Gezocht: Arabier en twee pony’s

Hoe gaat het eigenlijk met onze topevangelist David Sörensen en zijn profetische nachtegaaltje Renate? Afgelopen zomer hebben ze hun tijdelijke miljonairsvilla aan de Maandenweg in Almere ingeruild voor een luxe woonboerderij in Wilp, op een steenworp afstand van wijlen het Flevo Festival. In de uiterwaarden van de IJssel vindt David rust en nieuwe inspiratie. In zijn laatste Lifeletter schrijft hij:

Ik kan je niet vertellen hoe goed 
het rustige platteland me doet. Ik doe superveel computerwerk, met intense concentratie en dan is het geweldig om regelmatig een paar uur in de aarde te wroeten, weg van de stralingen van het scherm en de kleine lettertjes en lekker uitwaaien, flink zweten en heerlijk ploeteren. Ik voel me af en toe zelfs een beetje een boertje. 😉

Binnenkort gaat David zijn hele website ombouwen zodat nóg meer mensen bereikt kunnen worden met Gods liefde en kracht. Ook heeft hij plannen om profetische bijeenkomsten te beleggen in het land. Maar het meest bijzonder is zijn visie voor Arabieren. Renate heeft namelijk een droom gehad waarin ze paarden fokte voor rijke oliesjeiken. Om deze droom te verwerkelijken heeft ze als eerste stap een advertentie gezet op Marktplaats.

DISCLAIMER: Dit is GEEN Satirische Nieuwsdienst!

David en Renate zoeken voor zichzelf een volbloed Arabier, en voor de kinderen elk een mooie pony. Jezus wil het, dus kom op met die beesten! Liefst gratis, net als vorig jaar die twee consoleboten.

Voor de paarden is al een stal en een weide in gereedheid gebracht achter de woonboerderij. Die is geen eigendom van de Sörensens, want net als de villa in Almere staat ook dit pand te koop. Omdat de huizenmarkt op dit moment op slot zit mogen de Sörensens het optrekje huren van de naar Canada uitgeweken eigenaar totdat een echte koper zich aandient. Daarna mag het gezalfde gezin weer halsoverkop verhuizen en de net verworven paarden weer op Marktplaats zetten. Alles heeft zo z’n levenscyclus.

David was verstandig genoeg om zijn nieuwe adres niet aan zijn lezers door te geven en ook op geen enkele website te vermelden. Stel je voor, straks publiceert Goedgelovig nog de foto’s van je luxe optrekje en kost het je weer een zooi donateurs. Gelukkig brengt verhuizen ook de wettelijke verplichting met zich mee dat je verschillende instanties daarover informeert, dus met wat moeite hebben we het adres opgeduikeld: Zonnenbergstraat 51 in Wilp. Je kunt het optrekje aan alle kanten bewonderen op Funda.

Luxe woonboerderij. Noodzakelijk om Nederland te kunnen bereiken met Gods liefde en kracht.

Ruime woonkamer. Noodzakelijk om de vele binnen- en buitenlandse revivalisten te kunnen ontvangen.

Luie zitstoel. Noodzakelijk om in te kunnen soaken en liefdevolle aanrakingen van God te ontvangen. Met proclamatiedoorkijkje naar het Nederlandse polderlandschap.

Gerenoveerde schuur. Noodzakelijk om een ontwerpstudio en opnameruimte in te huisvesten, waar gezalfde websites en Vimeo-filmpjes kunnen worden geproduceerd.

Geïsoleerd tuinhuisje. Noodzakelijk om het profetische zangtalent van Renate tot volle bloei te laten komen.

Grote weide. Noodzakelijk om Arabische tophengsten te kunnen fokken voor oliesjeiks en zo alsnog miljonair te kunnen worden.

Advertentie

107 Reacties op “Gezocht: Arabier en twee pony’s”

 1. joost zegt :

  zeurensen heeft weer eens een post in GG gehaald hoor0_o
  joost

 2. rob zegt :

  🙂 Renate in de schuur 🙂
  Gelukkig geen buren te bekennen bij dit bescheiden optrekje.
  Want het profetisch gezang gaat natuurlijk door alle barrières heen:

  Met al die reclame op GG zal het huis wel snel verkocht worden en zo achtervolgt GG het stel als een zwarte schaduw van negativiteit over hun leven……heel jammer.

 3. mafchauffeur zegt :

  Ik blijf het heel apart vinden, de voorliefde van dit lieve echtpaar voor dure huisvesting. Natuurlijk is veel ruimte binnen prettig voor je bediening en veel ruimte buiten prettig voor je rust en buitengevoel, maar er hangt simpelweg een fors prijskaartje aan.

  Natuurlijk, het zou kunnen dat de christelijke eigenaar slechts zeshonderd euro huur vraagt. Bijvoorbeeld omdat het toch hypotheekvrij is. Zou best kunnen, want anders zou het voor de eigenaar een kostbare zaak worden; hypotheekrente kan hij niet meer aftrekken.

  Ik hoop voor de bedrijven en instanties waar zij rekeningen van krijgen dat ze ditmaal wel normaal op tijd kunnen betalen en niet zoals in Almere al snel tot wanbetaling overgaan. Tot de nood zo hoog is dat de achterban moet bijspringen. Maar dan hebben de schuldeisers al heel lang op hun geld moeten wachten en daar extra kosten voor gemaakt.

 4. mafchauffeur zegt :

  Wel fijn dat de kinderen binnenkort kunnen starten met het “Kids dicht bij God” programma. Dat had in Almere waarschijnlijk niet gekund… 😉
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/10/22/evangelische-methode-voor-de-basisschool/

 5. Bar zegt :

  In de eerste plaats lijken ze geen enkele kennis over paarden te koesteren, dat rare marktplaats berichtje onderstreept dat maar weer. Een beetje paardenliefhebber slijt hun dieren niet aan hen.. Ik weet niet of ze daadwerkelijk een droom heeft gehad over een paardenfokkerij, maar dat vraagt wel meer, dan een grote (boze)droom.

 6. alwin zegt :

  Misschien kunnen ze het paard van Sinterklaas overnemen als die terug gaat naar Spanje. Is in ieder geval gewend aan kinderen. Het artikel doet me denken aan U2- walk on (mooie tekst is dat). Over het materieele in het leven (hebzucht).

 7. rob zegt :

  @Bar
  Het is ook maar de vraag of ze hun gefokte paarden aan oliesheiks kunnen slijten.
  Die doelgroep vind ik ook ze maf. Waarom perse aan een oliesheik ?

  Waarom niet pony’s fokken voor ponypark slagharen

 8. mafchauffeur zegt :

  @rob:

  Waarom perse aan een oliesheik ?

  Sheiks hebben veel geld
  Sheiks zijn (nog) moslim
  Moslims hebben ook dromen (vaak over Jezus)
  Sheiks hebben (behoefte aan) dure paarden

  Drie gemeenschappelijke interesses dus (geld, Jezus, paarden).

  Dat gaat je op ponypark slagharen niet lukken. 🙂

  @Bar: dromen, profetieën, mirakels.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/04/05/sorensen-wil-arabische-toppaarden-fokken/
  Niet gaan zitten zeuren over een verondersteld gebrek aan kennis a.u.b. 😉

 9. Bar zegt :

  Zeer onwaarschijnlijk, de doelgroep is idd heel maf, klinkt eerder als een losgeslagen meisjesdroom van een vrouw die nog steeds de penny leest. Het klinkt zo onzinnig dat het elke benaming van naïviteit te kort schiet. Ik snap niet waar ze hun “wijsheid” vandaan halen. Een fokkerij begin je uit liefde voor het ras, fokkers met integriteit voor dit dier steken hun hele ziel, zaligheid en tijd hierin. Ga dan arabische konijnen fokken.

 10. rob zegt :

  Het is weer tijd voor een stripje over de familie zeurensen http://stripgenerator.com/strip/695769/arabische-dekhengst/#share

 11. mafchauffeur zegt :

  @Bar

  Ga dan arabische konijnen fokken.

  🙂 🙂

  Hoewel, bij nader inzien is dat niet handig, het eten van konijn schijnt verboden te zijn voor moslims.
  http://www.islaminstitut.de/Nachrichtenanzeige.4+M5015773a1ed.0.html

  Het eten van paardenvlees daarentegen is echter toegestaan “volgens de meerderheid van de geleerden”.

 12. TommyLee zegt :

  Inderdaad een hele malle advertentie. Een arabier nog wel.Ze kunnen er beter een stalknecht bij huren die ervaring heeft met dit soort temperamentvolle paarden. Kan hij er gelijk voor zorgen dat David uit de buurt blijft!

 13. TommyLee zegt :

  @Rob::-) 🙂

 14. mafchauffeur zegt :

  Toch zijn er concurrenten. Zo houdt het

  Hippisch en Holistisch Centrum Lichtrijden

  elke woensdag in Wilp praktijk.

  Healing met behulp van paarden.

  Een persoonlijk vraagstuk uitwerken door bij paarden te zijn. Energetisch en intuïtief contact voelen. Samen in beweging gaan. Ervaar de innerlijke kracht van het paard en die van jezelf. Het paard spiegelt, maar voor de mens is het vaak belangrijker om te spiegelen aan het paard.

  Zacht en alert zijn, scherp in het hier en nu. Sta je in je kracht? Een paard laat vaak op een vriendelijke, maar duidelijke manier zien dat wij onze grens niet goed aangeven. Persoonlijke ruimte verwerven in de kudde daar gaat het om. Spelen hoort daar ook bij. Je eigen innerlijke kracht ervaren en die van het paard als je samen in beweging gaat.

  De transformerende werking. Tot rust komen en met paarden zijn, hebben een rustige en heilzame werking op de geest. Het niet oordelen van de paarden geeft een veilige en stimulerende sfeer om tot transformatie van je blokkades te komen.
  http://www.charmainevandenberg.nl/

  Ik zie allerlei synergie-voordelen. 🙂

 15. rob zegt :

  @Bar
  Arabische konijnen, bestaan die?

 16. Bar zegt :

  Geen idee Rob, de bevruchting gaat in iedergeval sneller dan bij paarden 😉

 17. Marie zegt :

  Ik ervaar een bijzonder staaltje van leiding! Ik vroeg me net vanmorgen nog af wat we met onze twee hangoorkonijnen moeten nu de kinderen niet zo veel meer naar ze omkijken. Ik denk dat ze wel Arabisch bloed in de aderen hebben. Naar welk adres kan ik ze opsturen?

 18. joost zegt :

  MC

  Sheiks hebben veel geld
  Sheiks zijn (nog) moslim
  Moslims hebben ook dromen (vaak over Jezus)
  Sheiks hebben (behoefte aan) dure paarden

  Die over Jezus dromende rijke moslim sheiks geven in die warme landen w.s. hun vele geld liever uit aan iets met meer paardenkrachten per stuk en dat kan dan ook nog climat-control hebben. Net zo duur, veel comfortabeler. 😉
  Het is dus terecht dat Rob dit onzin vindt.
  joost

 19. joost zegt :

  Ik vraag me overigens wel of hoe die Canadese eigenaar van dit stulpje het zal vinden dat Renate en haar David alle muren gaan doorbreken. 😦 Ik ben bang dat hij het, als dat éénmaal is gebeurd, helemaal niet meer aan de straat zal kwijtraken. 😡
  Of zouden ze het daarom juist doen? 🙂
  joost

 20. joost zegt :

  Rob
  helemaal niet grof. 🙂
  joost

 21. Dutch Hermit zegt :

  Zou de politie er geen stokje tussen steken als de familie Sörensen dieren (ongeacht of het Arabische paarden of konijnen zijn) gaat kopen en eventueel verkopen? http://nos.nl/artikel/439689-illegale-dierenhandel-opgerold.html

 22. joost zegt :

  DH
  natuurlijk niet! David kan toch zo bewijzen dat hij het in opdracht doet van de hoogste instantie die er (niet?) bestaat? Dan kan het nooit illegaal zijn. 🙂
  joost

 23. Pittig zegt :

  @ rob

  Je stripgenerator heeft wel een 😳 factor, maar hij is erg leuk! 🙂

  Maar wil Renate er dan echt mee gaan “fokken”?

