Eerste man op aarde overleden

Gisteren overleed Neil Armstrong, de eerste man die in 1969 voet op de maan zette, op 82-jarige leeftijd. Zijn onsterfelijke woorden: “That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.” Maar de Telegraaf, de krant van wakker Nederland, kopte als volgt: Eerste man op aarde overleden.

Iemand op de redactie moet toen hebben geroepen: “Er klopt iets niet aan de kop, maar ik kan er even niet opkomen.” Vervolgens verscheen de verbeterde versie online: VS-astronaut eerste man op aarde.

Adam kwam niet meer bij van het lachen, dat zul je begrijpen. Pas nadat twitteraars reageerden – “Houston, we have a problem” –  ging de stagiair met weekenddienst even googelen en kwam de juiste kop online.

Armstrong zette dus de eerste stap op de maan, maar zijn collega-astronaut Buzz Aldrin vierde er het eerste avondmaal. Van zijn predikant had hij een setje brood en wijn meegekregen op zijn vlucht met de Apollo 11. Jezus was er dus (in de elementen) ook bij op deze historische missie, hoewel het aannemelijk is dat Hij bij zijn eigen hemelvaart ook de maan al eens heeft bezocht. Helaas hebben we daar geen beelden van.

7 Reacties op “Eerste man op aarde overleden”

 1. Case zegt :

  Small step for mankind, but a giant leap for Neil Armstrong..

 2. Stijlvol zegt :

  Oh, Telegraaf. Gewoon doorlopen.

 3. Agilhartje zegt :

  Neil is er niet meer. Lance wordt uit de boeken geschrapt. Een slechte week voor Armstrong…

 4. Hendrik zegt :

  Maar…. we hebben Karen Armstrong nog http://nl.wikipedia.org/wiki/Karen_Armstrong
  “Karen Armstrong (Wildmoor, Worcestershire, 14 november 1944) is een Britse auteur en expert op het terrein van de religie en aanverwante zaken.” “Karen Armstrong lijdt aan epilepsie. In één van haar werken herleidt ze bepaalde visionaire inzichten naar het feit dat ze epileptica is.”

 5. joost zegt :

  Helemaal fout had de telegraaf het toch niet, de eerste man (op de maan) is op aarde overleden. 😦
  joost

Trackbacks / Pingbacks

 1. Krizzz.nl » Blog Archive » Neil Armstrong - 26 augustus, 2012
%d bloggers liken dit: