Wonderbaarlijke genezing op bijbelschool

Op bijbelschool Foundation 4 Life op recreatieterrein De Betteld in Zelhem heeft zich een groot wonder voltrokken dat om onbegrijpelijke redenen de wereldpers nog niet heeft gehaald. Een hele klas met studenten werd genezen van been- en armlengteverschil! Meerdere studenten getuigen op hun weblog van het wonder.

Aron
“Week 2: “…Na de theorie gehoord te hebben gingen we zelf aan de slag. Volgens officiële cijfers heeft 80% van de wereldbevolking ongelijke benen. Daarom gingen een aantal mensen met rugklachten (de oorzaak van ongelijke benen) uit de klas naar voren om de beurt op een stoel zitten om te kijken of hun benen gelijk waren. Pieter [Zwart] ging voor ze bidden en we zagen alle 19 stuk voor stuk alle benen gelijk gaan. Prachtig om te zien.

Ik stond helemaal vooraan, omdat ik niets wou missen. Omdat ik vooraan stond werd ik gevraagd om het als eerste van de klas te doen, bij een klasgenoot. Even slikken natuurlijk, maar ik deed het. Ik pakte de voeten van het meisje en bad ervoor, en zie God door mijn handen de benen dit klasgenootje gelijk worden. Geweldig om te zien, en ontzettend bemoedigend. Daarna gingen we allemaal op de stoel zitten en voor elkaar bidden. Iedereen genas!! …”

Rebecca
“Week 2: “…Na eerst een hoop uitleg over hoe het allemaal in elkaar zat, gingen we zelf aan de slag. We gingen om de beurt op een stoel zitten om te kijken of onze benen even lang waren, en er daarna voor bidden. Super vet, want alle benen en armen kwamen gelijk! God is zó goed! Ik blijf hier zeker in oefenen want wat is genezing een vet onderwerp zeg! Zelf had ik ook geen nekpijn en rugpijn meer en ik voelde de kracht van God door mijn lichaam!…”

Henny
“11-9-2012: …Genezing, les over genezing. We gingen bij elkaar kijken of de benen gelijk waren of voeten, toen voor gebeden en ze groeide gewoon aan! Ik mocht zelf ook voor iemand bidden voor zijn voeten, er zat een teenslipper dikte verschil. Ik dacht, Heer is dit ook voor mij weg gelegd? Dus ik begin met bidden, en zijn amper een paar keer Jezus, en de voet groeide aan! GOD IS GOED!…”

Marijke
“Vandaag ging het over genezing, en dat gingen we ook gelijk in de praktijk brengen door voor verschillende dingen te bidden! Mijn benen bleken ongelijk te zijn, dat wil zeggen dat er in je rug iets zit waardoor er lengte verschil ontstaat. Tijdens dat er daarvoor gebeden werd voelde ik een ongewone trilling en toen ik mijn ogen weer open deed waren mijn benen gelijk!…”

Toen de studenten daarna de straat opgingen om ook daar voor genezing te bidden, werden ook Zelhembewoners van hun beenlengteverschil bevrijd (zie afbeelding). HIER nog meer getuigenissen. Op de bijbelschool wordt onder meer les gegeven door gastdocenten als David de Vos, Martin Koornstra, Herman Boon, Marcel en Lydia Zimmer, Wilkin van de Kamp en Daniël Renger. Een garantie voor succes, zo blijkt.

171 Reacties op “Wonderbaarlijke genezing op bijbelschool”

 1. Wolferine zegt :

  Tsja… Beetje duwen en trekken en schoen zolen spelen en je hebt gelijke benen. Laat ze eerst maar naar een doktor gaan en daarna door een arts genezen verklaart…

 2. Afolus zegt :

  Wat heerlijk dat één zo’n les op deze geweldige bijbelschool kan leiden tot collectieve genezing van het niet zieke beendergestel.

  De uitdaging is nu een dergelijke les voor te bereiden voor een klas met uitsluitend Softenon-slachtoffers of terminale kankerpatiënten.
  Kijk dan ben je als docent of als instelling een geloofsheld….

  Heer, ga maar Uw gang.

 3. van Kerstenen zegt :

  Dit lijkt me een goed te verifiëren wonder. Als inderdaad 80% van de wereldbevolking ongelijke benen heeft, en deze 19 personen niet, is het (toch?) significant bewezen dat er een wonder heeft plaatsgevonden?
  Even aannemende dat de genezen populatie een goede afspiegeling van de maatschappij is. Was er niet een Belg die een miljoen uitkeerde voor het eerste wetenschappelijk vastgelegde wonder?

 4. John zegt :

  Mijn benen bleken ongelijk te zijn

  Ach, het arme schaap Marijke wíst niet dat haar benen ongelijk waren. Het is net een beetje als met het zondeverhaal van het christendom. Eerst creëer je een niet bestaand probleem (iedereen is slecht en zondig) en biedt gelijk een oplossing (dus geef je over aan Jezus en al je zonden zijn weg gewassen (en doe je dat niet, dan ga je naar de hel)).

 5. Marie zegt :

  Oh, dus rugklachten veroorzaken ongelijke benen … oh, dat wist ik niet.

  En wat God toch heeft met dat beenlengteverschil …

 6. Suzanne zegt :

  Wat een flauwekul, ieder mens is wat ongelijk en om daar nu voor te gaan bidden! Het christelijke geloof maakt zich hier door belachelijk!
  Om je dood te schamen!!!!
  Ga maar eens bidden voor mensen die echt wat mankeren zoals Lotte!

  http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/4065-je-zal-het-maar-zijn

  Is gezondheid onze afgod geworden?

 7. Cees L zegt :

  Wat is het toch allemaal een zielige toestand: nooit last gehad van ongelijke benen, maar toch genezing ontvangen! Heeft God op het gebied van genezing dan echt niets beters te doen? Laat ze toch op houden met die oneerbiedige, charismatische kletskoek!

 8. John zegt :

  @Suzanne

  Jep, God maakt zich kennelijk weer eens druk over zo’n onbeduidend iets als beenlengteverschil bij een stel verwende bijbelschoolleerlingen, terwijl elders mensen liggen te creperen aan de meest verschrikkelijke ziektes, en haalt Hij het niet in Zijn hoofd om maar één geamputeerd ledemaat weer aan te laten groeien. Wat dat betreft zou ik benieuwd zijn wat er zou gebeuren als er op die bijbelschool eens iemand zou komen met één arm of één been. Kijken of deze leerlingen dan nog steeds zo enthousiast zijn.

 9. vermeer zegt :

  Diepe zucht….Hoe vaak moet het beenlengtesprookje nog ontkracht worden?

  Het is onmogelijk om een beenlengteverschil van 1 cm (de teenslipper) van buitenaf vast te stellen, zonder rontgenfoto’s. En dan nog moet je specialist zijn om die foto’s goed te kunnen interpreteren. En ook een specialist houdt een marge aan van “het kan ook een halve cm meer of minder zijn”.

  Die cm maakt ook geen bal uit trouwens. Je hoeft niets aan je schoeisel te doen met zo’n minimaal verschil. Je lichaam kan dat prima opvangen.

  En hoe kan een beenlengte verschil in je rug zitten? Dat zou dan toch betekenen dat je benen wel gelijk zijn maar dat je rug scheef is?

  We hebben weer een heel legertje revivalisten die placebogebedjes kunnen zeggen voor niet bestaande aandoeningen.

  De opwekking kan niet ver meer zijn.

 10. Afolus zegt :

  Mijn schoonmoeder is kort geleden ook genezen van een onregelmatig gebit. Ze heeft een heel nieuw gebit gekregen (van de Heer…).
  Lastig is alleen dat het nu klappert….

 11. Darby zegt :

  De grap is dat ooit een student van Wim Kok (genezer) schreef dat de genezingsstudie begon bij arm- en beenlengteverschil, omdat dat de makkelijkste genezing is ??????? Wie geneest er nou? Ze kunnen deze betteld school beter “The instant healing school” noemen. Het moet niet gekker worden. En dan naar buiten gaan, Zelhem in, om het geleerde direkt in de praktijk te brengen.; “meneer heeft u een beenlengte verschil? ach ja, natuurlijk, 80% heeft het, was ik even vergeten,… dus u ook. Ga maar even zitten. En dit geschiedt door studenten die wellicht nog niet eens Mattheus van Filepenzen kunnen onderscheiden…….En de Betteld maar innen.

 12. vermeer zegt :

  wetenschappelijke manier om vast te stellen of een wonderbaarlijke beenverlenging heeft plaatsgevonden:

  Weeg jezelf op een goede weegschaal. Na het verlengingsgebed, weeg je nog een keer. Als je been 1 cm aangroeit, dan moet er toch minstens een ons of twee veerschil zijn. Een 1 cm dikke plak van mijn been in elk geval wel.

  En niet stiekum een kopje water drinken….

 13. Roel zegt :

  Het doet mij denken aan de reactie van van een dame, behorend tot de kring van de VdG. Toen een kind een beker melk omgooide op de tafel, waarop een “zeiltje”lag, was haar reactie: Wat heerlijk, dat de Heer ons zo’n plastic tafelzeiltje heeft gegeven.

 14. ruub zegt :

  En voor zo’n opleiding betalen ouders dus honderden euro’s, met het idee dat hun kinderen een goede basis meekrijgen…

 15. vermeer zegt :

  @ Darby
  Dat is de makkelijkste truck bedoelt hij. Dit komt uit de cursus ‘charismatisch goochelen voor beginners’. Een beenverlenging simuleren is bijzonder eenvoudig zelfs voor stuntelige tieners. MSers uit rolstoelen krijgen gaat ook wel, maar is vrij veel suggestie voor nodig, dat hoort bij de gevorderden cursus, voor mensen met een hoog Benny Hinn gehalte. Er is ook een aparte module voor de “digitale dienst der genezing” waar je leert omgaan met zendertjes enzo.

 16. Case zegt :

  Wat een stelletje azijnpissers leeft er toch op Goedgelovig. Kunnen jullie deze site niet beter ‘ik kan overal over zeiken’ noemen. Ja benen die gelijk worden is een wonder of misschien wel een teken. Waarom moet je daar negatief over lopen doen … get a life, zeikerds.. Deze post zal wel verwijderd wordedn om de tere zieltjes van de azijnpieserdjes te sparen … maar ik heb mijn ei gelegd…

 17. RT zegt :

  Ik weet niet of jullie het nog weten maar de vorige keer had Oranje van die speciale polsbandjes die de prestaties zouden moeten verhogen, ik was getuige van een demonstratie in de winkel: “U moet proberen zover mogelijk voorover te buigen met gestrekte knieën….ok, kom maar rechtop dan doen wij nu het polsbandje om….klaar, buigt u nog maar een keer zover mogelijk voorover… ziet u, u komt nu aanmerkelijk verder dan de vorige keer…….” Ik dacht dat ik niet meer bij kwam……

 18. Darby zegt :

  @Case, Dit is satire met een serieuze ondertoon. Of weet je niet wat satire is. Bovendien over azijnpissen gesproken? Jij kunt er ook wat van zeg! Literrrrs.

 19. Suzanne zegt :

  @case
  Jazeker negatief bekijk deze uitzending maar eens dan snap je het misschien.

  http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/4065-je-zal-het-maar-zijn

 20. Afolus zegt :

  @Case
  Ook genezen van onbekende lengteverschillen zeker..?
  Je moet nog wel een afspraak maken voor bevrijding van driftbuien en het spuien van lelijke scheldwoorden…!

 21. Suzanne zegt :

  @ruub

  Precies en als ze het geld niet hebben vragen ze aan mensen van de gemeente.

  Nou ik zou zeggen ga er maar lekker voor werken je hebt de Heer op je hand komt vast allemaal goed toch!

 22. Case zegt :

  Zoals ik al zei … dank voor de bevestigingen!

 23. RT zegt :

  @Case. Er is ook geen enkel bewijs vastgelegd dat er blijvende veranderingen in het beenderstelsel zijn bewerkstelligd. Het zou je toch tot nadenken moeten stemmen dat deze “genezingen” altijd omgeven zijn met vaagheid, er groeit nooit een been of een nieuw oog aan. Het bovenstaande verhaal is dan ook meer dan vermakelijk, ….het is een ordinaire truc die als ontelbare keren is uitgelegd. Het is meer dan grappig dat mensen dat nog steeds geloven……

 24. Afolus zegt :

  @Case
  Mooi joh.
  Jij gelooft in wonderen en tekenen en je krijgt hier ook nog bevestigingen dat je het goed ziet. De mensen op GG worden echt gebruikt, vind je ook niet?

 25. RT zegt :

  @Afolus. Nu sla jij toch ook een andere toon aan……….ik vond je de vorige keer zo opvallend mild, blijven lachen……

 26. Case zegt :

  Zou het trouwens een idee zijn om Maarten van Rossum als iets van Erelid of Senior-Pastor, Voorzitter van Concilie, Grootinquisiteur, Voorzitter van de Synode, Imperial Wizard o.i.d te benoemen? Hij is tot de verpersoonlijking van GG, het beeld van de ware ík ben er tegen’-mens. Azijn uit azijn, somberheid uit somberheid, wantrouwen uit wantrouwen…. Misschien eens over stemmen? Of zijn jullie daar ook weer tegen?

 27. ruub zegt :

  @Case
  Geef eens aan waar het artikel van goedgelovig ‘zuur’ is?

 28. RT zegt :

  @case. Wat heeft Maarten van Rossum hiermee te maken? bovendien, heef die man humor? Ik heb hem zelden zien lachen namelijk!

 29. mafchauffeur zegt :

  @vermeer: niet zo badinerend doen over een serieus probleem.
  http://www.beenlengteverschil.nl/C.I.R.P./Centrum_voor_Informatie_en_Registratie__C.I.R.P./

  Beenlengteverschil hebben we bijna allemaal. Onderzoek heeft uitgewezen dat onze boven- en onderbenen, links en rechts, niet allemaal op hetzelfde moment dezelfde groei doormaken.

  Op een gegeven moment zijn we uitgegroeid, en het zou wel heel toevallig zijn als onze benen op dat moment even lang zijn. Dat is bijna nooit het geval, en daarom heeft (bijna) iedereen wel een klein of wat groter beenlengteverschil.

  Soms is het beenlengteverschil aangeboren en blijft het ‘verhoudingsgewijs’ onveranderd aanwezig. Zo kan een in aanvang gering verschil uitgroeien tot een zeer groot verschil dat operatief behandeld moet worden.

  @Case: je hebt helemaal gelijk. Héb je een keer een innovatief evangelisatiemiddel, wordt er zuur over gedaan. Je moet maar bedenken dat veranderingsprocessen altijd weerstand oproepen. Veel christenen leven nog in de tijd van zeepkistevangelisatie en flanelborden.

 30. henk zegt :

  een goede reclame voor de deze school . om lering binnen te krijgen .
  ik weet het niet meer om zulke genezing . wordt gristelijk geloof niet belachelijk gemaakt ,er zijn zo vele mensen met ernstig ziekte wat leven op spel staat . wat moet zulke mensen enorm pijn doen dat zij niet genezen wordt . je doe zo verdriet aan zulke mensen . ik kan niet erbij .i

 31. Afolus zegt :

  @Case
  Hè, hè, eindelijk een goed voorstel voor een heuse “Dwaze leider” Maarten van Rossum. Ik stem voor onder de voorwaarde dat hij wel een jaartje bijbelschool “doet”. 😀
  Gelukkig wordt hij wel al door de EO betaald, dat is een aanbeveling.

  @RT
  Zo lang er geen waarheidspretentie is kan een ieder zich hier uitleven in de machtige satire van de Heer. 😉

 32. mafchauffeur zegt :

  Dit jaar gaan we verschillende outreaches doen.
  Waar je uit kon kiezen is:
  – Profetische evangelisatie
  – Straat evangelisatie
  – Corner Stone. Met kinderen en jeugd werken in een achterstandswijk.
  – Youth alpha

  Ik mag het gene doen dat ik bovenaan op mijn lijstje had staan: profetische evangelisatie! Ik heb er erg veel zin in!

  @afolus: dat lijkt mij een mooie module voor jou op 24 maart. 🙂

 33. Afolus zegt :

  Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar ik heb zin om met z’n allen naar een camping te gaan, een tentje op te zetten, een kampvuur aan te steken en lekker samen te filosoferen over de kwalen en gebreken die we nu weer eens aan de goede God mogen voorleggen…
  Wat een armoedig gedoe allemaal.

  Ik heb een scheve pink. Is daar ook een oplossing voor.

 34. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Profetische evangelisatie, is dat de nieuwe variant op “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet..” met uitzicht op een dinerbon van het Familiediner?

  Die lange tenen maken wel weer wat los zo…! 😀 😀

 35. Johan zegt :

  Maar hoe zit het met mensen die een of beide benen geheel of gedeltelijk missen, in rolstoelen zitten etc.? Eerlijk gezeg nog nooit ‘zo’n been volledig zien aangroeien.’ Ik lees wel kreten als dat werd uitgelegd ‘hoe het allemaal zot’ maar geen enkele bijbelse onderbouwing.

 36. henk zegt :

  @ afolus mag ik dan ook mee . het lijkt mij wel gezellig . mischien wordt mijn handicap ook verholpen dat zal mooi zijn .
  weetje ik begin mijn handicap te aan vaarden , dan wordt ik niet hoogmoedig . daarom is mijn geloof zo belangrijk .

 37. mafchauffeur zegt :

  @afolus: ik heb werkelijk (nog) geen idee. Vandaar het voorstel om er een Dwaze Schare module van te maken. Tenslotte heb jij nog wat in te halen. 🙂

  @Johan: we hadden laatstelijk toch een melding van een aangegroeide ringvinger? Het is net als met de dodelijk radioactief besmette bergers van de RENA: zulks wordt stelselmatig uit het nieuws gehouden.

 38. Afolus zegt :

  @henk
  Je bent welkom.
  En ik beloof je dat we geen flauwe fratsen gaan uithalen, wij zijn geen wonderdoeners.
  We accepteren je zoals je bent…
  Ik ga er wel van uit dat jij dat omgekeerd ook doet! 😉
  Dat helpt om het gezellig te houden namelijk. 😀

 39. RT zegt :

  @afolus. Bij een gezellig kampvuur, onder genot van enige drankjes, heb ik regelmatig het wonder zien geschieden van de steeds losser wordende tong……de volgende dag heb je dan wel een nieuw wonder nodig in de vorm van paracetamol.

 40. Afolus zegt :

  Met het bestuderen van de les Genezing deel 1 en de daarbij behorende oefeningen wordt ook de naam van de bijbelschool nog extra “ingebakken” in de studenten.
  Foundation4Life
  Een paar gelijke benen zijn een goed fundament voor de rest van je leven.

 41. henk zegt :

  @johan goed geformuleerd

 42. jfpostman zegt :

  Als ze na een weekje les over genezingen al benen kunnen verlengen, wat staat ons dan nog te wachten? Dit zijn de nieuwe leiders van de wereld, waarin geen ziekte of vergroeide ongemakken ons in de weg staan!

  Ondertussen blijven we hier op de TU lekker technische oplossingen verzinnen voor al die ongemakken. Zo draag ik mijn steentje dan weer bij.

 43. Markus zegt :

  @Case: zou jij het rechtvaardig vinden dat jou probleempje met je te korte been genezen zou worden terwijl iemand met kanker (die mogelijk zeer gelovig is) binnenkort doodt gaat?

 44. nietverbaasd zegt :

  Het verlengen van benen is een erg goed uit te voeren goocheltruc (de schoen iets verder van de voet trekken). Daarom is het ook juist bij een dergelijk wonder, dat dit medisch goed wordt gedocumenteerd. Blijkbaar is dit niet gebeurd en daarom blijft de verdenking bestaan dat het gewoon een truc is. En waarschijnlijk is het dat ook

 45. henk zegt :

  @afolus ik acepteer iedereen . .als men niet zweverig doen door alchohol. ik hou niet van zwerig gristen .na denkertje. want ik ben van zweverig gristen genezen .

 46. Johan zegt :

  @Johan: Kies even een andere nick, deze heb ik al in gebruik. Bedankt.

 47. Afolus zegt :

  Zag net in het ND een artikel van Tijs van den Brink die ook genezen is van een beenlengteverschil. Op zijn twintigste moest een been 3cm korter gemaakt worden middels een operatieve ingreep. Hij was bang voor de operatie en bad ervoor. Hij zegt een religieuse ervaring te hebben gehad. Blijf ik van af. In elk geval is he beenlengteverschil opgelost en…. medisch verklaard en bewezen. 😀

  Je vraagt je na het lezen van bovenstaand artikel en de ervaring van Tijs af wat beter is: bidden voor een langer te kort been of het langere been laten verkorten?!

  De lijdende voorwerpen hebben allemaal een “Churandy Martina-ervaring” en zijn “echt blij…” 😉

 48. j-lo zegt :

  Heb deze praktijken ook in nehemia meegemaakt stond bij allemaal er boven op met me neus want ik moet natuurlijk wel zien of het werkt. Geloof mij maar naar elk gebed zeiden ze gewoon hallelujah de benen zijn weer gelijk en ik heb echt niks gezien. Zo lijkt het net of er wonderen gebeuren ,maar een wonder met andere ziektes kunnen ze natuurlijk niet mee sjoemelen en gaat het percentage genezing na gebed omlaag kan natuurlijk niet

 49. John zegt :

  @j-lo

  En het menselijk brein werkt zelfs zo vernuftig dat wanneer zo’n ‘genezer’ hallelujah roept, de ‘klachten’ en pijnen die men had ook ineens weg zijn. The power of suggestion.

 50. ruub zegt :

  Ik lees op de website van Foundation4Life ook:

  In de afgelopen jaren zijn er al meerdere studenten geweest die vrijstelling van de leerplicht hebben gekregen om Foundation 4 Life te volgen.

  .

  Laat dat eens op je inwerken: een vrijstelling van de leerplicht. Om te leren hoe je ongelijke benen geneest.

 51. mafchauffeur zegt :

  @ruub: én om een stevig geloofsfundament te verkrijgen.

  Dinsdag kwam Kees van Velzen langs met zijn enthousiasme en enorme kennis!
  Iedereen was als een malle aan het schrijven wat hij allemaal vertelde.
  Het ging over de betrouwbaarheid van het woord van God, en waarom we er wel zeker van kunnen zijn dat het door God geïnspireerd is en niet door menselijke hersenspinsels.
  Daar levert de Bijbel zelf het bewijs voor, het staat in verschillende teksten en op het moment dat het opgeschreven werd waren veel getuigen waar andere op dat moment nog aan konden vragen of het klopte.
  Ik vond het ook gaaf om te merken dat er in Israël ook veel archeologische vondsten zijn gevonden wat gebeurtenissen uit de bijbel ook bevestigt.
  Al met al werden we die dag een stuk wijzer!

 52. Marie zegt :

  Vrijstelling van de leerplicht? Zijn het dus soms 17-‘ers die deze ‘opleiding’ doen?!

 53. mafchauffeur zegt :

  @ruub: ik heb het even op mij laten inwerken, en meen mij te herinneren dat een dergelijke vrijstelling destijds ook gold voor sommige studenten van “Jong en Vrij”.

  Die Pieter Zwart is gewoon de reincarnatie van Nico van Biljouw.
  Maar dan (nog) zonder baard.

 54. mafchauffeur zegt :

  @Marie: juist.

  Bijbelschool Foundation 4 Life is de 1-jarige interne traininsschool voor jongeren van 16 t/m 22 jaar!

 55. Wolferine zegt :

  Het is al zo vaak voorgekomen en niemand kan dokter verklaringen geven. Dan is er toch iets niet pluis? God is geen nepperd. Hij doet iets of Hij doet het niet.

  En elke genezing die Hij zou doen is gelijk. Dat de uitwerking van de ziekte kanker anders is dan benen aangroeien dat snappen wij allemaal. Maar om de menselijke beperkingen op God te gooien dat benen langer of korter maken makkelijker is, is kolder. En al helemaal te spreken van het feit dat dat voor de MENS het makkelijkste is. Wie geneest er nou!!!

  Ik vind het dan ook zeer triest dat een bijbelschool waar je fundamenten behoort te leten, dat dit fundament (Jezus) gewoon onbelangrijker is dan genezing. Blijkbaar is uiterlijk vertoon en wonderen en tekenen belangrijker dan het Woord en het karakter?! Hoe triest!

 56. ruub zegt :

  @Marie
  Foundation4Life biedt ondersteuning aan voor de aanvraag van vrijstellingen voor leerlingen ouder dan 16 (!)
  @mafchauffeur
  🙂 ah, echte Kennis!

 57. henk zegt :

  ik ga niet oordelen daar van heb ik geen genoeg capiciteiten gekregen ,of liever daar voor heb ik die gave niet . anders krijg ik schuld gevoelens .zitten bij zulke mensen niet tussen de oren . laten wij de term genezing betekent . hoe moeilijk ik nu schrijft voor mensen die ernstig lichamelijk beperkt zijn . ik durf haast niet op te schrijfen het is zo vroom ,maar ik doe het toch
  genezen betekent ook dat je kunt accepteren dat je niet altjd lichamelijk zult herstellen, dat je probeert een plekje kunt geven .
  voor mij zelf vindt ik al moeilijk om te accepteren . ik heb iemand die kanker had die niet genezen kon worden ,maar dat zij deze weg moet volgen voor zulke mensen heb ik respect . dat zij hun geloof steeds vasthoud .ondanks hun ziekte .daar is altijd geen halleluja bij . God zal ooit een wonder doen daar blijf ik van af maar massale genezing nee ik kan er niet bij ..

 58. Marie zegt :

  Nou, het lijkt me dat deze bijbelschool een heerlijk fundament legt voor een fijn, goedgelovig, overwinnend evangelisch-charismatisch leven. Sjabbah!

 59. Afolus zegt :

  Heremetijd!
  De studiekosten voor deze geweldige school liegen er trouwens niet om. € 6650 inclusief een zendingsreis naar Belgie, wil je twee zendingsreizen maken(ook naar Belgie)dan kost de opleiding € 7400 !!

  Dat is een behoorlijke uitgave voor de ouders van een 16-jarige pukkelige puber die eindelijk het licht moet gaan zien.

  Gelukkig dat je mede door de lessen “Goddelijke Genezing” wat dokterskosten kunt uitsparen. 😉

 60. Wolferine zegt :

  Ze hebben vast ook het geloof dat God die euros bij elkaar brengt. En dat leren ze daar natuurlijk ook natuurlijk, hoe lul je mensen hun portemonnee leeg 😉

 61. henk zegt :

  afolus
  dat is een kosten plaatje . daar moet geloof wat voor over hebben?
  laaste zin vind ik wel grappig .

 62. Pittig zegt :

  @ Case

  Die foundation-ers doen een ritueel en zeggen dan dat God een wonder heeft gedaan. Ik zou dan wel heel graag weten wat er echt gebeurd is, voordat ik God iets in de schoenen schuif. Of mogen we Gods naam overal maar bij halen?

  Stel je voor dat ik zeg: Ik ga vandaag een eindje door de lucht zweven. Ik heb geen bewijzen ervoor, maar ik zeg wel dat God het gedaan heeft. Geloof je mij dan? En mag je er dan geen kritiek meer op hebben?

  Ik vind dit optreden van de foundation-ers erg onzorgvuldig naar God toe. En dat gaat wel even wat verder dan azijn.

  Wist je trouwens dat azijn een perfect schoonmaakmiddel is? Heeft een sterk reinigend vermogen en dat kunnen ze daar in Zelhem wel gebruiken.

 63. Pittig zegt :

  Foundation 4 Life. In het Nederlands vertaald: Fundamentalisten voor ’t leven…

 64. vermeer zegt :

  @mafchauffeur
  Ik doe helemaal niet denigrerend over beenlengteverschillen. Tenminste geen objectief aangetoonde, medisch significante beenlengteverschillen (3cm+). Dat is erg vervelend en beenverlengende operaties zijn pijnlijke, en hele lange procedures. Je been moet gebroken worden, soms op twee plekken, en je moet een jaar in een ijzeren frame lopen terwijl je bothelften elke dag verder uit elkaar gedraaid worden om de groei van nieuwe botcellen mogelijk te maken. Daarom wordt ik er juist pissig om als deze mensen doen of het een ‘makkelijk’ wonder is dat zo te regelen is. De beenlengteverschillen waar zij het over hebben (1 cm) zijn natuurlijke variaties, die zo klein zijn dat ze zelfs met rontgenfoto’s nauwelijks aan te tonen zijn en die je lichaam gewoon zelf kan opvangen. Die studenten hadden misschien wel beenlengteverschillen, maar die waren geen probleem en ze zijn ook niet weggebeden. Zodra zij iemand een cm of vijf aan zijn been kunnen bidden, ga ik ze weer serieus nemen.

 65. mafchauffeur zegt :

  @vermeer: no offence hoor, ik had er een 😉 achter moeten zetten.

  Die website is het trouwens volstrekt oneens met je. Een verschil van 5 millimeter kan al ernstig uitpakken.
  http://www.beenlengteverschil.nl/Beenlengteverschil/Stellingen/

 66. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: ik vind het “Nederlandse” woord “foundation” eigenlijk ook best goed passen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Foundation_%28cosmetica%29
  (excuses voor het gebruik van de NL-wiki)

  Een maskertje dat slechts mooi blijft tot de volgende wasbeurt, huilbui, of azijnspatje. 🙂

 67. joost zegt :

  Een hele klas met studenten werd genezen van been- en armlengteverschil!

  Ik moet er niet aan denken dat mijn armen even lang worden dan mijn armen, lijkt me toch knap oncomfortabel.
  joost

 68. joost zegt :

  Ik bedoel natuurlijk dat mijn armen niet even lang moeten worden dan mijn arme benen. 😉
  joost

 69. joost zegt :

  Worden ongelijke benen veroorzaakt door rugpijn of rugpijn door ongelijke benen?
  joost

 70. mafchauffeur zegt :

  @Afolus: ah, gevonden – op het blog van Aron.

  ‘Profetische Evangelisatie’, dit houdt in dat we, voordat we de straat op gaan God vragen om ons woorden van kennis te geven, dit opschrijven en vervolgens de mensen aanspreken en ze laten zien dat we dit van ze weten doordat God het ons openbaart.

 71. mafchauffeur zegt :

  @joost: serieus: met name wielrenners kunnen op termijn ernstige klachten krijgen door een armlengteverschil.

 72. ruub zegt :

  @mafchauffeur
  Ik heb vingerlengteverschil. Is dat ook een probleem? En is het te genezen denk je?

 73. joost zegt :

  Afolus

  Ze heeft een heel nieuw gebit gekregen (van de Heer…).
  Lastig is alleen dat het nu klappert….

  Van de Heer? De meeste mensen krijgen het van het ziekenfonds. 😉
  De Heer als tandtechicus, iedereen moet tegenwoordig ook bijklussen he? En dan met zijn allen klappertandend wachten op genezing.
  joost

 74. joost zegt :

  Vermeer

  Als je been 1 cm aangroeit, dan moet er toch minstens een ons of twee veerschil zijn. Een 1 cm dikke plak van mijn been in elk geval wel.

  En niet stiekum een kopje water drinken….

  Maar als het langere been korter wordt i.p.v. het kortere been langer? joost

 75. Case zegt :

  @Markus Wie er geneest en van wat, daar ga ik toch niet over, denk je dat ik God ben soms? Wees maar blij van niet, anders kwam je niet weg met mij onrechtvaardig te noemen.

  @Pittig Jammer dat het schoonmaakmiddel azijn de GG-pisser zelf niet helpt, verdere verzuring wordt gevreesd.

  @Darby Oh dus dit vind jij satire. Geef mij maar Koefnoen hoor, daar kan ik goed om lachen, maar die zijn minder gefrustreerd hè?

  @ruub ik vind de reacties zuur, niet het artikel. De zgn. Dwaze Schare die eigenlijk gewoon een clubje hollandse mopperaars zijn, die overal het nadeel kunnen overdrijven met hun azijnpisserijen.

 76. joost zegt :

  Afolus

  Die lange tenen maken wel weer wat los zo…!

  slaapt rustig op twee oren broeder, die lange tenen bidden ze ook wel weer gelijk.
  joost

 77. joost zegt :

  MC

  serieus: met name wielrenners kunnen op termijn ernstige klachten krijgen door een armlengteverschil

  Een waarheid als een koe, dan gaan ze doping gebruiken om de eerste te worden/blijven en dan krijgen ze daar jaren later ernstige last mee. 🙂
  joost

 78. joost zegt :

  MC
  En dan vooral het Armstrong(lengte) verschil
  joost

 79. mafchauffeur zegt :

  @ruub

  @mafchauffeur
  Ik heb vingerlengteverschil. Is dat ook een probleem? En is het te genezen denk je?

  Het kan wel lastig zijn met typen.
  Uiteraard is het te genezen. Wat een vraag zeg. 😉

  Wat trouwens ook vrij vervelend kan zijn: gelaatslengteverschil. Ook wel gezichtsassymetrie genoemd. Een goed bijvoorbeeld: Aaf Brandt Corstius.

  Van zo’n gelaatslengteverschil wordt ook bagatelliserend gezegd dat de meeste mensen dat hebben. Maar toch – het schuurt wel een beetje met het concept van een Volmaakte Schepping. Dus waarom daar ook niet voor genezing bidden?

 80. mafchauffeur zegt :

  @mezelf: herstel, dat moet natuurlijk asymmetrie zijn ipv assymetrie. Dat krijg ervan met zo’n vingerlengteverschil.

 81. Wolferine zegt :

  @Case nou jij kan lekker argumenteren en beredeneren wil je zeggen? Je bent zelf hier de grootste azijnpisser hoor. Je bent de grootste zuurpruim hier momenteel.

 82. Job 28:28 zegt :

  Ik ben enkele maanden geleden in een dienst geweest met WIm Kok, waarbij de beste man ook voor verlenging van armen en benen ging bidden.

  Hij had daar een nogal idiote uitleg voor dat je geloof voor genezing moest oefenen en dat het verlengen van armen en benen dan een goed startpunt was om mee te beginnen.

  Ik kan echter niet ontkennen dat ik inderdaad wel armen en benen heb zien aangroeien/gelijk worden (en het was dus niet zo dat de beste man eraan stond te trekken of zo). Er stond bovendien iemand met een camera bovenop de ‘actie’ 🙂 Ik twijfel dus of het altijd een ‘trucje’ is…

  Met andere reageerders hier kan ik mij alleen niet voorstellen dat God een paar benen laat aangroeien en vervolgens kankerpatienten laat doodgaan, maar misschien is hier wel sprake van beïnvloeding. Je moet wel van zeer goede huize komen als je inderdaad een verschil hebt en iemand gaat er voor bidden om dan niet de neiging te hebben je ledematen naar elkaar toe te trekken…

 83. Wolferine zegt :

  @Job wat een makkelijke houding, dat jij nog moet groeien in geloof? God is niet afhankelijk van JOUW geloof maar van het zijne!!! En ook daar nog niet eens! Maar kom op man de discipelen werden aangesproken als klein gelovigen, niet degene voor wie werd gebeden!

 84. Darsestheus zegt :

  Doet me weer herinneren aan de documantaire ‘Miracles for Sale’ van Derren Brown. Voor de geïnteresseerden: http://www.youtube.com/watch?v=jYjgeayfYPI&t=17m35s

 85. Job 28:28 zegt :

  @ Wolferine

  Ik noem het ook niet voor niets een ‘idiote’ uitleg…

 86. afolus zegt :

  @ruub
  Vinger lengteverschil.
  Welke vinger is het? 😉

 87. Dizzyb zegt :

  Beenverlenging is zoooo vorige eeuw. Ik herinner me eens een bijeenkomst waar een bekende voorganger eens zei; “Nee Heer, dit is te ver iets terug!”

  Iedereen lachen natuurlijk om die domme God die de voorganger iets te letterlijk gehoorzaamde … diep en diep triest.

 88. joost zegt :

  Ruub/Job/Afolus

  zien aangroeien/gelijk worden (en het was dus niet zo dat de beste man eraan stond te trekken of zo). Er stond bovendien iemand met een camera bovenop de ‘actie

  Vinger lengteverschil.
  Welke vinger is het?

  Waar gaat het heen met dit item?
  joost

 89. Afolus zegt :

  Zeg Joost de Groene, houden we het wel een beetje netjes..?
  Nog even en we worden weer terecht gewezen door Harry Sleijsener de schrijfhulp van Frankenbrein uit Emmen. 😀

 90. Yop zegt :

  Wat moet het voor een organisatie als Foundation4life toch heerlijk zijn dat er lieve onnozele kinderen zijn die zich vrijwillig (!) aanmelden voor een brainwashsessie van een jaar. Waar is de tijd gebleven dat je kinderen nog moest ontvoeren voor zoiets? En ze betalen er nog dik voor ook. Wat een businessplan! Wat een onderneming!

 91. Oscar de tweede zegt :

  Bij Trin vond ik dit bericht :

  “GENEZINGSSCHOOL SEPTEMBER 2012

  Paul Rooda van Alive & Well ministries heeft in overleg met Trin besloten om de genezingsschool die op 15 september a.s. zou starten te cancelen. Het spijt ons enorm dat we de Genezingsschool moeten afzeggen. Vooral voor degenen die er zo naar hebben uitgezien spijt ons dat met heel ons hart.

  Het aantal deelnemers is lager dan we hadden verwacht. Daarentegen ziet Alive & Well een sterke beweging in Belgie opkomen. Die beweging, gevoegd bij het lagere aantal deelnemers in Nederland dringen hen de school in Harderwijk af te zeggen.” (Einde citaat)
  Kennelijk is er in ultra charismatisch Nederland behoorlijk wat concurrentie op het terrein van genezingsscholen. Als neo-liberaal zie ik graag fikse concurrentie; dat verhoogt de kwaliteit.
  Tegen MvdS zou ik willen zeggen : moed houden, jongen! Het komt vast wel weer goed.

 92. Job 28:28 zegt :

  je vraagt je toch af wat je dan leert op een genezingsschool…

  Blinden genezen met een modderpapje?
  Zieken zevenmaal onderdompelen in de Rijn?

 93. Denker in het Donker zegt :

  Wat ik altijd zo bijzonder vind is dat altijd het te korte stuk aangroeit. Waarom wordt het te lange stuk nooit korter? Misschien is daar ook wel een profetische verklaring voor. “De Heer geeft altijd meer!” of iets van die strekking…

 94. pijpkaneel zegt :

  Mijn derde been… Afijn. Laat ik het netjes houden.

 95. Pittig zegt :

  @ Case

  Jammer dat het schoonmaakmiddel azijn de GG-pisser zelf niet helpt, verdere verzuring wordt gevreesd.

  Wat een zure reactie! Welkom in de club! 😉

  Inderdaad is het een gevaar als er alleen azijn is. Maar ik ken GG aardig goed en een heel aantal reageerders heb ik ontmoet. En hier is ook heel veel olie, suiker en zout. Echt heel veel! Ik ben totaal niet bang voor verzuring op GG.

  Maar als er troep is, zijn de GG-ers niet te beroerd om met wat azijn de boel aan te pakken en schoon te maken.

  Ennuh… mag ik uit je reactie concluderen dat je het met me eens bent dat azijn (en hele kritische vragen) heel reinigend is?

  Ik moet namelijk ook denken aan die andere “azijn-pisser” (om jouw termen te gebruiken) die we onder de naam Paulus kennen en die andersdenkenden ook heel fel, venijnig en zurig aan kon pakken.

  Kijk maar eens naar het azijngehalte in deze zinnen:

  U houdt u werkelijk aan vaste feestdagen, maanden, seizoenen en jaren? Ik vrees dat al mijn inspanningen voor u volkomen zinloos zijn geweest. Gal 4:10-11

  7 U was zo goed op weg, wie heeft u verhinderd de waarheid te blijven volgen? 8 Niet hij die u geroepen heeft. 9 Bedenk goed: Al een beetje desem maakt het hele deeg zuur. 10 De Heer geeft mij de overtuiging dat u en ik het daar volledig over eens zijn. Maar degenen die u in verwarring brengen zullen worden gestraft, wie ze ook zijn. 11 En wat mijzelf betreft, broeders en zusters, als ik nog altijd de besnijdenis zou verkondigen, waarom word ik dan vervolgd? Dan zou het kruis toch zijn kracht verliezen en niet langer een struikelblok zijn? 12 Ze moesten zich laten castreren, die onruststokers! Gal 5

  Of de Meester zelf die over “gewitte graven” en “adderengebroed” kon spreken…

  Zo ver in de azijnfles zijn wij nog niet gedoken…

 96. joost zegt :

  @case: Ben het met je eens! Vind zelfs dat Pittig als hoofdazijnschenker van GG z’n nick-name zou moeten wijzigen in “Pissig”
  joost

 97. Professor Prietpraat zegt :

  Ik heb ineens een beeld. Ik zie Jezus in de jaren 30 van onze jaartelling. De discipelen zijn aan het flyeren en gooien overal papyrus velletjes met uitnodigingen door de brievenbussen met de tekst: “Kom tot Jezus van Nazareth en ontvang je wonder.” De datum en de plaats zijn vermeld van de genezingscampagne van onze Heer. Er zijn spandoeken opgehangen om toch zoveel mogelijk mensen te trekken en duidelijk te maken van een afstand waar het moet gaan gebeuren. Een collecte wordt gehouden voor de kosten want een amfitheater afhuren kost nu eenmaal geld. Er zijn al aardig wat mensen op een rij op banken neergezet zodat de discipelen die het vak nog moeten leren alvast kunnen oefenen met benen aan laten groeien. Je moet tenslotte klein beginnen nietwaar en Jezus doet het voor; kijk jongens, zo doe je dat nou en weer staat iemand blij op die nu niet meer hoeft te waggelen over straat. “En nu jullie jongens, en als dit lukt kunnen jullie misschien over een paar maanden voorzichtig beginnen met dove mensen.

  Of zou het toch een beetje anders gegaan zijn in die tijd?

 98. Wilfred zegt :

  @Pittig:

  De Heer geeft mij de overtuiging dat u en ik het daar volledig over eens zijn.

  Fraai! Die moet ik onthouden voor als er hier nog eens mensen het met me oneens zijn. Hoor je het Rob? 🙂

 99. Professor Prietpraat zegt :

  we kunnen er grappig over doen maar eigenlijk is het gewoon verschrikkelijk triest.

 100. Professor Prietpraat zegt :

  Ik begrijp trouwens Case wel hoor, ik zou het ook moeilijk kunnen aanvaarden/verkroppen als ik net 7400 euro had betaald voor een opleiding waarvan zoveel mensen nu zeggen dat het weggegooid geld is en dat ik daar voor veel geld voor de gek wordt gehouden en dat ik een jaar van mijn leven heb weggegooid inclusief mijn spaargeld en veel geld van familie en vrienden. De waarheid is te schokkend. Liever geloven dat het echt een goede school is toch en je jaar gewoon af maken en blijven geloven wat ze je daar leren?

 101. mafchauffeur zegt :

  Toch zijn die kosten niet raar. 6650 euro voor stel 10 maanden all-inclusive op de Betteld-campus is 665 euro per maand. Een studentenkamer plus maaltijden plus collegegeld plus boeken is vergelijkbaar.

  Daarbij komt dat sommige (veel?) van deze bijbelschoolstudenten hun financiering van ouders en andere sympathisanten via de Gemeente kunnen laten lopen – waardoor de gulle gevers ineens alles fiscaal kunnen aftrekken. En zolang deze mooie fiscale route niet breed wordt uitgemeten op de voorpagina van een landelijk dagblad blijft dat nog vele jaren mogelijk.

  Tel daarbij op het geruststellende gevoel voor de ouders dat hun puber onder degelijke gristelijke supervisie staat. Dat kom je zomaar tot de conclusie dat dit een ouderwetse win-win situatie is. En nog Gods wil ook. 😉

 102. mafchauffeur zegt :

  De studenten zijn wél eerlijk. Bijvoorbeeld over profetische evangelisatie:

  profetische evangelisatie; in gebed vragen aan God welke persoon/personen je vandaag tegen gaat komen en waar gebed/hulp voor nodig is en dit ook noteren op papier (ik had op papier geschreven: vrouw met hond/ huisnummer 17/ heeft pas in het ziekenhuis gelegen/ bid een algemeen gebed voor haar).
  Na klassikaal gebed en de lunch zijn we de straat opgegaan.
  Onze groep was in groepjes van twee opgesplitst; per twee erop uit om “de persoon/personen” te vinden. Uiteindelijk heeft alleen mijn groepsgenoot één van haar personen gevonden en voor haar gebeden; het was al een oude vrouw.
  Bij de volgende outreach, overigens over twee weken, ga ik nog maar eens langs om aan te bellen bij de flat waar ik nummer 17 tegenkwam, want “men” gaf geen antwoord/deed niet open. Later sprak ik nog een vrouw (met hond) op straat, maar nadat ze de vragen gelooft u ergens in, woont u misschien op huisnummer 17 en heeft u pas ziekenhuis gelegen allemaal met nee had beantwoord, was het duidelijk dat zij het niet was.

  Overigens wordt profetische evangelisatie ook wel Treasure Hunting genoemd. Althans, daar verwijst deze profeet-in-opleiding naar.
  http://www.evangelisatie-training.nl/training/treasure-hunting

 103. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Wat een prachtig voorbeeld.
  Het maakt duidelijk dat die kindertjes wordt geleerd “evangelisch-magisch” te redeneren en te doen alsof ze Paulus Rastelli zijn.

  Ik herinner me dat in de kerk waar in kwam een cursus over het verstaan van Gods stem werd gehouden. De cursisten mochten met de aangereikte lesstof gaan oefenen en ja hoor natuurlijk hadden vooral veel zusters de volgende zondag de meest bijzondere woorden van hogerhand met een blij gemoed ontvangen.

  Eén zuster had een “tekst van de Heer” gekregen.
  Bijzonder was dat de Heer die tekst zelf nog niet had doorgegeven aan de bijbelschrijvers, want de tekst kwam niet voor in de schriften.
  (Ik weet niet meer om welke tekst het ging maar als voorbeeld gebruik maar Psalm 117:38). 😀

  Zo lief maar zo’n nonsens!

 104. mafchauffeur zegt :

  @Afolus: op de dag dat de papyrussnipper met die ontbrekende tekst wordt gevonden en op het concilie van Nicea 2.0 wordt opgenomen in de Canon zal jij huilend van schaamte en berouw met een megabos rozen bij deze zuster op de stoep staan.

  De Heer heeft namelijk altijd gelijk.

 105. Afolus zegt :

  Amen, halleluja, sjabberdewaski.

 106. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  “treasure-hunting”
  Is die Venerstien ook naar die cursus geweest soms?

 107. Case zegt :

  @Wolferine … Wat een leuke reactie..’wat je zegt dat ben je zelluf’
  Toen ik 5 werd besloot ik dat ik daar nu te volwassen voor was. Wanneer ga jij die uitdaging aan? Zou zooooo geweldig zijn weet je, maar wel beangstigend om naar jezelf te kijken i.p.v. anderen, natuurlijk.

  @Pittig Ik ben mij bewust van verschillende niveaus van verblinding en hoogmoed, maar om wat hier geschreven wordt aan de brieven van Paulus gelijk te stellen is een niveau dat mij nieuw is. Mijn complimenten met deze innovatieve benadering! Ik ben volledig sprakeloos van zoveel zelfingenomenheid.

 108. ruub zegt :

  @mafchauffeur
  Ik ga het even opnemen voor dat meisje uit je voorbeeld van die profetische evangelisatie: je hebt niet voor niets een opleiding van een heel jaar nodig. Als ze het nu al zou kunnen zou de rest van het studiejaar verspilling van studiegeld zijn. Oefening baart kunst. En dat er nu al beenlengteverschil kan worden genezen, belooft wat voor de komende maanden.

 109. Darby zegt :

  @Mafchauffeur Tresure Hunting heet in de wereld toch cold of warm reading. En in een zaal met 10000 mensen doe je dat met een oortje en een zendertje……toch?

 110. Suzanne zegt :

  @case
  Ik vind jou wel kleinzielig hoor! Ik zat vroeger ook vast in een bepaald gedachten patroon omdat je als kind alles met de paplepel ingegoten krijgt, als het ware gehersenspoeld, en nu gebeurt dat nog steeds sommige preken zijn zo dicht gespijkerd, en dan denk ik, mag ik zelf ook nog nadenken!

  Ik geloof dat God mensen wil gebruiken, maar niet op deze manier, om zo klaar gestoomd te worden om anderen te genezen?
  Die kinderen komen net kijken die daar op school zitten, de meesten misschien wel met een rugzakje, die moeten eerst nog aan hun eigen genezing denken.

  In de katholieke kerk waar al de kerken uit zijn voort gekomen, draaide alles om geld en macht, en ik zie de rode draad steeds doorlopen door heel de kerkgeschiedenis heen .Nou ja vul zelf verder maar in.

 111. mafchauffeur zegt :

  @Darby: deze studenten zijn vast 100% oprecht hoor.
  Dáár ligt het niet aan.

  Trouwens, wil jij Jezus beschuldigen van cold reading? Jij durft. 😉

 112. Joke zegt :

  Wow, bijzonder!
  Helpt het ook voor voeten? De linker en rechter voet van mijn man schelen 1 maat en dat is best lastig bij het kopen van schoenen.

 113. Afolus zegt :

  @Joke
  Misschien is het beter als jij vraagt of je man voor één voet genezing mag ontvangen voor lange tenen…
  Als genezing niet lukt, helpt bevrijding misschien…

 114. Darby zegt :

  @Mafchauffeur, natuurlijk zijn deze studenten oprecht, daar twijfel ik niet aan. Toch heb ik zeer grote vraagtekens. Overigens is Jezus God zelf, en die heeft natuurlijk geen cold reading technieken nodig. 🙂

 115. Wilfred zegt :

  @Afolus/Maf: Wat was dat weer een geweldig een-tweetje! Ik lag ff dubbel. 🙂

  Vooral doorgaan met dergelijke voorbeelden…

  Maar Afolus, je wilt toch niet beweren dat vrouwen ontvankelijker zijn voor dergelijke boodschappen dan mannen?

 116. Cogito zegt :

  @Allen
  Veel van jullie zitten al jaren op GG en zijn actieve reaguurders. Jullie weten ondertussen dan toch ook wel dat het geen enkele zin heeft om te blijven reageren op reaguurders zoals Case. Volgens mij is /ignore bij dat soort personen de beste oplossing.

  On-topic; Toen ik het artikel las, moest ik inderdaad ook direct denken aan die scene uit de docu van Derren Brown. Goeie docu is dat! Ik verwacht dat de meesten van jullie hem al kennen, maar voor degenen die hem nog niet gezien hebben, hier de complete docu: https://www.youtube.com/watch?v=jYjgeayfYPI

 117. mafchauffeur zegt :

  Die avond kwam één van de medewerkers met iemand naar de avond, hij gaf zijn leven niet, maar hij liet voor hem bidden, hij heeft gehoord wat genezing is enz. en hij heeft het hele evangelie gehoord. Hij is moslim, maar er werd geprofeteerd over hem dat hij Jezus nog wel zou ontmoeten in een droom of visioen. Echt zo gaaf! Wat één vraag aan iemand al zo levensveranderd kan zijn.

  Ik begin steeds meer de voordelen van profetisch evangeliseren te (her)ontdekken.

 118. bramvandijk zegt :

  @mafchauffeur
  Herontdekken? Heb jij hier ervaring mee?

  (En Jezus sprak tot hen: Gij zult vissers van verhalen worden.)

 119. Professor Prietpraat zegt :

  goeie griezels, het is nog gekker dan ik dacht. Het doet me zo denken aan de houding van Simon de tovenaar uit dat verhaal uit de Bijbel die ook die kracht wilde ontvangen die de discipelen hadden om naar zijn believen wonderen mee te kunnen doen….

  Het heeft toch echt meer met tovenarij en waarzeggerij te maken dan met evangelie. De Heilige Geest als een kracht die je kan gebruiken wanneer JIJ wilt en op de manier zoals jij wilt en waarmee je moet oefenen om “er beter en meer succesvol” in te worden. En dat noemen ze dan geleid worden door de Heilige Geest.

  Brrrr….

 120. Wilfred zegt :

  @Maf:

  Wat één vraag aan iemand al zo levensveranderd kan zijn.

  Dat is idd profetisch, vergelijkbaar met de perfectum profeticum! 🙂

 121. mafchauffeur zegt :

  @bram: jazeker, jij niet dan? 😉

  @professor: daar verbaas jij je als leg-veteraan toch niet meer over? 😉

  @wilfred: ja, je hoeft maar een willekeurig blog door te scannen en je stuit al meteen op zo’n pareltje.

 122. mafchauffeur zegt :

  De gastsprekers hebben heel praktisch onderwijs gegeven. Dat wil zeggen: ‘Zo, ga nu maar zelf bidden voor genezing’, of ‘oké, ga maar bidden voor een profetie voor een klasgenoot’. Wel even spannend, maar dan maar doen en zien hoe God werkt. Geweldig!

  Kijk, dat is tenminste nog eens iets anders dan zo’n dorre theologiestudie.

 123. mafchauffeur zegt :

  Ruurlo. Wie woont daar ook alweer…. @Waterlelie? @Wilfred?

  In Ruurlo zijn niet veel mensen gelovig, laat staan evangelisch. Daar moet verandering in komen, dus komt Jan Zijlstra een gebedsgenezings avond doen.

  We hadden eerst een gesprek met twee jongens en bij een van de jongens kwamen de benen gelijk, dit was natuurlijk wel erg leuk. Alleen beetje jammer dat ze niet overtuigt werden. Na een tijdje rondlopen zagen we twee jonge meiden, en natuurlijk gingen we daarop af. Het ene meisje was niet opgevoed met geloof (echt erg als je erbij nadenkt) en de andere ging alleen met kerst naar de kerk. Ik hield een praatje met ze en dat ging erg goed. Voor mij wel erg fijn, want dat geeft je zelfvertrouwen. Ik kon ze allemaal dingen uitleggen en dat was echt leuk om te doen! Best raar voor jezelf om weer helemaal bij de basis te beginnen en niet direct te ingewikkelde dingen te vertellen. Het ene meisje (de kerst-kerkganger) was wel erg onder de indruk en het andere meisje helemaal. Die werd echt stilgezet bij het feit dat er toch wel een God is. Ik mocht ook nog bidden voor hun ongelijke armen, waarna de nek pijn van het ‘gelovige’ meisje overging. Dit was super en voor mij ook weer even een bevestiging.

  Verder hadden we nog een gesprek met een vrouw die helemaal benieuwd was wat we met de stoelen aan het doen waren, ze was katholiek en toen we vertelden dat Jezus vandaag dezelfde is als gisteren, was ze wel erg verbaast dat we dat zo stellig durfden te zeggen. Echt raar eigenlijk, want alles in de Bijbel wijst ernaar en het staat gewoon letterlijk in de Bijbel. Maar het was al met al dus een leuke middag.

 124. Wilfred zegt :

  @Prof. Prietpraat:

  Simon de tovenaar

  Is dat soms de broer van Tito?

  @Maf:

  In Ruurlo zijn niet veel mensen gelovig, laat staan evangelisch. Daar moet verandering in komen, dus komt Jan Zijlstra een gebedsgenezings avond doen.

  Ik vermoed dat ook na de komst van Jan Zijlstra het aantal gelovige mensen in Ruurlo niet erg zal zijn toegenomen…

  Ruurlo is overwegend katholiek, en dat telt bij sommige evangelischen niet als gelovig. Dus correcte observatie! 😉

  En nee, ik kom niet uit Ruurlo.

 125. joost zegt :

  wilfred
  Nee, de broer van tita.
  joost

 126. Wilfred zegt :

  @Joost: Toch was Tito ook een tovenaar, want probeer jij de volkeren op de Balkan maar eens bij elkaar te houden in 1 staat! 🙂

 127. Pittig zegt :

  @ Case

  Jij weet mijn argumenten aardig te omzeilen.

  Het ging om het zuurgehalte. Als het je werkelijk vindt dat azijn en zurigheid (kritische vragen en opmerkingen) niet mogen, waarom mag azijn dan elders wel?

  Zou je daarom nog op mijn argument in willen gaan?

  De veronderstelling in jouw reactie is ook dat wij ons niet mogen vergelijken met Paulus en Jezus. dan heb je vast ook enorme kritiek op Foundation4Life voor wie dat hun hoofddoel is? 😉

 128. felix zegt :

  @ cogito
  dan jk je voor de link. Ik heb hem helemaal uitgekeken, en het raakte mij opnieuw.

 129. felix zegt :

  Evangeliegemeente De Deur

 130. duinsnip zegt :

  God of Zijn Zoon of de Geest als een soort genezingsartiest promoten is weer zo’n laag bij de grondse welvaarts-evangelieverkooptruc.
  Jammer dat Tros opgelicht hier nog geen aandacht aan besteed.
  Zelfs de hemel heeft er braakneigingen van. Openb. 3:16.

 131. kleermaker zegt :

  Beste GG,
  hartelijk dank voor dit bericht.
  Ik heb op deze school gesolliciteerd naar een baan als kleermaker want god doet wel de benen groeien, maar niet de broeken!

  Ik tel mijn zegeningen en binnenkort mijn euro’s.

 132. joost zegt :

  @Cogito:

  Veel van jullie zitten al jaren op GG en zijn actieve reaguurders. Jullie weten ondertussen dan toch ook wel dat het geen enkele zin heeft om te blijven reageren op reaguurders zoals Case. Volgens mij is /ignore bij dat soort personen de beste oplossing.

  Ja, goed idee Cogito: Strategische terugtrekking in een zelfingenomen isolement van collectieve zelfbevlekkers?
  joost

 133. Professor Prietpraat zegt :

  Wat moet de wereld hiervan denken van mensen die zichzelf Christen noemen maar fratsen van Rasti Rostelli, Derek en Astro TV nadoen en dat de leiding en kracht van de geest noemen? Cold reading ten top in een gristelijk jasje en het leuke kunstje erbij van benen aan laten groeien. Het is een schande voor het evangelie.

 134. Professor Prietpraat zegt :

 135. Professor Prietpraat zegt :

  @Wilfred,

  nee, zijn zus Rita:

 136. Professor Prietpraat zegt :

  @mafchauffeur,

  ik zit misschien nog in de ontkenningsfase. De Leg is slechts een kerk maar hier gaat het om wellicht het grootste gedeelte van de bekende leiders in de Evangelische en Pinksterhoek die het evangelie verdraaien en jonge naïeve mensen tot tovenaars/goochelaars en illusionisten trachten op te leiden.

  Voorlopig zal ik me er nog wel over verbazen hoeveel mensen die nonsens geloven en hoe duidelijk dit in de openbaarheid komt nu.

  Wel fijn dat die jongeren in hun naïviteit zo open over deze dingen spreken zodat iedereen er tenminste kennis van kan nemen hoe het er aan toe gaat op dit soort magische bijbelscholen.

 137. Wilfred zegt :

  @Prof. Prietpraat: Ja, die kan ook nog! Leuk gevonden… 😉

  En dan hebben we ook nog Tato Toveraap!

  Pa maakte voor mij een toverfluit
  Een tita toverfluit
  En speel ik op die tita-fluit
  Dan komt daar Tato uit
  Ja dan komt Tato-toveraap
  Met wie ik spelen ga
  Met Tita-Tato-toveraap
  Van Tita toverpa

  http://www.nomorelyrics.net/nl/Tika/Tita_Tovenaar-songteksten.html

 138. Suzanne zegt :

  @Prof. Prietpraat:

  Wat moet de wereld hiervan denken van mensen die zichzelf Christen noemen maar fratsen van Rasti Rostelli, Derek en Astro TV nadoen en dat de leiding en kracht van de geest noemen? Cold reading ten top in een gristelijk jasje en het leuke kunstje erbij van benen aan laten groeien. Het is een schande voor het evangelie.

  Precies ik ben het helemaal met je eens, goed gezegd!!!

 139. joost zegt :

  wilfred

  Toch was Tito ook een tovenaar, want probeer jij de volkeren op de Balkan maar eens bij elkaar te houden in 1 staat!

  Maar je moet je wel afvragen in welke staat die volkeren toen verkeerden. 😡
  joost

 140. Wilfred zegt :

  @Joost: Wat kijk je boos! Heb ik wat verkeerds gezegd? 😉

 141. joost zegt :

  wilfred
  nee hoor, je bent alleen op mijn tenen gaan staan. 😉
  joost

 142. Wilfred zegt :

  @Joost: Oh ja, jij bent iedereen dus je komt ook van de Balkan. Sorry! 😉

 143. joost zegt :

  wilfred
  😆
  Precies
  joost

 144. ray zegt :

  De doden zullen opstaan, de doven zullen horen, de lammen lopen, de blinden zien… en de ongelijke benen zullen aangroeien. Prijs de Heer.

