TRIN: 10 jaar accountability!

TRIN bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom is de organisatie deze keer met 39 revivalisten naar Myanmar afgereisd om blinde jongetjes te genezen en het land op te stuwen in de vaart der volkeren. Vanwege zijn aanhoudende successen maakt CEO Mattheüs van der Steen nu ook internationaal televisiecarrière. Voor Principles.tv, aanbevolen door topondernemer Sir Richard Branson van wie bekend is dat hij christelijke principes letterlijk aanhangt, legt onze geloofsheld uit hoe hij temidden van alle succes ‘accountable’ blijft. Onze Lieve Heer en Jan Sjoerd Pasterkamp zorgen daar persoonlijk voor!

Volgend jaar gaat TRIN in een nog hogere versnelling; dan worden de 50 meest gesloten landen ter wereld open gebroken.

Als Goedgelovig hebben we veel aan TRIN te danken. De organisatie zorgde de afgelopen jaren voor een onstopbare stroom relirellen, en ja daar moeten wij het natuurlijk van hebben. Daarom eren we TRIN met een hit van de revivalisten van de VARA.

Advertenties

51 responses to “TRIN: 10 jaar accountability!”

 1. mafchauffeur says :

  @GG: een kleine collecte houden als bijdrage voor het vervangen van hun 10 jaar oude computers lijkt mij wel op z’n plaats. 320 personen vinden GG leuk, dus 320 x € 10 = 3.200, daar heb je bijna twee Macbook Pro’s voor.

  Hopelijk versnelt dat vervolgens het online zetten van hun jaarverslag 2011. 😉

 2. joost says :

  En waarom wordt er weer gediscrimineerd? 50 blinde jongetjes mogen genezen worden maar de meisjes daar wordt niet over gesproken. 😦
  joost

 3. joost says :

  MC
  Het is nog maar de vraag of die 320 personen GG nu zo leuk vinden dat zij er 10 euro voor overhebben. 😦
  joost

 4. RT says :

  @mafchauffeur
  Wel opletten, die bijdrage heeft Matthias helemaal niet nodig. Even schudden met de Bijbel en het goudstof, eh koper…. of was het nu goudkleurig plastic, komt te voorschijn. Ok, afhankelijk van het productieresultaat moet er kort, lang of heel, heel lang geschud worden.

  Maar zoals Paauwe zegt, eis het terug van de Duivel en dan word je in één klap gerechtigd en geheiligd en een kind van God en……….RIJK en dan kun je met megalomane energie jouw eigen Crystal Palace met helikopter landingsplaats, zwembad en parkeergarage bouwen in onze eigenste legkippenbatterijen-regio en…… o ja, effe denken, waar was ik,…..ja, niets is dan, prijs de Heer, onmogelijk en je zult eeuwig en gelukkig leven. Halleluja, amen!

 5. mafchauffeur says :

  @RT: helemaal niet nodig? Ze vragen er anders zelf om.

  10 jaar Trin! Vier dit met ons mee!

  Zondagmiddag 21 oktober a.s. willen wij in de dienst van House of Heroes om 14.30 uur in ons gebouw in Harderwijk, met een dankbaar hart stilstaan bij 10 gezegende en vruchtbare jaren. U bent in deze dienst van harte welkom!

  Trin is 10 jaar jong, maar onze computers zijn 10 jaar oud… Wij zitten te springen om nieuwere computers en zouden het geweldig vinden als u ons daarbij zou willen helpen. Met grote schroom vragen we dit keer iets voor onszelf i.p.v. voor de weduwen en wezen in het buitenland. Als iedere partner bijvoorbeeld 10 euro doneert dan springen we een gat in de lucht en kunnen we betere computers kopen.

  Als u ons hiermee wilt steunen kan dat in de dienst van 21 oktober. Er hangt in de zaal een “geldlijntje” waaraan u een envelopje met machtigingskaartje of contant geld kunt hangen.

