Kardinalen zijn geweldige vrienden

Paus Benedictus beschouwt het college van kardinalen als een “gezelschap geweldige vrienden.” Hij voelt zich in deze kring “veilig en thuis”, aldus de paus in een dinsdag gepubliceerde toespraak. De paus en zijn matties gaan niet voetballen, vissen of paintballen, maar houden zich bezig met “de strijd tegen het kwaad”. Omdat ze tot “het team van de Heer” horen gaan ze deze strijd winnen!

De toespraak werd maandag gehouden bij de middagmaaltijd met de hoogste kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders die maandag in het Apostolisch Paleis plaatsvond. Aanleiding was de 85e verjaardag van de paus en de zevende verjaardag van de pauskeuze.

Advertenties

16 responses to “Kardinalen zijn geweldige vrienden”

 1. Agilhard says :

  Deinceps bellatores Christe! (Voorwaarts Christenstrijders!)

 2. joost says :

  hysto(e)rische woorden aan het middagmaal i.p.v. aan het avondmaal?
  joost

 3. Jos says :

  Tja, die Benedictus XVI is dus
  ofwel onvoorstelbaar naïef,
  ofwel hij wil een eenheid voorwenden die er eigenlijk nooit geweest is,
  ofwel hij vindt het normaal dat vrienden met elkaar omgaan zoals in dat college van intriganten -herstel- kardanalen gebruikelijk is.

 4. rubenz says :

  Ach mensen gun die ouwe nou toch gewoon z’n geluk, lekker gezellig daar in het vaticaan. En als dan met z’n allen daar geloven dat ze het goed doen…..laat ze lekker in die waan.

 5. joost says :

  rubenz
  het is toch onchristelijk om medemensen in valse dingen te laten geloven?
  joost

 6. henkjan37 says :

  ook goed dat dat kwaad eens aangepakt wordt trouwens!

 7. joost says :

  henkjan37
  dat kan erg lastig zijn want je mag geen kwaad met kwaad vergelden toch?
  joost

 8. joost says :

  De paus en zijn matties
  las ik toch werkelijk een paar keer de paus en zijn mutaties.
  Dacht werkelijk even dat zij nu eindelijk ook de evolutie theorie omarmden.. 😉
  joost

 9. henkjan37 says :

  Kwaad met kwaad vergelden niet nee! Dat is niet iets christelijks. Iets doen tegen t kwaad kan zeker wel! Of vind je dat een pedofiele priester geen rechtvaardige straf zou moeten krijgen? En los van of dat christelijk is, is het maarschappelijk wel zo gewenst dat daar wat tegen gebeurd!

  Overigens is de katholieke kerk niet zo tegen evolutie! Weliswaar lopen die sukkeltjes van het katholiek nieuwsblad dawkins en darwin te bahsen, maar sinds Thomas van Aquino heeft de katholieke kerk een op zn zachtst gezegd genuanceerde kijk op evolutie, zie ook mendelson bijvoorbeeld!

 10. henkjan37 says :

  Mendel dus :p

  Ik ben helemaal in de liedjessfeer :p

 11. rubenz says :

  “rubenz
  het is toch onchristelijk om medemensen in valse dingen te laten geloven?
  joost”

  He joost, wie zegt dat die vrijgezellige knakkers christlijk zijn????
  Kan zo bar weinig terugvinden in de bijbel van dat hele jurkenfestijn wat die ouwe rakkers daar bezigen….

  Groeten

 12. joost says :

  rubenz
  Jij bent degene die hen in valse dingen wilt laten geloven, dat is dus onchristelijk van jou. Je hebt mij niet zien beweren dat ik daar “bepaalde knakkers” me zou bedoelen.
  Overigens vind ik in de bijbel ook weinig (of niets) over een broekenfestijn. Volgens mij droeg in die tijd toch iedereen een jurk?
  joost

 13. rubenz says :

  Lieve broeder Joost, helaas sla jij hier mischien een iets te serieuse noot, de term knakkers en jurkenfestijn was bedoeld als een verhullende term voor de grove misstanden binnen deze club. Het heeft geen zin om daar verder over uit wijden. “knakkers” is als term voor de ver van de werkelijkheid staande houding van deze mannenvereniging. “Jurkenfestijn” voor het onder de rok stekken van alle vuiligheid waar deze vereniging zich mee bezig houd.
  En als jij vind dat ik hen iets wil laten geloven……wie ben ik?

  Groeten

 14. joost says :

  rubenz

  En als dan met z’n allen daar geloven dat ze het goed doen…..laat ze lekker in die waan

  Als jij hen lekker in “hun waan” wil laten, laat je ze iets geloven. En dat bedoel ik als ik zeg dat je mensen niet in iets “vals” mag laten geloven. Een waan is immers niet echt? 😀
  Wie neemt er wie nu te serieus? 😈
  joost

 15. rubenz says :

  Joost,

  He “grapjurk”,laten wij samen naar het vaticaan togen en deze heren even ongezouten de waarheid vertellen…… gauw bij wizzair twee tickets bestellen en we gaan op kruistocht…ja toch???? :))

  groeten

 16. joost says :

  rubenz
  goed idee, en terwijl we met de kardi(gar)nalen en bisch(visk)oppen in gesprek zijn laten we op de achtergrond de twijfel cd spelen.
  Wanneer gaan we? 😉
  joost