Het complot van GG, ND en IKON

Onkundige ‘onderzoekers’ met een ondeugdelijk rapport over een lezing van Frank Ouweneel. Dat zijn Van den Esker en Wagenaar, twee geïrriteerde internetfreaks uit Wapenveld. Ze zijn puur gericht op zwartmakerij van een bepaalde bijbeluitleg die ze niet geloven en vervolgens wordt daarvoor een speciale lasterwebsite opgericht. En dan de smoes dat ze Frank Ouweneel hebben gevraagd te reageren – ja, op zo’n ongefundeerd lasterverhaal kun je als auteur toch niet reageren?!
 Uit alles blijkt dat de auteurs onwetenden zijn, namelijk een niet-christen en een christen, die niets willen weten van het profetisch Woord. Medestanders voor zoiets vind je in deze wereld dan zeer makkelijk. Zie de vele minderwaardige reacties op GG, ND en Kerknieuws.

In feite is het enige punt waar alles om draait dat Ouweneels bronnen door de critici niet te vinden zijn. Logisch, want die abonnementen hebben ze niet. Vervolgens zoeken de heren die bronnen op de verkeerde plaats, op internet, en vinden ze dus niet. En dan barsten ze los met hun vaak niet ter zake doende, ongefundeerde en agressieve beschuldigingen. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen daarin trappen.

Het idee van F.O. dat internet onbetrouwbaar is, is maar gedeeltelijk juist. Veel instanties, zoals Vergadering.nu en Dossiers.tk, hebben websites die wel degelijk goed en betrouwbaar zijn. Daarin is Frank Ouweneel iets te eenzijdig. Maar hij heeft groot gelijk dat hij zijn bronnen niet afgeeft. Geheimhouding van bronnen is heel gebruikelijk in de journalistiek, en daarmee kun je Ouweneels werk vergelijken. Stel je voor dat je van een spectaculair weerkerend onderwerp je bronnen zou afstaan, dan kun je je inkomsten wel vergeten. Hij zou dus wel gek zijn. En op grond van het weigeren van het afstaan van je bronnen is nog nooit iemand voor leugenaar uitgemaakt.

Beschamend is dat bij het ND geen belletje gaat rinkelen als de website Goedgelovig in het spel is. Hypotheses en complottheorieën worden er opgezet en compleet ingevuld. De dienst van respectabele christenen wordt in een verdachte context geplaatst en afgebroken. En dat gebeurt allemaal via vage en valse beschuldigingen die bij eigen publiek wel aanslaan, maar voor ieder weldenkend christen een beschamende onchristelijke instelling demonstreert. Het hele proces hangt daar van valse wereldse methodes aan elkaar. 
Klik hier voor meer info over de methodes van Goedgelovig.

Goedgelovig en het Nederlands Dagblad hebben een complot gesmeed. Een eendrachtige samenwerking gebaseerd op ongeloof en gereformeerde beginselen. Hun kritische reaguurders menen met hun onbewezen beschuldigingen dat zij het recht hebben van F.O. te eisen dat hij meer bewijzen overlegt. Hoe dwaas. Ze worden boos en gaan direct op de cynische tour als je hun beweringen weerlegt. En reken maar, bewijsstukken zullen slechts dienen om hun ongebreidelde agressie op te fokken. En nog meer dan nu zullen spot- en scheldwoorden bedacht worden. Iemand die op GG een grote rol speelt is 

Ruben Hadders, met vele tientallen reacties op reaguurdersniveau. Hij is werkzaam als jongerenwerker bij het Zoeklicht, een concurrent(!) van Frank Ouweneel’. Tja. Hij is grof veroordelend over Ouweneels geloof en motieven (“ver weg van de gezindheid van Christus” en “De reactie van Ouweneel doet een ernstige vorm van hoogmoed vermoeden, één van de meest ingrijpende zonden…”).

