Gebedsoproep voor Gregory Goudeseune

In België is na het vertrek van David Sörensen een nieuwe prediker opgestaan: Gregory Goudeseune. Deze Jan van den Bosch lookalike is de man achter God’s Glory Ministries en tevens voorganger in pinkstergemeente De Sleutel in Vichte. Waar hij gaat volgen genezingen van verlammingen en kankers. Voor Raphaël de Visser, die toevallig op zijn Facebook-pagina stuitte, was het aanleiding om een paar vragen te stellen. Begin december vorig jaar mailde hij Goudeseune:

Hallo Gregory!
Via via ben ik op je persoonlijke website beland en ben erg geïnteresseerd in je claim “… gevolgd door wonderen en tekenen (genezing, bevrijding, doorbraak…)”. Ik ben altijd geïnteresseerd om meer te weten over wonderlijke genezingen door predikanten als jezelf. Kun je er wat meer over vertellen? Wie/wat werd genezen? Hebben dokters het bevestigd?
Ik zie uit naar je antwoord!

Gregory reageerde meteen:

Beste Raphaël,
Bedankt voor je berichtje op FB! Van verkoudheden, pijnen, kwalen op verschillende plaatsen op het lichaam en beenverlengingen tot verlammingen en kankers die genezen. We zien het door Gods kracht gebeuren en bevestigd worden door kinesisten en dokters die dit niet als natuurlijk, maar buitengewoon wonderbaarlijk en bovennatuurlijk vaststellen. Graag werk ik hand in hand met medische opgeleiden en dokters. God werkt op verschillende manieren. Hij staat boven elke nood en helpt ons erdoor. God geeft ons eeuwig leven en houdt van ons, of we nu genezen worden of niet.
Vele groetjes!
Gregory

Dokters die het bovennatuurlijke erkennen? Daar wilde Raphaël meer van weten. Op 5 december mailde hij:

Bedankt voor je reply. Heb je deze genezingen ook gedocumenteerd op één of andere manier? Ik denk dan in de eerste plaats aan de medische verslagen die de personen in kwestie lieten uitvoeren (voor en na) of andere objectieve partijen die de genezing hebben vastgesteld. Zoals je begrijpt: bold statements require bold evidence.

We zien vele genezingen van verkoudheden alsook beenverlengingen maar dit zijn zaken die moeilijk verifieerbaar zijn. Genezingen van kanker en verlamming daarentegen kunnen zeer goed gedocumenteerd worden gezien het zeer strikte parcours dat deze patiënten afleggen. Zijn er artsen of medische instellingen waar je mee werkt die van deze genezingen kunnen getuigen?

Toen was het een week stil. Op 13 december informeerde Raphaël of de mail wel was aangekomen:

Hi Gregory,
Had je mijn vorige bericht gekregen?

Dezelfde dag een reactie van Gregory:

Elk bericht heb ik heel goed ontvangen. Nu bevind ik me middenin verhuis, vandaar mijn trage reacties. Binnenkort heb ik terug overal internetverbinding en zal je vragen z.s.m. beantwoorden. Bedankt voor je begrip.

Anderhalve maand later zal Gregory toch wel verhuisd zijn. Op 27 januari mailt Raphaël:

Hi Gregory. Denk je hier nog aan? Ik ben benieuwd naar je antwoorden.

Stilte.

Op 5 maart mailt Raphaël nogmaals:

Hi Gregory, nog steeds benieuwd naar je antwoord!

Stilte.

Op 8 juni mailt Raphaël Goedgelovig:

Kunnen jullie bij Goedgelovig een gebedsoproep doen om Gregory te helpen zijn verhuis te versnellen zodat hij zijn bewijs kan aanleveren?

Hierbij!

Advertenties

54 responses to “Gebedsoproep voor Gregory Goudeseune”

 1. Ds Dre says :

  Tijdens de verhuizing is de documentatie verloren gegaan.

 2. De Belg! says :

  @Ds Dre,
  Dat lijkt me meest aannemelijk. Maar goed dat de communicatie niet verliep volgens de standaard post… Van Belgie naar Nederland is ook een ramp. Op zijn minst een paar dagen of anders nooit.

 3. afolus says :

  Vermoedelijk is deze heerlijke blijde broeder op trainingsmissie geweest bij Van der Steen en Ouweneel.
  Uit de bijbel van Ouweneel, laatste vertaling:
  Psalm 151:444: Spreken is zilver, zwijgen is goud…. 😀

 4. afolus says :

  Het is niet uitgesloten dat er grote dingen staan te gebeuren en dat zelfs Gregory’s geloof te klein bleek.
  Dus maakte god hem evenals Zacharias stom tot de grote gebeurtenis plaatsvindt.
  Geloof me Greg is met digitale stomheid geslagen…
  Het is wel 2012 natuurlijk!!

 5. bramvandijk says :

  Typisch…
  Wat een claims, genezen van kanker, samenwerken met medici… geen wonder dat hij bij een beetje doorvragen stil wordt.

  Aan de andere kant is het gekke natuurlijk dat hij zelf, door niet te antwoorden, heel goed door moet hebben dat zijn claims niet kloppen. Dat maakt het toch wel dubieus en niet gewoon iemand die zelf goedgelovig is…

 6. joost says :

  joost 9:34 am
  zou je aub onder een andere naam of met een nummer achter je naam willen reageren om verwarring te voorkomen. Dan weten wij allebei tenminste van wie de reactie werkelijk is.
  Dank daarvoor.
  joost

  Wat een toepasselijke naam zeg Goudeseune. Is die echt of verzonnen. De nieuwe gouden zoon van God?
  joost

 7. mafchauffeur says :

  @joost: geen Gouden Zoon, maar Godenzoon.
  Mogelijkerwijs een Ajaxied dus. 🙂

  Gregory, Joury en Lindsey – ik ruik een familiezalving.
  http://www.pinkstergemeentedesleutel.be/getuigenis_jouryg.htm

 8. E-J says :

  Misschien heeft Gregory wel gewoon niet de tijd/prioriteit om er op in te gaan, als gewoon maar ‘een bezoeker’ hier om vraagt? Ik zou geen uren investeren in één “simpele bezoeker” van mijn facebookpagina.

  Heeft goedgelovig al contact opgenomen met Gregory?

 9. Afolus says :

  @E-J
  Dat gaat GG pas doen als jij je knieën “beurs” gebeden hebt en we er min of meer zeker van zijn dat die gebeden verhoord zijn en…
  Greg dus weer overal internetverbindingen heeft.

 10. Afolus says :

  @maf
  Een zalving die je kunt ruiken is meestal niet pluis.

  Trouwens een wonderlijk getuigenis rondom de genezing van Joury.
  Ik krijg de indruk dat God gewoon een beetje zit te pesten.
  Wel de polsen genezen en warmte en zachtheid in de handen brengen maar de pijn in de handen gewoon laten zitten.

  Voor een compleet wonder moet je blijkbaar eerst gepest worden en daarna nog een uur of twee doorgaan met toverspreuken.

  Wat een flauwekul allemaal.

 11. mafchauffeur says :

  Raphael begaat een aantal “Don’ts”.

  1) Hij lijkt kritisch
  2) Hij lijkt het woord en daarmee de geestelijke authoriteit van Voorganger Gregory in twijfel te trekken
  3) Hij vraagt om openbaarmaking van vertrouwelijke medische gegevens
  4) Hij communiceert enkel via internet
  Kortom: een totaal gebrek aan respect.

  Geen wonder dat hij geen antwoord meer krijgt.

  Dat Br.Goudeseune eerst belooft de vragen z.s.m. te beantwoorden en vervolgens niets meer van zich laat horen is weliswaar niet chic, maar alleszins begrijpelijk.

 12. mafchauffeur says :

  @Afolus: dat is geen pesten, maar testen. 😉

 13. nietverbaasd says :

  @mafchauffeur, als je claimt dat kanker wordt genezen en dat dit bevestigd door medici, dan kun je je er niet vanaf maken door gewoon niet meer te reageren. Ik kan me overigens voorstellen dat degene die inderdaad wonderbaarlijk van kanker is genezen er totaal geen moeite mee heeft als medische gegevens worden bekendgemaakt.

  Wat dat betreft kan een voorbeeld worden genomen aan de RKK, waar voordat iets een genezingswonder wordt verklaard, dit eerst door verschillende medici moet worden bevestigd.

 14. mafchauffeur says :

  @Afolus: toch lijkt het erop dat Joury Goudeseune blijvend genezen is, blijkens deze promovideo, minstens drie jaar na de genezing.

