Frank Ouweneel ‘corrigeert’ Eindtijdstudie

Gisteravond presenteerde Frank Ouweneel in Pinkstergemeente Vroomshoop editie 2012 van zijn Eindtijd-studie ‘Licht van de Bijbel over de huidige ontwikkelingen in de wereld’. GG-lezer René en onderzoeker Wilbert van den Esker waren erbij en brengen ons het verrassende nieuws dat Frank Ouweneel zijn studie op een aantal cruciale punten heeft aangepast. Hij is vastbesloten om niet nóg een keer door de mand te vallen.

Frank-ouweneel

“Frank lijkt zich een deel van de kritiek aangetrokken te hebben,” schrijft René. “Bij elke dia was een bronvermeldingsnummer gegeven, en als je Frank dat nummer mailt krijg je het krantenartikel ingescand in je mailbox.” Hij bewaart zijn bronnen dus voortaan wel. Dat gaan we zeker testen.

Anderzijds past hij een oude truc nog steeds toe. Tijdens en na de lezing kunnen geen vragen worden gesteld. Wie vragen aan de bijbelleraar heeft, moet deze per e-mail stellen. Ook is hij nog steeds bijzonder creatief in zijn bijbelgebruik: “Hele zinnen worden uit deelzinnen (elk uit een ander bijbelboek als het moet) samengesteld en dat is niet zo netjes. We moeten schrift met schrift vergelijken, niet schrift met schrift samenvoegen,” aldus René. Maar er is ook goed nieuws: “We hoeven ons geen zorgen te maken over de Maya-kalender, dat is volgens Frank onzin.” Pfoe! Dat is een hele opluchting!

Wilbert maakte het nu volgende verslagje van de avond:

Toevallig, wij waren ook in Vroomshoop. We zaten ergens achterin toen niemand minder dan Harry Sleijster twee stoelen naast ons ging zitten. Ze hadden blijkbaar geen flauw idee wie wij waren want Frank en Ada kwamen naar Harry om te vertellen dat “de onderzoekers” er waren. Hiermee doelde hij dus op René en zijn vrienden. “Ze kennen duidelijk hun grenzen niet” hoorde ik Frank nog zeggen. We moesten ons lachen wel even inhouden toen wij gewoon naast dat gesprek zaten.

Over de studie: Frank heeft blijkbaar wel iets geleerd. Zoals René aangeeft heeft hij nu bij elk stukje een “bron-nummer” geplaatst. Stuur je een mail naar Frank met de bronnen die je wilt hebben dan krijg je gelijk een scan toegestuurd. Ik denk ook dat je bij bronopvraag nu geen magazines meer zult zien als “North American Healthcare Kaleidoscope” maar meer bladen als “Telegraaf” en “Elsevier” (een paar titels die we voorbij zagen komen).

Over het algemeen maakt Frank nu gebruik van gebeurtenissen die ook daadwerkelijk écht gebeurd zijn. Veel items kwamen mij bekend voor en waren ook niet zo spannend als de “nucleaire zeeën” van vorig jaar.

Ook een grote verandering in zijn studie is de rechtstreekse koppeling met de Bijbelverzen. Dat is een heel stuk minder geworden. In 2011 koppelde hij bijna elk nieuws-item rechtstreeks aan een Bijbelvers die de gebeurtenis letterlijk zou hebben voorspeld. In editie 2012 niet. Nu krijg je te horen dat Daniël in een visioen “oorlog en oorlogsgeruchten” zag. Hier moest je het dan mee doen want dit was de (dus vage) koppeling voor een half uur nieuws-items over Israël, Iran, Turkije, Syrië, de VS, China, Japan, You name it (elk land dat met een oorlog te maken heeft gehad). Twee opvallende in dit rijtje: De oorlog om de grondstoffen in de Noordpool en de Cyberoorlog. Een hele lading oorlogen die voorspeld zijn met “oorlog en oorlogsgeruchten” als Bijbelse link. Een stuk minder specifiek dus als de koppelingen in 2011.

Dat Frank het niet zo op het internet had wisten we al, maar dit jaar is het internet de antichrist! Althans, dat vermoedt hij (jaja, hij dekte zich in). Het internet heeft macht over iedereen!

– De letter W is via een vage constructie in het Latijn de 6e letter (oid). Zet deze drie keer naast elkaar, et voilà: 666 = www.
– De grote baas bij Microsoft heeft een computer waarmee hij met één druk op de knop op elke computer ter wereld kan kijken.
– Facebook vergaart alle informatie over je die het maar te pakken kan krijgen.
– China heeft een nieuwe supercomputer die sneller is dan alle computers van Amerika.
– Er bestaan clubs (als in discotheken denk ik) in de wereld waar je een “microchip” onder je huid kan plaatsen waarmee ze precies kunnen zien hoe laat je binnen komt, weggaat en wat je hebt gedronken. Dit is dan het “teken van het beest”.
– Je mobiel weet tot op de -met Ouweneel nadruk- millimeter nauwkeurig waar je bent.
– Telefoonproviders moeten 4 maanden je gegevens bewaren.
– China bouwt in chips “back-doors” waardoor ze overal spul over kunnen nemen.
– Een oorlog in Haren werd veroorzaakt door Facebook (Project X).
– Etc, etc, etc.

Verder ging de studie nog over Drones, moet je als je niet in de hel gelooft naar Derweze in Turkmenistan, vergaat op 21 december de wereld niet, en heb je nog tijd om voor Jezus te kiezen.

Kort samengevat: Frank zal het nooit toegeven, maar hij heeft volgens ons iets van zijn fouten geleerd. Overal staan netjes bronnummers en komen de krantenkoppen bekend voor. Resultaat is een minder spectaculaire koppeling met de Bijbel, maar met evenveel wereldse ellende.

