SGP-voorlichter gaat voor Emile Roemer

De jongens van CIP hebben op het Binnenhof een vermakelijk filmpje gemaakt met SGP-woordvoerder Menno de Bruyne. De Bruyne, die graag journalisten in het ootje neemt en ook al eens een column op Goedgelovig schreef, vertelt waarom Emile Roemer zijn favoriete politicus is en Alexander Pechtold de meeste aanleg heeft voor clown. Hij helpt ook een mythe de wereld uit die hij zelf de wereld in bracht: dat zijn Turkse herder gaat grommen als het woord ChristenUnie valt.

Advertenties

27 responses to “SGP-voorlichter gaat voor Emile Roemer”

 1. joost says :

  Misschien dat Pechtold een goede clown zou zijn maar ik vind hem eerder om te huilen dan om te lachen.
  joost

 2. Oscar de tweede says :

  Wat een prachtkerel, die De Bruyne. Nog even en ik ga SGP stemmen. Al was het maar als proteststem!

 3. Stijlvol says :

  Niet helemaal mijn ding. Vond het tamelijk zinloos filmpje. En je zet jezelf niet bepaald professioneel neer. Hij kan het altijd nog bij GeenStijl proberen.

 4. Agilhard says :

  Politiek is natuurlijk vooral dikke pret….

 5. jmm says :

  alexander pech…. told als clown.
  voor mij hoeft hij niet eens een ander pak aan.
  hij zou samen met rutte een goed duo vormen.
  zoals de dike en de dunne.
  maar dan de uitlachende en de droevige clowns.
  rutte pech…told

 6. Octavianus says :

  Apart dat hij vindt dat neo-liberalen vijandig zijn t.o.v. de SGP en de socialisten niet. In de laatste 100 jaar zijn socialisten door hun rechtlijnige denkwijze flinke christenvervolgers gebleken. Liberalen verachten of bespotten (op een milde manier in mijn ogen) soms het christelijk gedachtengoed, maar verder zijn ze voor zover ik weet nooit gegaan.

  Overigens.
  De Bruyne komt bij mij niet als een gemiddelde SGP-er over. Het heeft het over een mascotte en enkele circusacts. Er zijn veel SGP-ers die dat zondig vinden.

 7. cornelis says :

  @octavianus……zelden zo’n relativerende en humoristische bijdrage gelezen als de jouwe….eh..het was toch niet serieus bedoeld, wel?

 8. Octavianus says :

  @cornelis … Waar ik benieuwd naar ben is: Waarom hebben veel SGP-ers meer moeite met D’66 dan met een andere partij, bv SP. Is dat gebaseerd op wat hun dominees zeggen? Of zijn er rationele argumenten die ik niet ken?

 9. cornelis says :

  @oct..vraag het eens aan een echte sgp’er of een zware dominee en er zal je worden geopenbaard, dat d’66 daar zo’n beetje de anti-christ vertegenwoordigt..ga dan heen en zoek..

 10. henkjan37 says :

  het is niet voor niks D666 😛

 11. henkjan37 says :

  Overigens is het ook zo dat het wel degelijk vaak liberalen waren (en ook vaak vrijmetselaars trouwens) die zich keerden tegen de kerk en voor een scheiding der machten, plek waar dit consequent is doorgevoerd is Frankrijk. Niet zelden ging dat echter ook met lichtere of sterkere vervolging van christenen gepaard. In Belgie heeft dit zelfs in beperkt vorm plaatsgevonden. In een Nederlandse context is dit in principe nooit echt zo geweest, omdat de vrijzinniger hervormden veelal de hoofdmoot vormden van de vooroorlogse liberale partijen. Daarmee werd het anti-christelijke verhaal in Nederland vooral iets van de socialisten, in het bijzonder nog wel van de afsplitising daarvan de communisten. De PvdA echter liet dit anti-relgieuze bij zijn oprichting al geheel varen, ook de toen opgerichte VVD was zodanig conservatief dat een botsing met religie geen sprake was. Die botsing kwam wel met de sterk lacaisistische d66. Dat is echt een partij die kerken tot een privezaak willen terugbrengen en daarmee dus ook de maatschappelijk invloed en het gezag van de kerk en het christelijk geloof willen laten verdwijnen. Voor D66 is geloof echt iets dat niet thuis hoot in het publieke debat. Daarmee is het de meest seculiere partij van Nederland en dus een lijnrechte tegenstander van christen-democraten.

 12. nietverbaasd says :

  Vrouwen begrijpen deze humor ook niet.

 13. vleertje says :

  Aardige man zeg, verademend luchtig filmpjes na al dat geweld en moddergooien van partijen. Ben het als vrouw niet eens met zijn partij, maar ik vind het echt een sympathieke kerel! Ook wel eens fijn voor een politicus 🙂

 14. nietverbaasd says :

  @Vleertje, hij is geen politicus maar een fractiemedewerker.

 15. Stijlvol says :

  Bewijst vleertje de reden waarom de sgp niks met vrouwen wil?

 16. rob says :

  @Stijlvol

  Bewijst vleertje de reden waarom de sgp niks met vrouwen wil?

  Ik denk dat SGP dan ook niks met het merendeel van de Nederlandse bevolking zou willen in dat geval.

 17. rob says :

  @Oscar de tweede
  stemmen is een beetje russische roulette aan het worden.
  CDA heeft de boete voor langstuderen verzonnen. Ook als je geen gebruik hebt gemaakt van de stufi mag je de boete gaan betalen.
  Langer dan een jaar over je studie doen is al langstuderen, in de ogen van de hoogbegaafde kliek die CDA heet.
  Zo’n boete heb je dus gauw te pakken.
  Uiteindelijk gaat het om geld. Door het innen van de boetes zou de schatkist weer gespekt worden.

 18. joost says :

  Rob

  Langer dan een jaar over je studie doen is al langstuderen, in de ogen van de hoogbegaafde kliek die CDA heet.

  Ach, w.s. hebben die “hoogbegaafde” lui zelf zo lang over hun studie gedaan dat de andere leerlingen ze al gingen aanspreken met juf of meester 🙂
  Dan willen ze er voor zorgen dat anderen niet op de zelfde manier misbruik maken van het stufi als zij zelf hebben gedaan. 😉
  joost

 19. d says :

  D66 vind ik de meest intolerante partij die er is. Intellectuele tirannen. Als die partij de grootste zou zijn, zou de hel op aarde een feit zijn. Dan de SGP maar. Ben het niet in alles met deze partij eens, maar vind deze partij veel gezonde stanpunten hebben. Mijn stem gaat dan ook al jaren naar deze politieke club.

 20. rob says :

  De lollige Menno heeft in het korte filmpje wel 10 denigrerende beweringen richting andere politieke partijen geventileerd, terwijl hij zijn best doet de meest beminnelijke collega uit te hangen. Dat is knap, hypocriet en slinks tegelijk. Wat een rare vogel.

 21. Hendrik says :

  Ineens snap ik de functie ‘voorlichter‘. Want wat daarachter steekt…

 22. Peter 2 says :

  Hij blijft leuk die de Bruyne. Ook zijn propjes op de SGP site lees ik graag

 23. rob says :

  @Peter2
  ” Ik ben niet zo als de rest van de politici die anderen zwart maken”

  Deze uitspraak van de vriendelijke de Bruyne is een contradictie en een hypocrisie van de bovenste plank.

 24. rob says :

  Met zo’n lijsttrekker scoort de SGP zo vlak voor de verkiezingen nog beter 🙂
  http://stripgenerator.com/strip/675274/van-der-staaij/#share

 25. erik smit says :

  Wat een verademing, die man. Hij is leuk. Hij heeft gevoel voor humor. Dat ken ik niet van zijn partij!
  De SGP blijf ik een levensgevaarlijke antidemocratische en mensonwaardige partij vinden – maar er zitten dus toch goeien tussen!
  Denigrerende opmerkingen naar andere partijen toe? Neu, meer kwinkslagen. Heb ik geen moeite mee.

  @Octavianus, voor D66 is vrijheid van godsdienst een speerpunt. Het is geen anti-christelijke partij maar wel een partij die vindt dat geloof een privékwestie is, die in de politiek niet thuishoort. De SGP is juist verklaard tegenstander van godsdienstvrijheid en voorstander van een op godsdienst gestoelde politiek. Dat zet de partijen nogal lijnrecht tegenover elkaar op punten die beide zeer belangrijk vinden.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Het stembiljet wordt een kraskaart - Artikel7 - 24 augustus, 2012