David Heek lost pensioenprobleem op

David Heek, prekende KNVB-scheidsrechter, heeft vorige week een oplossing aangedragen voor het landelijke pensioenprobleem. De oplossing moet eerst worden getest in het christelijke wereldje. Meer specifiek: bij onze Vrijgemaakte broeders en zusters. “Nieuwe cosmetica test je toch ook eerst op dieren!”

De nieuwe richtlijnen zijn radicaal op Bijbelse principes gebaseerd. “Eerst schaffen we de domineesvrouw af. Dat is niet meer dan een stelletje kenaus, blaffende waakhonden die hun mannen beschermen tegen elke kritiek.” Volgens Heek moet deze maatregel ongeveer 80% schelen in de uitgaven van dominees – 80% directe besparing, dus, voor kerken die deelnemen aan project “Pensioen 2.0”.

“Daarnaast worden dominees gewoon veel te oud. Vroeger werd een christen misschien 50, op z’n max. Kijk eens naar mensen als Stefanus, Petrus, Paulus. Die werden toch ook allemaal geen 80+? Pensioneren is profiteren. Of een man als Elia. Hij voelde dat hij een te grote financiële druk uitoefende op de gemeenschap. En voilà, daar werd hij opgehaald. Dat is dan ook mijn tweede maatregel om de pensioendruk te verlagen: de opname ten hemel.”

Tenslotte, zo geeft David Heek aan, zal er een controlerende instantie moeten worden opgericht om te controleren of dominees niet stiekem toch een domineesvrouw aanhouden, of de wettelijke leeftijd voor opname-ten-hemel overschreiden. “Een soort scheidsrechters, dus. En dat is waar ik kom kijken.”

Begin 2014 zullen de eerste Vrijgemaakte dominees binnen project Pensioen 2.0 beroepbaar gesteld worden.

Aanleiding voor dit satirische bericht waren twee blogberichten waarmee David Heek vorige week de knuppel in het gereformeerde pensioenhok gooide. De gewraakte blogs zijn helaas verwijderd.

Advertenties

7 responses to “David Heek lost pensioenprobleem op”

 1. mafchauffeur says :

  Ik heb gemerkt dat mijn manier van schrijven (o.a. scherp, (cynisch-)humoristisch, hard) bij te veel medechristenen niet binnenkomt, en krampreacties oplevert.

  Binnenkort David Heek als nieuwe columnist op GG?

 2. ruub says :

  Hoezo pensioenprobleem? Voormalige voorgangers hebben toch altijd nog de raven die hen kunnen voeden? Of doet die bijbelse voorganger van het tafeltje-dek-je het niet meer?

 3. agilhartje says :

  Het “pensioenprobleem” is natuurlijk gewoon een gat in de portemonnee. Dat kan je oplossen door meer inkomsten vanuit de kerk (lastig als iedereen denkt dat hij financiële problemen heeft of gaat krijgen). Maar dat kan ook door minder uitgaven (eerder doodgaan of biefstuk vervangen door gehaktbal).

  Gelukkig heeft de dominee nog een derde mogelijkheid. Iets wat andere pensionado’s niet hebben: hij kan tot hoge leeftijd bijverdienen door uit preken te gaan. Daarvan kan je leuk op vakantie, toch?

 4. joost says :

  agilhartje
  Beter kan je die biefstuk vervangen door een pil van Drion, dan weet je zeker dat je sneller dood gaat. 😦
  Dat bijverdienen is een slecht idee hoor, zo stoot zo’n penionaris wel het brood uit de mond van zijn/haar jongere collega’s.

  En de vroege gelovigen die niet oud werden? Hoe zat het dan met Methusalem enz.?
  joost

 5. mafchauffeur says :

  @joost: ten tijde van Noach gingen de pensioenfondsen dan ook massaal failliet.

 6. Case says :

  Eindelijk een verstandig geluid vanuit Vrijgemaakte kringen!

 7. joo says :

  MC
  helemaal waar en het heeft eeuwen geduurd voordat er weer een pensioenfonds werd opgericht en die gaan nu dus alweer failliet. 😦
  joost