Tsaar pepermunt in de rode cijfers

Volgens het laatste persbericht van Maple, de producent van Tsaar pepermunt gaat het niet goed met de omzet van Tsaar. In een toelichting geeft woorvoerder S. Mikkelaar daarvoor als belangrijkste reden het ontstaan van de PKN. “Voor ons is de belangrijkste reden het samengaan van de Hervormde en Gereformeerde gemeenten. Deze vallen nu onder de vlag van de PKN en zitten vaak samen in één kerkgebouw. De gereformeerden kennen een lange traditie wat betreft pepermunt. De verwachting en hoop was dat de hervormden deze traditie ook over zouden nemen. Dat was dan ook de reden voor ons hoofdsponsorschap tijdens de vorming van de PKN. Dit heeft helaas verkeerd uitgepakt. De hervormden verdragen het geluid van scheurend pepermuntpapier niet. Achteraf is dít een verkeerde inschatting geweest.”

Toch is er nog hoop voor Tsaar pepermunt meent de woordvoerder: “Er lopen verschillende projecten om Tsaar weer in de zwarte cijfers te krijgen. Zo hebben we een bijdrage gedaan aan de PKN om de ledenadministratie op orde te krijgen. Na de gebruikelijke opstartproblemen is de database ‘up and running’. We zijn dan ook met de PKN overeengekomen dat we deze database mogen gebruiken voor eigen reclamedoeleinden en voorlichting. Hiermee proberen we de markt weer vertrouwd te maken met ons product. Ook willen we de gereformeerden steunen in hun pepermuntgebruik en het gevoel meegeven dat het ‘OK’ is pepermunt in de kerk te nuttigen”.

Ondanks dat deze pepermunt een gereformeerde traditie kent, heeft ook de Katholieke kerk interesse getoond. De woordvoerder vervolgt: “Wat interessant is, is dat we ook door de RKK zijn benaderd. Ze willen voor de kleinsten in de kerk zogenaamde verzoeningsmuntjes uitreiken. Dat moeten dan pepermuntjes worden met steunende teksten zoals ‘Ook de kleinsten worden gezien’ of ‘Kruis naar kracht’. Dat is bedoeld om ook de kleinsten en hun ouders binnen de RKK te laten weten dat ze zich welkom mogen voelen, ook na alle negatieve berichtgeving in de media en de daardoor ontstane perikelen binnen de RKK. Dat is een initiatief waar wij als Tsaar pepermunt graag ondersteuning aan geven.”

Daarnaast geeft de woordvoerder aan te onderzoeken of de Tsaar pepermunt ook een belangrijke rol kan spelen binnen andere religieuze tradities of feesten. Te denken valt aan het Suikerfeest of gekleurde pepermuntjes voor het hindoeïstische Holi feest. Al met al ziet Tsaar de toekomst rooskleurig tegemoet.

Advertenties

9 responses to “Tsaar pepermunt in de rode cijfers”

 1. agilhartje says :

  Wij zijn overgestapt op Mentos. Vooral heel toepasselijk bij Opwekking 88 (Een fontein vol van blijdschap) http://youtu.be/hKoB0MHVBvM

 2. simonvangroningen says :

  De Gereformeerde Gemeenten samen met de Hervormden? Dat is nieuws!

 3. Case says :

  Alternatieve tekst RKK kinderpepermunt: neemt de smaak volledig weg!

 4. cornelis says :

  @simonetc. en of dat nieuws is..de godzalige oudvaders echter draaien zich om in hun graf..

 5. cornelis says :

  @de schrijver van het tsaarbericht heil!
  de pkn bestaat uit protestantse gemeenten,hervormde gemeenten, lutherse gemeenten en gereformeerde KERKEN.
  gereformeerde gemeenten zijn something complete different, mind you..
  oei,oei, ik ga geloof ik in tongen spreken, tijd derhalve voor een straffe borrel..!

 6. joost says :

  cornelis
  als je na die borrel dan maar een pepermuntje neemt om die geur van alcohol uit je giechel te krijgen. 😉
  joost

 7. cornelis says :

  ..voorzeker goede broeder @joost…heb dank voor uw zegenrijke raad..

 8. Thomas O. says :

  Laat Wikipedia Gereformeerde Gemeenten nou afkorten als GG ;-).
  Heb ik dat hier altijd verkeerd begrepen.

 9. joost says :

  Thomas O
  goedgelovige mensen staan er vaak om bekend dat zij dingen verkeerd begrijpen en dat is gg(geen grapje) 😦
  joost