Xnoizz Flevo wordt Donkey Dollars Festival

donkeydollarsHet is even wennen, maar de opvolger van het Xnoizz Flevo Festival gaat dus Donkey Dollars Festival heten. Het heeft niets met Creflo Dollar te maken, maar initiatiefnemer Aad Peters gaat wel pas draaien als er geld is. Hoe meer geld, hoe meer programma. Dat hoopt hij via crowdfunding voor elkaar te krijgen. Al voor € 10 kun je lid worden van de Donkey Family, voor € 100 heb je een festivalticket, voor € 1.000 twee VIP tickets en een diner, en voor € 10.000 word je Golden Donkey, zeg maar officiële sponsor van het festival.

Het blijft gissen wat de betekenis van Donkey Dollars is. Naar het promofilmpje op Vimeo te oordelen slaat Donkey op de ezel waarop Jezus met Palmpasen Jeruzalem binnenreed. En de Dollars hebben getuige het Saloon-font en de ondertitel ‘In God we trust’ iets met het Wilde Westen te maken.

Om het festival te promoten heeft Aad Peters bij Daniël Uneputty, ex-president van de Hell’s Angels, een Jezus kinderbijbeltattoo laten zetten (eigenlijk een plakplaatje, hoor). Hij vertelt dat het festival heel divers gaat worden, met theater, extreme muzieksoorten waar je op kunt springen, bijbelse verhalen en boeiende sprekerts. Maar niet iedereen krijgt een podium, er is een belangrijke conditie: “Ik geef mensen een podium op voorwaarde dat ik ze dan wel kritisch mag benaderen.” Dat is wel zo eerlijk. De kans dat Bert de Haan komt spreken is dus heel klein. Nina Hagen staat al wel op de rol. Uit het promotiefilmpje maken we ook op dat Aad gaat experimenteren met evangelische pin-up girls. Spannend!

aadlacht

Advertenties

14 responses to “Xnoizz Flevo wordt Donkey Dollars Festival”

 1. dspolleke says :

  Volgens mij zou je officieel moeten zeggen dat Donkey Dollars in het gat springt….
  En er is hier en daar nog wat onzekerheid.

 2. marliesinafrica says :

  Ik ben benieuwd of het hem gaat lukken. Ik ben ook benieuwd of crowd funding onder een christelijk publiek werkt. Crowd funding is natuurlijk wel hartstikke hip. Ten derde ik ben benieuwd naar de line up. De line up zal uiteindelijk bepalen of ik ga en hoeveel ik er voor over heb.

  Misschien is het slim dat concept eerst op een wat compactere schaal uit te proberen, door een concert te organiseren.

  Nadeel van crowd funding is dat je niet zeker weet wanneer je het geld bij elkaar hebt. Dus dat wordt spannend.

 3. Gerard Konings (@gkonings) says :

  Ach, de kerk bestaat al jaren bij de gratie van crowdfunding.

 4. rob says :

  Ik heb zo’n idee dat het niet gaat werken en het eigenlijk allemaal te hoog gegrepen is.
  Als het festival al verlieslijdend was als Xnoizze, waarom zou het Peters dan wel lukken met donkeydollar werving.
  Ik denk dat hij het tij tegen heeft.

 5. mafchauffeur says :

  Crowdfunding heeft in de loop der eeuwen diverse innovaties en/of mijlpalen gekend:
  – het inleveren van gouden oorringen ten behoeve van het Gouden Kalf (Golden Donkey?)
  – het geven van tienden
  – het doodmeppen van Ananias en Saffira
  – aflaten
  – machtigingskaartjes voor automatische incasso
  – thuisfrontcomitees voor zendingswerkers
  – Zeurensen-spam

  Het is bij de Donkeydollars nog even speuren naar de innovatie. Misschien zit die in de menukaart van het VIP-arrangement?

 6. marliesinafrica says :

  Mwah….dan vind ik vaste vrijwillige bijdrage genaamd Kerkbalans toch de meest betrouwbare versie van crowdfunding. Bij kerkbalans moet je tenslotte al aan het begin van het jaar vertellen hoeveel je dit jaar weer gaat betalen.

  En aangezien een festival een commercieel concept is, zou ik dan gewoon voor kaartverkoop gaan, misschien aangevuld met wat grote christelijke sponsors, in dit geval waarschijnlijk grote kerken die in ruil daarvoor een spreker mogen leveren, die een uur zijn boek mag promoten. Of zoiets en geef specifieke christelijke organisaties hun eigen tent of een naamsverbintenis aan een podium. Dan krijg je het “Beter-uit-reizen” podium en het RKK-podium. Iets in die richting. Wie weet nog meer sponsors in de christelijke wereld die wel geld zouden willen stoppen in een christelijke festival?

 7. Hendrik says :

  @marliesinafrica … nog 81 dagen te gaan, dan moet € 120.000 binnen zijn…. Dus da’s een aardig harde ‘wanneer’.

 8. Tinus says :

  Prima initatief toch. Een gristelijk festival voor christenen en niet christenen! Aad probeert iig al de dialoog aan te gaan met de hells Angels. Dat wordt moeilijker bij de gergem.
  Als het mislukt heeft ie altijd nog een boot. RSTCP

 9. marliesinafrica says :

  @hendrik. Klopt, maar zeker is het allerminst dat het geld er komt. Hij mag er wel een flinke PR-campagne tegen aangooien en zorgen dat z’n filmpje viral wordt. Er is nu €795 gedoneerd. Dus hij heeft nog een flinke weg te gaan. Ik zou als ik hem was toch actief onder mogelijke sponsoren gaan netwerken. .

 10. Ziyal says :

  Nou, de metalheads zijn iig weer welkom dan 🙂

 11. Bertolf says :

  Ik hoop dat dit lukt maar denk ik niet. Om crowdfunding te genereren moet je de emoties van de potentiele gevers weten te bespelen. Dat doet dit alternatieve filmpje niet echt.Een leuk lolletje voor Aad en Uniputty (of zoiets) maar a good reason to donate vind je er niet in terug.Als Aad dit festival wil moet hij zelf gaan investeren lijkt me. En anders verkoopt ie toch gewoon zijn boot.

 12. Hendrik says :

  Het comité van aanbeveling:
  – Edward de Kam: Directeur Youth for Christ Nederland
  – Bram Rebergen: Voormalig Program Director Flevo Festival
  – Haise Veen: Festival 316
  – Theo Lens: Voormalig eigenaar East Side Productions
  – Henk Roodbeen: Eigenaar Champi-Mer B.V
  – Ben de Wild: Ben de Wild Productions & Bestuurslid voormalig Flevo Business Club

  Met die Henk erbij komen de paddo’s wellicht ook om de hoek kijken op het festival?

 13. ruub says :

  Donkey Dollar kan ook nog wel een wonder gebruiken. En een update. http://voordekunst.nl/vdk/project/view/808-donkey-dollars-christelijk-totaal-festival

 14. ruub says :

  Ah, er zijn toch vorderingen. Festival zou bij Heilig Landstichting moeten worden gehouden. Peters is in gesprek met Compassion, Tear, Nederlands Bijbelgenootschap, EO en Asaf.

  bron: Uitdaging