 24. Pittig zegt :

  Als ik dat huis zie, denk ik: was ik maar een evangelische spreker gebleven…

  Maar ja, als ik dat denk ben ik eigenlijk niet anders dan David en Renate.

  @ alwin

  Je bedoelt “Walk On” van die multimiljonairs U2 ?

 25. John zegt :

  @Pittig

  Als ik dat huis zie, denk ik: was ik maar een evangelische spreker gebleven…

  Nee, dat wil je niet. Ik zou me de ogen uit mn kop schamen als ik zo ongegeneerd bedel bij allerlei mensen om in zo’n huis te kunnen wonen. Ik heb geen idee hoe verkloot het geweten van David en Renate moet zijn dat ze dit zo schaamteloos voor elkaar kunnen krijgen. De enige manier om deze waanzin te stoppen is als al die achterlijk naïeve gelovigen van hen eens gaan stoppen met het faciliteren van deze ongein. Gewoon geen geld meer geven.

 26. Jennifer zegt :

  Ik heb net de advertentie gelezen en de pony’s moeten bomproof zijn 🙂 Dat is inderdaad wel beter als ze naar een Arabisch land verscheept worden met af en toe een terroristische aanslag. Het echtpaar Zeurensen heeft wel hart voor de beesten.

  En over het eten, ik heb zelf verkering met iemand uit het noorden van Marokko en daar eten ze gewoon konijnen.

 27. Pittig zegt :

  @ John

  Nee, dat wil je niet.

  Dank dat je mij weer op rechte pad helpt en me zegt wat ik precies wil… Wat ik wilde, wilde ik dus helemaal niet! 😉

  Ik zou me de ogen uit mn kop schamen als ik zo ongegeneerd bedel bij allerlei mensen om in zo’n huis te kunnen wonen.

  Ook als je midden in dat wereldje zat? Ook jij en ik zitten toch in ons wereldje waarin het goed is om grondstoffen tegen bodemprijzen (woordgrapje) uit arme landen te halen en hen hun bewerkte grondstoffen met torenhoge winst terug te verkopen?

  Maar… zullen we een “Occupy Charismatisch-Evangelische Leiders” organiseren? De rijke 1% die alles wegsmeekt en wegproclameert van de 99% ? Plaats genoeg om een tentje neer te zetten rond die boerderij! Als jij de rest van je band Swelter meeneemt kunnen we zelfs een soort Flevofestival houden!

 28. Professor Prietpraat zegt :

  Wat een prachtig huis, daar zeggen maar weinig mensen “nee” tegen. Dat is natuurlijk al snel een bevestiging van Gods voorzienigheid en leiding voor het gezalfde tweetal. Ze krijgen het toch maar weer voor elkaar (met veel menselijke inspanning en goedgelovige goedgeefse vrienden en kennissen, dat dan weer wel).

  Deze mensen hebben toch echt wel serieuze problemen. Pffff….

 29. Bar zegt :

  Bij de (arabische)konijnen af, niet vreemd misschien dat deze brief niet meer op de site staat, aangzien dat kleine huisje en het slapen in de woonkamer ook niet meer van toepassing is.
  In iedergeval, kort door de bocht, als je geld geeft, dan ontvang je daar een vette rekening in de hemel voor, lees maar ,staat er zelf; http://www.real-life.nl/lifeletter/themas/wil/schatrijk.html.

 30. midas zegt :

  Wat de fok

 31. mafchauffeur zegt :

  @Jennifer:

  En over het eten, ik heb zelf verkering met iemand uit het noorden van Marokko en daar eten ze gewoon konijnen.

  Tsja. Jij zal niet zo snel in Renate’s netwerk terecht komen.
  – Marokkanen zijn geen Arabieren
  – Marokkanen zijn niet steenrijk
  – Je vriend is geen goede moslim 😉
  – Jij gaat moslim worden als jullie bij elkaar blijven

  Maar desondanks: van harte welkom op GG. 🙂

 32. Jennifer zegt :

  @ Mafchauffeur,

  Hartelijk bedankt voor je warme welkom.

  Ik ben het alleen maar eens met je tweede opmerking, Marokkanen zijn niet steenrijk.

  Verder is het Arabisch wel de moedertaal van vriendlief (dus toch een arabier?) en houdt hij zich netjes aan alle spijswetten en vastendagen. En konijnen zijn dus toegestaan.

  Sommige mensen bekeren zich inderdaad door een huwelijk, maar een moslim mag met iemand van een ander geloof trouwen.

 33. Jennifer zegt :

  En nee, ik zal idd niet snel in Renates netwerk terechtkomen en als ik dit allemaal zo aanzie heb ik daar ook absoluut geen behoefte aan.

 34. Pauline zegt :

  @Jennifer: alleen moslim mannen mogen met iemand van een ander geloof trouwen: wat de man gelooft, dat gaat op de kinderen over. Dus een vrouw zal niet met een man van een ander geloof mogen trouwen, ze zal worden verstoten uit de familie.

 35. Flipsonius zegt :

  @Maf
  En de vruchten… die zijn fantastisch! We hebben vijf mensen gedoopt in ons bad, de afgelopen tijd.
  Maak me niet gek, hier wil ik NIET aan denken als ik straks naar bed ga!! 🙂

  Trouwens, waar zou dat bad eigenlijk staan in dat piepkleine appartementje, waar ze in de woonkamer moeten slapen 😉

 36. Flipsonius zegt :

  Die eerste zin is een kwoot uit de lifeletter van Seurtje. Blokdinges dee het ff niet

 37. erik zegt :

  Mooi plekje. Wens hem nog veel meet van Gods zegen, eventueel met arabieren en ponies.

 38. mafchauffeur zegt :

  @Jennifer: je vriend mag zich van mij best Arabier noemen hoor, ik plaag maar wat (denkend aan de discussies hierover met “echte Arabieren” ;-))

  Erg fijn te horen dat je geen ambities hebt voor Profetisch Zingen. 🙂

 39. joost zegt :

  Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap,

  Wat een afknapper, dit bericht.

  Van ons nationale twijfel-blog, GG mag ik toch wel meer sappige details verwachten dan zo’n lullig stalkberichtje over de Zeurtjes.

  Maak bijvoorbeeld weer eens een nieuwe evangelist belachelijk of informeer ons over de nieuwste freaktrend in charismania….

  Mocht GG de Sörensen-obsessie toch niet kunnen loslaten, dan kan er wellicht een iets meer inhoudelijke draai aan worden gegeven: Al eens een diepte-interview overwogen met David en Renate ?

  joost

 40. mafchauffeur zegt :

  @Flipsonius:
  David is wel weer op dreef zeg. Zou dat komen door het gewroet in de volle grond?

  In de hoop dat de blockdinges werkt – uit de mail van een paar dagen terug:

  Je moet in aanraking komen met de profeten, met de apostelen die Jezus vandaag aangesteld heeft! En dan bedoel ik niet: jullie moeten je gaan scharen onder een andere bediening, niet onder ons, niet onder een kerk, onder niemand! Want Paulus kon het ook niet verdragen toen christenen ruzie maakten over bij wie ze hoorden, bij Paulus, bij Apollos of Kefas. Paulus zei: je behoort niet mij toe, je behoort niet Kefas toe, je behoort niet je dominee toe, je behoort niet je kerk toe.

  christelijke,religie,bijbel,god help,christenen,bijbelse,here god,godsdienst,preek,geloof en religie,preken,god is goed,godsdiensten,christelijke kerk,online bijbel,bijbelteksten,bijbel teksten,bijbelstudie,christelijke winkel,bijbel verhalen,christus jezus,jezus christus, christelijke site,wat is god,christelijke boeken,god is liefde,god en liefde,preken site,gods liefde,god vader,christelijk onderwijs,god bestaat,geloof in god,in god geloven,bijbel lezen,bijbel studie,christelijke bijbel,god en jezus,liefde van god,liefde bijbel,uitleg bijbel,betekenis bijbel,bemoediging bijbel,wie is jezus,waar is god,bestaat jezus,leven van jezus,jezus bijbel,gods geest,zoon van god,
  Je behoort ALLEEN JEZUS CHRISTUS TOE!
  HEM moeten we volgen.

  ‘Niemand van u moet zich laten voorstaan op een ander mens, want ALLES is van u; of het nu Paulus, Apollos of Kefas is, wereld, leven of dood, heden of toekomst – ALLES is van u. Maar u bent van Christus en Christus is van God.’
  (1 Korintiers 3:20-23)

  Het is echter wel belangrijk om de profeten en apostelen op te zoeken, en aangeraakt en veranderd te worden door de kracht van God. Om te leren Gods stem te verstaan. Om bekrachtigd te worden, om Gods stem te horen over je leven, roeping en bestemming!

  Alleen nog de meta tags of hoe heten die dingen niet meekopiëren en zo’n Life Letter gaat nog eens een heuse Revival in gang zetten. 😉

 41. mafchauffeur zegt :

  Vraagprijs € 585.000 k.k. Kan ik dit huis betalen? [ABN AMRO]
  Oorspronkelijke vraagprijs € 695.000 k.k.

  Toch de bankmodule maar eens opgestart.

  Valt me niet eens tegen. Maar ik denk niet dat ik bereid ben om zo’n hoge financieringslast op onze nek te nemen. Laat staan dat de bank erin zal slagen om het binnen 2 maanden rond te krijgen.

  Boffen voor de tijdelijke huurders.

 42. Jazeg zegt :

  Op een of andere manier vind ik toch dat je het woonadres niet moet publiceren. Ik kan er even niet goed de woorden voor vinden, maar het is een onnodige stap te ver.

 43. mafchauffeur zegt :

  Oh, dus dáárom geen rijtjeshuis en paardrijles op een manege.
  Alles of niets.

  David en Renate Sorensen hebben een doorbrekers-bediening, wat betekent dat God hen gebruikt om obstakels te doorbreken die gebouwd zijn in de kerk, om Gods heerlijkheid tegen te houden. Daarom is hun boodschap en werk radicaal, zonder compromis. Alles of niets. Geen religie, maar Jezus Christus in zijn volheid.

  Ze functioneren samen in een apostolische-profetische bediening. Dat zijn geen titels, maar taken. Profeet zijn betekent dat je Gods hart vertolkt naar mensen toe, op alle mogelijke manieren. Een apostel is iemand die doorbraak brengt en nieuwe gebieden inneemt. De Bijbel zegt dat Jezus deze bedieningen geeft aan de kerk om christenen tot geestelijke volwassenheid in Christus te brengen.

  Zouden de Doorbrekers nog obstakels hebben in hun kerken in Barneveld en Amersfoort?

 44. mafchauffeur zegt :

  (oeps, de bronvermelding vergeten)
  http://www.soundofheaven.info/david-sorensen

  @Flipsonius: misschien kun je beter slapen met de volgende tekst.

  We hebben veel vriendschappen en relaties met andere bedieningen, in binnen en buitenland. We hechten veel belang aan relaties, en echte vriendschappen, want dat is het ultieme kenmerk van een discipel van Jezus. Vanuit deze vriendschappen en gezonde relaties ontvangen we veel wijsheid, correctie en inzicht waar nodig, zodat we Gods hart kunnen ontdekken en volgen.

 45. Flipsonius zegt :

  @Mafchauffeur
  Wat een ontroerend citaat!

  Het is echter wel belangrijk om de profeten en apostelen op te zoeken, en aangeraakt en veranderd te worden door de kracht van God. Om te leren Gods stem te verstaan. Om bekrachtigd te worden, om Gods stem te horen over je leven, roeping en bestemming!

  Amen! Glorie uit iedere porie! Jaren heb ik gezocht, en eindelijk gevonden, die profetische stem, hier op GG, bij de Dwaze Schare, die mij heeft vrijgezel met zijn belangeloze bediening en mij de moed heeft gegeven om mijn roeping en bestemming te herkennen!

 46. goedgelovig zegt :

  @Jazeg: Normaal gesproken doen we dat ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Het onderwerp van de Zeurensen soap is het streven naar een luxe onderkomen op basis van profetieën en met hulp van donateurs. Ze hebben zelf naar buiten gebracht dat ze een woonboerderij in Wilp hebben betrokken. Als je daarop googelt krijg je zes treffers:

  http://www.huizenzoeker.nl/koop/gelderland/wilp/woonboerderij.html

  In Nederland is het zo dat adressen waar bedrijven of stichtingen zijn gevestigd openbaar toegankelijk zijn, het was dus een kwestie van even opvragen. Ook de informatie op Funda is openbaar.

  We gaan er van uit dat GG-lezers de privacy van dit gezin respecteren en niet met paparazzi-camera’s achter de heg gaan liggen om een glimp op te vangen van het gefok met paarden.

 47. mafchauffeur zegt :

  @Flipsonius:

  die mij heeft vrijgezel met zijn belangeloze bediening

  De grammatica is niet helemaal vloeiend, maar wil je nou zeggen dat je single bent dankzij de Dwaze Schare? 😉

 48. Yop zegt :

  Ach, die arme kinderen. Je zou maar zulke ouders hebben.

  Herstel: kids.

 49. Flipsonius zegt :

  @mafchauffeur
  Nee, dat is meer de profetische gave van de spellingscontrole van WordPress. Ik heb 7 keer vergeefs geprobeerd die l in een t te veranderen, en toen besefte ik dat het blijkbaar zo ‘moest zijn’..
  (wederom amen)

 50. ralf zegt :

  Het kan zomaar zijn dat deze fascinatie met paarden is geinspireerd door het contact met Ashley (of tegenwoordig Israel) McGuicken, iemand met een -op z’n zachtst gezegd- dubieuze reputatie op het gebied van paarden, theologie en christelijk leiderschap. McGuicken gaf christelijke ‘rocking horse clinics’ in zuid-afrika voordat hij terugkwam naar Belgie en door David Sorensen in de armen werd gesloten. Het lijkt erop dat Sorensen hem volgt op het gebied van paarden-bediening. Of het zo slim is om een slecht voorbeeld te volgen…

 51. Dutch Hermit zegt :

  @GG
  Wilp is echt pisafstand vanuit Apeldoorn. Ik zou, nu jullie het adres gepubliceerd hebben, letterlijk de tuin van de Sörensens in kunnen afwateren. Is op zich niet zo heel fraai, dat ben ik wel met @Jazeg eens (maar ik zal me inhouden ;-))

 52. mafchauffeur zegt :

  @Dutch Hermit: het valt me vies tegen van je dat je niet meegeholpen hebt met de verhuizing.

  Of beweer je dit nu om te verhullen dat jij de hoestende man in de regenjas was die GG heeft ingelicht? 😉

 53. TommyLee zegt :

  Ik vind die paardenfokkerij van die lui fascinerend. Profetisch fokken dan wel te verstaan!Dus werken zonder uitverkiezing. Misschien wel die paarden uit openbaringen voortbrengend! spannend

 54. Flipsonius zegt :

  Tommy Lee
  🙂

 55. Professor Prietpraat zegt :

  @GG,

  “We gaan er van uit dat GG-lezers de privacy van dit gezin respecteren en niet met paparazzi-camera’s achter de heg gaan liggen om een glimp op te vangen van het gefok met paarden.”

  Mocht er toch zo iemand onder ons zijn dan zal hij daarvan snel genezen en zal het op een lopen zetten zodra Renate haar profetische zanggaven gaat oefenen.

 56. ruub zegt :

  Het baart mij enigszins zorgen dat er bij de zoektocht voor het paardenfokprogramma van de Sorensen – dat de duizenden euro’s in het laatje moet gaan brengen volgens de eerdere nieuwsbrieven – wordt gezocht naar 1 arabier en 2 pony’s.

  Ik vraag mij af in hoeverre en met hoeveel menselijke hulp een en ander fysiek haalbaar is. Daarnaast: is zoiets niet vreselijk pijnlijk/ zielig voor die diertjes en valt zoiets niet onder dierenmishandeling?

  Wat ik mij nog meer afvraag:
  Is er wel voldoende marktonderzoek gedaan naar de wereldwijde vraag naar een kruising russen een pony en een arabier? Het klinkt namelijk wat lauw. Of is het een geniale, hemelse ingeving en levert het uiteindelijk bloedsnelle, handzame pocket-paardjes op die de scooters uit het straatbeeld zullen laten verdwijnen?

 57. Wilfred zegt :

  @Ruub: Jammer, jammer, jammer! Nooit zomaar de profetische gaves van Renate in twijfel trekken, uiteindelijk zal ze toch gelijk blijken te krijgen! Want wat blijkt?

  http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=51&t=1591635

  Lees gerust even door en zie dat het hele eigenwijze, maar ook hele lieve paardjes op kan leveren! 🙂

  En je weet het: met 1 gouden greep kun je binnen zijn. Zoals een befaamde wijsgeer ooit zei: een gouden of een ijzeren.
  Da’s logisch.

 58. Jazeg zegt :

  @GG: “We gaan er van uit dat GG-lezers de privacy van dit gezin respecteren en niet met paparazzi-camera’s achter de heg gaan liggen om een glimp op te vangen van het gefok met paarden.”

  Pardon!!??? U is een website! Mag ik even glimlachen? Dat is errug naïef.
  1. Ik zie de vaste reageerders er inderdaad niet voor aan, dat klopt. Maar GG wordt veel gelezen; wat er hier allemaal voorbij komt aan lezers daar hebben jullie geen idee van, en ook niet wat hun gedrag is.
  2. Ik schrijf toevallig spiders die adressen en telnrs van sites aflezen. Dacht je dat dat ik de enige ben ter wereld? In mijn geval weet ik wat er met die info wel en niet gebeurt. Wat andere spiders doen met de geschraapte info wil ik niet eens weten. GG is nu de enige site die een verband legt tussen Sorensen en een geldig adres. Dat moet je dus gewoon niet doen als redactie, IMHO.

 59. Jazeg zegt :

  @GG overigens moet ik niet vergeten te melden dat “Het onderwerp van de Zeurensen soap is het streven naar een luxe onderkomen op basis van profetieën en met hulp van donateurs.” wat mij betreft een volkomen legitiem onderwerp is. Het is inderdaad van den zotte hoe God gebruikt wordt en alles geprojecteerd wordt om in een bepaald soort “supergeestelijk” kader te vallen.

 60. ruub zegt :

  @Wilfred
  Goed gevonden ! 🙂 Het was een moment van zwakte toen die vragen bij mij naar boven kwamen.

 61. Jennifer zegt :

  @ Ruub,

  Een kruising tussen een Arabier en een pony is goed mogelijk. Ik heb in het verleden op de manege paardgereden en daar liepen ook kruisingen tussen Arabieren en pony’s rond.
  Ik maak me meer zorgen dat een Arabisch paardje absoluut niet geschikt is voor beginners. Het zijn temperamentvolle paarden, die uitstekend geschikt zijn voor een stukje galopperen in de woestijn. Als ze schrikken, wat ze vanwege hun karakter snel zullen doen, rennen ze heel snel weg. Een beginner ligt dan geheid op de grond.

 62. mafchauffeur zegt :

  @Jazeg:

  Wat andere spiders doen met de geschraapte info wil ik niet eens weten.

  doel je bijvoorbeeld op de “inbrekerslijst”?
  http://www.ftm.nl/original/quote-500-een-briljante-vergissing.aspx

 63. mafchauffeur zegt :

  @Jennifer: het getuigt van een wel heel klein geloof als je denkt dat er geen enkele door God geschapen Arabier bestaat die ongeschikt is voor een beginner. 😉

  Mocht je desondanks toch gelijk hebben, dan is er nog geen man overboord.

  Dan maar extra paardrijlessen. 🙂

 64. Tom zegt :

  David heeft al langer interesse in paarden; zie hier zijn interesse

  http://despeghel.blogspot.nl/2009/03/spring-in-portugal.html?showComment=1238920140000#c4147664319836321939

  Yves Despeghel is een persoonlijke vriend en handelt al jaren in paarden…

 65. mafchauffeur zegt :

  Paardenfokken: het nieuwe tentenmaken.

  Eigenlijk superBijbels – had Jakob daar niet zijn fortuin vandaan (Gen.30)?

 66. Tom zegt :

  Familie Despeghel is toch wel HET adres voor Arabieren:
  http://www.arabiansdespeghel.com/

 67. joost zegt :

  joost de na-aper

  Al eens een diepte-interview overwogen met David en Renate ?

  Een diepte interview met oppervlakkige mensen? Dat zal net zo weinig opleveren als mijn verzoek aan jou om onder een andere nick-name te reageren. Nul komma nul.
  joost

 68. joost zegt :

  GG

  We gaan er van uit dat GG-lezers de privacy van dit gezin respecteren en niet met paparazzi-camera’s achter de heg gaan liggen om een glimp op te vangen van het gefok met paarden

  Hoewel sex met dieren eigenlijk verboden is beloof ik jullie met mijn hand op mijn hart dat ik de pogingen van David om zijn paarden te fokken niet op camera zal trachten vast te leggen. 😀
  joost

 69. mafchauffeur zegt :

  @Tom: met Khadafi-connecties. 😉
  http://www.bokt.be/smf/index.php?topic=28249.0

  @joost-de-echte:
  Trollen moet je niet voeren. 🙂

 70. rob zegt :

  @DH

  Wilp is echt pisafstand vanuit Apeldoorn. Ik zou, nu jullie het adres gepubliceerd hebben, letterlijk de tuin van de Sörensens in kunnen afwateren. Is op zich niet zo heel fraai, dat ben ik wel met @Jazeg eens (maar ik zal me inhouden )

  Een stukje riooljournalistiek, mooi begin in je journalistieke carrière 🙂

 71. goedgelovig zegt :

  @Jazeg: Zoals gezegd: elk beleid kent uitzonderingen. Maar nu je het toch zo opbiecht: waarom schrijf jij spiders? Vind je dat ethisch verantwoord?

 72. Jazeg zegt :

  @GG Sorry, ik begrijp de reactie niet; die lijkt niet in te gaan op mijn punten, die weer wel ingingen op de door jullie aangedragen veronderstelling: “We gaan er van uit dat GG-lezers de privacy van dit gezin respecteren en niet met paparazzi-camera’s achter de heg gaan liggen om een glimp op te vangen van het gefok met paarden”. Zouden jullie daarop inhoudelijk willen reageren?

  Wat jullie vragen betreft:
  – waarom: gewoon commerciële redenen.
  – ethisch verantwoord: ja, want de spiders gaat op zoek naar mensen die gevonden willen worden, de rest gooi ik er uit (ik heb daar zelf de controle over). Om de vraag alvast voor te zijn: Daar zijn vrij simpele criteria voor op basis van zoektermen, naam en type url en textsearch.

 73. goedgelovig zegt :

  @Jazeg: Dit is de verantwoording. Daar hebben we niets aan toe te voegen:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/11/12/gezocht-twee-arabieren-en-twee-ponys/#comment-154855

  Wat betreft spiders: Niemand zit er op te wachten dat zijn adresgegevens gescraped worden en vervolgens gebruikt om hen commerciële spam te sturen, telefonisch lastig te vallen, of in een database te linken aan andere gegevens. Reden genoeg om je eigen ethiek eens onder de loep te nemen. Het is nogal apart dat je ons oproept om geen adres in een bericht te vermelden omdat lieden als jij er vervolgens misbruik van maken om er financieel beter van te worden.

 74. mafchauffeur zegt :

  @GG:

  Niemand zit er op te wachten

  Dat is niet waar. Of tenminste: een grove generalisatie.

  Ik wil (zakelijk) graag gevonden worden – door potentiële cliënten, wel te verstaan.

  Maar ik word wekelijks ook meerdermalen gebeld door lieden die het secretariaat proberen te passeren door bijvoorbeeld te suggereren dat ze slechts een terugbelverzoek van mij honoreren. Bij voorkeur door slechts mijn voornaam te noemen. Dat vind ik helemáál niet vervelend. 😉

  Integendeel. Dat zijn gouden kansen om te evangeliseren. 🙂

 75. Jazeg zegt :

  @GG: Over mijn scrapen: je gaat wat te snel, zowel met je oordeel als je conclusies: in mijn tekst staat: “mensen die gevonden willen worden”. Misschien overheen gelezen? Als je bedenkt wie dat zijn, heb je het dus over Business2Business (dus niet over consumenten). Die zitten wel degelijk te wachten om gevonden te worden.

  Er zit dus een ongefundeerde aanname in je zin: Je noemt gewoon 3 afkeurenswaardige zaken en concludeert dat ik daar dan wel mee bezig zal zijn (“commerciële spam te sturen, telefonisch lastig te vallen, of in een database te linken aan andere gegevens”). Ik ga niet het hele business model hier uitleggen, maar het moet toch ondertussen duidelijk zijn dat er ook gewone, niet-irritante, b2b win-win situaties mogelijk zijn.

  ** steekt voorzichtig vingertje omhoog **
  Meester, mag ik nu weer oproepen om geen adres te vermelden?
  ** vingertje weer omlaag **
  Eigenlijk staat mijn wel of niet spideren natuurlijk compleet los van de kwestie of ik wel of niet daartoe gerechtigd zou zijn op te roepen. Ik ben gewoon stomtoevallig in staat om dit aspect (publiceren adres) te beoordelen op wat er technisch mogelijk is.

  Dat je daar vragen bij stelt is ok, wat mij betreft. Je loopt alleen wat hard van stapel in concluderende zin.

 76. Dutch Hermit zegt :

  @Maf
  Ik heb geholpen met verhuizen en kon daardoor ook het adres aan GG doorgeven 😉 Want ja, die mooie lange regenjas is van mij! *kuch, rokershoestje*
  @Rob
  Dacht je nu echt dat ik het zie zitten om als journalist dagenlang in de novemberregen te staan posten bij het huis van de Sörensens, met het …euh… errug fraaie profetische gezang van Renate en de Arabische paarden en ponies. Ik kan me leukere riooljournalistiek voorstellen 😉

 77. goedgelovig zegt :

  @mafchauffeur: Benieuwd hoeveel echte klanten je krijgt van Jazeg. 😉

  @Jazeg: Kun je een paar concrete voorbeelden geven van de win-win B2B-toepassingen waar jij aan werkt?

 78. mafchauffeur zegt :

  @Jazeg:

  Business2Business (dus niet over consumenten). Die zitten wel degelijk te wachten om gevonden te worden.

  Nou, niet door een legertje koude-acquisitie-bellers hoor.

  Ik gun iedereen zijn rechtvaardiging voor zijn werk, maar je moet niet overdrijven. 😉

 79. Jazeg zegt :

  @GG: ja dat kan ik, maar dat gaat net te ver in de niche-markt waar ik in zit. Ik moet het even bij de uitleg tot nu toe laten.

  @maf: nee, klopt niet door koude bellers, emailspammers en deur-aan-deur energieverkopers. Je begrijpt nu toch onderhand wel dat ik die adressen doorverkoop aan D.S.! 😉

 80. goedgelovig zegt :

  @Jazeg: Dan blijven we helaas onovertuigd. 🙂

 81. mafchauffeur zegt :

  @Jazeg: wij worden o.a. “B2B” gebeld door:
  – marketingbureaus
  – headhunters
  – reclamebureaus
  – kunsthandel
  – softwareboeren
  – drukkerijen
  – cateringbedrijven
  – makelaars
  – ICT bedrijven

  Maar DS heb ik nog niet aan de lijn gehad. Terwijl we toch echt wel een hele serie posters hier aan de muren kwijt kunnen. 😉

 82. Johan zegt :

  @maf: Ik buig het gesprek altijd om in mijn eigen richting en probeer ze mijn product aan te smeren. 😉

 83. Jazeg zegt :

  @GG da’s goed hoor; vond alleen wel dat je wat zwaar van leer trok. “omdat lieden als jij er vervolgens misbruik van maken om er financieel beter van te worden.” Je had ook eerst kunnen vragen.

  @maf: je noemt precies de clientèle op. Hoe wist je dat? (geintje). Dat DS nog niet gebeld heeft wijt ik aan doorgeknaagde telefoonlijnen (paarden kunnen goed kauwen). Ik heb echt geen andere verklaring.

 84. Pittig zegt :

  @ Joost (de enige echte)

  🙂

  De charismatisch-evangelische stelregel: iets is altijd demonisch, tenzij je er zelf voordeel van hebt…

 85. joost zegt :

  @joost:

  Een diepte interview met oppervlakkige mensen? Dat zal net zo weinig opleveren als mijn verzoek aan jou om onder een andere nick-name te reageren. Nul komma nul.

  Nee, die is mooi: overuren maken met onzinnige opmerkingen op onze post-christelijke geenstijl.nl, da’s pas diepzinnig! David en Renate persoonlijk ontmoeten is natuurlijk wel een heel enge gedachte voor de gemiddelde GG-klant als jou, maar ook niet onmogelijk. Je hebt je onredelijke woedeaanvallen over het onschuldige gebruik van een nickname al grotendeels onder controle en dat geeft me hoop voor je verdere ontwikkeling. Gezegend met een groot relativeringsvermogen, heb je het zeker in je om over je angst heen te stappen en ons profetisch-apostolisch duo onder ogen te komen. Sta open voor het volle leven en laat je verrassen, vriend.
  joost

 86. joost zegt :

  joost
  Wie zegt jou dat ik boos ben over het “jouw” gebruik van “mijn” nickname?
  Dat je ergens wat over of van zegt wil niet zeggen dat er woede in het spel is. Je moet niet gaan proberen om te denken voor een ander. 😉
  En inderdaad, je hebt gelijk als je zegt dat ik het eng vind om lieden als David en Renate in levende lijve te moeten aanschouwen.
  Ik ontmoet nog liever een nijlpaard in het wild. 😳
  En ik heb er absoluut geen behoefte aan om mij over die angst heen te (willen) zetten.
  Geen stijl heb ik overigens niet/nooit bezocht dus kan ik daar geen overuren hebben gemaakt. 🙂 (Ben je misschien in de war met die paarse nep-joost?)
  joost

 87. goedgelovig zegt :

  @paarse joost: Je komt nu onder moderatie. We hebben al diverse malen gevraagd om een andere nick te kiezen en blijven niet bezig.

 88. Immorto zegt :

  @joost (niet de monddood gemaakte paarse) :

  Niet dat ik die ‘nep-joost’ wil verdedigen of zo, maar eh… misschien heet hij wel echt zo?

  Immorto

 89. joots zegt :

  @GG:
  Verzoek aan de hoogmogende dames/heren moderatoren van GG om de nick ‘joots’ te mogen gebruiken zonder onder het oordeel te vallen.
  joots

 90. goedgelovig zegt :

  @joots: LOL. Maar toch een vriendelijk verzoek iets te kiezen wat niet teveel op joost lijkt.

 91. joots zegt :

  @GG: Lijkt me een redelijk verzoek. Ga vannacht nadenken over een nieuwe en passende nick. Kan GG me wel bevestigen dat de echte joost niet tevens behoort tot de moderatiepolitie ?
  voormalige joost/joots

 92. goedgelovig zegt :

  @joots: Joost zit niet bij de moderatiepolitie. Tip: word Joods. Doen we Gristenen voor Israël vast een plezier mee.

 93. The Artist formerly known as joost zegt :

  @GG: Joods? Nee, da’s te makkelijk… We denken nog even serieus na.

  The Artist formerly known as joost

 94. mafchauffeur zegt :

  Stripbattle tussen @rob en @joost?

  Cool.

 95. Pittig zegt :

  @ The Artist formerly known as joost

  Leuke nick! 🙂

  Om je alvast te helpen en te inspireren (soms krijg je de beste ingevingen als je afgrijselijke suggesties hoort… 😉 )

  Wat dacht je van Toast?
  Of Coast?
  Jo-host?
  Jo?
  Joosterig?
  Joostastisch?
  Joosterij?
  Joostemaker?
  Joostmaster?
  Jooster?
  DJ-Oost?
  Yo-oost?
  J-west?
  The Real Slim Joost?
  Snoop Doggy Joost?
  Second Coming of Joost?
  De Grote Joost?

 96. Professor Prietpraat zegt :

  Jo-hostie

 97. Professor Prietpraat zegt :

  Echte Joost de tweede

 98. mafchauffeur zegt :

  David?

  Die paarse joost leidt namelijk op deze manier op listige wijze de aandacht af van het onderwerp 🙂

 99. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Ach, we weten allemaal toch dat de paarse Joost één van de alterego’s van David Sörensen is?

 100. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: hmmmmmm…..

  *peinzend naar rode-peper-avatar kijkt*

 101. The Artist formerly known as joost zegt :

  @Pittig:
  Prachtige nicks, bedankt voor de suggesties.

  ‘Second Coming of Joost?’ is wel een beetje pikant, vind je niet..

  Hou het voorlopig maar bij ‘TheArtist’ (als het politburo dat toestaat)

  TheArtist

 102. joost zegt :

  TheArtist

  Second Coming of Joost?’ is wel een beetje pikant, vind je niet..

  Ach waarom? de bijbel wordt toch ook gesproken over de wederkomst van Christus?
  joost

 103. The Artist zegt :

  @joost (the one and only):

  Synoniemen (Engels) voor “coming”: (Omcirkel het juiste antwoord/de juiste antwoorden:)

  advent · orgasm · climax · sexual climax · approach · approaching

  TheArtist

 104. Jantje zegt :

  Het lijkt erop dat Sorensen dan toch eindelijk zijn Arabier te pakken heb, als ik hem op FB mag geloven. (28-07-2103 om 17:14). En wie zou het hem niet gunnen?

%d bloggers liken dit: