Lof en kritiek op de Bijbelmovies

De Bijbelmovies – 36 animatiefilmpjes van de IKON in popiejopiestijl – zijn afgelopen. Ze hebben lof en kritiek geoogst. Op de NRC-site werden GG-reageerders rijkelijk geciteerd: ‘Hier word je atheïst van!’ en ‘Met deze aanpak kun je ook zeggen dat Rembrandt leuk kon kwasten.’ De TROS interviewde de makers van de filmpjes, Guido en Erik-Jan, en vroeg ook een paar dominees wat ze ervan vonden.

Advertenties

7 responses to “Lof en kritiek op de Bijbelmovies”

 1. Johan says :

  Er wordt gesteld dat de IKON de sleutel heeft gevonden om jongeren met de bijbel kennis te laten maken, maar is onderzocht in hoeverre deze filmpjes echt door jongeren worden bekeken?

 2. Piet says :

  De filmpjes worden op grote schaal gebruikt tijdens lessen maatschappijleer en godsdienst.

 3. Johan says :

  @Piet: Dat is aan het aantal views niet af te zien. Waar Genesis en Exodus nog 4000x bekeken zijn (dankzij alle publiciteit van de IKON), zijn de boeken van het NT teruggezakt naar gemiddeld 150 views.

 4. Ruub says :

  Ik ben het eens met wat Guido in het interview zegt 🙂

 5. goedgelovig says :

  @Ruub: 🙂

 6. Anderverhaal (@anderverhaal) says :

  Wie zwijgt stemt toe 😉

 7. joost says :

  Wanneer je de bijbel al een beetje kent dan zijn de filmpjes op zich wel geestig en kan je er nog eningszins een touw aan vast knopen.
  Wanneer je echter via deze filmpjes, voor het eerts met de bijbel kennismaakt dan inspireert het , mijns inziens, echt niet om je ook eens in het lezen van de bijbel te gaan verdiepen.
  Je kunt de, vaak heel grappige, filmpjes en uitleg onmogelijk zelfs maar een klein beetje begrijpen zonder dus de bijbel te kennen (een beetje)
  joost