geloof als ze niet genezen worden?

  De enige reden waarvoor het nog niet gebeurde is dat vele nog niet in de kracht van Godsgeest wandelen. Godsvolk gaat ten onder wegens gebrek aan kennis. Als jullie Godswerk in twijfel blijven trekken, dan trek je feitelijk de Heere Jezus zelf in twijfel.
  Kijk maar naar al die filmpjes en naar gezicht van die mensen want die liegen er namelijk niet om.

  Wat een oordeel spreek je uit over alle christenen die je voorgingen! Denk je nou echt dat mensen daar niet al in het volste vertrouwen en het grootste geloof voor gebeden hebben? Hier op Goedgelovig hebben we verhalen gehoord van mensen die woorden van God kregen dat iemand weer tot leven gebeden zou worden. En ze gingen vol geloof bidden, maar helaas… Ik ben zelf bij een pas overleden persoon geweest waar familieleden vol geloof gingen bidden voor een opstanding uit de dood. En opnieuw helaas geen verhoring… Trek jij dan niet het werk van de Geest in die mensen in twijfel door zo’n oordelende houding?

  En dan nog deze theologische vraag:

  5. In wat voor een godje geloof je in, dat die zijn werk volledig afhankelijk maakt van het feit hoeveel geloof de mensen hebben? Heb jij de controle over God of heeft God controle over jou? In de bijbel kom ik namelijk een totaal andere god tegen. Eentje die gewoon bast-boem in kan grijpen. Hoe moet ik die totaal verschillende visies op God rijmen?

 118. John zegt :

  @Anthony

  Die filmpjes zijn geen bewijs. Derren Brown heeft al lang laten zien hoe de truc van het genezen van ongelijke benen werkt, en hoe je een dove en een blinde kunt genezen. Die filmpjes overtuigen dus totaal niet. Bewijzen zijn doktersattesten, röntgenfoto’s van voor en na de genezing, doktersverklaringen, e.d. Wat jij ons laat zien zijn gewoon filmpjes van oplichters.

  En zoals Afolus al zegt: we willen filmpjes zien dat iemand van zijn Down-syndroom geneest, we willen filmpjes zien dat geamputeerde ledematen aangroeien, dat mensen uit de dood opstaan, dat kankercellen spontaan weg gaan. Dat is allemaal heel makkelijk aan te tonen. Maar er is niks, er is géén bewijs voor dit alles. Alleen vage filmpjes van mensen wiens ongelijke benen (en so what? 90% van de mensen heeft ongelijke benen!) een stukje verschuiven, waarvan al honderden keren is aangetoond dat het gewoon een simpel trucje is, aangevuld met een voorspelbare psychologische reactie van de mensen die dit trucje ondergaan.

  Ik ga komende donderdag en volgende week vrijdag mee met de Gloriestoel. Daar ga ik vragen of ze ook eens iemand zijn benen kunnen rechtbidden met de schoenen uit. Daarnaast heb ik op mijn 6e mijn linkerelleboog op 9 plekken gebroken waardoor ik nu een litteken van 40 cm heb. Ik ga ze vragen om dit litteken weg te bidden. De resultaten hiervan zal ik zéker op deze website publiceren!

 119. Anthony zegt :

  Ik zou zeggen waarvoor gaan jullie niet mee op pad met die jongens van de glriestoel? Dan kunnen jullie zelf zien of het allemaal waar is. En ook of het echt allemaal acteurs zijn. Want als dat zo was dan hadden we nu allang een Oscar gekregen. Ik wist wel dat jullie een no show zouden geven?

 120. Anthony zegt :

  John kom volgende week vrijdag op de laatste vrijdag van de maand bij de gloriestoel in Amsterdam als ze in de Bijlmer zijn. Ik weet nu al dat je een topverslag zal afleveren. Want je zal niet meer dezelfde zijn. Wanneer je benen echt helemaal recht gebeden zijn zul je dat dan ook hier publiceren. Ik ken iemand die jou benen kan recht maken zonder dat hij met je gebeden heeft hij kijkt er alleen maar naar. HIj is volgende week vrijdag op de laatste vrijdag van de maand aanwezig met de gloriestoel. DIe jongen bidt niet. Die benen groeien gewoon vanzelf gelijk. Als je het niet gelooft dan moet je maar zelf komen kijken. De rest van jullie is dan ook allemaal welkom.
  Alleen moeten jullie wel naar die van Amsterdam komen, want daar zal ik ze naar toe sturen.

 121. Anthony zegt :

  Ps. Volgens mij hebben jullie niet eens de moeite genomen om naar die filmpjes te kijken. Jullie hadden je oordeel allang klaar. Ik had beter moeten weten.

 122. John zegt :

  @Anthony

  Even voor de duidelijkheid: ik heb geen problemen met mijn benen, dus die hoeven ook niet rechtgebeden te worden. En knap joh, dat iemand zó goed is dat ie alleen maar hoeft te kijken naar iemands benen om ze te genezen. Maar ik heb last van mijn arm, van een groot litteken, en het feit dat mijn arm verzwakt is omdat ik als 6-jarige een jaar heb moeten revalideren. Met basgitaar spelen merk ik nu nog steeds dat mijn linkerarm zwakker is dan mijn rechterarm. Dáár mogen ze voor bidden.

  Volgende week vrijdag ben ik er ook bij in de Bijlmer! Zien we elkaar daar?

 123. Anthony zegt :

  BTW het is echt heel gevaarlijk om mensen oplichters te noemen op het filmpje terwijl je ze nog nooit heb gezien of gesproken. Stel als het niet zo is en ik weet dat het niet zo is. Dan heb je nu gelasterd.

 124. John zegt :

  @Anthony

  En het klopt dat ik niet alle filmpjes helemaal heb afgekeken. Dat komt namelijk doordat ik al honderden van dit soort filmpjes heb gezien en ze allemaal hetzelfde zijn. Ik heb vlug even gescand en gezien dat nergens in één van die filmpjes waarin voor beenlengtes gebeden wordt, iemand zijn schoenen uit heeft. Allemaal oplichterij dus.

 125. John zegt :

  @Anthony

  Stel als het niet zo is en ik weet dat het niet zo is. Dan heb je nu gelasterd.

  Ennnn waarom zou mij dat moeten boeien?

