Agenda Frank Ouweneel loopt leeg

De agenda van bijbelleraar Frank Ouweneel is sinds GG en het ND onthulden dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan fraude zo goed als leeggelopen. IKON Kerknieuws legde de gemeenten die nog spreekbeurten van Frank Ouweneel hadden staan de volgende vraag voor: “Graag vernemen wij of het optreden van Frank Ouweneel bij uw gemeente doorgang vindt, nu is gebleken uit diverse publicaties dat zijn betogen onjuistheden bevatten.” De omroep ontving drie reacties:

Jan Mulder, secretaris van de raad van oudsten van de Vrije Baptistengemeente Emmen: “Wij hebben als oudsten van onze gemeente besloten Frank Ouweneel geen podium meer te bieden, zolang hij niet bereid is de onderste weg te gaan (= publiek erkennen, schuld belijden en vergeving vragen).”

Wim Stoorvogel, voorganger van de Vrije Baptistengemeente Groningen, liet weten: “Om de zorgvuldigheid in acht te nemen hebben we de spreekbeurt van de heer Frank Ouweneel in overleg met hem opgeschort. Er zullen na de vakanties nog gesprekken plaats vinden.”

Willem van Dijke van de Christengemeente Zierikzee meldt terug: “Voor zover ik weet gaat de spreekbeurt van Frank gewoon door. Wat ik me sterk afvraag is of we met dit soort inventarisaties/nieuwsberichten Jezus ook echt dienen. Als luisteraar heb je altijd de verantwoording zelf te toetsen. Mochten er twijfels zijn dan kun je altijd de richtlijnen hierin volgen die de bijbel ons aanreikt. Wellicht kunt u die richtlijnen eens onderzoeken en daarover publiceren, dan is de insteek heel anders.”

Eerder mailden onderzoekers Van den Esker en Wagenaar 25 gemeenten met hun bevindingen. Slechts drie reageerden.

486 Reacties op “Agenda Frank Ouweneel loopt leeg”

 1. Pieter zegt :

  De reactie van Willem van Dijke vind ik weer zo ”christelijk” correct…typerend en voorspelbaar. Waarom zijn er toch altijd weer mensen die de Bijbel gebruiken als een soort van ”paraplu” zodra er dit soort zaken aan de orde worden gesteld…recht is recht en krom is krom.

 2. skellifisk zegt :

  Ach, het maakt ook niet zo uit. Als Frankie vanuit Suriname over de grote gevaarlijke giftige zee gevlogen is, dan krijgt ie zóveel radioactieve straling binnen, dat ie sowieso wel onzin uit gaat kramen. 🙂

 3. Wilfred zegt :

  Wat ik me sterk afvraag is of we met dit soort inventarisaties/nieuwsberichten Jezus ook echt dienen.

  Wat ik me sterk afvraag, heer Van Dijke, is of we Jezus ook echt dienen wanneer we mensen een boodschap laten brengen die op belangrijke onderdelen onjuist is, waarmee de waarheid van de bijbel zou worden aangetoond! Tel daarbij op het manipulatieve gebruik van een onnauwkeurige vertaling en aaneenrijging van stukjes teksten waarmee de indruk wordt gewekt dat dit zo in de bijbel staat en een angstopwekkend betoog, dan vraag ik mij af of dat Jezus dient…

  Zoals ik al eerder schreef, twijfel ik ernstig aan het beoordelingsvermogen van oudsten en voorgangers die weten hoe Frank optreedt en wat zijn methode inhoudt en hem desondanks een podium bieden. Wat zegt dat over uw eigen visie op uw verantwoordelijkheid, dat u schrijft dat iedere luisteraar zelf maar moet beoordelen? Geldt dat ook als u hem uitnodigt ondanks het feit dat duidelijk is geworden dat hij zaken verdraait en onjuist voorstelt?

  @GG: Waarom hebben jullie nu wel de namen van deze personen openbaar gemaakt?

 4. Pittig zegt :

  Ik zie een patroon:

  Willem Ouweneel tegen zendeling Marten Visser: 
  “Met wie ben je aan het strijden als je Gods wonderen in twijfel trekt?”

  Frank Ouweneel tegen mensen die hem vragen e-mailden:
  “Bovendien hebben beide e-mailers geenszins duidelijk gemaakt waarop zij hun negatieve opstelling baseren. De vraag dringt zich op wie zij hiermede willen “dienen”.”

  Willem van Dijke tegen IKON:
  “Wat ik me sterk afvraag is of we met dit soort inventarisaties/nieuwsberichten Jezus ook echt dienen.”

 5. Pittig zegt :

  Bijbelstudieseizoen 2012-2013 van Christengemeente Zierikzee:

  Ook dit seizoen bent u van harte genodigd te komen op de Bijbelstudie avonden van de gemeente. Ook als u geen lid bent, maar toch graag van deze avonden wilt komen, dan bent u van harte welkom. Elk jaar denken we na wat de onderwerpen zouden moeten zijn. We nodigen goede leraren uit die het onderwerpen vanuit God’s Woord behandelen. De onderwerpen zijn een mix geworden van thema’s en Bijbelgedeelten. Op het eerste gezicht zit er niet direct een verband in. maar als je er wat langer naar kijkt is er wel een grote lijn in te vinden: Levensheiliging. Van onszelf, van onze gezinnen en van de gemeente.

  De sprekers zijn dit jaar afkomstig uit verschillende delen van het land. We noemen F. Ouweneel , M. Ezinga, Gerard Feller, W vd Kamp, A Wisse, D, Lemmens en E. Postma

  F. Ouweneel staat er nog gewoon bij. Zou zijn studie ook onder de grote lijn van levensheiliging passen?

  En bedoelen ze met W. vd Kamp misschien onze Wilkin?

 6. Wilfred zegt :

  @Pittig: Nee, ik denk dat ze doelen op Wim van de Kamp. Over de eindtijd en het Romeinse Rijk. Informatie van een insider… 🙂

  Oh nee, dat schrijf je met een ‘C’ … 😦

 7. Spoorzoeken zegt :

  Een aantal berichten in het ND over F. Ouweneel heb ik gelezen. En hier wat. Uit reactie(s) van lezer(s) in het ND spreekt al gauw de sfeer dat we niet te kritisch mogen zijn. Het gaat er echter niet om of er fouten zijn gemaakt, maar of de boel bewust belazerd is. Ik heb begrepen dat daarvan sprake was. If so, dan moet deze man gewoon een openbaar spreekverbod krijgen tot z’n dood. Zo simpel ligt dat.

 8. Joop zegt :

  Ik stel hierbij dat iedere kerk of gemeente die Frank O. nog uitnodigt een spreekbeurt te houden even naief en dom is als een universiteit die Diederik Stapel nog zou uitnodigen een gastcollege te houden.

 9. albert zegt :

  Hoi Wilfred en Pittig!,

  kom even kort opduiken vanwege een mail-oproep van Wilfred 😉

  Natuurlijk impiceert ‘levensheiliging’ dat je de zaak niet besodemietert (vergeef me de uitdrukking maar hij is wat mij betreft gepast in dit verband).
  De opmerking van W.v.Dijke van de Christengemeente Zierikzee: “Wat ik me sterk afvraag is of we met dit soort inventarisaties/nieuwsberichten Jezus ook echt dienen” is een onjuiste.
  De vraag zou (primair) moeten zijn of F. Ouweneel ‘met dit soort (gemanipuleerde) inventarisaties/nieuwsberichten Jezus ook echt dient’. Natuurlijk is het antwoord nee, waarbij de vraag net zo goed aan ons gesteld mag worden of we Jezus dienen in ons gedrag, althans: zo werkt de bijbelse spiegel ook wel weer 😉 !
  En natuurlijk moet FO daarom op correcte wijze op worden aangesproken. Dat is ook herhaaldelijk gebeurd als ik zo alle comments lees. FO heeft zich er echter niets van aangetrokken en heeft reageerders afgescheept met een standaard reactie en nog veel erger, met de valse opmerking: “de vraag dringt zich op wie zij hiermede willen dienen”. Werkelijk dieptriest. Iedere lezing door iemand die zich van deze manipulerende streken bedient is er één teveel.
  Als orthodox gelovige schaam ik mij voor het gedrag van deze FO. Ik adviseer hem (nu) een echte hengel…..

 10. Wilfred zegt :

  @Albert: Hey jongen. Welkom! Is die hengel voor Frank om te gaan vissen? Kun je beter niet doen hoor, met al die straling! 😉

  Lees ook nog even de opmerking van Pittig onder het andere populaire item over Frank. Pittig merkte op dat het er op lijkt dat de site van jaapfijnvandraat gekaapt is…

 11. albert zegt :

  @ Wilfred
  Dat vissen maakt bij mij niets meer uit. Ik rijd sinds enige tijd in een geïmporteerde japanse auto 🙂

  Pittig heeft gelijk: het LIJKT er op. Wijlen J.Fijnvandraat had een sterke mening over de eindtijd maar was veel minder stellig en manipuleerde (en besodemieterde) de zaak niet. Bovendien gaf hij iedere reageerder persoonlijk antwoord, hoe druk hij het ook had (spreek uit ervaring en ken velen die dat ook kunnen bevestigen).
  Een ander verschil is dat JF ook bereid was terug te komen op zaken die hij onjuist zag of had beoordeeld. Hij was iemand die er geen moeite mee had de minsten te willen zijn als daartoe aanleiding was.
  FO laat helaas wel iets anders zien in z’n reacties. Triest.

 12. Wilfred zegt :

  @Albert: Pittig bedoelde niet gekaapt door Frank O., hoor! Hij bedoelde door een andere gebruiker. Volgens hem kwam je via die site op een pornosite terecht…

  Overigens nog gecondoleerd…

 13. albert zegt :

  @ Wilfred

  thnx
  Ik vat ‘m (website is ‘down’)….satan zat er vast achter 😉

 14. Wilfred zegt :

  @Albert: 🙂

 15. Pittig zegt :

  @ Albert

  Je spreekt in de verleden tijd over Jaap Fijnvandraat en Wilfred condoleert je. Is hij overleden?

 16. albert zegt :

  Klopt Pittig. Dit voorjaar. Zie hier: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=59200
  Overigens een zeer bescheiden man.

 17. Pittig zegt :

  @ Albert

  Gecondoleerd. Wat jij mij vertelde was hij een man vol liefde voor God en mensen. Dat mag ons blijven inspireren!

 18. albert zegt :

  @ Pittig
  Merci!
  Door zijn liefde voor God had hij ook oprechte liefde voor mensen. Voor zover ik het decennia lang (van dichtbij) kon zien ‘deed’ hij genade, natuurlijk met vallen en opstaan. Theorie en praktijk waren congruent. En dat zegt (mij) veel. Inderdaad inspirerend.
  Vandaar ook mijn scherpe reactie op FO (albert, op 21 juli, 2012 om 7:58 pm zei).

 19. John zegt :

  Is het vandaag al weer Capslock-dag?

 20. Professor Prietpraat zegt :

  @Harrie, verder alles goed?

 21. Wilfred zegt :

  @JOHN: JA, WIST JIJ DAT NIET? 🙂

 22. Professor Prietpraat zegt :

  verbazingwekkend weer dat ik hele andere dingen lijk te lezen in de Bijbel dan meneer van Dijke over vermaning en correctie in de kerk. Hij zal wel weer doelen op de tekst over de broeder die zondigt. Het gaat hier echter om een publiek figuur, een leider/leraar die ook publiek terechtgewezen dient te worden en geen podium meer mag krijgen. In ieder geval zolang hij zich niet bekeert en de onderste weg gaat zoals Jan Mulder het verwoordt.

 23. Wilfred zegt :

  @John: Mocht je geinteresseerd zijn: ik heb het laatste deel van de DVD over 2011 van Frank samengevat in drie bijdragen onder het item: Frank Ouweneel: alle bronnen vernietigd… Daar zitten ook nog wat aanvullende claims van dr. Frank in…

 24. Hertog Jan zegt :

  Huurling Willem zegt tegen de Zierikzeese schaapjes: “kom op jongens, pak die wolf! Ik moet even naar de wc…”

  Wat een superslap en nog niet eens christelijk-correct antwoord zeg. Een herder zonder ballen.

  Ik word elke keer weer herinnert aan een interviewtje van Mark Driscoll

 25. skellifisk zegt :

  Ik ben benieuwd waar @Harrie het vandaan haalt dat ‘attentie’ slechts twee t’s bevat, en dat het Nederlands de uitdrukking ‘In twijfel bannen’ zou kennen 😀

 26. Stijlvol zegt :

  Willem van Dijke past prima in onze hervormde kerk, doen ze ook zo: nou, maar da’s niet zo handig om daar over te beginnen, want imago van dingus naar de klotus.

 27. joost zegt :

  Hertog Jan

  Een herder zonder ballen.

  In de volksmond ook wel teefje genoemd.
  joost

 28. Albert zegt :

  Het wordt wel een rommeltje hier! Reageert albert en dan krijgt Albert antwoord. We zijn wel zorgvuldig met de hoofdletters. hè?

  Verder inhoudelijk: Het is best moeilijk voor een gemeente om iemand als Frank van de sprekerslijst te knikkeren. Vergeet niet dat wij hier uitgebreid en inhoudelijk goed onderbouwd een hele discussie voeren over zijn Eindtijdstudies die de leugens en manipulatie helder aan het licht hebben gebracht, maar heel veel mensen lezen niet meer dan het regionale suffertje en krijgen niets mee van deze tragedie. De Maranatha-hoek met de daarbij behorende sprekers zal weinig begrip hebben voor het afzeggen van afspraken met Frank, zeker ook omdat de Eindtijdstudie maar een klein onderdeel is van zijn werk. Ook bij ons zal het nog veel vragen oproepen wanneer de Oudsten besluiten de staande afspraken met Frank af te zeggen. Hij kwam bij ons voor de Eindtijdstudie en dan waren er in plaats van 50 personen bijna 200 personen uit de hele omgeving. Daarnaast gaf hij 5 avondstudies uit zijn werkboek en ook daarvoor kwamen velen van heinde en verre die het cursusboek volgen. Stoppen betekent ook dat je deze zoekende mensen dupeert. Eerder al is terecht opgemerkt dat al deze mensen nazorg nodig hebben en velen van hen zullen deze discussie op GG niet volgen. Daarvoor richten zij hun geloof veel te veel op het leven tussen de veilige kades van een haven. GG laat je uitvaren en toetsen of je geloof werkelijk tot de kern van je wezen is doorgedrongen of dat het slechts een dun laagje buitenkant is, een gedragstraining.

 29. Wilfred zegt :

  @Albert: Je schetst aardig de dilemma’s die voorgangers en oudsten kunnen hebben. Maar weegt de last van het moeten uitleggen dat iemand behoorlijk wat zaken verzonnen en aan de bijbel gekoppeld heeft dan op tegen de schade die hij aanricht? Zijn spreken over de profetie en 2011 kun je toch niet door laten gaan? Dan werk je mee aan bedrog.

  Je hebt natuurlijk gelijk dat hij ook andere onderwerpen in lezingen behandelt. En je mag dit niet zomaar daar op overdragen. Maar de imagoschade heeft hij toch echt zichzelf aangedaan…

 30. Peter zegt :

  Ik vroeg mij af. Is in het lijstje kerken ook Nehemia in Zwijndrecht gebeld. Hij geeft daar veel les op de Bijbelschool en is daar mentor van studenten. En ook is daar jaarlijks de eindtijd studie te zien.

 31. Simon zegt :

  De kop en inleiding dekken toch niet echt de lading van het artikel. Twee kerken die een afspraak hebben afgezegd/opgeschort. Dan is ‘leeglopen’ een erg groot woord. Tenzij hij natuurlijk maar drie afspraken had staan.

 32. Wilfred zegt :

  @Simon: Check de site maar eens… dan zie je dat er onder agenda niks meer staat…

 33. Peter zegt :

  @Wilfred
  dat kan ook een verzoek van de kerken geweest zijn waar hij op de agenda stond/staat. Die willen niet meer plat gebeld worden…

 34. Professor Prietpraat zegt :

  @Albert, ik zou als ik voorganger wasvan zo’n kerk gewoon een bericht uit laten gaan en bijvoorbeeld verwijzen naar de website waar staat dat we het betreuren dat……. en dat we naar aanleiding van de ontmaskering besloten hebben dat voorlopig geen bla bla bla…..

  Vaag gedoe is er al genoeg. Gewoon duidelijkheid en openheid is voor iedereen beter.

 35. Peter zegt :

  @Professor Prietpraat
  Dat valt voor een hoop voorgangers niet mee…

 36. Professor Prietpraat zegt :

  @Peter,

  nee, dat klopt vast. Een stukje kerkcultuur denk ik.

 37. Professor Prietpraat zegt :

  paar goede Bijbelteksten als onderbouwing erbij op de website doet ook el een heleboel om nare reacties een beetje te voorkomen.

 38. Wilfred zegt :

  @Peter: Dat kan. Maar dat maakt de agenda van Frank niet minder leeg… 😉

  Ik heb het woordje ‘leeggelopen’ meer metaforisch opgevat… niet zozeer als een feitelijke conclusie dat Frank nu geen afspraken meer heeft staan, maar dat ze niet meer zichtbaar zijn…

 39. Professor Prietpraat zegt :

  ik denk dat er toch eerst een veroordeling voor het gerecht moet plaats vinden en meer negatieve publiciteit voor iemand nergens meer terecht kan en in zo’n geval slaat men in de regel juist helemaal door naar de andere kant. Kijk maar naar Rob Allart. Daar heeft niemand het meer over in de kerk. Die moet worden vergeten. Als het hierbij blijft bij een paar berichten in Christelijke media voor Frank heb ik geen illusies dat hij gebrek zal krijgen aan spreekbeurten.

 40. Hertog Jan zegt :

  @ joost

  Een hond zonder ballen is een teef, maar een herder zonder ballen zou je toch beter een eunuch kunnen noemen?

 41. B.Art zegt :

  Kun je de eindtijd studies van FO ook met terugwerkende kracht afzeggen en de betaling terug ontvangen?

 42. WilbertEsker zegt :

  @ B.Art

  Ik zou zeggen, stuur een mail naar shop [apestaart] frankouweneel.nl en vraag restitutie onder het mom van dwaling 😉

 43. Pittig zegt :

  @ Hertog Jan

  En er is nog een probleem voor een eunuch als voorganger (herder zonder ballen):

  Mannen bij wie de zaadballen zijn geplet of het lid is afgesneden, mogen niet deelnemen aan de dienst van de HEER. Deut 23:2

 44. mafchauffeur zegt :

  Zo tracht GG/IKON in sneltreinvaart het leven van Ouweneel verder te beïnvloeden, of beter gezegd: kapot te maken. De websites van gemeentes waar hij zal spreken worden ook door veel reaguurders van GG nagelopen. En wie hun neerbuigende kritiek leest, weet welke bedoelingen zij hebben. Het is allemaal van een bedroevend niveau.

  http://dossiers.tk/ouweneel-frank.htm

  Het is maar even dat je het weet.
  Met de groeten van Harry.

 45. mafchauffeur zegt :

  …en ook niet meer zeuren over niet te traceren bronnen, s.v.p.

  Geheimhouding van bronnen is heel gebruikelijk in de journalistiek. Stel je voor dat je van een spectaculair weerkerend onderwerp je bronnen zou afstaan, dan kun je je baan wel vergeten. De zaak waar F. Ouweneel zich mee bezig houdt is zeer nauw verwant met de journalistiek. Hij zou dus wel gek zijn, als hij goeie bronnen heeft, om die af te geven, aan wie dan ook. En op grond van het weigeren van het afstaan van je bronnen is nog nooit iemand voor leugenaar uitgemaakt.

  😉

 46. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Ha, Harry leest dus mee! 🙂

  Ik geloof dat de gave van logica volledig aan Harry voorbij is gegaan… 🙂

  Het probleem is niet dat Frank Ouweneel zijn bronnen verborgen wil houden, maar dat hij heel openlijk over zijn bronnen spreekt. Alleen zijn die bronnen onvindbaar…
  Het probleem is verder dat er ontelbaar vele bronnen zijn die volkomen tegen Frank Ouweneel ingaan.

  Ongelofelijk dat Harry dit allemaal gaat verdedigen… Hij gelooft liever in leugens dan dat hij zijn denkbeelden moet corrigeren…

 47. Pittig zegt :

  Grappig, ik lees alle reacties op GG en zie dan best scherp welke bedoeling zij hebben: de waarheid achterhalen. Maar voor Harry S. geldt: als je de waarheid wilt achterhalen, dan zit je op een bedroevend niveau.

  Zou Harry dan ook consequent zijn en alle kritiek op het Vliegende Spaghetti Monster ook van een bedroevend niveau vinden? En de kritiek op een platte aarde is vast ook met de slechtste bedoelingen geweest. Kijk maar hoe belachelijk dat platte aarde geloof gemaakt wordt! Die hebben ook hun “bronnen” en volgens goede journalistieke regels hoeven zij die ook niet prijs te geven! 🙂

 48. hetgoedezaad zegt :

  Het is heel fijn om over een spreker een geroepen gezalfde te praten op de web. Een spreker/bijbel leraar is geroepen door God. Heeft men wel aan gedacht om voor Hem te gaan bidden?

 49. Albert zegt :

  @ maf @ pittig

  Zo zie je maar. Soms is iets wat zo helder is als water voor een ander te troebel om doorheen te kijken. Of zou zo iemand gewoon blind zijn of lijden aan een ernstige vorm van staar?

 50. Joop zegt :

  @Hetgoedezaad,

  is Frank Ouweneel wel geroepen door God? Kun je deze vraag beantwoorden?

 51. Albert zegt :

  @ hetgoedezaad

  Ik ben het met je eens, maar ik vind het wel moeilijk om de juiste woorden te vinden. Ik heb al eerder hier aangegeven dat de daad moet worden veroordeeld, maar dat de mens Frank onze steun verdient en dus ook ons gebed. Geen enkel mens verdient hier op aarde een diskwalificatie. Het is God om te oordelen, dat is niet aan ons. Ik vind het alléén moeilijk wat ik moet bidden. Want bid ik voor geopende ogen, bid ik voor berouw, dank ik God voor Frank en de vele mensen die via de studies en de DVD’s hun relatie met God hebben geïntensiveerd of wellicht tot geloof zijn gekomen. Ik zou in ieder geval bidden om wijsheid, maar waartoe die wijsheid leidt?
  Ik zou vooral bidden voor hen die door deze discussie en de uitkomsten van het onderzoek hun geloof zien wankelen. Een leraar heeft wat dat betreft een grote verantwoordelijkheid.

  Ik persoonlijk ben er trouwens niet van overtuigd dat God mensen boven mij plaatst als gezagvoerder (herder wel, maar dat is wat anders!). Ik geloof in de gemeente als de hoogste authoriteit onder Jezus Christus. Vanuit hun midden worden oudsten aangewezen en in hun midden worden gaven en talenten gebruikt.
  Ik geloof dat ieder mens wordt geboren met talenten en gaven. Het is de opdracht deze gaven en talenten voor God te gebruiken. Dat betekent dat een juist gebruik van een talent of gave een bewuste daad is, elke dag weer opnieuw. Misbruik is dan ook een bewuste daad. Wanneer wij menen dat spreken een geloofsgave is, geven wij een spreker een eeuwig krediet, terwijl er genoeg voorbeelden zijn in de wereld die begenadigde sprekers laten zien, die ondanks de meest walgelijke zonden goed in staat waren op zondag een vlammende preek te houden. Er was er zelfs één die een vlammend betoog tegen homofilie kon houden en ondertussen dit praktiseerde.
  Hiermee wil ik zeggen dat een begenadigd spreker een mooi en goed opgebouwde preek kan brengen, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij op dat moment onder de inspiratie van de Heilige Geest staat. Het plaatsen van vraagtekens bij een boodschapper, mag dan ook niet gelijk worden afgedaan als kritiek op God. In die zin is een voorganger niet anders dan een muzikant of zanger die gewoon komt zingen op uitnodiging. Zijn geestelijk leven (of het gebrek daaraan) blokkeert hem niet in het zingen van de mooiste liederen en deze met professionele overtuiging te brengen.

  Het is niet aan ons de eerste steen te gooien, maar het moet ons ook niet beletten elkaar te vermanen. En het vermanen is hier eigenlijk best op een Bijbelse manier gebeurd, want de onderzoekers hebben het eerste dunne verslag netjes voorgelegd en het verkregen antwoord uitgebreid onderzocht en het resultaat weer voorgelegd. Toen daar geen inhoudelijk reactie op kwam werd het tijd dat de gemeente hem zou gaan vermanen. En dat is wat we nu moeten doen. Niet meer, maar ook niet minder. Terecht wijzen zonder te verstoten, want gaven verdienen het om gebruikt te worden en ieder raakt wel eens de weg kwijt of handelt vanuit de eigen kwaliteiten. Er moet plaats en acceptatie zijn van berouw.

  Ik wil in ieder geval bidden dat Frank samen met zijn vrouw wijsheid mag ontvangen om op een juiste manier te reageren op dit debacle. Een reactie die zijn toehoorders niet verstrooid maar tegelijkertijd de waarheid recht doet.

 52. joost zegt :

  Hertog Jan

  Een hond zonder ballen is een teef, maar een herder zonder ballen zou je toch beter een eunuch kunnen noemen?

  Een herder is toch een hond?
  En een herder zonder ballen kan ook een vrouw zijn of een godin. 🙂
  joost

 53. mafchauffeur zegt :

  @hetgoedezaad:
  Ja hoor, aan gedacht én uitgevoerd. Overigens heb ik nog geen verhoring mogen constateren, maar wie weet.

  Maar dat is nog geen reden om openbare beweringen niet te toetsen en vervolgens, als ze onjuist of gelogen blijken, deze constateringen te verzwijgen.

  Ik heb jouw link aangeklikt – en las wat er vandaag op je blog staat.

  Wanneer ik over God/Jezus vertel zeggen een aantal mensen dat ze niet in God geloven. Hij bestaat niet of ze zien Hem niet. Vrijheid van meningsuiting betekent dat men zijn mening vrij mag verkondigen. Dit betekent niet dat alles wat gezegd wordt, waar is en aangenomen moet worden

  Dat br. Frank Ouweneel een geroepen gezalfde is wil ik best aannemen hoor. Maar jouw laatste zin heeft mijns inziens niet alleen betrekking op mensen die zeggen dat ze niet in God geloven, maar ook op “geroepen gezalfden”. Ook geroepen gezalfden zijn in staat om de plank mis te slaan. Of, erger, in staat om bewust onwaarheden te verkondigen.

  Br.Ouweneel is ook vrij om zijn mening te verkondigen, maar mag best getoetst worden. En als iemand in het openbaar onwaarheden debiteert wat betreft de feiten mag dat ook in het openbaar gemeld worden.

  Of staat een geroepen gezalfde boven elke toetsing?

 54. Wilfred zegt :

  @Maf:

  De zaak waar F. Ouweneel zich mee bezig houdt is zeer nauw verwant met de journalistiek.

  Nou nou! Dan toch zeker met zeerrrrr slechte journalistiek… 😦
  Waarom gaat de heer S. niet eens zelf onderzoek doen naar de waarheid achter de DVD’s van Frank, in plaats van kritiek te hebben op mensen die dat doen?

 55. Afolus zegt :

  @Albert
  Wat een prachtige bede heb jij….!
  Jij wil graag wijsheid voor Frank Fantastico zodanig dat zijn toehoorders niet verstrooid worden en toch de waarheid recht gedaan wordt.
  Zoiets van: Ik lieg dat ik knap maar ik houd wel van u. Ook hoop dat u blijft geven want ik leef er van…?

  Br. FF hoeft alleen maar te zeggen dat hij heeft gejokt, dat hem dat spijt en dat hij het nooit meer zal doen…! Daar heeft de man helemaal geen wijsheid voor nodig; slechts lef. Ik zeg DOEN!!!

  Het mooie van de goede God is dat die hem dan belooft dat “Hij getrouw en rechtvaardig” is en zijn zonden zal vergeven.

  Dat moet hij bij zijn verstrooide volgelingen nog maar afwachten.. 😦

 56. Wilfred zegt :

  @Afolus: Wie is eigenlijk de persoon wiens hoofd in iconische vorm in jouw gravatar verwerkt is?

 57. Afolus zegt :

  Wat wel grappig is aan de opmerkingen van Harry Sleyster is zijn benoeming van de voormalige banneling br. Ruben H. tot populaire reageerder die schijnbaar poogt een “concurrent” uit te schakelen.
  H.S. kijkt blijkbaar nog niet zo lang mee…

  Ben benieuwd of vader Hadders nog aanleiding ziet schoon schipte maken voor zijn zoon… 😀

  Het kan verkeren…

 58. Afolus zegt :

  @Wilfred
  Dat is een afbeelding van mijn grote voorbeeld Petrus de Eerste.
  Hij lijkt wel, vind je niet?

 59. Wilfred zegt :

  @Afolus: Dat is moeilijk te zeggen. Jij lijkt zonder baard een stuk jonger… 😉

  Ik wist niet dat jij het pausdom ambieerde? Op basis van senioriteit verdien je natuurlijk een plek boven Pittig… 🙂

 60. John zegt :

  Die Harrie Sleijster heeft ze duidelijk niet meer op een rijtje. Wel grappig dat hij Rubens aanbod post om samen met hem de feiten van Franks DVD door te nemen, maar daar verder totaal niet op in gaat. Slappe Harrie.

 61. Waterlelie zegt :

  Een kort intermezzo.

  Vandaag had ik onverwacht een gesprek met een “ongelovige”.
  Ik zeg bewust ongelovige omdat deze persoon niet met geloof is opgevoed en ook geen behoefte heeft om te onderzoeken of er een God bestaat.
  Hij zal wel zien als het zover is!
  Een echte levensgenieter.

  In het gesprek bracht hij naar voren dat hij zich zorgen maakt over de nabije toekomst.
  Hij zei zelfs: “Ik denk dat er iets ernstig staat te gebeuren”.
  Vervolgens begon hij over de wereldwijde klimaatverandering.
  De enorme droogtes.
  De enorme stortbuien.
  De alarmerende berichten over voedseltekorten.
  Problemen t.g.v. energie etc.

  “Je moet noodmaatregelen nemen” zei hij tegen mij.

  Deze persoon kent Frank Ouweneel niet.
  Ook leest hij de Bijbel niet.

  Niet Frank Ouweneel maakt bang, maar het wereldgebeuren beangstigt kennelijk mensen.
  Dat is nu precies wat Frank Ouweneel signaleert.
  Ik wil dit even onder de aandacht brengen.

 62. John zegt :

  Nu weet ik ook weer waarom ik altijd een hekel heb aan reclames. Waterlelie, bedankt!

 63. Wilfred zegt :

  @Maf: Ik vraag me af of dhr. Sleijster die DVD zelf wel heeft gezien…

  Overigens is die opmerking over de Rena suggestief. De verwijzing die hij opneemt naar een website (http://thejackalman.blogspot.nl/2011/10/is-rena-carrying-yellow-cake.html) geeft net als Ouweneel geen bron voor de stelling dat de Rena wel eens radio-actief materiaal zou kunnen vervoeren. Laat staan dat er bewijs is voor de stelling dat de bergers in het ziekenhuis moesten worden opgenomen met zware stralingsverschijnselen…

  Overigens krijg je als hoorder niet de indruk dat Ouweneel uitgaat van een radio-actieve lading van de cargo, maar eerder dat het radio-actieve gehalte van het water op het schip en de containers het gevolg is van de ramp in Fukushima. Tenslotte is het onderdeel van zijn betoog over de zes ‘afgrijselijke’ gevolgen…

  Wat betreft de Taarkesh: het schip heette Tarkash en was Indiaans in plaats van Iraans. Dat schip voer niet op die datum door het Suez-kanaal. Voor de stelling van Ouweneel dat er sprake is van een vervulling van de profetie over Elam is die koppeling tussen de naam van het schip en Iran essentieel. Meneer Sleijster kan dan victorie kraaien naar aanleiding van de vondst van Eelco, maar de uitleg van Frank gaat daarmee desondanks de bietenbrug op…

 64. joost zegt :

  waterlelie

  Niet Frank Ouweneel maakt bang, maar het wereldgebeuren beangstigt kennelijk mensen.

  Het zijn niet de monsters die de mensen bang voor hen maken maar de verhalen die andere mensen over hen vertellen.
  joost

 65. Flipsonius zegt :

  @Wilfred

  het schip heette Tarkash en was Indiaans in plaats van Iraans.

  Het moet niet veel gekker worden….;-)
  Ugh!

 66. rob zegt :

  @Waterleie

  Niet Frank Ouweneel maakt bang, maar het wereldgebeuren beangstigt kennelijk mensen.

  Frank is dus ook bang voor de toekomst 😦
  Dat wordt nog erger als zijn inkomsten teruglopen. Op zijn leeftijd vind je niet zomaar een baan 😦 en is er ook meer kans op prostaatkanker. Het schijnt dat gedupeerde fans van Frank nu richting zijn woonplaats aan het trekken zijn om Frank een lesje te leren. Dat staat namelijk voorzegd in 2 Samuel 2.
  De moeilijke tijden zijn voorlopig nog niet afgelopen. het wordt zelfs nog veel erger (zie Lukas 11 vers 53 : vanaf die tijd begonnen zij hem strikvragen te stellen om te proberen hem op een of ander woord te vangen 😦

 67. Pittig zegt :

  @ Waterlelie

  Niet Frank Ouweneel maakt bang, maar het wereldgebeuren beangstigt kennelijk mensen.

  En dat is al duizenden jaren zo… Zelfs de laatste 30 jaar kun je dat al zien. Na de val van het communisme hadden we een nieuwe vijand nodig en tadaa! De islam!

  Na de angst voor de atoombom hadden we een nieuwe angst nodig: en tadaa… milieucrisis.

  Mensen die in de meest vredige tijd uit de geschiedenis van Europa leven en het nog nooit zo rijk en goed hadden, zoeken toch zaken om héél erg bang voor te zijn. Opvallend, of niet?

 68. Afolus zegt :

  @Waterlelie.
  Was die ongelovige mogelijk een fan van Geert Wilders?
  Of was er net een verzekeringsadviseur bij hem langs geweest.
  Of had hij aandelen ING of SNS
  Mogelijk zelfs een vakantiehuis in Griekenland…!

  Je wilde dit bericht onder de aandacht brengen.
  Is het je wens dat we ons richten op alledaagse ditjes en datjes in plaat van op de verdere ontmaskering van een broeder die het niet zo nauw neemt met het negende gebod.
  U zult niet vals getuigen tegen uw naaste…!

 69. Pittig zegt :

  @ afolus

  Ik sprak vandaag met iemand en die zei: “ik moet poepen.” Deze persoon kent Frank Ouweneel niet. Ook leest hij de bijbel niet. Frank Ouweneel is dus niet de enige die shit verspreid, de hele mensheid doet het!

 70. Afolus zegt :

  Je zou toch wensen dat die Harry Sleyster het lef heeft om op GG in gesprek te gaan en enkele van zijn waanideeën ten tonele te voeren.
  Vooralsnog lijkt hij met het zelfde sop overgoten als zijn grote voorbeeld Frank Fantastico, nl. door de indruk te wekken dat er een groot complot is aangespannen, mogelijk door de satan maar in elke door diens trawanten. 😀
  Voor zover ik het kan zien biedt onze wijze broeder Sleijster, die zich opstelt als advocaat van de duivel, op zijn website geen gelegenheid te reageren.

 71. Afolus zegt :

  @Pittig :-D:-D
  Ik moet trouwens ook poepen..!

 72. Waterlelie zegt :

  —Niet Frank Ouweneel maakt bang, maar het wereldgebeuren beangstigt kennelijk mensen.—

  @joost
  Ik ben te dom om je te kunnen volgen.

  @rob
  Je reactie is te walgelijk om er op in te gaan.

  @Pittig
  Zal/moet ik er vanuit gaan dat je geen tijd meer hebt vanwege je vele reacties om het wereldgebeuren te volgen?

 73. Waterlelie zegt :

  @Afolus
  “van een broeder”
  Een broeder van je? In welk opzicht?

  @Pittig
  “ik moet poepen.””
  Heb je moeite omdat een ongelovige de waarheid zegt en je meningen door hem onderuit worden gehaald?

 74. Afolus zegt :

  @Waterlelie
  Ben je op oorlogspad of heb je ook moeite de waarheid onder ogen te zien?

  Het is pijnlijk vast te stellen dat christenen met een kritische blik andere christenen niet mogen bevragen als het er op lijkt dat ze op grote schaal de waarheid geweld aan doen.

 75. mafchauffeur zegt :

  @joost: niet zo diepzinnig alsjeblieft.

  @Waterlelie: ik zal het uitleggen.
  – monsters = wereldgebeuren
  – andere mensen = Ouweneel

  Waar staat in de Bijbel dat zwelgen in complottheorieën een nuttige bezigheid is? Het toetsen van profetieën (ja, zowel de correcte als de valse) wordt echter wel aangeraden.

  Verder vraag ik mij af welke Bijbelse profeten ooit geld vroegen om te profeteren. Ik kan mij ene Gehazi herinneren, maar da’s misschien een wat kromme vergelijking, die was slechts het hulpje van een profeet, niet de profeet zelf. Hmmm.

  Ik ga nog wel even zoeken.

 76. John zegt :

  Heb je moeite omdat een ongelovige de waarheid zegt en je meningen door hem onderuit worden gehaald?

  Een ongelovige is bang voor de toekomst. Oh jee, al mijn argumenten zijn onderuit gehaald.

 77. John zegt :

  Heb je moeite omdat een ongelovige de waarheid zegt en je meningen door hem onderuit worden gehaald?

  Een ongelovige is bang voor de toekomst. Hieruit blijkt dat Frank Ouweneel toch niet gelogen heeft over zijn bronnen.

 78. Pittig zegt :

  @ Waterlelie

  Ik heb teveel geschiedenis en teveel natuurrampen bestudeerd om te denken dat onze tijd nou zo speciaal is! Ooit eens van de ijstijd gehoord? Van de uitbarsting van de Krakatoa? Van de tsunami die Lissabon wegvaagde?

  Jouw ongelovige beaamt alleen wat jij denkt. Dat wil niet zeggen dat het ook de waarheid is.

  Lees eens over de aardbeving, tsunami en bijbehorende brand die Lissabon verwoestte en waarbij de aardbeving van Finland tot Noord Afrika gevoeld werd:

  De aardbeving sloeg toe op zaterdagmorgen 1 november, Allerheiligen, in Portugal. De kerken zaten vol met gelovigen. Omdat veel gewelven instortten was het dodental onder de kerkgangers bijzonder hoog. De aardbeving duurde tussen drieënhalve en zes minuten, en veroorzaakte reusachtige kloven in de stadskern, tot vijf meter breed. De overlevenden vluchtten naar de open ruimten van de dokken in de hoop daar veilig te zijn. Ze zagen er hoe het water van de riviermonding zich terugtrok, tot men door het lage water verloren lading en oude scheepswrakken zag. Er wordt gezegd dat dieren op dat moment al hun voorzorgen namen en naar hoger gelegen stadsdelen vluchtten. Vele tientallen minuten na de aardbeving overspoelde een enorme vloedgolf de haven en de binnenstad, tot ver op de Taag. Dit werd gevolgd door twee kleinere golven. In de gebieden die niet getroffen werden door de tsunami, bleef het nog vijf dagen branden.

  Lissabon was niet de enige Portugese stad die geteisterd werd. Het zuiden van het land, in het bijzonder de Algarve, werd geheel verwoest. De schokgolven van de aardbeving waren voelbaar door heel Europa, tot in Finland en Noord-Afrika. Vloedgolven tot 20 meter hoog braken op de kust van Noord-Afrika en teisterden Martinique en Barbados in de Caraïben. De Zuid-Engelse kust werd getroffen door een vloedgolf van drie meter, en ook de westkust van Ierland, Galway, werd getroffen. In Venetië zag de in de piombi, de “loden kerkers” van het Dogenpaleis opgesloten Giacomo Casanova de zware balken van het dak bewegen.[1] Porselein begon te rammelen, siervogels vielen van hun stokken, schoorstenen stortten in en kerkklokken begonnen uit zichzelf te slaan.[2]

  Behalve een dodental van een derde van de populatie, was ook de materiële schade enorm. Meer dan 85% van de gebouwen moesten eraan geloven, inclusief meesterwerken uit de Manueline-architectuur van de 16e eeuw. Gebouwen die door de aardbeving zelf niet aangetast werden, gingen in de vlammen op. Zo raakte het gloednieuwe Operahuis, dat zes maanden daarvoor nog ongelukkig genoeg als ‘Phoenix Opera’ werd ingehuldigd, volledig verast.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardbeving_Lissabon_1755

  Of over de uitbarsting van de Krakatau (Indonesische vulkaan)

  De Krakatau is een actieve vulkaan in Indonesië, in de straat Soenda tussen Java en Sumatra. De vulkaan is vooral bekend door de ongekend zware uitbarsting in 1883.

  Aan het hof van een Indonesische sultan zijn geschriften bewaard gebleven die vertellen hoe een uitbarsting in het jaar 535 van Sumatra en Java twee aparte eilanden maakte, ze zouden daarvoor dus één eiland geweest zijn.

  Op maandagochtend 27 augustus 1883 knalde de Krakatau uit elkaar. De berg rees op, scheurde open en stortte in, waarna de zee in het gapende gat stroomde. Het gevolg was een catastrofale uitbarsting; tot op heden de grootste vulkaanuitbarsting waarvan de moderne mens getuige is geweest.

  Er ontstond een tsunami van 30 meter hoog. Vloedgolven van vele tientallen meters hoogte overspoelden de kusten van Java en Sumatra. Ruim 36.000 mensen verloren het leven en complete steden en dorpen werden weggespoeld. Door de hoge golven werden schepen, zoals het Nederlandse marinestoomschip Berouw, vele kilometers landinwaarts geslingerd. Zelfs op Ceylon, het huidige Sri Lanka, viel nog een dode door de golfslag. De deining werd tot in het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk geregistreerd. Er rees een aswolk uit de berg die tot 50 kilometer hoogte steeg en zijn omgeving in diepe duisternis dompelde. Door de enorm grote hoeveelheid stof die in de atmosfeer terecht kwam, daalde wereldwijd het volgende jaar de gemiddelde temperatuur met 1,2 graden Celsius.[1]

  De uitbarsting ging met zoveel geweld gepaard dat de trommelvliezen van zeelui in de buurt barstten. Het gebrul en geknal was hoorbaar tot in Australië en zelfs op het eiland Rodriguez. In Atjeh, in het noorden van Sumatra, bracht men troepen in paraatheid wegens vermeend vijandelijk kanongebulder. De geluidsgolven waren zo krachtig dat ze zeven keer de aarde rond gingen voor de atmosfeer weer tot rust kwam. De explosie was naar schatting 26 keer zo zwaar als die van de Tsar Bomba, de zwaarste tot ontploffing gebrachte kernbom ooit.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Krakatau_(vulkaan)

  Dát waren pas tekenen van de spoedige wederkomst! 🙂

 79. mafchauffeur zegt :

  @Waterlelie: kom jij soms uit Utrecht? Ik hoorde vandaag op de radio dat daar een hoop commotie is in Kanaleneiland. De gemeente heeft maar liefst 6 dagen verzwegen dat er asbest is vrijgekomen.

  Er gingen al dagenlang geruchten.

  Nu moeten mensen in een hotel overnachten, maar maken zich zorgen en kwaad dat ze niet eerder ingelicht zijn en ze onnodig risico hebben gelopen.

  Denk je nu echt dat diverse oceanen op grote schaal zeer zwaar nucleair vervuild (>5000 mSv) zijn? En dat tientallen RENA bergers met zware stralingsverschijnselen door de vervuilde oceaan bij Nieuw Zeeland in het ziekenhuis zijn opgenomen?

  Zonder dat dit ook maar enige lokale, regionale, landelijke of wereldwijde persberichten heeft veroorzaakt? Dat dit cruciale geheim, dat door een machtige overheid (of Bilderberggroep) stil wordt gehouden, zomaar voor het luttele bedrag van 15 euro (inclusief 19% BTW) vrij op DVD te bestellen is?

  Ouweneel meldde voor 100% achter deze onzinnige duimzuigerij te staan.

  Overigens vermoed ik dat de ongelovige waar je onverwacht een gesprek mee had aan de ene kant opgelucht, maar aan de andere kant boos zou zijn als morgen zou blijken dat veel verhalen over droogtes, stortbuiten, voedseltekorten en energieproblemen door journalisten uit hun duim zouden zijn gezogen.

  Boos omdat hij zich zorgen maakte op grond van leugens.

  Ik denk dat de betreffende journalisten zouden worden ontslagen of zelf ontslag zouden nemen.

 80. John zegt :

  Heb je moeite omdat een ongelovige de waarheid zegt en je meningen door hem onderuit worden gehaald?

  Een ongelovige is bang voor de toekomst. Frank Ouweneel signaleert dit (?) Zoals iedereen die wel eens het nieuws kijkt….of een geschiedenisboek leest….of eigenlijk iedereen die ouder wordt….en dit staat wonderbaarlijk los van het feit dat Frank Ouweneel zijn bronnen verzonnen heeft….toch moet dit door een relidioot onder onze aandacht gebracht worden…

  *moe is van relidioten*

 81. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: je vergeet de topper: de aardbeving van 23 januari 1556 in China met circa 830.000 doden.

  En die in Antiochië van 13 december 115, met circa 260.000 doden. De overlevenden hoefden gelukkig niet de volgende grote aardbeving daar mee te maken, die was pas in mei 526.

  Die van oktober 1138 in Aleppo (Syrië) was met 230.000 trouwens ook niet mis.

 82. joost zegt :

  MC
  Dank je dat je het voor me hebt uitgelegd. 🙂
  joost

 83. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Je vergeet de topper der toppers: 😉

  In the past 540 million years there have been five generally-accepted, major mass extinctions that on average extinguished half of all species. One of the largest mass extinction to have affected life on Earth was in the Permian-Triassic, which ended the Permian period 250 million years ago and killed off 90% of all species;[37] life on Earth took 30 million years to recover.

  Probably the most convincing evidence for a worldwide catastrophe was the discovery of the crater which has since been named Chicxulub Crater. This crater is centered on the Yucatán Peninsula of Mexico and was discovered by Tony Camargo and Glen Pentfield while working as geophysicists for the Mexican oil company PEMEX. What they reported as a circular feature later turned out to be a crater estimated to be 180 km (110 mi) in diameter. Other researchers would later find that the end-Cretaceous extinction event that wiped out the dinosaurs had lasted for thousands of years instead of millions of years as had previously been thought.[citation needed] This convinced the vast majority of scientists that this extinction resulted from a point event that is most probably an extraterrestrial impact and not from increased volcanism and climate change (which would spread its main effect over a much longer time period).

  Recently, several proposed craters around the world have been dated to approximately the same age as Chicxulub — for example, the Silverpit crater in the United Kingdom, the Boltysh crater in Ukraine and the Shiva crater near India. This has led to the suggestion that the Chicxulub impact was one of several that occurred almost simultaneously, perhaps due to a disrupted comet impacting the Earth in a similar manner to the collision of Comet Shoemaker-Levy 9 with Jupiter in 1994.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Impact_event

  De film Armageddon heet niet voor niets ‘Armageddon’! Alhoewel daar de wetenschap voor het duizendjarig vrederijk zorgde…

  Oh ja, en de film Deep Impact niet te vergeten.

 84. rob zegt :

  @Waterlelie

  @Pittig
  Zal/moet ik er vanuit gaan dat je geen tijd meer hebt vanwege je vele reacties om het wereldgebeuren te volgen?

  Misschien heeft hij een moeilijke stoelgang, en brengt hij heel wat uren door in het kleinste kamertje. Dat kan de blik op wereldse zaken behoorlijk vernauwen 😦

  Of angst voor de toekomst nou al; of niet terecht is, denk je dat Franks manier de goeie is?
  Op welke manier denk jij dat de toekomst gebracht kan worden? Vind je Franks theorie geloofwaardig?

 85. mafchauffeur zegt :

  @joost: tsja, ik dacht dat dát niet je bedoeling kon zijn, Waterlelie het idee geven dat hij/zij te dom is.

  En dan jij misschien achteraf nog een schuldgevoel ook.

  Graag gedaan, daar zijn we broeders en zusters voor.

 86. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: dat vind ik nou vals van je, een verzonnen gebeurtenis aanvoeren.

  250 miljoen jaar geleden, tsssssss. En dan roepen dat Br. Ouweneel een fantast is?

  Je moet maar lef hebben.

 87. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Ik wil je met klem vragen de rijen te sluiten nu de vijand aan de poorten staat. Geen kritiek op andere heiligen graag. Dat geeft de vijand een gerede kans om een bres te slaan. Nu moeten we eensgezind zijn en blijven. 😀 HS ga weg van ons…

 88. John zegt :

  Waterlelie zal ondertussen waarschijnlijk hard huilend in de bijbel aan het lezen zijn, omdat al die nare gemene mensen daar buiten in de boze slechte wereld hem/haar uitlachen, alwaar hij/zij (waarschijnlijk een zij, een heel erg evangelische zij, gezien het voortdurende gejank, het niet ingaan op inhoudelijke argumenten maar vooral het over de betrekking van de discussie willen hebben (sorry Rob 😉 )) zal stuiten op een tekst in de trant van “Wat dwaasheid is voor de wereld, is wijsheid in de ogen van God”. Hierna zal Waterlelie een zucht van verluchting slaken. “Ha! Die stomme mensen daar in de buitenwereld zullen het nog wel merken, straks, op de Dag des Oordeels, wanneer het beest is gekomen en de mensheid in het vagevuur zal doen verzwinden. Ik heb ze gewaarschuwd voor het naderende einde der aarde, maar ze hebben niet naar mij willen luisteren.” Waterlelie pinkt een traantje weg en voelt zich meteen schuldig over deze gedachten, want dat mag je toch eigenlijk niet denken over al die prachtige schepsels van God die blind zijn voor de waarheid die alleen zij, Waterlelie, kent. Dus knielt ze op haar nietjes neer en bidt toch maar weer voor al die heidenen op goedgelovig, opdat Gods Oordeel dankzij haar woorden aan ons voorbij mag gaan. opdat wij ongelovigen het Ware Licht mogen zien dat alleen Waterlelie ziet. Het ware licht dat Frank Ouweneel helemaal geen bronnen verzonnen heeft (?) (ja, daar gaat Waterlelie dus weer niet inhoudelijk op in) maar alleen signaleert dat een ongelovige in een gesprek met Waterlelie zijn zorgen heeft geuit over de toekomst van onze mooie planeet (?) (zo lees ik het in ieder geval). Dan voelt Waterlelie zich weer rustiger, al is ze nog wel verdrietig over het lot dat ons ongelovige GG-reaguurders te wachten staat als haar wraakvolle God zijn Oordeel over ons uit gaat spreken, maar ze kan weer rustig slapen. En zo begon een nieuwe dag, in het wonderlijke leven van Waterlelie, waar zwart zwart is en wit wit, waar de waarheid altijd zonneklaar voor het grijpen ligt en zich elke dag weer aan Waterlelie, en aan Waterlelie alleen, openbaart. Waar God direct antwoord geeft op de vragen die Waterlelie heeft. Een wonderlijke wereld, waar Frank Ouweneel heulemaal geen bronnen verzonnen heeft, maar een diep hart heeft voor de noden des mensen en hen wil waarschuwen voor Jezus wederkomst, die in Waterlelies wonderlijke wereld elk moment kan plaatsvinden. En dan zal het te laat zijn…

 89. Waterlelie zegt :

  @Pittig

  “–Ooit eens van de ijstijd gehoord? Van de uitbarsting van de Krakatoa? Van de tsunami die Lissabon wegvaagde?–”
  Nou, nu je het zegt…… volgens mij heb ik er weleens iets over gehoord.

  “–Jouw ongelovige beaamt alleen wat jij denkt. Dat wil niet zeggen dat het ook de waarheid is.–”
  Oh, dan moet ik toch oppassen.
  Zou hij helderziende zijn?

  @mafchaffeur

  “–Verder vraag ik mij af welke Bijbelse profeten ooit geld vroegen om te profeteren. Ik kan mij ene Gehazi herinneren, maar da’s misschien een wat kromme vergelijking, die was slechts het hulpje van een profeet, niet de profeet zelf. Hmmm.–”

  Welke arme mensen betalen mee aan de “Goedgelovig” site. Misschien moeten ze wel gewaarschuwd worden! Al hun lieve centjes gestopt in de afbraak van mensen. Misschien wel van mijn belastingcentjes. ’t Jonge, toch eens even over nadenken.

  “–Overigens vermoed ik dat de ongelovige waar je onverwacht een gesprek mee had aan de ene kant opgelucht, maar aan de andere kant boos zou zijn als morgen zou blijken dat veel verhalen over droogtes, stortbuiten, voedseltekorten en energieproblemen door journalisten uit hun duim zouden zijn gezogen–”

  Heb je de tv je huis uitgesmeten?

  @John

  –*moe is van relidioten*–

  Neem voorlopig rust.
  P.S. Dank voor je geuzennaam, voel ik me prima bij.

 90. Jeroen zegt :

  Nederland: ik-heb-een-mening-land

 91. rob zegt :

  @John

  waarschijnlijk een zij, een heel erg evangelische zij, gezien het voortdurende gejank, het niet ingaan op inhoudelijke argumenten maar vooral het over de betrekking van de discussie willen hebben (sorry Rob ))
  Een wonderlijke wereld, waar Frank Ouweneel heulemaal geen bronnen verzonnen heeft, maar een diep hart heeft voor de noden des mensen en hen wil waarschuwen voor Jezus wederkomst, die in Waterlelies wonderlijke wereld elk moment kan plaatsvinden. En dan
  zal het te laat zijn…

  Ik zal je maar vergeven :), dat is mijn christelijke plicht die ik zeer serieus neem !

  je kan maar beter een grote slok radioactief water nemen en een paar rondje gaan zwemmen om aan alle verdere taferelen te ontkomen die voorafgaan aan de wederkomst 😦
  Dankzij Frank Ouweneel weten we nu hoe we het lot een handje kunnen helpen.
  Je zou hem ook dankbaar kunnen wezen.

 92. Waterlelie zegt :

  @rob

  Er staat altijd nog een directe vraag van mij aan je open, waar je voortdurend rotonderitjes mee fietste. Zolang je geen direct antwoord hebt, ga ik niet in op je poezelige vragen.

 93. John zegt :

  Er staat altijd nog een directe vraag van mij aan je open, waar je voortdurend rotonderitjes mee fietste. Zolang je geen direct antwoord hebt, ga ik niet in op je poezelige vragen.

  HAHAHAHAHA!!!! Zei de koningin van de indirecte antwoorden!

 94. rob zegt :

  @Waterlelie
  Ik ben me van geen kwaad bewust, ik zal zoeken

 95. goedgelovig zegt :

  @mafchauffeur: Hilarisch. Die Harry zorgt tijdens het zomerreces van GG voor gratis satire.

 96. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Maar ik was er bij 250 miljoen jaar geleden. En ik zag die asteroïde aankomen en dacht: “Dit is de eindtijd!” En het was inderdaad de eindtijd voor alle dino’s… En spreek me niet weer tegen! 😡

 97. rob zegt :

  @Waterlelie
  (poezelmodus aan)Ik kan je vraag niet vinden, wil je me even op weg helpen
  (poezelmodus uit)

 98. Wilfred zegt :

  @Flip:

  Het moet niet veel gekker worden….;-)
  Ugh!

  🙂 🙂

  Ok, was dus bedoeld zonder ‘n’. 😉

 99. mafchauffeur zegt :

  @Waterlelie:

  Heb je de tv je huis uitgesmeten?

  Omdat tegenwoordig op TV beelden van natuurrampen (en andere ellende) te zien zijn, zijn deze erger dan vroeger?

  Helaas is televisie nog niet zo lang geleden uitgevonden. Stel je voor dat alle natuur- en oorlogsgeweld vanaf pak ‘m beet het jaar 69 (vlak voor de vernietiging van de tempel in Jeruzalem) op televisie was geweest. Hoe anders had de wereld er dan uitgezien. De mensheid (ook de ongelovigen!) had dan al veel eerder een diepgaand besef gehad van de naderende – nee, aangebroken – Eindtijd.

  Maar je hebt gelijk, op TV is tegenwoordig heel wat ellende te zien. Heb je vorig jaar ook de milieuramp van dat vrachtschip bij Nieuw Zeeland gezien? Daar is heel wat prachtige natuur zwaar beschadigd en vervuild (door met name olie). Vreselijk hoe Gods schepping met voeten getreden en vernield wordt.
  En zo duidelijk op TV te zien. Je kunt er niet omheen.

  En wat de TV verzwijgt (de dodelijk nucleair vervuilde zee rond het schip en de ernstig zieke bergers), daar hebben we dan Frank Ouweneel voor. Om de hiaten van de TV op te vullen. 🙂

  Welke arme mensen betalen mee aan de “Goedgelovig” site

  Ik maak me geen zorgen over arme mensen die charlatans betalen om te horen wat ze willen horen. Ik verbaas mij slechts over het gemak waarmee ‘Bijbelleraars’ leugens verkondigen, met het Woord van God in de hand.

  Goedgelovig is meestal nog zo attent om “Satirische Nieuwsdienst” onder een duimzuigverhaal te zetten.

  Hoewel ik ook weleens iemand serieus heb horen betogen dat het woord Satirisch van “Sater” is afgeleid en dus demonisch. 🙂

 100. Wilfred zegt :

  @Afolus:

  Ik moet trouwens ook poepen..!

  Kun je gelijk even de nieuwe DD lezen! 🙂

 101. Waterlelie zegt :

  Oh, schitterend.
  Goedgelovig nu toch maar aktie.

 102. rob zegt :

  @Waterlelie
  Ik kan je vraag echt niet vinden, serieus!

 103. Afolus zegt :

  @Wilfred
  Verlossing maakt vrij. 😀

 104. Wilfred zegt :

  @Pittig:

  Behalve een dodental van een derde van de populatie, was ook de materiële schade enorm.

  Een derde deel? Wat, een derde deel?? Maar dan zijn we Op. 16: 19 al lang gepasseerd!! Misschien heeft de opname dan al wel plaatsgevonden, maar hebben we het gewoon niet gemerkt?! Zijn alleen de allerheiligsten weggenomen… Die aardbeving vond tenslotte niet zonder reden op allerheiligen plaats! 😦

 105. Waterlelie zegt :

  @rob

  Nee zoekfunctie.
  Moet je toch weten.
  En anders zijn er hier genoeg helderzienden die je wel verder helpen.
  Zij weten alles van de hoed en de rand.

 106. rob zegt :

  @waterlelie
  Ik heb geen idee waar je het over hebt en naar mijn idee kom je pas in deze draad binnenvallen en heb ik dus niets gemist, of het moet een vraag van tijden terug zijn. In dat geval is het een speld in een hooiberg.

 107. Wilfred zegt :

  @John: LOL… 🙂 Jij moet serieus boeken gaan schrijven!!

 108. Afolus zegt :

  @rob
  Onze zuster Waterlelie zit in een wat recalcitrante modus.
  Helemaal niet erg, de Here zal haar dat wel duidelijk maken.
  Rust, reinheid en wederom regelmaat is ook voor deze gelovige het beste…

 109. rob zegt :

  @Waterlelie

  Er staat altijd nog een directe vraag van mij aan je open, waar je voortdurend rotonderitjes mee fietste. Zolang je geen direct antwoord hebt, ga ik niet in op je poezelige vragen.

  Staat je vraag misschien in moderatie?
  Ik wil hem met alle liefde beantwoorden

 110. rob zegt :

  @Afolus
  Het is wat met de dames, maar misschien is Waterlelie wel een broeder 🙂
  Ik ben zo nieuwsgierig en mijn telepathische gaven laten me vanavond helemaal in de steek 😦

 111. Pittig zegt :

  @ rob

  Dat komt vast hard bij je aan: dat jij poezelige vragen stelt!

  poezelig bijv.naamw.Uitspraak: [‘puzələx] lekker zacht om aan te raken
  1) Fluwelig 2) Mollig 3) Mollig en zacht 4) Poezel 5) Vetjes 6) Week op het gevoel 7) Zacht en rond 8) Zacht van vlees 9) Zacht

 112. Afolus zegt :

  @rob
  Hopelijk is @Waterlelie een stevige vent maar die zwetst dan wel als een vrouw. Kijkt mogelijk regelmatig naar soap-series of leest de Eva…
  😀

 113. Waterlelie zegt :

  @rob

  “vraag van tijden terug”

  Nou nee, het is wel na de ijstijd geweest.
  Laten we zeggen een “tijdje”.

  Je wilt hem met alle liefde beantwoorden?
  Zo, boer pas op je kippen.
  Slaap ze.

 114. rob zegt :

  @Waterlelie
  IK heb niet zoveel te verbergen, dus kom maar op met je vraag.

 115. rob zegt :

  @Pittig / Afolus

  poezelig bijv.naamw.Uitspraak: [‘puzələx] lekker zacht om aan te raken
  1) Fluwelig 2) Mollig 3) Mollig en zacht 4) Poezel 5) Vetjes 6) Week op het gevoel 7) Zacht en rond 8) Zacht van vlees 9) Zacht

  Ik ben idd een beetje aangekomen :(, dat moet ik er voor de 30ste vanaf getraind hebben!
  En verder ben ik altijd even beminnelijk.

  Hopelijk is @Waterlelie een stevige vent maar die zwetst dan wel als een vrouw. Kijkt mogelijk regelmatig naar soap-series of leest de Eva…

  He, dat herken je van jezelf :), al heb je dat sinds korte tijd afgeleerd 🙂

 116. rob zegt :

  @waterlelie
  Ik heb denk ik mijn helderziende gave voor korte tijd terug. Ging het over de vraag of ik dacht zelf gered te zijn?

 117. henkjan37 zegt :

  eindtijd voor F. Ouweleel

  zoiets

 118. henkjan37 zegt :

  maarja, nog wel een kwartier lang zelfverzonnen aftiteling zeker…

 119. Professor Prietpraat zegt :

  Ouweneel kan altijd nog bij de LEG terecht voor spreekbeurten en bij andere kerken die geen kranten lezen en nieuwssites lezen op internet. Nog niet zo lang geleden sprak ik een voorganger van een pinkstergemeente die me vroeg: wat is er mis dan met TRIN? Hij dacht dat dat een gewone gezonde Christelijke organisatie was, ook omdat ze nog steeds welkom zijn in VPE kerken en wist helemaal niks over leugens en bedrog. Nooit wat van gehoord dat TRIN in opspraak zou zijn geweest. Zolang er nog zulke leiders en kerken zijn die niet weten wat er zich afspeelt buiten hun kerkmuren en die niet toetsen en onderzoek doen voor ze een spreker op voorspraak van een ander binnenhalen, zullen sprekers als Frank altijd een afzetgebied blijven houden voor hun sprookjesboeken en dvd’s en hun spannende preken.

 120. Afolus zegt :

  @Professor Prietpraat
  Nog niet zo lang geleden stond ik bij een gesprekje met de paus van de VPE, Dr. P.B. Sleebos. Toen hem gevraagd werd naar TRIN had hij daar een politiek correct antwoord op. Als ik me goed herinner ging het over liefde en veelkleurigheid. Sta je niemand mee op de tenen.
  Maar je bekent geen kleur en geeft een heel verkeerd voorbeeld.
  Deze lieden hebben ook in eigen gelederen geen werkelijke eenheid.
  Ze moeten rekening houden met alle verschillende kikkers die vooral in de emmer moeten blijven.

 121. mafchauffeur zegt :

  @Afolus: tsja, de VPE is net de PKN. Vleesch nog visch onder het zalvende motto van eenheid in verscheidenheid.

  Maar het staat wel leuk naar buiten toe, zo’n uithangbord. 🙂

 122. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Jij bent meer van de afsplitsingen? 😉

 123. henkjan37 zegt :

  @ pittig

  de pkn is ook een verzameling afsplitsingen die besloten hebben dat het samen beter ruzie maken is;)

 124. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: nee hoor, ik ressorteer zowel onder PKN als VPE. Naar *kuch* volle tevredenheid.

 125. Pittig zegt :

  @ Henkjan37

  Nee, de PKN zijn een aantal afsplitsingen die na 180 en zelfs 500 jaar weer hun ruzies bijgelegd hebben en als volwassen mensen samen zijn gegaan… (en net als volwassen mensen wel eens ruzie hebben 😉 )

  Zoiets als dat charismatische, Pinkster, Rafaël, evangelie, Vineyard, Lakeland en baptistengemeenten samen één kerk worden…

 126. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Je hebt een gespleten persoonlijkheid?

 127. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: nu die ene ruzie nog waar het mee begon 😉

 128. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: nee, dubbel “lidmaatschap”

 129. henkjan37 zegt :

  volwassen mensen;) zo kan je het ook zien;)

  alleen waren er drie kerken en er zijn er nog steeds 3 (voorgezet h en hersteld g):) en je hebt binnen de pkn nou een stuk of 10 stromingen die onderling maar een beetje in het midden laten wat nu de kern is, omdat ze anders uit elkaar vallen.

 130. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Dank dat je me attent maakte op de reactie van Pieter Bos.
  Die zou ik anders zeker gemist hebben….

 131. joost zegt :

  rob

  je kan maar beter een grote slok radioactief water nemen

  En hoe meer van dat spul je dringt des te meer zal je voor iedereen een lichtend voorbeeld worden.
  joost

 132. joost zegt :

  Pittig

  En het was inderdaad de eindtijd voor alle dino’s… En spreek me niet weer tegen!

  Niemand zal je tegen spreken, volgens mij denkt iedereen wel. Ja die pittig is een echte dinosauriër. 😉
  joost

 133. henkjan37 zegt :

  er zijn nog ongeveer 9.300 soorten afstammeling van de dino;)

 134. Pittig zegt :

  @ henkjan37

  Inderdaad, niet alle dino’s.

  Maar dat er twee groepen zich afsplitsten, wil toch niet zeggen dat het een historische gebeurtenis was, zeker in een landje dat haar vele afsplitsingen de hele wereld over geexporteerd heeft? Alleen de Church of South India is nog een paar stappen voor, met methodisten, baptisten en anglikanen (als ik het me goed herinner).

  @ Joost

  🙂
  En welk type dan? Tyrannosaurus Rex of toch iets vredelievender?

  @ mafchauffeur

  Aha, jij eet van twee walletjes! Jij probeert zeker in je eentje de cijfers voor het aantal christenen in Nederland nog een beetje op peil te houden?

  Kies dan heden wie gij dienen zult. Trek weg uit Egypte en haar evangelische vleespotten!

  En zie, de verloren mafchauffeur kwam tot zichzelf achter de evangelische varkenstrog en zei: “de PKN leden hebben vleesch en visch in overvloed, en ik kom hier om van de honger. Ik zal naar mijn voorvaders kerk gaan en tegen hen zeggen: “Leden van mijn voorvaders kerk, ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, ik ben het niet meer waard een PKN-lid genoemd te worden; behandel mij als een van uw evangelischen.” En mafchauffeur vertrok meteen en ging op weg naar de kerk van zijn voorvaderen.

  Ehier eindigt de profetie…

 135. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: kun je iets specifieker zijn met je profetie? Bedoel je hiermee aan te geven dat ik eerst terug moet naar de evangelische varkenstrog in mijn vorige woonplaats en daarna weer retour naar de kerk van de (jouw?) voorvaderen?

  Zo ja, hoe lang moet ik dan elke zondag heen en weer pendelen voordat ik tot mijzelf mag komen? Moet ik dan ook meedoen aan de doordeweekse activiteiten? Kan ik mijn reiskosten nog ergens declareren?

  Het wordt wel erg ingewikkeld op die manier, maar als de Profeet Pittig het zegt kan ik weinig anders dan dit Woord serieus nemen. 😉

 136. Ruben Hadders zegt :

  @mafchauffeur

  Het wordt wel erg ingewikkeld op die manier…

  Vraag Pittig anders gewoon een DVD te maken met uitleg van zijn profetieën…

 137. Professor Prietpraat zegt :

  @afolus,

  mensen als Sleebos die zijn er indirect medeschuldig aan aan de toename van de zonde en corruptie in de kerk en het slechte imago van de kerk in Nederland en deels zijn ze volgens mij ook medeschuldig aan het verdwijnen van heel veel jonge mensen uit de kerk van tussen 16 en 40 jaar. Lekkere stevige muziek en jeugdavonden helpen echt niet als pleister op de wonde voor de hypocrisie en corruptie die veel jongeren zien in de kerk. Die muziek hebben ze in de buitenwereld nog veel beter vaak.

  Volgens mij zijn dit soort leiders stuk voor stuk huurlingen die het hek naar de schapenweide wijd open zetten voor alle nieuwe wind van leer en voor vrijwel elke nieuwe wolf in schaapskleren. Het zure is nog wel dat ik vermoed dat ze het zelf niet eens kunnen zien dat ze verkeerd bezig zijn en wat de vruchten zijn van het werk van Sleebos en consorten op langere termijn. Ik schat de kans 99% in dat ze zelf denken heel goed bezig te zijn door op deze manier eenheid na te streven en de Bijbel heel erg selectief te blijven lezen.

 138. Wilfred zegt :

  @Maf:

  nee, dubbel “lidmaatschap”

  Zo! Ben jij ff heilig!! 🙂

  Wel netjes in beide gemeenten tienden afdragen, heh! 😉

 139. Arjan Vleeghengel zegt :

  Van al die reacties hier kan ik me broek wel vol poepen, waarom gaan we niet lekker naar buiten lekker genieten van de zon in plaats van zo suf achter je beeldschermpje niks zitten te doen! Give frank a break

 140. mafchauffeur zegt :

  @Arjan dinges: alweer iemand die moet poepen, het wordt zo stilletjes aan een heuse hype…

  Wees gerust hoor, ik zit nu lekker in de tuin.
  *roseetje bijschenkt*

 141. mafchauffeur zegt :

  @Wilfred: ook goedemorgen! 🙂

  Strikt genomen ben ik zelfs nog lid van een Pinkstergemeente ook.
  – nooit opgezegd
  – nooit bericht van uitschrijving gehad
  – niet geroyeerd
  – nooit “uitgezegend”
  – gemeente bestaat nog

  Nee, geen kerkhoppen, allemaal wegens verhuizingen.

 142. Flipsonius zegt :

  Ik wens iedereen bij voorbaat een Heilige stoelgang…mits er maar geen verslag van wordt gedaan op deze site…

 143. joost zegt :

  mafchauffeur

  Wees gerust hoor, ik zit nu lekker in de tuin

  Te poepen naast je rozenstruik? Ssssshhhhiiitttt
  joost

 144. Flipsonius zegt :

  @mafchauffeur

  Nee, geen kerkhoppen, allemaal wegens verhuizingen.

  Ik begin een beetje te begrijpen waar de spectaculaire groeicijfers van de Pinkstergemeentes vandaan komen….
  😉

 145. Wilfred zegt :

  @Arjan: Maar beste man, ik heb al bijna een dag een break genomen van Frank. Anders ga je nl. zelf licht geven en iedereen aanspreken met ‘beste vrienden’ en ‘ik wil u niet bang maken’… 😉

  En na een goede bbq, genietend van het goede weer, heb je ’s nachts weer extra energie…

 146. Wilfred zegt :

  @Maf: Zij die gaan slapen, groeten u? O.i.d.?? 🙂

  Dat van die rosee is trouwens toevallig. Die heb ik ook net op… 😉

  @Flip: We zullen jouw teer gesteld de details besparen!

 147. Wilfred zegt :

  @Flip: Sorry: moest zijn ‘gestel’, zonder ‘d’… 😦

 148. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Je hoeft in de PKN echt je tienden niet af te dragen, hoor. Uit een onderzoek van de consumentenbond komt de PKN ook als “beste koop” uit de bus. Voor weinig geld krijg je behoorlijk veel…

  Dan ben je bij de evangelischen veel meer kwijt. Maar daar valt wel meer te beleven! Lakeland, Toronto, engelenveren, wonderen bij de vleet, enthousiaste verhalen en om de vijf jaar een scheuring.

 149. Pittig zegt :

  @ Arjan Vleeghengel

  Hoe kijk jij dan aan tegen mensen die buiten achter hun schermpje zitten? Geldt jouw kritiek ook voor smartphones, laptops, iPads en tablets?

  En mag ik nog een vraag stellen? Mag het ook een persoonlijke vraag zijn? Op welke manier heb jij jouw bericht op GG gekregen?

 150. henkjan37 zegt :

  @ pittig

  je kan wel zo stoer doen met al die hippe technische apperaten, maar daar in friesland werkt dat allemaal niet. Daar heb je gewoon een grote computer en daar rolt dan een blaadje uit en iemand in de praam, als je toevallig een snelle verbinding hebt een tweeling in een boot, brengen dat bericht naar zwolle zodat het verder op het internet kan komen.

 151. henkjan37 zegt :

  @ pittig

  wel een goed verkooppraatje trouwens! de pkn, lekker goedkoop en toegankelijk;)

  (ik geloof trouwens dat er nog wel plaatsen zijn waar ze inschatten wat je moet geven aan de hand van je inkomen, dat past dan niet helemaal in het beeld)

 152. henkjan37 zegt :

  @ arjan vleeshengel

  Die reactie is echt zo stom dat die weer leuk is:D

 153. Wilfred zegt :

  @Pittig:

  Je hoeft in de PKN echt je tienden niet af te dragen, hoor. Uit een onderzoek van de consumentenbond komt de PKN ook als “beste koop” uit de bus. Voor weinig geld krijg je behoorlijk veel…

  Jij snapt natuurlijk wel dat dat symbolisch bedoeld was! Kom op zeg, tienden! Letterlijk?! Je denkt toch niet dat een kromgeaarde darbist dat zou verzinnen?? 🙂

 154. Pittig zegt :

  @ henkjan37

  Een richtlijn is — als ik het goed heb — 3%. Dat is een suggestie. Je mag uiteraard meer en je mag minder geven. En ik meen dat alleen de boekhouder van de gemeente ervan af weet. De dominee in ieder geval niet en de rest van de kerkeraad of gemeente ook niet. Zodat niet de veelgevers meer rechten hebben, beter naar geluisterd wordt of vaker bezoek krijgen of zoiets.

  Ik ken enkele evangelische organisaties en daar was het toch de gewoonte dat een ‘grote gever’ persoonlijk bezoek van een organisatiebobo kreeg. Ik weet in ieder geval dat het bij stichting Open Doors in Zuid Afrika en Amerika zo werkte. Die mensen moest je wel tevreden houden… Lastig!

 155. joost zegt :

  pittig

  En welk type dan? Tyrannosaurus Rex of toch iets vredelievender?

  Bijvoorbeeld de Tirannesaurus Theologica Profeta? Niet echt gevaarlijk maar soms reuze irritant. 🙂
  joost

 156. DfTg zegt :

  Alle 1000-en reacties op FO ten spijt: De hamvraag van het “WAAROM?” is nog steeds niet beantwoord. Waarom heeft FO stelselmatig dingen verzonnen en daarmee mensen bedonderd? Ik heb ook zijn DVD’s gezien en het ooit interessant gevonden. Ik vind dat er een verhaal over het waarom moet komen. Misschien dat zijn gemeente een toelichting kan geven?

 157. Pittig zegt :

  @ Joost

  🙂

  “Soms reuze irritant” — je bedoelt net als Jezus ook soms reuze irritant kon zijn? 😉

 158. Pittig zegt :

  @ DfTg

  Ik begrijp het “waarom”, maar ook het “hoe kon hij dit doen” ook niet. Verschillende mensen hebben al psychologische ziektebeelden aangedragen. En GG vermoed dat het zowel “leugens”, “naïviteit” en “waanideeën” betreft.

  Als je Frank Ouweneel op zijn woord moet geloven, dan doet hij dit uiteindelijk om mensen tot Jezus te leiden en iedereen de ogen te openen voor de speciale boodschap en inzichten die alleen hij ontvangen heeft. En beslist niet om mensen angst aan te jagen! 🙂

 159. Wilfred zegt :

  @Pittig: Ouweneel nodigt aan het eind van zijn DVD’s mensen ook uit om de keus voor Jezus te maken. De eerste twee zinnen zijn:

  Ik ben een zondaar: Ik heb nooit rekening gehouden met God.

  ’t Feit dat ik daarom door God zal worden geoordeeld, maakt me bang.

  Heh, heeft hij toch tien keer gezegd dat dat niet de bedoeling is en houdt hij er toch dermate veel rekening mee dat hij dat in de tekst voor een gebed opneemt?!

 160. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Ja, je analyses waren echt wel leerzaam en nuttig! 🙂 En niet alleen hierom.

  En ik ben ook erg blij dat iemand van ons het aandurfde om die dvd’s te bekijken… 😉

 161. Wilfred zegt :

  @Pittig: Dank je. Er zit ook wel behoorlijk wat werk in, want je moet constant de DVD stilzetten om goed te kunnen citeren. En ik ben er nog steeds niet klaar mee…

  2010 is nl. pas net over de helft. Gelukkig hoef ik wat betreft de sprinkhaan weinig meer te doen, daar heeft Hendrik Jan al het nodige over opgemerkt. Dat scheelt mij weer wat werk… 😉

  Ben trouwens benieuwd of jij de betekenis die Ouweneel aan die drie woorden uit Op. 6 geeft wel terug kunt vinden in het toenmalige of hedendaagse Grieks. Ik kon me er al niks bij voorstellen toen ik het hoorde… Waarom zou iemand dat soort dingen er nu toch tussendoor gooien?

 162. Arjan Vleeghengel zegt :

  Nou de laatste keer dat ik een nummer 2 boodschap ging doen was dat ding zo lang als me arm,

  @pittig”Hoe kijk jij dan aan tegen mensen die buiten achter hun schermpje zitten? Geldt jouw kritiek ook voor smartphones, laptops, iPads en tablets?”

  Mijn kritiek geld niet voor slimme telefoons of al die andere dingen die je opnoemt, meer voor degene die 24/7 uur achter hun pc zitten, aan de andere kant iedereen moet t natuurlijk zelf weten!

  @pittig “En mag ik nog een vraag stellen? Mag het ook een persoonlijke vraag zijn? Op welke manier heb jij jouw bericht op GG gekregen?”

  Via een link op mijn smartphone

  @wildfred “Maar beste man, ik heb al bijna een dag een break genomen van Frank”

  Ohh nee dan heb ik niks gezegd, pardon;)

 163. Wilfred zegt :

  @Artjan: Geen probleem… excuses aanvaard! 🙂

 164. Flipsonius zegt :

  @Wilfred

  Ben trouwens benieuwd of jij de betekenis die Ouweneel aan die drie woorden uit Op. 6 geeft wel terug kunt vinden in het toenmalige of hedendaagse Grieks.

  Mijn griekse woordenboek bevestigt jouw lezing (Montijn, 1960) . En ook deze site:
  http://www.greekbible.com/index.php
  laat weinig heel van de betekenissen die oom Frank aan de drie gewraakte woorden meegeeft.

  En ook ik neem met een zwierig handgebaar mijn hoed af voor je noeste arbeid in de nachtelijke uren. Ik was even bang dat je overstag zou gaan voor de vurige prediking van onze profeet, maar je bent standvastig gebleven! The darkest hour is just before the Dawn… 😉
  Ik was helaas in slaap gevallen, dus ik kon je niet bijstaan met gebed…..

 165. Wilfred zegt :

  @Flip: Dank je. Ik kan we voorstellen dat je het niet kon uithouden. Je wordt ook al een jaartje ouder… 😉

  Het bewustzijn dat jij en Pittig me moreel ondersteunen (ik zie een duidelijk verband met Ex. 17:12 🙂 ), heeft me op de been gehouden. Echter, wie staat… 🙂

  The darkest hour is just before the Dawn… 😉

  Dat klopt! Maar je krijgt op het moment daarna ook prachtig scherp afgetekende silhouetten. Dat zou ik dan anders niet zien, want zo vroeg opstaan doe ik zelden… 😉

  Fijn dat je ook zelf even wat hebt nagekeken. Ik weet natuurlijk ook niet zeker of wat ik zoek, alles dekt. Maar ik probeer de kans dat ik er naast zit, wel zo klein mogelijk te maken. Iets zegt me dat dat bij Frank in veel gevalen (in zijn eindtijd-DVD’s) niet zo werkt…

 166. joost zegt :

  wilfred

  ‘t Feit dat ik daarom door God zal worden geoordeeld, maakt me bang
  Heh, heeft hij toch tien keer gezegd dat dat niet de bedoeling is en houdt hij er toch dermate veel rekening mee dat hij dat in de tekst voor een gebed opneemt?!

  Het feit dat hij beweert dat hij ons niet bang wil maken wil nog niet zeggen dat hij zelf niet bang hoeft te zijn wanneer de tijd komt dat hij zich aan god zal moeten verantwoorden over het hoe en waarom hij zo vaak uit gods naam heeft gesproken en gelogen? 😦
  joost

 167. Eva zegt :

  Op de site van F.O. staat:
  “Vanwege alle commotie van de laatste weken is onze website-agenda tijdelijk verwijderd; wij willen niet dat de betreffende Gemeenten worden lastiggevallen.
  Informatie inzake zondag-preekbeurten en Bijbelstudies verstrekken wij desgewenst via e-mail. http://www.frankouweneel.nl/agenda/

  Hij kan toch niet menen dat hij dóór mag gaan met het rondstrooien van leugens?

 168. Wilfred zegt :

  @Eva: Tuurlijk wel! Het gaat tenslotte om de bedoeling, en die was ongetwijfeld goed… 😦

 169. Eva zegt :

  @Wilfred: Maar ook een goede bedoeling kan totaal de verkeerde kant op gaan …

 170. Wilfred zegt :

  @Eva: Klopt. Wanneer je zo veel verdraait en verzint, kun je daar niet meer aan voorbij gaan omdat het doel goed is…

 171. joost zegt :

  wilfred/eva
  Was de weg naar de hel ook niet geplaveid met goede voornemens en bedoelingen?
  joost

 172. Wilfred zegt :

  Ah, beste heer Ouweneel! Welkom! Gaat u ook nog wat toelichten, b.v. over uw mentale toestand, of over uw bijzonder creatieve vermogen, of gaat u alleen communiceren met smilies? Is trouwens wel een stuk minder gevaarlijk. Misschien een tip voor uw volgende DVD?

 173. rob zegt :

  Deze Frank is al net zo nep als de echte (ik word trouwens gek van al die ^%$*vliegen

 174. rob zegt :

  @Frank

  Weet je wat, stel me zoveel mogelijk vragen en dan probeer ik ze allemaal te beantwoorden

  Is een vliegenexplosie een teken van de eindtijd? Kunnen ze door radioactieve straling op den duur gevaarlijk gaan transformeren?

 175. Eva zegt :

  Hé wat fijn om met de persoon in kwestie te kunnen communiceren; ik heb ook wel een paar vragen aan je! Hoe zit het met onderstaand stukje, afkomstig van http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=21413)?
  Je zegt dat mensen zich niet moeten inlaten door sensatieverhalen, en dat kranten beperkende info geven. Maar je komt zelf toch óók met sensatieverhalen? En daarvoor gebruik je toch kranten als bron??

  Bijbelleraar Frank Ouweneel ergert zich aan “bangmakerij” en “sensatiezucht” onder christenen naar aanleiding van de aardbeving in Japan. “Dat heeft allemaal te maken met de gebrekkige kennis van de Bijbel en van de eschatologische gebeurtenissen. Willen wij werkelijk een juiste visie hebben op wereldgebeurtenissen, dan moeten we het Woord van God kennen. (…)”
  Ouweneel voegt toe dat wanneer we ons beperken tot het lezen van Nederlandse kranten, we geen duidelijk beeld krijgen over het nieuws in de wereld. De Bijbelleraar raadt predikers die “sensatieverhalen” verkondigen aan ook buitenlandse tijdschriften en kranten te lezen, maar bovenal zich te verdiepen in wat de Bijbel over de eindtijd zegt. “Dan krijg je te zien hoe God tegen deze zaken aankijkt. Men moet moeite doen de gebeurtenissen in de wereld door Gods bril te bekijken,” aldus Ouweneel.

 176. Wilfred zegt :

  @Eva: Maar dat laatste doet onze beste Frank toch juist! Hij bekijkt alles zozeer door Gods bril dat hij zelfs zaken die wij gewone stervelingen niet kunnen zien, toch ziet! Maar voor God zijn alle dingen openbaar!! Pas jij maar op, want weet jij wel tegen wie jij vecht?!

  Heb je niet naar me geluisterd?

  Beste vrienden, ik leg sterk de nadruk op het goddelijke karakter van de bijbel om duidelijk te maken dat wat vanavond voorbijkomt, een goddelijk karakter heeft… en alles wat ik vanavond zeg en elke bijbeltekst die ik vanavond aanhaal, dat u weet: het zijn de woorden van God en ze zijn dus waar.

  Geloof het nu maar!

  #ouweneel-modus uit zet#

  Ik heb aan het begin van deze affaire die tekst op CIP ook al eens gequote. Blijft toch bedroevend als je dat achteraf weer terug leest. Als je ziet wat hij zelf doet met die aardbeving in Japan en ‘de zes afgrijselijke gevolgen’ die hij grotendeels uit zijn duim zuigt, dan wordt het des te onbegrijpelijker dat hij dit gezegd heeft… 😦

 177. Wilfred zegt :

  @Rob:

  Is een vliegenexplosie een teken van de eindtijd?

  #ouweneel-modus aan#
  Natuurlijk is dat een teken! Echt onbegrijpelijk dat sommige mensen de tekenen der tijden niet verstaan en de leringen van de bijbel versmaden!! Gelukkig weten wij, beste vrienden, wat de bijbel zegt. En de bijbel is bewaarheid geworden in 2012, beste vrienden! Want wat zegt Gods woord? In 2 Koningen 1: 2, 3 vraagt koning Ahazia aan Baal Zebub, de god van Ekron om raad. Beste vrienden, deze profetische woorden (want zoals u weet, noemen de joden deze geschriften de vroege profeten) zijn in de zomer van 2012 werkelijkheid geworden. Een gewelde vliegenplaag treft Nederland. En weet u wat Baal Zebub betekent? Het betekent ‘Heer van de vliegen’! O beste vrienden, u moet er niet verbaasd over zijn dat de bijbel waar blijkt te zijn!
  #ouweneel-modus uit#

  Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Beelzebub

  Die $%! vliegen en vliegjes (ik heb ook last van heel veel van die kleine vliegjes) zijn wel rijkelijk aanwezig… brrr. zou Ouweneel dan toch gelijk hebben? 😉

 178. Wilfred zegt :

  @FRank: Ik vind dat wel bij je presentaties passen! Las je dat voor 2012 even aan het begin in? En dan beginnen met te zeggen dat je mensen niet bang wilt maken en niet uit bent op sensatie. Anders zouden mensen verkeerde indrukken kunnen krijgen… 🙂

 179. Willem O. zegt :

  Frank Nepponeel, broertje!
  Het is verstandig op te stappen…
  Neem een pilletje.

 180. goedgelovig zegt :

  @Frank Ouweneel: Het is niet toegestaan om op GG de identiteit van iemand anders aan te nemen. Je reacties zijn verwijderd. Zo te zien doe je ook graag ‘rollenspellen’ met meerdere nicknames; ook dat is niet toegestaan omdat het erg verwarrend werkt. Kies gewoon één nick en reageer telkens onder die naam.

 181. henkjan37 zegt :

  hadden we hier nu even een nep-leugenaar:D

 182. Wilfred zegt :

  @henkjan: Een pseudo-pseudo-typje 🙂

  @GG: Nu snapt niemand meer iets van deze draad! 🙂

 183. henkjan37 zegt :

  @ pittig

  Overigens zijn die tiendes natuurlijk wel iets interessants;)

  In oud-testamentische tijdens moest je over bepaalde zaken een tiende betalen aan de tempen, over andere zaken weer het eerste of gewoon een schaapje of geitje als vervanger daarvan.

  In een christelijke context zijn tienden pas echt in zwang gekomen met de opkomst van het feodalisme, in het vroege christendom was het meer een kwestie van eerlijk delen en geven wat je kunt missen etc. Overigens zijn die middeleeuwse tienden wel zeer interessant als vergelijking.

  Globaal gezien waren er twee sommen geld die een boer (dat was voor 1200 iedereen in Nederlands op geestelijken, adel en nog 3 mensen ofzo na) 10 procent van de opbrengt + nog een aantal dagen arbeid/weerdienst voor je heer, en tien procent voor de kerk.

  Van die 10 procent voor de kerk van 1/3e voor de priester, 33 procent voor de kerk (gebouw en later ook het schooltje) en het laatste deel voor de armen. Daarmee moet je dus wel bedenken dat dat een groot gedeelte was, van hetgeen dat we tegenwoordig als belasting betalen. Die drie procent lijkt me daarmee logisch, omdat die andere functies, van zowel de Heer als van de Kerk door de overheid zijn overgenomen en je daar gemiddeld al wel zo’n 40 procent belasting voor betaald (inkomstenbelasting, btw etc.)

  De tienden in evangelische kerken zijn wel apart, maar die komen doordat de puriteinen nog in een aardig feodaal engeland leefden en daar gewend waren aan het oude middeleeuwse tiendenidee. Dat is echter maar marginaal Bijbels te noemen;)

 184. Afolus zegt :

  @Wilfred
  Iedereen zal snappen dat een zekere Frank Ouweneel als nepper in beeld kwam. Exit met zo’n nepper.

 185. henkjan37 zegt :

  om maar even een relevant en ter zake doent onderwerp aan te snijden, achja…de discussie hier was toch al niet meer te volgen:)

 186. henkjan37 zegt :

  @rob, op 26 juli, 2012 om 8:16 pm zei:

  als die vliegenexplosie ook ruikt naar de eindtijd, is het waarschijnlijk tijd eens lang in bad te gaan zitten

 187. Wilfred zegt :

  @Afolus: Heh, wat hardvochtig! Dat ben ik niet van je gewend…

  Iedereen heeft toch door dat dit een nepper is? Dat maakt leuke interactie mogelijk… 😉

  @GG: Gaan jullie ook Dutch Hermit aanspreken op zijn tegendraadse gedrag (noemde zich immers Napoleon)? Of hebben jullie voor waanideeen wel meer coulance? 🙂

 188. Wilfred zegt :

  @henkjan: (teasing): spellingonderwijs vormde zeker geen grote rol in jouw gedegen opleiding? 🙂

 189. Johan zegt :

  @Wilfred: Napoleon is dood, wist je dat al?

  Na Bram Flippo en Pieter Bos zou zomaar ook Frank Ouweneel zelf kunnen reageren. Vol verwachting klopt ons hart.

 190. rob zegt :

  @Johan
  Dhr Bos leek mij een buitengewoon beminnelijk persoon.

  @Wilfred
  Je zit wel heel griezelig goed in je rol, veel beter dan de nep ouweneel.

  @Henkjan

  als die vliegenexplosie ook ruikt naar de eindtijd, is het waarschijnlijk tijd eens lang in bad te gaan zitten

  Dat is weer eens een andere insteek dan dat zweverige gedoe van Wilfred, daar kan ik nou echt wat mee 🙂

 191. Erwin zegt :

  Was Frank hier zelf ook aanwezig?

 192. John zegt :

  @Erwin

  Nee, een nep-Frank helaas 😦

 193. Pittig zegt :

  Van de website van Frank Ouweneel

  Agenda Bijbelstudies en zondag-preekbeurten

  Vanwege alle commotie van de laatste weken is onze website-agenda tijdelijk verwijderd; wij willen niet dat de betreffende Gemeenten worden lastiggevallen.

  Informatie inzake zondag-preekbeurten en Bijbelstudies verstrekken wij desgewenst via e-mail.

  Wat aardig dat hij zo bezorgd is om die betreffende gemeenten. Nu nog ook die bezorgdheid toe gaan passen op datgene wat hij die gemeenten vertelt en iedereen is weer blij!

 194. Erwin zegt :

  @john

  Ah jammer, ik vond het al interessant worden, heb nog wel een paar vragen!

 195. henkjan37 zegt :

  @ wilfred

  ik zat me ook al aan mijn spelling te ergeren ja;) buiten op de BB met een biertje erbij en ook nog wat vage dyslectie is wellicht geen goede combinatie;)

 196. John zegt :

  @Erwin

  Heb het even voor je opgezocht, maar die vragen mag je mailen naar

  frank.ouweneel@hetnet.nl

  (mailadres van Frank zijn eigen site)

  Laat je ons de uitkomst van je mailwisseling weten? 😉

 197. Wilfred zegt :

  @henkjan: Daar kun je wel eens gelijk in hebben… 😉

  @Rob: Ik vaag?! Amehoela!! Als jij niet doorhebt dat hier in 2012 de profetie vervuld wordt, dat dit een voorteken is en dat dit bewijst dat de Heer Jezus spoedig terugkomt, dan is er voor jou geen redden meer aan…
  Je mag God wel dankbaar zijn dat hij zo duidelijk waarschuwt!

  @Johan: Weet jij niet dan dan Napoleon is teruggekomen? Dat was de kop van het beest dat de dodelijke wond had, maar miraculeus genezen is… 🙂

 198. frank zegt :

  vraag me af hoe hij zich hieruit gaat kletsen en of zijn broer hem gaat helpen.Verder wil ik wel even duidelijk maken dat ik Frank van der Gaag heet en dat elke gelijkenis op toeval berust.

 199. Wilfred zegt :

  @Frank: Gelukkig maar. Anders zou je reactie verwijderd worden… 😉

  Ik denk niet dat Willem zich er mee gaat bemoeien. Die houdt zich wijselijk stil…

 200. Linda zegt :

  ‘Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.’ (1 korintiers 13)
  Ik heb veel respect voor meneer Ouweneel, voor leeftijd en kennis, het nieuws van de laatste weken verandert daar niets aan.
  God is liefde en volgens mij is het Zijn opdracht om elkaar lief te hebben, veel van deze reacties getuigen daar helaas niet van.. ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen..’.

 201. Wilfred zegt :

  @Linda: Heb je gezien wat ik onder dat andere item heb uitgezocht t.a.v. de DVD over 2010? Ookal zou je een basishouding van respect hebben, dat kun je toch niet volhouden? Hij verdraait bijbelteksten, verzint zelf vertalingen, verzint of verdraait bijna elke alinea wel feiten.

  Volgens mij staan er in de bijbel ook duidelijke dingen over leugen en bedrog. Als je echt liefde voor iemand hebt, moet je hem daar ook op aanspreken. Ik hoop dat al die mensen die Frank zeggen lief te hebben hem ook wijzen op zijn verantwoordelijkheid…

 202. Joop zegt :

  @Linda,

  Niemand is zonder zonde. Maar wie bewust de kluit belazert getuigt toch van weinig liefde, vind je ook niet? Hoeveel respect had meneer Ouweneel voor zijn toehoorders? Hoe oud moet je zijn om te weten dat je niet mag liegen?
  Respect? Dan moet meneer Ouweneel toch eerst met de waarheid naar buiten komen, als respect voor al zijn toehoorders en voor alle groeperingen die hem vertrouwden en hem hebben uitgenodigd.

 203. Otto zegt :

  Frank Ouweneel mag dan mensen tot bekering willen bewegen; angst is niet de weg. Liefde is de weg. Na een bezoek aan één van zijn eindtijd “lezingen” kon ik maar één conclusie trekken. Dhr. FO heeft maar één echt belang en dat is zijn winst over verkoop van boekjes en DVD’s en de opbrengst van de collecte; kortom, GELD.
  En daar is de Bijbel duidelijk over Frank Ouweneel ! Bekeer en vraag vergeving aan God, zou ik zeggen. De Heer is gelukkig genadig, ook voor jou, Frank. Ga dan heen en zondig niet meer.
  Er zijn genoeg betere manieren om mensen bij Jezus Christus te brengen. Geld verdienen mag, maar niet met leugens.

 204. Peter 2 zegt :

  Hoe gaat het nu met zijn agenda? Zijn er gesprekken geweest met FO en gemeentes?

 205. Wim zegt :

  @Wilfred: wat heb je nu werkelijk uitgezocht? ben je er biddend mee bezig geweest? en verder….‘Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.’ (1 korintiers 13)
  Ook ik heb veel respect voor Frank Ouweneel, voor leeftijd en kennis, het nieuws van de laatste weken verandert daar niets aan.
  God is liefde en volgens mij is het Zijn opdracht om elkaar lief te hebben, veel van deze reacties getuigen daar helaas niet van.. ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen..’. Verder staat er ook nog in de Bijbel dat we ons verre moeten houden van roddel en laster, dus Wilfred bekeer je en vraag vergeving aan de Heere.

 206. Wilfred zegt :

  @Wim:

  Verder staat er ook nog in de Bijbel dat we ons verre moeten houden van roddel en laster, dus Wilfred bekeer je en vraag vergeving aan de Heere.

  Ik houd me ook verre van roddel en laster. Ik heb zowel de DVD’s over 2010 en 2011 geannalyseerd en wat feitelijk controleerbaar was, gecontroleerd. Ik ben nu even geneigd terug te slaan en jou te vertellen wat je moet doen, maar dat doe ik maar even niet. Maar kijk eens onder het item ‘Frank Ouweneel: alle bronnen weggegooid’, daar staat het grootste deel van wat ik uitgezocht heb in reacties verwerkt. En als je echt interesse hebt, kan GG je vast het volledige transcript met mijn opmerkingen over de DVD van 2010 toezenden…

 207. nietverbaasd zegt :

  @wim, hoe kun je in hemelsnaam respect hebben voor iemand die bronnen verzint (want genoemde tijdschriften bestaan niet) en dan opzichtig liegt door te vertellen dat hij zijn exemplaren van deze tijdschriften (die niet bestaande tijdschriften dus) heeft vernietigd. Dit is geen roddel en achterklap, dit is het in bescherming nemen van kwetsbare mensen die waarde hechten aan Frank Ouweneel, de
  ‘man van God’ die een charlatan blijkt.

  Frank Ouweneel is gewoon een zielige oude man die doet alsof hij een soort profeet is. Hij is op zijn best wat ziek in zijn hoofd. je draait de zaak om als je zegt dat Wilfred vergeving moet vragen! Is het niet Frank Ouweneel die vergeving moet vragen aan God en de mensen die hij bedrogen heeft?

  Wat vind jij?

 208. Peter 2 zegt :

  @Wim
  dit is echt dat vol evangelische geleuter wat jij doet. Nooit, nooit en nooit mag er een misstand ter sprake worden gebracht in dit wereldje. De mannen Gods mogen niet aangeraakt worden, wat voor een fouten ze ook maken. Onbegrijpelijk dat je je hand houd boven het hoofd van Frank. Als hij de boel bij elkaar gelogen heeft en daar ook nog geld mee verdient en erger nog kostbare zielen op een dwaalspoor heeft gebracht dan moet Frank buigen voor de Allerhoogste en eindelijk eens zijn trots opzij zetten. Niet meer en niet minder.

 209. Albert zegt :

  Wim, wat een poepvrome reactie geef je hier richting Wilfred. Op voorhand slinger je de liefdeteksten er eerst even tegenaan zodat iedere vorm van kritiek op voorhand kan worden gesmoord.
  Je misbruikt deze teksten!
  Wilfred heeft juist heel zorgvuldig onderzoek gedaan en FO verder ontmaskerd. Houd je bij de feiten. FO heeft er een zooitje van gemaakt. Wie z’n billen brand moet op de blaren zitten. 
  Er is er maar een die heel hard moet bidden: FO, nl voor moed om excuses te maken aan z’n toehoorders.
  Geheel eens met Peter.

 210. Wilfred zegt :

  @Albert en Peter2: Bedankt voor jullie steun! Het zal geen verrassing zijn dat ik het eens ben met jullie opmerkingen… 😉

 211. afolus zegt :

  Het lijkt wel of die Ouweneel zijn toehoorders heeft gehypnotiseerd.
  Ze geloven die jokkebrok onvoorwaardelijk en zien gedegen geformuleerde kritiek als roddel en laster. Nader onderzoeken, ho maar..!
  @Wilfred
  Je hebt je paarlen voor de zwijnen gegooid… 😉

 212. John zegt :

  @Wilfred

  Ik ben het in dezen met Wim eens. Je moet je bekeren van je zondige weg van het checken van feiten en vergeving vragen aan de Heere. Ga op je knieën en zeg tegen de Heere dat je nóóit meer zult proberen de waarheid te achterhalen. In het koninkrijk van God is geen ruimte voor mensen zoals jij als je je niet bekeerd van je zondige weg! Voor leugenaars die hun leugens niet onder ogen willen zien en dat afdoen als aanval van satan is er wél plek in Gods koninkrijk!

 213. Ds Dre zegt :

  @Albert, Wilfred, Peter 2.

  Jullie snappen Wim niet. Wim geeft Frank O een forse vermaning. Frank O werpt in zijn studies diverse stenen naar vele mensen.

 214. joost zegt :

  Ds Dre
  en wie zonder zonde is werpe de eerste steen? 🙂
  joost

 215. Peter 2 zegt :

  @Joost
  en ja als je pretendeert dat je namens God spreekt, doe je automatisch geen zonden. En een ieder dan dan iets heeft aan te merken op de studies van FO kunnen niet anders dan handlangers van de duivel zijn.
  En naar al deze handlangers van de duivel mag FO vele malen de eerste steen gooien samen met zijn volgelingen.

 216. Wilfred zegt :

  @John: 🙂

  In het koninkrijk van God is geen ruimte voor mensen zoals jij als je je niet bekeerd van je zondige weg! Voor leugenaars die hun leugens niet onder ogen willen zien en dat afdoen als aanval van satan is er wél plek in Gods koninkrijk!

  Mmm. Klinkt logisch… vast de herziene versie van Op. 20: 14 en 15! 🙂

  @Afolus: en ze vertrappen ze met hun poten 😦

 217. TommyLee zegt :

  De reactie van @wim is heel begrijpelijk. Veel mensen klampen zich vast aan de WAARHEID van opiniemakers als FO. Nu krijgt men hier op GG informatie waardoor alles op losse schroeven komt te staan. Alsof het kaartenhuis gaat instorten. PANIEK Men gaat over tot het vermoorden van de boodschapper.@wilfred trek het je niet aan. en ga je niet verantwoorden, alhoewel…. ooit zal Wim nu uitroepen: Dat ik al die tijd achter die vent heb aangelopen terwijl de waarheid me toen al is voorgehouden.

 218. Wilfred zegt :

  @TommyLee: Dank voor het advies! Ik heb dat ook even geprobeerd, maar ben daar nog niet erg goed in… 😉

 219. Gerald zegt :

  Welkom Wilfred, in het kamp van de boosdoeners. 😉
  Agenda van Frank is weer beschikbaar op zijn website lees ik net.

 220. Wilbert zegt :

  Hahaha.
  Ach Wilfred, dit is het begin nog maar. Als je rapport gepubliceerd wordt gaat Frank misschien over jou ook wel geheime rapporten schrijven over hoe door en door duivels je bent 😉

 221. waarheidszoeker zegt :

  voor de mensen die het willen weten de agenda van frank ouweneel is weer open.

 222. afolus zegt :

  Frank Ouweneel heeft maandag een studie gegeven over het onderwerp “Heiliging in je persoonlijke leven”; zou hij zijn gehoor hebben voorgehouden slechts zijn woorden te beoordelen en niet zijn daden..?

  In de komende dagen laat Frank ook het “Bijbelse licht schijnen over conflictsituaties”. Vermoedelijk toont hij zijn gehoor een paar foto’s van zijn geliefde ega Ada die hem met een koekenpan en een mattenklopper achterna rent door hun tuin in Emmen….

  Wat een glorie..!

 223. Albert II zegt :

  De spreekbeurten van FO zijn bij ons geschrapt.
  Ik blijf van mening dat je ten aanzien van FO twee zaken niet met elkaar moet verwarren. Dat zijn de bijbelstudies en de eindtijdstudies. De eindtijdstudies zijn ontmaskerd als verzinsel en inlegkunde, maar moet je de bijbelstudies ook zo kwalificeren? FO wordt nu vanwege de eindtijdstudies en het feit dat hij het boetekleed niet wenst aan te trekken op alle fronten gekleineerd en geweerd, maar doen wij hier dan niet evenveel kwaad als hij heeft gedaan? Begrijp me goed: ik schrijf dit niet als fan van FO (ben ik niet!), maar als christen. De reacties die hier worden gegeven zijn vaak niet liefdevol. In plaats van vermanend en corrigerend (= ook liefde), zijn ze veroordelend en soms wordt zelfs executie niet geschuwd.

  Ik ga er van uit dat GG vooral er op uit is zaken die niet kloppen aan het licht te brengen en de veroorzakers daarvan met hun gedrochten te confronteren. De site mag de stempel onchristelijk of anti-christelijk van mij dragen wanneer het tot doel heeft een podium te zijn waar christenen kapot worden gemaakt en/of afgeschreven.
  Je geloof kan best een knauw krijgen wanneer je met leugens van een dierbare wordt geconfronteerd, maar er moet meer zijn. Het heeft geen zin een doodlopende weg te tonen zonder een alternatieve route aan te geven. Elkaar afbranden hoort niet in een christelijk huis. Laat ook de discussie een toonbeeld zijn zoals een christen leeft. Kritisch, maar wel vanuit liefde en de ander hoger achtend dan jezelf.

  Ik ga er van uit dat ik van GG een reactie hierop krijg. Zo niet, dan ga ik er gewoon van uit dat de site een anti-christelijk doel dient.

  GG mag gerust wat kritischer zijn op de relevantie van de reacties op onderwerpen. Alec en rob zijn er erg goed in elkaar af te branden en dat heeft geen waarde voor de discussie hier. Het lijkt wel een hanengevecht.

  PS: Albert II vervangt de naam Albert in de reactie van b.v. 23 juli in deze rubriek. Dit om de verwarring met Albert van de reactie van 2 september te voorkomen. Die komt niet van mijn. Geldt ook voor volgende reacties bij andere onderwerpen.

 224. Miep zegt :

  @Albert II

  Ik blijf van mening dat je ten aanzien van FO twee zaken niet met elkaar moet verwarren. Dat zijn de bijbelstudies en de eindtijdstudies. De eindtijdstudies zijn ontmaskerd als verzinsel en inlegkunde, maar moet je de bijbelstudies ook zo kwalificeren?

  Nee, dat hoeft helemaal niet. Maar hoe kan FO in vredesnaam aan de ene kant de boel bed***eren, zich daarvoor niet willen verootmoedigen of schuld belijden en aan de andere kant bijbelstudies geven? Hoe geloofwaardig zijn die dan? Als je daden niet in overeenstemming zijn met je woorden, en als je niet op een bijbelse manier wilt handelen, dan kun je beter ook geen bijbelstudies meer geven, want dan ben je echt niet geloofwaardig meer!

 225. Ds Dre zegt :

  @AlbertII

  Ga jij er maar gerust van uit dat GG van de duivel is.

 226. Gerald zegt :

  @Albert II
  Je hebt zeker een punt voor wat betreft het onderscheid tussen de eindtijdstudie en de overige bijbelstudies. Daar zit een (groot) verschil in. Maar het blijft echter lastig: een dief die ’s nachts een diefstal pleegt en overdag het woord van God verkondigd, wordt (meestal) niet geaccepteerd door mede-christenen, toch? Dus heffen je goede daden de slechte op? Ik ben van mening van niet. Sterker nog, je kent de inhoud van de Bijbel maar weigert er naar te handelen. Ik schrijf dit, wetende dat ik zelf daar nog dagelijks in te kort schiet, maar daarnaast ben ik ook geen spreker die meerdere avonden per week zalen vol tracht dit aan mensen over te brengen. 😉

  Je betoog voor wat betreft liefdevol reageren, sta ik volledig achter! Laten we ons niet verlagen tot een niveau waarbij dat alleen tegen ons gebruikt kan worden. Want dan komen we in de discussie ‘haal eerst de balk uit je eigen oog’ en inderdaad, dan moet ik en de andere reageerders nog flink aan de slag.

  Het pijnlijke is echter dat FO aan de slag is gegaan met ‘geheime en persoonlijke brieven’ die verstrekt zijn aan de gemeenten waar hij spreekt. In deze brieven is een hoofdstuk gewijd aan ‘de onderzoekers’. In dit hoofdstuk wordt persoonlijk op ingegaan op ‘de onderzoekers’, deze worden in een zeer negatief daglicht gezet (met leugens). Dit toont niet echt een christelijke werkwijze. En dat maakt mij toch kwaad. Het wordt dan FO’s woord (die de desbetreffende gemeente mogelijk al jaren kent en waar de studies enthousiast bezocht worden) tegen het woord van een paar snotneuzen, die volgens FO een aanval van satan zijn? De keuze voor de gemeente ligt voor de hand…

  Volgens mij zit er maar 1 ding op: onderzoek zelf de zaken. Alleen dan kun je echter een oordeel vormen. Voor ons is de kous wel af inmiddels. Als het op deze wijze (FO’s ‘geheime’ brief) moet, laat dan maar zitten. Ik hoor wel van jullie hoe editie 2013 verlopen is 😛

  @Miep
  Volgens mij bedoelen Albert II en jij ongeveer wel hetzelfde. Maar verwoorden jullie het beide ‘net’ iets anders. 😉

 227. goedgelovig zegt :

  @Albert II: Onder de kopjes Missie en Regels vind je een klip en klaar antwoord op je vraag.

 228. afolus zegt :

  @Albert II
  Wat een onzin.

  Klinkt als:
  Er is een dief veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf maar hij is wel een goede echtgenoot voor zijn vrouw; die twee dingen moet je uit elkaar houden.
  Dat klopt maar het blijft een dief, die pas na hulp van de reclassering weer een normale band met zijn vrouw kan onderhouden..

  Het vervelende met christenen die graag “haantje de voorste” willen zijn én de bijbel geloven van kaft tot kaft, het type Frank Ouweneel dus, is dat ze nogal zwart/wit plegen te denken en precies voor anderen kunnen invullen dat ze vooral grote keuzes moeten maken om nog bij de geredden te mogen horen.

  Wedergeboren christenen zijn trouwens altijd duidelijk:
  Als je niet kiest voor Jezus dan ga je naar de hel.
  Geen redding mogelijk.Geen nuance.

  De Tien Geboden waren ook al zo duidelijk: je mocht geen vals getuigenis afleggen.

  In bijbelse tijden gebeurde het een enkele keer dat jokkende broeders na hun ontmaskering dood neervielen. Dat gun ik voor alle duidelijkheid niemand in onze dagen maar Ouweneel moet het niet vromer maken dan het is… Als hij iets fout doet ligt het blijkbaar allemaal veel genuanceerder.

  Recht is recht en krom is krom.

  Je kunt niet duidelijk genoeg zijn, lijkt mij…!

  @Gerald
  Je vermeldt een geheime brief die naar gemeenten zou zijn gezonden waarin Ouweneel zich verweert en de onderzoekers in een kwaad daglicht stelt. Heb jij hiervan een geheime kopie?

  Of is er iemand anders die zo’n kopie kan prijsgeven?

 229. nietverbaasd zegt :

  FO is gewoon ziek en zou tegen zichzelf beschermd moeten worden. De gemeenten die hem nog ontvangen als leraar, zitten zijn genezing en zijn verzoening met God in de weg.

 230. mafchauffeur zegt :

  @afolus: misschien krijg je die brief bijgeleverd bij de 2010-Eindtijd DVD? Die kun je namelijk nog steeds bestellen in de webshop.

 231. Gerald zegt :

  Nee. Wij hebben de brief of een kopie hiervan niet in ons bezit. De inhoud is ons vertelt en deels voorgelezen door een bron. Hierna hebben we FO tot tweemaal toe verzocht om de brief aan ons te verstrekken. Dit verzoek is tweemaal geweigerd. Ben er klaar mee.

 232. nietverbaasd zegt :

  @Gerald, als gemeenten nog steeds in dit belachelijke bedrog trappen is het gewoon hun eigen verantwoordelijkheid. Jullie hebben gedaan wat jullie konden en het is te hopen dat FO ooit tot inkeer komt.

 233. afolus zegt :

  Is er een bron die de vermaledijde geheime brief van Franky anoniem en zonder aanhef en adresgegevens kan posten.
  Zou mooi zijn.

 234. joost zegt :

  nietverbaasd
  Laten we met zijn allen bidden voor Frank. 😉
  joost

 235. nietverbaasd zegt :

  @joost geen verkeerd idee. Kijk je hebt in evangelische (en andere) kringen vaak het verschijnsel dat actualiteiten wat al te makkelijk worden geïnterpreteerd zodat het in het ‘eigen straatje’ past. Een website als Xandernieuws.nl is daar groot mee geworden. Je kunt alles van Xandernieuws zeggen, maar de site doet tenminste een poging e.e.a. te onderbouwen. Dat de bronnen dan vervolgens vaak twijfelachtig zijn, is dan aan de lezer om uit te vinden. Xandernieuws maakt zich hoogstens schuldig aan eenzijdigheid en tunnelvisie, maar dat doen wel wellicht allemaal.

  Wat FO echter doet is van een geheel andere categorie. Deze man doet alsof hij zijn informatie uit indrukwekkende tijdschriften heeft verkregen. Dat is gewoon puur bedrog.

  De man heeft inderdaad gebed nodig en mogelijk ook een exorcisme.

 236. rob zegt :

  @Wim

  @Wilfred: wat heb je nu werkelijk uitgezocht? ben je er biddend mee bezig geweest?

  Heb je met je ogen dicht gelezen (biddend) wat Wilfred uitgezocht heeft? In dat geval begrijp ik je vraag.
  Of ben je niet gewend bronnen na te trekken en moet Wilfred het daarom allemaal nog eens voor je oplepelen?? (ook zeer waarschijnlijk)

  Zou het veel verschil hebben uitgemaakt als Wilfred de bronnen biddend had geprobeerd op te sporen?

  Waarschijnlijk niet 🙂
  En als het wel zo zijn dan hebben we hier op GG het eerste grote Goddelijke wonder te pakken, waardoor een aantal GGlezers zich direct zouden bekeren.

 237. Wilfred zegt :

  @Albert II:

  Ik blijf van mening dat je ten aanzien van FO twee zaken niet met elkaar moet verwarren. Dat zijn de bijbelstudies en de eindtijdstudies.

  Nou, als je de inleiding van de beide DVD’s die Wilbert, Gerald, Hendrik Jan en ik onderzocht hebben als maatstaf neemt, gaat het volgens FO wel degelijk om bijbelstudies. Hij legt uit wat de bijbel over de toekomst voorspelt en hoe je de bijbel moet lezen. Daarbij gaat hij geregeld over de scheef. Ik ben het met je eens dat het in die andere studies minder voor de hand ligt dat hij allerlei dingen verzint, maar de kwaliteit van een aantal bijbeluitleggingen in zijn DVD’s doet mij toch echt ook vrezen voor de kwaliteit van zijn andere bijbelstudies…

  @Gerald/Wilbert: Zou broerlief het hier even voor FO hebben opgenomen? 🙂

  @Rob: Misschien kan onze Wim in zijn gebed tevens vragen om een antwoord op de vraag wie de bekende Amerikaanse theoloog dr. David Fenwick is? 😉

 238. Wim zegt :

  @Afolus: wat denk je met deze negativiteit jegens FO te bereiken? Je kunt beter voor hem bidden ipv rodels en laster over hem te verspreiden. Dat geldt ook voor Wilfred.

 239. mafchauffeur zegt :

  @Wim:

  Laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar van zaken te beschuldigen die onwaar zijn.

  In tegenstelling tot jouw (ongefundeerde?) suggestie dat Afolus nooit voor FO bidt heb ik nog weinig laster kunnen ontdekken in het natrekken van de beweringen van FO.

  Wel nogal wat onwaarheden in FO’s beweringen op de DVD’s, dat dan weer wel. 😦

 240. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Frank O. woont in het land van Bartje.
  Die zei: “Ik bid niet voor bruine bonen…!”

  Ik kan je verzekeren dat ik niet voor Frank bid; wel ben ik van harte bereid serieuze momenten in te ruimen voor de lui die hij beduvelt.

  @wim
  Ik heb een hekel aan sport en zeker aan rodelen… 😉

 241. afolus zegt :

  @Wim
  Heb zojuist ook een kort gebed voor jou uitgesproken.
  Namelijk dat de schellen van je ogen mogen vallen en dat je tot erkentenis der waarheid mag komen…
  De waarheid maakt vrij. 😉

 242. mafchauffeur zegt :

  @Wim: sorry, je had gelijk in je constatering dat Afolus niet voor FO bidt. Maar gelukkig doe jij dat wel. Ga zo door. Vergeet de onderwerpen waarheid en gerechtigheid niet.

  @Afolus: dat valt me dan weer van je tegen. Te klein geloof zeker. 😉

 243. Wilfred zegt :

  @Wim:

  Je kunt beter voor hem bidden ipv rodels en laster over hem te verspreiden. Dat geldt ook voor Wilfred.

  Welke roddels en laster verspreiden Afolus en ik dan?

 244. John zegt :

  @Wim

  Je kunt beter voor hem bidden ipv rodels en laster over hem te verspreiden.

  Bedoel je daarmee te zeggen dat de bladen BBC Technology View en BBC Economy View wel bestaan?

 245. albert zegt :

  @ Wim, op 6 september, 2012 om 8:23 am zei:

  ben wel benieuwd naar je antwoorden op de vragen van Wilfred en John.

 246. Pittig zegt :

  Mijn hemel en hel!
  Jullie zijn zonder mij doorgegaan! Kost me een paar dagen om bij te lezen… Weet ik ook meteen hoe veel anderen zich bij dit topic voelen… 🙂

 247. Wilfred zegt :

  Hey Pittig. Welkom terug! Heb je een goede vakantie gehad?

 248. albert zegt :

  @ Pittig

  Ha kerel: wolkom!
  Volgens mij ben jij kompleet van slag! Wekenlang je snor drukken en dan constateren dat het hier ineens wemelt van reageerders waaronder zelfs een enkele FO-fan met veel lef.
  Hoog tijd om je vakantiegevoel snel te vergeten en als vanouds je verbale slagwapens van zolder te halen.
  AAN HET WERK! 🙂
  (‘zij die geloven haasten niet’: Jesaja geloof ik 😉 )

 249. afolus zegt :

  @Wilfred
  Zag vandaag een artikel in ND over Frank Ouweneel.
  Door Harry Sleijster is een reactie geplaatst waarmee jij ook in de beklaagdenbank wordt gezet…

 250. afolus zegt :

  @Wilfred
  Laten we vooral niet gaan rodelen…! 😀

 251. Wilfred zegt :

  @Afolus: In het ND van vandaag een reactie van Harry Sleijster? Ben benieuwd! Kun je de inhoud hier weergeven?

  Laten we vooral niet gaan rodelen…! 😀

  Ik kan met de hand op mijn hart zweren dat ik nog nooit gerodeld heb! 🙂

 252. flipje zegt :

  HarryS (08 september 2012 9:52 uur)

  Wie meer wil weten over de dubieuze rol van het christelijke ND en haar compagnonschap met het ongelovige Goedgelovig moet maar eens zoeken op “dossiers frank ouweneel”. De zogenaamde bewijzen in het rapport van de beide zelfbenoemde onderzoekers zijn absoluut geen bewijzen, maar niets anders dan eigen conclusies.

  Droevig is dat Gillissen zelfs nu nog nieuwe laster rondstrooit omdat een zekere Wilfred op Goedgelovig zijn eigen ongelovige bijbelstudies loslaat op de eindtijdlezingen van Frank Ouweneel. Gillissen mag dan geen twijfel hebben over het rapport, maar net als bij de beide pseudo-onderzoekers speelt daarin zonder twijfel zijn gereformeerde afkeer van de chiliastische visie mee.

  Overigens is de dubieuze rol van het ND/Gillissen, samen met de lastersite Goedgelovig, natuurlijk geen stimulans voor een gesprek. Dat zou haast zeker op niets uitlopen. Gillissen kan beter bij zichzelf te rade gaan.
  Harry Sleijster – http://www.vergadering.nu

  bron: http://www.nd.nl/artikelen/2012/september/08/studie-2012-is-test-ouweneel

 253. Wilfred zegt :

  @Afolus: Op zijn site wijdt dhr. Sleijster een tweetal nieuwe updates aan de kwestie en verwijst hij ook naar een ingezonden (maar niet gepubliceerde) brief van Klaas de Jong:
  http://www.dossiers.tk/goedgelovig-nd.htm

  Ik vind daar echter inhoudelijk weinig nieuws in. Als Frank Ouweneel mee zou werken aan het door Klaas de Jong gewenste onafhankelijke onderzoek door deskundigen, dan zou dat pas nieuws zijn! Kunnen ze gelijk de DVD over 2010 meenemen. Maar iets zegt me dat dat niet gaat gebeuren. Maar dat deert de verdediger Sleijster niet. Alles wat Frank zou kunnen ontlasten wordt aangegrepen, maar inhoudelijk wordt er op geen enkele wijze verantwoording afgelegd. Jammer…

  Het blijft treurig dat mensen Frank in bescherming nemen en roepen dat het onderzoek niet de gewenste diepgang heeft. Helaas komt dat door de werkwijze van Frank zelf. Als onderzoekers zijn bronnen zouden mogen inzien, kunnen we beter oordelen. Het lijkt me echter met name van belang voor de vraag of Frank bewust heeft misleid of niet. De onjuistheid van een flink aantal beweringen zou daardoor niet beter bewezen kunnen worden. Die staat wat mij betreft gewoon vast…

 254. Albert zegt :

  Sleijster lijkt nog altijd flink last te hebben van z’n Nigeriaanse TBJ virus. Het wordt bijna saai. Recht is krom en krom is recht. Gaahaaaap….

 255. Wilfred zegt :

  @Flipje: Bedankt voor de aanvulling! Ik moet zo weg, maar zal vannacht het artikel kopen en lezen. Ben benieuwd!

  Wel grappig dat mijn comments als “zijn eigen ongelovige bijbelstudies” worden gekarakteriseerd. Grappig omdat de heer Sleijster anderen verwijt dat ze niet op de inhoud maar op de persoon spelen. Ik ben benieuwd wat dhr. Sleijster inhoudelijk op mijn gemaakte kanttekeningen heeft aan te merken.

  Ik vind het verder bijzonder dat hij veronderstelt dat een anti-chiliastische houding de kwaliteit van de exegese beinvloedt. Als hij dat kan onderbouwen, sta ik daar voor open. Maar dat als vooronderstelling hanteren, lijkt me methodologisch onjuist.

 256. Wilfred zegt :

  @Albert: Het blijft toch opvallend hoe weinig inhoud er in de reacties van Sleijster te bespeuren valt. En dan anderen van laster beschuldigen! Zou hij wel eens in de spiegel kijken?

 257. Albert zegt :

  @Wilfred

  Iedere boodschapper die de ‘heiligheid’ van de verlichte FO in twijfel trekt, krijgt onder uit de zak van HSleijster. De rode lijn in vrijwel al zijn reacties over dit onderwerp. Nu zijn Wilfred en zelfs de degelijke persman Daniël G weer de sjaak. Volgens mij heeft HSl een chronisch tekort aan calcium want de zuren hebben al heel lang vrij spel 🙂

 258. afolus zegt :

  @Wilfred
  Net thuis gekomen. Zag dat de reactie van HS al is gepost.

 259. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Wat zul jij je goed voelen. Heb je al die tijd niet voor niets besteed, want je naam wordt nu wijd en zijd door Harry Slijter verkondigd! Je hebt het gemaakt! 🙂

 260. Pittig zegt :

  Harry Slijter moet natuurlijk zijn Harry Schijter, Slisser, Lijster, Sleijster.

 261. Wilfred zegt :

  @Albert: LOL 🙂

  @Pittig: Ik had al wel het vermoeden dat HS een keer op mijn reacties in zou gaan. Het duurde alleen langer dan verwacht… 😉

  Harry Slijter moet natuurlijk zijn Harry Schijter, Slisser, Lijster, Sleijster.

  Of een combinatie van die woorden! 🙂

 262. Albert zegt :

  @Wilfred
  Welke woordencombinatie zou jij nou bedoelen?
  🙂 ?

 263. Wilfred zegt :

  @Albert: Af en toe moet er ook wat te fantaseren overblijven! 🙂

 264. Albert zegt :

  @Wilfred
  Jahaaaaass!

 265. Peter zegt :

  @Afred @Wilfred: Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Tegen zodanige mensen is de wet niet. — Galaten 5:22-23

 266. Peter zegt :

  @Albert: @Afolus:
  Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Tegen zodanige mensen is de wet niet. — Galaten 5:22-23

 267. afolus zegt :

  @Peter
  Dank voor je bemoedigende woorden.
  Ik ben eigenlijk wel dankbaar dat mensen als jij die opgesomde bijbelse deugden in Wilfred, Albert en mij herkennen. 😉

 268. Wilfred zegt :

  @Afolus: 🙂

 269. Wilfred zegt :

  Ik begrijp eigenlijk niet goed waar Harry S. deze zin op baseert:

  Droevig is dat Gillissen zelfs nu nog nieuwe laster rondstrooit omdat een zekere Wilfred op Goedgelovig zijn eigen ongelovige bijbelstudies loslaat op de eindtijdlezingen van Frank Ouweneel.

  Gillissen verwijst in zijn artikel met geen woord naar mijn opmerkingen bij de DVD over 2010. Hoe weet Harry dan dat hij dat doet om wat ik heb geschreven? Beschikt hij soms over telepathische gaven?

 270. afolus zegt :

  @Wilfred
  Telepathische gaven..?
  Ben je gek, in die kringen worden zaken verzonnen waar je bij staat.
  Geen enkel probleem.
  Blij dat wij gelouterd mogen leven door onze Galaten 5-houding…!

 271. Albert zegt :

  @Afolus
  😉

  @ Peter
  Dat was ‘a’
  Plaats je nu ook ‘b’?
  (hintje: “doet wat niet deugd etc….’

 272. Wilfred zegt :

  @Afolus: Oh ja, was ik even vergeten. Klinkt aannemelijk!

  @Albert: Die tekst loopt idd nog door… 😉

 273. Peter zegt :

  @Afolus: graag gedaan
  @Albert, @Wilfred: b = Galaten 5: 26 Laten wij geen mensen met eigendunk worden, elkaar niet uitdagen en benijden.

 274. Peter zegt :

  @Wilfred: Welke kringen bedoel waar volgens jou zaken verzonnen worden waar je bijstaat?

 275. Pittig zegt :

  @ Peter

  Die laatste reactie moet aan Afolus zijn.

  En die woorden uit Galaten. Ik troost me altijd met het feit dat Paulus zijn tegenstanders verrot wist te schelden en voor van alles en nog wat uitmaakte. Net als Jezus trouwens… Hadden die ook maar wat meer liefde en zachtmoedigheid gehad… 😕 🙂

 276. Wilfred zegt :

  @Peter: Pas je die tekst ook op jezelf toe? 😉

  Ik zal even een poging wagen een antwoord op je vraag die aan Afolus gericht zou moeten zijn, te geven: de kring rondom FO. Hoe kijk jij zelf aan tegen die kwestie? Je richt je nu op ons, maar wat is je mening over FO en mensen die reageren zoals Harry Sleijster?

 277. afolus zegt :

  @Wilfred
  Je bent een helper, goort van kracht …:-D

 278. Albert zegt :

  @ Peter
  Ik sluit me graag aan bij de vragen van Wilfred.

 279. Wilfred zegt :

  @Afolus: Goort? Heh bah! 🙂

 280. Pittig zegt :

  Harry Sleijster morgen op z’n website:

  “Gelukkig wordt het werk en de persoon van Wilfred zelfs op Goedgelovig al als ‘goor’ aangeduid.”

 281. Wilfred zegt :

  @Pittig: Heb je in je vakantie een nieuwe baan als spindoctor van HS aanvaard? 🙂

 282. Peter zegt :

  @Wilfred je zegt dat je een poging doet om mijn vraag te beantwoorden, maar je geeft helemaal geen antwoord, je stelt een wedervraag. Dus stel ik de vraag nu rechtstreeks aan jou: Welke kringen bedoel waar volgens jou zaken verzonnen worden waar je bijstaat? Neen ik richt mij niet op jullie, dat is dus een verkeerde interpretatie van je. Voor nu probeer ik mijzelf eerst een beeld te vormen wat er precies gaande is. Jullie rapport ben ik nog aan het bestuderen, dus ook daarzal ik voor nu nog niets over (kunnen) zeggen.

  @Afolus: Welke kringen bedoel waar volgens jou zaken verzonnen worden waar je bijstaat?

  @Pittig: inderdaad staat de site van GG niet bekend als een pro Christelijke site. Verder waar haal jij vandaan dat ook Jezus zijn tegenstanders verrot wist te schelden?

 283. afolus zegt :

  @Peter
  Als je de rapportages van Gerald,Wilbert en Wilfred doorgelezen hebt, dan heb je een prima beeld van de kringen waar dingen verzonnen worden waar je bij staat.
  Maak je echter geen zorgen, die kringen zijn niet gelimiteerd door de onderzoekingen van bovengenoemde heren.

  Kijk eens naar TRIN spin op deze site.
  Je zult zien dat die organisatie claims heeft over genezen blinde kindertjes die zelfs met een bril van Pearle nog niet kunnen zien, uit de dood opgewekte personen die niet bestaan en grote financiele wonderen die voorzegd werden maar niet plaatsvonden.

  Zoek op Google eens naar de naam Todd Bentley en wees verbaasd over de verzinsels die in in de naam van God worden ingebracht.

  Als dat allemaal nog niet genoeg is, meld je dan nog eens dan post ik nog wat kringen waar men meent de goede God een handje te moeten helpen om zijn grootsheid te bewijzen.

  Jammer genoeg gaat het in die kringen eigenlijk meestal om het bijeenbrengen van grote bedragen die nodig zijn om het machtige werk van de betreffende organisaties of mensen te kunnen voortzetten.

  Men heeft de verzinsels nodig om diepe indruk te maken op goedgelovige mensen die hun van God gegeven (??!!?) verstand om Jezus’wil lijken te hebben uitgeschakeld.

  Tisnietmooi… 😦

 284. Albert zegt :

  @ Afolus
  Ti’s niet mooi maar t’ is wel waar.
  Sommige mensen willen nou eenmaal graag be…derd worden. Ach ja Afolus: zolang t niet spettert 🙂

 285. Wilfred zegt :

  @Peter:

  je zegt dat je een poging doet om mijn vraag te beantwoorden, maar je geeft helemaal geen antwoord, je stelt een wedervraag.

  Sorry, maar volgens mij lees je niet goed. Of je begrijpt niet dat FO op Frank Ouweneel slaat, dat kan ook…

 286. Peter zegt :

  @Wilfred: Ok je zegt idd de kring rondom FO, maar misschien kun je nader verklaren wat of wie je daarmee bedoelt, want dat snap ik nu idd niet.

 287. afolus zegt :

  @Peter
  Wat een zwak antwoord en een nieuwe vraag aan Wilfred.
  Heb je in de afgelopen maanden een paar luie ogen gehad en watjes in je oren..?

 288. Wilfred zegt :

  @Peter: Misschien wil je eerst de vraag beantwoorden waarom dat antwoord op je vraag voor je van belang is?

 289. afolus zegt :

  @Wilfred
  Wellicht moeten we vaststellen dat Peter een trollebol is die vragen opwerpt om je van je werk af te houden…
  Hij wekt niet de indruk dat hij zich al enigszins heeft ingelezen in de casus, een suggestie die hij aanvankelijk wel wekte.
  Gloria.

 290. Mustafa zegt :

  Ik denk dat er een kans is dat FO “door alle commotie” er niet toe komt om een DVDtje over 2012 te maken.

  Maar hier is een andere gedachte. We weten al sinds jaar en dag dat de bijbel een schier oneindige bron van ambigue profetieën is die door elke nieuwe eindtijdsjacheraar anders geïnterpreteerd worden. Maar het wordt anders als één zo’n profeet elk jaar met een nieuwe reeks aan vervulde profetieën moet komen. Volgens mij ben je er dan op een bepaald moment doorheen.

  Je moet dan als onheilsprofeet enorm gaan opletten dat je jezelf niet herhaalt, en misschien een soort scorebord bijhouden van de vervullingen en tekens aan de wand die je allemaal al geclaimd hebt. Eén oplossing is van anderen overschrijven, en het is hier ook al opgemerkt: de kans is groot dat FO gewoon gegrasduind heeft in allerlei obscure eindtijdblaadjes en daar de helft van zijn materiaal vandaan heeft.

  Maar je wilt natuurlijk ook wel eens wat nieuws brengen. Eén ding dat je kunt doen is profetie A, die je ooit gelinkt had aan gebeurtenis X, nu toch aan gebeurtenis Y te relateren. Dat leidt tot een soort tegenspraak met je zelf, maar goed, nieuwe inzichten, blabla, en er is toch niemand die het merkt. En als je dat soort interne tegenspraak wilt vermijden, moet je nog creatiever worden. Misschien is het dán dat je voor profetie B een gebeurtenis Z zoekt en die nog wat beter “passend” maakt.

  Kortom, het zou goed kunnen dat FO ooit begon zijn onheilsprofetieën te goeder trouw uit te venten; maar dat over de jaren het steeds moeilijker werd (door zijn eigen productiviteit) om “passende” gebeurtenissen te vinden. Door de gretige eindtijdmania in je achterban (bless them!) is er toch druk om te leveren, en voilá, wat geeft het ook als je de waarheid een beetje naar je hand zet? Je bent profeet of je bent het niet! Bovendien, ze merken het toch niet, dat heb je wel gemerkt in al die zaaltjes waar je gesproken hebt.

 291. Afolus zegt :

  @Mustafa 😀
  Zelf denk ik dat Frank Ouweneel het wel uit zijn hoofd zal laten om een nieuwe DVD2012 te produceren en uit te brengen. Dat kan alleen maar tegen hem gebruikt worden.

  Nee, vermoedelijk gaat Frank langs de velden met een laptop en een beamer en jaagt hij zijn toehoorders de stuipen op het lijf zonder sporen achter te laten.
  Het is eindtijd weet je en voor je het weet zit het beest je op de hielen en word je voorzien van een barcode of chip.

  Geloof me, Frank gaat ondergronds en vraagt binnenkort bijdragen van Open Doors…. 😉

 292. mafchauffeur zegt :

  @Mustafa: ach, William Tapley (The Third Eagle of the Apocalyps & the Co-Prophet of the End-times) was 100% zeker dat Obama de laatste Amerikaanse president zou zijn. Maar momenteel maakt hij reclame voor Romney. Het kan verkeren.

  Overigens blijft hij wel zijn standpunt verdedigen dat de Derde Wereldoorlog op 23 november 2010 is begonnen.

  Eindtijdpredikers zijn gewoon taaie volhouders met een Bijbelse plaat voor hun kop.

 293. Afolus zegt :

  Inmiddels heeft Frank Ouweneel in de over hem en zijn gedoe geplaatste berichten op GG al bijna 3500 reacties verzameld.

  Hoe was het ook weer?
  “Wie zwijgt stemt toe…”

 294. mafchauffeur zegt :

  Laura Dekker is ernstig verzwakt door de intense nucleaire straling op de oceaan en moet daarom in Nieuw Zeeland blijven. De gevolgen van de stalingsziekte zijn al zichtbaar onder haar mond.

  http://tvnz.co.nz/national-news/solo-teen-sailor-proud-call-nz-home-5072497

  (of zouden het jeugdpuistjes zijn?)

 295. bramvandijk zegt :

  @Mustafa

  Maar je wilt natuurlijk ook wel eens wat nieuws brengen. Eén ding dat je kunt doen is profetie A, die je ooit gelinkt had aan gebeurtenis X, nu toch aan gebeurtenis Y te relateren. Dat leidt tot een soort tegenspraak met je zelf

  Je vergeet dat bijbelse predikers altijd claimen dat profetieën meerdere lagen hebben en dus ook meerdere keren vervuld kunnen worden. Dat is de enige manier om Mattheüs serieus te nemen. Hij citeert een tekst uit Hosea die over het volk Israel ging (ik heb mijn zoon uit Egypte geroepen) alsof die over Jezus gaat. Aangezien de bijbel altijd per definitie gelijk heeft is dat gelijk een legitimatie voor dergelijke gezichte “vervullingen” van “profetieën”.

 296. joost zegt :

  MC

  of zouden het jeugdpuistjes zijn?)

  Of een beet van een zee-vampier?
  joost

 297. joost zegt :

  Afolus

  Zelf denk ik dat Frank Ouweneel het wel uit zijn hoofd zal laten om een nieuwe DVD2012 te produceren en uit te brengen. Dat kan alleen maar tegen hem gebruikt worden.

  Tuurlijk doet hij dat wel, er gebeuren ramp na ramp in deze wereld en de bijbel kan op zoveel manieren worden uitgelegd dat hij er nog alle kanten mee op kan. 😦
  In principe zou hij niet eens hoeven te liegen om da bijbelteksten aan te passen aan de gebeurtenissen. Misschien dat hij het deze keer eens met waarheden kan proberen? 😉
  joost

 298. Waterlelie zegt :

  @Afolus

  “al bijna 3500 reacties verzameld”

  Kennelijk ben je trots op je uitspraken hoe je het beste een Christen onderuit kunt halen.
  Sterkte ermee.

 299. rob zegt :

  @Waterlelie
  Wat wil je, christenen zijn net mensen. de een een jokkebrok de ander een roddelkont 🙂
  En wat is jouw specialiteit?

 300. mafchauffeur zegt :

  @Waterlelie:
  Is Frank Ouweneel onderuit gehaald dan?
  Waarheid(svinding) zou een Christen toch moeten aanspreken.
  Ter verantwoording geroepen lijkt mij dan ook een treffender omschrijving.

  Tegen dovemansoren, dat dan weer wel.

 301. John zegt :

  En ik maar denken dat Frank Ouweneel zichzelf onderuit gehaald heeft.

 302. Afolus zegt :

  Hey onze Waterlelie spuit ook weer modder…!

  Inmiddels zul je de laatste dvd’s van Frank Ouweneel wel hebben doorgeworsteld en er een mening over hebben.

  Ik zou het zo mooi vinden als je een poging doet om de stellingen die tegen Ouweneel pleiten en o.a. hier zijn besproken van enig tegenwicht zou voorzien. Als je een gedegen verhaal hebt, kunnen we mogelijk nog wat van je leren.

  Maar dat zal er met jouw instelling waarschijnlijk niet van komen.
  Vermoedelijk ben je bang dat je onderuit gehaald wordt.
  *denkt aan de waard en zijn gasten*

  Slappe hap.

 303. rob zegt :

  Het is de #$%&*$ wet die zegt dat je niet mag liegen die Ouweneel onderuit haalt. Maar gelukkig leven we uit genade en niet uit de wet 🙂
  Wat een glorie.

 304. Waterlelie zegt :

  @Rob
  “En wat is jouw specialiteit?”
  Behoorlijk lastig. Jij hebt er vast zicht op.
  Ik neem alvast een paraplu.

  @mafchaffeur
  “Is Frank Ouweneel onderuit gehaald dan?”
  Welnee, hoe kom je erbij……..!

  @Afolus
  “Slappe hap.”
  Conclusie: Je reactie is slap gepraat!

 305. Pittig zegt :

  @ Waterlelie

  Het enige wat jij hier doet is geloof ik negatieve opmerkingen bij medechristenen en andersgelovigen plaatsen als zij negatieve opmerkingen bij een medechristen plaatsen. Doe je dan niet zelf wat je anderen verwijt?

  @ Peter

  Waar ik vandaan haal dat Jezus zijn tegenstanders verrot scheld? Ken je de boeken die met de bijbel worden aangeduid? Lees daarin eens de evangeliën. En let er dan eens op dat Jezus zijn tegenstanders adderengebroed en gewitte graven noemt. Als je vervolgens weet hoe er bij die tegenstanders met graven en slangen werd omgegaan en naar werd gekeken, dan is dat een van de meest groffe opmerkingen die je hen naar het hoofd kunt slingeren.

  En als je toch aan het lezen bent in de evangeliën, let er dan ook eens op dat Jezus een keer in de tempel woest tekeer ging en uit grote woede de tafel met alle dvd’s van Frank Ouweneel omkieperde… 😉

  Die geldwisselaars die daar zaten wilde alleen hun brood verdienen en ze verleenden een dienst aan de mensen die er kwamen om benodigdheden voor de tempelgang te kopen, zoals kleine dieren en vogels om te offeren en het wisselen van het benodigde geld daarvoor.

  En een keer kon hij ook een boompje vervloeken omdat het geen vruchten droeg, terwijl het helemaal niet de tijd voor vruchten was. Blijkbaar was ook Jezus wel eens gefrustreerd.

  Jezus was volgens al die verhalen regelmatig niet die lieve, zachte man met een schaapje op zijn arm…

 306. Afolus zegt :

  @Pittig
  Zo leuk dat je vakantie weer voorbij is….. 😀

 307. Wilfred zegt :

  @Pittig:

  En als je toch aan het lezen bent in de evangeliën, let er dan ook eens op dat Jezus een keer in de tempel woest tekeer ging en uit grote woede de tafel met alle dvd’s van Frank Ouweneel omkieperde… 😉

  Ik zit te twijfelen tussen deze twee reacties:
  1. Oh, dan was Frank dus echt een profeet en moet het gewoon nog uitkomen! of:
  2. Komt dit uit het apocriefe evangelie naar Petrus waar we al eerder hier van mochten vernemen?

  @Mustafa: Mooie analyse! Maar ik ben het met Joost en Bram eens dat de bijbel sowiesi voldoende aanknopingspunten biedt voor eindtijdpredikers en dat je daarvoor geen gebeurtenissen hoeft te verzinnen…

 308. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Oh kleingelovige! Twijfel toch niet aan de onfeilbaarheid van het Evangelie van Petrus. 😉

  Trouwens, Jezus sprak persoonlijk over mij toen hij zei: “Op deze rots zal Ik mijn kerk bouwen.”
  (ik gebruik even de FO methode om bijbelteksten op de hedendaagse tijd toe te passen. En nee, het geldt niet voor de andere Peter die hier reageert! 🙂 )

  @ Mustafa

  Ik zie ook erg uit naar de eindtijd dvd van 2017 waarin Frank Ouweneel uitlegt dat niet de zeeën, maar de lucht radioactief is en met het Oosten niet China en Japan, maar Duitsland bedoeld wordt…

  Wat zullen ze in het jaar 2050 toch hartelijk lachen om de dvd’s van FO. Ze halen nog een oude dvd speler van zolder, blazen het stof eraf en denken met weemoed terug aan die leuke cabaratier en horrorverhalenverteller Frank Ouweneel. Dat waren nog eens tijden, die jaren 10.

 309. joost zegt :

  Iemand al naar de nieuwste lezing “Licht van de Bijbel over conflict-situaties (Deel 33)” van Frank geweest ?
  joost

 310. Peter zegt :

  @Pittig: Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat het niet meer om de inhoud gaat, maar dat het een aantal personen te doen is om FO helemaal af te branden.

  @Afolus, @Wilfred: Ja ik ben het rapport nog aan het lezen, zorgvuldigheid staat bij mij bovenaan alvorens ik een conclusie trek, dus nog even geduld.

 311. Pittig zegt :

  @ Peter

  Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat FO helemaal niet zijn fouten wil erkennen en dat anderen er dus op moeten blijven hameren.

  Weet je wel hoe FO de bijbel mishandelt? Is de bijbel dan zo onbelangrijk voor je?

  Weet je wel hoeveel angsten hij bij mensen oproept met deze leugens? Gisteren kreeg ik nog een vraag van een leerling van een middelbare school gemaild. Die leerling was zo ontzettend bang voor alle rampen die de eindtijdpredikers verkondigden en sliep weinig meer. Zulke praatjes als die van FO zijn niet zonder gevolgen!!

  En we branden FO helemaal niet af. We branden zijn eindtijdlezingen, methoden en bijbelgebruik af. Zie je het verschil? Hij is vast een hele lieve man, een aardige buurman en weet ik veel. Iedereen hier hoopt dat het goed met hem gaat. Maar dat betekent niet dat je zulke dramatische missers moet verzwijgen!!!

  En je zegt tegen Afolus en Wilfred:

  @Afolus, @Wilfred: Ja ik ben het rapport nog aan het lezen, zorgvuldigheid staat bij mij bovenaan alvorens ik een conclusie trek, dus nog even geduld.

  Die zorgvuldigheid nam je blijkbaar totaal niet in acht toen je hier allerlei kritische opmerkingen richting reageerders en Goedgelovig ging plaatsen. Het verbaasd me enorm, dat je van alles roept, voordat je zelfs maar kennis van zaken hebt genomen… Zorgvuldigheid staat voor jou dan blijkbaar onderaan?

  Lees vooral ook de samenvattingen en analyses van Wilfred hierboven. Die zullen je echt de ogen doen openen (tenzij je als Waterlelie reageert en gewoon geen slecht woord over de praktijken van FO wilt horen, ongeacht welke bewijzen er aangevoerd worden).

 312. Afolus zegt :

  @Peter
  Mooi dat je zorgvuldig wilt zijn en nog doende bent de informatie tot je te nemen.
  Ik heb eerlijkgezegd wel de indruk dat je je oordeel over Wilfred en mij al gevormd had voordat je maar iets gelezen had…. 😀 😀
  Je leert dus blijkbaar snel: zorgvuldigheid boven alles.
  Take your time.

 313. Afolus zegt :

  @Pittig
  Tegelijkertijd ongeveer dezelfde reactie. 😉

 314. Pittig zegt :

  @ Afolus

  Die van jou is duidelijk opbouwender en vriendelijker. Die van mij is vooral confronterend. Precies het omgekeerde van hoe we in werkelijkheid zijn… 😉

 315. Pittig zegt :

  @ Afolus

  Great minds think alike!

 316. joost zegt :

  Great ego’s even more so..
  joost

 317. mafchauffeur zegt :

  Zal dhr. Ouweneel aanstaande donderdag in het zonnetje worden gezet? http://www.scientias.nl/gefeliciteerd-uw-onderzoek-was-het-meest-zinloos-2/72075

  @Peter: een beetje door kunnen lezen afgelopen weekend? 😉

 318. rob zegt :

  @Pittig

  Die van jou is duidelijk opbouwender en vriendelijker. Die van mij is vooral confronterend. Precies het omgekeerde van hoe we in werkelijkheid zijn…

  Echt niet 🙂 je bent een hork!

 319. Wilfred zegt :

  Frank heeft voor 2 december a.s. gewoon weer een nieuwe presentatie op de agenda staan… Onbegrijpelijk dat gemeenten hem na alles zonder verontschuldigingen gewoon weer een podium geven. Zucht…

  http://www.pinkstergemeentevroomshoop.nl/?post_type=spotlight&p=1322

 320. Albert (1) zegt :

  @ wilfred
  Idd ‘zucht’. Toen ik onlangs bezwaar aantekende tegen het spreken van een dubieuze ‘ genezer’ op een event, werd mij gelijk voor de voeten geworpen dat je altijd moet kijken naar de mens achter de kwestie. Kortom: die ‘genezer’ en pastorale brokkenmaker’ spreekt gewoon. Alle uitglijders en oplichterij probeerde men glad te strijken.

  De ‘ubergenezer’ en vrouwenversierder en ultra charismanische maar gelijkertijd ook vader Todd Bentley, werd onlangs uitgenodigd door enkele engelse pinksterkerken. On-voor-stel-baar. Hij lag tussen de genezingscampagnes door te ‘ krikken’ met een medewerkster terwijl z’n vrouw en kinderen dachten dat echtgenoot en pa met z ’n ‘ gezegende’ werk bezig was.
  Gelukkig werd deze oplichter en gewelddadige man de toegang tot het land geweigd door notabene de seculiere engelse overheid 🙂
  Over onderscheidingsvermogen gesproken…

  Wat betreft die pinksterkerken? Die kijken vast, geobsedeerd door een onbijbelse en te eenzijdige opvatting van LIEFDE, vooral en naar het lijkt, alleen, naar de mens achter de kwestie. Dat is overigens niet nieuw, zie de kwestie Ben Hoekendijk ( hield enorme genezingscampagnes op het malieveld Den Haag maar hield er ook nog een andere hobby op na).

  Die FO is zoooooo zielig en ach, hij doet toch ook zulke ge-wel-di-ge dingen?

  FO is Todd Bentley en Ben Hoekendijk 2.0 en een doodordinaire maar ook laffe oplichter ( biedt geen excuses aan).

  Ach ja Wilfred, maar gauw over tot de orde van de dag. Het ligt in ieder geval niet aan jouw prima speurwerk. Dusssss 😉

 321. Wilfred zegt :

  @Albert:

  Toen ik onlangs bezwaar aantekende tegen het spreken van een dubieuze ‘ genezer’ op een event, werd mij gelijk voor de voeten geworpen dat je altijd moet kijken naar de mens achter de kwestie.

  Wonderlijke veronderstelling die aan die opmerking ten grondslag ligt: kritiek betekent dus dat je niet naar de mens er achter kijkt? Zouden die personen zelf ook eens ter harte moeten nemen wanneer ze allerlei mede-broeders en -zusters om andere opvattingen veroordelen… over consistentie gesproken…

  Maar het is natuurlijk een onzin-tegenstelling. Je kunt prima de persoon waarderen, maar wat hij (soms) zegt afkeuren. Politici noemden dat de afgelopen campagne ‘hard op de inhoud, zacht op relaties’. Misschien moeten kerken daar toch ook i.d.d. eens wat van de seculieren leren…

  Ach ja Wilfred, maar gauw over tot de orde van de dag. Het ligt in ieder geval niet aan jouw prima speurwerk. Dusssss 😉

  Dank voor de bemoediging, broeder! 😉

 322. Professor Prietpraat zegt :

  @Wilfred, sommige mensen willen gewoon opgelicht worden en interesseren zich niet voor de waarheid. En wat betreft kritiek op iemands handelen….ook de VPE en vele kerken streven tegenwoordig naar een valse soort eenheid die door schijnliefde wordt bewerkt en waarbij niet naar inhoud en zondige levensstijl mag worden gekeken, het gaat immers om de persoon die je lief moet hebben. Ik walg van dat soort verdraaide halve waarheden.. Het frustreert me om te zien en horen dat dat soort zaken de kerk in zijn geslopen en worden verkondigd als waarheid. Hoe anders leert de Bijbel het ons toch. Liefde is juist ook kunnen zeggen dat je het ergens niet mee eens bent en iemand kunnen vermanen als hij er een potje van maakt. Maar ja, dat is voor de VPE wellicht te ouderwets en orthodox.

 323. Albert zegt :

  @prof P
  Geheel mee eens. VPE schiet zichzelf in de voet. Polarisatie. Laat ze eens kijken naar de KNVB. Als je iemand een ordinaire rotschop geeft krijg je straf. Werkt prima. VPE kan nog heel veel leren: van ‘de wereld’ 😉
  Wat mij betreft naïeve, goedgelovige lui. Brokkenmakers.

 324. Wilfred zegt :

  Datum

  maandag 3 september 2012
  Onderwerp

  Heiliging in je persoonlijk leven (Deel 1)
  Locatie

  Christengemeente Zierikzee

  Multifunctioneel Centrum

  De Huybertstraat 35

  Zierikzee
  Aanvang 20.00 uur

  http://www.frankouweneel.nl/agenda

  Wat zal FO zijn toehoorders vertellen? Hoe belangrijk het is altijd de waarheid te spreken? Dat je geen geld moet willen verdienen met slechte producten? Zal hij zijn eigen leven als voorbeeld stellen? Vragen, vragen, vragen…

 325. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  !!!!! Wat een vragen! Hopelijk stelt iemand ze daar…

 326. Wilfred zegt :

  @Pittig: Ik moest straks even denken aan de parallel met dopingzondaars. Die vertonen hetzelfde gedrag als Frank. Eerst heel lang ontkennen en pas als het echt niet anders kan, geven ze het uiteindelijk toch toe. Dus wie weet, is er nog hoop! 😉

 327. ruub zegt :

  De agenda van Frank Ouweneel is toch weer aardig volgelopen. Vanaf 28 januari 2013 ook weer volop Eindtijd Bijbelstudies in gemeentes als:

  – de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeer
  – de Evangelische Gemeenschap in Leusden
  – de Levend Woord Gemeente in Franeker
  – de God’s Original Design Gemeente in Leiden en
  – de Pinkstergemeente in Amsterdam Zuidoost.

  http://www.frankouweneel.nl/agenda/

 328. Henkie zegt :

  is het niet een idee om daar met een aantal mensen naar toe te gaan dan? Niet om te gaan zieken of zo, maar om zo nu en dan een opbouwend kritische vraag te stellen?

 329. Pittig zegt :

  @ Ruub

  O N G E L O F E L I J K !

 330. Professor Prietpraat zegt :

  Die kerken zijn duidelijk ongehoorzaam aan Gods gebod: “onderzoekt alles” en “toets alles”. En waarschijnlijk lezen ze ook uit principe al geen negatieve berichtgeving over wat ook maar met de kerk te maken heeft. Het aanpakken van oplichters en dergelijke kan je ook maar gewoon beter aan God overlaten en ze tot dat moment je niet mee bemoeien maar gewoon een podium blijven geven. Want dat is wat God wil natuurlijk dat de zonde en het onrecht en het kwaad toeneemt in ons midden en zich blijft verspreiden. Elkaar terecht wijzen, het kwaad weg doen uit ons midden en elkaar corrigeren is zo eerste eeuw. God wil dat natuurlijk niet meer anno 21ste eeuw.

  Ik sprak nog niet zo lang geleden een VPE voorganger over TRIN die me verbaasd vroeg toen ik me negatief uitliet over TRIN: “wat is er mis dan met die organisatie?” Over wereldvreemd gesproken. Hij wist blijkbaar niet beter of het was een onomstreden Christelijke organisatie met onbesproken gedrag/staat van dienst.

  Van de eerste kerk in het rijtje verbaast het me niks. Betrouwbare mensen krijgen daar meestal geen podium meer. De 3e hoort bij Gerard de Groot dus dat is ook al veelzeggend en de rest? Tja, die lezen geen kranten of zo blijkbaar en toetsen en onderzoeken is niet van deze tijd. Triest. Ooit zullen ze hiervoor verantwoording af moeten leggen bij God dat ze zo onverschillig met dit soort zaken omgaan.

 331. ruub zegt :

  @Professor Prietpraat
  Ik vraag me af of het werkelijk onwetendheid is, als het om FO gaat en de uitnodigingen voor de genoemde gemeenten. En ik vraag me ook af of het echt onverschilligheid is.
  Ik vermoed eerder dat het een indicatie geeft van hoe moeilijk het wel niet is binnen het charismatische ‘old boys network’ om kritiek op elkaar te hebben/ uiten. Die mantel der liefde is gewoon plakkerig van de viezigheid.

  @Pittig
  Inderdaad, onbegrijpelijk.

 332. mafchauffeur zegt :

  Ah, dat lijkt er meer op in januari – prettig dichtbij. Dat wordt een ooggetuigeverslagje.

  *agenda pakt*

 333. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Zullen we samen ten strijde trekken in januari..?
  We laten ons leiden..! 😀

 334. Harley Quin zegt :

  ‘God’s original design’ is de gemeente van ex-Levensstroom voorganger Van der Knaap. Al die mensen zijn dus in ieder geval niet weg gegaan bij Zijlstra omdat ze inmiddels zelf kunnen nadenken.

 335. Professor Prietpraat zegt :

  @ruub,

  Het zou kunnen wat je zegt maar vooral bij de laatste kerk uit het rijtje van de familie Scholten heb ik sterk mijn twijfels, dat was vroeger altijd een kerk geweest die erg op zichzelf was en niet meeliep met de rest. En nog steeds hoor je er eigenlijk nooit wat over en volgens mij zijn ze nog steeds niet ergens bij aangesloten. Meestal komen sprekers binnen op voorspraak van anderen maar dat het hier gaat om ‘old boys network’ lijkt me in het geval van laatstgenoemde kerk niet aannemelijk.

  De lijst is aanzienlijk. Zit zelfs een Hervormde groep bij en een paar baptistengemeenten. Onbegrijpelijk inderdaad.

 336. Wilfred zegt :

  Tsja. What’s new? Ik begin er haast een beetje gewend aan te raken… maar het is en blijft diep triest! 😦

 337. Wilbert van den Esker zegt :

  @Henkie Je mag geen vragen stellen. Voor het spektakel begint wordt er vermeld dat je geen vragen mag stellen omdat de avond anders te lang wordt. Als je vragen hebt moet je die maar mailen.

  Gerald en Ik zijn van plan om 2 december Vroomshoop te plezieren met een bezoekje. Mochten er mensen gezellig mee willen dan horen wij dat graag. 🙂

 338. Johan zegt :

  Klopt die lijst eigenlijk wel? Heeft iemand dat gecontroleerd? Je weet maar nooit met Frank Ouweneel…

 339. ruub zegt :

  @Johan
  🙂 🙂

 340. Wilfred zegt :

  @Johan: LOL 🙂

 341. Afolus zegt :

  25 januari 2013 doet Frank Haarlem aan en laat hij zijn licht over de eindtijd schijnen op de plaats waar ik lang geleden met doopwater over het voorhoofd werd besprenkeld. Alleen al vanuit nostalgie reis ik af naar Haarlem.

  Op 3 maart 2013 is FO in Rotterdam; hij spreekt dan in een gebouw aan de B. de Haanweg…. En GG maar geringschattend doen over Bert de Haan met zijn haantjesgedrag. De Heer doet gewoon zijn werk met Bert. Nu een straatnaam en er volgt meer.
  Bert is een impactvol mens. 😀

 342. JanWillem Vink zegt :

  @Johan De lijst komt uit de BBC-uitgave ‘Profetische ontwikkelingen

 343. Professor Prietpraat zegt :

  @Johan,

  Zou wat zijn zeg als zou blijken dat Frank een lijst samenstelt in zijn eigen agenda van grotendeels niet bestaande kerknamen.

 344. Wilfred zegt :

  @Afolus: Wat heb jij toch een prachtige stijl! 🙂

  @Prof Prietpraat: Of wel bestaande kerken, maar geen bestaande afspraken… 😉

 345. Peter4 zegt :

  @ Afolus, wat ben je toch een zielig persoon. Je ziet de balk van jezelf niet eens en je blijft kritiek op een ander (FO) spuien, echt heel zielig, wat zou de Heere hier nu van vinden? Wat zou Jezus doen? Bidt voor FO opdat de Heere hem de juiste woorden geeft i.p.v. proberen iedereen tegen hem op te zetten.

 346. Peter4 zegt :

  @ Wilbert @ Wilfred wat zijn jullie toch zielige personen. Jullie zien de balk van jezelf niet eens en jullie blijven kritiek op een ander (FO) spuien, echt heel zielig, wat zou de Heere hier nu van vinden? Wat zou Jezus doen? Bidt voor FO opdat de Heere hem de juiste woorden geeft i.p.v. proberen iedereen tegen hem op te zetten. En blijf vooral weg van deze bijeenkomsten!!!!

 347. Peter4 zegt :

  @ Professor Prietpraat: hou op met laster en leugens verspreiden. Bidt voor FO i.p.v. hem af te branden en af te zeiken. Wat zou Jezus doen?

 348. Peter4 zegt :

  @Allen: commentaar leveren is makkelijk, maar echt Jezus volgen vergt werkelijk inspanning. Weest echte volgers van de Heere Jezus!!! Zoals de Heere Jezus het bedoeld heeft.

 349. Peter4 zegt :

  @Harley Quin: Neen, want dan waren ze zeker niet bij de Levenstroom gemeente wegggegaan!

 350. Peter4 zegt :

  Professor Prietpraat: Inderdaad ooit zal ook jij verantwoording moeten afleggen over je kwaadspekerij in het openbaar (internet) over andere mensen (Christenen). Toetst en onderzoek, maar spreek geen kwaad en zker niet in het openbaar!

 351. joost zegt :

  Peter4

  hou op met laster en leugens verspreiden. Bidt voor FO i.p.v. hem af te branden en af te zeiken. Wat zou Jezus doen?

  Waarschijnlijk zou Jezus tegen FO zeggen dat hij geen valse getuigenis(sen) mag afleggen. 😉
  En ik ben blij dat je even doorgeeft dat jouw commentaar wat je levert heel makkelijk is. 🙂 Ik had heel even gedacht dat het wel heel heel erg moeilijk zou moeten zijn om zoveel kritiek op anderen te geven als dat jij doet in je laatste paar posts.
  Maar hoe weet jij eigenlijk precies wat Jezus bedoeling is?
  Heeft Hij je SMSje gestuurd?
  Of heeft Hij sinds kort een eigen face-book?
  Laat het me weten aub want ik kan niet tegen de spanning.
  joost

 352. Peter4 zegt :

  @ Joost door te bidden en te lezen uit Gods woord kun je te weten komen wat HIJ zou doen. En dat is in ieder gavel niet kwaadspreken over anderen. HIJ zou denk ik met hen in gesprek gaan, maar ze in ieder geval zegenen.

 353. joost zegt :

  Peter4
  Maar dit is een openbaar forum! Als jij beweert dat iemand laster verspreidt dan spreek je toch kwaad? En nog wel in het openbaar. 😦
  (Overigens vind ik het persoonlijk altijd nog beter om in het openbaar over iemand te praten dan dat je het heel stiekem doet. 😡 maar goed, dat is mijn mening)
  Ik geloof zeker niet dat Jezus iemand zou hebben bekritiseerd op een openbaar medium maar die persoon direct zou hebben aangesproken maar omdat de tijden zijn veranderd en er meer mogelijk is geworden en FO zijn leugens/verzinsels/hersenspinsels ook op het internet verspreid, lijkt het mij niet echt een probleem om daar ook via het internet op te reageren.
  Ik denk dat zelf Jezus, wanneer hij in deze tijd op aarde zou hebben rondgewandeld, via internet zou hebben gewerkt om zoveel mogelijk mensen te bereiken.
  En niets belet FO om hier op onze uitingen te reageren. 😉
  joost

 354. Harley Quin zegt :

  @ Afolus: In de zelfde straat is ook een cafe vernoemd naar broeder Bert: Het Haantje. Serveren een prima biefstuk. Iemand in voor een pre-eindtijdstudie drinking session? Zo’n studie op je nuchtere maag lijkt mij niets 🙂

  @ Peter4: Wat bedoel je precies? Nee, ze kunnen niet nadenken anders waren ze wel bij de LS gebleven. Of? Nee, ze kunnen wel zelf nadenken en daarom zijn ze juist weggegaan.

 355. Bono zegt :

  @Peter4,

  OK, Jezus zou met Frank Ouweneel in gesprek gaan en hem zegenen. Maar wat als Frank Ouweneel niet met Jezus in gesprek wil en volhardt in zijn leugens? Of als Frank Ouweneel wel met Jezus in gesprek wil en desalniettemin volhardt in zijn leugens?

  Kun je je enigszins voorstellen dat het ook van naastenliefde kan getuigen om de medemens te waarschuwen voor de dwaalleren van deze man?

  Meerdere mensen hebben geprobeerd met Frank Ouweneel in gesprek te gaan, maar hij weigert botweg de discussie aan te gaan. En wie weet hebben mensen op dit forum hem in stilte wel gezegend, hopend op inkeer.

 356. rob zegt :

  @Peter4

  @ Joost door te bidden en te lezen uit Gods woord kun je te weten komen wat HIJ zou doen. En dat is in ieder gavel niet kwaadspreken over anderen. HIJ zou denk ik met hen in gesprek gaan, maar ze in ieder geval zegenen.

  Hoe zou Jezus dan in gesprek gaan denk je?
  Wat zou Hij zeggen?
  Op welke manier zou Jezus zegenen?

  Hoe zie jij dat voor je?
  Ben erg benieuwd.

 357. rob zegt :

  @Peter4
  aanvulling:
  Kwaadspreken is dingen over iemand zeggen die niet waar zijn met de bedoeling iemand zwart te maken.

  Frank O heeft aantoonbaar leugens verteld in zijn studies.

  Dit publiceren is niet hetzelfde als kwaadspreken.

  Je bent zeker ook geen fan vd consumentenbond 🙂
  Je wil liever niet weten welke auto fabrikagefoutjes heeft, en welke niet 😉

 358. Rien (de enige echte) zegt :

  @Peter4

  Ik citeer even wat Jezus zei toen Hij in gesprek ging met de Farizeeën en de Schriftgeleerden, die alles over de schriften wisten (net als FO toch?)

  Wee jullie, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars, jullie geven tienden van munt, dille en komijn, maar veronachtzamen wat in de wet zwaarder weegt: recht, barmhartigheid en trouw, terwijl men het een zou moeten doen zonder het andere te laten.
  Blinde leiders zijn jullie, die uit hun drank de muggen ziften, maar een kameel wegslikken.
  Wee jullie, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars, de buitenkant van bekers en schalen spoelen jullie af, maar de binnenkant blijft vol roofzucht en onmatigheid.
  Blinde Farizeeër, spoel eerst de binnenkant van de beker om, dan wordt de buitenkant vanzelf ook schoon.
  Wee jullie, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars, jullie lijken op witgepleisterde graven, die er vanbuiten wel fraai uitzien, maar vol liggen met doodsbeenderen en andere onreinheden.
  Zo lijken ook jullie voor de mensen uiterlijk op rechtvaardigen, terwijl jullie innerlijk vol huichelarij en wetsverachting zijn.
  Wee jullie, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars, jullie bouwen grafmonumenten voor de profeten en versieren de graven van de rechtvaardigen,
  en jullie zeggen: “Als wij geleefd hadden in de tijd van onze voorouders, zouden wij ons niet zoals zij schuldig hebben gemaakt aan de moord op de profeten.”
  Daarmee erkennen jullie zelf dat jullie kinderen zijn van hen die de profeten vermoord hebben.
  Maak de maat van jullie voorouders dan maar vol!
  Slangen zijn jullie, addergebroed, hoe denken jullie te kunnen ontkomen aan een veroordeling tot de Gehenna?

  ’t is maar dat je het even weet….

 359. rob zegt :

  @Rien
  Ouch 🙂

 360. Afolus zegt :

  @Peter4
  Kun je in dit item één opmerking van mij citeren waaruit blijkt dat ik kritiek spui op je geliefde vriend Franciscus O.?
  Ik begrijp dat je wenst dat ik de Heere citeer op wat Hij er van vindt..?!
  Jammer voor jou en anderen die menen de Heiland op de schouders te hebben kan ik je helaas niet helpen met hotline-berichten uit de hemelse gewesten.

  Wat ik wel weet is dat liegende broeders en zusters in Bijbelse tijden zonder pardon een “Ananias-ervaring” mochten ondergaan.

  Vind je zelf niet dat Frank O. dan nog even niet mag klagen….?

 361. Rien (de enige echte) zegt :

  @Afolus

  Haarlem (…) de plaats waar ik lang geleden met doopwater over het voorhoofd werd besprenkeld.

  Ö ik ook!

 362. Afolus zegt :

  @Rien
  In de Gereformeerde Kloppersingelkerk?

 363. Wilfred zegt :

  @Afolus: Wat? Heb jij de Heiland niet op je schouder?? Hoe kom je dan aan al die humor? 🙂

 364. Afolus zegt :

  @Wilfred
  Af en toe drink ik een goed glas whisky en… ik lees de Donald Duck!

 365. Wilfred zegt :

  @Afolus: Dan zal het de DD zijn, want die whisky drink ik ook! 🙂

 366. goedgelovig zegt :

  @Peter4: Door andere reageerders uit te maken voor ‘zielige personen’ ga je je hier niet populair maken. Probeer iets opener het gesprek aan te gaan.

 367. Rien (de enige echte) zegt :

  @Afolus

  Christelijk Gereformeerd, Raaks (gebouw bestaat inmiddels niet meer). Ik woonde vlakbij de St. Bavo Kathedraal.

 368. Peter4 zegt :

  @Goedgelovig: lees mijn reacties nog eens goed door, dan zul je begrijpen dat ik de anderen niet alleen zielig vind, maar ook bewogen ben met hen. Het is toch diep triest dat Christenen elkaar zo diep verdriet doen, terwijl onze Heere Jezus toch een heel ander voorbeeld heeft gegeven, echter sommigen gaan daar zelfs aan voorbij. Roddel en kwaadsprekerij doe je niet over elkaAR EN ZEKER NIET VIA INTERNET.

 369. Peter4 zegt :

  @ Rob: oor te bidden en te lezen uit Gods woord kun je te weten komen wat HIJ zou doen en hoe Hij zou zegenen. Je citeert wel uit de Bijbel, maar begrijp je eigenlijk wel waar het om gaat?

 370. Rien (de enige echte) zegt :

  @Peter4

  Mag ik je er even op wijzen dat we hier over de FEITEN spreken?
  Wat heeft dat te maken met roddel en kwaadsprekerij??
  Frank Ouweneel is meerdere keren om een reactie gevraagd en daar is hij geen één keer serieus op ingegaan. Sterker nog: hij roept dat de onderzoekers zo’n beetje van de duivel zijn.
  Wat is hier nou roddel en kwaadsprekerij?!

 371. Rien (de enige echte) zegt :

  @Peter4

  oor te bidden en te lezen uit Gods woord kun je te weten komen wat HIJ zou doen en hoe Hij zou zegenen.

  inderdaad.
  Heb je mijn post van 7:42 pm al gelezen?
  Ik kreeg het meteen op mijn hart om dat te citeren toen ik me afvroeg wat Hij zou doen…

 372. Peter4 zegt :

  @Bono: Het is niet aan ons om te oordelen of te bepalen wat de Heere Jezus wel of juist niet moet doen.

  Ja ik kan mij helemaal voorstellen dat het ook van naastenliefde getuigd om de medemens te waarschuwen voor dwaalleren.

  Het is ook de wijze waarop men probeert in gesprek te gaan, maar als de intentie is om in discussie te gaan dan kan ik ook begrijpen dat iemand dat niet wil, men houd beide aan zijn eigen standpunt vast en dan is de discussie dus zinloos ewn tijdverspilling. Mensen kunnen niet overtuigen, de Heilige Geest kan dit wel, daarom is het beter om elkaar te zegenen. En ja ook ik neem niet alles wat FO verteld voor waar aan, zeker niet, dit geldt overgens ook wat ik van andere sprekers hoor. Watr inderdaad ook op dit forum gezegd wordt, toets alles aan het Woord. Daar wil ik aan toevoegen, wellicht ten overvloede, doe het biddend.

  @ Goedgelovig: Neen ik vind de personen niet zielig, ik vind het alleen zielig hoe sommigen reageren. Niemand is volmaakt, dus ook ik niet. Maar we dienen een God, en proberen samen de Heere Jezus te volgen. We hebben elkaar nodig. Zoals in een lied staat: Samen op weg gaan dat is ons gebed. Laten we dan ook samen op de bres staan voor elkaar en ook voor FO bidden en strijden, dat ieder woord dat hij spreekt overeenkomstig het Woord van God is.

 373. Afolus zegt :

  @Peter4
  Ik weet ook niet hoe het komt maar ik heb momenteel de onbedwingbare neiging om het volgende heel bewogen en met liefde tegen je te zeggen:

  Flikker toch op vrome huichelaar…. !!

  Weet je wat “onze Here Jezus” deed met sukkels zoals Ouweneel en andere vrome farizeeërs die vroom praten en geheiligd jokken tot hun levensdoel gemaakt hadden…?

 374. Peter4 zegt :

  @ Goedgelovig : wordt dit op dit forum ook getolereerd?
  opmerking van Afolus “Flikker toch op vrome huichelaar…. !!”

  @ Afolus: deze opmerking getuigd niet van liefde, volgens mij ben jij een erg gefrusteerd mannetje. Moge de Heere jou zegenen.

 375. Wilfred zegt :

  @Peter2:

  Laten we dan ook samen op de bres staan voor elkaar en ook voor FO bidden en strijden, dat ieder woord dat hij spreekt overeenkomstig het Woord van God is.

  Rien heeft volgens mij al een goed antwoord gegeven. Als het gaat om WWJD dan lijkt me dat vrij duidelijk. Niks bidden, maar confronteren. En als iemand terugkomt van zijn fouten, dan is er ruimschoots vergeving bij God en mensen. Volgens mij draai jij de volgorde om..

  Het is ook de wijze waarop men probeert in gesprek te gaan, maar als de intentie is om in discussie te gaan dan kan ik ook begrijpen dat iemand dat niet wil, men houd beide aan zijn eigen standpunt vast en dan is de discussie dus zinloos ewn tijdverspilling.

  Ik heb zelf nooit de discussie gezocht. Het is een kwestie van vaststellen van juist of onjuist. Er is geen sprake van een grijs gebied waarbij je de discussie wilt vermijden. Ik begin me af te vragen of jij de inhoud van de kritiek wel hebt meegekregen of je zoals anderen alleen weer op de vorm richt… ik hoor in ieder geval geen nuance, alleen een verwijt richting mensen die onwaarheden aan de kaak stellen.

 376. Wilfred zegt :

  @Peter2: Als het in de bijbel stond jegens de farizeeen had je het vast wel acceptabel gevonden…

 377. albert zegt :

  @ Wilfred, op 23 november, 2012 om 11:09 pm zei:

  kom even kort ‘overvliegen’ Wilfred.
  Geheel mee eens!
  Peters4 volgorde klopt niet (zoals helaas in veel charismatische kringen gebeurd).
  Daarom: bedankt.

  Begrijp Afolus’ reactie heel goed> FO moet aan z’n oren op het internetpodium worden getrokken en de confrontatie aangaan. Dat doet’ie niet en daarom hoort íe niet thuis, op welk podium dan ook.
  It’s a shame.

 378. Peter4 zegt :

  @Wilfred: Psalm 1

 379. albert zegt :

  @ Wilfred

  en het is Peter4 hè! Jij stopt al bij ‘2’
  Of zit je al aan de whisky 🙂

 380. Afolus zegt :

  @Peter4

  Je hebt gelijk: mijn opmerking getuigt in het geheel niet van liefde.
  Sterker ik heb een bloedhekel aan vroom geneuzel en ontwijkende antwoorden. Het is geheel juist dat mijn allergieën gaan opspelen als types als jij hun vermeende heil verspreiden.
  En je hebt geluk: ik kan er niet van genezen worden.. 😉

  Sjabberdewaski..!

 381. Peter4 zegt :

  @ Afolus: Psalm 1

 382. Afolus zegt :

  @Wilfred
  Hizkia 9
  Psalm 153
  Thomas 6

 383. Peter4 zegt :

  @Afolus: supersuc…….

 384. bramvandijk zegt :

  @Rien (de enige echte)
  Het gebeurt niet zo heel erg vaak, dus ik wil het graag even expliciet noemen. Ik geniet van je reacties tegen Peter en ze zijn mij uit het hart gegrepen.

  Wel jammer dat hij ze vervolgens voor het gemak even negeert…

  @Afolus
  😀 Sjabberdewaski!

 385. Wilfred zegt :

  @Albert: Leuk dat je weer ff komt buurten!

  Of zit je al aan de whisky 🙂

  Nee, da’s nog wat te vroeg… 😉

  @Peter4: En wat is de bedoeling daarvan? Reageer eens inhoudelijk…

 386. Flipsonius zegt :

  @Peter4
  ‘Gemalen poppenstront?’
  (sorry, uitdrukking uit mijn jeugd voor ultravrome kwezelaars..)

 387. Wilfred zegt :

  @Peter4:

  supersuc……

  Geven de stippeltjes de rest van de letters aan? Ik kan even geen woord bedenken…

  tenzij je op het Engels bent overgeschakeld, hetgeen ik persoonlijk altijd jammer vind. Het Nederlands is tenslotte zelf al rijk genoeg aan denigrerende woorden.

 388. Pittig zegt :

  @ Peter4

  De manier waarop Afolus jou toesprak was precies hoe Jezus de mensen toesprak die leugens en onheiligheid wilde bedekken. Jezus was trouwens nog een stuk groffer. Je hebt misschien wel de stem van Jezus in de woorden van Afolus gehoord…

  Paulus sprak ook de huichelaars en zondaars keihard aan op hun gedrag, zelfs per openbare brief!

  Of wil je alle zonden van anderen toedekken? Waarom dan ook niet de zonden van Afolus en anderen hier? Waarom vergeef je ons niet en ga je hier in het openbaar kwaad spreken over ons? Waarom zijn je daden zo anders dan je woorden?

  Want daarmee doe jij precies — op de letter nauwkeurig — wat de Farizeeërs deden die door Jezus verrot gescholden werden…
  “gewitte graven”, “adderengebroed”, “met een molensteen om de nek in zee gooien”, etc.

  Dat waren hele forse scheldwoorden in die cultuur, die het schaamrood bij alle toehoorders op de kaken zette.

  En met een ander hierboven stel ik je deze vraag: heb je de kritiek op Frank Ouweneel wel gelezen? Heb je de gedegen onderzoeken doorgenomen en gezien hoe hij de bijbel verdraait en gedeelten toevoegt en afhaalt? Hoe hij van alles verzint om mensen angstig te maken? Is Frank Ouweneel jou waardevoller dan de bijbel, de waarheid en zijn toehoorders?

 389. Peter4 zegt :

  @Wilfred:Lees mijn reacties nog eens door, dan vind vast wel iets inhoudelijks.

 390. Pittig zegt :

  @ Albert

  Hey! Goejûn, beste freon!

 391. Pittig zegt :

  Ik dacht bij de eerste opmerkingen van Peter4 eerst dat het iemand was die zich voordeed als een kritiekloze volgeling van de Frank-Ouweneel-sekte. Zou hij wel echt zijn?

 392. Peter4 zegt :

  @Pittig: Neen ik veroordeel niemand, zoals ik al eerder schreef niemand is volmaakt, dus ik ook niet. Niemand is zonder zonde, dus ik ook niet. Jezus zegt wie zonder zonde is werpe de eerste steen, en een ieder ook de niet Farizeeers dropen een voor een af. Niemand durfde de ander te veroordelen. Dat is dus wat de Heere Jezus zou doen. En nogmaals ook ik ben het niet met alles van FO eens, maar ook niet met het onderzoek wat naar zijn studies is gedaan. Ja er zijn zaken in de eindtijstudie die m.i. op zijn minst twijfelachtig zijn, maar om iemand daar nu op af te branden? Dit geldt trrouwens ook voor het rapport van de onderzoekers. Zoals in Gods Woord staat: oordeel niet opdat gij niet geoordeelt worde. Ja het is ook een opdracht van de Heere om iemand aan te spreken op zijn daden.

 393. Wilfred zegt :

  @Peter4: Reageer dan eens op mijn inhoudelijke opmerkingen en die van Rien. Nu wek je de indruk dat je als het moeilijk wordt, je terugtrekt. Dan slinger je er alleen nog een tekst in. Denk je echt dat dat werkt?

 394. albert zegt :

  Hé Pittig, noflike wrotter 😉

  Tsja, moeilijke keuze hoor! Hoor (nu) op de achtergrond heerlijke oude hits in DWDD en tegelijk krijg ik ‘tig’ hits inzake dossier FO 😦
  Welk een strijd! De Vara of GG?

  Zoals bekend begrijp ik (nog steeds) niets van de onbegrijpelijke naïviteit en het struisvogelgedrag van het (overwegend) charismatishe publiek van FO.
  De volgorde is zo onlogisch (zoals Wilfred terecht memoreert) dat ik alle begrip heb voor Afolus’ reactie.

 395. albert zegt :

  @ Pittig

  ik hoor net een fragment: ‘unchain my heart’ in DWDD (Joe Cocker)
  Wellicht een toepasselijke oproep voor FO?
  Het zou de lucht flink klaren!

 396. Wilfred zegt :

  @PEter2:

  En nogmaals ook ik ben het niet met alles van FO eens, maar ook niet met het onderzoek wat naar zijn studies is gedaan.

  Tja, er zijn meer mensen die dat zeggen. En dan moeten we altijd maar raden naar de inhoud waarmee men het niet eens is. En in plaats van christelijke vermaning voor degene die de bijbel verdraait en onwaarheden debiteert, richt de kritiek zich op degenen die die zaken aan de orde stellen. En dan heel vroom schrijven dat je niemand veroordeelt en dan die tekst aanhalen (die naar alle waarschijnlijkheid niet eens origineel is, want niet in de oudste handschriften voorkomt) uit Johannes 8. En andere teksten over het spreken van de waarheid etc. maar negeren. Beste Peter, je mist nuance…

 397. Wilfred zegt :

  @Peter2:

  Zoals in Gods Woord staat: oordeel niet opdat gij niet geoordeelt worde. Ja het is ook een opdracht van de Heere om iemand aan te spreken op zijn daden.

  Doe je dat zelf dan ook? Of laat je dat over aan anderen waar je vervolgens kritiek op kunt uiten omdat ze het in jouw ogen niet precies helemaal goed doen?

 398. Pittig zegt :

  @ Peter4

  De apostel Paulus was toch echt heel kritisch op enkele leraren die wat losjes met de regels omgingen… En dat deed hij heel openlijk !

  Volgde hij dan volgens jou Jezus niet?

  Moeten we al het kwaad maar laten gebeuren en niemand openlijk aanspreken?

  Als mensen angstig gemaakt worden vanwege onzin en ze leringen en leugens van mensen verteld worden als ware het de waarheid van God, wil jij dat allemaal maar verzwijgen? Als mensen gevaar lopen, zou jij ze niet waarschuwen?

  Doet het je niets dat wat jij als het Woord van God ziet, wordt verdraait en verknipt?

  Weet je dat die precies dezelfde houding als die van jou ervoor gezorgd heeft dat er decennia lang misbruik van kinderen in de katholieke kerk kon plaatsvinden? Jij herhaalt namelijk alle argumenten die de katholieke priesters van toen en nu aanvoerden om het toch maar in de doofpot te houden.

  Als mensen misbruikt worden, zul je toch echt je houding en je ideeën los moeten laten, wil je slachtoffers beschermen.

  En ik hoor ook graag van je waar die onderzoeken dan niet kloppen. Je gaat toch geen oordeel over iets uitspreken dat je niet goed bestudeerd hebt?

 399. Bono zegt :

  Peter4, wat is het principiële verschil met de volgende reactie uit de jaren dertig van de vorige eeuw? Ik gebruik een extreme vergelijking, en het is altijd erg makkelijk om de nazi’s erbij te halen. Het gaat me dus niet om de vergelijking met Adolf H. en Frank O. maar ik hoop dat de strekking duidelijk is:

  @Pittig: Neen ik veroordeel niemand, zoals ik al eerder schreef niemand is volmaakt, dus ik ook niet. Niemand is zonder zonde, dus ik ook niet. Jezus zegt wie zonder zonde is werpe de eerste steen, en een ieder ook de niet Farizeeers dropen een voor een af. Niemand durfde de ander te veroordelen. Dat is dus wat de Heere Jezus zou doen. En nogmaals ook ik ben het niet met alles van Adolf H. eens, maar ook niet met het onderzoek wat naar de gevolgen van zijn beleid gedaan is. Ja er zijn zaken in zijn boek Mein Kampf die m.i. op zijn minst twijfelachtig zijn, maar om iemand daar nu op af te branden? Dit geldt trrouwens ook voor het rapport van zijn critici. Zoals in Gods Woord staat: oordeel niet opdat gij niet geoordeelt worde. Ja het is ook een opdracht van de Heere om iemand aan te spreken op zijn daden.

 400. Rien (de enige echte) zegt :

  @bramvandijk

  Jammer dat GG geen like-button heeft… 🙂

  @Peter4

  a er zijn zaken in de eindtijstudie die m.i. op zijn minst twijfelachtig zijn, maar om iemand daar nu op af te branden?

  Hoezo afbranden??
  waarom noemen mensen zoals jij het altijd ‘afbranden’ als er terechte kritiek geleverd wordt??

  Dit geldt trrouwens ook voor het rapport van de onderzoekers. Zoals in Gods Woord staat: oordeel niet opdat gij niet geoordeelt worde.

  Ten eerste is het geoordeeld met een D op het eind.
  En ten tweede: waarom wordt deze uitspraak ALTIJD gebruikt om kritiek de mond te snoeren?? (en dus uit zijn verband gerukt)
  De feiten onderzoeken en de waarheid openbaren heeft HELEMAAL NIETS met oordelen te maken!
  Jezus deed niets anders dan de waarheid openbaren over mensen. Dat deed Hij niet om hen te veroordelen, maar juist omdat Hij wilde dat ze terugkeerden tot God. Ik heb de mensen die Hij terecht wees nog nooit ergens horen zeggen ‘oordeelt niet opdat u niet geoordeeld worde’.
  Werkelijk deze tekst is de grootste leugenachtige dooddoener die ik ken en die alleen maar gebruikt wordt om leugens goed te praten. En leugens goedpraten is iets heel anders dan ‘tal van zonden bedekken’ zoals de bijbel dat bedoelt.

  Ja het is ook een opdracht van de Heere om iemand aan te spreken op zijn daden.

  Precies. Dat zeg je goed.
  Waarom noem jij het dan veroordelen??

 401. joost zegt :

  Peter4

  Het is niet aan ons om te oordelen of te bepalen wat de Heere Jezus wel of juist niet moet doen

  Waarom blijf je er dan steeds op hameren dat we moeten bedenken wat Jezus zou doen? Denk jij werkelijk dat Jezus de kans voorbij had laten gaan om heel veel mensen te bereiken via het internet wanneer Hij daarvoor de kans had gehad?

  En nog maals. Jij spreekt zelf kwaad via het internet wanneer je anderen beschuldigd van laster terwijl er niet wordt gelasterd maar alleen wordt gereageerd op aangetoonde leugens.
  En dan zeg je aan ons dat wij niet mogen kwaadspreken via het internet?
  joost

 402. joost zegt :

  Rien
  –Ja het is ook een opdracht van de Heere om iemand aan te spreken op zijn daden.–

  –Precies. Dat zeg je goed.
  Waarom noem jij het dan veroordelen??–

  Goed gezegd. 🙂
  joost

 403. Professor Prietpraat zegt :

  @Peter4,

  Heb je er wel eens over nagedacht dat je eigenlijk gewoon zegt: “hou je mond allemaal, laat de duivel gewoon zijn werk doen in de kerk en laat het kwaad toenemen. Laat God maar ingrijpen als Hij dat zo graag wil en laat niemand waarschuwen of er iets van zeggen of een ander vermanen of opvoeden. We moeten alles aan God over laten en ook de duivel alle ruimte geven als God zelf niet ingrijpt want dan zal Hij zijn redenen ervoor hebben. Als je meent kwaad te ontdekken mag je er alleen voor/tegen bidden”

  Zoiets bedoel je toch? In jouw evangelie spelen mensen dus geen actieve rol in goed en kwaad, behalve dan in gebed, en hebben nauwelijks verantwoordelijkheid en wordt vrijwel alles op God afgeschoven. Zo werkt het echt niet in de praktijk.

 404. Peter4 zegt :

  tja dit zijn jouw woorden…..

 405. Pittig zegt :

  @ Peter4

  Dit zijn de woorden van Prof Prietpraat, maar volgens mij vatten ze precies samen wat jij hier betoogt…

 406. Peter4 zegt :

  @Bono: dit is nu juist wat ik bedoel je verdraait en verandert woorden, als anderen die lezen krijgen ze er wel een heel vreemd beeld bij.

  @Allen: Neen in ik heb de naam van AH nooit genoemd de originele tekst is als volgt:: @Pittig: Neen ik veroordeel niemand, zoals ik al eerder schreef niemand is volmaakt, dus ik ook niet. Niemand is zonder zonde, dus ik ook niet. Jezus zegt wie zonder zonde is werpe de eerste steen, en een ieder ook de niet Farizeeers dropen een voor een af. Niemand durfde de ander te veroordelen. Dat is dus wat de Heere Jezus zou doen. En nogmaals ook ik ben het niet met alles van FO eens, maar ook niet met het onderzoek wat naar zijn studies is gedaan. Ja er zijn zaken in de eindtijdstudie die m.i. op zijn minst twijfelachtig zijn, maar om iemand daar nu op af te branden? Dit geldt trrouwens ook voor het rapport van de onderzoekers. Zoals in Gods Woord staat: oordeel niet opdat gij niet geoordeelt worde. Ja het is ook een opdracht van de Heere om iemand aan te spreken op zijn daden.

  @Bono: neem de volgende keer de tekst wel juist over, dan wordt je in ieder geval weer serieuzer genomen.

  @Allen: ook de vergelijking met de RK kerk gaat hier niet op, het is NOOIT goed te praten wat sommige priesters hebben gedaan bij kinderen en volwassenen. Dit zijn misdrijven en deze worden sowieso bestraft.

  @Wilfred: Inhoudelijk reageren via dit forum roept alleen maar weer reacties op, daarom lijkt het mij beter om samen eens van gedachte te wisselen over FO’s eindtijdstudie en over het onderzoek daarnaar.

 407. Peter4 zegt :

  @Wilfred: dus buiten dit forum om, face tot face!!!

 408. Professor Prietpraat zegt :

  @Peter4,

  en dan om je vraag te beantwoorden wat Jezus zou doen: vergeet niet dat Jezus de zonde haat en af en toe ook heel erg boos kon worden in de bijbelverhalen, met name om de zonde in de tempel. Hij joeg mensen met de zweep uit de tempel. De Bijbel staat vol met opdrachten dat we elkaar moeten vermanen, opvoeden en corrigeren en het kwaad uit ons midden moeten weg doen. Beter was het geweest als de mensen in de tempel zich tegen die praktijken hadden uitgesproken en elkaar hadden gecorrigeerd in plaats van te wachten tot God met oordeel komt en Jezus de tempel schoon moest vegen met de zweep.

  Er staat niet dat we dat kwaad alleen moeten weg bidden uit ons midden of negeren. In de Bijbel staat zelfs dat God ons verantwoordelijk houdt als we onrecht zien maar ons mond houden en niks doen. Wat jij propageert lijkt meer op extreem humanisme en misplaatste tolerantie en heeft naar mijn idee niks meer met het evangelie te maken. Beter lees je de rest van de Bijbel ook in plaats van alleen te blijven hangen in genade en liefde. God is ook streng en dat voor ons eigen bestwil. In de Bijbel lezen we dat God echt niet zo genadig is naar mensen toe die hun fouten ontkennen en ze proberen te bedekken en die recht proberen te praten wat krom is. Er staat dat God daarvan walgt. Ik hoef je toch geen lijst met teksten te geven hoop ik? Lees je de hele Bijbel wel of lees je alleen een kleine selectie van teksten die steeds wordt gebruikt in die bepaalde stroming waar je bij hoort? Of lees je zelfs vooral charismatische boeken van zogeheten geloofshelden in plaats van de Bijbel? Dit is een serieuze vraag die je jezelf ook mag stellen.

 409. Professor Prietpraat zegt :

  Lees Titus 2 nog maar eens goed door, dat is ook een goed gedeelte in dit verband.

 410. Peter4 zegt :

  @ Professor Prietpraat: Ja ik lees de gehele Bijbel, en ja God is LIEFDE, en vanuit die liefde is HIJ ook rechtvaardig. En ja wij mogen inderdaad elkaar vermanen, en ja er staat ook dat dit vanuit liefde moet gebeuren.

  Bij welke stroming denk je eigenlijk dat ik zou behoren? Waarom denk je dat? Je hebt het mij nooit gevraagd, dit is dus een aanname. Maar misschien heb je het wel goed, dus wat denk bij welke stroming ik zou behoren.

 411. Peter4 zegt :

  @Professor Prietpraat : mijn voorstel aan Wilfred geldt ook voor jou, Samen er over doorpraten, buiten dit forum om, face to face dus. Wat vind je er van?
  Inderdaad Titus 2 is een goed gedeelte in dit verband.

 412. Professor Prietpraat zegt :

  @peter4,

  Deze ken je vast ook wel, Jakobus 5:19

  Mijn broeders, indien bij u iemand van de waarheid afdwaalt, en een ander brengt hem tot inkeer, 20 weet dan, dat, wie een zondaar van zijn dwaalweg terugbrengt, diens ziel van de dood zal behouden en tal van zonden bedekken.

  Dan kom je vast gelijk met dat vermanen en corrigeren alleen onder 4 ogen mag gebeuren maar dat is alleen als een broeder slechts tegen jou persoonlijk zondigt en niet tegen een hele gemeenschap of zelfs tegen de hele kerk in het algemeen zoals Frank nu en waarbij velen die zonden proberen te bedekken. Die hele discussie wil ik niet opnieuw gaan voeren maar als het goed is ken je je Bijbel en kan je het zelf allemaal nalezen dat het niet de bedoeling is dat we dit soort zaken stil houden, zeker niet als iemand geen schuld wil bekennen maar blijft volharden in zijn zonde en bewezen zaken stellig blijft ontkennen en daarbij gesteund wordt door andere “leiders” .

  Nog maar eentje dan, 1 Kor. 5:

  11 Nu evenwel schrijf ik u, dat gij niet moet omgaan met iemand, die, al heet hij een broeder, een hoereerder, geldgierige, afgodendienaar, lasteraar, dronkaard, of OPLICHTER is; met zo iemand moet gij zelfs niet samen eten. 12 Staat het soms aan mij, hen te oordelen, die buiten zijn? Oordeelt ook gij niet (alleen) hen, die in uw kring zijn? 13 Hen, die buiten zijn, zal God oordelen. Doet, wie niet deugt, uit uw midden weg.

  Dat is niet zo liefdevol en genadevol wat daar staat he? God is niet zo genadevol ten opzichte van zonde en zonder bekering is er geen genade.

 413. Pittig zegt :

  @ Peter4

  Je hebt de bedoeling van Bono niet begrepen. Je zegt dat hij niet goed leest, maar haal anders eerst de balk uit je eigen oog…

  mijn voorstel aan Wilfred geldt ook voor jou, Samen er over doorpraten, buiten dit forum om, face to face dus.

  Eerst ga je ons in het openbaar vermanen en daarna wil je ons van aangezicht tot aangezicht spreken? Dat is toch de verkeerde volgorde?

  En Frank Ouweneel is al vele malen van aangezicht tot aangezicht vermaand. Hij weigert echter elke verantwoording en blijft volharden in zijn leugens. Dan is het daarna vrij spel geworden. Je bent maanden / jaren te laat met jouw reactie

  Los nog van het feit dat je in deze maatschappij en op internet toch wel met een heel andere situatie dan in bijbelse tijden zit. Er is heel veel dat al snel publiekelijk wordt en dan is een publiekelijke tegenspraak ook gerechtvaardigd.

  Ik hoef toch niet Wilders, Obama of Rutte eerst persoonlijk te spreken, voordat ik iets over hun beslissingen mag zeggen?

 414. Professor Prietpraat zegt :

  @peter4, op basis van hoe je spreekt vermoed ik sterk dat je in de pinkster of evangelische beweging zit, in een charismatische kerk. Dezelfde beweging als waar ik in ben opgegroeid.

 415. Professor Prietpraat zegt :

  wat betreft een gesprek onder 4 ogen heb ik daar helaas geen tijd voor. Ik heb het op dit moment veel te druk. Das geen dooddoener, dat is echt zo.

 416. John zegt :

  @Peter

  Wat vind je ‘op zn minst twijfelachtig’ aan bronnen die niet bestaan? Vind je het ‘op zn minst twijfelachtig’ dat de bronnen BBC Technology View en BBC Economy View, bronnen die Frank O. aangeeft in zijn studie, niet blijken te bestaan? Wij noemen dat hier gewoon ordinair liegen en oplichten. En met welke inhoudelijke punten van het onderzoek ben je het precies niet eens?

 417. DizzyB zegt :

  Waarom gaan jullie dit nu onder 4 ogen bespreken? Het onderwijs van FO was toch ook openbaar?

  Ik zit nu ook met angsten en weet niet precies meer wat ik allemaal moet geloven. Het zou mij veel helpen om alle argumenten en meningen goed onderbouw te kunnen horen.

  Ik vind het nogal liefdeloos om mij nu te laten zitten…

 418. Wilfred zegt :

  @DizzyB: Precies, en dat is ook de reden dat ik er niks voor voel om dit onder 4 ogen te bespreken. Ik zie niet in wat dat toe zou voegen.

  @Peter4: Ik zie niet in wat er zo onduidelijk is aan het onderzoek dat ik zelf naar Franks bijbelgebruik heb gedaan of naar de feiten. Als je wilt dat er geen kritiek op je eigen kanttekeningen geplaatst wordt, had je degenen die dat onderzoek gedaan hebben hier niet publiekelijk ter verantwoording moeten roepen.

 419. Professor Prietpraat zegt :

  @peter4

  Efeziërs 5:11 is ook een goede tekst die hierover spreekt: 11 En neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis, maar ontmaskert ze veeleer, 12 want het is zelfs schandelijk om te noemen, wat heimelijk door hen wordt verricht; 13 maar als dat alles door het licht ontmaskerd wordt, komt het aan de dag; want al wat aan de dag komt is licht.

 420. Peter4 zegt :

  helemaal mee eens, maar wel jammer dat je geen tijd kunt vrijmaken voor een 1 op 1 gesprek.

 421. Peter4 zegt :

  @wilfred: daarom stelde ik voor om er over van gedachte te wisselen. Waar ben je eigenlijk bang voor, je hebt toch niets te verliezen?

 422. Peter4 zegt :

  @ Professor prietpraat: voor betreft mijn achtergrond heb je niet helemaal goed, het moet zijn reformatorisch.

 423. Peter4 zegt :

  @Pittig: Inderdaad leven we nu in een andere tijd dan in Bijbelse tijden, echter de regels die de Heere in die tijd heeft gegeven, gelden in onze tijd nog steeds, daar kunnen we niet omheen. Verder blijf ik van mening dat Bono mijn reactie beter moet lezen.

 424. Wilfred zegt :

  @Peter4: Jawel, kostbare tijd. Dus tenzij je duidelijk maakt waarin je kritiek zit zodat ik kan beoordelen of ik er een dag uit mijn weekend voor zou moeten vrijmaken (ik ben door de week vaak tot laat aan het werk), ga ik niet op je aanbod in. Daarnaast zie ik er de toegevoegde waarde niet van in. Omdat jij er behoefte aan hebt en hier geen openlijke discussie wilt voeren, moeten wij maar op komen draven? Dat is het nut nu juist van internet, dat je reistijd uitspaart.. 😉

 425. Rien (de enige echte) zegt :

  @Peter4

  Ik zal je even helpen w.b. Bono, hij zei namelijk het volgende:

  Ik gebruik een extreme vergelijking, en het is altijd erg makkelijk om de nazi’s erbij te halen. Het gaat me dus niet om de vergelijking met Adolf H. en Frank O. maar ik hoop dat de strekking duidelijk is

  Het is mij duidelijk dat de strekking jou dus niet duidelijk is.
  Beter lezen toch maar?

 426. Afolus zegt :

  @Peter4
  Je post hier 4 berichtjes waarin je Jan en allemaal beticht van zieligheid omdat ze kritiek hebben op Frank Ouweneel.
  Vervolgens word je door reageerders hier uitgedaagd om je stellingen te onderbouwen en kom je met hele vrome teksten die duidelijk maken dat je je geheel niet heb ingeleefd in de opmerkingen die in de weken en maanden hier voor over het betreffende onderwerp zijn geplaatst.

  Mijn irritatie hierover kon ik niet onderdrukken, waarna je “echte ik” naar voren komt. Je gaat de straatvechter uithangen en reageert slechts met het duiden van Psalm 1.

  Zonder één inhoudelijk serieuze reactie te hebben geplaatst wil je nu koffie/thee of een glas wijn gaan drinken met sommigen hier…?
  Wat wil je duideljker maken dan je al gedaan hebt..?

  Ben je op zoek naar verkering of zo..? 😀 😀

 427. Peter4 zegt :

  @Wilfred: mijn insteek is dat ik dan 1 op 1 jouw toelichting kan horen op jullie onderzoek, zonder daarbij de weer reacties uit te lokken via internet. Verder kan ik dan mijn vragen die ik heb naar aanleiding van het bestuderen van jullie onderzoek in alle rust aan je stellen. Je hebt helemaal gelijk dat Internet inderdaad een goed medium om reistijd uit te sparen, maar is niet altijd even geschikt. De kocatie hoeft ook geen probleem te zijn, want ik ben uiteraard bereid om jouw richting op te komen, zodat jij hier zo min mogelijk tijd in hoeft te steken.

 428. Peter4 zegt :

  @Afolus: volgens mij geniet jij ervan om mensen dwars te zitten. Wat mij betreft zijn wij in ieder geval uitgepraat. Moge de Heere jouw zegenen en rust en vrede geven. Shalom!

 429. Peter4 zegt :

  @John: de bron BBC Technology is te vinden via de link http://www.bbc.co.uk/news/technology/ en de bron BBC Economy View is te vinden via de link http://www.bbc.co.uk/news/business/economy/ .
  Het zijn dus wel degelijk bestaande bronnen en het is dus niet gewoon ordinair liegen. Voor wat betreft de inhoudelijke punten waar ik vragen over heb ga ik zoals eerder gezegd en toelicht via dit forum niet in.

 430. rob zegt :

  @Peter4
  De toelichting van Wilfred op het onderzoek, alles is na te lezen op internet, op GG.
  Maak gewoon je huiswerk 🙂
  Of ga zelf op jacht naar de bronnen v Frank O . Daarbij wens ik je alle zegen en succes en rust en vrede en sjalom.

  Welk effect denk je overigens dat de zegening v God voor Afolus op gaat leveren?
  Ontdekt Afolus morgen misschien alle verdwenen bronnen van Frank O?
  Wauw 🙂

 431. rob zegt :

  @Peter4
  Wat goed dat je bent begonnen je huiswerk te doen, maar je hebt nog aardig wat te weerleggen.
  Er wachten zeker nog tientallen bronnen v Frank om boven water gehaald te worden, ook onderzoek naar wat bijbelteksten, en het anders interpreteren v nieuws wachten nog op verificatie door jou.
  Ga zo door 🙂
  Veel zegen.

 432. Afolus zegt :

  @rob
  Eeeeeemeeen elleloejaaaaah 😀
  Vermoedelijk heeft Petrus IV schuimbekkend van toorn zijn zegening getypt. Alleen daarom is zo’n zegening niet authentiek en ongeloofwaardig.
  Natuurlijk wacht ik het effect deemoedig af..!
  Dat dan weer wel..! 😉

 433. rob zegt :

  @Afolus
  🙂
  Vermoedelijk is de zegening nog niet helemaal tot volle uitwerking gekomen, aangezien je broeder Petrus4 laat schuimbekken van toorn en zijn geloofwaardigheid betwijfelt.
  Je hebt nog een hele lange weg te gaan, vrees ik, voordat je echt open kunt staan voor de zegening Gods 😦
  Bij deze zegen ik je ook voor een vollediger effect want waar 2 of meer in Mijn naam vergadert zijn…….
  Haleloejah sjabberdewaski jutteperen.

 434. rob zegt :

  aiaiai vergadert met een T, straks word ik opgegeten door de spellingswolf, die altijd op de loer ligt op GG.

 435. Afolus zegt :

  @ob
  Ik voel en ervaar dat jouw zegening binnen komt..!
  Dank, dank, dank, duizendmaal dank.. , 😀

 436. bramvandijk zegt :

  @Peter4

  de bron BBC Technology is te vinden via de link http://www.bbc.co.uk/news/technology/ en de bron BBC Economy View is te vinden via de link http://www.bbc.co.uk/news/business/economy/ .

  Ahum, FO beweert dat dit tijdschriften zijn, van die papieren dingen. Hij geeft dan ook geen linkjes naar de artikelen, maar paginanummers. En de BBC heeft zelf bevestigd dat deze tijdschriften niet bestaan. Dus het blijft staan dat dit een leugen was van FO.

  Dat de BBC desondanks op internet wel nieuwspagina’s heeft over de thema’s technologie en economie doet in deze dus niet ter zake. Alsof FO internet zou gebruiken als input, het internet liegt en is niet betrouwbaar genoeg voor onze grote eindtijdprofeet 😀

 437. Ds Dre zegt :

  @Bram.

  Daarbij beweerd FO dat alle bronnen vernietigd zijn. Hoe kan Peter4 ze dan vinden?

 438. Nederland wordt wakker zegt :

  Twee onkundige ‘onderzoekers’
  Een ondeugdelijk rapport over een lezing van Frank Ouweneel
  Hypotheses en complottheorieën worden er opgezet en compleet ingevuld. De dienst van respectabele christenen wordt er in een verdachte context geplaatst en afgebroken. En dat gebeurt allemaal via vage en valse beschuldigingen die bij eigen publiek wel aanslaan, maar voor ieder weldenkend christen een beschamende onchristelijke instelling demonstreert. Het hele proces hangt daar van valse wereldse methodes aan elkaar.
  Humor? Roddel? Satire?
  Nee het lijkt er zelfs niet meer op. In plaats daarvan: cynisme, kwaadsprekerij en laster. Met de redactie voorop.
  We zien een legertje forumklanten dat steeds maar weer nieuwe negatieve en kwetsende opmerkingen maakt naar medegelovigen. En dat wordt steeds maar weer met zogenaamde grappen en cynische opmerkingen eindeloos herhaald. Ze praten elkaar na, bevestigen elkaar, buitelen over elkaar heen om hun mede-christenen zwart te maken. Soms slaan ze daarin volledig door en is er geen enkele sprake meer van satire, maar ontaardt het in een rücksichtlos beledigen. De betweterigheid is soms beschamend als je ziet hoezeer hun eigen gelijk bij voorbaat reeds zonder enige argumentatie volkomen vaststaat. Geen enkele bescheidenheid in het afkraken van andere meningen.
  Splinters
  Het legertje cynische spotters probeert zo nu en dan de indruk te wekken dat zij nog christelijk zijn ook. Vrome opmerkingen dat ze bidden voor die ander moeten nog een bepaalde schijn ophouden. Echt beschamend is deze farizeïstische houding. Deze groep schermverslaafden ziet alleen de ‘foute’ visie van de ander, en al helemaal niet de mens achter die vermeende(!) foute opvatting. Christenliefde is er in het geheel niet meer te bespeuren, men fixeert alleen nog maar op splinters in de ogen van opponenten. En dit zijn geen incidenten, nee, dit is de hoofdmoot van al deze discussies. En tussendoor gooit de redactie van GG kooltjes op het vuur.
  Opbouwende kritiek zou goed zijn, want natuurlijk worden er fouten gemaakt. Mits goed verwoord dient het degenen die het aangaat. Dat is ook het normale christelijke leven: elkaar opbouwen en niet verachten en veroordelen. Een enkele keer tracht iemand er serieus op te wijzen dat christenen niet zo moeten afgeven op dienaren van God, maar het enige resultaat is dat het schelden nog valser en scherper wordt. Een droevige website.

 439. Afolus zegt :

  Ik begrijp dat Jona Sleyster meent zich weer eens te moeten voordoen als een door een grote vis uitgespuwde profeet…
  Copy paste, copy paste, copy paste…..

  Het lijkt me verstandig als deze wakkerschuddende vergaderaar eens wat teksten gaat wijden aan de bescherming van misbruikte kindertjes in Oeganda. Dan doet hij wat nuttigs.

 440. Alberrt zegt :

  @ Nederland slaapt verder

  Natuurlijk gaat het hier af en toe flink tekeer. Met name omdat sommige Chr leiders de zaak besodemieteren, daarop netjes worden aangesproken, niet thuis geven en vervolgens onder uit de zak krijgen.

  Kinderen wordt tenminste nog geleerd excuses te maken als ze fout zijn geweest. DAT is de bijbelse volgorde en DAAR heeft FO lak aan.

  En DAT is de reden dat FO flink wordt aangepakt. Hij verzaakt een eenvoudige bijbelse les.

  Of je het nu leuk vindt of niet: dan geldt op deze publieke site de wet van de zwaartekracht.

  En uiteindelijk is dat maar goed ook. In Friesland zeggen ze het ongeveer zo: “de waarheid heeft een schel geluid”

 441. Pittig zegt :

  @ Peter4 (en lees je mee, Nederland wordt wakker? )

  Heb je dit artikel wel gelezen? Goed gelezen?
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/10/17/frank-ouweneel-fraudeert-ook-met-bijbel/

  En nog zoveel meer!

  Ik zou het erg waarderen als je puntsgewijs antwoord geeft op de volgende vragen.

  1. Wat vind je ervan dat iemand publiekelijk de bijbel verdraait — dat hij bijbelteksten vermengt, toevoegt en weghaalt waar het hem maar uit komt en daar status en financieel gewin door krijgt?

  2. Wat vind je ervan dat jij nu eigenlijk die leugens aan het verdedigen bent en zo een verdediger van leugens bent geworden? Dat jij door jouw houding hier doet denken dat je de leugen boven de waarheid verkiest?

  3. Wie vind jij belangrijker om aan te spreken? (A) Iemand die leugens verspreidt en de bijbel verdraait, toevoegt en afdoet om daar zelf aandacht en financieel voordeel door te krijgen? Of (B) Mensen die daar kritiek op hebben en verder geen enkel belang bij hebben dan de liefde voor de waarheid?

  4. Ben je van plan (of heb je dat al gedaan) om Frank Ouweneel op te zoeken en hem aan te spreken op de leugens die vele mensen gevonden hebben en die jij ook zult vinden als je je ook maar een beetje in de onderzoeken zou verdiepen?

  Lees in dat geval ter voorbereiding eens de ervaringen van mensen die dat al bij Frank Ouweneel hebben geprobeerd:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/07/16/frank-ouweneel-alle-bronnen-vernietigd/

  5. Leert de bijbel niet dat als een gesprek onder vier ogen niet helpt, er dan meerdere mensen bij geroepen moeten worden (Matteüs 18:15-16) en als dat niet helpt dat er vervolgens tot publiekelijke uitsluiting wordt overgegaan (1 Kor 5:9-13, Titus 3:10 etc.)? Al die stappen zijn er al geweest bij Frank Ouweneel. Waarom heb je dan problemen bij een publiekelijke bespreking van iets dat ook volgens de bijbelse tuchtregels al publiekelijk had moeten zijn?

  6. Geloof je dat christenen leugens moeten bedekken en iemand die met leugens over de bijbel, leugens over de huidige situatie in de wereld en verzonnen bronnen vele angsten oproept, moeten toestaan om maar zijn gang te gaan?

  7. Frank Ouweneel roept met leugens enorme angsten op bij zijn toehoorders: angsten over aanstaande en zich al voltrekkende rampen. Ik ken de mensen die door zulke eindtijdpraatjes niet meer kunnen slapen, niet meer goed op school of in het dagelijks leven kunnen functioneren en zelfs denken aan suicide als uitweg. Wat vind je daar van? Moeten we dan de leugens van Frank Ouweneel onder de mantel der liefde bedekken?

  Als er leugens worden toegedekt, dan kun je Heere nog wel heel reformatotisch met drie e’s schrijven, maar helpt dat? Want de houding en praktijken van Frank Ouweneel bezoedelen de naam van het christelijk geloof en brengen mensen schade toe. En jouw houding draagt daar toch aan bij?

 442. Pittig zegt :

  @ Nederland wordt wakker

  Je bekritiseert ons publiekelijk, omdat wij iemand publiekelijk bekritiseren?

  Gaat daar niet een lichtje branden? 💡

  Je doet echt alles waar je ons van beschuldigt. Je zegt heel betweterig dat wij betweterig zijn. Je zegt dat wij ons farizeïsch gedrag en wel op zo’n manier dat het de farizeeën uit de evangelieverhalen overtreft! Je verspreidt laster over ons, bent cynisch, etc. etc.

  Of probeer je ons op de een of andere manier wakker te maken door zelf het slechte voorbeeld te geven?

  En een ondeugdelijk rapport? Eentje slechts? Dan ben jij al totaal niet op de hoogte. Er zijn vele verschillende onderzoekers geweest die onafhankelijk van elkaar tot precies dezelfde conclusies kwamen en dezelfde ervaringen met Frank Ouweneel hadden.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/07/16/frank-ouweneel-alle-bronnen-vernietigd/

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/10/17/frank-ouweneel-fraudeert-ook-met-bijbel/

  En als je één van die rapporten als “ondeugdelijk” typeert, dan hoop ik dat je ook bereid bent om met bewijzen te komen. En niet zomaar een typefoutje, maar echt substantiële zaken. Want je wilt natuurlijk geen valse beshuldigingen uiten, of wel?

  Of is dat ook een onderdeel van je “ik laat jullie zien hoe je beslist niet moet reageren”-voorbeeld?

 443. Pittig zegt :

  Het lijkt net alsof ik met sekteleden aan het praten ben, die maar niet kunnen geloven dat hun geliefde leider een oplichter is.

 444. Albert zegt :

  @Pittig

  Oefening baart kunst 🙂

 445. joost zegt :

  nederland wordt zwakker

  Dat is ook het normale christelijke leven: elkaar opbouwen en niet verachten en veroordelen. Een enkele keer tracht iemand er serieus op te wijzen dat christenen niet zo moeten afgeven op dienaren van God, maar het enige resultaat is dat het schelden nog valser en scherper wordt. Een droevige website

  Het valt me wel erg op dat alle verdedigers van de valse profeten keer op keer zeggen dat we niet mogen oordelen terwijl ze ons zelf met hun oordeel de oren willen wassen. 😦
  Hoe serieus mag je iemand noemen die zegt zichzelf te hebben ingelezen en toch verkiest de kant van de jokkebrokken te kiezen en tegen andersdenkenden te zeggen dat zij vooral niets mogen zeggen tegen de door de profeetverdedigers gemaakte “afgod” Mag je iemand die willens en wetens leugens verspreid, daar op wordt aangesproken, wordt gevraagd om uitleg en dergelijke, nog steeds zonder daarom hartelijk te moeten lachen nog steeds “dienaren van God” noemen.
  Zulke onwaarheidsverspreiders zou ik persoonlijk eerder willen betitelen als dienaren van satan. 😈
  joost

 446. Wilfred zegt :

  @Peter4:

  Het zijn dus wel degelijk bestaande bronnen en het is dus niet gewoon ordinair liegen.

  Zie idd de opmerking van Bram. Ik schaar me daar volledig achter.

  @Peter4/Harry S.: Mijn eigen rol is beperkt gebleven tot het transcriberen van de DVD over 2010 en het analyseren van het bijbelgebruik en het proberen te checken van gegevens. Ik heb bij mijn weten nergens gesteld dat FO liegt, dat zou nl. veronderstellen dat hij bewust bezig is zaken te verdraaien. Dat kan ik niet beoordelen. Ik heb die kwalificatie ook niet nodig. Het gaat mij er enkel om onjuistheden bloot te leggen. De DVD’s worden publiekelijk verkocht, dus dan mag ik er ook publiekelijk gemotiveerd wat van vinden.

  @Harry S.

  Het hele proces hangt daar van valse wereldse methodes aan elkaar.

  Ik wist niet dat er twee soorten waarheidsvinding bestonden, christelijke en niet-christelijke? Kun je eens aanwijzen waaruit de wereldsheid in de methode precies bestaat? Of vind je het onderzoeken van wat iemand op het christelijk erf claimt geen christelijke plicht?

  En reageer eens op mijn eigen onderzoek naar het bijbelgebruik door FO. Dat vind jij allemaal ok? Heb je FO daar ook over aangesproken op de manier waarop je je tot ons richt?

  Ik heb sterk de indruk dat de banden die jij hebt met bepaalde personen je zicht op de inhoud van bepaalde dossiers sterk vertroebelen…

 447. Wilbert van den Esker zegt :

  @Wilfred, droom ik of plaatst Harry S. in hoogst eigen persoon op goedgelovig?!

  Leuke van Harry S. is dat hij, net zoals Frank, de eenrichtings-methode gebruikt: ze willen niet in gesprek. Het is ook grappig om te zien dat Harry S. net zo goed is in de boel verdraaien als zijn leider Frank zelf.

  @Peter4 mocht je vragen hebben over ons (niet dat van Wilfred) onderzoek dan kan je ons mailen. Je kan aan goedgelovig wel vragen wat ons mailadres is. Of doe een tweet naar @wilbertesker of @gerald182
  Wat betreft je BBC Bronnen: Frank verwijst naar magazine’s, waar jij naar verwijst is de nieuws pagina met categorie “Technology”.

 448. Wilfred zegt :

  Grappig ook dat Harry S. GG verwijt dat er een klein groepje vaste reageerders is, terwijl hij zelf in zijn eentje een hele site met pro-charismatische/-dispensationalistische ‘nieuws’-kwesties vult en allerlei blogs afstruint om zijn eigen visie kenbaar te maken… 🙂

  @Peter4: Mocht je via de mail verder van gedachten willen wisselen, mail dan maar naar exegeet@gmail.com.

 449. Wilfred zegt :

  @Wilbert:

  droom ik of plaatst Harry S. in hoogst eigen persoon op goedgelovig?!

  Knijp me! 🙂

  Zou Harry S. niet bang zijn verontreinigd te raken door hier een reactie te plaatsen?

 450. albert zegt :

  @ Wilbert van den Esker, op 25 november, 2012 om 7:34 pm zei:

  “Leuke van Harry S. is dat hij, net zoals Frank, de eenrichtings-methode gebruikt: ze willen niet in gesprek. Het is ook grappig om te zien dat Harry S. net zo goed is in de boel verdraaien als zijn leider Frank zelf”.

  ‘Fijn’ dat jij er ook echter bent gekomen Wilbert. Binnen de Vergadering van Gelovigen is deze Harry S nogal omstreden vanwege z’n ongenuanceerd scherpe pen en ‘verbale’ geweld via allerlei media, zijn niet aanspreekbaar (willen) zijn, overdreven en naïeve voorkeur voor extreme charismatische uitingen etc.
  Al met al genoeg om de integriteit van deze man in twijfel te trekken. Het staat allemaal mij-len-ver af van het gedachtengoed en gedrag van de de doorsnee VvG bezoeker.
  En dat zeg ik met grote spijt (als enthousiaste Vergaderaar).
  Waarvan akte.

 451. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Ik heb bij mijn weten nergens gesteld dat FO liegt, dat zou nl. veronderstellen dat hij bewust bezig is zaken te verdraaien. Dat kan ik niet beoordelen.

  Als iemand lijsten met bronnen verzint, die ook nog eens heel betrouwbaar over moeten komen
  en als je er naar vraagt, zegt dat hij ze vernietigd hebt
  en als iemand zegt dat wereldzeeën radioactief besmet zijn
  en dat anderen de gegevens daarover verdoezelen
  en als iemand plaatjes ergens vandaan haalt en er een volkomen andere betekenis en duiding aan geeft,
  en als hij bijbelteksten zo weet te verdraaien dat het precies past bij zijn theorie…
  en als hij critici allerlei smoezen voorhoudt,
  en als hij…. etc. etc. etc. etc.
  …dan durf ik toch echt wel te stellen dat hij liegt!

  Zoiets doet hij heel bewust en als hij het echt niet bewust doet, dan is de enige andere mogelijkheid dat hij lijdt aan een ernstige psychische ziekte waardoor hij niet anders kan dan over zulke zaken te liegen. Maar van dat laatste wil ik vooralsnog niet uit gaan.

  Of zie jij nog een andere mogelijkheid?

 452. goedgelovig zegt :

  @Allen: Nee, het is niet Harry Sleijster zelve, maar Peter4 die van Harry’s site citeert.

  Morgen op GG een nieuwe onthulling over Frank Ouweneel. Er is namelijk iets dat zowel Frank als Willem verborgen proberen te houden over het verleden van Frank Ouweneel.

 453. albert zegt :

  @ Goedgelovig

  Als je kijkt in de historie naar enstige incidenten bij voorgangers/predikanten (structureel liegen en ontwijken) is er vaak sprake van:
  1) overspel
  2) gerommel met financiën

  Laten we hopen dat FO de uitzondering op de regel is. Ben dan ook benieuwd naar jullie bevindingen!

 454. joost zegt :

  afolus
  Wanneer die voorgangers overspel gaan plegen moeten ze wel rommelen met die financiën anders kunnen ze nooit hun maitresse onderhouden. 😉
  joost

 455. Wilfred zegt :

  @Joost: Je had je reactie moeten richten aan Albert… 😉

  En een andere mogelijkheid is een webshop te openen… 🙂

  @GG:

  Er is namelijk iets dat zowel Frank als Willem verborgen proberen te houden over het verleden van Frank Ouweneel.

  Ben zo benieuwd!

  Schot voor de boeg: Ze zijn helemaal geen broers? Willem of Frank is geadopteerd? Oh, wat een cliffhanger!

 456. Wilfred zegt :

  @Pittig: Ok, ten aanzien van de bronnen geef ik je gelijk, dat zou je prima liegen kunnen noemen. Maar dat was niet mijn ontdekking en betrof de DVD over 2011.

  De rest van de voorbeelden vind ik geen leugens, wel verdraaingen of het vertellen van onjuistheden. Ik kan verder niet in het hoofd van FO kijken en onthoud me dan ook van een oordeel over de reden. Maar ik sluit niet uit dat het een pathologische achtergrond heeft…

  @GG: Wat jammer. Had het toch wel leuk gevonden met Harry S. hier in discussie te gaan… 😦

 457. Pittig zegt :

  @ Albert

  Ik denk meer aan zoiets:

  Frank blijkt op school regelmatig zijn huiswerk niet gedaan te hebben en hij had vaak stoere verhalen waarvan hij zei dat die uit de schoolkrant kwamen, terwijl geen enkele school toen een schoolkrant had. Toen hij daarop gewezen werd, zei hij dat het om kostbare buitenlandse schoolkranten ging die hem eens per week uit allerlei landen werden opgestuurd en die hij keer op keer doorlas. Toen zijn klasgenootjes die dure schoolkrantjes wilden zien, zei hij dat hij zijn hele verzameling net gisteren als oud papier had verkocht. Ook zei hij tegen zijn klasgenootjes dat de sloot naast de school met tuberculose besmet was en dat de juffen en meesters dat verborgen.probeerden te houden.

 458. albert zegt :

  @ Pittig

  😉

  Crea!

 459. albert zegt :

  @ Wilfred, op 25 november, 2012 om 10:03 pm zei:

  Discussie met H.S.? Optimist!

 460. John zegt :

  @Peter$

  @John: de bron BBC Technology is te vinden via de link http://www.bbc.co.uk/news/technology/ en de bron BBC Economy View is te vinden via de link http://www.bbc.co.uk/news/business/economy/ .
  Het zijn dus wel degelijk bestaande bronnen en het is dus niet gewoon ordinair liegen. Voor wat betreft de inhoudelijke punten waar ik vragen over heb ga ik zoals eerder gezegd en toelicht via dit forum niet in.

  Dude, serious? Het is me duidelijk: je hebt het onderzoek dus niet gelezen, anders had je geweten dat, zoals bramvandijk hierboven al aangeeft, Frank Ouweneel verwijst naar de magazines, en niet naar de internetlinkjes. Ouweneel verwijst hier naar paginanummers. De tijdschriften die Ouweneel aanhaalt blijken niet te bestaan. Daar hebben die linkjes van je dus niets mee te maken. Maar goed, ik weet waar je staat. Je beticht anderen van zielig doen en dat we niet moeten veroordelen, maar jij bent zo’n hypocriete sneue gast die ons wel veroordeeld zonder het onderzoek gelezen te hebben. Bovendien zeg je dat je het met sommige delen van het onderzoek niet eens was, terwijl nu duidelijk is dat je dit niet hebt gelezen. Dat maakt je naast hypocriet ook nog een leugenaar. Wat mij betreft is het gesprek met je over.

 461. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Nee, ik rust niet totdat je het helemaal met me eens bent geworden… 😉

  Als de bijbel hem zo dierbaar is en als ik zie hoe bijbelvast de Vergaderaars zijn, dan kan ik me totaal niet voorstellen dat hij die bijbelteksten zo uit hun verband kan rukken, verkeerd citeren, vermengen en verdraaien.
  Dit is geen andere interpretatie meer, maar er wordt echt geweld aan de teksten zelf gedaan. Hij zegt dat bepaalde woorden een bepaalde vertaling hebben, terwijl die woorden dat nooit betekent hebben. Dat is gewoon verzonnen.
  Er spreekt geen enkele achting voor de tekst van de bijbel uit, terwijl hij met de mond belijdt dat de bijbel Gods Woord is.

  Dus zie ik helaas geen andere uitweg dan te stellen dat hij over de bijbeltekst liegt om zijn theorieën kloppend te krijgen.

  Het enige alternatief is wederom een ernstige psychische ziekte.

 462. Waterlelie zegt :

  @goedgelovig

  ”Morgen op GG een nieuwe onthulling over Frank Ouweneel. Er is namelijk iets dat zowel Frank als Willem verborgen proberen te houden over het verleden van Frank Ouweneel.”

  Is deze vooraankondiging bedoeld als een warming-up time?
  Moet ik er vanuit gaan dat jullie intentie is mensen te fileren?
  Zijn jullie zo gevoelloos geworden? En waarom eigenlijk.
  Is jullie hart zo verbitterd?
  Zegt Jezus niet het volgende: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen werpen.’

  Stop ermee om voortdurend mensen te beschadigen en te blijven beschadigen.

 463. rob zegt :

  @Waterlelie
  Misschien heeft Frank nooit zijn lagere school afgemaakt 🙂

 464. Rien (de enige echte) zegt :

  @Waterlelie

  Ik denk eerder dat die mensen zichzelf beschadigen doordat zij zich niet ter verantwoording willen laten roepen voor dingen die verkeerd zijn gegaan. Bovendien beschadigen ze daarmee ook nog eens het gristelijk geloof, ik weet niet wat erger is.

  Ik vind overigens wel dat GG zich met bovenstaande mededeling een beetje te ver richting de roddelbladen begeeft, die ook altijd met dergelijke aankondigingen komen.
  Dat heeft GG m.i. helemaal niet nodig en ik kan me zelfs voorstellen dat dat afbreuk doet aan hun imago.
  Beetje jammer eigenlijk wel…

 465. goedgelovig zegt :

  @Waterlelie: Inderdaad warming-up. Wij zijn er nooit op uit om mensen te beschadigen. FO beschadigt zichzelf door niet-bestaande bronnen te gebruiken. Wij leggen daar slechts de vinger op.

  @Rien: Mee eens, dat was iets te tendentieus.

 466. Wilfred zegt :

  @Pittig:

  Nee, ik rust niet totdat je het helemaal met me eens bent geworden… 😉

  Ah! Zo ken ik je weer! 🙂

  Ik kan me ook voorstellen dat FO helemaal niet zo bijbelvast is als hij beweert. Maar goed, een beetje onwaarschijnlijk is dat wel. Dus dan geeft hij bewust teksten verkeerd weer. Fout en voor een bijbelleraar treurig. Maar geen leugen. Dat zou het pas zijn als hij zegt dat die teksten wel juist zijn weergegeven terwijl hij weet dat het niet zo is. Maar dat is nuance… 😉

  @Waterlelie:

  Stop ermee om voortdurend mensen te beschadigen en te blijven beschadigen.

  Wie bescherm je met dit soort opmerkingen? Als iemand niet wil terugkomen van zijn gemaakte fouten (laten we het maar even eufemistisch zo noemen) en later blijkt dat er nog meer is, moet je dat dan maar laten voor wat het is?

 467. Waterlelie zegt :

  @rob
  Niet onmogelijk!

  @Rien (de enige echte)…..wel met een andere avatar!
  We verschillen van mening. Maar dat wisten we al van elkaar.

  @goedgelovig
  Jullie antwoord is in tegenspraak met de warming-up, maar ook in tegenspraak met de woorden van Jezus.

  @Wilfred
  Lees de geschiedenis nog eens van Jezus over het werpen van de steen.

  Sleep well.

 468. Wilfred zegt :

  @Waterlelie: Die geschiedenis hoort niet in de bijbel, dat weet jij inmiddels nadat je hier toch regelmatig hebt rondgehangen wel?

  Los daarvan: je kunt dat niet gebruiken om mensen die hun fouten niet willen toegeven te beschermen, daar gaat die geschiedenis niet over. Dat soort vormen van ‘exegese’ mogen mij bespaard blijven…

  Je merkt op richting Rien (die hierover volgens mij zinnige opmerkingen maakt):

  We verschillen van mening. Maar dat wisten we al van elkaar.

  Klopt, maar je zegt er nooit bij waarom. Dus wat het nut van die constatering is op een openbaar forum, ontgaat me. Tenzij jij het van belang vindt dat iedereen weet dat Waterlelie en Rien van mening verschillen…

  maar ook in tegenspraak met de woorden van Jezus.

  Oh, en hier gaat opeens voor je eigen woorden niet die tekst uit Johannes 8 op? Mmm… over consistentie gesproken…

 469. Professor Prietpraat zegt :

  triest dat zovelen zo selectief hun Bijbel blijven lezen en anderen na blijven praten en denken dat iemand wijzen op zijn fouten, en praten over misstanden binnen de kerk, hetzelfde zou zijn als mensen stenigen en personen veroordelen. Voor hen is er vaak geen verschil tussen oordelen over zonde in de kerk en oordelen over de zondaar en diens motieven. Niet te begrijpen. Hoeveel bijbelteksten je ook geeft, ze willen ze blijkbaar niet zien en blijven halstarrig hun eigen stokpaardjes verdedigen. Triest.

 470. Professor Prietpraat zegt :

  @Pittig,

  🙂 grappige anekdote over Franks jongere jaren.

 471. Wilfred zegt :

  @Albert:

  Discussie met H.S.? Optimist!

  Een mens moet blijven dromen! 🙂

  @Waterlelie:

  wel met een andere avatar!

  Je bedoelt vermoedelijk ‘gravatar’. Avatar is van die film… 😉

 472. Afolus zegt :

  @Wilfred
  Nee hoor voor Waterlelie blijft het gewoon “avatar”…
  Die Grrrrrr houdt ze bij zich.. 😉

 473. Rien (de enige echte) zegt :

  Rien (de enige echte)…..wel met een andere avatar!

  Ö ik zie het!!
  Ik had toch altijd zo’n blauw krabje??
  @Wilfred: zie je wel: blauw. Toch avatar dus… 🙂

 474. Peter4 zegt :

  @goedgelovig: Neen ik heb helemaal niets geciteerd van Harry Sleijster, ik ken de goede man niet eens.

  @John: jij suggereerd dat ik de raporten niet gelezen heb, dit is dus niet juist, jij bestempeld mij dus ten onrechte als leugenaar, terwijl jij zelf de waarheid verdraaid. Wat mij betreft ben ik nu klaar met jouw gezwets.

  @Wilbert van den Esker: graag wil ik op je aanbod ingaan om via email verder van gedachte te wisselen.

 475. Afolus zegt :

  @GG
  Kunnen jullie nog even bevestigen dat @Peter4 en @NederlandwordtWakker vanaf hetzelfde IP-adres opereren..?
  Het lijkt er op dat Petrus de Vierde zich van dezelfde smoes bedient als Petrus de Eerste. Die zei ook dat hij “hem” niet kende… 😀

 476. mafchauffeur zegt :

  Tjonge, je bent een paar dagen weg en meteen slaande ruzie. 😉

  @afolus: welkom terug – goede tijd gehad?
  In januari keertje sfeer proeven bij ome Frank? Het is tenslotte op fietsafstand. 🙂

 477. Peter4 zegt :

  @Mafchauffeur / @Afolus: lijkt me een goed plan in januari, kunnen gelijk kennismaken.
  @Mafchauffeur: nou nee geen slaande ruzie, alleen verschil van mening hoe je als Christen met elkaar zou moeten omgaan.

 478. mafchauffeur zegt :

  @Peter4: ok, dan heb ik jullie onwelvoeglijk taalgebruik verkeerd geinterpreteerd. 😉

 479. Afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Het was mooi en …warm.
  Ook weer blij terug te zijn in NL.
  We hebben het hier erg goed ondanks alle jammerklachten rond de crisis en de pensioenleeftijd.. 😉

  Het lijkt me goed als we een gezamenlijk uitje maken naar een van de wetenschappelijk verantwoorde spreekbeurten van Frank Ouweneel.
  Ik neem wel een verborgen camera mee, immers na de onthulling van hedenmorgen kan de secretaresse altijd nog op de achterste rij zitten.
  Taart gooien, schietpartijen, scheldkanonnades…
  Je weet maar nooit. 😀

 480. Waterlelie zegt :

  @goedgelovig

  ”Wij zijn er nooit op uit om mensen te beschadigen.”

  Aangezien ik mezelf vannacht geen toestemming gaf om nachtwerk te verrichten, wil ik nu wel even ingaan op bovenstaand ‘roze’ ingekleurd betoog.

  Ongetwijfeld is het jullie bekend dat ‘beschadigen’ een synoniem is.
  Beschadigen staat o.a. voor:
  Aantasten, aanvreten, ondergraven, schenden, vernederen, kwetsen, etc.
  Jullie zullen toch niet kunnen ontkennen dat het bovenstaande de praktijk is en van toepassing.

  In de paar jaar dat ik hier aanwezig ben zijn er tientallen personen op de korrel/onder de loupe genomen. Nadat de artikelen zijn geplaatst gaat er een vorm van gerechtelijke macht (inquisitie) in werking. Alles onder de ‘roze’ dekmantel van “Wij leggen daar slechts de vinger op”.

  Roept beslist vraagtekens op.
  Ik wil er nog steeds vanuit gaan dat jullie niet ‘gewetenloos’ zijn. Ik vraag me dan ook af hoe jullie dit alles innerlijk verwerken. Gaat er echt niet eens een lampje branden van……dit is niet goed…….we moeten dit veranderen.

  Jullie roepen voortdurend mensen bij de les door uit te spreken …dit is niet goed, dat deugde niet etc. etc.
  Misschien is de tijd gekomen voor zelfreflectie.

 481. Afolus zegt :

  @Waterlelie
  Grappig dat uitgerekend jij oproept tot zelfreflectie.
  Volgens mij heb jij in de afgelopen jaren vooral bewezen te reageren met algemene stellingen, hier en daar een bijbeltekst en vrijwel nooit een inhoudelijke reactie die echt duidelijk maakte waar je zelf stond.

  Eigenlijk ook altijd een oordeel over de wijze waarop GG poneerde en anderen reageerden.

  Zelfreflectie, zelfreflectie…..

  Mooi woord, moet je eens doen. 😉
  Zal je van opknappen.

 482. Rien (de enige echte) zegt :

  @Waterlelie

  Aantasten, aanvreten, ondergraven, schenden, vernederen, kwetsen, etc

  Het zou kunnen dat mensen zich door de artikelen van GG aangetast, aangevreten, ondergraven, geschonden, vernederd of gekwetst voelen.
  Maar dat zegt m.i. misschien wel meer over die mensen zelf en hoe ze reageren als de vinger (door GG) op de zere plek wordt gelegd.

  Ik zie GG niet als de grote boosdoener, die met opzet erop uit is om te ondergraven, kwetsen, vernederen, enz.
  GG is eerder een soort ‘waakhond’ voor gristelijk Nederland. En als mensen en organisaties zichzelf serieus nemen dan zouden ze wat moeten doen met de zaken die GG aan de kaak stelt, in plaats van zich aangetast, aangevreten, ondergraven, geschonden, vernederd of gekwetst te voelen en vanuit die emotie te reageren. Of nog erger: zichzelf te verstoppen en te roepen dat het een aanval van de satan is. Lekker makkelijk, want dan hoef je zelf geen verantwoording te nemen.
  Ik verzeker je dat een dergelijke houding meer schade aanricht binnen kerken en gristelijke organisaties dan GG!

 483. Wilbert van den Esker zegt :

  @Peter4 prima, zie wel een mail verschijnen. 🙂

 484. mafchauffeur zegt :

  @Rien: vergeet de slogan “What Would Paul Do” niet. 😉

  Paulus sprak niet bepaald terughoudend als het ging om het aan de kaak stellen van misstanden en leraren die onjuiste verhalen verkondigden.

  Maar aan de andere kant: Paulus is zelf ook controversieel. Of en zo ja hoe degenen die door Paulus stevig werden geconfronteerd met hun handelen of uitspraken reageerden weet ik niet. Hun kant van het verhaal is, als het al is opgetekend, waarschijnlijk niet bewaard gebleven…

 485. John zegt :

  @Peter4

  @John: jij suggereerd dat ik de raporten niet gelezen heb, dit is dus niet juist, jij bestempeld mij dus ten onrechte als leugenaar, terwijl jij zelf de waarheid verdraaid.

  Je bent totaal niet serieus te nemen. Jij zegt dat Ouweneel verwijst naar de website van de BBC, terwijl je had kunnen weten dat Ouweneel verwijst naar magazines, aangezien hij het heeft over paginanummers en maandedities van deze BBC-magazines. Deze magazines bestaan niet. En in plaats van dat je daar op in gaat en je fout toegeeft dat Ouweneel inderdaad niet naar de websites kon verwijzen, ga je jezelf hier nog eens lopen verdedigen. Ik geloof er geen snars van dat je dat onderzoek ook maar één keer hebt bekeken. Dát is gewoon de reden dat je hier inhoudelijk niet kunt ingaan op wat er in het onderzoek gesteld is. Je liegt als je zegt dat er ‘zaken waren in het onderzoek waar je het niet helemaal mee eens was’. Je hebt gewoon het onderzoek niet gelezen. En volharden in je leugen siert je niet echt.

%d bloggers liken dit: