De werkvloer terugwinnen voor God!

Het wordt hoog tijd dat gristenen de werkvloer terugwinnen voor God! Dat kan door een pauzegebedsgroepje te beginnen, maar ook door je LinkedIn-profiel te vergristelijken. Sociale media zijn namelijk bij uitstek geschikt om op te evangeliseren. Wie op LinkedIn actief is en deelneemt in een Group waarin ook Maarten Pijnacker Hordijk actief is, weet dat. Deze bedenker van de pauzegebedsgroepjes bestookt je gelegen of ongelegen met oproepen en polls waarin je wordt gevraagd eindelijk eens kleur te bekennen voor Jezus. Op zijn eigen LinkedIn-profiel geeft Pijnacker Hordijk het goede voorbeeld. De passie van deze ProRail-medewerker is namelijk niet vertragingen op het spoor voorkomen, maar ‘Gods Koninkrijk op de werkplek brengen’ en ‘christenen aanmoedigen om in hun dagelijkse werkomgeving christen te zijn’.

Onlangs plaatste hij deze poll, waar meer dan 300 mensen op hebben gereageerd, inclusief ons aller Ruben Hadders, die voorstelt om het op LinkedIn alleen nog maar over Jezus te hebben.

REVIVALLEN OP DE WERKVLOER

Spreekt dit je aan, dan is er goed nieuws, want op 24 of 25 april kun je in Drachten, Apeldoorn of Dordrecht terecht voor een cursus revivallen op de werkvloer. Dan komt Robert Fraser naar Nederland. De organisatoren kondigen dit als volgt aan:

Robert (Bob) Fraser is een man met een missie. De missie die hij met passie uitdraagt. Zijn missie bestaat uit een visie en een doel. De visie: de werkvloer terugwinnen voor Jezus Christus en Gods koninkrijk. Het doel: jou inspireren hoe dat in jouw bedrijf of op jouw werkplek kan gebeuren.

Economische crisis of niet: de zaak van de Koning heeft haast. In Zijn koninkrijk is het in positieve zin altijd crisis. De velden zijn namelijk wit om te oogsten, maar er zijn maar weinig arbeiders. Daarom is het hoog tijd op te staan en nieuwe manier te gaan vinden om de grootste onbenutte kracht van deze tijd te mobiliseren: ondernemende zakenmensen, managers en werknemers met geloof voor hun eigen werkvloer!

IS FIJNVANDRAAT CHRISTEN?!

Getuigen op het werk is ook iets dat Jan Bakker, directeur van de Alphacursus, erg bezighoudt. In dit filmpje vertelt hij over zijn collega Fijnvandraat. Die schijnt namelijk christen te zijn.

MODERNE KONINGEN

Ook aan charismatische ondernemers is gedacht. Zij kunnen terecht op de website Modernekoningen.nl, waar je een boekje kunt bestellen en je kunt laten coachen om vrij te komen van de ‘armoedementaliteit’ die ons land beheerst. Of zoals de website het zelf zegt:

Het vrijzetten van Moderne Koningen zal jou verbinden met de Gods-gunst op je leven en ruimte creëren voor maatschappij gerichte bedieningen.

Je zult het nieuwe mondiale perspectief gaan beginnen te begrijpen wat ondernemende bedrijfsleiders in staat stelt om invloed uit te oefenen op komende generaties door hun financiële en spirituele erfgoed aan anderen over te dragen.

Ontdek nieuwe kansen en open deuren door anderen te begeleiden in het delen van de geheimen en de voordelen van Christus gecentreerde bedrijven.

Snap je dit niet? Dan ben je duidelijk nog niet ingewijd in de geheimen van het moderne koningschap. De beweging van de Moderne Koningen, die 98% van de Nederlandse christenheid omvat – dus niet alleen ondernemers, maar ook huisvrouwen, bakkers, politici en musici – wil “een wereldwijde reformatie” in gang zetten. Die bestaat uit “bouwen, geld verdienen en zaken voor elkaar krijgen”, teneinde “de kerk maatschappelijk relevant en herkenbaar te maken.”

Advertenties

25 responses to “De werkvloer terugwinnen voor God!”

 1. rob says :

  Het kan ook andersom: je werk doen zoals je het zou moeten doen.
  mensen op de werkvloer weten dat je christen bent, en daden wegen meer dan woorden.. Daarna kan je altijd nog voorzichtig een balletje opgooien.

 2. aafkej says :

  Als ik deze bijdrage zo lees heb ik neiging om te zeggen: Moeten jullie niet eens gewoon aan het werk…!
  Er worden grote woorden, claims en verwachtingen geuit.
  Lees het boek, kom er bj en je zult een bijdrage leven aan het veranderen van de wereld. Een nieuwe reformatie is je deel.
  Die Jan Bakker kan trouwens zo auditie doen bij het Nationaal Toneel.
  Prima acteur.

 3. aafkej says :

  De aankondiging voor de bijeenkomsten met Robert (Bob) Fraser doen mij denken aan oproepen om lid te worden van de Bankgiro- of Vriendenloterij. Robert (Bob) heeft 44 miljoen dollar vergaard en wil jou ook leren hoe dat moet. Wie wil daar nou niet bij zijn?
  Natuurlijk zitten er ook 10 handige tips bij.

  Ik vraag me dan altijd af hoe men zo’n verhaal kan plaatsen in bijvoorbeeld Ethiopie, Congo of Soedan.

  De Here Jezus terug op de werkvloer en alles komt goed.
  Ik vermoed zo maar dat die vindt dat zijn volgelingen erg hun best moeten doen en later verantwoording mogen afleggen van hun talentvolle of -loze inzet.

 4. Aagje says :

  bij ons op de werkvloer werken we…

 5. Johan says :

  Ik heb die enquete ook op LinkedIn gekregen, maar vind het onzin. Je LinkedIn-profiel moet in de eerste plaats laten zien wat je professioneel en zakelijk te bieden hebt. Daar ga je niet je religie uitventen. Je kunt er rustig in zetten dat je kerkelijk betrokken bent of meewerkt bij Compassion, maar daar houdt het wel op.

 6. Johan says :

  Als je een moderne koning wordt, word je dan net zo maatschappelijk relevant als bijv. Juan Carlos?

  http://nos.nl/koningshuis/video/362989-verontwaardiging-na-olifantenjacht-juan-carlos.html

 7. aafkej says :

  Dit type christenen denkt in bepaalde patronen van macht en versimpelen de wereld. Profeten, priesters en koningen.
  Er is ook een Opwekkingslied waarin gezongen wordt “dat we met Hem zullen regeren in Zijn koninkrijk”; allemaal koninkjes.
  Als iedereen “baasje” wil/kan worden ontstaat een heel vreemde organisatie.

 8. aafkej says :

  @Johan
  Let op, de reactie van JC zal zijn dat hij een bijdrage heeft geleverd aan verantwoord wildbeheer, mogelijk gemaakt door de regering van Botswana. Het door hem betaalde geldbedrag is geen jachtpremie maar een gift aan het Botswana Wildlife Fund.

  Allemaal kortzichtige reacties van armoedzaaiers.

  Prins Bernhard zaliger was President van het WWLF en schoot regelmatig een bokje/olifantje. Hij spaarde zelfs miniatuurtjes van zijn trofeeen.
  Nee die Spanjaarden doen er verstandig aan Robert (Bob) uit te nodigen en vooral het boek Moderne Koningen te lezen.

  De geest van armoede moet bestreden worden 😀
  Het Gulden Schot als ultiem doel komt terug.

 9. aafkej says :

  @Johan
  Het verhaal van Juan Carlos maakt duidelijk dat de Here God ook in deze tijd bemoeienis heeft met lieden die grote beloften in zich dragen.
  Was het niet Jakob een soortgelijke kwetsuur opliep?
  Hij ging mank lopen maar voor iedereen was duidelijk dat uit hem en door hem grote dingen zouden gaan plaatsvinden.
  Nee, die Juan Carlos is een Moderne Koning en een belofte voor de toekomst.
  Daar kan Spanje zich aan vast houden in deze moeilijke tijden met oplopende rentes en werkloosheid.

 10. Dinand says :

  Ah! Deze meneer spamt mij ook altijd via linked-in. Toch boeiend, staat duidelijk in mijn profiel dat ik freelancer ben. In mijn eigen kamertje christen zijn moet me wel lukken dacht ik zo.

  Ik kan eigenlijk wel sympatiseren met zijn bevlogenheid om christen te zijn op de werkvloer.

  Die overgesimplificeerde evangelische machtsterminologie van moderne koningen en Robert Fraser kom ik overigens niet bij Hordijk tegen. Wat hem overigens niet een minder irritante spammer maakt

 11. crazyron says :

  Het is soms pijnlijk om iemand waarvan je weet dat hij christen is en een aktief aandeel daarin heeft op de zondagmorgen bij werk gerelateerde gelegenheden een zo’n slecht voorbeeld geeft. Verder is iemand vooral mens met al zijn (on)hebbelijkheden. Laat iemand lekker zich zelf zijn, goed zijn best doen, zich sociaal opstellen. Getuigen doe je vooral door je houding, dat je naar een kerk gaat komt vanzelf wel eens aan bod. Laat je nooit op je geloof voorstaan, daar wordt je zeker op afgerekend.
  TommyLee.

 12. alainverheij says :

  Ik heb zelf altijd ’n kwastje met wijwater bij me op ’t werk.
  Zo heilig ik létterlijk de werkvloer.

 13. vermeer says :

  Ik denk dat het fantastisch is dat zoveel ondernemers en managers die geld over hebben allerlei christelijke initiatieven steunen. Het kan een goede en eerlijke partnerschap zijn. De christelijke werker en de ondernemer hebben hetzelfde doel alleen de ene heeft het geld en de ander is bereid verhuizen naar verweggistan om daar het doel te verwezelijken. Alleen de manier waarop sommige kerken en clubjes tegenwoordig proberen rijke christenen te paaien door ze te vertellen hoe belangrijk ze zijn in het koninkrijk e.d. en dure etentjes voor ze te organiseren en coaching aan te smeren, dat heeft vrees ik meer met geldzucht te maken dan met een gezonde partnerschap. Ik hoop dat de managers, ondernemers en andere bemiddelde gelovigen hier doorheen prikken.

 14. Ruub says :

  Vandaag met een ichtus-visje op de auto, een doornenkroon op de kop en zwaar houten kruis op de schouder weer naar het werk gegaan. Opnieuw commentaar van de collega’s dat ik te laat was. Hebben ze gelijk in, maar een beetje doorgassen met die sandalen en dat kruis op de nek valt ook niet mee. Trouwens, wat is drie kwartier op een eeuwigheid? Veel anti-christelijke gebaren tegen me gezien trouwens, wordt elke dag erger. Zal voor ze bidden. Straks weer op tijd naar huis om op tijd te zijn voor de gebedskring die komt mee-eten. Collega’s zullen wel weer zeuren over de te weinig gewerkte uren, maar goed, dat is een lichte last om te dragen.

 15. agilhartje says :

  Ik hoor mijn baas al roepen: “Aan het werk jullie! We gaan klanten winnen geen zieltjes! Niet bidden maar bellen!”

  Iedereen heeft rust nodig bij het werk. En bidden is geen ontspannende bezigheid. Doe je werk als voor de Heer, dat is voldoende – lijkt me.

 16. aafkej says :

  @ruub
  Geweldige reactie.
  😀

 17. joost says :

  Bij ons op de werkvloer bidden we tegenwoordig elke dag.
  God, moeten we het nu met alweer een paar handen minder doen, Jezus, zo is er toch haast niet te werken. 😈
  joost

 18. midas says :

  Ik wil geen visje op de auto. Mag ik niet meer door rood rijden

 19. Wilfred says :

  @Joost: En jij moedigt als overste van de macht der lucht dat soort ijdel gebruik van de naam van de Heer op de werkvloer zeker wel aan? Een huis dat tegen zichzelf verdeeld is, zal immers niet standhouden… 😉

 20. rob says :

  @TommyLee

  Het is soms pijnlijk om iemand waarvan je weet dat hij christen is en een aktief aandeel daarin heeft op de zondagmorgen bij werk gerelateerde gelegenheden een zo’n slecht voorbeeld geeft. Verder is iemand vooral mens met al zijn (on)hebbelijkheden. Laat iemand lekker zich zelf zijn, goed zijn best doen, zich sociaal opstellen. Getuigen doe je vooral door je houding, dat je naar een kerk gaat komt vanzelf wel eens aan bod. Laat je nooit op je geloof voorstaan, daar wordt je zeker op afgerekend.
  TommyLee.

  je bent best tegenstrijdig, want je zegt:
  “Het is pijnlijk om te zien dat iemand onhebbelijkheden vertoont op zijn werk, terwijl hij christen is, anderzijds moet iemand met al zijn onhebbelijkheden vooral zichzelf zijn :)”
  Dat zichzelf zijn wordt door jou aangevuld met: “goed je best doen, je sociaal opstellen, getuigen door je houding…..”

  Iemand moet zichzelf blijven maar wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om te kunnen getuigen door zijn houding…..
  Maar als je dat niet kunt zul je toch moeten veranderen, lijkt mij, jezelf blijven is dus eigenlijk geen optie.

  Maar het klinkt wel als muziek in mijn oren dat ik niet al te veel hoef te sleutelen aan mezelf. De opdracht “goed je best doen” is een rekbaar begrip.

  Dan zeg je ook nog:
  Laat je NOOIT op je geloof voorstaan, daar wordt je ZEKER op afgerekend 🙂
  Met andere woorden: je valt door de mand en dat gebeurt zonder enige twijfel 🙂
  Kennelijk is het “je best doen en je sociaal opstellen” dus niet zo eenvoudig.

 21. joost says :

  wilfred

  en jij moedigt dat ijdel gebruik van de naam van de Heer op de werkvloer zeker wel aan?

  Ijdel gebruik? een intens gemeend gebed kan daar toch niet onder vallen? Dan mag je toch god en zijn zoon aanroepen om hen te vragen de situatie te verbeteren? Ik vraag het ook niet voor mijn duivelse zelfje maar voor de zorgvragers die tijd en aandacht te kort krijgen en die niemand hebben om voor hen op te komen dan hun verzorgenden. Zulke situaties maken zelfs deze duivel vroom. 😦
  joost

 22. Midas says :

  Ik kan uit ervaring spreken dat een bidstond op het werk best wel rustgevend werkt. Het altijd maar in die kantine vette kroketten eten en blijven doorpraten over het werk is ook niet bevorderlijk voor de gezondheid. Op een of andere manier schept het ook een band met elkaar en kun je werkgerelateerde zaken die je als christen raken met elkaar delen en daar samen voor bidden.
  Als je christen bent kun je dat toch niet weglaten op je werk? Het gaat er dan vooral om hoe je met elkaar omgaat, hoe je je werk doet etc. Wel lullig als die collega maar steeds door iedereen aardiger gevonden wordt 🙂

  Overigens aan de tijdstippen van de reacties te zien hangen hier vooral werkloze gristenen rond.

 23. joost says :

  midas

  Overigens aan de tijdstippen van de reacties te zien hangen hier vooral werkloze gristenen rond

  ooit gehoord van werken in vol continue dienst?
  joost

 24. joost says :

  ruub

  Vandaag met een ichtus-visje op de auto, een doornenkroon op de kop en zwaar houten kruis op de schouder weer naar het werk gegaan

  Die doornenkroon, ja dat kan ik me nog voorstellen, maar hoe doe je dat in vredesnaam met dat zware houten kruis in je auto. Past dat wel? Of heb je een cabriolet?
  Dan wordt je lijden nog zwaarder als het regent en je in de file staat.
  Je bent een martelaar jongen. Ik begrijp echt niet dat je collega’s dat niet willen/kunnen zien.
  En jij bent bereid om voor ze te bidden. Dat verdienen ze eigenlijk helemaal niet.
  Sterkte knul, je hebt het nodig en als ze gebaren naar je maken moet je gewoon op je kruis wijzen, dát begrijpen ze vast wel.
  joost

 25. joost says :

  Op zijn eigen LinkedIn-profiel geeft Pijnacker Hordijk het goede voorbeeld. De passie van deze ProRail-medewerker is namelijk niet vertragingen op het spoor voorkomen, maar ‘Gods Koninkrijk op de werkplek brengen’ en ‘christenen aanmoedigen om in hun dagelijkse werkomgeving christen te zijn’.

  wanneer deze ProRail medewerker van zijn werk wat meer zijn hobby zou maken en zich er wel met passie op gaat richten de vertragingen op het spoor te voorkomen dan zal hij er misschien achter komen dat dat voor veel meer (schiet) gebedjes zal gaan zorgen. Goddank eindelijk een trein die op tijd rijdt. Zo wint hij, door gewoon zijn werk goed te doen meer zieltjes dan met zijn pause beleid en verkeerd gerichtte passie.
  joost