Gebedsgenezen in Ruurlo

De Foundation4Life-studenten hebben de smaak van het beenverlengen te pakken gekregen en gaan nu voor spastische darmen. Dat gebedsgenezen op straat wordt nog een echte rage.

Advertenties

66 responses to “Gebedsgenezen in Ruurlo”

 1. Afolus says :

  Is er iemand die mij vandaag kan genezen van “ernstig verkromde tenen”?

 2. jannegen says :

  Hahaha. “als je morgen nou wakker wordt, en het heeft niet geholpen… Kom dan naar onze bijeenkomst, dan doen we meer van hetzelfde!” Wat een grappige mannetjes!

 3. Afolus says :

  @Ds Dre 😀
  Volgens mij zal Frank Ouweneel dit krantenartikel aanvoeren als bewijs voor de ver gevorderde eindtijd. De gelovigen die geen chip hebben laten inbrengen (of geen streepjescode laten tatoeëren) worden genezen zonder tussenkomst van een dokter.
  Wonderen dus.
  Sjabba.

 4. Ds Dre says :

  Jammer dat het FD de toenemende activiteiten van gebedsgenezing niet als verklaring onderzoekt van de afnemende vraag naar zorg in ziekenhuizen.

  Ziekenhuizen zien dit jaar veel minder patiënten dan verwacht. Instellingen in het hele land melden dat de groei achterblijft bij wat is afgesproken met de zorgverzekeraars.

  Lege bedden nopen ziekenhuizen tot stevig ingrijpen in organisatie Ziekenhuizen stoten behandelingen af vrijgevestigde specialisten ontvluchten ziekenhuis
  Enkele ziekenhuizen geven zelfs aan dit jaar tot nog toe minder patiënten te hebben behandeld dan in 2011, blijkt uit een rondgang door het FD.

 5. Rien (de enige echte) says :

  Alsof dat bidden een kunstje is, zo wordt er mee omgegaan… 😦

 6. joost says :

  Rien (de origenele)
  Goed bidden ís een kunst. 🙂
  joost

 7. joost says :

  Ik weet dat er bij het monopolyspel een straat is die De Lange Poten heet, zijn ze daar misschien wat te ver doorgeschoten in het gebed?
  joost

 8. Afolus says :

  @joost
  Je bent af en toe heel leuk..! 😀

 9. ruub says :

  Interviewer: “Wat heeft die ongelijkheid ermee te maken?”

  F4L-cursist met bruine jas: “Waarom we daarop insteken, is omdat je dat heel goed kan zien. Wat je dus ziet als iemand zit, dan zie je echt dat stuk verschil. En wat je ziet dat als er dan voor gebeden wordt, dan zie je ze gelijk komen. Dat is ook de enige reden dat we een stoeltje meepakken… ”

  F4L-cursist met blauwe jas: “…”

  Prachtig. Jammer dat Jezus dat niet wist van die ongelijke benen, anders hadden er destijds ook nog veel meer wonderbaarlijke genezingen in de bijbel terecht kunnen komen.

  Kudo’s voor die atheïstisch meneer trouwens voor het gewoon meedoen en aardig blijven.

 10. Ettje says :

  @Ds Dre In Den Helder hebben ze Herman Boon…. Misschien heeft het Gemini daardoor 6% minder patiënten. Maar ’t kan natuurlijk ook komen door de fusie met het ziekenhuis in Alkmaar, of doordat er zoveel minder mensen hier wonen. Er zijn nogal wat mensen vertrokken na de bezuinigingen bij Defensie!

 11. star says :

  wow, daar zal de zorgverzekeraar blij mee zijn.én de huisarts én de apotheek.Hoewel de hele marktwerking daarmee naar de gallemiezen wordt geholpen natuurlijk.En wie niet geneest is natuurlijk zelf schuld of gelooft niet genoeg.Tja moet je toch nog naar het ziekenhuis.Heb je er alleen een schuldcomplexje bij.

 12. Pittig says :

  Vroeger vielen ze je lastig met evangelisatie, nu gaan ze voor genezing bidden.

  Mogen ze wel medische diagnoses stellen? Pijn aan het stuitje? Dat komt door ongelijke benen. En er wordt gebeden en hij voelt even niks meer, dus wordt hij genezen verklaard…

  De jongen vertelt zelfs dat er tumoren genezen zijn.

  Tjonge, als moslims, wicca’s en New Age genezers dit ook gaan doen, dan kun je gewoon genezing gaan shoppen op straat. Meteen even kijken wie het meeste succes heeft.

 13. Gerrit says :

  Kan men ook buikvet laten verdwijnen?

 14. Professor Prietpraat says :

  Als het nou nog zo zou gaan als in de Bijbelse tijd is er niks mis met bidden voor mensen op straat. Een groot verschil is bijvoorbeeld dat er bij Jezus en de discipelen echt grote wonderen gebeurden en daarom de mensen aan hen gingen vragen om gebed maar ja, deze jongens beginnen natuurlijk nog maar net en moeten dus voorbijgangers aanklampen om ze over te halen om zich de handen op te laten leggen voor beenverlenging. Je moet tenslotte klein beginnen. Was het maar echt en gebeurden er maar echte wonderen van God door hen heen. Tot nu toe zie ik alleen maar een hoop goed bedoelde onzin van een paar lieve enthousiastelingen die denken de gaven van de Geest te kunnen gebruiken wanneer en op de manier zoals zij dat willen. Neem het ze eens kwalijk, ze doen ook maar wat hen is geleerd. Goede reclame voor het evangelie is het in elk geval niet.

 15. TommyLee says :

  Ik heb nog wat bankbikjetten waar een paar nullen extra een echte gebedsverhoring zou zijn! Ik ben uiteraard bereid 10% van de toegevoegde waarde af te dragen aan een goed doel!

 16. rob says :

  @Gerrit
  Sonja Bakker kan wel inpakken met d’r wekelijkse eierkoek en 3 krackers op een dag 🙂

 17. sil says :

  Vraag: Gebroken schouder, doen jullie dat ook? Antwoord: Jaja dat doen WIJ ook.
  ????

 18. Oscar de tweede says :

  In 1985 bleek mijn derde zoon, toen ruim 5 jaar oud, diabetes te hebben. Hij verbleef drie weken in het ziekenhuis om ingesteld te raken op de juiste hoeveelheden insuline. De kinderarts kwam ons, ouders, informeren. “Uw kind heeft diabetes. Niet een beetje, niet heel erg, maar hij zal er nooit meer vanaf komen. Hoe beter u en later hij met zijn diabetes omgaat, hoe beter dat voor hem is. Alles wat slecht is voor gezonde mensen, is voor hem als diabeet dubbel ongezond. Kunt u leven met deze boodschap? Als hij een gezonde levensstijl erop na houdt, zal zijn levensverwachting nauwelijks minder zijn dan zijn broers.”
  We hebben nooit, maar dan ook nooit gebeden om een genezingswonder. Wel voor Ferd en ons om er wijs mee om te gaan. Zelf vond ik troost in een gedicht van Jacqueline van der Waals.
  2012 : Ferd is nu een man van 34, een sterke kerel, echtgenoot en vader. Voor mij als vader is het een wonder dat Ferd redelijk wijs omgaat met zijn diabetes.
  2012 : Twee snotapen staan in Ruurlo te blaten, dat zij mensen zouden kunnen genezen, bijvoorbeeld van diabetes door gebed (gezegd in het filmpje! 6:35). Ik ben daarover verschrikkelijk boos. In de klas, waarin Ferd zat op de basisschool, was nog een leerling met diabetes. De ouders en zij hebben nooit de boodschap van de kinderarts willen aanvaarden. Zij zochten het in alternatieven. Helaas, helaas. Naar ik vermoed door verwaarlozing van de diabetes en de gevolgen daarvan is zij, voor in de 20, na een infectie overleden. Ik heb toen ontzettend gejankt. Ik had haar in de klas gehad, ik kende haar ouders, haar grootouders.
  Wat de jongens in het filmpje beweren, is levensgevaarlijk! Vol bedrog, oneerlijkheid, onkunde.
  We zouden moeten bidden, dat deze jongens snel inzicht krijgen in hun heilloze en levensgevaarlijke weg. Dat wil ik dan wel een wonder noemen, vooruit.

 19. Ettje says :

  @Oscar de tweede; Ik begrijp je razende woede… Boele zegt hetzelfde, maar dan op een andere manier, namelijk: als je maar alleen planten eet genees je ook van diabetes. Er zullen altijd halve zolen blijven!

 20. henkjan37 says :

  @ \oscar de 2e!

  ik snap je frustratie, maar zou het niet een goede combinatie zijn zowel te bidden als reguliere zorg te proberen? Gebedsgenezing helemaal afdoen als een fabeltje lijkt me echt niet nodig|!

 21. henkjan37 says :

  heet die maker van die video trouwens toevallig don of ad?