 145. Suzanne zegt :

  Eigenlijk is het toch ook vreemd, altijd dat gedoe over lichamelijke genezing, terwijl zoveel mensen en tegenwoordig ook veel jeugd,pillen slikt vanwege depressiviteit, en als je dan ook nog depressief bent en dan ook nog ongelijke benen hebt, dan heb je het natuurlijk helemaal gehad toch!!!!!!!!

 146. midas zegt :

  ik wil niet bot zijn, maar ik zie er geen been meer in.

 147. mafchauffeur zegt :

  http://www.evangelisatie-training.nl/training/treasure-hunting
  Ik begrijp ineens waarom ze het “treasure-hunting” noemen. De term “profetische evangelisatie” valt namelijk onder copyright van Dr. Voordewind Ph.D.
  http://www.voordewind.eu/nederlands/content/blogcategory/39/109/

 148. Afolus zegt :

  Sodemieters maf.
  Dit lijkt toch wel en heel triest geval van grote en aanhoudende minderwaardigheidscomplexen. Zou deze Dr. Voordewind Ph.D.Th. een van de zonen zijn van br. Dick Voordewind, voormalig legerpredikant en pinksterman?

  Onomwonden zet deze man zich in een rijtje met Mandela en meldt hij uitgenodigd te zijn door het Nederlandse parlement om de toestand in de wereld te komen bespreken.

  Om met @RT te spreken: deze man heeft last van aanhoudende waarheidspretenties en heeft het grote geluk om de sticker “doctor” te kunnen dragen.

  Toch kun je heel goed merken dat een man als bramvandijk daaroor hard heeft meten werken…. 😉

 149. mafchauffeur zegt :

  @Afolus: als ik vroeger geweten had dat een universitaire studie mij het recht zou verschaffen om alle mogelijke zin en onzin gezaghebbend te verkondigen, was ik na m’n vwo misschien toch maar wel gaan studeren.

  Toch vertik ik het om het alsnog te doen.

 150. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Voor €150 kom jij in het rijtje Mandela, Voordewind, Maasbach….
  Leuk sinterklaascadeautje.
  Dr. Maf.. 😀

 151. mafchauffeur zegt :

  @afolus: dank voor de tip!!! Had ik niet gezien.

  150 euro of vier jaar ploeteren, dat scheelt nogal.

 152. Dr. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Vermoedelijk heeft bram wat langer gestudeerd dan slechts 4 jaar…

 153. Afolus zegt :

  @ maf
  En je ziet het, in een nickname kan het zelfs gratis en ongestraft..

  *doe maar weer snel gewoon*

 154. mafchauffeur zegt :

  @Dr. 🙂 Afolus: maar bram heeft het niet nodig om met titels te strooien.

  De Charles Schwieterts van deze aardkloot wel. 😉

 155. bramvandijk zegt :

  @Afolus, mafchauffeur
  Tja, als je vanaf de basisschool rekent, dan heb ik inderdaad iets meer dan 4 jaar nodig gehad om het tot doctor te schoppen. Maar het leuke van prmoveren is dat je gewoon 4 jaar betaald krijgt voor een beetje studeren en college geven en schrijven en congressen bezoeken over de hele wereld. Als je dat in je berekening meetelt, dan is € 150 betalen eigenlijk best wel duur 😉

 156. Florian zegt :

  Waaat? Ajax 3-1 tegen Manchester City!!!!!!!

 157. engel zegt :

  @Afolus,

  Deze Sieberen Voordewind is de neef van de door jouw genoemde Dick Voordewind, de man met het slechte geheugen.

  http://www.vergadering.nu/audio/bewegingen/dick-voordewind-hour-of-inspiration-beweging.htm

  De doctors titel van Sieberen is een eredoctoraat die hij eerlijk heeft gekregen/gekocht vanwege de vele studies die hij heeft gevolgd.

  http://www.voordewind.eu/nederlands/content/view/7/33/

 158. ruub zegt :

  Ach, ongelovigen. Hoeveel bewijs hebben jullie nodig? Hier een video van een live-wonder van Foundation4Life- cursisten. En ook direct antwoord op de vraag ‘waarom alleen genezing van ongelijke benen/armen? Antwoord: omdat je dat duidelijk kunt zien (vanaf 4:00 en verder)

  @John: Een wat meer complexe, meer duidelijke breuk van je pols was dus waarschijnlijk beter te genezen geweest. Misschien kun je dus alsnog iets forceren (?). Alhoewel, de video bewijst ook dat voor ongelovigen genezing sowieso niet direct in het verschiet ligt.

 159. bramvandijk zegt :

  @engel

  De doctors titel van Sieberen is een eredoctoraat die hij eerlijk heeft gekregen/gekocht vanwege de vele studies die hij heeft gevolgd.

  http://www.voordewind.eu/nederlands/content/view/7/33/

  Daar is dit te vinden:

  Naast o.a. Prof.Dr.Gunther Von Hagens (beroemd van Body Worlds) en Dr. Nelson Mandela (bekend als President Zuid Afrika en Nobelprijswinnaar v.d. Vrede 1993) en een aantal andere bekende en onbekende mensen zorgde o.a. Dr. Emma Hollis er in 2003 voor dat ook Sieberen Voordewind na goedkeuring van een onderzoekscommissie van de C.U. Universiteit (vestigingen in o.a. Nederland, Duitsland, V.S., Canada, Chili, India en Brazilië) een ere-doctoraat ontving (Doctor of Philosophy – Ph.D.- in Theology) vanwege zijn vele gevolgde verschillende studies en ervaringen op het gebied van o.a. evangelisatie en counseling.

  Het noemen van Mandela laat natuurlijk al iets van grootheidswaanzin zien. Maar dat daargelaten gaat het dus om C.U. Universiteit met vestigingen in minimaal 7 landen. Toch weet google deze “universiteit” niet op te sporen. Sterker nog, wie zoekt op “CU universiteit” vindt als tweede resultaat bovengenoemde pagina.

  zoek je op “CU university”, dan zou het kunnen gaan om California University (niet te verwarren met University of California, UC) of de University of Colorado. Maar geen van beiden geeft duidelijk aan dat ze dependances hebben in 6 andere landen.

  Ook als we kijken naar de lijst van eredoctoraten van Nelson Mandela dan springt er geen C.U. universiteit uit de ontzettend lange lijst met eredoctoraten en andere prijzen wat al niet.

  Kortom: als hij al een eredoctoraat heeft, dan heeft hij hem gekocht in plaats van ontvangen.

 160. engel zegt :

  @Bram,

  Ik zat zelf te denken aan de Cosmopolitan University.

  http://www.cosmoedu.net/fback.html

 161. Suzanne zegt :

  Als dat echt waar is, dat hij daar over liegt, wat erg!
  En dat verhaal over dat hij als drie jarig jongetje al wist dat hij evangelist wilde worden, dat zegt mij niks hoor!
  Als je goed kunt leren, kun je het ver schoppen in de wereld, maar of het allemaal geleid is door de HG, ik weet het niet.
  God heeft vreemde kostgangers

 162. Professor Prietpraat zegt :

  Die verslaggever van Ruurlo vandaag doet het wel goed in het filmpje.

  Leuke enthousiaste jongeren ook. Allemaal heel goed bedoeld en ook heel dapper. Alhoewel ik met het geheel een beetje moeite heb zoals het gaat natuurlijk. En ja, die folders van Zijlstra erbij, tja…. Ik hoop dan maar dat God het toch kan gebruiken.

 163. bramvandijk zegt :

  @engel
  Hmmm…. C.U., zou goed kunnen. In ieder geval is het natuurlijk al een teken aan de wand dat hij alleen een afkorting geeft en niet de volledige naam.

 164. Florian zegt :

  Reageer ook eens op mijn bericht! Ik zeg het niet voor niks! Stelletje patatzakken

 165. ruub zegt :

  Guy Peh komt vandaag naar de bijbelschool Foundation4Life. Dus behalve de truc met de ongelijke benen, kunnen de studenten straks misschien ook wel blinden genezen en verlamde mensen laten lopen.

  Dat belooft wat voor Doetinchem, Ruurlo en omstreken!

 166. mafchauffeur zegt :

  @ruub
  *deja-vu heeft*

  En jawel hoor. Eerst in België, nu noordelijker.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/08/20/gebedsoproep-voor-gregory-goudeseune/#comment-147642

  De Lage Landen hebben toch een bepaalde aantrekkingskracht.

 167. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Waarschijnlijk is er een “international message” uitgegaan dat er binnenkort een nieuwe regering aantreedt die de koopkracht van de gulle gevers behoorlijk gaat aantasten.
  Zorg dat je op tijd bent…!
  Holland Glory..!