 126. Anthony zegt :

  John er gebeuren ook andere genezingen op die filmpjes geloof je nu echt dat al die mensen daar gewoon leugenaars zijn. En alles ter plekke hebben verzonnen. Dat zou betekenen dat er wel heel veel mesnen aanwezig zouden moeten zijn die vrijwillig alles lopen te belazeren. Geloof me je kunt aan die mensen hun gezicht echt zien of ze liegen of niet. Niemand kan zo goed acteren dat hij genezen is. John je kunt niet iemand een oplichter noemen als de bewijzen niet onomstotelijk vast staan. Hetzelfde bewijs die jullie willen aangeleverd krijgen als bewijs dat de genezingen echt zijn. Moeten jullie ook kunnen aanleveren dat de genezingen nep zijn. Kunnen jullie mij van die filmpjes uit Nederland 1 noemen dan die nep was? Ik weet dat er die dag getuigen aanwezig waren die kunnen er van getuigen dat alles wat die dag gebeurde gewoon echt was. Als je iemand voor leugenaar uitmaakt en het blijkt later niet waar te zijn, moet je ook in dit land een schadevergoeding betalen en alles weer laten rectificeren.

 127. John zegt :

  @Anthony

  Dus als ik nu een filmpje op youtube zet waarin ik zeg bewijs te hebben voor het bestaan van buitenaardse wezens, en dan hele vage beelden laat zien van een schotelachtig iets dat in de lucht zweeft, en ik zeg dat dit absoluut 100% echte beelden zijn van een echte ufo, dan zou jij me dus ook geloven? Dan zou je niet denken dat ik dat filmpje zelf thuis in elkaar geknutseld heb? Zou het dan ook ‘gevaarlijk’ zijn daar iets van te zeggen?

 128. John zegt :

  @Anthony

  geloof je nu echt dat al die mensen daar gewoon leugenaars zijn

  Ik denk dat sommige van die mensen echt geloven dat wat ze doen écht is, maar dat ze zichzelf en anderen voor de gek houden, omdat alles wat ze doen verklaarbaar is met aardse verklaringen. Daarnaast denk ik dat er ook een aantal mensen tussenzit die doelbewust de boel oplichten ja. Sommigen van hen zullen dat goedbedoeld doen, omdat ze op deze manier anderen willen overtuigen van de kracht van God (zoals een goede illusionist anderen doet dénken dat de illusionist bijzondere krachten heeft, denk aan Uri Geller) en dat sommige van hen doelbewust de boel oplichten om zelf in een beter daglicht te komen staan.

  Heb jij dat filmpje van Derren Brown al bekeken? OP 56 minuten en 30 seconden gaan zij ook de straat op om mensen te ‘genezen’:

 129. Anthony zegt :

  John ik zal er voor zorgen dat die gasten in de Bijlmer aanwezig zullen zijn. Jullie zijn allemaal welkom.

 130. John zegt :

  @Anthony

  Is prima! ik ben benieuwd. Ik zal de mensen hier op GoedGelovig binnenkort eens een fotootje laten zien van mijn litteken dat dus vanaf volgende week weg zal zijn! 😉

 131. John zegt :

  @Anthony

  Is het goed trouwens als ik de redactie van GoedGelovig vraag om je emailadres zodat ik je even kan mailen? Dan kunnen we volgende week vrijdag ook ergens afspreken om elkaar te treffen.

  Grtz

 132. Flipsonius zegt :

  @Anthony
  Vanwaar die merkwaardige voorkeur voor het rechtbidden van ongelijke benen? Is dat een bijbelse opdracht? En waar komt de overtuiging vandaan dat (blijkbaar) iedereen ongezien ongelijke benen heeft en daar een probleem mee heeft?

  Is het niet veel handiger (als je zo zeker bent van de kracht van het gebed, en anderen daarvan wil overtuigen) om een ondubbelzinnige hoedanigheid als kaalhoofdigheid te nemen (veel voorkomend en voor iedereen zichtbaar) en te bidden voor een spectaculaire bos haar? Instant controleerbaar! Geen lastige discussies achteraf!

 133. Afolus zegt :

  @Flipsonius
  Hahahahahahahahah 😀 😀

 134. Flipsonius zegt :

  @afolus
  Tja, wat zou je denken van WJO met een enorm Jimi Hendrix kapsel..
  maar ja, is ook simpel te fotosjoppen 😉

 135. joost zegt :

  john

  Daarnaast heb ik op mijn 6e mijn linkerelleboog op 9 plekken gebroken waardoor ik nu een litteken van 40 cm heb.

  Jeetje jongen, dat jij op je zesde al zo’n doorzettings vermogen had, ik heb als volwassenen eens mijn arm gebroken in de gang bij mijn ouderlijk huis. Ik had er niet aan moeten denken om hem nog eens op 8 andere plekken te gaan breken. (in de huiskamer, de badkamer, het toilet enz. 😦 )
  joost

 136. joost zegt :

  Anthonie

  Dan kunnen jullie zelf zien of het allemaal waar is. En ook of het echt allemaal acteurs zijn.

  Het zijn ook geen acteurs, het zijn beroepsmisleiders. 😦

  Ps. Volgens mij hebben jullie niet eens de moeite genomen om naar die filmpjes te kijken. Jullie hadden je oordeel allang klaar. Ik had beter moeten weten

  Ik heb die filmpjes gezien en ik vind ze net zo ongeloofwaardig als de filmpjes over aliëns die je regelmatig op tv ziet. (raar trouwens dat de ruim 90% van alle meldingen over UFO’s uit Amerika komen. Evenals de meldingen van ontvoeringen door aliëns. Gevaarlijk land om te gaan wonen.)

  DIe jongen bidt niet. Die benen groeien gewoon vanzelf gelijk. Als je het niet gelooft dan moet je maar zelf komen kijken. De rest van jullie is dan ook allemaal welkom.

  Mijn jongste broer gaat vanaf dat hij 6 maanden was door het leven met één ruim boven de knie geamputeerd been.
  Wanneer jij er zo van overtuigd bent dat die jongen die jij kent zo goed is, stuur hem dan eens hier naar toe en niet alleen zal ik dan, wanneer hij het ontbrekende been van mijn broer laat teruggroeien, al mijn spaargeld doneren aan de gloriestoel maar ik zal de gloriestoel een jaar lang in al mijn vrije tijd volgen en ondersteunen.
  Verder zal ik dan in alle kranten een advertentie laten plaatsen waarin ik me dan verontschuldig voor mijn ongeloof.
  Maar ik ben toch erg bang dat de enige manier om de benen van mijn broer weer gelijk te krijgen is om ook het andere been te amputeren en daar zitten we niet op te wachten. 😡
  joost

 137. rob zegt :

  @Anthony
  Over het eerste filmpje:
  Rugpijn/stress/depressie worden uitgedreven als een demon.
  Vind je dat terecht?

 138. rob zegt :

  @Anthony
  Weet je ook echt of de depressie de rugklachten en de stress echt verdwenen zijn bij die man?
  Stel je voor dat die klachten teruggekomen zijn, dan heeft die man er een probleem bij.
  Dan denkt hij ook nog eens dat hij lastig gevallen wordt door demonen.
  Bij psychisch labiele personen kan dat tot een extra stressfactor leiden en in het ergste geval een psychose uitlokken.

  Dan heb je het goed voor elkaar als hulpverlener 😦

 139. goedgelovig zegt :

  @Anthony: Wij willen die uitdaging best aan gaan. John gaat met jou mee op pad. Gebeuren er echt overtuigende genezingen (ter beoordeling van John), dan publiceren we die prominent op GG. Simpele ‘behandelingen’ als beenverlengingen, hoofdpijn e.d. tellen niet mee. Als iemand een echte ziekte heeft en genezen wordt, moet die persoon wel toestemming geven om dat bij de behandelend arts na te trekken en te laten controleren.

 140. Anthony zegt :

  Rob en alle anderen het is vrij simpel. Het was al verdwenen voordat we met het hem hadden gebeden. Jezus had alle zonden en ziekten alle weggedragen aan het kruis. Lees Jesaya 53:4-5 maar en mattheus 8:16-17. Hij heeft al onze ziekte opzich genomen en onze zwakheden weggedragen aan het kruis. Zijn wonden zijn onze genezing geworden. De enige reden waarvoor vele ziek zijn is omdat ze in een ander koninkrijk wonen. Het koninkrijk waar ziekte, moord, haat, overspel en leugens de boventoom voert. Het koninkrijk van de duisternis. Ja het koninkrijk van satan ja. Jezus zegt deze wereld (van ziekte) is niet mijn koninkrijk. In zijn koninkrijk bestaat er geen ziekte of zonde of zwakte, maar het bestaat uit kracht en de Heilige Geest. Als Hij zieken genas haalde Hij die kracht en gezondheid gewoon uit het koninkrijk van zijn Vader waar leven is. In deze wereld is er alleen maar dood. Dood en leven is in de hand der tong. Wie van haar vrucht eet zal aan haar toegeven. Mensen die ziek zijn zijn vaak gebonden door de duivel en zijn trawanten. Jullie weten niet wat je zegt door die mensen in dat filmpje oplichters en misleiders te noemen. Ze genezen die mensen notabene gratis. Bij sommige ken ik sommige van die mensen persoonlijk. Hoe kan iemand oplichter zijn als hij er niets voor krijgt? Hoe lezen jullie eigenlijk? Er staat duidelijk dat we om niet zieken moeten genezen. Juist bij de dokter en bij de arts moet je betalen. Terwijl die je juist soms zieker maken dan je al bent. En toch betalen jullie allemaal fluitend. Alle ziekten zelfs het syndroom van down is al genezen geworden omdat Jezus het al weggedragen heeft aan het kruis. De enige reden waarvoor die mensen nog ziek zijn is, omdat ze nog geen geest vervulde gelovige zijn tegengekomen die tot de erkenning van de waarheid is gekomen. Het ligt niet aan God dat diegene nog ziek is maar aan ons. Jezus heeft een prjs betaald voor onze genezing. Dat bij die man depressie en rugpijn is uitgedreven als een demoon is daarom ook volkomen terecht. 99% van alle ziekten is demonisch. Slechts 1% kan een andere oorzaak zijn. Ik ben reuze benieuwd wie ik nu allemaal over mij heen krijg. Maar als ik mijn rug recht kan houden voor de waarheid kan ik het voor iedereen. Godswoord is scherper als enig tweesnijndend zwaard!!!!!!!!!!!!

 141. Anthony zegt :

  Als iemand niet beter wordt ligt het volledig aan de bidder en niet aan de zieken. WIj hebben geloof voor hem als hij dit zelf niet heeft. Toen Jezus Lazerus opwekte had hij geen wil, hij kon geen geloof hebben op dat moment. Hij was niet bij bewustzijn. Vele mensen die worden genezen zijn ongelovigen. Ik zal ook doden opwekken en melaatsen reiningen en blinde de ogen openen en dove laten horen net als wat nu al aan de gang is bij de gloriestoel. Want dat is onze opdracht en ik geloof dat dit de opdracht is van een ieder in wie Godsgeest woont. Ik heb een tijd gehad dat niemand genezen werd en nu bijna altijd iedereen. Sommige worden niet meteen genezen maar vaak in hun slaap of de volgende dag. Het doel is dat orgaan donatie niet meer nodig zal zijn. God zal ons als instrument gebruiken om mensen een nieuwe nier te geven of een nieuwe lever. Het ligt echt niet aan Hem als het nu nog niet gebeurd. Maar aan de mens als ze wandelen in Religie en niet in geloof.

 142. Anthony zegt :

  Ik weet voor de volle 100% DAT SOWIESO DIE FILMPJES UIT NEDERLAND MAAR OOK DIE ANDERE ECHT ZIJN. IK DURF DAAR NU MIJN HAND VOOR IN HET VUUR TE STEKEN, DURVEN JULLIE DAT OOK?

 143. Rob2 zegt :

  @Anthony
  Geldt een oogafwijking ook als ziekte? En is die ziekte ook te genezen door God door een bidder heen? If yes, dan geef ik me bij deze op als proefkonijn voor het gg-experiment (waar je nog even ‘ja’ op zou kunnen zeggen), want ik heb zo’n beetje -7 en die zware glazen doen wel eens zeer aan m’n neus. Als ik m’n bril niet op heb voel ik me een halve blinde.

 144. mafchauffeur zegt :

  @Anthony: wees wel voorzichtig met je handen in het vuur steken, zeker voor filmpjes waarvan je de makers niet kent. Weliswaar is de Healingroom Volendam gespecialiseerd in brandwonden, maar lijden omwille van andermans natte droom is toch een beetje zonde.

  Ik heb zelf bij dergelijke “genezingen” gestaan, en uiteraard ook meegebeden. In de meeste gevallen waar followup was, bleek het psychosomatisch of was er niets veranderd. Maar de genezings verhalen circuleren nu nog als waar. Meestal omdat de bidders bij gebrek aan feiten hardnekkig “op Gods beloften blijven staan”.

  Maar ja, het blijven herhalen van enkele tientallen Bijbelteksten is weliswaar opbouwend maar zonder blijvende verandering knapt alleen het ego van de bidder ervan op.

 145. John zegt :

  @Anthony

  Als iemand niet beter wordt ligt het volledig aan de bidder en niet aan de zieken. WIj hebben geloof voor hem als hij dit zelf niet heeft.

