Waar gaf Jan Zijlstra 25.000 euro aan uit?

De prijsvraag van gisteren luidde: ‘Waar gaf Jan Zijlstra 25.000 euro aan uit?’ GG-lezer Pittig kwam zoals gewoonlijk met tal van creatieve ideeën waar je zo’n bedrag aan zou kunnen uitgeven, maar de winnaar is Mededthegreat. Hij gokte goed dat Zijlstra het geld spendeerde aan een lichtkanon waarmee hij een enorm kruis wilde projecteren op de wolken boven de A4. Helaas mislukte het spektakel vanwege gebrek aan wolken (God werkte blijkbaar niet mee) en gebrek aan lichtkracht. Rutger van GeenStijl.tv maakte er destijds een vermakelijke reportage over.

Mededthegreat, als je ons even je postadres mailt, komt het boek naar je toe.

Advertenties

21 responses to “Waar gaf Jan Zijlstra 25.000 euro aan uit?”

 1. J. says :

  En dit is geen satire? Ben ik blij dat ik nooit geld heb gegeven aan deze man of zijn kerk.

 2. rob says :

  mannen en hun speeltjes………….

 3. mededthegreat says :

  Ah, dank! Mijn adres komt eraan.

 4. Ruub says :

  Gefeliciteerd Meded!

 5. Stefan says :

  Dit verhaal heeft een redelijk hoog Batman gehalte. Het was toch niet zijn bedoeling om Jezus erbij te kunnen roepen als iemand niet genas?

 6. joost says :

  stefan
  natuurlijk niet, hij denkt vast dat hij zelf een jezus is. 😉
  joost

 7. Ed Schreudering says :

  Het is en blijft een bijzondere man. Hij gaat soms wel heel vrijmoedig om met Tienden, Giften en gewoon het geld van een ander. Naar mijn weten gaat hij dan niet als een goed rentmeester om met andermans geld. Ik geloof dat hij een geweldige bediening heeft waar Jezus centraal staat, maar hij is ook een persoon die enorm eigengereid is en zich niets laat tegenspreken als Jan iets in zijn hoofd heeft.
  Stel dat je als ondernemer denkt ik zou best eens een groot lichtkanon willen aanschaffen die een groot Kruis boven een rijksweg projecteert….dan ga je naar een leverancier toe en laat je een test doen, of je huurt voor een dan zo’n ding.
  Ik hoop dat dit verhaal dus ook niet klopt.
  Zegen!

 8. Midas says :

  Moeder is mijn broer. Trots!

 9. Midas says :

  Stomme zelfinvullende @?:-) &€#>=@%(+!€%& tablet. Meded is mijn broer, dus. Dus niet mijn moeder. Hij is niet mijn moeder, dus mijn moeder is niet mijn broer en niet meded. Hij is wel mijn broer,dus . Trots!

 10. joost says :

  Ed
  Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen!! Natuurlijk klopt het verhaal!!!
  Als het op GG staat is het echt, heus, en werkelijk gebeurd.
  joost

 11. Ed Schreudering says :

  @joost
  het is en blijft een bijzondere man man, niet alleen radicale ideeën over het geloof maar ook in zijn handelen met andermans geld

 12. rob says :

  @Midas
  Je bent in ieder geval trots, laten we maar in het midden houden of het je moeder is of je broer. je weet tenslotte ook niet helemaal zeker wie er achter het toetsenbord zit 🙂

 13. joost says :

  Ed
  wanneer je bijzonder doet met andermans geld loop je het minste risico.
  joost

 14. Harrie says :

  Tjonge… dus Jan heeft het “grootste kruis van Nederland” en dat moet natuurlijk getoond worden. Hebben we hier niet te maken met een vorm van religieuse exhibitionisme?

 15. joost says :

  Harrie
  Dat wilde hij wel maar hij bleef niet staan en wat heb je er dan aan. 😈
  joost

 16. Jeroentje says :

  Heeft iemand dat laser kruis nog wel eens gezien na de opname van het filmpje? Ik rij regelmatig over de A4 en heb het nog nooit gezien. Echt zonde van het geld…

 17. hunni050 says :

  Ook deze man zal ooit door zijn tomeloze hoogmoed en trots heel; diep gaan vallen. na zoveel schandalen binnen de evangelische wereld zijn we nog niet tot het besef gekomen dat dit soort mensen niet uit zijn op het verkondigen van het evangelie maar om, op een geraffineerde wijze over de ruggen van goedwillende gelovigen hun zakken te vullen. Rob Allart die met zijn grootheid waanzin vele mensen het geld uit hun zak klopte met zogenaamde investeringen in zuid Afrika en daarmee op de inhaligheid van groepen christenen inspeelde, ging er uiteindelijk met een klein miljoen vandoor, zijn achterban in verbijstering achterlatend. Jan Zijlstra is een kleine slimme rat die met zijn genezing kunstjes en de vele video,s die hij laat maken maar ook de vele boekjes die hij op dit terrein uitgeeft, hele volksstammen zand in de ogen strooit Zijlstra heeft teveel naar Johan Maasbach gekeken en heeft ontdekt dat hij dit kunstje ook kende. Hij haalt er inmiddels miljoenen euro mee binnen. Hij wordt er van verdacht dat hij al die genezingen in massa samenkomsten in scene laat zetten en daarbij in laat spelen op de massa hysterie die daaruit voortkomt kijk naar de torronto blessing en de beweging van Rodney Howard Brown. er is geen speld achter te krijgen. onderzoekt alles maar behoudt het goede.

 18. joost says :

  Jan Zijlstra is een kleine slimme rat die met zijn genezing kunstjes en de vele video,s die hij laat maken maar ook de vele boekjes die hij op dit terrein uitgeeft, hele volksstammen zand in de ogen strooit

  Jan Zijlstra de nieuwe Klaas Vaak. 😦
  Als je dat aan je bed krijgt voor het slapen gaan weet je zeker dat je een nachtmerrie krijgt.
  De enige remedie daartegen is nachtdiensten aan draaien dan hoef je overdag niet te werken en ’s nachts niet te slapen en dan hou je
  dus bendes tijd over. (en als je overdag slaapt kan je geen nachtmerrie krijgen hooguit een daghengst.)
  joost

 19. antje says :

  waarom? vraag ik me af, bezoeken jullie deze site?
  jullie vinden het te erg voor woorden, wat er gebeurd in een genezingsdienst…
  er zijn zoveel mensen die genezen zijn, en na jaren nog steeds
  hun werk weer mogen en kunnen doen.
  dat is fantastisch, en natuurlijk wordt er een gift gevraagd.
  jullie verwarming draait toch ook niet op pannenkoekenstroop en het licht komt in jullie huiskamer ook niet via een olielampje?
  en er zijn televisieuitzendingen (fam 7) kost ook hopen geld…..
  om dan deze man zwart te maken, zonder dat hij zich kan verdedigen,
  dat is diep triest.!!!
  als jullie dit allemaal te erg vinden voor woorden, kunnen jullie
  deze site beter niet meer bezoeken.
  stel dat je zelf een ziekte krijgt, waar volgens de artsen niets meer
  aan te doen is…en je wordt genezen bij jan zijlstra (overigens niet door jan zijlstra zelf) dan denk ik dat je er alles voor over hebt !!
  en als laatste nog even dit,, als mensen bij de dienst komen en geen geld hebben, en God wil dat ze toch genezen worden, dan gaat dat via
  jan zijlstra ook ZONDER GELD!

 20. afolus says :

  Binnenkort mag Jan Zijlstra zijn advcaat een dergelijk bedrag gaan overhandigen, nu hij via de rechter zijn invloed op zijn levenswerk wil behouden.

  Een correct genomen bestuursbesluit binnen een Stichting, die hij waarschijnlijk ooit zelf heeft opgericht, ten spijt.

  De goede God heeft vreemde kostgangers… 😉

 21. mafchauffeur says :

  waarom? vraag ik me af, bezoeken jullie deze site?

  Da’s misschien wel een onderzoekje waard. 🙂

  @GG: ideetje voor een poll?