Een broodje veulen uit Benin

De meest bizarre wonderverhalen komen nog altijd uit Afrika. Maar het broodje aap is deze keer een broodje veulen. In de evangelische World Liberation Ministry Kerk in Benin bad evangelist Silva Wealth Iyamu voor een zwangere vrouw. Ze begon te schreeuwen en beviel ter plekke van een wezen dat veel weg heeft van een veulen. Media uit de hele wereld zijn erop gesprongen. De voorganger houdt vol dat God allerlei wonderen in de kerk doet en dat er tientallen getuigen bij waren, maar de vrouw in kwestie is inmiddels onvindbaar. Het veulen ligt nog wel in de kerk.

Advertenties

20 responses to “Een broodje veulen uit Benin”

 1. joost says :

  In de evangelische World Liberation Ministry Kerk in Benin bad evangelist Silva Wealth Iyamu voor een zwangere vrouw

  Met zulke evangelisten heb je geen duivel meer nodig voor horror gebeurtenissen. 😈
  Misschien moet hij een paar lesjes gebedsgenezing gaan volgen bij Frankenbrein? 😉
  joost

 2. Professor Prietpraat says :

  veel tovenaars heten tegenwoordig ook vaak Evangelisch Christen te zijn en soms zelfs voorgangers of evangelist. Bah, misselijkmakend zo’n verhaal. En velen tuinen erin omdat ze zo graag wonderen en tekenen volgen.

 3. Mikki says :

  Wel een heel raar verhaal…

 4. Professor Prietpraat says :

  wellicht heeft die kerk in Benin inspiratie opgedaan bij de tovenaar van Lagos waar Herman Boon, Rob Allart en Willem Ouweneel zo fan van waren/zijn.

 5. rob says :

  Een biologisch onderzoek kan uitsluitsel geven.
  Het is flauwekul natuurlijk van iemand die aandacht wil.

 6. henkjan37 says :

  gezien de vorm van de hoeven is het in elk geval een koosjer beestje;) dus geen veulentje;)

  Waarschijnlijk een lammetje of een geitje, dat is in die fase nog niet goed te onderscheiden.

 7. joost says :

  @ henkjan37

  het is waarschijnlijk een lamme geit.
  joost

 8. TommyLee says :

  Zoiets kan alleen in Nigeria! maar eh…Moeten alle dames die zich door een paard hebben laten dekken zich nu zorgen gaan maken??

 9. Wilfred says :

  @TommyLee: Dat is de straf van God voor dergelijke gruweldaden! Heb jij Leviticus nog nooit gelezen? 😉

 10. joost says :

  TommyLee
  ook degenen die zich door een ezel hebben laten dekken en dat zijn er, volgens mij, best veel. 😉
  joost

 11. Professor Prietpraat says :

  Ik weet het al, het is een paardenantilope. Gelijkend op een paard met 2 sjofars op zijne kop maar toch kosjer met gespleten hoeven. Tja, Afrika is nu eenmaal een bijzonder continent.

 12. mafchauffeur says :

  De heer Silva uit Benin City (Nigeria) wil misschien TB Joshua achterna qua naamsbekendheid?
  In ieder geval qua argumentatiekunst:

  On allegations that the incident was staged to attract more members, Silva challenged anyone in doubt to come with requests.

  “Every story has two sides. The truth is what God is working with. To find out about any ministry is to go to that ministry. Signs and wonders are normal thing in this church. Nobody can predict what God can do. Whoever is in doubt should come with a request.”

  http://pmnewsnigeria.com/2012/09/13/pony-birth-claim-triggers-controversy/

 13. mafchauffeur says :

  De heer Silva uit Benin City (Nigeria) wil misschien TB Joshua achterna qua naamsbekendheid?
  Volgens “PM News” in ieder geval qua argumentatiekunst:

  On allegations that the incident was staged to attract more members, Silva challenged anyone in doubt to come with requests.

  “Every story has two sides. The truth is what God is working with. To find out about any ministry is to go to that ministry. Signs and wonders are normal thing in this church. Nobody can predict what God can do. Whoever is in doubt should come with a request.”

  *retourtje Nigeria boekt*

 14. Professor Prietpraat says :

  tovenarij van medicijnmannen gemixt met het voorspoedevangelie wat gebracht wordt door Amerikanen en door voorspoedpredikers geïnspireerde Hollanders, geeft toch een opmerkelijk resultaat in het verre Afrika.

 15. Glenn says :

  Misschien dat ik alle magie rondom deze zaak nu neutraliseer, maar is het in Nigeria niet gewoon heel normaal dat in zo’n kerk ook paarden, koeien en kippen rondlopen? Dan kan het prima verklaard worden dat er in ene een veulen op de grond ligt. Schreeuwen doe die vrouwen daar toch allemaal al, dus dat is geen wonder.

 16. Professor Prietpraat says :

  @Glenn, mijn opmerking over tovenarij was geenszins bedoeld te veronderstellen dat elk teken of wonder ook daadwerkelijk iets bovennatuurlijks betreft. Ik heb op videos van de tovenaar van Lagos, T.B. Joshua genaamd, ook heel onfrisse videos gezien maar waarvan een groot deel heel makkelijk in scene gezet kan zijn. Medicijnmannen in Afrika zijn en waren tenslotte vaak ook gewoon goede goochelaars die graag mensen misleiden. Een ieder mag zelf fantaseren als hij dat wil over hoe een en ander heeft plaatsgevonden met dit jonge geitje of jong antiloopje en hoe dit onder de rokken van een vrouw vandaan kan vallen waar andere mensen bij zijn. Een veulen is het niet hadden we al geconstateerd. Een paard heeft namelijk geen gespleten hoeven.

 17. henkjan37 says :

  Overigens is het misschien ook wel goed om iets meer waardering te hebben voor de kerken in Nigeria! Met al die woedende moslimhordes daar hebben christenen het beslist niet altijd makkelijk, zeker niet in het noorden van Nigeria. Bovendien zien we hier iets waar je als conta-imperialist in feite alleen maar heel blij mee kan zijn. Het christelijke geloof wordt geintergreerd met hun plaatselijke cultuur en gebruiken. Op die manier wordt het echt iets eigens van ze. Dat is op zich best te prijzen, ook al zal je in de liturgie dan soms merkwaardige zaken aantreffen. Dit is natuurlijk wel heel bizar op zich) maar vast ook wel een uitzondering:)

 18. mafchauffeur says :

  @henkjan37: nou nou, woedende moslimhordes? In Benin City moet je juist als moslim op je tellen passen voor woedende gristenhordes.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-16492504

 19. Professor Prietpraat says :

  @henkjan,

  hmmm, dus in navolging van wat de katholieken vroeger deden, de mensen gewoon invoegen in de kerk en hun volksgebruiken en rituelen daarnaast laten continueren of zelfs mixen met de liturgie en andere dingen uit het Christendom? Dat klinkt niet erg Christelijk/bijbels maar eerder op een manier om makkelijker zieltjes te winnen voor je organisatie en om het zo laagdrempelig mogelijk te maken. Een mix of een verdraaid Christendom is krachteloos en nutteloos en deugt nergens voor, hooguit mensen een lekker gevoel geven of misleiden dat ze daarmee in de hemel komen ondanks wat ze er verder allemaal nog bij hebben. Hoe zit dat dan met je oude leven af leggen, een nieuwe schepping worden en zo? Het kan zijn dat je vrijzinnig bent en niet gelooft in veel wat er in de Bijbel staat, dat kan. Maar als je wél gelooft dat alles waar is wat er in staat kan je toch onmogelijk vinden dat het Christendom gemixt kan worden met al die dingen waar de Bijbel van zegt dat je je daar als Christen verre van moet houden?

Trackbacks / Pingbacks

 1. goedgelovig in de klas « Sara Lindenhols - 17 september, 2012