Nina Hagen bezingt Jezus

Waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over. Sinds punkdiva Nina Hagen in de Heer is, zingt ze alleen nog maar over haar ‘Personal Jesus’, tot ergernis van bezoekers van de Duits-Nederlandse Nacht die op 7 mei in het Bimhuis in Amsterdam werd gehouden.

Advertenties

21 responses to “Nina Hagen bezingt Jezus”

 1. Ds Dre says :

  We vieren de vrijheid, maar de Duitse zangeres Nina Hagen moet haar mond houden over Jezus. Ach welke vrijheid gaat het hier over? Niet die van Godsdienst. Waar kennen we dat toch van?

 2. Ruub says :

  Ik dacht dat de oorspronkelijke versie van dit lied min of meer ging over eenzaamheid. Iemand die belt met een telefoonnummer van een TV-evangelist; een soort van EO nazorg. Voornamelijk uit verveling (‘take second best, take me to the test’).

  Maar waar Johnny Cash en Marilyn Manson er nog een karaktervolle cover van maken, verandert Nina Hagen de oorspronkelijke songtekst en maakt er ‘He is your personal Jesus’ van. Misschien was het de Geest die haar greep en die haar de tekst deed veranderen. Dat verklaart ook dan ook de “Yabba-Dabba-Dabba-Doo” die ze er op 0:44 tussendoor gooit.

 3. bramvandijk says :

  Linksom of rechtsom blijft het een goed liedje. Maar echt beter wordt het er inderdaad niet op. Mijn voorkeur gaat in ieder geval uit naar de versie van Johnny Cash.

 4. afolus says :

  Aparte kleding, onderschidende stem, sprekende ogen…
  Ben benieuwd was Wilkin en zijn team met deze zuster zouden doen…? 😀

 5. afolus says :

  Let op allen die gepokt en gemazeld zijn.
  Dit is de welaangename tijd, nog een korte wijle en het zal geschieden. Goed- waarlijk- en ongelovigen: de zes miljoenste bezoeker uit uw midden zal weldra opstaan.
  Voorwaar Ik zeg u: dat zal een grote vreugde en opwinding geven.
  Amen.

 6. goedgelovig says :

  UPDATE: Frank Bosman heeft de autobiografie van Nina Hagen gerecenseerd. “Nina Hagen’s autobiografie is geen gemakkelijk verhaal: niet door de inhoud en niet door haar veeleisende schrijfstijl. Wie echter iets dieper wil graven, merkt een waanzinnig interessante combinatie van absurde humor en diepe religiositeit. Voor de doorbijters.”

  http://www.goedgezelschap.eu/2010/10-11-23-bekentenissen.htm

 7. joost says :

  ruub

  Dat verklaart ook dan ook de “Yabba-Dabba-Dabba-Doo” die ze er op 0:44 tussendoor gooit

  Of zij heeft een flintstone bijbel gelezen, geschreven op echte stenen tafelen en spreekt nu in de geest van de grote apostel Fred.
  joost

 8. Midas says :

  LOL, dit filmpje luisteren met je familie met je ogen dicht. Dan laten raden of het een man of vrouw is die zingt….

 9. thebutler says :

  Ze moeten die boeker bij het BIM huis eens na laten kijken. Het is algemeen bekend dat Nina in deze fase zit.

 10. vertue4 says :

  @Ruub,

  De oorspronkelijke versie is van depeche mode, die het losjes heeft gebaseerd op de relatie van Elvis met Priscilla.

  Quote van wikipedia:

  It’s a song about being a Jesus for somebody else, someone to give you hope and care. It’s about how Elvis was her man and her mentor and how often that happens in love relationships; how everybody’s heart is like a god in some way, and that’s not a very balanced view of someone, is it?
  [edit]

  Bij Depeche mode gaat het dus om een relatie die uit balans is, waar de een afhankelijk is geworden van de ander.

  Voor de liefhebber wat antigif na het filmpje van Nina:

 11. Tinus says :

  Godsakke wie is er in deze tijd nog te geloven?

  Een dadaististisch nihilistisch jezusgevoel en vrij te interpreteren?

  Je eigen kijk op God? of ik ben zelf God?!

  Mooi hoor! Brigitte kaandorp verwoorde het:

  Maar goed,

  Zat ie dr toch weer wel!
  http://www.youtubegasten.nl/video/nina-hagen-bekeerd/484

 12. Hendrik says :

  Nou, ik ga m’n LP er maar weer ‘ns bijpakken, van Nina. Uit de tijd dat ik de voorliefde voor haar muziek moeiteloos combineerde met opwekking enzo. Het was wat spannend, dat wel….
  Zou overigens zo’n bekering en het richten op “het hogere” automatisch een lagere zangstem veroorzaken?

 13. thebutler says :

  Het filmpje met Andries Knevel is ook prachtig! En er zit iemand in die ik nog uit Amsterdam ken.

 14. flipsonius says :

  Uit het verslag van de website Duitslandweb:

  Er zitten duidelijk Hagen-fans in de zaal: met luid gejuich wordt ze onthaald. In haar zwarte haren een grote roze verentooi, in haar hand een zwarte parasol: Hagen is nog steeds een opvallende verschijning.
  Verbazing alom is het daarom als Hagen begint met zingen. Geen harde punkrock, maar gospelachtige soul. In elk liedje bezingt ze Jezus, haar redder, die vrede brengt. Ongelooflijk, maar waar: Duitslands grootste punkdiva is tegenwoordig in de Heer en zingt slechts Zijn evangelie.

  Beetje naïef van zowel die ‘Nina Hagen-fans’ als van de organisatie. Hagen heeft zich al drie jaar geleden laten dopen in de Evangelisch-Reformierte Kirche. Nadat ze in 2005 al betrokken was geraakt bij kerkelijk vrijwilligerswerk. Dus zo onverwacht kwam die switch overigens ook weer niet. Zouden de echte fans toch moeten weten.

  En overigens was de evangelische kerk in de DDR in de jaren 80 langzamerhand uitgegroeid tot een platform voor het verzet tegen het totalitaire communistische bewind van Honecker.

  Voor een vrijgevochten geest als Hagen is deze Wende dus denk ik niet zo groot.
  Beslist een bijzonder mens met een hoop talent. Ben verder niet zo weg van haar zang, hoewel ze in 1999 nog een prima rol speelde in de Dreigroschenoper – als Frau Peachum. Dat is haar wel toevertrouwd.

 15. flipsonius says :

  Hmm, blokkwootje gaat niet helemaal goed. De eerste alinea is een citaat, de rest mijn commentaar

 16. Harrie says :

  Wie is Nina?
  Wie was Nina?
  Is Nina nog Nina?
  God weet het.
  Hallelujah!

 17. klaas1239 says :

  eindelijk eens iemand die op een podium in de wereld eens Jezus durft groot te maken

 18. Dutch Hermit says :

  @Klaas
  Eindelijk? Denk aan Alice Cooper of Dave Mustain (Megadeth) die Nina Hagen al voorgingen als bekeerlingen, dan heb ik het nog niet eens over al die gasten die vanuit hun christelijke overtuiging begonnen met het maken van muziek met christelijke teksten, soms met ellenlange (en saaie) preken tussendoor.

 19. joost says :

  Als jezus in deze tijd zou leven zou hij misschien ook meer een punker lijken dan een hippie.
  joost

 20. dirk says :

  Ik heb Nina Hagen vroeger veel geluisterd (van cassette) en had juist heel graag gegaan naar de Duitse avond met Nina Hagen in de hoop haar te spreken omdat oa door haar ik ben gaan nadenken over Jezus en niet in woorden kan uitdrukken hoe blij ik daarover ben. Helaas was ik te laat voor een kaartje.

 21. dirk says :

  ik snap trouwens niet waar de verbazing bij de ‘fans’vandaan komt, Nina Hagen is altijd met volle overtuiging zoekende geweest m.i.
  En wie zoekt, die vindt.