  A f****ing new start.

 15. mafchauffeur says :

  @nietverbaasd: maar moet je iemand die toevallig op je FB pagina stuit en allerlei vragen stelt dan maar allerlei persoonlijke informatie geven?

  Ik zou het niet fijn vinden als een voorganger/predikant allerlei privacygevoelige informatie over mij aan derden ter inzage geeft.

 16. nietverbaasd says :

  Ja, daarin heb je gelijk. Maar dit antwoord had hij ook kunnen geven. Door het feit dat hij niet reageert suggereert hij dat er helemaal geen medische onderzoeken zijn die de genezingen bevestigen. Dat is wel ernstig gelet op het feit dat hij wel claimt dat dergelijke genezingen plaatsvinden en mensen met kanker genezing bij zijn Pinksterkerk zoeken.

 17. Afolus says :

  @mafchauffeur
  Je kunt inderdaad goed zien dat zijn beide polsen, handen en handpalmen prima in orde zijn.
  Sinds hij de genezende kracht mocht ervaren is de bliksem blijkbaar ook in zijn haren geslagen. Wat een prachtige blijvende lok.. 😀

 18. mafchauffeur says :

  @nietverbaasd: misschien is het een idee voor Raphaël om FB-vriend te worden van Gregory.

  Ruim 4000 FB-vrienden, maar geen Raphaël de Visser.

  Vierduizend…. Geen wonder dat je geen tijd hebt om je vele mail te antwoorden. Overigens klagen o.a. David Sorensen en Boele Ytsma daar ook over. Roem heeft zo zijn nadelen.

 19. mafchauffeur says :

  Toch een beetje een magere vergelijking met David Sorensen. “De Vlaamse Mattheus van der Steen” lijkt een betere benaming.

  In 2008 startte hij “Gods Glory Ministries” (GGM), een apostolische bediening, vooral gericht op wereldwijde evangelisatie d.m.v. Gods Woord, dans, zang, campagne, jongerenwerk, lofprijzing, onderwijs, multimedia, zending… God gebruikt Gregory doorheen België en in landen als Groot-Brittannië, Ethiopië, Georgië, Armenië, Egypte, India Zuid-Afrika en de Filippijnen om Gods Woord te verkondigen, gemeenten te stichten en te bemoedigen, en christenen aan te wakkeren om stappen te zetten in het geloof. Velen vinden daardoor de weg naar een échte relatie met de levende Jezus! Het evangelie dat hij predikt wordt gevolgd door wonderen en tekenen (genezing, bevrijding, doorbraak…) zoals Jezus het zegt!

 20. John says :

  We zien het door Gods kracht gebeuren en bevestigd worden door kinesisten en dokters die dit niet als natuurlijk, maar buitengewoon wonderbaarlijk en bovennatuurlijk vaststellen.

  Een dokter die stopt met het zoeken naar een verklaring van een genezing en het zonder verder onderzoek maar toeschrijft aan het bovennatuurlijke. Die man moeten ze meteen zijn vergunningen intrekken!

 21. mafchauffeur says :

  @John: Nee! Niet intrekken, maar volop de kans geven zijn/haar bevindingen te laten toetsen. Een dokter die een genezing VASTSTELT als bovennatuurlijk is juist erg interessant.

  Ik vrees echter dat de betreffende dokters hooguit hebben gemeld niet uit te sluiten dat de niet medisch verklaarde genezing een niet menselijk verklaarbaar zijn.

  Een gelovig verstaander heeft slechts een half woord nodig. 😉

 22. rob says :

  @John
  Als iemand met kanker spontaan geneest zal je eerder denken aan een verkeerde diagnose of het verwisselen v foto’s.

 23. joost says :

  MC

  Mogelijkerwijs een Ajaxied dus.

  Zo slecht kan hij toch niet zijn. 🙂
  joost

 24. joost says :

  rob

  ik dacht dat jij in de bahama’s zat? 😛

  joost

 25. Wilfred says :

  @Joost:

  Zo slecht kan hij toch niet zijn. 🙂

  Houd jij je een beetje in?!

  @Maf:

  Dat Br.Goudeseune eerst belooft de vragen z.s.m. te beantwoorden en vervolgens niets meer van zich laat horen is weliswaar niet chic, maar alleszins begrijpelijk.