Conclusie: De ‘aanval van Satan’ heeft geholpen. Frank Ouweneel heeft naar de kritiek geluisterd en erkent daarmee impliciet dat hij fout zat. De volgende stap: dat ook expliciet toegeven. Er ligt nog ergens een uitnodiging van het ND voor een interview. En Nederland maakt het goed zoekt ook nog mensen die schoon schip willen maken. Je kunt het, Frank.

Advertentie

98 Reacties op “Frank Ouweneel ‘corrigeert’ Eindtijdstudie”

 1. star zegt :

  Ik kan me beperken tot de laatste zinnen. Frank heeft niets geleerd van zijn fouten, zo lang hij niet openlijk toe kan geven dat hij fouten maakte.Hij heeft alleen geleerd om er overheen te walsen en klippen te omzeilen.Wat een armoe.Om triest van te worden.

 2. Rien (de enige echte) zegt :

  hmz… zou hij dan toch corrigeerbaar zijn…?

 3. Jelle zegt :

  ….. het getal van zijn naam is zeshonderd en zestig en zes……. (ben de 3 VERSCHILLENDE griekse woorden even kwijt).
  Lijkt me sterk dat de schrijver van die woorden doelde op 3 x dezelfde letter achterelkaar.

 4. Rien ( een andere ) zegt :

  Een goed begin, maar daar zal het niet bij mogen blijven.
  Niettemin, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 5. rob zegt :

  Je weet niet helemaal zeker dat de aanval v satan heeft geholpen.
  Frank wist blijkbaar van te voren dat er onderzoekers waren ?
  Dan is dit zoiets als: alles even gauw netjes op orde maken als je van te voren ingelicht bent dat de inspectie op bezoek komt.
  Hoe zit dat?

 6. Wilbert van den Esker zegt :

  @Rob, De bronnummers zaten overal in de powerpoint presentatie verwerkt en dit was de opnameavond voor de officiële DVD die “de hele wereld door gaat”. Dit was geen tijdelijke, snelle invoeging.

 7. bramvandijk zegt :

  – De letter W is via een vage constructie in het Latijn de 6e letter (oid). Zet deze drie keer naast elkaar, et voilà: 666 = www.

  Tja wordt helemaal lastig als blijkt dat het getal van het beest eigenlijk 616 volgens de oudste handschriften die we hebben.

 8. ruub zegt :

  Oke, dat wordt weer schieten.

  China heeft een nieuwe supercomputer die sneller is dan alle computers van Amerika.

  Onjuist. De krachtigste computer (Titan) staat in de VS (bron)

  Er bestaan clubs (als in discotheken denk ik) in de wereld waar je een “microchip” onder je huid kan plaatsen waarmee ze precies kunnen zien hoe laat je binnen komt, weggaat en wat je hebt gedronken. Dit is dan het “teken van het beest”.

  FO doelt op een RFID chip, dat als marketing-stunt bij de De Baja Beach Club werd ingebracht bij enkele VIP-gasten. (bron)Zo’n chip is alleen uit te lezen door een scanner op korte afstand (als bij de boodschappen doen). Er valt dus niks te zien, tenzij er vrijwel op de huid wordt gescand. Vergelijkbaar met een bonuskaart van de Albert Heijn dus en net zo demonisch.

  Je mobiel weet tot op de -met Ouweneel nadruk- millimeter nauwkeurig waar je bent.

  Klopt gewoon niet, zover is het huidige GPS gewoon nog niet. Ongeveer 10 meter, dat is de nauwkeurigheid op dit moment (bron)
  Verder: GPS is eenrichtingsverkeer. Niemand heeft er iets aan dat je mobiele telefoon ‘weet’ waar je bent. Alleen applicaties kunnen ervoor zorgen dat je positie wordt gedeeld / opgeslagen.

 9. Johan zegt :

  @Ruub: En deze?

  De grote baas bij Microsoft heeft een computer waarmee hij met één druk op de knop op elke computer ter wereld kan kijken.

 10. mafchauffeur zegt :

  “Criticastersite Goedgelovig haalt bakzeil en geeft de Eindtijd-dvd 2012 vier sterren”

  Dat wordt kassa en overuren voor de bloemisten in Emmen!!

  *sportief is en de website van Fleurop opzoekt*

  @ruub: kniesoor. 😉

 11. Richard zegt :

  @Johan, (@Ruub)
  “De grote baas bij Microsoft heeft een computer waarmee hij met één druk op de knop op elke computer ter wereld kan kijken.”

  En die miljoenen apple computers… dat kan hij natuurlijk ook nog bij. Was een kadootje toen microsoft Apple uit de brand hielp paar jaar geleden. Ik kan geen bronvermelding geven, want ik heb een persoonlijk lijntje met Steve (verkeert momenteel in iHeaven)

 12. Rien (de enige echte) zegt :

  @Richard

  😀

 13. mafchauffeur zegt :

  De Geest deelt de gaven toe gelijk Hij wil. (1 Kor. 12:11)

  Het is duidelijk dat Frank de gave van overdrijving heeft. Maar wie zijn wij om die gave te bekritiseren?

 14. ruub zegt :

  @Johan
  Die is eigenlijk te bespottelijk voor woorden. Tuurlijk niet. Alleen de NSA kan dat (bronenbron)
  😉

 15. Flipsonius zegt :

  @Ruub
  Denk jij echt dat die AH-bonuskaart zo onschuldig is??;-)
  Lieve vriend, laat ik je vertellen dat de slogan ‘AH blijft op de kleintjes letten’ iets heel ander betekent dan jij denkt……Met 1 druk op de knop kan de familie Hein…

 16. ruub zegt :

  @Flipsonius
  Haha 🙂
  Daar zeg je wat. Zou de AH eigenlijk stiekem in handen zijn van de Chinezen en Iran en komt er telkens een -1 achter mijn naam in een supercomputer in Shanghai wanneer ik weer eens Israëlische dadels in mijn karretje heb meegenomen? En een -2 bij het meenemen van een Trouw?

 17. Stryber zegt :

  De Maya-kalender is ontstaan op het schiereiland Yucatán; alwaar tevens 60 miljoen jaar geleden de Astroïde neerkwam die de Dinosauriërs totaal uitroeide. De-Voorzienigheid heeft dit reeds From-The-Beginning zo bepaald. Het zijn 2 gele kaarten; en dat kan betekenen..

  Jes. 28:11 Inderdaad, door mensen met een vreemde tongval, in een andere taal, spreekt de HEER tot dit volk.

  Dát is nu open en onweerlegbare info… ;(

 18. Rene zegt :

  @Ruub Een paar opmerkingen:

  1) Hij had het over de Chinese supercomputer Tianhe-1A. Is dat ergens te vinden?

  2) Ouweneel vertelde inderdaad dat het over milimeters nauwkeurigheid ging bij de GPS-positie, maar dat vond ik meer retorisch van aard, dat reken ik hem niet aan (wij zeggen ook ‘dat scheelde geen haartje’ terwijl dat natuurlijk evenmin nauwkeurig is). Hij vertelde ook dat deze GPS-positie aan apps doorgegeven werd op je telefoon, waardoor bij foto’s etcetera de positie opgeslagen werd en de positie doorgegeven kon worden. Dat is natuurlijk wel correct. Hij heeft dus niet gezegd dat de GPS ‘tweewegcommunicatie’ was. Dat even ter correctie/aanvulling.

  @Johan In wezen kun je welke computer bereiken via TCP/IP als hij aan internet hangt. Dat klopt dus wel. FO vertelde letterlijk: “nou is meneer Gates een aardige man, dus hij zal er geen misbruik van maken” en dat klopt waarschijnlijk ook wel 🙂

 19. Rene zegt :

  Google is my friend 🙂

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tianhe-I

  Was van oktober 2010 tot juni 2011 de snelste computer in de wereld.

 20. Flipsonius zegt :

  @Jelle

  ….. het getal van zijn naam is zeshonderd en zestig en zes……. (ben de 3 VERSCHILLENDE griekse woorden even kwijt).
  Lijkt me sterk dat de schrijver van die woorden doelde op 3 x dezelfde letter achterelkaar.

  FO heeft wel een klok horen luiden. In het oud Grieks werd de (in onbruikbaar geraakte) 6e letter van het alfabet – de wau of F/S – gebruikt om ‘6’ aan te duiden. Maar:
  This alphabetic system operates on the additive principle in which the numeric values of the letters are added together to form the total. For example, 241 is represented as σμαʹ (200 + 40 + 1). A famous example is 666 (the number of the Beast), which is represented as χξϛʹ (600 + 60 + 6) in medieval manuscripts of the Book of Revelation.
  Dus niks www!

  Bron:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_numerals

  weer eentje onderuitgehaald…

 21. Ruud zegt :

  Ik neem aan dat het om de 6e letter van het Hebreeuwse alfabet gaat. De wav.
  Wav, wav, wav.
  (Blaffende honden bijten niet…)

  Jaren geleden hoorde ik dat al eens in de kerk. Ik schoot hardop in de lach, waarop de spreker nog verongelijkt mompelde “Ja, lach er maar om.”

 22. Ruud zegt :

  Klopt ook niet, want ook de Hebreeërs gebruiken een additief systeem: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hebreeuwse_cijfers

 23. Wilbert van den Esker zegt :

  @Ruub, @Rene
  Tianhe-IA was in 2010 de snelste supercomputer, de snelste staat nu in de USA. (http://en.wikipedia.org/wiki/Supercomputer)

  Maar zoals Rene aangeeft zijn het nu kleine dingetjes zoals inderdaad de “milimeter nauwkeurig” en dergelijke. Hij baseert zich dit keer op echte gebeurtenissen waar hij een bron voor heeft.

  Ik vond het verhaal over hoe slecht het internet is meer de “conspiracy” kant op gaan. Heel veel losstaande punten die samengevoegd worden zodat het internet “pure evil” lijkt. Hoe zag jij/jullie dat Rene?

 24. ruub zegt :

  @Rene
  De Tianhe-1A was in 2010 even de snelste computer, maar er zijn inmiddels (minimaal) zeven meer krachtige computers. De VS en Japan wisselen gewoonlijk stuivertje als het gaat om de krachtigste computer. Dat zegt overigens allemaal niks: het er uiteindelijk om wat je zo’n supercomputer laat doen. Wat suggereerde FO wat dat betreft en wat kon hij daaromtrent bewijzen?

  Het gaat er namelijk niet alleen om of je feiten kloppen, het gaat er ook om in hoeverre deze individuele feiten onderbouwing zijn voor een groter verhaal. Daarbij geldt: hoe groter de claim, hoe zwaarder de bewijslast moet zijn. Feiten neerzetten als vage verdachtmakingen naar een groter verhaal, zonder concrete bewijslast of zonder causaliteit is eigenlijk hetzelfde als roddel en achterklap. Leuk als je sensatiebelust bent, maar verder van geen enkele waarde.

 25. Rene zegt :

  @Wilbert FO over Internet: hij vertelde telkens dat zijn opa en zijn vader nooit konden snappen hoe het Beest iedereen in de gaten kon houden en FO vond dat het internet die mogelijkheden nu wel bood. Als je een beetje door de regels heenleest, begrijp ik wel waarom hij dat zegt. Natuurlijk had ik bij thuiskomst direct de neiging om mijn PC af te koppelen van internet, beetje bangmakerijk was het wel.

 26. Rene zegt :

  @Ruub de claims waren niet zo groot. Hij vertelde dat naast een ‘traditionele’ oorlog nu ook cyberoorlogen woeden. Hij noemde daarbij de aanvallen van het Flame virus op Iran (en had het ook over stuxnet, zonder het bij name te noemen), een aanval van Iran op een oliebedrijf in Saudi-Arabie en dat mogendheden ook investeren in computercapaciteit om aanvallen af te slaan c.q. te beantwoorden. Daarbij had hij het over de VS (volgens FO de sterkste mogendheid in de wereld) en over China. Over China vertelde hij dat er ‘achterdeurtjes’ gevonden waren in chips van Chinese makelij, zodat zij de chips eventueel uit konden lezen c.q. uitschakelen. In dat kader liet hij het plaatje zien van de supercomputer van China en dat China ook een echte ‘cybermogendheid’ was. Dat klopt natuurlijk wel.

 27. Rene zegt :

  @Ruub met de zin ‘de claims waren niet zo groot’ bedoel ik dat FO geen wereldschokkende claims of vergezochte claims debiteerde.

 28. Pittig zegt :

  De titel van die studies zijn echt verkeerd. Het moet zijn: “Licht van de huidige ontwikkelingen in de wereld op de Bijbel.”

 29. mafchauffeur zegt :

  @Rene: had FO nog tips hoe je het Beest te slim af kunt zijn?

  (Macbook?)

 30. joost zegt :

  Richard

  En die miljoenen apple computers…

  Die appels he? die blijven er maar voor zorgen dat wij mensen zondigen. 😦
  joost

 31. Johan zegt :

  @Pittig: Scherp.

 32. joost zegt :

  Flipsonius

  Dus niks www

  Frank kan beter helemaal stoppen met zijn boeken en de www in gaan. 😦
  joost

 33. Flipsonius zegt :

  @Pittig
  of de kritisch-historische benadering:
  “Licht van de huidige wereld op de ontwikkeling van de bijbel”

 34. Pittig zegt :

  @ Joost 🙂

  @ Flipsonius 🙂

  Ik ga binnenkort beginnen aan een DVD en prekenserie getiteld:

  “De bijbel van de huidige wereld in het licht van de ontwikkelingen.”

 35. Flipsonius zegt :

  @Joost
  🙂
  Maar wat betekent het getal 66?

 36. Flipsonius zegt :

  @Pittig
  kunnen we nu al intekenen? 😉

 37. Rene zegt :

  Lichte ontwikkelingen in de wereld van de Bijbel?

 38. bramvandijk zegt :

  @Pittig
  Dus bij de volgende DS-dienst houd jij weer de preek?

 39. Pittig zegt :

  @ bramvandijk

  Ik dacht meer aan een crowd sourced preek, want anders moet ik mijn bronnen gaan noemen…

 40. Pittig zegt :

  De vrijzinnige ‘light’ FO:
  “De lichte en wereldse bijbel over de huidige ontwikkelingen.”

  De ware FO:
  “FO licht zowel de bijbel als de huidige ontwikkelingen in de wereld op.”

 41. vertue4 zegt :

  Net als alle conspiracy-theorieen is de kracht van het verhaal dat er controleerbare elementen in zitten. Zolang je er niet te diep in duikt lijkt het valide. Maar om in het raamwerk te passen worden allerlei details weggelaten.

  Het gevaar is natuurlijk dat er wel degelijk issues zijn, bijvoorbeeld met privacy. Helaas krijgen die door dit soort achterzaaltjes een hoog ‘gekkies’-gehalte, waarmee de discussie op voorhand wordt afgeknepen.

  Een leuke docu over wat er over jou bekend is en bij wie is b.v. ‘panopticon’:

 42. Jelle zegt :

  Hoe lang zou je zonder commentaar de diensten in een gemiddelde evangelische gemeente kunnen bezoeken met een T-shirt met χξϛ erop denken jullie?

 43. joost zegt :

  flipsonius

  Maar wat betekent het getal 66?

  Geen echt idee eigenlijk, maar als ik op mijn debiele telefoon kijk zie ik bij 6 m n o dus hou ik het maar op no niet nog een keer!
  joost

 44. Harley Quin zegt :

  Niet lang Jelle, want symbolen die men niet kent worden daar per definitie aan de duivel gelinkt.

  Moet hierbij ook even terug denken aan een genezingsdienst die ik ooit bijwoonde in, jawel, Leiderdorp. Er kwam iemand naar voren met een leren armband met van die metalen pyramide vormige dingen erop (geeneens scherpe spikes of zoiets). Zijlstra wilde best voor de jonge dame bidden maar dan moest dat ‘ding’ wel eerst af want dat was van de duivel. Durf dan maar eens nee te zeggen in een zaal met 500 mensen…

 45. Oscar de tweede zegt :

  Goedgelovig blijkt dus best wel invloed te hebben! Dat goudstof verhaal van MvdS is behendig om zeep geholpen, over T. Bentley horen we in de Nederlandse ultra charismatische kringen niets meer, die zeven blinden bleken helemaal niet te kunnen zien, GG beleefde best wel veel plezier aan de Dompeling affaire (laten we maar gewoon eerlijk zijn), het verslag over de laatste Trinreis naar Myamar was wel triomfantelijk, maar verder wondervrij, en nu dus F.O. die eigenlijk behoorlijk bakzeil haalt. Chapeau!
  Okay, er zijn er hier ook een paar, die dit allemaal niet genoeg vinden en graag de guillotine willen inzetten, maar dat lijkt toch vooral een karaktertrek te zijn. Van Rupsje Nooitgenoeg.

 46. Jelle zegt :

  @Harley
  Pyramides zijn occult! Dat weet toch iedereen?

 47. Afolus zegt :

  @OscarII
  We blijven wel “in de liefde” natuurlijk…

 48. mafchauffeur zegt :

  @Oscar de 2e: Dus het was de invloed van GG dat die 7 blinde kinderen in Myanmar niet waren genezen en dat de laatste TRIN-reis, behoudens bezoek van Obama, minder wonderen dan gebruikelijk opleverde?

  Over de Gave van Overdrijving gesproken… 😉 🙂

 49. Wilfred zegt :

  @Flip: Misschien had Frank het ook niet over het Grieks (Wilbert heeft het over Latijn, maar daarin klopt het sowieso niet), maar over het Hebreeuws. Drie keer waw is 6+6+6. 🙂

  Daarom is er ook wijsheid voor nodig, je moet het eerst omdenken naar een andere taal en dan ook nog eens niet zo naief zijn om te denken dat die 600 + 60 + 6 op dezelfde manier omgezet moeten worden in die andere taal. Wie oren heeft. 🙂

 50. Wilfred zegt :

  @Afolus: Schuddebuik… 😆

 51. Pittig zegt :

  @ Oscar de tweede

  Okay, er zijn er hier ook een paar, die dit allemaal niet genoeg vinden en graag de guillotine willen inzetten, maar dat lijkt toch vooral een karaktertrek te zijn. Van Rupsje Nooitgenoeg.

  Waarom zeg je eigenlijk zulke nare dingen over de apostel Paulus? 😦

 52. Afolus zegt :

  Trouwens in de Bijbel werd er nooit gewerkt met een guillotine.
  Onvervalste steniging was een uitgelezen middel om van ernstige zondaars af te komen…

 53. Wilfred zegt :

  @Afolus: Klopt, daar zou broer Willem ook fervent tegenstander van zijn. Want doordrenkt van de geest van de Verlichting! Houdt wat gij hebt…!

 54. Wilfred zegt :

  @Wilbert/Rene: Hoe wisten ze trouwens dat jullie als onderzoekers (nou ja, de groep van Rene dan) aanwezig waren? Hebben jullie je als zodanig geintroduceerd? 😉

  Overigens blijkt maar weer wat voor type als Harrie S. is, getuige zijn steun voor mensen als Wim Jongman. Lees en huiver:
  http://www.wimjongman.nl/nieuws/wereldoorlog/wereldoorlog3-8.html

 55. Rene zegt :

  @Wilfred ik weet niet of ze mij kennen. Ik ben gewoon gaan zitten, heb me niet geïntroduceerd (ik ken Wilbert ook niet 🙂 )

  Ik vermoedt dat ze elkaar allemaal kenden. De ‘vreemdelingen’ moesten dan wel de onderzoekers zijn?

 56. Wilbert van den Esker zegt :

  @Wilfred

  Dat is mij ook een raadsel. Wij zaten toevallig een rij voor een van de organisatoren. Die vroeg ons “Waar komen jullie vandaan”. Dus wij: “Uit Wapenveld…”. “Oh? Waar ligt dat dan ergens?”. “Dichtbij Zwolle”.
  Zegt ze: “Zo, dat is nog best een eindje weg. Hoezo zijn jullie hier helemaal naar toe gekomen?”. “Tsja… ja…”, wij een beetje ongemakkelijk doen zegt ze: “Nou… als je het niet wilt vertellen hoeft het niet hoor. Ik hoef ook niet alles te weten”.

  Even later komt Harry Sleijster binnen en die gaat twee stoelen naast ons zitten. Wij dachten dat Harry ons wel moest kennen na zijn hele anti-onderzoekers pagina op zijn website. Hij keek ons een paar keer aan maar zei niets. Bleef rustig zitten en keek ook niet verontwaardigd.

  Vervolgens kwam Ouweneel binnen en die liep wat rond te struinen door de zaal. Wij dachten dat hij ons ook wel zou herkennen maar dat deed hij niet. Een klein moment later loopt Frank naar Harry toe en smoezelt: “De onderzoekers zijn er. Ze kennen hun grenzen weer niet”. “Waar?” zegt Harry. “Daar voorin”. “Ja”, zegt die vrouw van doe organisatie: “dat dacht ik al want die komen niet uit de buurt.”. Het waren net kleine kinderen die een grote ontdekking hadden gedaan. Gniffelen, smoezelen en giebelend blij zijn dat ze ontdekt hadden dat de onderzoekers er waren.

  Voor ons heel bizar want wij zaten echt twee stoelen ernaast, hadden net verteld dat we in Wapenveld woonden (45 min rijden) en deden ongemakkelijk toen ze vroeg waarom we er waren.

  Hoe ze wisten dat wij gingen.. Ik heb ooit eens op ergens op GG vermeld dat wij naar Vroomshoop gingen. Het zou me niets verbazen als Harry Sleijster een stiekem een zeer trouwe lezer is van GG en deze informatie opgescharreld heeft.

 57. Wilfred zegt :

  @Wilbert: Toch wel enigszins treurig, dat je je als organisator mee laat slepen in zo’n houding…

  Die laatste alinea van je lijkt me correct. Ik vraag me anders af hoe Harry S. in een reactie op een artikel in het ND mij als ‘ongelovige’ kan neerzetten. Wij kennen elkaar verder niet. Ik ken Harry S. vanuit mijn tijd in de VvG alleen van naam. Misschien heeft hij ook jouw naam en die van mij door elkaar gehaald… 😉
  Die conclusie van Harry over mijn geloofsstatus is volgens mij toch een beetje bezijden de waarheid (al zal voor Harry een deist gelijkstaan aan een ongelovige), maar nuance is Harry net als Frank vreemd… 😉

  Wat denk jij trouwens dat Frank precies met die opmerking bedoelde? “Ze kennen hun grenzen weer niet”?

  @Rene: Dat is ook geen goed teken, als je iedereen kent. Dan zouden dus alleen de getrouwen op komen dagen. De mensen die graag hun jaarlijkse portie waan- en doemdenken geserveerd willen krijgen… 😦

  Wat trouwens ook zou betekenen dat FO met tenminste zijn lezingen niet veel nieuw publiek zal bereiken. Voor de DVD’s weet je dat natuurlijk niet…

 58. Afolus zegt :

  @Wilfred
  Nog nooit van Wim Jongman gehoord.
  Zijn teksten lezend zou hij nog wel eens het “Orakel voor Emmen” kunnen zijn. Is deze man ook een ex. VvG-er.
  Zo ja, dan ben jij toch goed terecht gekomen… 😀

 59. mafchauffeur zegt :

  @Wilbert: dan krijgt Harry het nog druk de komende maanden. Zou hij zijn kilometers kunnen declareren? 😉

 60. Ed zegt :

  Niet alleen Frank heeft niets geleerd, diegene die hem nog steeds een podium geven vind ik veel erger. Sensatie christenen. Ze willen het niet horen dat deze man onjuist heeft gehandeld, Eng

 61. waarheid zegt :

  ik ken deze man persoonlijk, hij gaat naar de kerk waar ik zelf min of meer deel van uitmaak en daar is hij voorlopig niet meer welkom, op voorwaarde dat hij uit de doeken doet wat zijn bronnen zijn. Alleen kan hij dit niet doen, omdat hij zoals hij heeft aangegeven aan de raad ze te hebben weggegooid.

  Er is hem toen 3 maanden salaris aangeboden om zijn bronnen opnieuw aan te leveren, maar daar hadden hij en zijn vrouw geen oren naar. Dat laat dus zien dat er geen echte bronnen zijn geweest want anders had ze zo weer kunnen aanleveren.

  Dus er blijft maar één duidelijke conclusie over het is een pathologische leugenaar en groot fantast.

  Ps wie heeft zijn nieuwe dvd gekocht en is bereid hem op youtube te plaatsen

  en post 4 dec 2012 11:04 mag weggehaald worden.

 62. mafchauffeur zegt :

  @waarheid:

  3 maanden salaris aangeboden

  Dus hij zou daar in loondienst zijn? Ik ben nog eerder geneigd in het SONIS-programma te geloven. 🙂

 63. waarheid zegt :

  Nee hij is niet in loondienst, ze hebben dat aangeboden zodat hij in rust en zonder loonderving de bronnen op nieuw te verzamelen

 64. weetniet zegt :

  Heeft hij het nog gehad over 90 landen waar oorlog was? of de 30duizend drone?

 65. Rene zegt :

  @weetniet Ja, hij noemde niet 90 landen, maar wel dat er veel oorlogen waren (waaronder cyberoorlogen en conflicten, zoals het conflict tussen China en Japan over die paar eilandjes). Ook heeft hij verteld dat binnen 5 jaar waarschijnlijk 30.000 drones boven de VS alleen (!) zullen vliegen. Daarbij citeerde hij ook uit een bron (bron 5036).

 66. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Zullen we er nog een maandje bij doen..?
  Misschien dat Frank dan te vermurwen is…!

  Trouwens leuk bedacht van die kerk (als wat waarheid zegt waar is….)

  Maar Ada zal wel gezegd hebben dat geld niet gelukkig maakt… 😀

  Na al die jaren alimentatie heeft ze geleerd het met minder te doen…

 67. mafchauffeur zegt :

  @afolus: eerst duidelijkheid over de hoogte van “een maand salaris”.

  Onderschat nóóit iemand met de Gave van Overdrijving.

  (ik peins nog over de mogelijkheid dat @waarheid deze gave van Frank geimparteerd heeft gekregen?)

 68. afolus zegt :

  @mafchauffeur

  Altijd al blij geweest met iemand die op de centjes let…! 😃

 69. waarheid zegt :

  @ mafchaufeur

  Het zo gaan om 3 salarissen van een predikant.

 70. afolus zegt :

  @waarheid
  Creflo Dollar en Benny Hinn noemen zich predikant en toucheren naar schatting US$ 25000/30000 per maand.
  Dus we zijn benieuwd naar de wedde van een Drentse predikant.

  Jouw post maakt wat mij betreft heel duidelijk dat de leiding van de kerk aldaar beschikt over de wijsheid van Salomo.
  Ook wordt pijnlijk duidelijk dat Frank Ouweneel zelfs een uitdaging van zijn eigen geloofsgenoten, die hem nota bene een uitweg bieden, niet oppakt.

  Ik denk dat hij bevangen is door minimaal 10.000 millisievert.
  😀 😀

 71. afolus zegt :

  Zag net op de Facebookpagina van broer Ouweneel een reactie van WO op de omgekomen grensrechter en de zichzelf verrijkende Amarantis bestuurderen.

  Een zuster had voor al deze ellende een hele goede verklaring die Frank ongetwijfeld kan helpen bij het finetunen van zijn PP presentatie:

  De zuster zei:
  We merken dat we echt in de eindtijd leven de mensen worden zwarter en de mensen die volgens Gods normen leven witter
  8 minuten geleden ·

  Ik heb nu ook een betere verklaring voor de multiraciale samenleving 😁😊😃

 72. goedgelovig zegt :

  @waarheid: Welke kerk is dat? Waarom zou die kerk FO drie maandsalarissen aanbieden? Graag wat onderbouwing voor deze stelling, zodat we het kunnen natrekken.

 73. waarheid zegt :

  welke kerk dat is zeg ik niet om de mensen daar niet in diskrediet te brengen. En de reden dat ze dat gedaan hebben als raad is als volgt: Frank en Ada Ouweneel maken deel van een gemeente in Hoogeveen.

  De raad vind op Bijbelse gronden dat ze moeten zorgen voor elk gemeente lid wat ze ook doen. Daar hebben ze gelijk in. Ze hebben hem kwalijk genomen dat hij kwakkelloos alles heeft weggegooid. Dat wordt hem ECHT kwalijk genomen. Ze hebben daar als raad zorgvuldig over gesproken en zijn er niet uitgekomen met frank en ada. En toen is het besluit gekomen om hem dat aanbod te doen van 3 maanden zodat hij rustig de tijd kon nemen om alles weer aan te leveren. En zo als ik al zei, daar wilden ze net op ingaan. Nu zijn de spreekbeurten van frank bij ons voor in ieder geval 3 maanden opgeschort.

  Maar dit maakt wel duidelijk dat het een bewuste leugenaar is !! Het trieste is dat ik zelf eerst helemaal met hem wegliep maar nu ik de waarheid weet en zelf(zoals hij christen ook oproept) ook onderzoek heb gedaan, ben ik tot de schokkende waarheid gekomen.

  en dan heb ik meer onderzocht er gebeurd meer in de pinksterkerk dat het daglicht niet kan verdragen.

  Ik wil niet in hun schoenen staan als ze zich strak moeten verantwoorden bij hun Schepper.

 74. frank zegt :

  waarheid beetje vaag zet eerder jou in een kwaad daglicht

 75. afolus zegt :

  @waarheid
  Je hebt nu al zo veel prijs gegeven; dat laatste beetje kan toch ook nog wel. Wij kunnen hier ook niet zo maar klakkeloos aannemen dat iedereen de waarheid is of spreekt.

  Als we hier weten in welke kerk of gemeente dit speelt is wat mij betreft trouwens geen sprake van diskrediet maar van eeuwige roem.

  Ik heb het al eerder gezegd, de raad die zo’n voorstel doe als jij zegt dat is gedaan aan Frank Ouweneel, is zeer wijs en zoekt oprecht naar de waarheid.

 76. waarheid zegt :

  @ frank hoe zo brengt mij dit in een kwaad daglicht.

  oke het kan ook wel:
  Het is de evangelische gemeenschap te hoogeveen

 77. frank zegt :

  Dank:-)

 78. frank zegt :

  Kwaad , jammer om dit te horen ik had Ada altijd hoog zitten

 79. waarheid zegt :

  @Frank dat is geen antwoord op mijn vraag. Hoe brengt ik Nu mijzelf in een slecht daglicht
  Graag je antwoord.

 80. frank zegt :

  waarheid, door jezelf waarheid te noemen en slechts de halve waarheid te vertellen

 81. goedgelovig zegt :

  @d: De manier waarop je reageert is buiten alle fatsoensgrenzen. Anderen dodelijke ziektes toewensen en hardcore seksuele toespelingen zijn op GG niet toegestaan (en waar wel). We hebben het een tijdje aangezien door je in het moderatiefilter te zetten, maar je komt nu op de zwarte lijst. Je hoeft dus geen moeite te doen om nog te reageren.

 82. waarheid zegt :

  @Frank ik snap wat je Bedoeld.

 83. frank zegt :

  @waarheid denk dat ik het wel begrijp kom zelf ook uit de hoek waarin jij zit,zelfde ervaring en verhalen

 84. Bram zegt :

  Sommige mensen leren nooit. Het had Ouweneel gesiert wanneer hij publiekelijk zijn excuses had gemaakt, zijn ontslag als verkondiger van het Woord had aangekondigd om dat ambt voortaan nederig over te laten aan diegenen die daar -WEL- een roeping van Godswege voor hebben ontvangen.

  Maar helaas… dit soort types kent geen wroeging, geweten, geloof of integriteit. Het liegen en bedriegen zit hem in het bloed. Ik heb te doen met al die mensen die hem nog ‘een kans’ willen geven. Zij moeten blijkbaar nog eens ondervinden dat dit soort leugenaars nu eenmaal niet gerehabiliteerd kunnen worden. Weet dan dat het uw eigen domheid en afkeer van de Waarheid was die uw oren deed neigen naar deze leugenprofeten.

 85. De dichter zegt :

  Een aanvulling op willempie wil ik wel meegeven, je gsm gesprekken kunnen ten alle tijden opgevraagd (dus ze worden ingepakt en wel bewaard) worden, dit weet ik omdat ik veiligheidswerk doe bij de spoorwegen. Maar ze weten nooit weer jeje op de milimeter je bevind wel in meters.

 86. Edje zegt :

  Hoewel Frank behoorlijk op de gristelijke hak is genomen, is het denk ik goed te realiseren dat ‘zijn’ hersenspinsels niet gebaseerd zijn op niets. Ik bedoel, we delen allemaal wel een beetje dat ongemakkelijke gevoel dat de maatschappij in rap tempo niet ten goede verandert. Dat sommige delen van Openbaringen ineens begrijpelijker lijken te worden als je de ict ontwikkelingen volgt. Misschien had Frank beter zijn studies kunnen opbouwen uit (zijn vakgebied?) ict gerelateerde onderwerpen. Bijvoorbeeld de kennelijk onbegrensde mogelijkheden van RFID technologie. Als je wat meer inzicht wilt krijgen in de werking van specifieke technologie, dan wil het ook nog wel eens helpen om in de u.s. patenten databank te zoeken.

  Wat ik hiermee wil zeggen is: ja, stom van Frank dat hij zijn bronnen niet kon geven en zelfs onwaarheden verkondigde, maar stom van jou als jij denkt dat er niets aan de hand is.

  Misschien interessant leesvoer:

  Silent Sound mind control:

  Silent Sound door hd tv:
  http://wariscrime.com/new/more-evidence-hd-tv-is-a-set-up-for-mind-control/

  Patent:
  http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=5,159,703.PN.&OS=PN/5,159,703&RS=PN/5,159,703

 87. John zegt :

  @Edje

  Waarom martelt de VS nog steeds al die verdachte terroristen terwijl ze ook gewoon hun gedachten kunnen laten lezen door zo’n apparaat?

 88. DsDre zegt :

  @John.

  Die verdachte terroristen worden helemaal niet gemarteld, dat is valse informatie door de media en hoe denk je dat ze achter de schuilplaats van Bin Laden zijn gekomen?

 89. Afolus zegt :

  @Edje
  Ik kan pas een oordeel vormen over die linkjes van jou als je de bijbehorende bijbelteksten er bij levert! 😀

 90. Wilfred zegt :

  Frank heeft de eer dat er nu zelfs een vis naar hem genoemd is! In de mail die ik van Avaaz kreeg staat:

  De consultatie is al in volle gang en wij hebben een goede kans om de gemuteerde vis van het menu te houden. Teken om de Frankenvis tegen te houden en deel het met iedereen die je kent – bij 1 miljoen ondertekenaars wordt onze oproep aangeboden aan de publieke consultatie:

  http://www.avaaz.org/nl/stop_frankenfish_r/?bgACJdb&v=21119

  🙂

 91. engel zegt :

  De eindtijdstudies van Frank zijn ‘wetenschappelijker’ gewonden door de eenduidige en voor iedereen te achterhalen bronverwijzingen.

  http://www.hartvoorwaddinxveen.nl/component/content/article/1-algemeen/186-eindtijd-bijbelstudie-2012

 92. Wilfred zegt :

  @Engel: Leuk om te lezen! Ben benieuwd of dit patroon de komende jaren gehandhaafd blijft…

 93. DsDre zegt :

  @Wilfred.

  Ik denk het wel, Frank heeft een uitstekende ontsnappingsclausule:

  “Dat de gehanteerde nieuwsfeiten moeten kloppen, spreekt voor zich. Hoe die nieuwsfeiten in het licht van de Bijbelse profetieën geduid moeten worden, is een andere zaak. Daar kunnen de meningen en de inzichten over verschillen”

  Feit is dat Beatrix gaat aftreden en Willem en Maxima haar opvolgen. Maxima is RK. Hier valt heel wat op te duiden.
  .

 94. Wilfred zegt :

  @DsDre: Ja, in de visie van Frank vermoedelijk de hoer van Babylon! 😉

 95. Edje zegt :

  Oké, vooruit. Laat ik mijn bespiegelingen maar eens gaan. Volgens mij leven we ongeveer in de tijd van openbaringen 13. Ik heb slechts twee teksten waarop ik dat kan baseren en dat zijn Openbaring 13:16-17. Deze teksten zijn jullie waarschijnlijk niet onbekend.

  Goed, nu de link nog met technologie die dat mogelijk zou moeten maken: RFID. RFID is een miniscule chip waarop ontzettend veel informatie geschreven kan worden (en uitgelezen). Als je een hond hebt, dan is je huisdier waarschijnlijk al ‘gechipt’.
  Uitleg:
  http://www.licg.nl/13q/praktisch/aanschaf/chippen-en-andere-indentificatiemethoden.html/identificatie-en-registratie.html?gclid=CKWV8cq297UCFePHtAodqBwAQw

  Deze chip is passief, dat wil zeggen: er moet een actief element in de vorm van een uitlezer gebruikt worden om de info op de chip te lezen.

  De wens is natuurlijk om deze chip actief te maken. De chip zend dan zelf allerlei data uit en dat continue. Te denken valt dan aan nauwkeurige positiebepaling dmv gps en assisted gps. Je begrijpt dat dan de mogelijkheden en impact zeer groot zijn.

  Het actief maken van de RFID vergt een bron van energie. De meest voor de hand liggende vorm zou dan zijn thermische energie. Ergens in 2007 las ik een artikel in Elektuur (nu Elektor; een hobby blad voor elektronici) dat ging over omzetten van thermische energie naar elektrische. Daarbij werd tussen neus en lippen geschreven dat de meest optimale plaats zou zijn op het voorhoofd of handen. Toen moest ik wel even slikken. En ja, nu weet ik niet meer meer in welk nummer van Elektuur dat stond. Balen.

 96. mafchauffeur zegt :

  @Edje: heb je de jaargang 2007 van Elektuur nog bewaard? 😉

 97. Edje zegt :

  Tja, ik heb het artikel gelezen in de bibliotheek. Ik kan helaas niet nauwkeuriger zijn. Had ik er maar een kopie van gemaakt.

 98. Dinah zegt :

  Op YOUTUBE de door u geplaatste Bijbelstudue van Br Frank Ouweneel beluisterd.

  Amazing, wat een Bijbelkennis, als het u niet aanspreekt heeft u wrschnlk geen kennis en bent u wrschnlk Vrijgemaakt Geref. niets op tegen, maar geen kennis vd Profetieën, helaas, helaas, “kerk” iplv Israel en alle Profetieën zijn gesloten voor de Vrijgemaakt Geref. gelovigen.

  Wie van u zonder zonde is werpe de 1ste steen, hoe kunt u hem (F.O.), zonder dat u die kennis heeft, zo afvallen! Onbegrijpelijk en hoe verantwoordt u dat voor De Heere God?

  Doet u Frank O. en De Schrift recht en herstelt u zijn reputatie, wat moet “de wereld” wel niet denken, of behoort u tot de wereld?

%d bloggers liken dit: