Het is BIJNA niet te geloven…

Niets is vermakelijker dan een overduidelijk satirisch bericht dat door een nieuwssite als ‘serieus’ wordt aangemerkt en vervolgens een heel eigen leven gaat leiden. Zo ook het bericht ‘Inspectie SZW vindt kruis te zwaar’. Arbo Online pikte het op en vervolgens verscheen het op tientallen andere websites. Buitenhof-columnist Max Pam besteedde er voor HUMAN zelfs een column aan. “Het bericht op GG is bijna niet te geloven,” schrijft Pam. “Jezus zou van de Nederlandse Arbeidsinspectie nooit een vergunning hebben gekregen om een kruis te dragen!” We zien uit naar de kamervragen die binnenkort aan demissionair minister Henk Kamp gesteld zullen worden. In deze crisistijden zullen alle Nederlanders hun kruis moeten dragen. Het is dan zeker verstandig om de ARBO-regels wat op te rekken.

Advertenties

6 responses to “Het is BIJNA niet te geloven…”

 1. Dutch Hermit says :

  Het is maar goed dat Jezus is opgestaan ;-), anders had hij zich omgedraaid in zijn graf, met zoveel misstanden. Dan heb ik het nog niet eens over Cort van der Linde…

 2. Jeroen Mank says :

  Leuk. Arbo Online en Max Pam zijn goedgelovig.

 3. joost says :

  geloven…… het blijft iets mysterieus. 😆
  joost

 4. jannegen says :

  De reactie van Leendert Kamerling, Consultant Arbo- en Sociale Innovatie, op arbo online is ook leuk! Blijkbaar vind hij het niet zo onrealistisch dat de inspectie een dergelijk rapport zou schrijven.

 5. goedgelovig says :

  Letterlijke tekst:

  Leendert Kamerling 24 april 12:41
  Met verwondering lees ik dit soort berichten. Naar ik aanneem is een kruisdrager in een processie een vrijwilliger die geen verplichtingen kent aan een werkgever. Als we alle prive activiteiten van alle mensen langs de meetlat van de arbeidsinspectie gaan houden, kunnen we B.V. Nederland wel sluiten. Toezicht op onveilige en ongezonde werksituaties moeten we beperken tot die zaken die in een reguliere arbeidsverhouding voorkomen. Jammer dat door dit soort zaken, de geloofwaardigheid in het oplossen van echte arbeidsrisico’s ernstig worden geschaad.

  Hartelijke groet,
  Leendert Kamerling, Consultant Arbo- en Sociale Innovatie, http://www.arbrad.nl

 6. joost says :

  In deze crisistijden zullen alle Nederlanders hun kruis moeten dragen

  in deze crisistijden krijgen we de hel al steeds meer te verdragen vóór de dood.We hoeven niet eens te worden gekruisigd, we lijden reeds genoeg.
  joost