 22. Afolus says :

  @henkjan37
  Neem voorlopig een de basishouding aan dat gebedsgenezing in deze tijd niet werkt. Behoudens natuurlijk genezing van korte of lange benen én tenen.
  Vanuit die houding valt het uiteindelijk niet meer zo tegen…a,

 23. henkjan37 says :

  @ Afolus

  wat een ontzettend negatieve gedachte! Wat zou er ineens anders zijn in deze tijd! Ik denk dat bidden voor iemand die ziek is en die graag genezing of berusting zoekt in zijn of haar ziekte een belangrijk iets is, een van de fundamentele manieren waarop je als christenen mensen kunt helpen. Dat zomaar cynisch wegdoen als onzin of ‘niet van deze tijd’, lijkt me niet erg christelijk. Immers, mensen kunnen op allerlei manieren worden gesteund door een dergelijk gebed.

 24. Oscar de tweede says :

  @Ettje : met heel veel respect heb ik jouw getuigenis onlangs gelezen. Bedankt daarvoor.
  Ik ken Boele’s standpunt niet, maar hij zou gelijk kunnen hebben m.b.t. diabetes type 2. Die vorm wordt niet voor niets “welvaartsziekte” genoemd. Dus een karig dieet, vegetarisch of niet, kan inderdaad helpen dat het lijf dan zonder pillen of insuline het zelf wel redt. Bij diabetes type 1 produceert het lichaam geen of nauwelijks insuline meer en helpen pillen of een dieet volstrekt niet. Alleen insuline helpt dan en in combinatie met een gezonde levensstijl kan een diabeet gezond oud worden.
  @henkjan37 : ik geloof dat we van Hogerhand veel verantwoordelijkheid hebben gekregen en daartoe reken ik ook, dat we met gezond verstand gebruik maken van de reguliere zorg en dat we gezond hebben te leven (en flink hard hebben te werken). In dat alles vertrouw ik mij aan G’d toe, en bid ik tot Hem. In het geval van mijn zoon was/is mijn gebed, dat hij gezond en verstandig en verantwoordelijk zal leven. Indertijd hebben we hartelijk gedankt dat er insuline was, door mensen ontdekt (met door G’d geschonken verstand). Zou er geen insuline zijn geweest, dan had ik wel om een wonder gebeden, denk ik.

 25. Afolus says :

  @henkjan37
  Ik snap wat je bedoelt maar het is niet anders.
  Helemaal goed als je momenten van stilte en troost hebt met een ernstig zieke.
  Maar verwachten dat iemand beter wordt is spelen met wanhoop.

  Helaas hebben we in de afgelopen paar jaar “legio” voorbeelden gezien dat dit soort wonderen slechts plaatsvinden voor ziekten en kwalen die ook met honing en/of paracetamol te verhelpen zijn.

  Verder sta ik tamelijk positief in het even hoor.. 😉

 26. henkjan37 says :

  in het leven of het even? Dat is ook een mooie filosofisch gegeven;)

  Ik denk trouwens dat genezen een breed begrip is, maar er vanuit gaan dat je graag wilt genezen lijkt me een hele gezonde reactie, zeker als je nog jong bent. Het is dan natuurlijk zaak realistisch te blijven, maar wanneer je bij wijze van spreke een overleveningskans van 25 procent beter te worden van iets…wat zou je dan aanraden? een realistische inschatting, het komt vast niet goed, of een positief idee..we gaan er voor. Hoop en desnoods een placebo effect kunnen al zoveel positiefs doen, nog los van een eventuele invloed van God op het genezingsproces, dat het me moreel verwerpelijk lijkt hoop van mensen af te pakken.

  Overigens snapte ik uit het verhaal van Oscar dat die persoon die genezing zocht in allermei vage zaken, dat niet perse gewoon met christelijke dingen deed. Ik denk dat op het moment dat christenen (zoals Lont ooit) dingen gaan roepen over genezing ipv medische zorg, dat we ons daar als GG zeer sterk tegen zouden moeten keren. Wanneer het echter een geestelijke en spirituele ondersteuning biedt van het medische handelen en hoop geeft, waarom zou je dat niet koesteren?

 27. henkjan37 says :

  overigens vind ik dat benentrekken ordinaire flessentrekkerij:) maargoed dat alle nuchtere achterhoekers daar lekker hun schouders over ophalen

 28. Afolus says :

  @henkjan37
  Genezen is wat mij betreft beter worden van een kwaal.
  Als je genezen wordt, ben je gezond.

  Als je 25% kans hebt om beter te worden van een kwaal mag je er wat mij betreft alles aan doen om 100% te bereiken.
  Doe dat via de dokter, de specialist.

  Blijf weg van kwakzalvers, die beloven je van alles, geven je hoop en bedelen je portemonnee leeg. 😦

 29. de dichter says :

  @gerrit “kan men ook buikvet wegbidden?”

  ik viel eventjes van mijn stoel maar wel een goede vraag lekker nuchter

 30. Pittig says :

  @ Oscar de Tweede

  Tjonge, dat is een aangrijpend verhaal. Dat hakt er wel in.

