Joods-gristelijke bom onder de PVV

Adembenemende televisie net op RTL-Z. De opgestapte PVV-kamerleden Hernandez en Kortenoeven, die de persconferentie van Wilders over het PVV-partijprogramma kaapten, liepen tegenover Frits Wester een uur lang leeg over hun partij. Het inzicht dat Wilders een dictator is en een ongeleid projectiel is weliswaar laat, maar toch eindelijk doorgebroken. Opmerkelijk is dat beide heren een joods-gristelijke achtergrond hebben. Hernandez kwam vijf jaar geleden tot geloof op een Alpha-cursus en heeft de Bijbel in één ruk uitgelezen. Begin dit jaar verklaarde hij in het ND nog dat Wilders echt niet alles alleen bepaalt en dat de PVV opkomt voor christenen in de moslimwereld. Op beide punten is hij nu 180 graden gedraaid.

Kortenoeven is van huis uit hervormd, werkte als columist voor Christenen voor Israël en was 10 jaar werkzaam bij het joodse CIDI. Hij laakt het gebrek aan organisatorische en financiële transparantie van de PVV. Nu dit duo een bom heeft gelegd onder de PVV, kunnen de pinksterleiders die bij Geert glaasjes thee drinken misschien ook aftreden? Is wel zo consequent.

Wie kennis wil nemen van het PVV-verkiezingsprogramma vindt HIER de samenvatting met de koddigste citaten.

Advertenties

18 responses to “Joods-gristelijke bom onder de PVV”

 1. vleertje says :

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zouden onze oma’s zeggen. Dûh.. is de wat modernere variant. Fijn dat deze mannen wakker zijn geworden, en nu maar hopen dat de mensen die op de pruik stemmen dat ook doen.

 2. Peter says :

  Geert Wilders is niet meer dan een geestelijk leider van een charismatische volle evangelie gemeente. Hij is de allesbepalende factor en de kamerleden en andere sympatisanten in het land mogen fungeren als klapvee. En als men al kritisch durft te zijn, wat meestal niet zo is, wordt men er gewoon uitgewerkt.

 3. Pittig says :

  En zo schrijven christenen toch nog een heel klein voetnootje in de geschiedenis! 🙂

  Maar toen Hernandez de eerste keer de bijbel in één ruk uit las, was hij toch ook al die vele teksten over vluchtelingen, armen en je vijanden liefhebben tegengekomen? Waarom duurde het dan zo lang?

  Dat iemand van Christenen voor Israël de weg kwijt is, was me al lang duidelijk. Toch wel mooi dat zelfs zij tot inkeer kunnen komen! Geeft weer hoop voor de mensheid!

 4. Pittig says :

  R.I.P., PVV

  (Rest in Pieces, PVV)

 5. Onno says :

  Dat die pinksterleiders af zouden treden dat zou pas echt een groot wonder zijn als dat gebeurt.

 6. Jeroen Mank says :

  Nog even en hij haalt 30 zetels….
  En kan ze vervolgens niet vullen.

 7. joost says :

  Jeroen Mank
  hij kan alleen al met zijn enorme ego 50 zetels vullen in zijn uppie. 😦
  joost

 8. bramvandijk says :

  Op zich niet heel erg verwonderlijk. Wilders’ pro-Israel koers trekt natuurlijk ook de gristenen voor Israel aan. En de aanhang van de PVV is volgens de statistieken juist ook groot in kleine dorpen waar weinig allochtonen te vinden zijn… en dat klinkt inderdaad als een goede beschrijving van de bible-belt.

 9. WoodyFlow says :

  Lid geworden van de PVV, dan heeft die waarschijnlijk iets te snel die bijbel doorgelezen. In het weekend ook nog lid van de kluk kluks clan

 10. Cor says :

  Het is te opvallend dat juist deze 2 leden opstappen na de presentatie van het programma en er mogelijk nog meer gaan, bedenkelijk.
  Juist omdat de PVV zich sterk opstelt tegenover de EUSSR. Laten we wel zijn de PVV is niet de enige ook in de UK heb je de UKIP van Nigel Farrage die overigens als persoon altijd dat stelletje onverkozende weer heerlijk in hun hemd weet te zetten.
  hebben deze leden ergens een zakcentje vandaan gekregen om te proberen de boel op te blazen. De BB group laat de PVV al te graag klappen. Word wakker en slik niet alles voor zoete koek.

 11. Pijpkaneel says :

  @cor

  Aha! Jij weet meer dan wij. Vertel. Een complot? Arabische olie-dollars? Communistische invloeden? Vertrouw die Gorbatsjov niet!

 12. John says :

  Mijn eerste gedachte was dat dit een nieuwe actie van links was. Het had alle kenmerken van een klassieke infiltratie van links, zoals we die in de geschiedenis vaker gezien hebben (denk even aan Fortuyn, waarbij de hele linkse politieke beweging een zeer dubieuze rol heeft gespeeld). Het kontendraaien van beide heren past er ook perfect in!

  Staat er niet ergens dat het woord van man betrouwbaar moet zijn? Dan kun je dus niet opeens een tegenovergesteld verhaal ophangen.

  Hij laakt het gebrek aan organisatorische en financiële transparantie van de PVV

  Daar wordt al jaren over gesproken, dus om dit nu als ‘reden’ aan te voeren is op zijn zachtst gezegd dubieus. Of hij is erg traag van begrip, wat hem als politicus dan wel weer voordeel had kunnen leveren.

  Er rammelt iets, maar er zal vanzelf duidelijk worden wat het is.

  @bramvandijk, op 4 juli, 2012 om 8:37 pm zei:
  Wat een onzinreactie. Kan wel zien dat je zelf niet veel in contact komt met allochtonen. De zoon van vrienden van ons is midden in de Haagse Schilderswijk gaan wonen, dus echt tussen de allochtonen. Gezellig, samen met vrouw en kinderen, om een ideologisch statement te maken.

  Na 3 maanden begon de twijfel, na 6 maanden wist hij zeker dat hij weg wilde. Helaas voor hen blijkt alleen dat zijn huis totaal onverkoopbaar is. Dus al die pro-allochtoon salonsocialisten die zelf heerlijk relaxed in blanke wijken wonen roepen weer eens het hardst, maar in de praktijk laten ze er niets van zien. Anderen, die zich gek hebben laten maken door het multiculti-gezwam mogen de kastanjes uit het vuur halen en zij staan lachend toe te kijken hoe anderen hun vingers verbranden.Laffe lui!

  @Pittig:

  Toch wel mooi dat zelfs zij tot inkeer kunnen komen! Geeft weer hoop voor de mensheid!

  Maar je kunt niet ontkennen dat geen van de christelijke partijen nog een duidelijk christelijk geluid geeft! De PVV lijkt dan op bepaalde punten toch het beste alternatief.

  Als de SP aan de macht komt kan de christenvervolging echt beginnen. Een volledig antisemitische partij kan nooit veel goeds betekenen. Bovendien is deze partij al een paar keer voor haar verantwoordelijkheid weggelopen, dus onbetrouwbaar.

  GL verdwijnt gelukkig al aardig in de marge met hun gelieg en gedraai.

  SGP heeft op zich een wel interessant program, maar is te klein om echt macht uit te kunnen oefenen.

  PvdA heeft er in de geschiedenis alleen maar voor gezorgd dat navolgende generaties de broekriem verder aan moesten trekken, dus dat lijkt me in deze situatie ook geen prettig vooruitzicht.

  VVD heeft ook niet echt veel christelijks.

  D66 heeft niet voor niets de bijnaam D666.

  CDA gaat de c waarschijnlijk binnenkort een nieuwe betekenis geven: Communistisch. Want christelijk is dat ook allang niet meer, en dat zeggen ze zelf ook.

  Dus tja, dan blijft er weinig anders over dan maar een eigen partij op te richten.

 13. henkjan37 says :

  Beste john, je verward gg(g)met gs,

 14. Pittig says :

  @ john

  De SP is misschien wel de partij met het meest christelijke programma/ Als je kijkt waar Jezus over spreekt: armen, weduwen, wezen, rechtvaardigheid, zorg voor elkaar, liefhebben van je naasten, liefhebben van je vijand, dan komt de SP aardig in de buurt!

  En de PVV heeft de bijbel blijkbaar overgeslagen. Die geboden over hoe je omgaat met de vreemdeling in je midden? Weg ermee. De teksten over je naaste en je vijanden liefhebben? Weg ermee.

  Bovendien is deze partij al een paar keer voor haar verantwoordelijkheid weggelopen, dus onbetrouwbaar.

  Je bedoeld dan de PVV? Die wilde niet in de regering! Die wilde alleen gedoogpartner zijn! Die blies het akkoord op in een tijd dat Nederland snel keuzes moest maken!

  Zulke taferelen als deze hebben we tijdens de LPF tijd nog niet gezien!

  En dat al die PVV stemmers in de uitleg van Wilders trappen dat de stap van Hernandez en Kortenoeve rancuneus is, omdat ze niet hoog in de top kwamen verbaasd me enorm.

  Wilders heeft namelijk die lijst nog niet bekendgemaakt! Dat zei hij zelf in het interview met Twan Huys. maar Hernandez en Kortenoeve stappen er volgens hem uit, omdat ze laag op die lijst komen?

  Wat? Dat weten Hernandez en Kortenoeve toch niet? Wilders zei net dat die lijst nog niet bekendgemaakt is!

  (waarmee hij maar weer eens bevestigde wat hij zo keihard probeert te ontkennen, namelijk dat er geen democatie in de partij is… Als er echt democratie en een goede organisatie was, dan zouden zulke procedures helder zijn.)

  Hernandez en Kortenoeve kunnen dus hooguit een vaag vermoeden hebben. Maar niemand gelooft toch dat zij zulke drastische stappen op basis van een vaag vermoeden nemen? Dat ze alles waar ze in geloofden en keihard voor gewerkt hebben, hun inkomen en hun vrienden kwijtraken, omdat ze een “vaag vermoeden hebben dat ze laag op de lijst zouden komen?

  Vervolgens zegt WIlders op de vraag dat zijn anti-Europa leuzen loze beloften zijn, omdat ze door geen enkele andere partij worden gedragen en dus in geen enkele coalitie worden meegenomen, dat de mensen er maar voor moeten zorgen dat ze zoveel stemmen krijgen dat ze wel de macht hebben.

  Maar als ze zoveel stemmen krijgen, zouden ze heel veel zetels krijgen en zouden Hernandez en Kortenoeve dus ook gewoon in de kamer terugkomen!

  Het toppunt was wel de uitspraak van Wilders: “Ik noem Hernandez en Kortenoeve geen leugenaars, maar wat ze zeggen klopt niet.” !!!

  Als die twee dus dingen zo stellig zeggen die niet kloppen, dan liegen ze toch? En zijn ze toch leugenaars?

  Die eenvoudige logica lijkt volledig aan Wilders voorbij te gaan.

  Kortom: Wilders spreekt zichzelf volledig tegen en ondergraaft met zijn ene opmerking meteen weer de andere.

  Twan Huys was nog veel te lief voor hem!!

 15. John says :

  De SP is misschien wel de partij met het meest christelijke programma

  Passende reactie op een satirische site 😀

  Je bedoeld dan de PVV?

  Nee hoor, dan had ik dat wel gezegd. Had het over de SP die ook al eens

 16. Bert says :

  Toch wonderlijk dat de christelijke partij die er echt toe doet, door niemand genoemd wordt. Maar jullie kunnen het goed maken door wel op de ChristenUnie te stemmen. Vinden jullie vast een goed idee!!

 17. Aart says :

  Ik heb met heel andere ogen naar Hernandez en Kortenhoeven gekeken. Puur toevallig (als toeval bestaat, in elk geval viel het mezelf toe) zette ik de tv aan en zag ik het slot van de persconferentie van Geert Wilders die de ster van de eurovlag wil rukken. Pal daarna zag ik Kortenhoeven en Hernandez naar het katheder stappen en hun boodschap verkondigen.
  Ik keek er met de ogen van ‘afscheid nemen’ van. Vanuit de systeemtherapie weet ik als supervisor dat je afscheid nemen zorgvuldig moet doen. Zij kiezen voor de shock-variant. Omdat ik zelf op 23 september als predikant afscheid neem van de protestantse gemeente waar ik acht jaar werkte, was dat een mooie spiegel voor me. Ik heb me toch maar voorgenomen om niet op die manier afscheid te gaan nemen….

  Het geeft ondertussen wel aan op wat voor een janboerenfluitjes het bij Geert Wilders gaat. Hij besteedt veel aandacht aan het zorgvuldig bewerken van zijn kapsel, het paaien van de kiezer en de verpakking van zijn boodschap, maar verder maakt hij er een bende van.

 18. Pittig says :

  @ Aart

  Als je het op de manier van Fernandez en Kortenhoeve doet, zullen je gemeeenteleden je nooit meer vergeten! Dat is ook wat waard… 😉