  U kunt ook de machtiging invullen op onze website. Klik dan hier en vermeldt in de omschrijving “computers”.
  We houden u op de hoogte en namens ons hele Trin team alvast ontzettend bedankt!

  Ik vermoed dat jij (RT) last hebt van een te groot geloof. 🙂

 6. RT says :

  @mafchauffeur
  Krijg nou wat, wel vreemd dat hemelse zegeningen altijd met aards slijk gefinancierd lijken te moeten worden. Zo’n 3/4 duizend geleden God voorzag zelf nog af en toe in een brand/slachtoffer.

  O ja, mijn geloof is te groot!

 7. John says :

  Als TRIN nou niet zo’n achterlijk dure, volstrekt overbodige boot hadden gekocht, hadden ze genoeg geld om die computers te kunnen kopen. Bovendien hebben ze in 2008 in één collecte €500.000 opgehaald door de veehandel van Ouweneel, dus ze hebben geld zat me dunkt. Hadden ze maar niet in van die risicovolle zaken en reisjes moeten investeren. Van mij krijgen ze niks. Bovendien wacht ik nog steeds op de 14 jaar geleden beloofde opwekking in Nederland.

 8. RT says :

  @John
  Er zal best af en toe wat opwekken bij Matthias……

 9. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Ik meen dat we nog niet zo lang geleden hebben vastgesteld dat ongeveer 50% van de inkomsten gebruikt werden voor de eigen Nederlandse organisatie (eigen fondswerving, overhead e.d.).
  Bljkbaar waren in de resultaatrekening afschrijvingen op de computers nog even vergeten…. Wat volgt?

  De vraag die voor de feestelijke viering van het 10 jarig bestaan werd gesteld is behoorlijk manipulatief: Voor deze keer vragen we eens geen geld voor weduwen en wezen maar voor onszelf.

  Hand op de knip. Zou ik zeggen…

 10. engel says :

  @John,

  Van het voorjaar was er nog een opwekking in Nederland, althans bij Trin. Heb je die gemist dan?

 11. Afolus says :

  @John
  Goede vriend met het hart op de tong.
  Veel succes vanavond met de release van je cd.
  Voor jou hoop ik dat je bijdrage niet beperkt blijft tot het zingen van een tweede stem. Als je ook je instument kunt bespelen is er in elk geval een klein wonder gebeurd in de perceptie van het fondswervende team van TRIN?.. ;-). Wees gewaarschuwd…

  Mocht het allemaal niet gaan met jouw instrumentale inzet vanavond dan troost ik me met de gedacht dat je hier toch immer iemand bent die “de eerste viool bespeelt”.

  Sjabbah.

 12. mafchauffeur says :

  @Afolus: tsja. Mijn auto is ook volledig afgeschreven, maar ik heb onvoldoende cash om een nieuwe te kopen…. 😉

  Overigens wél een prestatie, werken met 10 jaar oude computers. Een aantal mogelijkheden.
  – dit klopt, ze zijn supertraag, vervanging is hoognodig en het is maar goed dat de dagelijkse bidstond er is want die tijd hebben de computers nodig om op te starten.
  – het klopt, maar omdat het 10 jaar geleden top of the bill apparaten waren, viel er nog heel lang redelijk mee te werken.
  – het is zwaar overdreven en niet veel meer dan een leuk gevonden kapstok voor een eenmalige sponsoractie.

  Jij mag kiezen. 🙂

 13. Pittig says :

  …legt onze geloofsheld uit hoe hij temidden van alle succes ‘accountable’ blijft. Onze Lieve Heer en Jan Sjoerd Pasterkamp zorgen daar persoonlijk voor!

  Oh, mijn hemel! Onze Lieve Heer en Jan Sjoerd Pasterkamp hebben groots en pijnlijk gefaald !!