  Nog wel een vraagje: je vermoed dat het lag aan het feit dat zij genezing in het alternatieve circuit zocht, maar misschien had ze ook wel een iets ergere of gevaarlijker vorm?

  @ henkjan37

  Wanneer het echter een geestelijke en spirituele ondersteuning biedt van het medische handelen en hoop geeft, waarom zou je dat niet koesteren?

  En dat doen deze jongens dus beslist niet. Hun geestelijke en spirituele ondersteuning bestaat uit een flyer… 😦

  Ze zijn zo verblind door hun genezingsideologie dat ze geen oog en oor hebben voor de mens. En daarom reageert de ene jongen op de ziekte van de man met de woorden: “geweldig!”

  Hun ideologie schrijft hen voor dat ze gewoon op mensen af stappen en in geloof en verwachting gaan bidden. Maar pastorale zprg hoort daar niet bij. Hetzelfde geldt voor Jan Zijlstra en andere rondtrekkende genezers. Eigenlijk de meeste genezers die ik in evangelische kring tegen kom. En de pastorale zorg voor zieken en omgang met ziekte is allerbelabberderst in verreweg de meeste evangelische kringen.

  Hoeveel reageerders op GG en reacties in het boek “Ooit evangelisch” zijn niet finaal afgeknapt op zulke praktijken? Tegenover de paar die door een soort placebo effect “wonderen” meemaken, staan honderden die erdoor in de problemen komen.

  Gebed om genezing hoort in een pastorale relatie thuis. Niet op straat. In ieder geval niet als je echt om die mensen geeft!

 31. Professor Prietpraat says :

  @Pittig, alweer mee eens. Tot de laatste zin dan.

  Anders zou je moeten concluderen dat Jezus en de discipelen ook verkeerd en onverantwoordelijk bezig waren.

 32. Harley Quin says :

  @ Prof. Prietpraat: Ja, die waren flink verkeerd bezig. Geen bijbelschool doorlopen, niet eerst oefenen op makkelijke wonderen zoals beenverlenging, geen genezingsdient in een megakerk met een mega collecte 🙂

  @ Gerrit: Ik heb wel eens een getuigenis gelezen, volgens mij op de TRIN site, over ‘bovennatuurlijke vetverbranding’. Haleloeja, God is groot. Lekker doorgaan met veel en ongezond eten en toch afvallen 🙂

 33. Afolus says :

  @Harley Quin
  Kun je dat getuigenis over bovennatuurlijke vetverbranding nog eens opzoeken en hier online plaatsen…?

  Ik vermoed zo maar dat men bij TRIN het plan had opgevat te bewijzen hoe ernstig het gesteld is met GG.

  Het plan was een groot stuk varkensvet in een kuiltje op de Veluwe neer te leggen en de mannelijke GG-ers te vragen er gedurende 3 dagen een ochtendplasje op te deponeren. Als na die 3 dagen het varkensvet zou zijn opgelost zou men wereldkundig maken dat er bij
  GG waarlijk azijnpiesers rondhangen… 😉

 34. Harley Quin says :

  Zie onderstaande post op GG van 4 jaar geleden, heleaas werkt de link niet meer. M’n geheugen is i.i.g. nog niet verzuurd, wat natuurlijk ook een kwestie is van voldoende calcium 🙂

  Kaas, op 8 juli, 2008 om 9:08 am zei:
  Sonja Bakker kan wel inpakken. God geneest ook je overgewicht door bovennatuurlijke vetverbranding! Als je maar bidt:
  http://www.trinevents.com/?module=article&action=item&item=22
  In de reclame / marketing noemt men dit nieuwe markten aanboren…

 35. St. says :

  @ Afolus

  Dat het vet oplost zou ook kunnen betekenen dat er een zogenaamde verzeping heeft opgetreden. Het zou dan ook kunnen zijn dat er bij gg mensen rondhangen die basische oplossing pissen…

 36. Ds Dre says :

  Bij een kleine genezingskans kan je natuurlijk ook kiezen te laten voor was het is. Mag je ook eens een keer dood?

 37. joost says :

  HenkJan37

  Gebedsgenezing helemaal afdoen als een fabeltje lijkt me echt niet nodig|!

  Mij wel, het gebed kan hooguit troostverlenend werken voor de zieken en hun geliefden maar genezen worden zij niet door het gebed. Dat is in mijn ogen echt wel een sprookje.
  joost

 38. joost says :

  Oscar de tweede

  Zou er geen insuline zijn geweest, dan had ik wel om een wonder gebeden, denk ik.

  Het wonder van de insuline?
  joost

 39. Ettje says :

  @joost; Het wonder van de insuline is al geschied! Lang geleden! Of was dat alleen maar een ontdekking van de wetenschap?

 40. Oscar de tweede says :

  @ Pittig 11:00 pm Diabetes type 1 is ongeneeslijk. Maar er in het algemeen gesproken goed mee te leven, mits je verstandig leeft. Sommige mensen zijn moeilijk in te stellen op de juiste hoeveelheden insuline en hebben sterk schommelende bloedsuikerwaarden (meetbaar). Dan valt het niet mee, met hypers en hypo’s.
  Als je als ouders met een kind met de diagnose diabetes de boer opgaat naar alternatieve genezers met als doel uiteindelijk de diagnose “geen diabetes” te willen horen en dat uitdraagt in je omgeving en ook in leefstijl toestaat aan je kind (niet of weinig insuline spuiten, geen bloedsuikerwaarden meten , gewoon onbelemmerd ijsjes eten enz.), dan treft dat de gezondheid van de diabeet diep.
  Het is dus niet een kwestie van “je hebt heel erg diabetes type 1 of juist niet zo erg”, nee, het is meer hoe je ermee leeft. Dat geldt min of meer ook voor astma, de andere aandoening, die de snotaap noemde in het filmpje.
  Ik herhaal : deze jongens zijn levensgevaarlijk bezig, met name voor mensen die graag in de ontkenning van een ziekte of aandoening leven.
  Anne van der Bijl heeft ooit een stelling geponeerd, die mij zeer aanspreekt. Als je het welvaartsevangelie niet overal ter wereld kunt prediken,bijvoorbeeld in een vluchtelingenkamp in Afrika, is het niet het ware evangelie. Mutatis mutandis: je kunt niet bidden om een nieuw been of om nieuwe tenen of om perfecte ogen, als de diabetes type 2 ernstige gevolgen voor het lijf heeft gehad. Wie vindt dat dat wel kan, is aanhanger van een leugen(evangelie)!

 41. Pittig says :

  @ Professor Prietpraat

  alweer mee eens. Tot de laatste zin dan.
  Anders zou je moeten concluderen dat Jezus en de discipelen ook verkeerd en onverantwoordelijk bezig waren.

  Haha! Goeie opmerking!

  *** denkt er over na ***

  Mag ik toch verzachtende omstandigheden voor mijn laatste zin vermelden?

  1. Het is de vraag of al die wonderen echt zo plaatsgevonden hebben als de evangeliën het weergeven. Als die evangeliën al verschillende versies hebben, kun je dan absolute uitspraken baseren op bepaalde methoden zoals die erin beschreven staan?

  2. Zou Jezus het in deze tijd niet anders gedaan hebben? En Paulus? Met de kennis van psychologie en pastoraat, met wetenschappelijke onderzoeken, etc. En Jezus was zelfs volgens de bijbel niet alwetend!

  3. De mensen bij Jezus genazen volgens de verhalen allemaal. Dat is toch een totaal andere situatie dan waarbij slechts een enkeling een wat zwak onderbouwde of placebo-achtige genezing meemaakt?

  4. In het nieuwe testament zie je al een ontwikkeling van rondtrekkende genezers als Jezus naar een pastoraal kader. In de brief van Jakobus wordt het gebed om genezing helemaal in het kader van een pastorale relatie getrokken (Jak 5:14).

  Ik laat me graag overtuigen als het anders is. Maar als je deze punten niet kunt weerleggen, dan blijf ik voorlopig toch mijn laatste zin handhaven. 😉

 42. Pittig says :

  @ Oscar de Tweede

  Dank voor je uitleg!

  Deze zin van jou hakt er wel in:

  Ik herhaal : deze jongens zijn levensgevaarlijk bezig, met name voor mensen die graag in de ontkenning van een ziekte of aandoening leven.

  Ik denk dat die jongens alleen maar met hun eigen ideologie bezig zijn en daardoor inderdaad geen oog hebben voor de mogelijk levensgevaarlijke gevolgen van hun praktijken.

 43. Ettje says :

  @Oscar de tweede; Voor veel mensen met diabetes type 2 is het buitengewoon kwetsend om te horen dat type 2 een welvaartsverschijnsel is, en het dus hun eigen schuld is! Want dat wordt dan toch min of meer gesuggereerd! Het kán door overgewicht komen, maar er zijn ook heel veel mensen zonder overgewicht die type 2 krijgen, gewoon door hun leeftijd, of omdat het erfelijk is. Bij hen zal alleen maar rauwe groenten eten er dus niets aan veranderen. En ook voor deze vorm kan gelden dat het moeilijk is om iemand in te stellen op de juiste hoeveelheid insuline.

 44. Pittig says :

  @ Ettje

  Er zijn nog meer oorzaken van diabetes type 2:

  De overheid heeft in de zeventiger jaren gekozen voor vet als de grote boosdoener en (mede dankzij een uitstekende lobby van de Suikerproducenten) suiker ongemoeid gelaten. Laatst nog een goede en schokkende documentaire over gezien.

  Daarnaast zijn bepaalde medicijnen ook dikmakers.

  Bepaalde psychische klachten kunnen tot minder zorg voor het eigen lichaam leiden. Veel mensen met overgewicht eten niet zomaar teveel, maar om bepaalde psychische behoeften te vervullen.

  Je hebt dus helemaal gelijk: het ligt zeker wat ingewikkelder. Volgens mij is alles altijd veel complexer dan iedereen denkt.

 45. joost says :

  Etje

  Het wonder van de insuline is al geschied! Lang geleden! Of was dat alleen maar een ontdekking van de wetenschap?

  Dat wonder is inderdaad reeds geschied. God stuurde een engel naar een wetenschapper en gaf hem kennis en inzicht. Hallléééllluujaaah. 🙂
  joost

 46. mafchauffeur says :

  Na vier jaar openbare blogs van Foudation4Life studenten is het slot erop gegaan.
  http://www.foundation4life.nl/media

  Deze blog is alleen toegankelijk voor uitgenodigde lezers

  Lamp onder de korenmaat gestopt, transparantie door het putje gespoeld.

  @goedgelovig: en bedankt he.

 47. Afolus says :

  “Iedereen moet weten dat Jezus leeft”…..

  De aandacht mag natuurlijk niet uit de hoek komen die door Frank Ouweneel “des satans” wordt genoemd.

 48. mafchauffeur says :

  @Afolus: zouden de studentjes tevens een GG-verbod opgelegd hebben gekregen?

  Stel je voor dat ze kritische vragen gaan stellen tijdens de les. Zou zonde zijn.

 49. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Ik denk het wel. De leiding van de bijbelschool is blijkbaar overal van genezen, behalve van lange tenen en korte lontjes…

  “Groter is hij die is in mij, dan hij die in de wereld is…..” 😉

 50. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Heb jij uit de hoek van je TRIN-netwerk al een geestelijke duiding voor de ongeregeldheden in Myanmar…
  Ik krijg de indruk dat daar momenteel zoveel herrie gemaakt wordt dat er mogelijk claims van genezen doven te verwachten zijn.

  “Wie oren heeft….”

 51. ruub says :

  @mafchauffeur
  Ik zat erop te wachten. Geen gesprek, discussie of verantwoording, maar cocooning. Typisch.

 52. de dichter says :

  @maf
  tja ik ben gewend aan “grasmatici” als je een serieuse vraag stelt of dat ze je te kritisch vinden of totaal geen reactie terug krijgt.
  Sommige gaan zelfs zover dat ze je een reactie geven van “een kritische vraag stellen oei dan gaat de “Geest” weg.

 53. Professor Prietpraat says :

  @Pittig,

  Ik had natuurlijk ook de punten die je noemt alvast kunnen geven om je voor te zijn 😉

  Natuurlijk is dit soort nonsens heel anders als wat we in de Bijbel lezen over Jezus en zijn discipelen.

  Inderdaad is het met de vorming van de eerste gemeente voor de gelovigen in de eerste plaats de bedoeling om door de oudsten van de gemeente voor zich te laten bidden als ze ziek zijn zoals in Jakobus te lezen is. Op straat is volgens mij alleen voor gelovigen. En genezingscampagnes en zo, ik geloof niet dat dat Gods wil is. Het gaat om het brengen van het evangelie en genezing dat is bijzaak en geen hoofdzaak en dat kan je ook niet claimen. Als God echt iemand wonderlijk gebruikt door genezing dan wordt dat vanzelf bekend en hoef je mensen niet met folders en spandoeken te lokken en met verhalen uit een ver verleden waar ooit eens iemand genezen zou zijn van….. Ook als het al op straat dient te gebeuren dan gebeurt dat spontaan (zie de evangeliën) en niet omdat wij zo graag wonderen willen zien en doen. Het is net als met woorden van kennis doorgeven. Ik heb dat wel eens meegemaakt dat ik zoiets kreeg voor iemand maar ik zoek dat niet en het is niet vaak voor gekomen. Als je het gaat zoeken en gaat oefenen wordt het al snel waarzeggerij/ cold reading. Dan kan je zo naar Astro TV. Uit de wil van de mens geboren uit een verlangen naar wonderen en tekenen doen.

