SBS 6 looft miljoen euro uit voor wonder

SBS 6 komt met een nieuwe tv-show waarin zij een miljoen euro uitlooft aan iemand die een wonder kan verrichten. Dat blijkt uit een kandidatenoproep van het kwakkelende tv-station. Iedereen die iets ongelooflijks kan, is welkom om bij de zender kans te maken op een miljoen. “Kun jij iets dat niemand anders kan? Kun jij ons een ongelooflijk wonder laten zien? Iets dat niemand kan verklaren? Zelfs de wetenschap niet? Dan maak je kans op een miljoen euro“, luidt de oproep. Verdere details over het programma, zoals de presentatie of het format, zijn nog niet bekend. Vermoedelijk gaat de tv-show in het najaar van start.

Dit is dé kans voor David Sörensen om uit de financiële problemen te komen, dé kans Mattheüs van der Steen om goudstof te voorschijn te toveren, dé kans voor God’s Embassy Amsterdam om te laten zien dat ze echt doden kunnen opwekken, dé kans voor Anthony Laclé om medisch te laten bevestigen dat hij genezen is van HIV, dé kans voor Jan Zijlstra om een geamputeerd been te laten aangroeien. Wat de EO niet is gelukt in ‘Op zoek naar een wonder’, gaat bij SBS6 een goddelijke kijkcijferhit worden!

Advertenties

29 responses to “SBS 6 looft miljoen euro uit voor wonder”

 1. joost says :

  Dit is dé kans voor David Sörensen om uit de financiële problemen te komen,

  dat is waar, een op een paard rijdende ezel lijkt me behoorlijk wonderlijk. 🙂
  joost

 2. Hendrik says :

  Zou het behalen van het dubbele aantal kijkers, afgemeten aan de gemiddelde SBS6 kijkcijfers, ook al een wonder zijn? De rekensom is vrij eenvoudig met reclameopbrengsten, productiekosten en prijzengeld…

 3. mafchauffeur says :

  Hier slaat GG de plank mis wat David Sorensen betreft. Een beetje villa plus stallen plus Arabisch Fokpaarden kost minimaal 2 miljoen.

 4. Johan says :

  @mafchauffeur: Volgens mij suggereert GG hier dat het prijzengeld David kan helpen ‘uit de financiële problemen’ te komen, niet dat hij daarvan een villa gaat kopen. Het risico is wel groot dat hij met dat miljoen in geloof een villa van 4 miljoen gaat kopen, als je dat bedoelt heb je wel een punt.

 5. bramvandijk says :

  Dat geld kan SBS lekker houden, want James Randi heeft het ook nog nooit uit hoeven te keren…

 6. Johan says :

  Op pag 124 van zijn boek over de pinksterbeweging vertelt Silvan Schoonhoven dat de Vlaamse hypnotiseur Etienne de Bolster in 2003 een bedrag van 25.000 euro uitloofde voor degene die een patiënt kon tonen die daadwerkelijk bij Jan Zijlstra was genezen. De claim moest worden onderbouwd met drie verklaringen van artsen. De beloning is nooit opgeëist.

 7. mafchauffeur says :

  @Johan: DS had een paar weken geleden nog een schuld van 7 mille, dus het laat zich raden wat er met een miljoen zou gebeuren 🙂

  Maar nu ik weer even bij dit onderwerp bepaald word: zijn er genezingsclaims bekend van verstandelijk gehandicapten of Down syndroom? Lijkt me dan leuk als inzending – zowel als getuigenis voor Ongelovigen als getuigenis voor Twijfelaars.

  Doden opwekken en HIV/MS genezingen kennen we ondertussen nou wel. (gaap)

 8. afolus says :

  @mafchauffeur
  Je vroeg je af of er genezingsclaims zijn van mensen met een verstandelijke handicap of het Downsyndroom…

  Nou volgens mij niet, maar er zijn wel veel getuigenissen van het omgekeerde. Types die volledig gezond een samenkomst bezoeken en daar volslagen gestoord uit komen. 😉

 9. John says :

  @mafchauffeur

  Of mensen die een amputatie hebben ondergaan!

  http://whywontgodhealamputees.com/

 10. afolus says :

  @Johan
  Als jij het nou eens op een akkoordje gooit met Janneke Vlot.
  Dat kun je de toegezegde €25.000 samen delen. 😀

 11. Vera van Haarlem says :

  Villa van vier miljoen is toch geen enkel probleem? Of begrijp ik verkeerd SBS6 1 miljoen pèr wonder gaat betalen? Blij dat het geen publieke omroep is, dan ging het kijk- en luistergeld meteen 3x over de kop 🙂

 12. Johan says :

  @afolus: Dan moet ik ook nog een paar artsen omkopen. Zou Dompeling willen?

 13. afolus says :

  @Johan
  Als je Dompeling benadert via Onno van Schayck heb je een kans.
  @Vera van Haarlem
  In welk land leef jij dat je kijk- en luistergeld betaalt?? 😀

 14. rob says :

  @Johan
  Niet zo wantrouwend.
  Zijlstra is niet op het aanbod ingegaan omdat hij wilde aantonen dat het om Jezus gaat en niet om geld.

 15. afolus says :

  @rob
  Maar van zijn volgelingen wil Jan Z. wel geld zien?!
  In dit geval zou Johan het eld mogen houden en delen met Janneke…!

 16. Evert says :

  Iets voor de gebroeders David en John T.L. Maasbach? Ze zitten toch al bij SBS6! Hun maandblaadje ‘Nieuw Leven’ staat bol van de ‘wonderlijke’ verhalen.

 17. Tinus says :

  Kom maar hier met dat miljoen.

  Deze man kan geen noten lezen maar toch een begiftigd muzikant!
  En hij houdt van Jou!

  Hier is Stevie

 18. joost says :

  tinus
  er is ook braille schrift hoor. 😉
  joost

 19. Ursa says :

  *kuch* simonie *kuch*

 20. joost says :

  ursa
  je hebt denk ik geen wonder nodig om van die hoest af te komen, daarvoor kan je ook bij een dokter terecht. (maar die zal er wel geen miljoen voor krijgen)
  joost

 21. Ik says :

  Vreselijk, SBS6 heeft wel altijd de stomste programma’s. Ben bang dat Trin hier voor geen miljard aan mee wil werken. God is gelukkig niet voor een karretje te spannen. Gelukkig kunnen Mattheus en Jan helemaal niks. God echter is een ander verhaal!

 22. joost says :

  Ik
  Misschien dat god dan mee kan doen? Dan kan hij het geld aan zijn trouwe dienaar david geven zodat die de villa kan kopen die god hem heeft aangeraden.
  joost

 23. mafchauffeur says :

  Vermoedelijk ziet “Ik” over het hoofd dat Mattheus en Jan wel degelijk het bezit van o.a. genezende gaven claimen. Uiteraard van God ontvangen (al dan niet via een tussenstation geimparteerd). Maar desalniettemin voor eigen gebruik.

  Net als Petrus al zei: ‘Geld heb ik niet, maar wat ik wel heb, geef ik u: in de naam van Jezus Christus van Nazaret, sta op en loop’ (Hand.3 vs 6)

  Maar ja, of de opvolger van Petrus de moeite neemt om vanuit het Vaticaan naar de SBS studio af te reizen? Mattheus, Jan en David (2x) wonen een stuk dichterbij. En zijn mediagenieker *kuch*. En hebben ook nog eens een grotere behoefte aan geld dan de heer Ratzinger.

  Maar het is natuurlijk nóg leuker om een soort charismatische voorronde te houden.

 24. Dutch Hermit says :

  @Mafchauffeur
  Misschien moet SBS maar een butler uitloven… 😉

 25. joost says :

  kan antoine er niet heen gaan en iemand genezen van leukemie of iets dergelijks (met hulp van god natuurlijk maar die staat hem daar ook vast in bij net als bij het verwijderen van gespleten geesten.) en dan verdient ie een miljoen dan kan hij nog heel lang heen en weer rijden met zijn 1:4 rijdende oude bus zonder heel veel geld te moeten vragen (of natuurlijk een heel moderne, goedkoop rijdend exemplaar kopen dan wordt de aarbol ook nog eens schoner en is dat een tweede wonder 😉 ) Stel je voor, dan heeft ie 2 miljoen!! Daar kan ie vast heel veel psychiatrische zorgvragers mee genezen en demonen uitbannen. Gratis en voor niets.
  joost

 26. joost says :

  Misschien het oranje elftal als ze toch nog een stapje verder komen dan de voorronde. Dat zal pas echt een wonder zijn.
  joost

 27. John says :

  @Joost

  Je weet toch dat mensen pas genezen (en andere wonderen) gebeuren op Gods tijd en Gods plaats. Daarom is er ook nog nooit een wonder onder gecontroleerde omstandigheden bevestigd…

 28. joost says :

  john
  ik ga er voor de zekerheid maar van uit dat de wonderen de wereld niet uit zijn.
  joost

 29. joost says :

  John
  Nu wordt er nog beweerd dat oranje nog wel door kan gaan naar de volgende ronde maar dan moeten ze de volgende wedstrijd met minimaal 2 punten voorsprong winnen en duitsland moet winnen van denemarken.
  Als ze dat nog kunnen geloven is het echt een waar wonder en ook nog eens onder gecontroleerde omstandigheden.
  joost