Aad Peters neemt Xnoizz Flevo Festival over

Om de paar jaar roept de organisatie van het Xnoizz Flevo Festival: “We stoppen ermee! Er komen te weinig jongeren om het festival rendabel te houden. Dus helaas pindakaas: de tent gaat sluiten.” Enkele maanden later blijken er dan toch opeens geldschieters te zijn die het festival de reddingsboei toewerpen en dan volgt er een nieuw persbericht: “Flevo heeft 35 jaar lang zoveel betekend in de levens van jongeren, dat kunnen we niet verloren laten gaan, daarom gaat het festival in een nieuwe vorm toch door.”

Deze keer is dat ook zo. Youth for Christ, de EO en JOP hangen hun harpje aan de wilgen, maar hebben nu al aangekondigd dat poppenspeler-filantroop Aad Peters het festival zal komen redden met zijn pas aangekochte Ark van Noach. Met een regenboog is er altijd hoop.

De grote vraag is wat Aad Peters met Flevo gaat doen. Wordt het hoofdpodium een grote poppenkast? Wordt de Ark van Noach over de IJssel naar Bussloo gevaren? Krijgen we een satirisch programma met Sir Geoffrey? Of een mini-playbackshow met Bulletje? Een Ark van Flevootje voor de allerkleinsten? Of, en dat is waarschijnlijker, begint Peters met veel ambitie en creativiteit aan een nieuw concept, maar houdt de hele crew het voor gezien omdat ze niet met The Great Dictator kunnen samenwerken. We zullen het zien!

Advertenties

21 responses to “Aad Peters neemt Xnoizz Flevo Festival over”

 1. ruub says :

  Gelukkig hebben we Opwekking, New Wine, de EO Jongerendag, de Hillsong cenferentie en de Eva vrouwendag nog.

 2. Hendrik says :

  Ah, liep Aad Peters daarom altijd rond op het Flevofestival… Dat was dan toch meer ‘undercover’ dan als The Great Dictator. Mij lijkt een workshop handpoppen maken wel iets, op dat nieuwe festval. En dan met een Larry Norman handpop toch weer het oude Flevogevoel oproepen.

 3. frank says :

  En als locatie de efteling

 4. Freek says :

  Als je niet met Aad kunt samenwerken zegt dat misschien ook iets over jezelf 😉

 5. TommyLee says :

  Goedemorgen en smakelijk gissen allemaal!!!

 6. egbert says :

  Het lijkt hier RTL Boulevard wel…

 7. WoodyFlow says :

  Hoho geen grapjes over de aller eerste luis in de pels vd chr wereldje. Toen GG nog in de luiers plaste werd Peters al voor de zoveelste keer uitgekotst door de EO. Iets om trots op te zijn, even los van zijn matige periode met elly en snikkert. Flevo stopt jammer. Maar misschuen dat peters er weer wat relevants van kan maken

 8. goedgelovig says :

  @Joop en Dirk: Dat Aad een eigenzinnig mens is, is algemeen bekend. Maar toespelingen op iemands gezinssituatie vinden we niet kies. Daar wordt op gemodereerd.

  @Woodyflow: Zo is het. Aad stond aan de wieg van de gristelijke satire.

 9. thebutler says :

  Laatste keer dat ik hem sprak op Flevo was ook al duidelijk dat hij er ideeën over had. Benieuwd.

 10. dspolleke says :

  @thebutler, dat heeft hij zaterdag (en eerder vanmiddag op GNR) ook toegegeven. Edward de Kam riep nog dat het een verrassing was maar de signalen waren er al lang. Ik weet dat Marten IJmker met Aad Peters op de EOJD heel lang hebben zitten praten en dat zij ook op flevo onafscheidelijk leken. Of ze het hadden over de wet van archimedes of over kantklossen weet natuurlijk niemand.

 11. Hendrik says :

  Hoe dan ook…. maak in goed geloof gebruik van de vroegboekkorting!
  http://www.flevofestival.nl/vroegboekkorting-voor-flevo-2013/

 12. schuddende siebrand says :

  @goedgelovig Begrijp ik nou goed dat hier ge monoreerd word omdat het over een gezinssituatie gaat maar de gezinssituatie van uncle benny was wel een topic? Beetje jammer

 13. mafchauffeur says :

  @schuddende siebrand: Benny zoekt zelf de publiciteit met zijn gezinssituatie, toch?

 14. goedgelovig says :

  UPDATE: Flevo gaat op twee punten veranderen: de kerk eruit, het bier erin.

  http://www.cip.nl/artikel/31235/Een-festival-is-iets-anders-dan-een-kerkdienst

 15. frank says :

  biertje, naakt in de tent, kan niet wachten

 16. goedgelovig says :

  UPDATE: In het ND kondigt Aad Peters nog meer vernieuwingen aan:

  – een spannender naam, inhoud en festivalterrein
  – oudere doelgroep (niet alleen jongeren)
  – zigeuners die artiesten begeleiden
  – een crossbaan voor een zwarte cross
  – een biertent waar je alleen binnenkomt als je nog rechtop kunt lopen
  – kleurrijke kampeerveldjes voor Duitsers, Friezen en Limburgers
  – het festival moet winstgevend worden en zichzelf helemaal kunnen bedruipen
  – één op de zeven festivalbezoekers mag niet-christen zijn

 17. The Great Dictator says :

  The Great Dictator:

  Het lichaam is niet meer in de geest.
  De ziel is op hol geslagen, een gek zo wordt gezegd. Is drie in één weer aan het beramen.
  Hij kijkt toe,
  hij kijkt ver,
  hij ziet het einde nog niet nader.

 18. Alec says :

  Het is bizar dat een festival als Flevo niet in staat is de eigen broek op te houden. In een land als Nederland wemelt het van de festivals en zijn festivals die veel kleinschaliger en zelfs goedkoper zijn toch rendabel.

  Ik denk dat het probleem zit in het feit dat het altijd organisaties met een hoop ‘ouwe lullen’ zijn die per se iets moeten organiseren voor de ‘jongeren’ in Christelijk Nederland.

  En dan is het eindresultaat een festival dat onvoldoende aansluit bij wat jonge mensen willen. Het is top down, belerend en maakt van de ‘jongeren’ kinderen.
  (Het gaat al mis bij het gebruik van het woord ‘jongeren’. Andere festivals hebben het echt niet over jongeren of jeugd.)

  (Overigens bemerk ik dat belerende toontje ook bij iemand als Miranda van Holland die van haar luisteraars op 3FM kleuters maakt.)

  Wat ook een vervelend neveneffect is van al die logge organisaties en ‘ouwe lullen’ zijn de enorme overheadkosten. Een aantal mensen werkt fulltime en duurbetaald.
  Hij is inmiddels weg, maar zo’n Wilfred Stegehuis is natuurlijk een enorm duurbetaalde kracht geweest die met zijn eeuwige VS-fascinatie (die inmiddels hoog en breed uit de mode is) het festival op den duur meer slechts dan goeds heeft gebracht.

  De oplossing is dat er een groep mensen opstaat dat zelf iets gaat organiseren. Een festival voor ‘vrienden’, bij wijze van spreken. Waar je zelf heen zou willen gaan.
  Een festival dat uit je tenen komt. Met Nederlands talent. En misschien een paar Duitsers en Belgen. Een festival dat eerder liefdewerk-oudpapier is dan een baan.
  En dan langzaam weer opbouwen. (Zo is het ook ooit begonnen.)

  Ik ben een fan van Aad Peters, maar vraag me echt af of hij de juiste man op de juiste plek is.

 19. roald says :

  true alec, true!

 20. David says :

  misschien een idee via social media (facebook en hyves ) een grote crowdfunding te houden….
  http://www.crowdfunding.nl/