  Jezus zei dat Hij niets deed wat Hij de Vader niet zag doen. Hij deed niet zomaar lukraak wat. In Charismanistan gebeurt dat wel. Men doet maar waar men zin in heeft en verwacht dan dat het automatisch Gods wil is en God moet maar opdraven om de wonderen te doen als een geest uit de fles.

  De discipelen branchten het evangelie en om te bewijzen dat het het ware geloof was wat ze brachten liet God het vergezellen van wonderen en tekenen. Deze overenthousiaste lieverds uit het filmpje die meer oog hebben voor het wonder zelf dan voor de mens (als antwoord op het feit dat iemand zegt ziek te zijn, zeggen: “interessant, mooi”) draaien het om. Ze willen eerst de mensen lokken met wat zij “wonderen” noemen en na afloop geven ze ze een foldertje voor een heuse gelikte genezingscampagne met Zijlstra waar ze zullen worden overvoerd met genezingsverhalen uit het verleden en waar ze als nevenactiviteit ook nog even in de notendop het evangelie zullen horen en waar ze uitgenodigd zullen worden om een gebedje na te bidden om gered te worden. Tja…

  Het is overigens net of je naar David de Vos zit te luisteren als je die gast hoort praten uit het filmpje. Verbazingwekkend soms hoe zeer het allemaal op elkaar lijkt, alsof ze elkaar allemaal nadoen en het ingestudeerd is of heel erg ingeprent. Zien we die enthousiaste spreker uit het filmpje over een paar jaar ook terug als boekenschrijver en spreker op firenights van TRIN en op Baan 7 en zo en op campagnes in het buitenland met mensenmassa’s die hallelluja roepen? Het zou zo maar kunnen. Met een vlotte babbel en vrolijke uitstraling kan hij het ver schoppen.

 54. Professor Prietpraat says :

  he, te snel geklikt zie ik weer. waar in de 7e regel als eerste woord: “gelovigen” staat moet dat natuurlijk “ongelovigen” zijn

 55. mafchauffeur says :

  @Afolus: ja hoor. Heb je even?

  Great impacting day with loads of Holy Spirit moments, we are all impressed by Gods presence and what the Lord is doing in Myanmar.

  iets praktischer:

  We zijn nu compleet als team. Gisteravond voegde Jan Sjoerd en Coby Pasterkamp zich bij ons. Het hotel is goed voor 3 sterren en we ontvangen tweemaal daags onze portie rijst!

  Nóg iets praktischer:

  Vandaag leidde Ps. Nicky de voorbede door de zaal in de vierwindrichtingen op te delen, zodat we op deze manier in elke windrichting konden uitroepen over de natie Myanmar, de stad Yangon, leiders en mensen.

  Ik vermoed dat ze extra aandacht aan West hebben besteed.

  Metjoe staat er even bij stil in het videoverslag (vanaf 2:59).

  Bidt dat de Heer zal komen met vrede. De duiding komt van CNN.

 56. mafchauffeur says :

  Dat de link naar deze FB-foto eindigt met de letters “theater” is uiteraard puur toeval.

 57. Professor Prietpraat says :

  mmm, het hotel is goed voor 3 sterren? Metjoe vender Stien, Jan Sjoerd en Coby Pasterkamp? Interessant.

 58. Oscar de tweede says :

  @ Ettje.
  Ik had het woord welvaartsziekte tussen aanhalingstekens geplaatst. Daarin zit op zichzelf al een behoorlijke nuancering en ook als je het tekstverband erbij betrekt, kan ik met de beste wil van de wereld er niets kwetsend in lezen voor mensen met diabetes type 2.
  Het verdient wellicht aanbeveling om het volgende te citeren over diabetes type2, afkomstig van de site van het Diabetes Fonds (waarvan ik uiteraard lid ben).
  ” Eigen schuld?
  Wie gezond leeft, heeft minder kans op diabetes type 2. Toch kan niet iedereen er wat aan doen dat hij diabetes type 2 heeft. Er zijn ook dunne mensen die altijd gezond leven en die toch diabetes type 2 krijgen. Daarnaast geeft een hogere leeftijd op zich al meer kans. We kennen nog niet alle oorzaken voor diabetes type 2. Wel is duidelijk dat mensen eerder diabetes type 2 krijgen als het in de familie zit, als ze te dik zijn en als ze weinig bewegen. Maar ook niet iedereen met overgewicht krijgt diabetes.” (Einde citaat)

 59. rubenz says :

  Tja…., na het lezen over, en het zien van onze “geloofshelden”, en daarna uitgebreid alle reacties die tot nu toe zijn gegeven… denk ik dat ik eerst maar eens van spontane buikkrampen genezen moet worden. Na 38 jaar pinksteren heb ik nog steeds (en velen hier met mij) geen eenduidende mening over genezing. Vraag?? Als wij genezen moeten worden… waarom worden we dan in de eerste plaats met zoveel afwijking geboren???? Sinds m’n dertiende levensjaar artrose aan beide knieen (2 hersteloperaties maar blijvende ernstige schade) Sinds mijn 35e geopereerd aan een tumor met blijvende schade aan mijn alvleesklier(chronische onsteking).
  Ik heb in al die jaren veel gebeden en gehoopt dat alles zou verdwijnen maar als er een radiografie of RMI wordt gedaan zie je nog steeds dat alles naar z’n moer is…….
  Maar!!!!!! God is goed!!!! Ik ben vrij van pijn en kan normaal functioneren en dat is geen placebo !!!!!! Zonder medicijnen. (3 maandelijks bloedonderzoek bevestigd dat)
  Het bestaan van deze lichamelijke tekorkomingen in mijn leven houdt mij gefocused op God en zijn goedheid. Ik ben van Hem in alles afhankelijk. Dit is voor mij persoonlijk!!!! Let op dit geldt niet voor een ander. Ik geloof dat God bepaald wat wel en niet goed voor ons is.
  Daarom zoals @pittig eerder stelde, genezing en gebed daarvoor hoort in een pastorale omgeving thuis!!! Genezing is slechts een zeer klein ding wat in onze geloofsbeleving thuishoort het is geeeeen hoofdzaak. Hoofdzaak is dat wij onze zonden belijden, Hem de eerste plaats geven in alles (zoek eerst zijn koninkrijk en al het andere zal u geschonken worden) Wie zijn wij om te bepalen wat God wel en niet moet doen voor ons. Dit gedrag van deze knullen is zo verrekte “westers”, we zullen en moeten op onze wenken bediend worden…….”daar betalen we toch voor”????? (megacollectes).
  Ik bid dat ik nog vele jaren in gezondheid voort mag, mijn kinderen groot zien worden, hun eigen gezinnen zien stichten. Dit alles is genade!!!!
  Ik wens iedereen veel gezondheid toe, maar laat de afwezigheid hiervan geen frustratie worden of haat naar God. Als Hij heeft bepaald dat in dit leven wij geen deel zullen hebben aan genezing dan kunnen we er vrede bij hebben dat we in de eeuwigheid volmaakt zullen zijn. Het is toch allemaal maar tijdelijk.

  Groeten

 60. Bernard says :

  Wat maken mensen zich hier druk om, die jongens maken een satirisch filmpje… Juist om de dingen scherp te stellen

 61. mafchauffeur says :

  @Bernard: het ziet er inderdaad satirisch uit ja… 🙂

  Maar je beledigt die jongens daar wel mee, want ze bedoelen het bloedserieus.

 62. joost says :

  MC
  Maar moet goede satire dan niet juist bloedserieus worden gebracht?
  joost

 63. mafchauffeur says :

  @joost: Mwah. Op dergelijke bijbelscholen is de kans groot dat men ervan overtuigd is dat het woord “satire” rechtstreeks is afgeleid van “satan”. 😉

 64. Pittig says :

  Over de levensgevaarlijke gevolgen van evangelische gebedsgenezers die zeggen dat je genezen kunt worden of genezen bent:

  http://www.huffingtonpost.co.uk/2011/11/25/six-deaths-after-pastors-claim-hiv-cure_n_1112527.html

 65. mafchauffeur says :

  @Pittig: Het kan ook anders. Gewoon zorgen voor artsen die alles ter plekke goed checken.

  Just finished the 3rd Campaign Night, one of the workers estimated that around 14.000 people showed up, official numbers come soon, fact isntge crowed was soooo excited, thousands of people received the babtism of the Holy Spirit, many got healed, during prayer a man who was paralysed for 4 years because of a stroke came out of his wealchair and started to walk, even the 2 myanmar doctors at the stage to check every testimony where astonished! Jesus is the same, today and forever!!

  http://www.facebook.com/www.mattheusvandersteen.nl

  Zou men in Myanmar ook een soort KNMG hebben?

 66. mafchauffeur says :

  Wonderen laten medisch laten verifiëren is weer helemaal in.
  Zelfs Todd Bentley doet er aan mee.

  Great Testimony Tonite in Stockton of A stage 4 Lung Cancer Healing medically verified since our last visit here earlier this year!

  https://twitter.com/IamToddBentley