Op GG is de hetze onverminderd voortgegaan. Het IKON, dat in een partnerrelatie met GG zit, dus zeg maar gewoon dat GG erachter zit, heeft alle adressen in Ouweneels agenda aangeschreven met de vraag of ze nog wel doorgaan met zijn spreekbeurten: “Graag vernemen wij of het optreden van Frank Ouweneel bij uw gemeente doorgang vindt, nu is gebleken uit diverse publicaties dat zijn betogen onjuistheden bevatten.” Heel raak is de reactie op Kerknieuws waarin GG/ND/IKON “de drie-enige Grootinquisiteur” genoemd wordt die Ouweneel op de brandstapel brengt. Citaat:

“Goedgelovig.nl, Kerknieuws.nl en het Nederlands Dagblad, tezamen en in vereniging, hebben geheel ongevraagd, deze taak op zich genomen. Zij leggen een met zorg uitgekozen evangelische dwaalgeest op het Procrustesbed van hun onfeilbare waarheid. Enthousiast draaien ze de duimschroeven aan en schroeien de oksels van de ketter. Frenetiek slepen ze de takkenbossen aan voor de brandstapel en luid gejuich weerklinkt als het verkoolde lijk eindelijk in de vlammen uiteen valt. Met welbehagen snuift de drie-enige Grootinquisiteur de geur op van schroeiend kettervlees. Intussen is hij al op zoek naar nieuwe evangelicale dwaalgeesten. Een hele geruststelling in deze woelige en onzekere tijden.”

Op CIP.nl reageerde Gerald Wagenaar op een opmerking van mij aan iemand anders:

Harry Sleijster, Ik kan niet langer met lede ogen aanzien hoeveel onzin jij elke keer weer aan het uitkramen bent bij ieder artikel. Overal waar iets over deze kwestie geschreven staat, kom jij om de hoek zetten met je website. Op deze website worden wij nota bene beschuldigd van het bewust zwart maken van FO, terwijl wij altijd aangegeven hebben dat dit niet het geval is. Wij zijn slechts enkel op zoek gegaan naar het waarheidsgehalte achter deze ‘studie’. Als je het serieus zou menen zou je, net als wij bij FO hebben gedaan, persoonlijk contact met ons proberen te zoeken. En als jij echte fouten, onjuistheden zou vinden in ons rapport dan zijn wij bereid om die aan te passen. Alleen alles wat jij op dit moment op je website plaatst is gewoon suggestieve onzin, die tevens ook nog eens de situatie van FO er niet beter op maakt. Tenslotte lijk het je het normaal te vinden om ons weg te zetten als een stelletje onkundige dwazen. Wees eens een echte vent en benader ons dan ook persoonlijk. Inhoudelijk ga ik hier niet verder in op je zogenaamde updates op je site, dat doe ik graag als je ons benaderd hebt. Ik heb geen flauw idee wie je bent, dus ik ben erg benieuwd.

De reacties van Wilbert en Gerald op CIP.nl en andere sites tonen duidelijk dat we te maken hebben met een paar amateuristen, kwajongens die een christelijk spreker met wiens boodschap ze het niet eens waren, te grazen wilden nemen. Reaguurders blijken het te zijn, die meezingen in het koor van Goedgelovig. Smalende en cynische reacties geven ze te terug als je hen tegenspreekt en wijst op de eenzijdige en bevooroordeelde conclusies in hun rapport. Mijn grote vraag is: Hoe bestaat het dat er nog mensen zijn die hun lasterpraat geloven? In Frank Ouweneel hebben ze een makkelijk slachtoffer die meent dat hij niet moet reageren op laster. Christenen die dit zien als lijden om Christus’ wil, zullen liever hun andere wang toekeren.

Zoals de christenheid hier alles voor zoete koek inslikt, is werkelijk verbijsterend. Gaan er dan zelfs geen belletjes rinkelen als het ND klakkeloos berichten van Goedgelovig overneemt? Kritiekloos wordt nu door de christelijke massa het ND nagepraat. Is die krant betrouwbaar als het op profetieën aankomt? Al jarenlang gaan dan hun stekels overeind. Ook nu dachten zij iets gevonden te hebben en slikten goedgelovig de vele vage conclusies als bewijs. Ik zag op internet ook reacties voorbijkomen van Henk Medema, Feike ter Velde – evangelische christenen die dezelfde eindtijdvisie aanhangen én verkondigen. Maar nu laten ze zich plotseling misleiden door een clubje ongelovige en goedgelovige onruststokers. In het openbaar hebben ze hun keiharde veroordelingen direct – en zonder wederhoor – de wereld in gebazuind. Ja, zo gaan evangelischen met elkaar om.

Het is vandaag 23 september 2012, de dag dat Frank Ouweneel is aangetreden als Antichrist. Het zal GG, ND en IKON bezuren dat ze hem hebben belasterd en beschuldigd.

Harry Sleijster is een toonaangevend publicist en Ouweneel-kenner. Hij verwierf nationale erkenning met ingezonden brieven in tal van christelijke media en blogt op Vergadering.nu. Afgelopen zondag werd hij benoemd tot Minister van Propaganda in de nieuwe regering van de Antichrist.

33 Reacties op “Het complot van GG, ND en IKON”

 1. John zegt :

  Geniaal artikel van Sleijster! Niets meer aan toe te voegen! Moge De Heere die vermaledijde Van den Esker, Wagenaar en die satanische Wilfred van Goedgelovig gooien in de diepste vuurpoelen des doods van de hel!

 2. Agilhartje zegt :

  En ik maar denken dat de paus of Obama de antichrist was…
  tenminste dat lees ik elders op het net bij andere eindtijdprofeten. Allemaal buitengewoon betrouwbare mannen, natuurlijk.

  ps Ik zie dat de Zoeklichtjes zijn verdwenen in de kop. Uitleg?

 3. Pieter Post zegt :

  Wordt het niet tijd dat de lijst met mensen die achter GG zitten gepubliceerd wordt? Dan is alles wat eerlijker en transparanter!

 4. Jelle zegt :

  @Pieter Post
  Hoezo? Opdat ze dan met andere middelen dan alleen met argumenten bestreden kunnen worden?

 5. mafchauffeur zegt :

  Onze Minister vergeet het veruit meest verwerpelijke aspect van deze onderzoekers te vermelden: de abominabele spelling.

  (jongens, is het nou echt zo moeilijk, d of dt?)

 6. ruub zegt :

  @Pieter Post
  Deze heb ik stiekem een keer genomen; een foto van de redactieruimte
  (Op een vrijdag, dus iedereen casual gekleed)

 7. Joop zegt :

  Het is het darbisme dat vele christenen dom en naief (en arrogant) heeft gemaakt. Darby heeft veel ideeen aangaande de bedelingenleer van Edward Irving overgenomen; deze werd weer beinvloed door een dubieuze profetie van het meisje Margaret Mcdonald: de gemeente zal (al dan niet gedeeltelijk) voor de Grote Verdrukking worden opgenomen.. Na tientallen jaren een kwijnend bestaan te hebben geleden slaagde C.I. Scofield (hij was alles BEHALVE Christen) het darbisme nieuw leven in te blazen door het (laten) publiceren van de Scofield Bible. Broodprofeet en eindtijdfantast Hal Lindsey, -een van de vele voorlopers van FO- wist (letterlijk) munt te slaan door allerlei gebeurtenissen in passen is de eindtijdleer. Hal Lindsey had weliswaar bestaande bronnen, maar verzuimde ze maar al te vaak te melden! Plagiaat dus, ofwel, ordinaire diefstal.
  Er is niets nieuws onder de zon.
  E.e.a. is te lezen in de boeken van Dave MacPherson.
  Ergo: het ware complot is gesmeed door aanhangers van Darby.

 8. engel zegt :

  @Pieter,

  De namen van de redactieleden zijn toch allang al bekend!!!

  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/04/05/identiteit-goedgelovig-redactie-onthuld/

 9. Bappy zegt :

  Harry Sleijster is een toonaangevend publicist en Ouweneel-kenner. Hij verwierf nationale erkenning met ingezonden brieven in tal van christelijke media en blogt op Vergadering.nu.
  Geweldige Satire ! Dhr. Sleijster mag op de nodige ergernis rekenen als hij weer eens het toetsenbord betast heeft.

  Overigens staat de agenda van F.O. alweer online en de dvd 2011 is nog steeds te bestellen. Ik kende F.O. ooit persoonlijk, dat hij dit weet te negeren tezamen met de gemeenten die hem nog uitnodigen zou je humor kunnen noemen. Wel een zeer zwarte humor.

 10. mafchauffeur zegt :

  @Minister van Propaganda: Excellentie, kan ik mij nu eindelijk abonneren op BBC Sky Focus en BBC Technology View?

 11. Joop zegt :

  @Minister van Propaganda: heel juist, hoe groter de leugen, des te waarschijnlijker dat het ook geloofd wordt!

 12. rob zegt :

  @Maf
  Dat zal wel een heel goedkoop abonnement worden 🙂

 13. joost zegt :

  rob

  Als we allemaal nou eens een abonnement nemen krijgen we misschien wel extra korting 😀

  joost

 14. midas zegt :

  You go girl!

 15. afolus zegt :

  Tjongejongejonge…, 😄
  Ik ben een paar dagen in het buitenland en de pleuris is uitgebroken. Nemen jullie zondag wel een zak chips mee..,? Zo chip naar binnen werken lijkt me makkelijker dat een streepjescode tatoeëren,😰
  Komt Harry Sleyster nu ook?😖

 16. rob zegt :

  @Afolus
  We kunnen er dus vanuit gaan dat je van de partij bent 🙂

 17. mafchauffeur zegt :

  @afolus: chips? Welnee, Ada (Alle Dagen Anders) verzorgt een warm buffet. Vlammetjes, lamsspiesjes, geflambeerde kersen

 18. afolus zegt :

  @mafchauffeur

  ADA = Antichristelijk Denken wordt Alledaags
  in onze familie 😜😝😃😃😃

 19. Professor Prietpraat zegt :

  en zo blijft de geschiedenis zich steeds herhalen. Het is zo bizar dat het bijna grappig is. Ik noem bijvoorbeeld een Lakeland en een TRIN en nu dit weer en hetzelfde riedeltje met nonargumenten wordt weer uit de kast gehaald en afgedraaid terwijl de bewijzen zo duidelijk zijn. Eigenlijk moet je er diep medelijden mee hebben en voor dit soort mensen bidden.

 20. Wilfred zegt :

  Update:

  Uit welke hoek waait de wind?

  Het is vandaag 23 september 2012.

  Door GG… wordt Frank Ouweneel als de antichrist voorgesteld.
  De hele club reaguurders vindt het bijzonder grappig. Ook onze “serieuze” “onderzoeker” Wilbert. Hij laat zich kennen. Daar zijn we blij mee. Lees wat hij schrijft op
  goedgelovig.wordpress.com/2012/09/23/het-einde-van-goedgelovig :

  Wilbert van den Esker, op 23 september, 2012 om 1:27 am zei:
  Neeee Frank! What have I done!?! Ik dacht dat H. Sleijster bezoeker 6.666.666 zou zijn. Maar nee u bent het. Frank, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen!

  Het zal inmiddels iedereen, inclusief het ND, wel duidelijk zijn uit welke hoek de wind waait.

  http://www.dossiers.tk/ouweneel-frank.htm#update-8

  Zou de Minister van Desinformatie in de pluralis majestatis schrijven? Of bedoelt hij met de ‘wij’ die er blij mee zijn zichzelf en Frank?

 21. John zegt :

  Ik vind het een hele nette brief van Van den Esker en Wagenaar, niks mis mee. Laffe man die Frank Ouweneel en Harrie Sleijster is zo mogelijk een nog laffere man. Ruben Hadders had hem uitgenodigd om samen met hem de studie van Van den Esker en Wagenaar nog eens over te doen en de bronnen van Frank te achterhalen. Lijkt me een prima plan. Maar Sleijster is te laf om hierop in te gaan.

 22. Johanna zegt :

  Beste Harry (ik neem aan dat je dit leest). Je bent zo hard aan het vechten. Weet je zeker dat God dit van je wil?
  Ontspan wat! Laat het los! Je kunt ook een trouwe vriend zijn zonder dat je voortdurend voor een ander op de barricaden staat. Frank kan echt zichzelf wel verdedigen, net als Benny Hinn en TB Joshua. Ze hebben je niet nodig.
  Ga genieten van je kleinkinderen, van alles wat God je gegeven heeft. Dien God op je eigen plek. Daar zijn genoeg mensen die je echt nodig hebben. En stop met dit gevecht voordat je hart of je bloeddruk je ermee laten stoppen. Gods zegen voor jou!

 23. Wilfred zegt :

  Ja Harry, luister naar het wijze advies van de oudere broer: ik hef mijn handen op en laat het los! 😉

  @Johanna: Je hebt helemaal gelijk…

 24. Wilbert van den Esker zegt :

  @John,

  Harry wil, net als Frank Ouweneel nergens op in gaan. Alles gaat eenzijdig via zijn eigen kanaal dossiers.tk. Tegenspraak wordt niet geduld en is ook niet welkom.

  We hebben 3 maanden lang (voor publicatie van ons rapport) getracht om met Frank Ouweneel in gesprek te komen.
  Hij weigerde dit omdat wij het rapport al hadden verspreid aan een kerk oudste. Dit hadden we gedaan om te vragen hoe we hier het beste, meest christelijk, mee om konden gaan. Maar Frank Ouweneel weigerde om met ons in gesprek te gaan omdat wij dit gedaan hadden. “Aangezien jullie het rapport al verspreid hebben ga ik niet met jullie in gesprek” was zijn antwoord.
  Vervolgens heeft hij nu een “geheim rapport” verspreid onder de gemeentes waar hij spreekt. In dit rapport wordt geschreven hoe wij onderzoekers werken voor de duivel en twee Satans zijn.

  Dan Harry Sleijster, hem nemen wij eerlijk gezegd niet serieus. Er staan zoveel onwaarheden op zijn dossiers website dat wij hier niet wakker van liggen. We hebben hem ook wel eens aangeboden om een gesprek aan te gaan maar hij reageert daar niet eens op. Voor de gein is het onder ons twee (Gerald en mij) een “sport” geworden om te kijken over wie hij het meest schrijft. Zelfs uit een persoon als Harry Sleijster moet je toch maar het meest positieve zien te halen laten we maar zeggen ;-). (Misschien maakt hij over dit bericht wel weer een update 🙂 (Of toch niet Harry?)

  @Johanna, Ja hoor hij leest alles, geloof dat maar 😉

  @iedereen Ondanks dat ik de gein wel inzie van deze “Ouweneel hack” op goedgelovig sta ik er niet achter en gaat het mij te ver.
  Wat ik wel typerend vind is dat er bijna geen Christen kraait als Ouweneel ons uitmaakt voor Satan maar als GG ouweneel uitmaakt voor Satan is dat heiligschennis.

  Wij hebben ons rapport gepubliceerd en daarmee is de kous eigenlijk af. Mensen hebben gelukkig de vrijheid om zelf te kiezen wat zij doen met onze informatie maar het is jammer dat zoveel kerkelijke gemeenschappen deze leugens gewoon accepteren en eigenlijk niet eens zelf onderzoeken. Frank Ouweneel kennen ze al jaren, ons kennen ze niet. Frank Ouweneel vind ons werk van de Satan dus dan zal dat wel zo zijn. Ze kijken niet meer verder en gaan weer door.

  Ach en Harry… Tsja :’)

 25. Pittig zegt :

  Ik wist niet dat Harry Sleijster satirische stukjes kan schrijven. De meeste argumenten zijn wel erg ver gezocht, zelfs voor dik aangezette satire. Dat doet wel wat af aan het satirisch karakter. Maar we zullen het een eerste stap in de goede richting noemen. Hilarisch hoe complottheorieën en domme fundamentalistische argumenten worden neergezet. Harry, je komt er wel. Ik zie uit naar meer van jouw stukjes op GG!

 26. Pittig zegt :

  @ Wilbert van den Esker

  Mensen hebben gelukkig de vrijheid om zelf te kiezen wat zij doen met onze informatie maar het is jammer dat zoveel kerkelijke gemeenschappen deze leugens gewoon accepteren en eigenlijk niet eens zelf onderzoeken. Frank Ouweneel kennen ze al jaren, ons kennen ze niet. Frank Ouweneel vind ons werk van de Satan dus dan zal dat wel zo zijn. Ze kijken niet meer verder en gaan weer door.

  Mooie definitie van fundamentalisme! Precies zo reageren de moslim demonstranten ook. Ze hebben de film of het boek van Rushdie geeneens gelezen, maar die en die zei dat het slecht en van de Satan was, dus ga ik de straat op. Zo vertelt Ayaan Hirsi Ali dat zij ooit als kind met demonstraties tegen de Satanic Verses meeliep, maar eigenlijk geen idee had, waar het over ging.

 27. goedgelovig zegt :

  @Agilhartje: Hier spreekt de Antichrist. Ik wil op geen enkele manier met Het Zoeklicht in verband worden gebracht! Die jongen, Ruben Hadders, die voor Het Zoeklicht werkt, heeft me als mede-eindtijd-verkondiger keihard laten vallen!!! Het is een groot schandaal. Daarom heb ik de banneropmaakmeneer opdracht gegeven Het Zoeklicht onmiddellijk te verwijderen.

 28. mafchauffeur zegt :

  @AC: psssssst, de banneropmaakmeneer is de twitterfoto vergeten.

  Als het knippen en plakken te lastig is kan hij ook best wel een foto van de Sprinkhaan of Pijlkoker gebruiken. Of heeft de Iraanse geheime dienst daar bezwaren tegen?

 29. rob zegt :

  @Maf
  🙂 ik denk dat AC samenwerkt met Iran.

 30. Maart zegt :

  Ik volg GG nu al een paar jaar en had eigenlijk nog nooit gereageerd. Was dat de laatste tijd wel van plan, omdat ik de discussies over bijv. de canonvorming erg interessant vind.
  Jammer dat GG nu alleen zo puberaal aan het doen is over FO. Dat hebben jullie toch niet nodig?

 31. mafchauffeur zegt :

  @Maart: ik zou zeggen, van harte welkom bij de serieuze(re) discussies!

  Terzijde: iedereen denkt meteen aan FO, maar niemand klaagt over het gedweep met 6.666.666. Terwijl we nu juist van de Stichting Opwekking hebben geleerd dat je dat soort getallen nadrukkelijk moet negeren. 🙂

 32. Bappy zegt :

  @ Wilbert
  wat een correcte reactie van je. Ik kan dit echt nog van je leren, ik vind het moeilijk om altijd even correct te blijven als je ziet dat mensen zo bedot worden.
  Ook ik moest even slikken toen ik de “nieuwe” vormgeving zag, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen als alles gewoon lijkt door te gaan alsof er niets veranderd is.
  Houdt moed,
  Bappy