De toekomstige premier van Nederland

De toekomstige premier van Nederland wordt een christelijke migrant. Dat bleek vorige week donderdag in de LIVE uitgezonden finale van de VPRO-contest ‘Premier Gezocht’. In deze programmaserie streden 16 talenten tussen de 18 en de 26 jaar met elkaar om niets minder dan een plek in het Torentje. Rouvoet, Pechtold en Cramer vormden de jury en kijkers konden op hun favoriete kandidaat-premier stemmen. De finale werd met glans gewonnen door Gor Khatchikyan, een uit Armenië gevluchte christen die vertelde dat hij dankzij D66 (o ironie) in Nederland kon blijven en aan de contest mee doen. In zijn speech (vanaf 1:04:00) schreef hij zijn motivatie om premier te worden toe aan zijn “liefdevolle Schepper die alle mensen gelijk heeft gemaakt en ons heeft geroepen om zorg te dragen voor elkaar, zodat iedereen kansen krijgt om tot bloei te komen.” Jawel. Nederland mag dan wel een geseculariseerd en verrechtst land zijn, maar als het er op aan komt willen we een allochtoon als premier die onverbloemd van zijn geloof in God getuigt. Er is hoop, mensen!

De toekomstige premier van Nederland is ook actief in de LEG in Schiphol-Rijk. In dit filmpje legt hij zijn visie op gebedsgenezing uit. Dat is ook een manier om op de gezondheidszorg te bezuinigen.

UPDATE: Bij geloofwaardig premier zijn hoort dat je gevoelige filmpjes zodra deze op Goedgelovig verschijnen offline haalt. Het filmpje over genezing is daarom plotseling verdwenen. Maar niet getreurd, ook de nu volgende video waarin Gor uitlegt waarom hij zo enthousiast is over de LEG, het bevrijdingspastoraat van Vrij Zijn en TRIN-partnerorganisatie Royal Mission (waar hij zelf deel vanuit maakt), is de moeite waard. Hij is zonder meer een getalenteerd communicator. Toch kun je je geloof ook teveel betrekken bij de politiek, vindt André Rouvoet, die Gor vanwege zijn evangelisatiedrang (“Ik wil koning Hizkia zijn”) minder punten gaf.

Advertenties

29 responses to “De toekomstige premier van Nederland”

 1. mafchauffeur says :

  voor de Heer Jezus was het een dagelijkse bezigheid. Ook zijn discipelen, die deden niets anders dan rondlopen en bidden voor de zieken

  En zo is het maar net.

  Het is wel interessant dat hij collectieve zonden (van het Nederlandse volk) noemt als mogelijke blokkade voor genezing. Dat tilt het debat naar het voor de gezondheidszorg (waarin hij blijkbaar zelf werkzaam is) noodzakelijke nationale niveau. 😉

 2. Afolus says :

  Sympathieke en geloofwaardige uitstraling heeft deze man.
  Gepassioneerd en overtuigd.

  Ik had het programma nooit eerder gezien maar het lijkt me een leuke afwisseling op de dans/spring/song/doe-maar-wat contests van de afgelopen jaren.

  Het filmpje waarin hij een lans breekt voor genezing is ook slim gemaakt en klinkt zeer genuanceerd.

  Ik blijf echter lieden die deze boodschappen geloofwaardig en in zijn geval onbevangen en naïef verkondigen op een afstand houden.

  Zoals vorige week hier door iemand gemeld:
  Lengteverschil in armen en benen: genezing altijd
  Hoofdpijn: genezing vaak
  Kanker: bijna nooit
  Opwekking uit de dood: helemaal nooit.

  Iemand die naïef gelooft in dit soort wonderen zal in crisissituaies waarschijnlijk ook de neiging hebben de oplossing over te laten aan een hogere macht en zal dan dus zelf te laat beslissend handelen.

  Van dat soort premiers en presidenten hebben we er al genoeg gehad in de wereld.

 3. John says :

  Dus een meisje is genezen van haar bezeerde knie die ze opliep na een epileptische aanval? Een gevalletje symptoombestrijding dus. Een vriend van me heeft vorige week zijn rug gebroken na een epileptische aanval (zo hard terecht gekomen, maar gelukkig kan hij nog wel lopen) nadat hij sinds zijn kindertijd geen epileptische aanval meer heeft gehad. Nu blijkt hij, waarschijnlijk al zijn hele leven, een (goedaardige) hersentumor te hebben. Als dit meisje haar epileptische aanvallen niet laat onderzoeken zal het me niks verbazen als ze later weer een aanval krijgt. Dan kan haar knie wel over zijn, de epilepsie niet. En zo blijft weer iemand verstoken van de broodnodige medische hulp omdat ze gelooft in genezing. Gevaarlijk dit.

 4. mafchauffeur says :

  @John: hoe is het nu met je pols?

 5. joost says :

  De toekomstige premier van Nederland is ook actief in de LEG in Schiphol-Rijk. In dit filmpje legt hij zijn visie op gebedsgenezing uit. Dat is ook een manier om op de gezondheidszorg te bezuinigen
  Alleen jammer dat het filmpje door de gebruiker is verwijderd. 😦
  Ik was nu juist zo nieuwsgierig naar zoden aan de dijk zettende bezuinigingen de de gezondheidszorg.

 6. mafchauffeur says :

  @joost: ah, dan heb ik het vanochtend net op tijd nog bekeken. Over de kosten van de gezondheidszorg zei hij trouwens niets, dat zet GG er pesterig bij.

  Je kon uit zijn verhaal wel afleiden dat het maar relatief is. Want hij ging uitgebreid in op de vraag waarom het ook gebeurt dat mensen niet genezen na gebed. Allereerst: “ik weet het niet” – direct gevolgd door de uitleg dat een mogelijke reden kan zijn dat er persoonlijke blokkades kunnen zijn, zoals onvergevingsgezindheid en bitterheid.

  Dat rook naar gouden tijden (met uit de pan rijzende kosten) voor de GGZ. 😉

 7. frisbee says :

  Heerlijk. Weer een nieuw iemand op wie we mogen schieten en die we hoe dan ook het nadeel van de twijfel mogen geven. Dank GG!

 8. mafchauffeur says :

  @frisbee: twijfel jij dan aan Gor?

  Ik niet.
  Afolus niet.

  Integendeel. Fris, enthousiast en geloofwaardig.

  En John? Tja, John. Dat is zo’n type die genezing afslaat zelfs als het hem wordt aangeboden. 😉
  Maar dat is zijn goed recht hoor.

 9. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Wel een beetje dom dat die aardige genezingsvideo is verwijderd.
  Nu lijkt het net of Gor zich toch een beetje schaamt voor de video.

 10. joost says :

  Afolus

  Wel een beetje dom dat die aardige genezingsvideo is verwijderd.
  Nu lijkt het net of Gor zich toch een beetje schaamt voor de video.

  Ik denk dat God zich inderdaad schaamt over de video, 😦 Je kunt het toch niet echt verkopen dat er overal zo moet worden bezuinigd op de Gezondheidszorg en de kosten toch de pan uit blijven rijsen wanneer
  iedereen “gewoon” en simpel te genezen is door een gemeend gebed van goedgelovigen?
  joost

 11. mafchauffeur says :

  @afolus: ja maar dat heeft hij zelf erkend op Twitter. Hij schaamt zich een beetje voor zijn spreektechniek.

  ik geef nu ook sprekerstrainingen #geloofwaardigspreken.nl op mijn filmpjes van 5jaar spreek ik technisch niet goed qua vorm.

  Dat merkte ik ook wel op in die video (heel veel drukke handgebaren), maar ik leg niet zo snel zout op dat soort slakken.

  @joost: heb jij het filmpje wel bekeken? Gor probeert daarin juist uit te leggen waarom mensen NIET altijd genezen. Tamelijk genuanceerd.
  Verstandig standpunt ook, als student geneeskunde/co-assistent.

 12. Afolus says :

  Sodeju
  Als deze allochtoon met premiersambities in de “glorie” komt, dan is hij buitengewoon vermoeiend. Dan vertoont hij alle symptomen van een ADHD-er met collecteneigingen…

 13. Pittig says :

  Ik heb iets bijzonders gevonden op een onbeveiligd netwerk. Het betreft het “To do” lijstje dat Gor Khatchikyan heeft opgesteld voor Dag 1 als hij minister-president is geworden:

  To do:
  1. Schrap alle vergaderingen voor die dag en beleg gebedsbijeenkomsten. Samen bidden is veel krachtiger dan welk gesprek en overleg ook!
  2. Regelen dat er gebedsgenezers komen die iedereen bij ziekenhuizen en doktersposten eerst “onder handen nemen”.
  3. Family 7 wordt staatstelevisie.
  4. TRIN, Royal Mission, De Doorbrekers, Vrij Zijn en Jan Zijlstra krijgen de overheidssubsidies die zij verdienen!
  5. Verbied GG en pak de mensen erachter op. Door hen wordt het Koninkrijk van God en der Nederlanden niet opgebouwd!
  6. Klopjacht op de Dwaze Schare. Iedereen die daar ook maar eens geweest is, moet verhoord worden. Vooral John en Afolus met hun “geest van kritiek”.
  7. Rest van de dag: tijd van gebed, bijbellezen, lofprijs, aanbidding, dansen en vlaggen in de Geest.

 14. mafchauffeur says :

  @Pittig: kun je die verwijderde video dan meteen ook even online zetten? 🙂

 15. joost says :

  MC
  Of we gaan, zoals in een eerder item werrd aangeraden, de duivel vragen om ons het ontstolene terug te bezorgen. Video terug, iedereen tevreden. 🙂
  joost

 16. mafchauffeur says :

  @joost: goed idee. Heb je eindelijk een genuanceerd, inspirerend en eerlijk verhaal over gebedsgenezing, door een co-assistent nog wel, wordt de video geroofd!

  Ik hoop alleen niet dat je nu wilt suggereren dat Gor onder invloed van satan stond toen hij zelf de video verwijderde.

 17. Johan says :

  @frisbee: Waarom zouden we iemand het voor of nadeel van de twijfel moeten geven? GG signaleert iets interessants en schrijft daar in mijn beleving vrij positief over. Persoonlijk zie geen reden om aan Gors goede intenties te twijfelen. Hoewel hij met zijn politieke standpunten (veel kinderen krijgen subsidiëren, je ouders in huis nemen, abortuswet herzien) weinig kans maakt om premier te worden.

 18. Roermond says :

  Is Gor geen verbastering van Gog?

 19. joost says :

  MC

  heb jij het filmpje wel bekeken? Gor probeert daarin juist uit te leggen waarom mensen NIET altijd genezen

  Grapjas, heb ik niet eerder gepost dat het filmpje weg was voor ik het kon bekijken? Ik verkeer in zaaaaliiigeee onwetendheid. 😉
  joost

 20. Professor Prietpraat says :

  @Afolus, die geloofwaardige uitstraling zie ik niet zo bij deze enthousiaste jongen. Gewoon nog meer van hetzelfde. Nog een op handen gedragen charismanische enthousiaste verhalen verteller waar er heden ten dage 20 van in een dozijn gaan. Veel overeenkomsten met moderne adhd-cabaretiers.

 21. Professor Prietpraat says :

  goed gemeend allemaal, dat vast wel. Net als de meeste anderen in die kringen.

 22. mafchauffeur says :

  @prietpraat:

  die geloofwaardige uitstraling zie ik niet zo bij deze enthousiaste jongen

  Wordt je nu niet een beetje gehinderd door je aversie tegen charismanici? Die geloofwaardige uitstraling is nu juist de grootste belemmering om nu al echt premier te kunnen worden.

  Te eerlijk over zijn standpunten. 😉

 23. mafchauffeur says :

  oeps – wordt = word

 24. Johan says :

  Ik verbaas me er toch wel over dat het VPRO-publiek zo massaal op hem stemt. Misschien verlangen vrijzinnigen diep van binnen terug naar de orthodoxie? Nog even en ook Pittig keert terug op het pad der vaderen.

 25. Pittig says :

  @ Johan

  Ja, de VPRO is voor vrijzinnige protestanten en de NCRV voor gewone protestanten en de KRO voor katholieken, de VARA voor socialisten en de AVRO voor alle andere heidenen.

  Ben je in de 70’er jaren in slaap gevallen en werd je net pas weer wakker? 😉

  De reden is deze: vrijzinnigen zijn soms zo open dat hun hersenen eruit vallen…

 26. Flipsonius says :

  @Pittig

  De reden is deze: vrijzinnigen zijn soms zo open dat hun hersenen eruit vallen…

  🙂

  In het geval van de VPRO begon het met de puntjes die eruit vielen. En dominee Spelberg, als ik me niet vergis 😉

 27. Lot says :

  @Pittig. Soms ben je eerder flauw dan pittig………

 28. Pittig says :

  @ Lot

  Als je weet dat ik zelf vrijzinnig ben, is het dan flauw of juist pittige zelfspot?

 29. Octavianus says :

  Gor=Gog, zou best kunnen.
  1. Armenie ligt ten noorden van Israel, daar komt Gog vandaan.
  2.Hij moet ook een rol spelen binnen het vernieuwde romeinse rijk/de EU, daar is hij alvast gaan wonen met dank aan D66.
  3. Hij zal vast vrede met Israel willen sluiten, maar als een echte premier moet hij zijn belofte natuurlijk wel breken.
  4. Antichrist betekent dat hij veel op de echte Christus zal lijken, hij probeert ook genezingen en dergelijke.