Alle zonden van Dordrecht gewist

“Onlangs kwam ik een website tegen over mijn mooie stad Dordrecht,” mailt een GG-lezer. “Iemand is bezig met het in kaart brengen van alle zonden van Dordrecht. Ziet eruit als een enorm uitgebreide site, het meest indrukwekkende totaaloverzicht van stadszonden dat ik ooit heb gezien!”

Goedgelovig heeft even gekeken en trof een heerlijk ongenuanceerde, sombere site aan met uiterst gristelijk zondemateriaal, zoals: een grondig commentaar op naaktcamping De Ammoniet, een droevig betoog over de komst van een moskee, een hele pagina over Seksuele Zondigheid (inclusief linkjes naar de zondige pagina’s, zoals condoomverkooppunten en andere Zondige Ondernemers), en een opsomming van de zonden die binnen de Grote Kerk van Dordt worden beoefend (zoals sanctionering van homofilie en mensverering).

Maar helaas helaas heeft de eigenaar van de site, die toch zeker kans had gemaakt de Mockfish Award te winnen, zijn zwikkie op 1 juli offline gehaald. De motivatie:

“Na 7 jaren van proberen geestelijk Dordrecht digitaal in kaart te brengen valt er nu helaas een voortijdig einde. Stadspolders, Oudelandsehoek, en het grootste deel van Sterrenburg leefden nog niet in de digitale stad. En de oostelijke polders van het eiland, het oor van de schapekop, was ook nog niet uitgewerkt. Dat het tenslotte evenmin gelukt is een allesverbindende pagina te realiseren, die aanschouwelijk zou maken hoe de wolven vrij kunnen huishouden in de schaapskudde, hoe succesvol de satan is in het moreel verder in verval brengen van de schapekoppen, is wel het belangrijkste falen van deze website.”

Gelukkig zijn hierdoor alle zonden van Dordrecht in elk geval van het internet gewist. Dan hoeft daar in elk geval niet meer tegen te worden gebeden. Wie toch zeker wil zijn dat de vloedgolf des HEEREN hem niet treft in zijn aardse zondigheid, kan zich bekeren en zijn toevlucht zoeken in de Ark van Noach. Deze reddingsboot heeft van de gemeente Dordrecht zojuist een permanente verblijfsvergunning gekregen.

Saillant detail in de screenshot: hier worden escort services en massagesalons “die ons in de verleiding brengen” met link vermeld. Heel handig. 🙂

Advertenties

18 responses to “Alle zonden van Dordrecht gewist”

 1. Johan says :

  Waarom is die naaktcamping naar een fossiel genoemd?

 2. moniek says :

  Handige Harry, de man van deze website. Hij kon onder het mom van opzoeken van zondige sites, de hele avond gelegitimeerd hele foute sites bezoeken. Allemaal voor het goede doel!

 3. vleertje says :

  Is dit niet typisch een gevalletje van man met een ernstige psychiatrische ziekte? Zonde- en profetenwanen zijn zeer gebruikelijk voor de psychotische stoornissen. Die laatste zinnen zijn zo onsamenhangend en de hele opzet van dit verhaal doet mij daar sterk aan denken. Dan word het opeens een heel triest verhaal….

 4. Pittig says :

  Sommigen vonden zijn site een handig hulpmiddel om alle “leuke plekken” op te zoeken,
  http://www.idordt.nl/dorde-rechtnl

  Anderen keerden zich door de website alleen nog maar meer van het christelijk geloof af. “een sterk stuk anti-evangelisatie…”
  http://www.monlog.nl/logs/2005-08-10-gristenen-misselijk/ (in tekst en in een comment)

  En stonden zulke zinnen op die site?

  Voor een Dordts voorbeeld zou u nu naar Lieke kunnen gaan. Maar wij raden dat sterk af en waarschuwen in ieder geval voor expliciet sexuele beelden. Alleen zij die het klappen van de zweep al kennen zullen misschien niet opgewonden en bevlekt raken door deze aandachtshongerige grieten.

  😕 Had hij dit zelf niet door?

  Of deze:

  ‘Pas op, op nummer 36 woont een astrologe’

  En God strafte Dordrecht al vanwege de zondige homo’s…Over een grote stroomuitval door een storing in een trafohuisje schrijft hij:

  “Wij merken op dat in de onmiddelijke omgeving een semi-clandestiene ontmoetingsplaats voor homoseksuelen is/was.”

  “Het volk roept al snel discriminatie als homofielen anders behandeld worden, maar met religieuze kennis blijkt dat homofielen niet alleen op seksueel vlak maar ook op moreel en sociaal vlak echt anders zijn en dus ook ongelijk behandeld moeten worden.”

  Oh ja, alle standbeelden zijn fout, want “gij zult u geen gesneden beelden maken”. En omdat het oude testament leert dat ‘de rand van baard en hoofdhaar niet mogen worden afgesneden’ werden ook de Dordtse kappers vermeldt!

  Op deze site wordt zelfs vermeldt dat er op de site stond dat de holocaust een daad van Jezus was.

 5. DizzyB says :

  Zonde van zo’n site…

  Het idee is alleen niet zo goed uitgewerkt, het had beter geweest om de zondige gebieden aan te geven in google maps. Daar kun je dan fijn omheen navigeren op je heilige levenspad.

 6. Pittig says :

  @ DizzyB

  Of je kunt meteen een routebeschrijving naar die zondige plek krijgen! In StreetView zelfs al even wat voorpret…

 7. van Kerstenen says :

  Zondebesef is al sinds 1618 met de geschiedenis van Dordt verweven.

  Nu deze Mockfish kandidaat wegvalt, zou ik wel graag de heer Burggraaf en zijn site De Rokende Vlaswiek
  willen aandragen.

 8. joost says :

  En al die “zondige” mannen en vrouwen moesten wel eerst een bedrag betalen om op die site te worden vernoemd? Het was de goede man er tenslotte niet om te doen gratis reclame te maken. 😦
  joost

 9. farty arty says :

  Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt!

  Nu woonde ik er niet zo heel ver vandaan:-/

 10. Peter 2 says :

  Ik benijd satan niet. Ook hier krijgt hij weer de schuld van het mislukken van de site. Net zoals bij FO. Die gaf em de schuld van de neg publicaties rondom zijn eindtijdbijbelstudie.
  Arme satan. Kunnen we niet wat bemoedigens aan hem adresseren dan hem alleen overal maar de schuld van geven.

  Satan vergeef het hen, zij weten niet wat zij zeggen…

 11. rob says :

  @Peter2

  het mislukken van de site. Net zoals bij FO. Die gaf em de schuld van de neg publicaties rondom zijn eindtijdbijbelstudie.

  Als dit idd het werk v satan is, zou je hem bijna leuk gaan vinden 🙂

 12. DfTg says :

  *gaap* Is dit nieuuuuws… zouteloos, kende dit allang…..suffe webstek, goedgelovig.

 13. henkjan37 says :

  @DfTg

  ik val juist bijna in slaan van jou!

  dankje hiervoor..met die hitte val je soms lastig in slaap!

 14. henkjan37 says :

  *slaap

 15. felix says :

  wat mooi !!

  Alles is verwijderd, zover het oosten is van het westen zover doet hij onze overtredingen van ons .

  en in MI 7:19 19 Hij zal Zich wederom over ons ontfermen, Hij zal onze ongerechtigheden vertreden. Ja, Gij zult al onze zonden werpen in de
  diepten der zee.

  En met een bordje er bij: verboden te vissen !!!

  Is dat niet krachtig !

 16. joost says :

  felix

  Gij zult al onze zonden werpen in de
  diepten der zee.
  En met een bordje er bij: verboden te vissen !!!

  Gaat niet helpen vrees ik, dan komt er zo’n jonas of een andere mafketel in een walvis langs en die pikken die zonden weer op en gooien ze ergens aan land. (daar heb ik nu zo het land aan 😡 )
  joost