Er regent geld uit de hemel!

Wat een heerlijk idee: terwijl je in de kerk God aanbidt dwarrelt er papiergeld uit de hemel zodat je je rekeningen kunt betalen! Het gebeurde op 15 februari 2009 tijdens een dienst in de North Cleveland Church of God. De broeders die het geld verzamelden telden 1500 dollar. Het betrof de creatieve illustratie van een preek over zaaien en oogsten.

Advertenties

14 responses to “Er regent geld uit de hemel!”

 1. Kaas says :

  1500 dollar maar? Beetje karig van de Almachtige… Hebben vast weinig geloof die gasten.

 2. Afolus says :

  Wat een onvoorstelbaar ellendige boeven zijn die christelijke leiders daar. Zo’n wonder is überhaupt ongeloofwaardig als je de soberheid van Jezus even voor de geest haalt.

  Het wordt leuk én wereldnieuws als een dergelijk wonder zich zou voordoen boven een vluchtelingenkamp op de grens tussen Soedan en Eritrea.
  Kijk dan heb je er wat aan, zeker als het dollars zijn die uit eenwolk neerdwarrelen.

  Shame, shame, shame…!

 3. henkjan37 says :

  @ Afolus

  Ik denk niet daar vluchtelingenkampen zitten;) laten dat nou toevallig de enige twee buurlanden zijn daar die toevallig (nog) geen ruzie hebben.

  Overigens! wat een vreselijke dingen dit!! Als je in zo;n kerkje zit…kan je jezelf toch nooit meer serieus nemen!!

 4. Afolus says :

  @henkjan37

  Misschien moet je nog eens goed kijken..!
  Anders helpt onderstaande link je zeker.

  http://www.vluchtelingenwerk.nl/vluchtelingen/eritrea.php

 5. joost says :

  Als het “slijk der aarde” begint te regenen zou ik eerder denken aan een stunt van satan dan aan een wonder van God.
  Zeker gezien het feit dat er maar 1500 dollar regende en je er dus van op aan kunt dat al die mensen met schulden zullen trachten elkaar de hersenen in te slaan om er wat van te kunnen bemachtigen. 😈
  Dan heeft in elk geval de duivel er nog enige lol aan.
  joost

 6. Johan says :

  @Afolus: Volgens mij wordt hier helemaal geen wonder gefaked. Het is gedaan als preekillustratie. Vast van een slechte preek van het voorspoedevangelie, maar dat is een ander verhaal.

 7. Vera van Haarlem says :

  Haha, de bangeriken… het regent alleen geld op het podium. Anders waren ze vast bang dat ze slechts één vergeten bankbiljet konden terugvinden ;).

 8. Quinten says :

  Op de knieën voor de Mammon: een nieuw soort aanbiddingsdienst 🙂 ? Ik heb ooit wel eens iemand horen fluisteren over verstuivers van zalfolie aan het plafond. Al erg genoeg, maar dit is wel weer heel apart. Alsof ‘zaad’ alleen over geld gaat en wie gaat er dan wel zaaien? Degenen die het geld oprapen?

 9. gerrit says :

  Niet echt slim, al die 1 dollarbiljetten.

 10. Shaul says :

  Maar 1500 euro? Tienden levert meer op!!

 11. rubenz says :

  o,o, oh wat een triest volk. Draait nou werkelijk alles om de centen??
  Zoals Quiten stelt “op de knieen voor de mammom”. Zo’n zielige aanblik om een stel volwassen, mischien nog wel helder denkende, kerels een beetje geld te zien graaien. Wat moet er dan als normaal mens door je kop gaan ?? Volksverlakkerij!! O ja,als je het filmpje tot het einde ziet krijg je zo’n scherm met soortgelijk materiaal, staat een filmpje bij van een gemeente in florida waar het goudstof en diamanten regende…….???!!! Hoe diep moeten zulke mensen vallen voordat ze dat bord wat ze voor hun hasses hebben een keer verdwijnt…

  Groeten

 12. Joop says :

  Dat krijg je als je je ziel verkoopt.

 13. shinshinnun says :

  Ben lichtelijk benieuwd wat er verstaan wordt onder dat zaaien en oogsten. Misschien volgt er wel een heel stichtelijke uitleg van de goede dingen die je met je geld kunt doen? Of ben ik nu te positief? 😉

 14. De Belg! says :

  Ben ook in zo een gemeente in Florida geweest….
  Het was toen enkele jaren terug net als hier, een preek van een uur over geld en vervolgens een halfuur een woord.
  Hoe kun je dan nog je aandacht erbij houden ? 🙂
  Toch zijn ook de andere verhalen bekend, mensen die God vragen om te voorzien in een behoefte en dat ze plotseling het benodigde krijgen zowel net passen in de waarde van geld, alsook in natura.