Russisch-Orthodoxen verbranden Madonna

Twee jaar strafkamp in de Goelag Archipel, op duizenden kilometers afstand van hun gezin. Dat was het vonnis van de Russische rechter voor de drie dames van de punkformatie Pussy Riot. Ze haalden het in hun hoofd om een mis in de Russisch-Orthodoxe Kerk te verstoren met een protestlied waarin Maria werd aangeroepen om dictator Poetin weg te jagen. Ook in Rusland weten ze heel goed hoe ze jongeren de kerk moeten uitjagen en aangezien de haatbaarden van de Russisch-Orthodoxe Kerk onder één hoedje spelen met Poetin, was het lot van de punkers bezegeld. De kerk, ooit innig verstrengeld met de tsaar, is van oudsher sterk nationalistisch en antisemitisch.

Ook Madonna moest het ongelden. Een poster van de popdiva, die openlijk steun aan Pussy Riot en Russische homo’s betuigde, werd door een orhodoxe priester met zijn gevolg – die zo te zien ook lid zijn van de Hell’s Angels – ritueel verbrand. Russische anti-homo organisaties eisen 10 miljoen dollar van Madonna omdat ze de ‘Russische gezinswaarden’ zou bezoedelen.

Advertenties

16 responses to “Russisch-Orthodoxen verbranden Madonna”

 1. Stijlvol says :

  Is ook oosten, ook Oosters ritueel. Toch?

 2. van Kerstenen says :

  Nooit geweten dat wijwater zo goed brandt!

 3. Stijlvol says :

  En ehm, leuke shirtjes ook aan voor tijdens die dienst.

 4. henkjan37 says :

  Naja, iig komen tegenwoordig de meeste mensen terug uit siberie :p

  Rusland is een dictatuur, en kerken die zich vanoudsher onder het gezag stellen gaan daar deel van uitmaken. Zo ook de evangelische kerk in duitsland en in mindere mate (nooit met echte excessen, alleen wat dragondes)de hervormden in nl.

 5. Ton says :

  Horrordoxe priesters zal zijn bedoeld?

 6. Wilfred says :

  @GG: Hoe weten jullie dat het orthodoxe priesters zijn? In het gelinkte artikel staat alleen ‘gelovigen’. Deze mensen lijken me eerlijk gezegd ook geen priesters… Niet alle mensen met een kruis in de hand zijn priester! 😉

  En hoe weten jullie dat het dezelfde mensen zijn die die 10 miljoen geclaimd hebben? Die indruk wordt met het woordje ‘ze’ toch tenminste gewekt…

 7. bramvandijk says :

  @Wilfred
  Spelbreker! Probeert GG een lekker lezend en compact verhaal af te leveren, ga jij je weer druk maken om de feiten. Daar valt natuurlijk nooit wat moois van te maken…

 8. joost says :

  Jammer dat ze van die r… aanstekers hebben daar in Rusland? Hij (die priester?) had toch moeten weten dat het eigenlijk God was die hem tegenhield toen hij tot 3 maal toe vergeefs probeerde de poster aan te steken?

  Wilfred
  Het moeten wel die zelfde mensen zijn die die 10 miljoen hebben geëist, ze wilden zich bij hun outfit passende motorfietsen aanschaffen.
  joost

 9. goedgelovig says :

  @Wilfred: Simonovich-Niksich, de leider van de Unie van Orthodoxe Kruisdragers (een soort orthodoxe Ku Klux Klan) die op deze video het exorcisme van Madonna uitvoert, is priester van Russo-Servische afkomst. Dat staat op z’n Russische wiki. Ergens is het ook logisch dat een organisatie die het orthodoxe erfgoed zo fanatiek beschermt zich wel aan de eigen regels voor rituelen houdt.

  http://ru.wikipedia.org/wiki/Симонович-Никшич,_Леонид_Донатович

  De claim van 10 miljoen is afkomstig van anti-homo organisaties. Dat zullen we iets duidelijker in de tekst vermelden. De Unie is ook fel anti-homo, maar het is uit het bronbericht niet duidelijk of zij bij de claim betrokken zijn.

 10. Wilfred says :

  @GG: Hebben jullie dat artikel zelf uit het Russisch vertaald? 😉

  Gelukkig is er ook wel wat in het Engels te vinden:
  http://www.alternatehistory.com/discussion/showthread.php?p=6284649

  @Bram:

  Spelbreker! Probeert GG een lekker lezend en compact verhaal af te leveren, ga jij je weer druk maken om de feiten. Daar valt natuurlijk nooit wat moois van te maken…

  Sorry. Overgehouden aan het analyseren van de DVD van Frank… 😦

 11. Albert says :

  Ze kunnen mooi nieuwe mutsen breien in Siberië. Stelletje mutsen. Lekker ongenuanceerd schoppen tegen het christelijk geloof en niet herkenbaar in beeld willen komen.
  Misschien een goeie nieuwe methode voor evangelisatie. Allemaal een felgekleurde bivakmuts opzetten en er op uitgaan. Misschien werkt het.

 12. midas says :

  @henkjan37 dus jij vindt dat de Hervormden in nl meedoen met de dictatuur (van Mark Rutte)? Aardig gek.

 13. henkjan37 says :

  @midas

  nee, maar zoek maar eens op hoe dat rond de afscheiding ging;)

 14. joost says :

  Ach deze priesters vallen nog mee.
  In Amerika bedekken ze zich met witte puntmutsen en lakens en verbranden “andere” mensen i.p.v. posters en zij doen dat ook vaak zogenaamd uit Gods naam.
  joost

 15. jannegen says :

  Wow, dat zou gaaf zijn zeg. Een filmpje van youtube op mijn facebook prikbord, waarop orthodoxe fundamentalisten een foto van mij verbranden. Hahaha