 14. Johan says :

  Ik vind de vraag: hoe blijf je accountable interessanter dan de erecties van Mattheus. Dus ik zet daar even een boompje over op. Hij geeft zelf aan:

  1) Ik ben accountable aan God. Dat klinkt heel geestelijk en het is altijd valide, maar ook een enorme dooddoener. Dat geldt natuurlijk voor elke christen, maar dit argument wordt in charismatische kringen veelal ingezet om kritiek te pareren: ‘Ik heb van God gehoord, en ik ben in de eerste plaats aan Hem accountable, dus…’

  2) Ik ben accountable aan een senior pastor en nog enkele vertrouwelingen die inspreken in mijn leven en mijn huwelijk. Dat is heel goed. Dat soort mensen heb je nodig als je in de spotlights staat. Het zou nog beter zijn als Mattheus dan ook een paar mensen zou kiezen die hem niet op handen dragen en in het verleden hebben laten zien dat ze binnen eigen kring kritisch kunnen optreden. Dan valt Jan Sjoerd Pasterkamp helaas meteen af.

  Wat ik mis in zijn advies zijn twee dingen:

  3) Accountable zijn naar de mensen die je bedient. Het TRIN-publiek en de menen met wie je samenwerkt in projecten en campagnes.

  4) Accountable zijn in de publieke ruimte. Je realiseren dat je altijd werkt in een maatschappelijke en kerkelijke context waarin je evengoed rekenschap moet afleggen over hoe je zaken aanpakt, je ‘ministry ethiek’. Het open ingaan op kritiek in de media en van opinieleiders buiten je eigen organisatie hoort daarbij.

  Het zou helemaal prachtig en nobel zijn als er nog een vijfde punt was:

  5) Mattheus realiseert zich dat je juist van je kritische volgers het meeste kunt leren en organiseert daarom zelf actieve feedback door mensen (niet alleen intimi) te vragen: ‘Beoordeel ons eens kritisch: wat gaat goed en wat moet echt beter?’ Ook communiceert hij open welke verbeteringen zijn doorgevoerd.

  Maar ik ben bang dat dit voor de organisatie te hoog gegrepen is.

 15. Afolus says :

  Onze broeder Matthew spreekt inmiddels profetisch Engels.
  In volle overtuiging bespreekt hij het thema “accountability” en maakt hij een kapitale maar ook hilarische en wat mij betreft profetische taalfout.

  Hij bedoelt te zeggen dat de Heilige Geest “overtuigt” van zonde.
  In het Engels moet dat worden vertaald met “convince”; hij gebruikt echter het woord “convict”.

  Zou hij recent toch een openbaring hebben ontvangen?

 16. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Gelet op de trage oplevering van jaarverslagen, kies ik voor optie 1 😀

 17. Case says :

  @Johan Goede Analyse. Ik vraag me al langer af wanneer GG het aan gaat durven JSP eens onder de loupe te nemen. Wordt gezien als een van de groten van nederland, maar laat een spoor van ellende achter zich, toont enorm gebrek aan inzicht en sterk gevoel voor politiek. Wat dat betreft wel de juiste “vader” voor Mattheus. Hoe doet die man dat toch? Teflon?

 18. bramvandijk says :

  @Afolus

  In volle overtuiging bespreekt hij het thema “accountability” en maakt hij een kapitale maar ook hilarische en wat mij betreft profetische taalfout.

  Fantastisch! Maar fout, fout… onze grote vriend Freud zou dit niet als een fout hebben bestempeld 😉

 19. Pittig says :

  @ Johan

  Scherpe analyse!

 20. Afolus says :

  @bramvandijk
  In enkele opzichten zou Freud ook best profetisch genoemd kunnen worden. 😀

 21. goedgelovig says :

  @Case: Het is geen kwestie van durven, maar van onderbouwing. Als jij concreet bewijs kunt aanleveren voor dat ‘spoor van ellende’, dan kijken we daar serieus naar.

 22. mafchauffeur says :

  Mattheus op FB “Gisteren om 9:56”:

  Fantastisch zeg dat er ook in 1973 een open air crusade werd gehouden! Wauw!! Nu 39 jaar later mag er weer 1 gehouden worden van de regering!! Wat een mijnpaal!”

  Zou er nu ook een nieuwe oliecrisis komen?

 23. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Mijnpaal = freudiaanse verspreking?

 24. John says :

  @Afolus

  Dank! Voor vanavond komt het helemaal goed, al blijft mijn bijdrage helaas beperkt tot het zingen van de 2e stemmen 😦 Maar we hebben een uitstekende invaller weten te regelen die de taak met verve op zich genomen heeft. Helaas, het is niet anders, maar ik heb er desalniettemin zin in. Mn pols is nog niet voldoende hersteld om de baspartijen zelf te kunnen spelen, dus jullie gebeden hebben niks uitgehaald en de Heere God heeft me in de steek gelaten….alwéér 😉

 25. Afolus says :

  @John
  Glorie!
  Gelukkig dat je bij ons altijd terecht kunt…. 😀 😀

 26. Professor Prietpraat says :

  Die tekst van dat liedje is wel heel toepasselijk

 27. bramvandijk says :

  @John
  Aan de ene kant is het natuurlijk goed dat je niet aan het twijfelen aan je twijfel bent gebracht. Dat moet je voldoende standvastigheid geven om vanavond te stralen, ook zonder die basgitaar.

  Maar ja, toch is het natuurlijk vooral rot, invaller of niet. Desondanks veel succes!

 28. Professor Prietpraat says :

  @Case, voorlopig heb ik nog geen bewijsbare in het oog lopende schandalen gezien die naar buiten komen die opzienbarend genoeg zijn om de media te halen. Er zal toch eerst iemand moeten zijn die een boekje open doet als er zulke zaken wel degelijk zijn. Voorlopig moeten we het doen met zijn eigen preekfilmpjes waarin hij het erg veel over zichzelf heeft en wat hij (natuurlijk allemaal met Gods hulp) al heeft bereikt en gedaan in het leven. Daarnaast hoe hij dit soort rare clubs de hand boven het hoofd houdt.Verder hoe mensen die na een “bevrijdingssessie” bij hem in de kerk in problemen kwamen. Ik ben het met Goedgelovig eens dat dat allemaal niet genoeg en interessant genoeg is om een heel artikel aan de man te wijden. Er zijn er zoveel zoals hij in het Charismatische en Charismanische wereldje.

 29. joost says :

  christelijke principes letterlijk aanhangt,

  Als ik op dat linkje aanklik zie ik wel iets “aanhangen” maar ik geloof niet helemaal dat dat er ook mee werd bedoeld.
  Tenzij het christelijke principe aanhangen voor hem betekent dat hij waterskieënd door het leven gaat met een naakte dame op zijn rug.
  joost

 30. mafchauffeur says :

  @Afolus:

  Zou hij recent toch een openbaring hebben ontvangen?

  Misschien heeft hij de Bijbel gelezen? 😉

  http://biblia.com/bible/esv/Jn16.8-13

 31. Afolus says :

  @maf
  Ik verootmoedig me en vraag vergeving…

 32. mafchauffeur says :

  @John:

  Bovendien wacht ik nog steeds op de 14 jaar geleden beloofde opwekking in Nederland.

  Je boft: het opwekkingsvuur brandt nog – in Ambt Delden.
  http://www.firelist.nl/

 33. rubenz says :

  Hmmmmmmmm……….50 meest gesloten landen…….hoort nederland daar ook bij??????? Die gozer krijgt hier nog steeds geen poot aan de grond…..

  Groeten

 34. mafchauffeur says :

  De CEO doet zelfs openlijk verslag van het gebruik van zijn Airmiles. Kijk, dat is pas transparant.

  This night i arranged a surprise party for Rebekah and Autumn! Arnold only saw Destiny our daughter once, 2 years ago. So i flew Arnold on my miles in total secret from Seattle to Amsterdam where he arrived this morning.

  http://www.facebook.com/www.mattheusvandersteen.nl?ref=ts&fref=ts

  Nu nog het jaarverslag 2011. 😉

 35. afolus says :

  @mafchauffeur
  Over een paar dagen is het 2013..
  Het lijkt de accountant van TRIN niet te zijn gelukt om nog dit jaar de accountability van zijn client concreet te vertalen in een voor gevers in te zien financieel rapport

  Jaarverslagen die veel te laat verschijnen zijn voor financieel deskundigen een “teken aan de wand”….

  Ook door niets te doen laat je als organisatie wat zien…

 36. afolus says :

  @Jan
  Engiegeleufthet……? 😁

 37. mafchauffeur says :

  Het geduld van het Ministerie van Financiën met TRIN is op.

  Het is mei 2013, en de jaarcijfers 2011 zijn nog steeds niet gepubliceerd. Maar de jaarrekening 2013 zal wél op de website worden gezet, op straffe van het intrekken van de ANBI-status.
  http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/documenten-en-publicaties/brieven/2013/05/28/concept-wijziging-uitvoeringsregeling-awr.html

  Slagje om de arm: het is nog een conceptregeling. Geen wonder dat de Holland Revival weer van start gaat. Alle hens aan dek.

  Holland Revival outpouring meetings continue after a break. David Wagner, our whole team and myself heard clearly from the Lord that coming months Gods presence will increase including healings and salvations. After prayer and talking to some spiritual leaders and prophets we want to announce that we continue with the Holland Revival outpouring meetings from 21st June 2013 and onwards. David Wagner and myself changed our schedule’s and will be ready.

  https://www.facebook.com/#!/www.mattheusvandersteen.nl?fref=ts

 38. afolus says :

  @mafchauffeur
  Inmiddels hier ook alle verloven ingetrokken en vakantie gecanceld.
  Immers de jaarverslagen en de wonderen zijn in aantocht.
  In het slechtste geval wordt de ANBI status ingetrokken evenals de wonderkeutel..

  Shabba

 39. mafchauffeur says :

  Nog maar 9 nachtjes slapen. En dan moet het jaarverslag 2012 al op de website staan.

  Spannend.

 40. engel says :

  @maf,

  Wat je denk je zelf?

 41. Wilfred says :

  @engel: Maar er zitten tegenwoordig wel consequenties aan het niet plaatsen van jaarverslagen. Toch, Maf?

 42. engel says :

  @maf,

  Je noemt 2011 bewust niet?

 43. engel says :

  @Wilfred,

  Ja, ik weet wel waar maf op doelt. Waarschijnlijk intrekking van de ANBI status.

 44. mafchauffeur says :

  @Wilfred: ja, intrekking van de ANBI-beschikking (met terugwerkende kracht) per 1 januari 2014 is een mogelijkheid.

  Hoewel ik vermoed dat er nog wel een coulancemogelijkheid wordt gegeven. Maar dat zal in de praktijk vooral afhangen van hoeveel ANBI’s met connecties met Tweede Kamerleden in tijdnood komen.

  Dat zit dus wel goed met TRIN gezien de contacten met de PVV. 🙂

 45. mafchauffeur says :

  @engel: de wettekst gaat uit van 2012 – waarschijnlijk er vanuit gaande dat er geen zichzelf en haar donateurs respecterende goededoelenstichtingen zijn die het presteren om eind 2013 de jaarrekening 2011 nog niet beschikbaar te hebben. 😉

  We zullen wel zien met wat voor fraai stuk men komt.

  Tenslotte is er altijd nog een stok achter de deur. 👿
  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/standaard_functies/prive/contact/andere_onderwerpen/meld_misbruik_door_algemeen_nut_beogende_instellingen

 46. engel says :

  @maf,

  Misschien moet ik maar een briefje naar mijn vrienden bij de Belastingdienst sturen. Die mogelijkheid bestond in het verleden niet, als ik mij goed herinner.

 47. mafchauffeur says :

  @engel: ze hebben het wel gemakkelijker gemaakt, dat klopt.

  Hoewel een klikbrief al heel lang mogelijk is – zonder dat had men zwartspaarders in Luxemburg nooit kunnen aanpakken. 😉

 48. mafchauffeur says :

  Nee, dan kun je je geld beter aan deze nieuwe ANBI-stichting geven.
  http://tweezulleneenzijn.com/over-ons.html

  Opgericht in februari 2013, met als doel:

  het bevorderen en in stand houden van huwelijkse relaties, dit in de ruimste zins des woord

  In principe in te vullen door het organiseren van conferenties in Pakistan en het steunen van een kindertehuis in India.

  Eerste grote project van dit jaar: het realiseren van het voorgenomen huwelijk tussen de oprichter van de Stichting Twee Zullen Een Zijn en zijn Pakistaanse bruid.

  Gelukkig heeft de oprichter een gezonde kijk op financiën:

  Ik heb van mijn recht op locale maatschappelijke ondersteuning te ontvangen afgezien omdat ten allen tijde God mijn Provider is en Hij mij geroepen heeft zijn werk uit te voeren op de wijze die Rees Howells, George Muller, Hudson Taylor ook uitgevoerd hebben, door alleen op Hem te zien voor voorziening van goederen en financien ten einde Zijn werk uit te voeren. Wij [Farat en Jim] en het team zullen ten allen tijde het werk waartoe God ons geroepen heeft uitvoeren door alleen in gebed op Hem te zien ten einde de goederen en/of financien te ontvangen die er nodig zijn om dit werk uiit te voeren. Wij zullen nooit geld of goederen vragen aan mensen, wij zullen wel vertellen wat wij op ons hart hebben [nood voor anderen, voor voorzieningen]. Wij zullen in het geloof onze ogen alleen op Jezus richten Die onze Voorziener is in en voor alles. Dit heeft Pappa mij onderwezen en dit zal ik en het team ook zo uitvoeren, in het geloof dat Hij ons nooit zal begeven en verlaten zullen wij alles verkrijgen hetgeen nodig is om de bediening uit te voeren.
  George Muller ontving tijdens zijn leven ong. 50 miljoen Euro alleen op gebed en nooit om geld te bedelen, en mensen werden door God geleid voor dat werk te geven. Rees Howells deed hetzelfde en zo heeft God mij geleerd om in dat zelfde spoor te wandelen en dat zullen wij ook doen.

  https://www.facebook.com/TweeZullenEenZijn

  Uiteraard wordt een gulle gift zeer op prijs gesteld.

  Wij willen zo gauw mogelijk mijn reis boeken, mits wij de financien daarvoor ontvangen hebben en ook voor de andere feestelijkheden.

 49. engel says :

  @maf,

  Die trouwfoto lijkt op een man van 50 die met een leuke jonge vrouw van 20 is getrouwd. Zal wel aan mijn contactlenzen liggen.

 50. mafchauffeur says :

  Mevrouw Hemels (Hoogleraar Belastingrecht) mengt zich ook in de discussie:

  Topprioriteit voor anbi’s is dat ze hun website op orde hebben en voldoen aan de transparantie-eisen die op 1 januari 2014 zijn ingegaan. Ik krijg inmiddels signalen van kleinere anbi’s dat ze vanwege de met de nieuwe regels gepaarde administratieve lastendruk overwegen om zichzelf op te heffen of onder te brengen bij een grotere anbi die de menskracht en de middelen heeft om aan alle eisen te voldoen.

  http://www.taxence.nl/fiscaal-nieuws/nieuws/uitgelicht-homepage/geen-rust-aan-het-anbi-front-in-2014.64011.lynkx?utm_campaign=09januari2014&utm_content=Nieuws&utm_medium=email&utm_source=