  Zeg, ben jij niet een beetje teveel beinvloed door dat TRIN-gebeuren? Het is al genoeg dat er door FO beinvloede mensen rondlopen! 🙂

 26. mafchauffeur says :

  @Wilfred: beinvloed door TRIN? Voel je je wel lekker? 😉

  Vraagje aan jou als FO-expert. Zie jij Br.Frank met evenveel humor als William Tapley een verkiezingscampagne liedje inzingen?

  Jammer trouwens dat Schinnen zover weg is. Ik was er graag heengegaan.

 27. mafchauffeur says :

  (Oei, bedtijd al gepasseerd- en dat terwijl ik a.s.woensdag pas krankzinnig laat naarbed kan)

 28. goedgelovig says :

  @E-J: We hebben broeder Goudeseune natuurlijk om een reactie gevraagd.

 29. Wilfred says :

  @Maf:

  Vraagje aan jou als FO-expert. Zie jij Br.Frank met evenveel humor als William Tapley een verkiezingscampagne liedje inzingen?

  Waar ik eerst zei ‘TRIN’ komt nu ‘The Third Eagle of the Apocalypse’ voor in de plaats. Stop. 😉

  Nee, ik zie Frank dat niet doen. Maar het pleit ook niet voor mensen die dat wel doen… 😉 Tapley spoort op zijn eigen wijze ook niet.

  Ik vermoed overigens dat Schinnen nog wel van de agenda verdwijnt… maar ik geef gelijk toe dat mijn profetische gaven wel minder ontwikkeld zijn dan die van Frankenbrein.

 30. joost says :

  joost, op 20 augustus, 2012 om 8:18 pm zei:
  rob
  ik dacht dat jij in de bahama’s zat?

  Herhaald verzoek of jij aub onder een andere naam of met een nummer achter de naam wil reageren, dit wordt anders zo verwarrend.
  joost

 31. joost says :

  MC

  (Oei, bedtijd al gepasseerd- en dat terwijl ik a.s.woensdag pas krankzinnig laat naarbed kan)

  Willen we dat eigenlijk wel weten???? 🙂
  joost

 32. Dirkteur says :

  Alhoewel ik het een uitstekende doelstelling vind van GG om GG’rs (GebedsGenezers) onder de loep te nemen, heb ik na 31 reacties nog niemand gelezen die vraagtekens zet bij het publiceren van een privé (email) correspondentie. Misschien is de aanzet een samenvatting en heeft Raphaël er netjes bijgezet: he, ik ben van GG (GoedGelovig) en ik heb wat vragen, zou je willen reageren voor een groter publiek etc. Misschien is deze discussie al vaker gevoerd hier, maar het viel me nu op.

 33. adeline says :

  Er wordt met zekerheid beweerd dat Joury gekneusde polsen en handen had. Met zekerheid concludeerden ze zelf dat er dus niets gebroken was. Daarna een promootje met een zingende Joury die ” f*king dit en dat” zingt. Ik kan niet begrijpen dat je dan rapt met erdoorheen schuttingtaal.
  Iets dergelijks , maar dan veel verfoeilijker, gebeurde met Todd Bentley (e.a.). Hij werd steeds grover in taalgebruik, kleding, houding en liet voortdurend onder “leiding” tatoeages zetten, waardoor hij eruit begon te zien als een satanist.

 34. adeline says :

  Ook ik kwam op facebook iets tegen waar mijn haren van overeind kwamen. Jaweh ministries international heeft een branch geopend getiteld Ademruimte.nl. Dit wordt ! een opvanghuis voor daklozen die slachtoffer zijn van de economische crisis. Ze zijn bezig slechts 15.000 euro binnen te harken. Invloeden van de alombekende charismatische leiders in binnen- en buitenland. De eerzucht van een mens kan vele maskers hebben! Iemand zin om het te onderzoeken?

 35. jansen says :

  @Adeline,

  Kun je even het goede linkje van ademruimte geven? Deze site kan ik zo niet vinden.

 36. nietverbaasd says :

  @Dirkteur waarom dit soort lieden met handschoentjes aanpakken dan? Ze gedragen zichzelf als publieke figuren. bovendien heeft hij niet gevraagd om geheimhouding van de correspondentie, die overigens ook niets vertrouwelijks bevat.

 37. Wilfred says :

  @Adeline: Ik zou er maar niet op rekenen dat die jongen in dat filmpje Joury is… gewoon weer een grapje van Mafchauffeur met zijn dikke duim… 😉

 38. Afolus says :

  @Wilfred
  Als het zo is dat Mafchauffeur net zo’n duim heeft als FO, is het de hoogste tijd om een diepgravend nader onderzoek te doen naar maf.. 😀

 39. Wilfred says :

  @Afolus: Maar Maf geeft toe dat hij over zo’n duim beschikt (kijk maar onder de reacties op Werner)! Dat maakt toch een groot verschil… 😉

 40. mafchauffeur says :

  Mijn duim vergelijken met die van FO? Dat is teveel eer. Nu moet ik wel bekennen dat ik deze informatie van internet heb, en wel van Joury’s FB pagina. Volgens Frank Ouweneel is internetinformatie per definitie onbetrouwbaar. En volgens David Sorensen is Facebook van satan – let wel, tot dat inzicht kwam hij lang voor de beursgang van FB…

  Tenslotte memoreer ik aan het Geinspireerde Facebooklied van Renate. Wie oren heeft om te horen, die hore!

  Echter, om Afolus niet onnodig de gordijnen in te jagen zal ik de link naar dat lied maar niet vermelden. Die moet de heftige succesvideo van de maiden trip van de Iris Compassion nog verteren…. (Of misschien is hij zelf al bezig met een transcript!)

 41. Afolus says :

  Here Jezus, maf, wat een ongelofelijke story was dat nu weer…
  Die Zr. Baker maakt in haar leven per dag meer wonderen mee dan de Heiland in zijn hele aardse leven… 😀

 42. mafchauffeur says :

  @Afolus: je vergeet de laatste twee zinnen van het Johannes-evangelie…

  Maar goed, het zal niet om milieuredenen zijn dat al die verhalen niet zijn opgeschreven.

  Het verschil is wellicht dat de Here Jezus niet afhankelijk was van de portemonnee van een goedgelovige achterban.

 43. Oscar de tweede says :

  @Adeline : Het betreffende stel schrijft zelf dat ze enige tijd geleden op straat zijn gezet wegens schulden. En daarna door familie zijn opgevangen. Want tja, als je niet op een adres staat ingeschreven, mag je ook niet werken (is dat trouwens zo?). En dat zou dan weer jammer zijn van de goede banen die ze hebben. (En dan toch schulden???)
  Enfin, ze hebben gelukkig weer een huis, organiseren samen met o.a. MvdS mooie conferenties (zouden ze daardoor in de schulden zijn gekomen?) en weten zich nu geroepen om thuislozen te gaan helpen. Een woning hebben ze al op het oog; de foto’s staan op de site. Nou ja, zo zou het huis er uit kunnen zien.). En ook geven ze referenties op (die op mij niet erg betrouwbaar overkomen, althans, erg onduidelijke informatie). En o ja, kleinigheidje, ze hebben naast klusjesmannen en vrouwen ook nog 15.000 euri nodig om dat huis te gaan huren, op te knappen, in te richten, een kantoorruimte te huren en in te richten, administratieve organisatie op te zetten etc. etc. En .. ze zijn Anbi-erkend.
  Dus, goedgelovigen, geven maar!

 44. Wilfred says :

  @Maf:

  je vergeet de laatste twee zinnen van het Johannes-evangelie…

  LOL! 🙂

 45. rafdevis says :

  @mafchaufeur

  Raphael begaat een aantal “Don’ts”.
  1) Hij lijkt kritisch

  Hoe kom je d’er bij. Slikken, jongens. Slikken.

  2) Hij lijkt het woord en daarmee de geestelijke authoriteit van Voorganger Gregory in twijfel te trekken

  Dat doe ik zeker. Doe ik ook bij imams, Mr. Lama en boompriesters.

  3) Hij vraagt om openbaarmaking van vertrouwelijke medische gegevens

  Helemaal niet. Ik vraag dat hij zijn claims staaft. Niet noodzakelijk om namen van patiënten. Typerend trouwens dat mensen hier meer wakker van liggen dan de mogelijkheid dat er gebedsgenezers rondlopen die van alles claimen.
  4) Hij communiceert enkel via internet
  Welkom in de 21ste eeuw. Mijn postduif was op vakantie.

  Kortom: een totaal gebrek aan respect.

  Inderdaad. Respect betoon je door te zeggen dat je gaat antwoorden, dat vervolgens nog eens te beloven, en dan uiteindelijk helemaal niet te reageren. Nooit niet.

  @Dirkteur

  heb ik na 31 reacties nog niemand gelezen die vraagtekens zet bij het publiceren van een privé (email) correspondentie.

  Mensen die groteske claims over de realiteit maken in de publieke sfeer, moeten evenveel werk steken in het kunnen bewijzen van die claims. Iedereen met een beetje wetenschappelijke instelling weet dat je brondvermelding, je argumentatie, je onderzoek, etc. even belangrijk, zoniet belangrijker is dan je claim. Doe je huiswerk of wees bereid op het matje geroepen te worden. Iets over alarmbelprocedures. Schermen met privacy laat alleen nog maar meer alarmbellen rinkelen.

 46. goedgelovig says :

  @Dirkteur: Terechte vraag. Voor ons is het kernpunt dat Raphaël Gregory om opheldering vraagt over iets wat hij op een openbaar forum (Facebook) wereldkundig maakt. Dat is o.i. van een andere orde dan privé-correspondentie.

 47. Wilfred says :

  @Rafdevis: Je gaat toch niet serieus reageren op een satirisch bedoelde opmerking van Maf? De naam zegt het al… 😉

 48. Afolus says :

  @Adeline
  @Oscar de Tweede
  Interessante ervaringsdeskundigen die Robin en Esther Prijs.
  De man heeft een duidelijk fondswervend timbre in zijn stem.
  De grote glorie van de Holy Ghost Fire Nights ligt al weer bijna twee jaar achter hen. Er moest dus weer iets nieuws gevonden worden.
  Volgens mij ook weer een mooi project voor nadere referenties….

 49. mafchauffeur says :

  @raf: ach, een beetje begrip voor een pas getrouwde jongeman mag toch best? Daarbij: wat heeft het Koninkrijk van God met een wetenschappelijke instelling van doen? Heb geloof, broeder. 🙂

  Daarbij komt dat Gregory het vast superdruk heeft met de gemeente, zijn GGM bediening én organisator is van een “Liefdesconvertentie” op 13 oktober (http://www.facebook.com/events/489791671032178). De sjofartoeteraar is ook uitgenodigd, het wordt vast heel gezellig.

  Gregory is wel zo verstandig om niet in dezelfde vijver te vissen als Mattheus van der Steen, gezien de vermelding van enkel een Belgisch bankrekeningnummer.

  Of de spreker van de conferentie (Guy Peh) een lichtend voorbeeld is voor Gregory en zijn echtgenote? Zou mij niets verbazen, gezien het TRIN-sjabloon van de promo van Guy en Ilke.

 50. Dirkteur says :

  mijn punt was niet dat Goudeseune niet bevraagd zou mogen worden (juist wel) maar dat een persoonlijk ingestoken correspondentie publiek wordt gemaakt. Ook al was de aanleiding publiekelijk. M’n 1e reactie was vooral gevoelsmatig, wat als ik op zijn burostoel zou zitten en mijn mail ineens op een website zag? Na een korte check (briefgeheim, email) lees ik nu dat wettelijk citeren uit emails niet zomaar kan. Mijn suggestie blijft dus (als dat tenminste het motief was): joh, ben van GG, mag ik je wat vragen voor onze site? Heb de indruk dat dit bv. met WvdK beter is aangepakt.Maar het is misschien minder spannend…

 51. mafchauffeur says :

  GG meldt:

  Begin december vorig jaar mailde hij Goudeseune

  maar Goudeseune antwoordt RdV:

  Beste Raphaël,
  Bedankt voor je berichtje op FB!

  Tja, wat was het nou: een E-mail (privé-correspondentie)? Een privé-bericht op FB? Of een openbare reactie op FB?

 52. goedgelovig says :

  @mafchaffeur: Dat onderscheid is door de sociale media vervaagd. Mailen, in-mailen, mentionen, dm’en, chatberichten…

 53. rafdevis says :

  wildred: Je gaat toch niet serieus reageren op een satirisch bedoelde opmerking van Maf? De naam zegt het al… 😉

  Owww

 54. rafdevis says :

  Er is trouwens een mooiere foto van Broeder Goudeseune. http://www.opwekkingsvuur.be/wp-content/uploads/7dec09.jpg