Toneelvereniging Orde der Dwazen

Het Dwaze Zaken Collectief (de columnisten van Goedgelovig) en de Dwaze Schare (de community van reageerders) krijgen concurrentie. Er heeft zich namelijk en nieuw stelletje dwazen gemeld: toneelvereniging Orde der Dwazen, “een theatergroep met spelers uit Amsterdam en omgeving die vanuit een christelijke identiteit kwalitatief goed theater willen maken.” De doelgroep is niet (alleen) de kerk, maar de volle breedte van de samenleving. “Niet om te evangeliseren of te moraliseren, maar om uit te dagen, wakker te schudden of een spiegel voor te houden,” aldus de website. Voorzitter Martijn van den Burgt voegt daar een oproep aan toe:

“Voor het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar nieuwe spelers die ervaring hebben met acteren. En aangezien we specifiek op zoek zijn naar mensen met een christelijke levensovertuiging wilde ik u vragen of u hier aandacht aan wilde besteden op uw website. 
Op 31 augustus worden er audities gehouden. Daarna willen we in september samen met de nieuwe spelers beginnen met een workshop van vier weken. De repetities van het nieuwe stuk zullen vervolgens in oktober beginnen.”

Het gezelschap oefent op het adres van de Levend Evangelie Gemeente in Schiphol-Rijk die ons Mathijs Piet, Ana Méndez, het Aviodroom, en tal van charismanische hypes en conferenties schonk. Geestvervulde satirische acteurs kunnen zich via de website melden.

Advertenties

3 responses to “Toneelvereniging Orde der Dwazen”

  1. Wilfred says :

    @Rob en Pittig: Na jullie hoogstandje gisteren verwacht ik zeker dat jullie auditie gaan doen! En John ook… 😉

  2. ajm says :

    nou, ik zou ze maar niet associëren met hun plaats van oefenen, want dan mis je wel wat!

  3. Dirk says :

    Mathijs Piet, Ana Méndez, toneelgroep orde der dwazen… Eigenlijk is het ook wel een logisch rijtje.