  Ik ben blij dat je dat zegt. Dat is namelijk drogredenering nummer 1 die je hoort wanneer mensen niet genezen: het slachtoffer had namelijk niet genoeg geloof. Dat heb ik Jan Zijlstra vaak genoeg horen zeggen. Mooi voorbeeld wat je aanhaalt met Lazarus, zo heb ik het nooit bekeken. Maar we zullen het zien volgende week. Ik neem contact met je op en vanaf volgende week is het litteken op mijn elleboog weg. Ik neem aan dat de resterende botsplintertjes die er nog in zitten (en waarvan er eens in de zoveel jaren eentje uitkomt) dan ook weg zijn!

 146. Afolus zegt :

  Och jongens, die Anthony is een hele echte en authentieke gelovige. Wordt nog niet belemmerd door het bedrog van zijn leidslieden.
  De felle gepassioneerdheid vind ik dan wel weer mooi.
  Zo jammer dat het uiteindelijk toch als een kaartenhuis instort.

  Mocht dat anders zijn en maakt John een groot wonder mee aan zijn arm, dan heeft broeder Van der Steen ook wat geleerd…

  Namelijk, voel je uitgedaagd door je criticasters en heb de dringende behoefte om wel het bewijs te leveren.

  Om het maar eens heel bijbels te zeggen:
  Jezus had de dringende behoefte om Thomas het bewijs te leveren van zijn opstanding. Hij verscheen aan Hem en hij toonde hem zijn wonden.

  Thomas was een twijfelaar, net als ik… 🙂

 147. Afolus zegt :

  @Anthony
  Je zegt dat je een geval kent waarin een mens met het syndroom van Down op gebed is genezen. Dat is vandaag de makkelijkste casus om te bewijzen. Foto van die persoon voor de genezing en een van daarna. Ik zou zeggen, kom er maar mee…!

 148. rob zegt :

  @Anthony

  Rob en alle anderen het is vrij simpel. Het was al verdwenen voordat we met het hem hadden gebeden. Jezus had alle zonden en ziekten alle weggedragen aan het kruis. Lees Jesaya 53:4-5 maar en mattheus 8:16-17. Hij heeft al onze ziekte opzich genomen en onze zwakheden weggedragen aan het kruis. Zijn wonden zijn onze genezing geworden. De enige reden waarvoor vele ziek zijn is omdat ze in een ander koninkrijk wonen. Het koninkrijk waar ziekte, moord, haat, overspel en leugens de boventoom voert. Het koninkrijk van de duisternis. Ja het koninkrijk van satan ja. Jezus zegt deze wereld (van ziekte) is niet mijn koninkrijk. In zijn koninkrijk bestaat er geen ziekte of zonde of zwakte, maar het bestaat uit kracht en de Heilige Geest.
  Als Hij zieken genas haalde Hij die kracht en gezondheid gewoon uit het koninkrijk van zijn Vader waar leven is. I

  Het is al verdwenen: Jezus heeft alles op zich genomen, we hoeven het alleen maar op te halen uit het koninkrijk

  Ziekte , moord en leugen, allemaal van satan.

  Hoe meer van de Heilige Geest, hoe gezonder men wordt

  Mensen die ziek zijn zijn vaak gebonden door de duivel en zijn trawanten.

  Hier ga je zelfs nog een stap verder.
  Ziekte is niet alleen een teken van gemis aan de Heilige Geest/geloof, maar ook een teken van gebondenheid aan de duivel.

  Jullie weten niet wat je zegt door die mensen in dat filmpje oplichters en misleiders te noemen. Ze genezen die mensen notabene gratis. Bij sommige ken ik sommige van die mensen persoonlijk. Hoe kan iemand oplichter zijn als hij er niets voor krijgt?

  Omdat het gratis is, is het geen oplichterij.
  Dat is wel een hele simpele redenatie.
  De bedoelingen kunnen goed zijn, en dat geloof ik ook zeker.
  Maar dat wil niet zeggen dat jouw uitleg van wat Jezus zegt goed is.

  Het is onbijbels om te veronderstellen dat alle ziekten vd duivel komen. De blinde man bijvoorbeeld was niet blind omdat hij gezondigd had of gebonden zou zijn.

  Hoe verklaar je dat mensen die zwaar zondigen heel oud kunnen worden. Hoe verklaar je dat onschuldige kinderen erg ziek kunnen worden?

  Je bent zelf gezond, neem ik aan. Je zondigt dus niet en je bent blijkbaar vol van de Heilige Geest.
  Stel je voor dat je ziek wordt, zwaar ziek, dan heb je blijkbaar niet voldoende geloof gehad, of word je aangevallen door demonen.
  Stel dat je ziek blijft, ondanks gebed, dan verlies je de strijd tegen demonen.
  Hoe kan dat als jij gelooft in de macht van Jezus.

  Alle ziekten zelfs het syndroom van down is al genezen geworden omdat Jezus het al weggedragen heeft aan het kruis. De enige reden waarvoor die mensen nog ziek zijn is, omdat ze nog geen geest vervulde gelovige zijn tegengekomen die tot de erkenning van de waarheid is gekomen. Het ligt niet aan God dat diegene nog ziek is maar aan ons. J

  Je stelt hier dus zonder enige twijfel dat het syndroom van Down , depressies en andere ziekten te genezen zouden zijn door het gebed van een Geestvervulde christen.
  Denk jij dat er in Nederland dergelijke christenen rondlopen?
  Trommel ze op en ga de psychiatrie in en alle ziekenhuizen. Waar wacht je nog op.

 149. bramvandijk zegt :

  @Anthony

  De enige reden waarvoor vele ziek zijn is omdat ze in een ander koninkrijk wonen. Het koninkrijk waar ziekte, moord, haat, overspel en leugens de boventoom voert. Het koninkrijk van de duisternis. Ja het koninkrijk van satan ja.

  En daar gaan we even 2.000 jaar terug in de tijd. De ontdekking van bacteriën en virussen zijn verdwenen en het enige wat er overblijft is magisch denken 😦

  En wat te denken van deze tekst uit Johannes 9?
  1 In het voorbijgaan zag Jezus iemand die al vanaf zijn geboorte blind was. 2 Zijn leerlingen vroegen: ‘Rabbi, hoe komt het dat hij blind was toen hij geboren werd? Heeft hij zelf gezondigd of zijn ouders?’ 3 ‘Hij niet en zijn ouders ook niet,’ was het antwoord van Jezus, ‘maar Gods werk moet door hem zichtbaar worden.

  Ik kan dit niet rijmen met jouw idee dat ziekte altijd van Satan komt. Volgens Jezus komt het niet door zonde. Of denk aan Bethesda een aantal hoofdstukken eerder, waarom zou Jezus alleen de kreupele man hebben genezen terwijl er massa’s andere zieken lagen?

  Als iemand niet beter wordt ligt het volledig aan de bidder en niet aan de zieken.

  Dit stelt me nog enigszins gerust en ik wil je zeker niet op andere gedachten brengen, maar hoe ga jij dan om met deze tekst uit Markus 6 over Jezus in Nazareth:
  5 Hij kon daar geen enkel wonder doen, behalve dat hij een paar zieken de handen oplegde en hen genas. 6 Hij stond verbaasd over hun ongeloof.

  Dit lijkt te suggereren dat het ongeloof van de mensen uit Nazareth ervoor zorgde dat Jezus geen enkel wonder kon doen.

 150. joost zegt :

  Anthonie

  Ik weet voor de volle 100% DAT SOWIESO DIE FILMPJES UIT NEDERLAND MAAR OOK DIE ANDERE ECHT ZIJN. IK DURF DAAR NU MIJN HAND VOOR IN HET VUUR TE STEKEN, DURVEN JULLIE DAT OOK?

  Niemand twijfelt er aan dat het echte filmpjes zijn. 😉 Alleen zijn de zogenaamde genezingen wel geacteerd. 😦
  en als jij voor die zogenaamde genezingen je hand in het vuur durft te steken dat dit echte genezingens zouden zijn geweest dan weet ik voor de volle 100% zeker dat jij je hand op een vreselijke (bijna helse) wijze zult verbranden.
  Wij durven er in elk geval niet ons hand in het vuur te steken dat die genezingen echt zijn. Daar gaat nu de discussie toch juist over?
  joost

 151. engel zegt :

  @bram,

  N.a.v. je laatste bijbeltekst, zou het niet kunnen dat de ‘gloriestoel bidders’ ook geen enkel wonder kunnen doen als gevolg van het ongeloof van de GG-reageerders?

 152. John zegt :

  @engel

  Anthony zegt daar iets anders over. Die neemt de opwekking van Lazarus als startpunt. Lazarus was al dood, en kon dus geen ongeloof hebben. Lazarus had helemaal niks, en toch haalde Jezus hem uit de dood. Interessante theorie wel. Dat biedt perspectief en haalt alvast de eerste drogredenering van gebedsgenezers onderuit: namelijk dat wanneer iemand niet geneest, het een een gebrek aan geloof was van degene voor wie gebeden werd. Daarom ben ik ook erg benieuwd wat Anthony volgende week met het litteken op mijn arm gaat doen! 😉

 153. engel zegt :

  @John,

  Ik heb er alle vertrouwen in! Ik heb geloof voor 2.

 154. De dichter zegt :

  Als we nou als gg-geageerders rondom John gaan staan in gebed, dan is er toch geloof genoeg, en als hij daadwerkelijk gaat richting de glorie stoel geneest john al als hij gaat zitten op die stoel…

 155. engel zegt :

  @John,

  Voor mij als wetenschappelijk gevormd theoloog is het wel de vraag of een eenmalige gebeurtenis als norm kan gelden voor iedereen en voor altijd. Maar dat is maar een klein detail natuurlijk.

 156. engel zegt :

  @De dichter,

  De gg-reageerders staan over het algemeen niet bekend om hun grote geloof en overwinnend gebedsleven. Maar ik juich je initiatief wel toe.

 157. Anthony zegt :

  Lees eerst dit aandachtig door voordat je reageert, want dit wordt waarschijnlijk een van mijn laatste reacties, ik ga hier niet veel woorden meer aan vuil maken.
  Ten eerste genees ik geen mensen dat doet Jezus Hij maakt je gezond, ten tweede ben ik als je goed heb gelezen niet lid van de gloriestoel brigade. Wel kan ik je verwijzen naar hun ze zullen je volgende week vrijdag opvangen bij de Amsterdamse poort. En het gelovig gebed zal je gezond maken. Alleen weet ik dat God meestal dingen geneest die niet door doktoren genezen kunnen worden. Weet je zeker John dat je niet gewoon een zalfje op dat liltteken kan zetten. DIt had mijn broertje ook gedaan en de littekens zijn nu zo goed als weg bij hem. Littekens zijn geen uitdaging. Als iemand met een gebroken arm zou komen waar hij last van had dan praten we verder. Littekens horen bij het leven. Zolang je er geen pijn van heb kun je er goed meeleven. En voor diegene die kwam van dat hier vrijheid van meningsuiting is wil ik dit zeggen. Volgens mij zie je alles een beetje door een roze bril. Ten eerste is er in Nederland bepaalt dat er 40 miljard is gegeven aan het Europees Monetair fonds, hier hoor ik jullie niet over. Daar is onze mening niet over gevraagd. De gulden is afgeschaft hier geldt het exact hetzelfde voor. Nederland is lid van Europa idemdito. Alleen heb ik hier alle begrip voor want dit komt waarschijnlijk door mindcontrol:spijtig: zonder dat je het zelf weet. Ik denk dat hoooguit 1 of 2 van jullie naar al die filmpjes hebben gekeken. Bij het laatste filmpje bijvoorbeeld vertel mij maar wat daar aan geacteerd is.(not)
  Ik weet zeker dat hier sommige zijn die naar wielrennen hebben gekeken jarenlang of andere sporten zoals schaatsen. Daar is ook achteraf bezien doping gebruikt. Toen jullie keken hadden jullie daar toen een vooroordeel over? (not). Julllie kijken vast tv of lezen de krant. Als je weet hoeveel daar al is gerectificeerd. Toch blijven jullie kijken en lezen. Jullie weten echt niet waar je het over hebt.
  Tenslotte deed Jezus toch wonderen ondanks hun ongeloof, er staat hij legde enkele de handen op en ze werden genezen. Bij dat meer met die verlamde man zij hij later tegen hem zondig niet meer opdat je niet iets ergers overkomt. Sommige ziekten ontstaan ook door zonde. Er wordt van gemaakt dat hij die andere zieken bij dat meer niet beter maakt, maar als je leest staat dat er niet. Er staat nergens dat hij die andere niet genas. Die blindgeboren man was een uitzonderlijk geval in Johannes 9. Maar aan de vraag van de disciplen heeft hij gezondigd of zijn ouders, kun je al raden dat veel ziekten door zonde en door boze machten zijn ontstaan. DIe maan die maanziekte had konden die discipelen niet uitdrijven door hun kleingeloof, Jezus bestrafte die macht en hij moest gaan. IK ERVAAR HIER OOK VEEL ONGELOOF OP DEZE SITE. MAAR JULLIE ONGELOOF KAN MIJN GELOOF NIET STOPPEN. JESUS IS LORD!!
  PS. GIJ ZULT NIET LIEGEN IK WEET DAT HOOGUIT 1 PERSOON AL DIE FILMPJES HEEFT AF HEEFT GEKEKEN VERDER NIEMAND.
  DE REST HEEFT MISSCHIEN WAT GESCAND ZOALS JOHN EN ANDERE HEBBEN HELEMAAL NIET GEKEKEN OMDAT ZE HUN OORDEEL AL KLAAR HADDEN. DUS HOE KAN IK JULLIE MENING DAN SERIEUS NEMEN. Toch kijken jullie wel naar programma’s die wel vol leugens zitten, want geloven jullie echt dat alles wat in de krant staat of op tv komt waar is zoals de verkiezingen en de beloften die gemaakt zijn? Toch blijven de meeste van jullie stemmen. Sommige zaken zijn gewoon doorgestoken kaart. En voor de theologen onder jullie, Theo die loog ook. Veel theologen proberen zaken logisch te beredeneren. Daarom kunnen ze de wonderen van Jezus niet doorgronden omdat het voor hun een dwaasheid is. Alleen een geestelijk mens begrijpt het.

 158. engel zegt :

  @Anthony,

  Dus theologen zijn geen geestelijke mensen? En zaken logisch proberen te beredeneren en je gezond verstand gebruik mag dus niet? Heb je misschien een bijbeltekst waarop je dat baseert?

 159. De dichter zegt :

  issie boos? Of hebben we de gevoelige snaar geraakt? Sta er altijd wel van te kijken als de caps lock ineens aan moet..volgens mij is de aap uit de mouw

 160. Anthony zegt :

  Lezen jullie allemaal 1 Korinthiers 2:14-15 maar goed door. Misschien snappen jullie het dan. Die filmpjes moet je bekijken met een geest van onderscheiding en niet met een vooroordeel en onverschilligheid zoals nu gebeurt. Theologen proberen alles vaak logisch te beredeneren maar wonderen in de Bijbel en nu in deze tijd kun je niet zo bekijken. Een wonder is niet wetenschappelijk of theologisch te verklaren. Dat kan alleen Onze Schepper.

 161. goedgelovig zegt :

  Anthony: Sterkte met het geestelijk mens proberen te zijn temidden van deze wolk van ongeloof. Maar wil je svp GEEN CAPSLOCK gebruiken? Bedankt.

 162. John zegt :

  @Anthony

  Alleen weet ik dat God meestal dingen geneest die niet door doktoren genezen kunnen worden. Weet je zeker John dat je niet gewoon een zalfje op dat liltteken kan zetten. DIt had mijn broertje ook gedaan en de littekens zijn nu zo goed als weg bij hem. Littekens zijn geen uitdaging. Als iemand met een gebroken arm zou komen waar hij last van had dan praten we verder. Littekens horen bij het leven. Zolang je er geen pijn van heb kun je er goed meeleven

  Pardon? Sinds wanneer bepaal jij voor God waar Hij mensen wel en niet van geneest? Wat is dit nu weer voor iets raars om te zeggen? Als JIJ goed had gelezen Anthony, dan had je gezien dat ik dus inderdaad sinds mijn 6e al last heb van mijn elleboog. Mijn linkerarm is duidelijk zwakker dan mijn rechterarm. De botsplinters hebben toentertijd de zenuwen van mijn linkerpink en -ringvinger afgesneden waardoor ik 2 jaar geen gevoel in die vingers heb gehad. Om de één of andere reden kwam na die 2 jaar het gevoel ineens weer terug, maar ik heb hierdoor al helemaal geen kracht in mijn pink en ringvinger. En eens in de zoveel jaren gaat mijn elleboog ontsteken en komt er langzaamaan weer eens een botsplintertje af. Dus ja, ik heb er last van. En nee, een 30 cm lang litteken van 1 cm breed krijg je NIET met een zalfje weg.

  En als een litteken voor god dan al ‘geen uitdaging’ is (ik zie God al met een hautain gezicht wegkijken bij mijn verzoek, want voor zoiets onbenulligs, in tegenstelling tot ongelijke benen waar 90% van de mensheid ‘last’ van heeft, hoef je niet bij Hem aan te kloppen. Aldus Anthony, die kennelijk een dusdanig lijntje met God heeft dat hij weet wat God wel leuk vindt om te genezen en wat niet) waarom geneest Hij mensen dan wel aan de lopende band van zoiets onbenulligs als ongelijke benen?

 163. Anthony zegt :

  Ik ben door niemand op de kast te krijgen alleen door Jezus;) Nogmaals John je bent van harte welkom. Mijn collega’s in het geloof vangen je op. Zelf weet ik niet zeker of ik er zal zijn. Maar ik doe me best om ook te komen. Ter verduidelijking ik ben niet van de gloriestoel, ik werk alleen met ze samen. En ze werken echt vanuit het hart. Ze hebben echt een hart voor de zaak. En hebben net als de meeste van jullie ook genoeg van Charismatische geneuzel.

 164. Afolus zegt :

  @Anthony
  We gaan toch geen terugtrekkende beweging maken hè?
  John heeft een lelijk litteken waaruit zo af en toe nog botsplinters verschijnen. Dat is niet iets om met een zalfje op te lossen.
  We willen allemaal het allerbeste voor John en ook graag een blijmoedig getuigenis over de door hem verkregen genezing.

  Ik vind het ook niet leuk dat je me voor jokkebrok uitmaakt.
  Al die door jou gestuurde filmpjes heb ik belangstellend bekeken en ik, Afolus, kan er geen chocola van maken….

  Het gesprek over de genezende krachten die los komen als iemand op een gloriestoel gaat zitten vind ik voorlopig voldoende.

  Je politieke uitstapjes over Europa en andere PVV standpunten laat ik graag vooralsnog onbenoemd.

  Glorie in excelsis Anthony

 165. De dichter zegt :

  @Anthony ik begrijp niet je vraagstelling met die bijbeltekst, in dit onderwerp van discussie.

 166. Anthony zegt :

  En nog iets we zijn al bezig om in ziekenhuizen te bidden en in psychiatrische instelllingen dit land zal op zijn kop gezet worden. Jullie ongeloof kan ons geloof niet stoppen. Want zonder geloof is het onmogelijk om God te behagen. Verder geloof zonder werken is dood.

 167. John zegt :

  @Anthony

  Doe eens even rustig aan jongen, met je ‘ongeloof’ dit en dat! Kom nou gewoon eens met een gedegen onderbouwing van slechts één genezing. Slechts ééntje! Het enige wat je hebt zijn een paar filmpjes waarop jij de benen van mensen vastpakt en een paar woorden prevelt terwijl ik echt niks zie gebeuren. Ja, je geeft een rukje aan iemands schoen en dan lijkt het niet alsof het been langer wordt. Doe datzelfde trucje nou eens bij iemand die zijn schoenen uitheeft, en dan praten we dan wel weer verder.

  Je doet hier allerlei grote claims, maar op het moment dat ik vraag of God bij mij iets zichtbaars wil genezen, het litteken op mijn arm, die nu ook weer pijn doet nu het kouder begint te worden, dan trek je je ineens terug. Dan stelt zoiets ineens niks voor en zou dat de reden zijn waarom God zoiets niet zou willen genezen. Echt een rare redenering. Als jij geen filmpjes kunt laten zien van iets zichtbaars, maar alleen van vage trucjes waarvan wij hier allang weten hoe die dingen in hun werk gaan, zul je inderdaad niet gelooft worden.

 168. De dichter zegt :

  @Anthony je zou de preek van Otto de Bruine moeten horen over wat je nu zegt over ziekenhuizen gesproken, het hoofdthema was “Het kruis van tempex” (opwekking 2011) ps als er interesse is kan ik hem op youtube zetten,
  Ik vind het erg droevig dat je onzin uitkraamt over “geloof” is het niet zo dat “geloof” zelfs van God zelf gegeven is? (Efeziërs 2,8)

 169. rob zegt :

  Persoonlijk vind ik die capslock wel prettig, hoef ik mijn leesbril niet op te zetten.

  @Anthony
  Kan ik ook genezing verwachten voor mijn oogafwijking?

 170. engel zegt :

  @Anthony,

  Een ander verschil tussen theologen en zelfverklaarde genezers is dat de laatstgenoemde groep graag losse bijbelteksten uit hun context haalt en voor de eigen doeleinden probeert te gebruiken. Theologen hebben geleerd om de context er ook in te betrekken. Blijkbaar komen ze dan soms tot andere (verstandigere ?) conclusies.

  Kunnen we dus zeggen dat je alleen geestelijk bent als je weinig van de Bijbel af weet?

  lees ook eens: http://www.godsmarketing.nl/2011/03/09/jan-zijlstra-geneest/

 171. Pittig zegt :

  @ Anthony

  Jullie bedoelen het heel goed, maar met de beste bedoelingen kun je nog de grootste schade aanrichten! En ik merk en hoor en zie gewoon dat de mensen rond de gloriestoel ongelofelijk slecht luisteren. Ze draaien gewoon hun ideologie af, ongeacht wat er in de mensen leeft en waar ze echt mee zitten.

  Nu ook weer heb je bar slecht naar John’s verhaal over zijn aandoening geluisterd.

  Met zulke praktijken als die van jou veroorzaak je gewoon psychische schade. Gegarandeerd. Ik heb vele bewijzen!

  En de mensen die niet zoveel “geloof” als jullie hebben, die mogen dan met liefde jullie slachtoffers opvangen. Maar gelukkig is het meeste van deze de liefde… (1 Korintiërs 13)

  Dat hele hoofdstuk 13 is wel een wijze boodschap voor jullie. Want echte liefde voor de mensen, dat zich vertaalt in goed luisteren, in nazorg, in langdurige trajecten met mensen gaan, proef ik niet bij jullie. Jullie willen gewoon een geestelijke kick, een bevestiging van jullie eigen ideeën en theorieën, zodat jullie opgebouwd worden in jullie geloof.

  Houd toch alsjeblieft op met deze spelletjes met God en met kwetsbare mensen!

  En apart dat Paulus soms ook iemand ziek achter liet. En dat Jezus niet iedereen genas. Hadden ze maar meer geloof moeten hebben?

 172. Afolus zegt :

  @John
  Mocht het allemaal niet lukken op de gloriestoel, dan moet je toch eens een potje slakkenslijm (snailgel) proberen. Schijnt heel probaat te zijn voor allerhande kwalen en kwetsuren.
  Amen.

 173. vertue4 zegt :

  @Anthony: wonderlijk (mis)bruik van het woordje geloof:

  1. Zonder geloof is het onmogelijk om god te behagen.

  Dit is een half citaat uit Heb. 11:5. Het gaat daar echter om het geloof dat tot behoud leidt (Heb. 10:39), en niet om geloof dat je gebed uitkomt. Vertrouwen op God is echt iets anders dan vertrouwen op het gebed van een ander. Door dit citaat te gebruiken lijkt het alsof niet geloven in bidden voor beenverlenging gelijk staat aan het wantrouwen van God.
  2. Geloof zonder werken is dood.

  Dit is een citaat uit Jak 2:17. Maar lees eens één vers terug! Het gaat er Jakobus om dat je iemand niet naar huis stuurt met de mededeling dat hij of zij genezen is (het equivalent van ‘hou u warm’) maar dat je iemand écht helpt daar waar zijn nood is. Dat zijn de ‘werken’. En die nood ligt over het algemeen niet bij een beenlengteverschil.

 174. bramvandijk zegt :

  @Anthony

  Tenslotte deed Jezus toch wonderen ondanks hun ongeloof, er staat hij legde enkele de handen op en ze werden genezen. Bij dat meer met die verlamde man zij hij later tegen hem zondig niet meer opdat je niet iets ergers overkomt. Sommige ziekten ontstaan ook door zonde. Er wordt van gemaakt dat hij die andere zieken bij dat meer niet beter maakt, maar als je leest staat dat er niet. Er staat nergens dat hij die andere niet genas. Die blindgeboren man was een uitzonderlijk geval in Johannes 9. Maar aan de vraag van de disciplen heeft hij gezondigd of zijn ouders, kun je al raden dat veel ziekten door zonde en door boze machten zijn ontstaan. DIe maan die maanziekte had konden die discipelen niet uitdrijven door hun kleingeloof, Jezus bestrafte die macht en hij moest gaan.

  Wat goed dat je echt inhoudelijk op vragen ingaat.

  Helaas zie ik wel gebeuren wat christenen die heel erg zeker van hun zaak zijn wel vaker doen. Als er een bijbeltekst is die tegen hun mening in gaat, dan produceren ze een andere om er tegenover te zetten die hun mening wel onderbouwt.

  Natuurlijk ken ik het verhaal van de maanzieke jongen, ik snap alleen het punt niet. Of is dit ongeveer het argument dat je in gedachten had:
  1. de bijbel is consistent;
  2. de maanzieke jongen past in mijn theologie;
  3. ander bijbelverhalen zijn consistent met de maanzieke jongen;
  4. die andere bijbelverhalen passen dus ook in mijn theologie.

  Ik denk vooral dat je laat zien dat de bijbel op verschillende manieren over genezing praat en daar niet geheel consistent in is. Waarom baseer jij je wel op de maanzieke jongen en laat je dat verhaal leidend zijn in je interpretatie van andere genezingsverhalen? Is het je al eens opgevallen dat in het johannesevangelie geen exorcisme voorkomt terwijl in Markus het gros van de genezingen wel in die categorie valt?

  Specifieker:
  -Is de terechtwijzing van de discipelen in Johannes 9 niet veel meer een teken dat ziekte überhaupt niet door zonde en demonen komen, waar haal je vandaan dat hij nu net die ene uitzondering was? Dat staat er niet.
  -Bij bethesda staat er niet expliciet dat Jezus anderen niet genas, maar impliciet staat het er wel: toen “de Joden” aan hem vroegen wie hem had genezen was Jezus al weer vertrokken. Klinkt niet alsof hij even was blijven hangen en nog tientallen mensen heeft genezen.
  -In Nazareth deed hij inderdaad volgens het verhaal nog een paar genezingen, maar die andere zinnen staan er desondanks nog steeds: hij kon geen wonderen doen en stond verbaasd over hun ongeloof. Dat streep jij nu weg uit jouw bijbel.

  Opmerkelijk, hoe weet jij welke teksten echt belangrijk zijn en welke je gewoon kan negeren? Welke waarheid zijn en welke enigszins misleidend kunnen zijn?

 175. joost zegt :

  rob

  Kan ik ook genezing verwachten voor mijn oogafwijking?

  NEE alleen als je gaat bidden voor terugkeer van de gulden of afschaffing van het het Europees Monetair fonds. 😀
  joost

 176. joost zegt :

  anthonie

  Ik ben door niemand op de kast te krijgen alleen door Jezus;)

  En er uit?
  joost

 177. Fenderfan zegt :

  @Anthonie

  ‘k heb bovenstaande discussie gelezen. Mij valt op dat een aspect buiten beschouwing blijft. Inderdaad beschrijft de bijbel dat Jezus wonderen deed. Het wordt ook geschreven mbt zijn leerlingen. Maar het is gebonden aan zijn persoon, aan de doorbraak van het Koninkrijk van God. En het zijn tekenen van dat Koninkrijk, tekenen die wijzen op Jezus. Dat is een eerste belangrijke gedachte: het gaat niet zo maar om een gave voor mensen die zo graag genezing willen en daarom vragen. Lees Joh. 6 eens nauwkeurig, met deze opmerking in je achterhoofd. Daar gaat het niet om genezing maar om het verkrijgen van brood. Let goed op de reactie van Jezus op al die mensen die om meer brood komen vragen.
  Een tweede gedachte is dat het Koninkrijk dat Jezus predikte en bracht, weerstand ondervond. Het was er niet ten volle, en het is er niet ten volle. Dat is ook typerend voor de kerk: wel en niet, een tussenstation, een volk onderweg. Er is ruimte voor krachten en machten die het Koninkrijk tegenwerken. Overigens is er dus ook ruimte voor goede machten en krachten! (maar nooit ten volle).
  Gebedsgezers, doorbrekers en ‘volle’evangeliemensen gaan aan dit soort gedachten voorbij. Zij preken de hemel op aarde. In de hemel is inderdaad geen plaats voor ziekte en tekort. Op aarde wel. En zo lang wij nog als gewone mensen op deze gewone aarde leven is ziekte en dood ons deel. Dat weet je ook uit ervaring: zelfs als je op wonderbaarlijke wijze van een dodelijke ziekte genezen wordt zul je sterven. Dus genezing hier en nu in dit leven is nooit wat God echt voor ons wil – Jezus overwon immers de dood, en dat leven wil God voor ons.
  Kortom: zet de verhalen over wonderen die je in de bijbel leest eens in een breder (eschatologisch) kader, denk er nog iets beter over na en let op de details. Het is een stuk complexer dan jij het hier voorstelt.

 178. mafchauffeur zegt :

  Slecht nieuws voor het Anthoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AVL):

  Nederland zal kankervrij worden in Jezus’ naam. Het wordt tijd dat de kerk gaat opstaan tegen deze duivelse ziekte. Het is onze verantwoordelijkheid als Christen om hiermee af te rekenen.

  http://www.facebook.com/ronald.plat.3
  Een tijdspad wordt weliswaar niet genoemd, maar het hoge woord is eruit.

 179. mafchauffeur zegt :

  Goed nieuws daarentegen voor factcheckers!

  Wat is die duivel toch een smeerlap, dat hij mensen kanker geeft. Vandaag gebeden met iemand die was opgegeven door de chirurgen. We hebben de luizenkop verteld dat hij moest vertrekken omdat Jezus zijn ziekte al heeft gedragen. Nu is het wachten op de onderzoeksresultaten.

  Vooral de laatste zin spreekt mij erg aan.

 180. Len zegt :

  Gelukkig wachten ze op de onderzoeksresultaten. Dat is heel wat minder erg dan “we hebben gebeden en nu hoef je niet meer naar de dokter”.

 181. mafchauffeur zegt :

  @Len: ik ben erg benieuwd.

  Ik herinner mij nog de juichbrief van Zeurensen met de boodschap dat zijn huisarts hem had beloofd alle terminale en ongeneeslijk zieke patiënten naar hem door te sturen voor gebed.

  Nooit meer iets van gehoord.

  Onbegrijpelijk eigenlijk dat zelfs de meeste mensen die door artsen zijn opgegeven het vertikken om voor de simpele oplossing te kiezen. 😉

 182. mafchauffeur zegt :

  @John: succes vanavond!

 183. mafchauffeur zegt :

  Nog geen onderzoeksresultaten bekend. Wel een verslag van een mislukte genezing.

  Ik hoorde laatst van een stel christenen die gingen bidden met iemand die kanker had. Hij had twee joekels van dikbuiken (boeddha’s) in huis staan. De christenen gaven aan wel met hem te willen bidden maar die dikbuiken moesten eerst de deur uit. Hij deed dit. Na gebed was zijn bloedwaarde dusdanig verbeterd dat de kanker bijna weg was. Het was echter voor korte duur…

  Zoals men bij de Doorbrekers zegt: ziekte komt óf van satan, óf door je eigen stomme schuld. In dit geval én-én. 😦

 184. mafchauffeur zegt :

  Bij navraag bleek dat hij die dikbuiken weer in huis had gezet.

  God laat zich niet foppen hoor.

 185. mafchauffeur zegt :

  Het is bijna winter. Dus de Gloriestoelers starten weer met het plaatsen van beenverlengingsfilmpjes. Voor het geval dat er nog mensen twijfelen.

%d bloggers liken dit: