Gouden Bikini 2012: de finale!

goudenbikinidetailTijdens de kerstdagen was het nog ongemeen spannend in de competitie tussen de vijf genomineerden voor de Gouden Bikini 2012. Uiteindelijk zijn door naar de finale: Frank Ouweneel (25%) en Henk van Rhee (24%). Dit betekent dat Mariska Orbán-de Haas (23%), David & Renate Sörensen (17%) en Christenen voor Israël (11%) zijn afgevallen. Hieronder nogmaals een korte omschrijving van de twee finalisten, gevolgd door de poll. Er kan tot en met 31 december middernacht worden gestemd. De uitslag wordt op 1 januari bekend gemaakt.

1. Frank Ouweneel

frank-ouweneelDe gristelijke Diederik Stapel en de Nederlandse Harold Camping in één. Deze ‘bijbelleraar’ die door het land trekt met een eschatologische oudejaarsconference (een Powerpoint en DVD over vermeende eindtijdontwikkelingen) viel dit jaar door de mand als fraudeur. Hij zoog de meeste opgediste feiten uit z’n dikke duim, verzon daar honderden niet-bestaande bronnen bij, en knipte en plakte met bijbelteksten dat het een lieve lust was. Ook oudere eindtijdstudies van de Emmense spreker bleken een hoog fantasy-gehalte te hebben. Hij weigerde de media te woord te staan en zette hen weg als ‘instrumenten van Satan’. Zijn bronnen zou hij vanwege gebrek aan opslagruimte weggegooid hebben. Al even wereldvreemd was de reactie van sympathiserende voorgangers, en publicist Harry Sleijster vermoedde zelfs een duister complot van ND, GG en IKON. Vorige maand paste Ouweneel zijn presentatie alsnog aan, waarmee hij zijn misleiding impliciet toegaf. Maar in tegenstelling tot Stapel zitten excuses er niet in.

2. Henk van Rhee

vanrheeDirecteur van Different, de organisatie waar gristelijke homo’s worden ‘geholpen’ om ofwel celibatair te leven of zich als hetero te gedragen en een bijbels verantwoord gezinnetje te stichten. Naar aanleiding van een uitzending van SBS6, een artikel in Trouw en een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg ontkende Van Rhee stellig dat er bij Different sprake zou zijn van omstreden ‘onthomotherapie’, maar al snel werd duidelijk dat het daar wel op neer komt. De rel rond Different betekende de ondergang van EuroPsyche, de organisatie die de vergoedingen voor de therapie kanaliseerde. Saillant is dat Different nog steeds samenwerkt met Exodus International, een Amerikaanse organisatie die meent dat homo’s genezen kunnen worden, en die een kwalijke rol speelde in Oeganda, waar homo’s worden vervolgd. Van Rhee is ook hoofdredacteur van moraalsite Habakuk.nu die dagelijks waarschuwt tegen alles wat fout en goddeloos is. Hij onthulde onlangs dat de EO samenwerkt met een ‘pornoproducent’, maar oogstte met die doorzichtige aanval een hoop kritiek.

BRENG NU JE STEM UIT!

Wie wint de Gouden Bikini 2012? Breng NU je stem uit! De stemming is deze keer niet open; de exacte uitslag wordt op 1 januari bekend gemaakt.

25 Reacties op “Gouden Bikini 2012: de finale!”

 1. Pittig zegt :

  Er was dit jaar een enorm aanbod aan wereldvreemde christenen. Ook de andere kandidaten waren toppers. Voor de competitie heel spannend en leuk, maar voor de naam van het christelijk geloof beslist niet.

  Nu wordt het een keuze uit de meest wereldvreemde (Frank Ouweneel met zijn radioactieve zeeën etc.etc) of de wereldvreemde met de meest schadelijke gevolgen (Henk van Rhee). Denk alleen al aan de verschrikkingen in Oeganda — die door mensen van een organisatie waar Henk van Rhee en de zijnen mee samenwerken — teweeg zijn gebracht…

 2. Fordeo zegt :

  ja, Oeganda
  al eens geweest?

  mooi dat zoveel mensen zich plotseling druk maakten om Oeganda. geen idee dat het iemand interesseerde wat daar gebeurd.

  die arrogante houding daarover ook. Westerse mensen zijn ook alleen in Afrika geïnteresseerd zodra ze er zeker van zijn dat hun superioriteit bevestigd wordt. Het dondert niet dat er en masse grondstoffen wordt gejat, dondert niet dat de armoede in Oeganda schrikbarend is.

  nee het is belangrijk of homorechten worden zekergesteld…

  Voor de duidelijkheid: die wet die er is voorgesteld en de behandeling van homo’s in zo’n land is afschuwelijk

  maar die selectieve verontwaardiging hangt me kilometers de keel uit

  Dit is niet alleen in Oeganda het geval. Malawi, 1 van de armste landen ter wereld, kreeg 1 keer bezoek van Ban Ki Moon, de eerste keer überhaupt dat een voorzitter van de VN langs kwam. en dat ging over de veroordeling (geen ter dood veroordeling, aber doch) van een homostel.
  Niet vanwege armoede, hongersnood van een aantal jaar terug, of voorzichtig begin democratie.
  nee homorechten. Hetgene wat opeens het belangrijkst is

 3. Fordeo zegt :

  *schoot uit slof*

  en nu weer on topic

 4. WoodyFlow zegt :

  beide heren allebei even erg, stelletje extremistische grijze ouwe lullen zijn het

  oh en @Fordeo jij bent ook ver heen zeg…

 5. mafchauffeur zegt :

  @Fordeo: mooi betoog, hoewel ik nog niet helemaal snap wat Ban Ki Moon met de oerhollandsche Gouden Bikini te maken heeft. 😉

  Wees gerust, zodra een Nederlandse gristen op die post terecht komt zal hij/zij vast al in het eerste jaar worden genomineerd. Ongeacht zijn/haar standpunt over hongersnoden en mensenrechten 🙂

 6. jannegen zegt :

  Volgens mij is Ouweneel niet zo wereldvreemd. Hij weet heus ook zelf wel dat die kaarten/bronnen die hij gebruikt heeft nep zijn. Ouweneel is eerder een oplichter die goed weet wat hij doet.

  Henk van Rhee lijkt me eerder wereldvreemd. Wellicht is hij er echt van overtuigd dat “god” homo’s “geneest”..

 7. van Kerstenen zegt :

  Henk van Rhee is wellicht wereldvreemd, en zijn visie op homo’s is anders dan gangbaar, maar om de homo-haat in Oeganda in van Van Rhee’s schoenen te schuiven gaat mij veel te ver.

  Dat ik eens een spreker van “Tot heil des volks’ heb uitgenodigd maakt mij toch ook niet medeplichtig?

 8. Johan zegt :

  @vankerstenen: volgens mij wordt VR alleen verantwoordelijk gehouden voor zijn samenwerking met Exodus, niet voor de haat in Oeganda. Hij had die samenwerking ook kunnen verbreken.

 9. mafchauffeur zegt :

  3 jaar cel wegens het sturen van een liefdesverklaring per sms aan iemand van hetzelfde geslacht.

  Reactie van een kerkleider: “homoseksualiteit is een misdaad tegen de menselijkheid en moet met al onze energie bestreden worden”.
  http://www.cameroononline.org/2012/12/25/cameroon-archbishop-calls-same-sex-marriage-crime-against-humanity/

  Over selectieve verontwaardiging en superioriteitsgevoel gesproken. 😦

 10. rob zegt :

  Frank en Henk doen wat de helft vd mensheid doet. Een oplichter en een homofoob. Zo wereldvreemd is het allemaal niet.

  Mijn blanke en gekleurde wereldse collega’s hoor ik bijvoorbeeld nooit over Frank of Henk klagen. Henk v Ree of Frank Ouweneel? nooooit v gehoord 🙂

  Het softe beleid hier, de lage gevangenisstraffen, de geitenwollensokkenmentaliteit ten aanzien van criminaliteit, dat vinden ze vreemd 🙂 Dat is wel een paar keer per jaar een stevig gespreksonderwerp in de pauze.

 11. E-J zegt :

  Ik geloof mijn ogen niet. Gouden bikini, tien reacties, en het Tr*n woord is niet eens gevallen…

 12. nietverbaasd zegt :

  Ik denk dat wij als land er trots op mogen zijn dat wij nog altijd een grote verscheidenheid aan wereldvreemde Christenen voort kunnen brengen! We hoeven het wat dat betreft als kleine en seculiere natie niet onder te doen voor de VS. Naar mijn persoonlijke mening is Frank Ouweneel veel beter dan iemand als Harold Camping. Veel standvastiger in ieder geval. En Mariska Orban- de Haas is ons prachtige antwoord op Rick Santorum!

  Nee, wij spreken nog best een woordje mee in de wereld en dan – naar ik begreep- in het bijzonder in prachtland Oeganda! Ik denk dat Henk van Ree zeker de prijs moet winnen, want die bikini kan vast dienst doen in zijn bediening. Ondergetekende vindt dit kledingstuk namelijk zeer (heteroseksuele) lustopwekkend en zal nu de rest van deze dag afzien van homoseksuele activiteiten,

 13. rob zegt :

  @Nietverbaasd

  De gouden bikini als therapie voor homoseksuele gevoelens 🙂
  Dan heeft v Ree toch zijn zin, rechtsom of linksom maakt niet uit 🙂

 14. bramvandijk zegt :

  @Pittig
  Goede analyse, de meest wereldvreemde of de meest schadelijke… kies dan heden wie gij stemmen zult 😉

 15. joost zegt :

  rob

  Mijn blanke en gekleurde wereldse collega’s hoor ik bijvoorbeeld nooit over Frank of Henk klagen. Henk v Ree of Frank Ouweneel? nooooit v gehoord

  Wat ben ik allemaal niet? Niet blank? Niet gekleurd? Geen collega? Niet werelds? Niet hemels? (Overigens zegt mijn oude en wijze moeder altijd: “niet klagen maar dragen en bidden om kracht) Misschien dat je daarom geen klacht van me hebt gehoord?
  joost

 16. rob zegt :

  @Joost
  Sorry, mijn excuses, op 1 na dan 🙂

 17. TommyLee zegt :

  De schade die Ouweneel aanricht is meer indirect. Christenen die hem geloven en zijn boodschap doorgeven richten dan weer schade aan: Zij worden als wereldvreemd beschouwd.

 18. mafchauffeur zegt :

  Overigens is er nu BEWIJS dat NASA de boel bewust zit te flessen:
  http://ow.ly/i/1gtOi

  Als een “gerespecteerde” organisatie als NASA er niet voor terugschrikt om fotomateriaal te verspreiden van een vliegende arreslee met rendieren, waarom zouden ze dan ook niet zitten knoeien met de tekst op hun Boeing 747 door de eigenlijke (en door Frank Ouweneel ontdekte) naam SONIS stiekem te vervangen door het onschuldig klinkende SOFIA?

  Dat zou pleiten voor diskwalificatie van Frank.

  Voor de Gouden Bikini verkiezing, bedoel ik dan. 🙂

 19. Jordi zegt :

  Henk van Rhee heeft Different onder zijn hoede. Los van dat Oeganda-verhaal stort hij in NL ook al levens de ellende in daarmee. Wat dacht je van al die brave jongens die hun homoseksualiteit een plekje gaan geven, netjes gaan trouwen, kinderen krijgen en toch na 10 jaar erachter komen dat je homoseksualiteit nou eenmaal niet kan parkeren. Met alle verdrietige gevolgen en gezinsbreuken van dien.Hier zijn vele voorbeelden van. Daar hou ik Henk van Rhee verantwoordelijk voor.

 20. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Op pagina 11 van de Verdieping in Trouw: strijd om Gouden Bikini gaat tussen mannen.

 21. afolus zegt :

  Wie de bikini past, trekke hem aan…

 22. rob zegt :

  @Afolus

  Ik denk niet dat ze zich op vrijwillige basis in zo’n ding laten hijsen.

 23. Sikko zegt :

  Ik vind dat Henk van Rhee wel een spotprijs naar aanleiding van zijn gehele oeuvre verdient.

 24. Dennis zegt :

  Van Rhee verdient de gouden bikini. Ouweneel is een zure oplichter, net als zijn broer Willem. Maar Van Rhee is expliciet en direct verantwoordelijk voor de ellende en het ongeluk van vele getrouwde christelijke homo’s en hun gezinnen. Hij zal enig staan bij zijn zwarte hoeven en gespleten tong.

 25. mafchauffeur zegt :

  Mijn collega’s hebben massaal gestemd. Allemaal op Henk van Rhee, vanwege het misbruik van zorggelden via Europsyche en de hypocriete draaikonterij over wat Different nu precies doet.

  De nuance dat dit nu juist wereldgelijkvormig gedrag is, is ze ontgaan.

%d bloggers liken dit: